Uitslag verkiezingen Suriname vastgesteld door CHS

2

PARAMARIBO, 16 jun – Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft maandag tijdens een openbare zitting in het KKF-gebouw de uitslag van de verkiezingen van 25 mei jl. vastgesteld. De uitslagen op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA) zijn ongewijzigd: NDP (26), V7 (18), AC (5), DOE (1), PALU (1).

Er zijn bij de resultaten van de verkiezingen voor ressortraden wel verschillen geconstateerd tussen de definitieve resultaten en voorlopige resultaten die tijdens de openbare zittingen van de districtshoofdstembureaus waren gepresenteerd.

De NDP heeft bezwaren aangetekend tegen de officiele uitslag in het ressort Carolina in Para, terwijl V7 protesteert tegen de uitslag van ressort Rainville in kiesdistrict Paramaribo. Het Onafhankelijk Kies Bureau (OKB) heeft tot vrijdag om de resultaten wel of niet bindend te verklaren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.