Pertjajah Luhur blijft maar afbrokkelen

20

PARAMARIBO, 17 jun – De politieke partij van oud-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, Pertjajah Luhur, valt steeds meer uiteen. De man die niet zo lang geleden zwoer dat de partij ondeelbaar is, moet het met lede ogen aanzien. Een tweede kandidaat-parlementariër is uitgetreden.

Diepakkoemar Chitan zegt een eigen fractie te zullen vormen in het nieuwe parlement. Hij doet het in navolging van Raymond Sapoen, ondervoorzitter van Pertjajah Luhur. Waarschijnlijk vormen de twee een gemeenschappelijke fractie. Het is bovendien aannemelijk dat ze Desi Bouterse zullen helpen kiezen tot president. Chitan was tot nog toe een trouwe bondgenoot van Somohardjo.

Maar volgens Sapoen maakt Chitan deel uit van een reeks ontevreden leden binnen de partij. Er zou sprake zijn van een vertrouwenscrisis. Deze crisis zou niet meer te herstellen zijn. Somohardjo heeft intussen gezegd dat hij nog afweegt of er strafmaatregelen getroffen zullen worden. Onder meer kan besloten worden de afvalligen terug te roepen. Formeel zijn hun parlementszetels gewonnen door partijcombinatie V7.

20 REACTIES

 1. Het was een zooitje, het is een zooitje en het zal een zooitje blijven. Verdeel- en heerspolitiek, al is de term “politiek” eigenlijk onterecht in deze. Het is gewoon smerige omkoperij en daar zijn nog steeds teveel Surinamers gevoelig voor. Integriteit is zeer ver te zoeken, alles voor het persoonlijk gewin. En de “gewone” Surinamer trapt er met open ogen in. Zo meteen is er geen geld meer voor de salarissen konden we al lezen, de gekochte stemmers halen het eind van hun proeftijd niet eens! Hard gelach hoor, en dan zijn er nog steeds van die supersufferds die orgastisch zijn en spreken over hun baasje B.! De “gentleman” werd er zelfs georeerd! Straks als ze aan de bedelstaf geraken dan zou ik deze sufferds nog wel een keer willen horen.


  Maak melding

 2. Dit was voorspelbaar ! Mijn spreekwoordelijke en nu realistische kikkertjes beginnen uit de kruiwagen te springen !
  Nu vanuit een rood-witte kruiwagen, en straks vanuit een oranje wheelbarrow !

  En zo zullen er nog veel meer springen uit de PL, en die Abigail Lie A Kwie mag naar mij toe springen hoor want ik vind haar zo’n ontzettend lekker ding, en stoere meid op haar moto bike !!!
  Maay maay maay ! Eeemh eeemh eeemh eemh, uh !!!

  Deze vrouwen heeft de NDP nodig en geen typetjes als Noreentje !


  Maak melding

 3. Somo Somo Somo,
  Ga genieten van je laatste dagen. No moei in politiek. Ie teng psa k’ba.

  Maar ik kijk hier niet van op. Dat krijg je toch wanneer je het meeste geluid maakt. De NDP zal zeker weer de schuld krijgen. Maar aan pa Somo zal het nooit liggen.


  Maak melding

 4. Twee jaar geleden kwam er in Nederland een film uit, met Surinamers in de hoofdrol, getiteld ‘Alleen Maar Nette Mensen’. Is het iemand bekend of de hoofdrolspelers in aanmerking gekomen zijn voor een Gouden Kalf?

  In Suriname is er nu een film, met Surinaamse politici in de hoofdrol, in de maak, getiteld ‘Alleen Maar onbetrouwbare Ellendelingen’. De hoofdrolspelers komen zeker in aanmerking voor een Gouden Zwijn.

  Overigens is het voor een van de grootste varkens in de Surinaamse politiek goed dat dit hem nu overkomt, nu voelt hij ook eens een keer hoe het aanvoelt wanneer een ‘betrouwbare’ partner hem een dolk in zijn rug steekt.


  Maak melding

 5. Aah…ik word van al die intriges en wegkoperij onpasselijk. Er is met veel geld gestrooid. Ronnie doet het openlijk maar anderen onder de tafel!


