Regering Bouterse moet het zuiniger aan doen

48

PARAMARIBO, 16 jun – De regering moet het zuiniger aan doen. Minister Andy Rusland van Financiën heeft erop aangedrongen in een brief aan alle ministers. Op uitgaven zal sterk beknot moeten worden om zeker de lonen veilig te stellen.

De post ‘Lonen & Salarissen’ staat kennelijk onder een zekere druk. In zijn brief geeft Rusland aan dat de bezuiniging zodanig moet “dat er geen tekort ontstaat op de begroting voor de uitbetaling van de lonen en salarissen gedurende de loop van het jaar 2015.” De middelen zijn duidelijk beperkt. Behalve de lonen moeten kennelijk ook de personeelslasten in de gaten gehouden worden.

Het is publiek geheim dat in de aanloop naar de verkiezingen flink wat personeel is gerekruteerd bij de overheid. Oppositieleiders spraken van duizenden nieuwe ambtenaren. De regering zelf heeft het nooit ontkend. Rusland vindt het klaarblijkelijk nodig aan de bel te trekken. Hij dringt er bij de regering op aan erop toe te zien dat de uitgaven voor personeelskosten op ‘basis van prioriteit’ geschieden.

48 REACTIES

 1. die paarse bende is de afgelopen 5 jaar niet zuinig geweest met graaien en leegroven van de staatskas. En het gaat nog door zolang megacrimineel, megalomane gek en pathologische leugenaar DESIRE DELANO BOUTERSE een vinger in de Surinaamse politieke pap heeft.


  Maak melding

 2. Ik vraag mij af wat er zal gebeuren met de duizenden ambtenaren die vlak voor de verkiezing in dienst zijn genomen. Ik heb van een insider begrepen dat de eerste werkdag na de verkiezing op een bepaalde ministerie circa 200 mensen op de gang en buiten stonden te wachten. Het vaste personeel wist er geen raad mee en er werd over en weer druk gebeld wat te doen. Men heeft de mensen toen gevraagd om naar huis te gaan en te wachten op instructies. Het is wrang om deze mensen nu alweer te ontslaan, omdat ze door de regeringspartijen zijn gelokt. Sommigen hadden een baan in de particuliere sector en hebben deze opgegeven.Men zal niet zo snel in de publiciteit treden omdat men bang is voor rancune.


  Maak melding

 3. De kater komt wel heel erg snel na de verkiezingen. Men wist al 2 jaar dat de goudprijs naar beneden ging en ongeveer 9 maanden dat de olie prijzen heel erg laag zijn.

  Des al niet te min heeft de regering een complete verkiezingsorgie betaald voor de NDP. Duizenden extra tijdelijke ambtenaren.
  U weet nu wie het gaan betalen de leveranciers en de ambtenaren die nu ontslagen moeten worden.
  Zo heeft over een poosje niemand meer iets en is het ondenkbaar dat er iets gebouwd gaat worden om al die feestelijk beschikbaar gestelde grond.

  Iedereen die kon rekenen heeft dit voorspelt.


  Maak melding

 4. Ik ben het erover eens dat nu gekeken kan worden hoe te bezuinigen. Hier in het westen weten we er alles van!!! ‘Mensen schreeuwen moord en brand vanwege bezuinigingen’.

  Maar BOUTA heeft het goed gedaan ondanks beperkingen. Hij heeft prioriteiten gesteld omdat het volk decennia heeft GELEDEN!

  En nu, nu mag de broekriem aangehaald worden. Als he dat naar het volk verduidelijkt, accepteert men dat. Want niemand wil naar de afgrond van bankroet.

  Mensen, laten we een ding alvast duidelijk stellen, BOUTA is niet voor Sinterklaas gaan zitten spelen, maar hij heeft de nood van het gehele Surinaamse volk gelenigd. We kunnen constateren dat deze man een held is of je nou aanhanger van hem bent of niet.

