BEP uit V7 om een coalitie met NDP te vormen

46

PARAMARIBO, 20 jun – BEP-voorzitter Celsius Waterberg begroette tijdens de verkiezingscampagne zijn aanhangers graag met het V7-teken. De partijleiding heeft besloten om de oppositiecombinatie te verlaten en in te gaan op een aanbod van de verkiezingswinnaar, NDP, om deel te nemen in de nieuwe regering.

De BEP heeft het besluit vrijdag tijdens een V7-top toegelicht aan de combinatiepartners VHP, NPS, PL, DA’91 en SPA. Waterberg zegt dat het vertrek van de BEP niet als gevolg van een ruzie is en dat de stap ook niet tot spanning leidt.

De V7-partijen zouden na evaluatie zijn overeengekomen dat zetelwinnaars hun eigen weg mogen gaan. Ook twee van de vijf gekozen Assembleeleden van Pertjajah Luhur (PL) gaan een eigen fractie vormen.

46 REACTIES

 1. Watrabergi no fregete taki na Bawta seni ing go na Koeba fu trong datra.

  De NPS gaat schijten in de oppositie met hun hemelhoge principes.


  Maak melding

 2. Dus met andere woorden.
  V7 werd na de verkiezing van 25-05-2015 totaal gesplitst.

  Ik hoop van harte, dat men nu echt voor het landsbelang gaat.
  Partijen die samen een coalitie vormen, moeten eigenbelang ondergeschikt maken aan landsbelang.
  Denken jullie nu echt aan het VOLK en totale vooruitgang van het land.
  Het Surinaamse volk kan niet meer als ‘stemvee’ worden gebruikt voor jullie eigenbelang.


  Maak melding

 3. Petje af voor BEP die een heel wijs besluit heeft genomen om het land Suriname te helpen opbouwen : GEEN DEELNAME IN DE OPOSITIE DIE ALLEEN MAAR DOET AAN RIOOL EN AFBRAAK POLITIEK.


  Maak melding

 4. Nogmaals: NDP heeft overal de meerderheid. Weliswaar niet het wettelijk bepaalde aantal kiesmannen.

  PL heeft als eerste daarna NPS en vervolgens VHP toegezegd om de ontbrekende kiesmannen beschikbaar te stelle.

  Een coalitie met BEP heeft meer de schijn van een afrekening.
  Maar feitelijk is het een racistische politiekvoering. Marron groepen tegen elkaar opzetten is niet het tentoongestelde beleid van NDP .

  Grote politieke overwinning NDP : V7 uit elkaar gereten. Aan flarden gescheurd.

  NPS stelt andere partij en personen er van door gegaan met haar stemmen.

  PL stelt belazeren V7 achterban

  En VHP : durft slurf niet gebruiken om te zeggen dat zij 5 zetels kwijt zijn aan overige V7 partners.

  En stelling VHP juist: een ieder kan participeren in VHP .
  Als een persoon dat niet doet betekent niet dat VHP een etnische partij is.


  Maak melding

 5. Ongelooflijk, ik dacht dat het Waterberg was die laatst op Bouterse afgaf, of bedoelde hij de ndp(regering)? Dat is toch hetzelfde?
  Ik ben reuze benieuwd hoe dit zich uitkristalliseert en ik wil graag Asabina ook horen.


  Maak melding

 6. Allemaal smeerlappen tje wat kunnen zij niet voor het bigie monie doen?
  Celsius Waterberg een dikie dikie dikie 1 voor jou en je krijgt het zeker terug.


  Maak melding

 7. Er heerst een ware veldslag binnen de oude politieke partijen en heeft het er alle schijn van dat de beweging NDP de komende jaren nog aan de macht zal blijven.
  De NPS heeft zichzelf de das omgedaan, de PL is door haar eigen dictator (Somo) op een dood spoor gebracht & is de ABOP door stupide uitspraken van Amafo en Bee (door de president te beledigen) uitgeschakeld.

  Het wachten is wanneer de VHP zal gaan ‘bossen’ ! Dat dit zal gebeuren staat als een paal boven water, alleen is de vraag wanneer en met wie vanuit deze partij de NDP zal gaan samenwerken ?

  Ik vermoed dat er op dit moment heel veel wantrouwen heerst binnen de VHP want niemand weet wie de springers zullen zijn.
  All eyes are on the young ones binnen deze partij want de oude garde zijn taaie kippen die je nimmer kunt kneden om hen mals te krijgen.
  Heb begrepen dat Chandrika Santokhie persoonlijk zelf ook standby staat om (indien nodig) naar de NDP over te springen, en de boel de boel te laten binnen de VHP !!!! We shall see !

