Basis gelegd voor verkiezing Bouterse in parlement

16

PARAMARIBO, 17 jun – De politieke kaarten liggen op dit moment zodanig dat Desi Bouterse wellicht in het parlement gekozen kan worden tot president. Naar het zich laat aanzien kan meteen gerekend worden op twee en dertig zetels. De VHP is er kennelijk niet bij.

De politieke partij van Chandrikapersad Santokhi gaat de oppositie in. Volgens Santokhi zal ‘constructief’ oppositie worden gevoerd. “De tijd van zitten onder de amandelboom is voorbij”, zei Santokhi na een tweede ontmoeting met informateur Bouterse. Ook V7-partner NPS is klaar voor de oppositie. Tot de nieuwe coalitiepartners behoort V7-partij BEP. BEP-voorzitter Celsius Waterberg zegt een aanbod te hebben gehad.

De andere waarschijnlijke partners zijn ‘natuurlijke bondgenoot’ PALU en DOE. Deze hebben elk een zetel. Ook de tweemansfractie van Raymond Sapoen is een waarschijnlijke partner. De twee en dertig zetels zijn weliswaar net niet genoeg om de president te kiezen. De verwachting is wel dat de resterende twee ook gehaald zullen worden. Met deze ‘kleine’ partners, is de NDP verzekerd van niet al te verstrekkende eisen.

16 REACTIES

 1. Aha Ha. VHP wil graag in de Oppositie de stenen gaan likken. Santokeltje is erger dan z,n voorganger die Ramlandh Sardjo. die is zeker van de aardbodem verdwenen. Vluchten kan niet meer!!!!


  Maak melding

 2. Nog eens 5 jaren met een moordenaar opgescheept, wat de economie stagneert, en buitenlandse betrekkingen op een laag pitje zal blijven, dankzij hersenloze en princiepeloze individuen in dit land, die een crimineel als president prefereren boven een integere president met 10 schone vingers.


  Maak melding

 3. DOE mag van mij Desi tot president helpen kiezen in de assemblee, omdat het alternatief ons (het land Suriname) een heleboel geld gaat kosten en dat is niet in het belang van het land, maar als Carl in een regering gaat zitten met de verdachte Desi, die zichzelf amnestie gegeven heeft, dan is Carl, die ik altijd als het tegenovergestelde van Desi beschouwde, geen haar beter dan Desi. Over Waterberg, Sapoen en Hok wil ik het niet eens hebben, die zijn gewoon likkers die slechts het eigen belang voor ogen hebben.


  Maak melding

 4. De geslepen politicus misbruiker en moordenaar van 2015.
  Ik hoop dat de ogen van El Somo en Ronnie brunsie voor altijd open zullen blijven.


  Maak melding

 5. Kan de npd haar rotzooi niet zelf opruimen???
  Het land zit tot zijn nek in de schulden. Leveranciers wachten al een jaar op hun geld. Projecten die uitgevoerd zijn door derden voor de overheid wachten nog steeds op hun geld.

  NDP wil ook de partners meesleuren in de afgrond.

  Wacht maar over 2 jaar komen nieuwe verkiezingen.


  Maak melding

 6. Santhoki moet oppassen dat er niet een volkswoede ontstaat die zich tegen hem en zijn clan keert want jezelf opdringen aan een volk is nooit goed. Met imitatie van Bouta en een duplicaat van zijn ambtsketen om je nek hangen maakt je nog geen president. Zo wordt je geen president in een nieuw land. HET VOLK MOET JE EERST IN ZIJN HARD SLUITEN. Wat Toki nu bewerkstelligt, is vragen om een weet ik niet wat. Hij moet toch weten dat het volk van Suriname niet tr vergelijken is met het volk van AFRIKA? Ai boi! Adjakasa!


  Maak melding

 7. El Somo en El Ronnie, disi na yu pai fo broko
  wi democratia !

  Amnestiewet broko un Grondwet, now now Desi
  e broko un yeye !

  Pe un verstang de ??

  PS : Resultaat staatsschuld ruim ZES MILJARD !

  Andy zegt : Wij hebben genoeg geld,

  Maaaaarrrr kan de Sranangbedrijven al langer dan
  een jaar niet betalen : Schuld van meer dan honderd
  miljoen ! Daarbij komen rente en aflossingsverplichtingen
  van de leningen, die leningzieke DESI, heeft afgesloten !