  A MANG BOUTA DISI TAPOE SHIN GI WI LEKI NATIE TAPOE GADO GRONTAPOE. Ondanks tegenwerking en jaloezie!


  Maak melding

 5. Dan kunnen die 6 gepantserde Cadillacs voor Bouterse ook afgezegd worden. Of rijdt Bouterse al in deze auto’s ? Zo ja dan kunnen ze verpatst worden. Sranang skeer !


  Maak melding

 6. Zal moeilijk gaan met een Abrahams als grootste rover van dit land de afgelopen 5 jaar, die het van bedelaar tot miljonair heeft geschopt ten koste van dit volk, daarbij zullen veel hoge salarissen betaald moeten worden voor leeghoofden, spookambtenaren, ambtenaren die overbodig zijn, en duizenden sympatisanten van die paarse bende die nog even snel een baan hebben gekregen, met deze gegevens in die moordenaar zijn achterhoofd, kan ik zelfs nog begrijpen dat hij het Spaans benauwd begint te krijgen voor de volgende 5 jaar en daarbij ook nog een lege staatskas, maakt het plaatje compleet, vandaar hij haastig op zoek is naar steun van andere partijen met een visie en met hersenen, omdat ze het zelf niet hebben, om deze puinhoop en chaos die ze de afgelopen 5 jaar gecreeerd hebben, op te lossen


  Maak melding

 7. Al de duizenden ambtenaren die op de valreep voor de verkiezingen in dienst zijn genomen en binnenkort weer ontslagen gaan worden, doen er goed aan, om samen met de andere paarse ezels, het liedje ‘Tea Room Tango’ van Wim Sonneveld te leren, kunnen ze bij de volgende vergadering te OCER dat liedje mooi uit volle borst zingen voor Baas.

  https://www.youtube.com/watch?v=NlrRqm83F70


  Maak melding

 8. @ van 1502 tot 1863

  zulke figuren als jij, die zulke onzinnige rommel kunnen schrijven, daarvan zijn er al genoeg van aangesloten bij die paarse boevenbende zonder visie, laat staan hersenen.en praten alles wat krom is,recht.
  Hoe kun je deze moordenaar als held zien, die zijn eigen broeders op een lafhartige wijze vermoord heeft, een held op sokken zul je bedoelen, de angst is van zijn gezicht af te lezen, daarom heeft deze laffe hond drugs en alcohol nodig om de dag aan te kunnen.


  Maak melding

 9. Wat is dit nou weer? Er was toch altijd voldoende geld volgens DDB? Sorry, eerst was de economische situatie Precair toen was er daarna volgens DE TOP-ECONOOM AMZAD niets aan de hand.

  De woorden van DDB waren uit zijn verband getrokken volgens Amzad: Nu heet het dat de Lonen en Salarissen veilig gesteld dienen te worden.

  VHP moet Never, Nooit een Regering gaan vormen met deze IDIOTEN want gegarandeerd gaan de VHP de schuld krijgen van ALLES wat verkeerd gaat.


  Maak melding

 10. De helft van de werkenden zijn van lanti.
  Is nooit vol te houden maar ja Suriname heeft ook geen sociaal vangnet zoals bijstand of WW. Dus de meeste lanti’s hebben dus gewoon een soort uitkering.
  Er zitten alleen al 800 leerkrachten thuis te wachten op werk.
  Daar kan je 80 lagere scholen mee opzetten.
  Suriname heeft gewoon een grote verborgen werkloosheid.
  Noem gewoon man en paard en kom er voor uit!
  Maar daar zullen de rating bureaus niet echt positief op reageren.


  Maak melding

 11. En zo kun je een verkiezing winnen door mensen zonder werk en zonder habitat en zonder inborst gewoon omkopen door hun een baan te geven met een looptijd van 1 jaar. Daarna mogen ze weer vertrekken en 4 jaar lang weer wachten op hun beurt.
  Want moni no dé en na alesi nanga sotoe deng sa njang if deng mag bai na alesi.
  Zelfs de AOV en kinderbijslag staan onder druk maar denk ook aan de SZF.

