Nationale Partij Suriname principevast de oppositie in

28

PARAMARIBO, 18 jun – De Nationale Partij Suriname, NPS, toont dezer dagen haar principevastheid. Volgens partijvoorzitter Gregory Rusland is er vanuit de NDP een aanbod gedaan. De NPS kon deel uitmaken van de nieuwe regeercoalitie.

Het aanbod is resoluut van de hand gewezen. Dit in tegenstelling tot BEP, dat net als NPS deel uitmaakt van oppositieblok V7. BEP gaat waarschijnlijk deelnemen in het tweede kabinet Bouterse. “We hebben ook mogelijkheden aangeboden gekregen, maar we hebben gewerkt met principes en rekening gehouden met het partijbestuur en onze partners”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Het was dan ook niet moeilijk te bedanken. Rusland vermoedt “andersoortige principes” bij de BEP als die wel accepteert. Het is dan ook niet te verwonderen dat V7 zijn samenstellende partijen vrij heeft gelaten. Er mocht individueel gesproken worden met de NDP. “IK zag bepaalde ontwikkelingen aankomen. Ook al zouden we als combinatie gesprekken voeren, zouden partijen individueel benaderd worden.”

28 REACTIES

 1. wat een ka domme Rusland met zijn principe je gaat toch voor opbouw van het land hij krijg nu de gelegenheid nou nou dan vind ik hij heeft geen recht van spreken lult hij over de bep


  Maak melding

 2. Goed zo Rusland. Als je zoveel zetels hebt verloren heb je niets te zoeken in de regering. Bovendien vraag ik mij af wat een partij bezielt om met de NDP samen te werken. Je hebt geen recht van spreken. Alle ministeries die niet door de NDP zal worden bemand, zullen worden “geregeerd” door presidentiële commissies. Dus gewoon in de oppositie blijven en de NPS weder opbouwen. Zogenaamd nationaal opstellen. Ik noem het macht consolideren.


  Maak melding

 3. Principes hebben kan een goede zaak zijn. Alleen merk ik dezelfde verbittering van R.R.Venetiaan en die is een slechte leermeester. Kijk maar naar wat er van de partij is overgebleven.


  Maak melding

 4. Als ze in de tijd van Sodom en Gomorrah ook een Gregory in huis hadden gehad, bestonden die historische steden er nog steeds, met ‘awari domri’ als Carl, Steve en Andre, die bereid zijn hun ziel aan de duivel te verkopen, dacht ik dat ons in Suriname ook een regen van brandend zwavel te wachten stond, maar met Gregory (en hopelijk Chan) zijn principevastheid is er toch nog hoop dat Paramaribo nog lang op de werelderfgoed-lijst kan staan.


  Maak melding

 5. SJAPOO NPS !!!! No way. Samen werken met een MASSA MOORDENAAR die op deze wijze zojn MISDADEN in de VERGETELHEID wil doen belanden moet je ABSOLUUT NIET doen !!!!

  Ook niet onder het mom van ” in het belang van land en volk ” .
  Een uitdrukking waar ik langzamerhand STRONT ZIEK van word.

  Laat de coalitie vorming met de MASSA MOORDENAAR maar over aan ” Celsius de HEBZUCHTIGE ” en zijn crue. Ze zullen het gauw merken !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Glenn
  Mee doen aan een destructief beleid is niet gaan voor uitgang van het land.

  Mooie beloften die je niet waar kunt maken is geen vooruitgang.

  Mee doe zou voor Rusland/ NPS betekende dat men zich voor het aanzitten in het pluche zich zou gaan prostitueren. Omdat de NDP een weg naar de toekomst belooft die heel sterk afwijkt van de principes die de NPS hanteerde en hanteert.

  Bij winst een vent bij verlies ook een vent en niet voor elk oneerbaar voorstel beuken om genomen te worden.
  We zullen zien waar constructieve oppositie toe leid en waar constructief mee draaien toe leidt.

  Palu doet voor het laatste mee en is levert zich voor een minster post uit aan de NDP,
  DOE loopt de kans zich geheel belangelijk te maken.
  Groep Sapoen heeft het imago van Judas en heeft geen langere toekomst als deze regering ze als stemvee kan gebruiken. Let wel Sapoen kan geen minister worden want dan valt de zetel terug aan V7.
  BEP laat zich geheel marginaliseren en loopt het risico op het laatste moment uit de boot te vallen als Brunswijk zich gratis als Schandknaap gaat aanbieden en BEP onder beidt.

  Bouterse is een echte strateeg zonder enige moraliteit.
  Hij struikelt of verslikt zich van zelf.