  Leve de ONPRODUCTIEVE NDP-uitgaven die TOTAAL
  GEEN VALUTA opleveren voor Sranang de komende tjd !

  Komt er een DESI-Bezuinigingskabinet met 1000 beloften,
  welke partij of persoon krijgt WELK LEEG MINISTERIE ???

  ALLE MACHT blijft bij DESI en zijn presidentiele-kliek !

  Of wachten Desi en Andy op de totale ineenstorting van
  de SRD ???


  Maak melding

 8. Kijk hoe die VHP voor de tweede keer hun posities komen regelen in OCER. Hoe durven ze ts te zeggen over rancune. VHP is sinds mensenheugenis de meest rancuneuze partij in het land. Ontheffing is bij VHP slechts het begin van jarenlange vernederingen Jullie ontheffen en werken daarna mensen en families tegen. Nazaten van de oprichters van de partij wordt gezegd dat ze niet welkom zijn. Allerlei paturia’s worden ingekocht en mogen direct meebeslissen op topniveau. Nu bedelen ze bij Bouta om mensen weer in functie te herstellen. Als je verloren hebt moeten je mensen gewoon van de straat gaan vreten vind ik. Zo denken jullie toch ook? Trouwens, kijk hoe jullie mensen op BiZa geprobeerd hebben te frauderen tijdens de verkiezingen. Hoe gaat Bouta zulke mensen in functie laten? Dan snijdt hij zichzelf toch in de vingers?


  Maak melding

 9. De moordenaar zogenaamde president zal nog geen 2 jaar zitten.
  Wat deze waardeloze zogenaamde president zaait zal tegen hem keren laat dat duidelijk zijn. Deze drugsbaron is geen president waard. VHP en de andere V7 partijen, wachten jullie af maar begin ook vanaf nu jullie voor te bereiden op de komende verkiezigingen.
  De val van de moordenaar zal niet lang meer duren, gods molen draait maar langzaam.


  Maak melding

 10. Manu; noem mij eens een President die zijn of haar land en volk met
  tien schone vingers heeft gediend niet alleen in Suriname maar waar
  ook ter wereld : ik ben benieuwd want je bent zo politiek bewust.


  Maak melding

 11. Jullie fronters,v7 hoe jullie je ook willen noemen ,bouterse voor van alles beschuldigen ,dat raakt kant nog wal ,wij gaan door nog vijf jaar paars ,schrijven jullie dat op je voorhoofd .moro we trowe dotie gie na bana bong moro ai vatoe .bouta is en blijft de volks president en dat tegen 7 losers en nu zijn deze losers uit elkaar maar dat zagen velen aankomen .hier zie je hoe ze elkaar niet vertrouwen .ze wantrouwen elkaar .bep over gelopen , sapoen noem maar op .het is hun volste recht ,en dat deze gasten over gelopen zijn krijgt bouterse de schuld van omkoperij.schamen jullie v7 je niet om dat te roepen .zijn jullie zo onbetrouwbaar dat anderen jullie beinvloeden met omkoperij .schande een en al schande v7 ,soso voe voermang in v7 front allemaal lood om oudijzer .tigrie ouroe ma a no e las ing pinie.


  Maak melding

 12. Als de kracht van Licht en Waarheid zich openbaart….vindt er Zuivering en Rechtvaardigheid plaats.

  En al zijn aanhangers waren verbaasd en met stomheid geslagen toen de president van Suriname tot bewustwording kwam, en zich naar het volk richtte:
  ‘ Aanhangers en tegenstanders van mij, ik, waarschijnlijk weder toekomstige president van Suriname wil vanaf Nu eerlijk zijn en de waarheid uitspreken, en zorgen dat er nu Rechtvaardigheid komt in het land. Ik wil nu starten met mijn noodzakelijke Zuiveringsproces,en heb alleen eerlijke burgers om mij heen nodig, anders zal het mij niet lukken om Gerechtigheid te brengen. Ik heb jullie steun heel hard nodig voor mijn ZUIVERINGSPROCES.
  Dit is Gods Wil….want het ware geloof is gericht op Licht…..Waarheid en Rechtvaardigheid, en niet op duisternis…..machtsmisbruik en onrechtvaardigheid.’

  Geleid door het Licht…….
  With the Power and Spirit from the Light.!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.