  Maak melding

 6. De grote uitverkoop is begonnen. Bouterse piest in zijn broek van het lachen want hij weer al 40 jaar: Elke Surinaamse politicus is te koop.


  Maak melding

 7. Zijn dit de eerlijke mensen waarmee Bouterse wil samenwerken? Eerlijke mensen die het verraad niet schuwen, hebben de kiezers daarom voor hun gekozen. Eerlijke mensen die gaan voor het eigen belang en hun achterban, degenen die voor hun hebben gekozen, falikant in de steek laten.
  Van Bouterse weten we dat hij veel geld zal neertellen om aan de macht te blijven.


  Maak melding

 8. Terugroep wet is dode letter, maar zelfs dat snapt deze man niet. Overigens kan hij de mannen niet terugroepen, dat zou V7 moeten doen……..en die is al overgegaan tot ontbinding. Wat dat betreft heeft Jenny Simons het goed gezegd, V7 = voor even!


  Maak melding

 9. DDB `THE INTRUDER`: Het is je gelukt om als SPLIJTZWAM te fungeren binnen de Partjaha Luhur. Sapoen en Chitan zijn de belangrijke wisselspeler die de NDP achter de hand heeft.

  DDB; laat de VHP met rust zodat deze partij een Rol van betekenis kan spelen als oppositie partij. De president kan nu in DNA worden gekozen zonder problemen.

  Als DDB snugger is, kiest hij voor: ABOP 5 ZETELS, PALU 1 ZETEL, DOE 1 ZETEL en de 2 WISSELSPELERS = 35 knikkers

  Het is niet anders dat de NDP het toch maar moet doen met een SAMENRAAPSEL van Partijen wel met dien verstande dat zij over de Meerderheid beschikken.

  Dit SAMENRAAPSEL kan geen grote mond opzetten tegen de NDP anders is EXIT voor deze Lieden.

  DDB, Formeer je Regering en ga als de Bliksem aan het werk: LAAT NU ZIEN WAT JE KAN!!

  Ramon wordt minister van Financiën heb ik ergens gelezen; als het waar is, wordt Suriname HET GROTE Dubai op het Zuid Amerikaanse continent met deze mijnheer als MINISTER VAN FINANCIËN.


  Maak melding

 10. GEEN van de ONZIN-omkopingen van tegenstanders
  levert het Volk iets op !

  Het gaat niet om Uw rechtsstaat !

  Het gaat niet om Uw MEGA-staatsschuld van ruim
  ZES MILJARD !

  Het gaat niet om Uw staatsinkomsten, er is door DESI
  NIET geinvesteerd in producten/activiteiten die VALUTA
  zullen opbrengen, staatsinkomsten zullen voorlopig
  LAAG blijven !

  Het gaat enkel en ALLEEN om Persoonlijk belang van
  DESI en zijn Clan !

  DESI : Hoe blijf ik uit de JAIL !

  De CLAN : Hoe steel ik zoveel mogelijk van het VOLK !

  PS : Volk zal moeten incasseren en zal tot betere
  inzichten moeten komen in de toekomst !

  Start met bewaken van uw rechtsstaat en Uw
  Mensenrechten !
  Laat u niet vertrapppen door een stelletje
  veroordeelden/corruptelingen en rovers !!!


  Maak melding

 11. Pertjajah Luhur onder leiding van ‘Schijndood Somo’ blijft maar afbrokkelen.

  Maar ‘Schijndood Somo’ begon in de jaren ’70 van de vorige eeuw ook zo zijn politieke carrière.
  Even zijn oude geheugen opfrissen.

  Bij de verkiezingen van 1973 werd hij als NPS’er gekozen tot lid van de Staten van Suriname.

  Midden 1975 verliet hij samen met Liesdek-Clarke en Lee Kong Fong, twee andere Staten-leden, de Nationale Partij Kombinatie (NPK; coalitie van NPS, PNR, PSV en de KTPI) waarna ze een driemansfractie vormden.
  De NPK streefde naar onafhankelijkheid voor het einde van 1975 wat uiteindelijk ook op 25 november 1975 plaats vond. Somohardjo was toen bang dat als Suriname onafhankelijk zou worden dat creolen de Javanen (waartoe hij behoort) zouden gaan overheersen. Hij besloot in Suriname te blijven hoewel veel Javanen, mede vanwege die angst, naar Nederland emigreerden.