  Wij benne benieuwd mijne mensen !


  Maak melding

 8. Waterberg is geen domme man,,,laat de gasten met een grote muil,ze zijn zulke stommelingen,die nog niet kunnen begrijpen dat als je weinig stemmen je heel “nederig”moet opstellen…NEE HEB JE JA KAN JE KRIJGEN….A B O P…die zijn zulke EZELS die politiek onvolwassen zijn en denken dat je met STOERE en ACHTERLIJKE/DOMME uitlatingenwat gaat bereiken,..dan kennen zij onze PRESIDENT nog niet…goed zo WATERBERG jij bent slim.


  Maak melding

 9. Het is geen Vteken noch vredesteken.

  Het is het symbool van 2 stemmen die een rol zouden spelen bij de coalitievorming en splitsing binnen V7 partijden nl de 2 van BEP en de 2 overgelopen PL leden. 2 voor NDP.


  Maak melding

 10. Milton: Ik waardeer jou inhoud maar niet op basis van jou analyse die je laat doorschemeren.

  De uitspraken van Amafo en Bee waren slechts een bevestiging dat de NDP geen heil ziet in de samenwerking met ABOP. Maar eerder was al duidelijk dat Brunswijk als voorzitter niet handelde volgens principes van de regering (NDP) maar rommel creerde in de ogen van niet alleen Chan (de bruine bonen speech) maar ook naar het publiek toe. Brunsie heeft het voor zich zelf verprutseld.

  Chan past niet in de structuren van de NDP en zal de cultuur van de VHP niet prijs geven. Issues en richtlijnen van partijen zijn twee verschillende zaken en niemand wacht op Chan bij de NDP zoals niet wacht op Bouta bij de VHP.


  Maak melding

 11. Niemand hoeft zich af te vragen hoe de komende regering de komende vijf jaren het land zal regeren. Op al die oliedomme aanhangers na en waarom? Simpel. Same purple shit. Zowel lijder als lakei en paars verworden geldzuchtige marionetten. Wat overblijft in 2020 is een arm land, een paar onderdrukt belazerde domme aanhangers, mega schuldenlasten en een Chinese invasie. Wahahaha, neks no fout, soso lobi.


  Maak melding

 12. Bep heeft eieren voor haar geld gekozen ,2 van pl hebben eieren voor hun geld gekozen ,ik vraag mij af waar is die zogenaamde eenheid .na srafoe ding mang voe v7 kisie.deze v7 hebben deze straf verdiend ,alles wat de regering bouterse heeft gedaan was niet ,niets en dan ook niets was goed in de ogen van v7.maar het is goed dat het volk wakker is en zag wat voor leugens deze v7 was aan het verspreiden .niets was goed zelfs die kinderbijslag was niet goed ,bruggen bouwen was niet aov was niet goed goten ophalen was niet goed,asfalteren was niet goed ,schoolvoeding was niet ,wat heeft front toen gedaan vraag ik mij af toen het economisch goed ging.natuurlijk heeft de regering bouterse geld laten rollen naar het volk , v7 roept steeds deviezen op er is geen geld ,dat hoorde je niets anders dan er is geen geld ,ze hebben het dramatich naar buiten gebracht zodat ze dachten dat het volk in paniek zou raken .het volk raakte niet in paniek het volk had ze door .overal gaat het slecht ,waarom suriname niet ,bouta zegt nu gaat het slecht wij moeten de tering naar de nering zetten .
  goede tijden slechte tijden en dan weer goede tijden .
  bouta laten wij vooruit kijken het volk heeft jou die mandaat gegeven en laat je niet van je stuk brengen ,wij staan achter jou idealen ,hopelijk lukt het als de economie aantrekt en de schouders er onder .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie lbie te na dede bouta pero tenapoe na joe baka.


  Maak melding

 13. Wie is de Baas in SU ..joe kang go te na hemel, DESS na baasss……DESS对2015年新闻….ala mang e loop over go na Baas..dan na SU …
  I love su woon en werk………..a zonde manting mooi mang……


  Maak melding

 14. BEP blijkt nu ook tot de opportunisten te behoren: voor geld zijn wij bereid onze ziel te verkopen.

  Over normen en waarden gesproken.