  Maak melding

 7. kennelijk is men hier op dit forum niet bekend met moraal en ethiek. Door rood rijden betekend een boete wanneer je gepakt wordt. Het kan niet zo zijn dat misdaad loont. Het moment je enige vorm van verdenkingen op je naam hebt, moet je niet het hoogste ambt van een land willen ambiëren maar moet je plaats maken voor een andere.
  Dat is vast houden aan je principe of te wel “we gaan niet mee werken om een club mandaat te geven wanneer er nogal wat kleeft aan een aantal figuren binnen die club”.


  Maak melding

 8. Ik vraag mij in deze af, wie het bovenstaande (verhaal) van
  partijvoorzitter Gregory Rusland gelooft.

  Ik denk eerder dat de NPS aan een volledige reorganisatie toe is.
  Het dient compleet gereorganiseerd te worden met een duidelijke visie.

  Het elitaire en achterbakse gedoe met zogenaamde (leiders) in de NPS, moet eens en voor altijd worden verbannen.
  Recent had een grappenmaker uit Nederland het nog over een “vloek” die heerst in de NPS, waardoor ze maar slechts 2 (zetels) in DNA behaalden.
  Misschien heeft hij toch gelijk in deze.


  Maak melding

 9. NPS dat is heel goed, proficiat. Laat jouw beschaafde principes niet los om de moordenaar drugsbaron te gaan helpen de door hem veroorzaakte rotzooi op orde te brengen.
  NPS op deze manier laat je nogmaals zien dat er nog beschaafde en integere Surinamers zijn. Verder laat je ook heel duidelijk en onomwonden zien dat je deze waardeloze, zogenaamde president niet president waardig vindt.
  Stel je voor dat een partij met aanzien als de NPS zich zou verlagen tot het niveau van de grootste onbeschaafde rover van Suriname. Andere partijen mogen samenwerken met de grootste moordenaar ooit in de jongste geschiedenis van ons land maar een partij die onze grondwet hoog heeft staan als de NPS moet dat nooit doen. Adolf Pengel, Henk Aron en Ronald Venetiaan zouden niet denken om met slager van ocer te gaan samenwerken, dus Rusland het siert u ook om niet te buigen voor deze moordenaar.
  Deze waardeloze, moordadige president zoekt naar waardering en legitimering maar zal hij die nooit krijgen hij hoort in de gevangenis.

  Suriname is beteraf zonder deze abani, moordenaar en zijn bende.


  Maak melding

 10. Gregory, wees ajb. eerlijk en zeg tegen je mensen hoe het zit jouw is geen ene moer aangeboden. Als je principieel had geweten dat je niet zou deelnemen aan de coalitie waarom heb je dan gehoor gegeven aan een oproep om te gaan praten wie denk je wel te belazeren? de npsers maar niet geheel het volk. En mocht jou die mogelijkheid zijn geboden en je zou hebben geweigerd dan heb je wederom net als je voorganger venetiaan getoond dat de nps niet gerekend kan worden tot een groep voor opbouw van land en volk het is niet verwonderlijk dat jullie altijd hebben gekozen voor die groep die constant is bezig geweest met hun partij en eigen mensen belang.
  Hoeveel milionairs zijn niet bijgekomen in de periode dat jullie samen geregeerd hebben. Voor land en volk hebben jullie niets en dan ook niets gedaan zelf de kwestie Suriname vs. Guana hebben jullie niet willen verdedigen.


  Maak melding

 11. aah….de NPS kiest voor principes en daar ben ik mee eens.
  De ethiek moet teruggebracht worden in de Surinaamse politiek en daar mag wat mij betreft de NPS als boegbeeld voor staan.
  Gregory staat helaas voor een immense taak. Ik heb me al eerder afgevraagd waar de nps vrouwen zijn gebleven die de partij ooit zo sterk maakten.


  Maak melding

 12. Heel goed gedaan meneer Rusland, ik ben trots op u.Wij van de nps zijn niet te koop en dat zou iedere Surinamer moeten zijn.In de oppositie zitten is ook werken aan de opbouw van ons land.


  Maak melding

 13. Albert @ jij hebt geen principe en je weet ook niet
  wat principe,s zijn zelf een rat heeft principe,s
  maar een kakkerlak niet en jij bent een kakkerlak.

  laat me.


  Maak melding

 14. Dit is geen kwestie van princiepe vast dit is een kwestie dat bouterse geen samen werking ziet tussen de nps en de vhp,pl
  doen jullie niet alsof jullie niet in de regering zouden willen gaan.
  welke politieke partij in su heeft princiepe geen een .oeng no tak lau boi .


  Maak melding

 15. Paraman en Glenn, principes zijn dan wel uitgevonden door zondige mensen (er bestaan immers geen andere mensen) en niet door dieren, maar zonder principes, normen en waarden, ben je geen mens, je staat gelijk aan een varken en misschien is dit een grote belediging voor de varkens, want die kunnen immers niet beter weten omdat ze varkens zijn, maar jullie zouden het wel moeten weten, als jullie tenminste van mening zijn dat jullie mensen zijn.