  In Nederland was ‘Schijndood Somo’ ook in beeld op de TV.
  Paul Somohardjo krijgt hard pakslaag in praatprogramma – free download
  http://www.videodownload.cc/youtube/paul-somohardjo-krijgt-hard-pakslaag-in-praatprogramma

  Maar nu lijken zijn dagen geteld volgens R. Doekhi.
  Google even naar:
  Gedoneerde lijkenwagen door PL voorman Paul … – YouTube

  Dus Raymond Sapoen & Diepakkoemar Chitan, zal ‘Schijndood Somo’ niet tegen kunnen houden.


  Maak melding

 12. Somo zijn dagen in de politiek zijn geteld. Dus zal hij er goed aan doen serieus na te denken over zijn pensioen. De enige mensen die nog ff achter hem aan zullen lopen, zijn een paar leeghoofden.


  Maak melding

 13. Is een spelletje van Somo om geen gezichtsverlies te krijgen. Zowel Chitan en Sapoen blijven PL-leden. Voor de buitenwereld hebben ze ruzie met Somo

  Jammer dat BEP die in Paramaribo een zetel gewonnen heeft met VHP stemmen nu V7 gaat verlaten.
  Een hele domme zet van Santoki. Zijn voorgangers hebben ook dezelfde fouten gemaakt. In plaats dat VHP alleen had meegedaan in de verkiezing hebben ze met losers gewerkt.


  Maak melding

 14. Godo broko sierie panja,

  daarom is het niet goed foe wiensie sanie djie wang trawang, Gado sa trafoe joe wang dee”

  Somo heegft zijn chantage tijd gehad, doei doei Somo Bai bai,

  Akoe arip manggen


  Maak melding

 15. Ac komt ook aan de beurt, die mag ook lekker in de oppositiebanken plaats nemen, en worden bedankt net als Somo voor het tot stand laten komen van de amnestiewet.


  Maak melding

 16. Een fan van ” su casa es mi casa,SOMO ” zal ik NOOIT worden vanwege alle NEGATIEVE zaken die rondom hem zich hebben afgespeeld al de jaren.
  Wat betreft het afbrokkelen van zijn partij kan hij ABRUPT een einde daaraan brengen en mijnsinziens de PL veel (meer) JAVAANSE KIEZERS bezorger. De kans om ook deze categorie kiezers weg te rukken uit het ” PAARSE PIRATEN SCHIP zou aanzienlijk vergroot worden.
  Voorts zou hij, ” Somo”, de overloper ” meneer A Poentje ” tegelijkertijd een ” moker slag ” bezorgen !!!!

  Hoe ???????? vraagt men zich direkt af. Wel, ” Somo ” moet een dezer dagen zijn functie als voorzitter van PL overdragen aan……….. INGRID KARTA – BINK !!!!!!

  Een dame met PIT, die weet wat AANPAKKEN is , een WORKAHOLIC, een leider en belangrijk in deze zij zou voorlopig de ENIGE VROUW zijn als LEIDER van een grote politieke partij.

  Somo zou zich ONSTERFELIJK maken met deze daad en “A POENTJE het nakijken bezorgen !!!!

  Go INGRID, go INGRID, go INGRID, go INGRID !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Attentie Attentie !! starnieuws 18/06/2015

  De coördinator van V7, VHP-voorzitter Chan Santokhi, was bezig een gesprek voor te bereiden met Raymond Sapoen die een zelfstandige fractie zal vormen in De Nationale Assemblee. Hij had Sapoen al gepolst hiervoor. Sinds toen is de situatie binnen V7 drastisch gewijzigd. Niet alleen Diepakkoemar Chitan heeft zich aangesloten bij Sapoen, maar ook de BEP zal de coalitie ondersteunen. Dit betekent het einde van V7.

  Bai bai V7, doei doei, akaba!! hiep hiep hoera


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.