  Maak melding

 15. Het rattigheidratio is in Suriname 1000%. Waarden, normen en principes zijn los en op hol geslagen in Suriname. Hebzucht en zucht naar macht corrumpeert en je wordt er een judas van. Men zegt wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De jongeren die massaal voor de NDP hebben gestemd, hebben duidelijk hun toekomst weggegooid. Ze zullen proeven van dezelfde wrange vruchten die de mensen hebben moeten proeven in de jaren 80 toen de NDP aan de macht was. Maar ezels stoten zich wel voor de tweede of derde keer aan dezelfde steen, zie ik. En vergeet niet: alleen een ezel kiest een meester.

  Brede coalitie van de dictator heeft maar 1 bedoeling. De sanering die straks komen gaat, moet door een brede coalitie worden gedragen. En niet om het feit dat de NDP zo’n democratische partij is en die graag haar politieke macht deelt.


  Maak melding

 16. VHP heeft haar rug keurig recht gehouden waarvoor zij een compliment verdient. Geen van de gekozen VHP’ers is gezwicht voor het geld van Bouterse. Volhouden zo en ga niet meer meedoen in combinatieverband.
  De NDP probeert alles met geld te regelen maaar zal er gauw genoeg achter komen dat geld niet standvastig is.
  Zoals anderen hier gewezen hebben, BEP heeft gekozen voor de christelijke politiek van Meije: voor een christenregering. ABOP, nog een beetje animalistisch, viel hierdoor uit de boot.


  Maak melding

 17. vergeet één ding niet,,dat de moordenaar lijder enkel en alleen voor het zeggen heeft binnen die kliek n d p ..

  de rest van de massa zijn bij lopers..

  de man is nu bijna 70 op een haar na,hij staat op de lijst van interpol ,wanted over de hele wereld..

  de dag dat hij niet meer ademt,dan is het gebeurt met die partij zo. u wilt beweging..

  over verjonging gesproken,,wie is zijn opvolger .. de zoon heeft er geen kaas van gegeten,die zit diep in de droga en op vakantie de komende 16 jaren en 3 maanden..

  als de hel los breekt binnen de partij,dan is het gedaan..

  als je tegen de 70 al loopt,hoe lang hou je het nog vol, hij heeft ook vlak voor de verkiezing gezegd,dat alle plussers die tegen de 70 lopen ge-reshuffeld zullen worden waaronder zijn persoon..


  Maak melding

 18. Wie kan je in politiek Suriname nog vertrouwen.
  BEP zal nu misbruik worden om ABOP een kopje kleiner te maken. Daar is de huidige president kampioen in. Dat Waterberg zich hiervoor leent had ik nooit in mijn stoutste dromen kunnen dromen. BEP moet oppassen dat zijn houdbaarheidstermijn zijn langste tijd heeft gehad. WIE MET DE NDP SAMENWERKT HEEFT GEEN BESTAANSRECHT MEER. DAT IS DE KEIHARDE REALITEIT


  Maak melding

 19. Milton, Fer E en Albert hebben jullie wel eens gehoord van Blatter en hoe met hem is vergaan? Khadafi was ook onverslaanbaar wat is met hem gebeurd ik denk dat hetzelfde de moordenaar Bouterse te wachten staat. Het duurt niet eens 2 j meer.

  Suriname is beter af zonder deze moordenaar.


  Maak melding

 20. Mujrim zegt vhp rug recht gehouden,welke rug hebben ze recht gehouden ,vhp heeft geen rug oeng no abie baka .bouta wil ze niet en terecht .ze bestaan al 60 jaar de verenigde hindoestaanse partij wat hebben ze voor land en volk gedaan ,ze hebben hun soort verrijkt ,wat voor projecten hebben ze uitgevoerd ,projecten in hun belang partij en hokjes belang ,laat ze een voorbeeld nemen van de ndp wat ze voor land en volk hebben gedaan.
  jou vhp hoort thuis waar het nu is te samen met de partijen die dachten het volk een rat voor ogen te draaien .oppositie daar horen jullie thuis ,het volk heeft beslist , en deze coup plegers dachten leugens te verspreiden maar het volk heeft ze betaalt gezet .soso voermang die gehele v7 was een flop nooit hebben ze eenheid gehad alles was nep en het volk had ze door.


  Maak melding

 21. Daarmee zal de NDP en Suriname het in de komende regeerperiode moeten doen, OMGEKOCHTE politici in plaats van eerlijke mensen zoals beloofd was.
  Overigens de grote lijder van de NDP kan je gerust geen eerlijke persoon noemen, iemand die met geld gekozen kandidaten omkoopt is verre van een eerlijke persoon.


