Handel in fakeproducten woekert voort in Suriname

15

PARAMARIBO, 17 jun – De handel in fakeproducten gaat nog immer zijn gangetje in Suriname. Er is vrijwel geen belet of controle. De grote merken hebben het zwaar te verduren en zicht op verbetering is er niet.

Van consumentenbescherming lijkt niemand gehoord te hebben. Of ze houden zich doof. Suriname is als het ware een stortplaats van nep en illegale namaak. “Door het gebrek aan wetgeving hebben importeurs vrij spel om allerlei vervalste producten hier te dumpen. Het is beschamend dat wij een dumpland zijn voor contrabande”, zegt voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring tegenover de Ware Tijd.

Het varieert van kleding tot auto-onderdelen. En als het ooit nog goedkoop was, is het dat nauwelijks of niet meer. De consument blijft uiteindelijk wel met de gebakken peren zitten. Het echte product is bijna onbetaalbaar, als het al te vinden is. “Ons probleem is het gebrek aan wetgeving. De mededingingsautoriteit van de Caricom is in Suriname gevestigd, maar wij hebben zelf geen mededingingswet”, aldus Alleyne.

15 REACTIES

 1. Normaal is het dat als je iemand,hoe gering dan ook,benadeelt,je je schaamt.Maar de meeste van onze politici en 70% van het volk is die stadium al lang voorbij.Schamen hoort absoluut niet bij hun.Voorbeelden zat.


  Maak melding

 2. Daarom Suriname, bllijf je lekker focussen op China, maarr eigenlijk kan Suriname niet anders met deze corrupte regering die ze hebben, daar wil geen enkel land handel mee drijven, en zijn alleen nog meer afhankelijker geworden van China.

  mee drijven


  Maak melding

 3. Met dank aan Onze “goede vriend” China.
  Ook dank voor het militaire materieel van inferieure kwaliteit en de computers met spyware & malware.


  Maak melding

 4. Als dit bericht op waarheid berust, dan weet ik het echt niet meer voor Suriname hoor. Sorry! Eerst verliezen we van Nicaragua, een land dat helemaal geen voetballand is, en nu dit rommel.


  Maak melding

 5. past helemaal bij elkaar:

  fake producten
  fake president
  fake regering
  fake parlement (o sorry, DNA…..)

  “too good to be true” naar de buitenwereld, maar eigenlijk gewoon fake, nep, niets, neks no fout, toch?


  Maak melding

 6. De Surinamers moeten niet zo zeuren mang. Ja toch ? Ze willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en verwachten dan ook nog het beste van het beste ? Ja, toch ? Ga maar kijken in Kirpilani. Het assortiment kleding is voor de Surinamer van ’topkwaliteit’ maar voor de gemiddelde Nederlander staat dat kwaliteit gelijk aan kwaliteit van de Zeeman of de Brons; massaproductie en spotgoedkoop. Wat wil de Surinamer nou ?


  Maak melding

 7. De overheid maakt zich ook schuldig aan contrabande.
  De boeken op vele scholen worden gecopieeerd.
  Ook op dit gebied geeft de overheid geen goed voorbeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.