  Maak melding

 16. NPS, weer die bakroe wat LIMBO bedoelde, >>>>>ARROGANTIE,ze durven geen regeer verantwoording te dragen.LAF,geen BALLEN.,,ALLEMAAL PUSSY`S in die partij.vanaf vandaag heten ze voor mij,…Nationale Pussy Societeit.die Rusland is sowieso een futloze bobbo.


  Maak melding

 17. Jezus zwichtte niet voor didibri toen die hem alle rijkdom van de wereld aanbood, maar Judas zwichtte wel voor 7 zilverlingen toen die hem aangeboden werden om zijn vriend en leermeerster te verraden.

  Zou Steve Meye nu nog, vol bewondering, praten over Jezus als hij geen principes had gehad?
  Ja, maar dan zou hij hem, met zijn Awari Domri schijnheiligheid, niet Jozua noemen, maar hem slechts mogen aanduiden als Judas.


  Maak melding

 18. Als deze mensen straks hun eed afleggen dan kan je er op aan dat ze achter hun woorden staan.En niet een gouden kerst beloven ten overstaan van het volk en het daarna weer inslikken in een achterkamertje.Zo als een lijder van de NDP het doet.
  En de ander van Para heeft in zijn ijver een hele waarheid commissie ingeslikt.Waarschijnlijk komt hij met een gigantische buik in de volgende kabinet als minister een boertje doen.


  Maak melding

 19. NPS was al ver voor de verkiezing omgekocht toen een van de Ruslands broedermoord pleegde. De principeloze Rusland ging naar het Bouterse-kamp. Principeloos, omdat ze beiden door dezelfde vader zijn opgevoed met dezelfde waarden en normen. Alleen die ene is bezweken onder z’n eigen ambitie’s. Zgn om het land te dienen, maar in werkelijkheid om z’n ego gestreeld te krijgen en z’n portemonee gevuld te zien met een eeuwige staatspensioen. De NPS-Rusland is als Vibhishan (principes van de vader hooghoudend) en de NDP-Rusland is als Ravan, de schender van principes. Deze Ravan poogt nu om net als de echte Ravan Koebeer te belazeren.


  Maak melding

 20. Voor zover jullie die de nps hoog houden wil ik jullie dit laten weten.
  Geen van jullie weten wat er achter de schermen van de nps gebeurd en is gebeurd. De nps is sedert JOHAN ADOLF PENGEL een doorn geweest in het oog van politiek NED.die partij moest men breken en daar had politiek Ned. el vene voor het karretje gespannen hij had niet de leiding om de partij in goede banen te leiden maar om de partij te breken hij regeerde met een Ned. Agenda hij had nl. schijt aan land en volk maar toen het te lang op zich liet wachten had Chandrika de opdracht voor een coup in 2007 een zogenaamde vreedzame machtsoverdracht zou plaatsvinden waarbij Ram zo worden bekroond tot Pres.van Sur.
  Chandrika die dacht dat die ruggesteun had van Ned. dacht zelf verder te gaan nl. overgaan op Etnische zuivering. maar het is de Amerikaanse geheimedienst die hem op de vingers heeft getikt dat Amerika geen wapengekletter zal dulden in de achtertuin van Amerika anders zou hij en zijn kornuiten er zwaar voor boeten. Al
  had hij zich verschanst in wan TIGRI GO de Amerikanen zouden hem daar ophalen.
  Chandrikatje zou geregeerd hebben met een Ned.Agenda indien die aan de macht was evenals ruslandtje.
  PS. veel van Jullie hebben het over moordenaar maar geen van jullie weten dat JOHAN ADOLF PENGEL. is vermoord.
  dat Bruma is vermoord, dat Henk Aaron is vermoord, dat Lachmon is vermoord de dag waarop el vene zijn intrek neemt in een Ned.Hotel bij een bezoek aan Ned.zal hij in een kist afgevoerd worden naar Su. omdat hij zijn huiswerk niet goed heeft gedaan en men hem niet meer nodig heeft.
  De V7 was ook gevormd op initiatief van Ned. maar het volk heeft gekozen voor eenheid, saamhorigheid, een natie weg met rassenverdeeldheid een volk opbouw en een vredig Suriname. Wie zich in Suriname bevindt en zich niet thuisvoelt en maar alles afkraakt moet gewoon oprotten naar de plek waar die zich thuisvoelt.


  Maak melding

 21. @laatme

  Jij hebt je degelijk in mij veergist; ik verdelg kakkerlakken en ratten zijn bij mij kansloos.
  Jouw soort zou ik met rust laten want WC.WORONG.daar blijjf ik vanaf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.