  Maak melding

 22. Beste lezers,
  Paranam is weer dronken wanneer hij stelt dat DDB de Heer Waterberg naar Cuba gestuurd heeft om voor arts te studeren. Dat is simpelweg kolder. Het doet er nu even niet toe welke regering dat gedaan heeft, maar het is niet de NDP geweest. Het is vreemd dat Paranam niet ingaat op de insinuaties die in Sipaliwini gaande zijn waar NDP structuren een gekozen kandidaat onder druk zetten om niet te bewilligen zodat hun vriendje Lewis in een Parlement kan komen. Bye the way Paranam, waar zijn die drie zetels van Doekhie in Nickerie gebleven? Hij zou toch met 3-0 beginnen?


  Maak melding

 23. aah… ooit reageerde ik op een betoog van Waterberg over zijn eigen historische persoonlijke ontwikkeling maar waaruit zijn adoratie voor de coupplegers en hun leider af te leiden was.
  Het is bewaarheid geworden.


  Maak melding

 24. Ik vind het niet meer dan logisch dat Waterberg kiest voor een regeringsvorm samen met de NDP. De kans is ook zeer groot dat Abop van Ronny Brunswijk wederom zal deelnemen aan de regering Bouterse.Ook DOE kan gerekend worden tot de nieuwe ondersteuners van een tweede kabinet Bouterse. Celcius Waterberg zou het als arts niet slecht doen als minister van Volksgezondheid.Trouwens in een uitzending van ongeveer een jaar terug in het programma van Clifton Limburg zij een beller dat de heer Waterberg eerder bij de NDP thuishoort en niet bij het clubje V7.


  Maak melding

 25. De zogenaamde principes van de NPS is gewoon dommigheid.

  De NPS had mee moeten regeren om enigszins weer een rol van betekenis te kunnen spelen. De kans is levensgroot dat de NPS nu in 2020 totaal wordt weggevaagd.


  Maak melding

 26. @Astrado, als Chandrika niet overstag gaat zal hij het onderspit moeten delven want de VHP doet wel stoer, maar dit zal wederom een periode zijn die zij in de oppositie banken mee zullen maken.
  En dat willen de meeste van de echte Surinamers binnen de VHP niet hebben ! Daarvoor hebben ze Chandrika niet gesteund !

  Ze willen hun financieele investeringen terugzien in daden (cash money) , maar dat zal met Chandrika niet gebeuren.

  Ergo, Chandrika moet weg en is niet geschikt om de VHP sponsoren te faciliteren en accomoderen. De grote boevenbende is uitgeschakeld dankzij Chandrika !

  Voorts is de V7 niet alleen van de IC en het infuus af, maar ze in een fase van ‘ palliatieve sedatie ‘ terecht gekomen. Ze verkeren in een roes en zijn door een ieder opgegeven. Een ieder vraagt zich dus af wanneer de laatste adem er uit zal worden geperst.

  Tante Jenny had gelijk toen ze in Februari 22015 zei van; V7 iss er voor even !


  Maak melding

 27. @wi na wang
  de nps hoeft niet mee te regeren om ‘weer enigszins een rol van betekenis’ te kunnen spelen.
  zelf had ik nps zullen stemmen, als ik dat mocht maar ik vind dat de verliezende partij in de oppositie hoort. en als alle andere verliezers hun verlies zouden nemen en in de oppositie te gaan zitten in plaats van hun bolletje voor de hoogste prijs verkopen, dan zou dat allang een verbetering zijn.

  en misschien moet de nps de volgende keer ook met geld strooien en anders mensen bedreigen en extra in dienst nemen en persoonlijke beloftes doen, he?

  de oppositie is ook een plek in de/het dna. stel je voor dat er slechts een partij zou zijn, zoals ome dees het allerliefst zou willen?


  Maak melding

 28. Feit is dat ze allemaal uit V7 wilden springen om met de NDP samen te gaan werken.

  Wat niet bijelkaar hoort kan ook niet bijelkaar blijven.

  Bep en nps hadden last van de uitspraken van de uitspraken van vhp exponenten, hun omhelsing van de vhp ondanks de uitspraken heeft deze twee partijen de das om gedaan.

  BEP is weg om voor altijd weg van de VHP te blijven, NPS zal hetzelfde moeten doen willen ze ooit nog stemmen halen in Suriname.


  Maak melding

 29. @RobG
  Celsius Waterberg kan geen minister worden aangezien dan zijn zetel gewonnen binnen V7 verband terug valt aan V7.
  Bouterse en Co zijn wat dit soort dingen betreft heel slim. Maar uit weet wellicht dat genialiteit aan idiotie grenst.

  Het is ook zaak de jurisprudentie omtrent de terug roep wet nog eens goed op het net vlies te krijgen. Als ik het artikel van Carlo Jadnanansing op mijn wijze interpreteer kan hier een heel grote adder onder het gras zitten.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/29834

  Volgens mij kan PL Sapoen en Chatan terugroepen als V7 dit later onderschrijft en men de juiste procedure volgt.
  BEP terug roepen zal niet gaan die zetels zijn gestolen aangezien Waterberg zelf maar 840 stemmen heeft weten te behalen.

  Voor iemand van buiten elk belang is alles wat er gebeurt een soap die je niet moet missen. Met democratie heeft het niets meer te maken net zomin als met goede en transparant bestuur.


  Maak melding

 30. Als de temperatuur stijgt bijvoorbeeld naar 100 graden celsius.
  Dan is men bereid om alle kleren uit te trekken en zichzelf bloot te geven. En als -100 graden celsius is is men bereid zichzelf ook bloot te geven door middel van money.


  Maak melding

 31. @Ram Singh, u heeft volkomen gelijk. Weer het bewijs dat de zwarte bevolking onbetrouwbaar is en niet opbouwend kan nadenken. Ze willen liever in een gespreid bedje terecht komen ongeacht of e spreider daarvan een massamoordenaar of een crimineel is.


  Maak melding

 32. Ach, natuurlijk is Pero de zwarte racist weer van de partij. Deze dobberneger weet niet dat Suriname alleen dankzij de miljoenen aan ontwikkelingshulp uit Nederland, China en India bestaat. Handen ophouden daar is de zwarte bevolking goed is.


  Maak melding

 33. ach je kunt lullen wat je wil,,maar de hindoestaan heeft het meest betere leven in sme samen met de chinees,javaande boeroes..de rest zijn aanhangers van de overheid steun in de maand met een salaris,waarbij je na de tweede week skeer bent..

  de meeste negers wonen dan ook in prasie-oso van hun voor vaderen na 1863 en hebben nooit wat kunnen bereiken opbouwen,daar hebben ze geen verstand van..

  ook bezitten ze de hele overheid regering of niet,,echt beter worden ze niet,kijk maar naar de indianen of de doekas ,,zoveel goud hebben ze gehaald uit het binnenland,maar hoe leven ze dan ..


  Maak melding

 34. @pero,

  Na de verkiezingen heb je een grotere mond dan ervoor. Die overwinning van de NDP schijnt je ego flink gesterkt te hebben. Maar weet dat je straks de broekriem moet aanhalen. Ben benieuwd wat voor effect dat op je zal hebben. Misschien wordt je dan VHP’er.
  Straks moet de NDP een etnische balans vinden in het verdelen van de functies. Doet ze dat niet, dan gaan er ontevreden gezichten komen en dat kan leiden tot interne spanning en verdeeldheid. We zullen zien wat er gebeurt.


  Maak melding

 35. Zo die vhp racisten zijn weer uit hun beerput gekropen, het is me wat met deze parasieten.

  Jongen jullie hebben weer 5 jaar de tijd om je uit te leven, schelden, onzin en leugens te vertellen, haal je hart maar op.

  Die arme werkschuwe jojo, ik zie het al voor me de ene onzin na de andere en dat weer 5 jaar lang.

  Het rsultaat zal zijn nul zetels in 2020 voor de racistische partijen, mark my word.


  Maak melding

 36. Marcel, en dat is mijn grootste angst. Dat men in Suriname achterlijke Afrikaanse toestanden gaat krijgen; elkaar uitmoorden, in brand steken, verkrachten, plunderen, en elkaar in de grote kookpot stoppen, kannibalisme, alles ligt op de loer. Suriname is verloren te wijten aan de negroïde bevolking.


  Maak melding

 37. Zo gaat het in Suriname.Iedereen wilt zijn zakken gaan vullen.Het land komt toch niet vooruit.Het zijn zakkenvullers en eigen belang.Die arme mensen weten het zelf niet meer op wie ze moeten stemmen.Elk idioot kan in Suriname president worden.Zelf Brunswijk wilt president van Suriname worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.