  Boi ze zijn al weer bezig bij jos steenman shipping.


  Maak melding

 12. Tijd voor hervorming!
  Het ambtenaren apparaat is te groot. Er moet bezuinigd worden dus gedwongen ontslagen zullen de orde van dag zijn.
  Efficiënt en gestructureerd werken zullen we moeten aanleren.


  Maak melding

 13. Nee, nee rusland eerst nog een paar dure auto´s, helie´s en jachten dan bezuinigen en later salarissen.
  Ik heb de verkiezingen toch gewonnen, mek ding mang waktie jerré!


  Maak melding

 14. @Van 1502 tot 1863: je bent een ordinaire zwarte racist die de schuld van de ellende in Suriname in de schoenen van Javanen en Hindoestanen schuift. Je bent ziek in je hoofd, scheldt op alles wat Nederlands en Westers is maar woont graag in Nederland. Weet je wat jij bent ? een velletje wc papier waarmee ik mijn zwarte gat afveeg.


  Maak melding

 15. President Bouterse geeft ministers opdracht te bezuinigen vanwege te hoge overheidsuitgaven.

  a klarie kaba waar zijn de overlopers van de v.h.p.en de overige partijen.
  Bouterse kies deng mooi.
  Eten drinken zonder te werken no dé brada dus denk aan de bekende buikriem of te wel lerie ba.


  Maak melding

 16. flyer
  ga niet zo tekeer tegen mijn president ,hij is door ons gekozen .zit rustig op je ballen en kijk wat er gebeurt .ga rustig de mensen corrigeren die taal fouten maken dan heb je toch wat te doen .
  als jij zo democratisch bent ga jij niet zo tekeer mie mang .je zit met wrok op iedereen die de kant van bouterse heeft gekozen , pero lacht je uit .je hebt geen argumenten het enige wat je doet is vloeken je stelt niets voor flyer.leer een ding van pero …bouterse nog vijf jaar als je het leuk vindt of niet wij gaan geen tijd aan jou soort verliezen .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,heri libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  dag flyer


  Maak melding

 17. de hele wereld bezuinigt waarom wij niet .wij hebben geen super economie .heb geloof in de regering ,ze hebben geld gebruikt voor het volk en wij hebben gezien waar het geld naar toe is gegaan .pero laat zich niet mee slepen dat de regering bouterse geld heeft verbrast ,ja verbrast maar wij hebben gezien waar het naar toe is gegaan .de vhp ,nps wat hebben zij in al die tien tallen jaren gedaan ,en reken maar dat ze ook ontwikkelings hulp hebben gehad .waarom zijn duizenden surinamers waaonder flyer suriname verlaten net voor de onafhankelijkheid.waarom zijn jullie dan niet gebleven en de oude garde een goed beleid had gevoerd .flyer breek mij de bek niet open
  als jij zo intellectueel bent waarom vluchten en nu klagen .en daarom vindt ik velen van dit soort figuren walgelijk met hun achterhaalde uitspraken .flyer je zal mijn taal fouten corrigeren .
  dag flyer ,oja ik heb net gesnoven hoor .


  Maak melding

 18. Welkome to reality. Moni no de. À kaba.

  Er wordt al langer bezuinigd. Leveranciers van goederen en diensten en uitvoerders van projecten van de overheid worden al sinds juli vorig jaar niet meer betaald. What about de achterstanden in de betaling van de aov, de kinderbijslag en de ziekenhuizen?

  Volgens mij wordt de geldpers aangezet om de salarissen te betalen.

  Bouta zegt: moni de, Rusland a moni no sari terwijl in realiteit lanti skeer, moni kaba.

  Helaas krijgt het hele Surinaamse volk de rekening van 5 jaar NDP financieel wanbeleid gepresenteerd en niet alleen de NDP stemmers.

  Mi granma bo taki. Te joe njang NDP njanjan joe sa pai NDP pai mang. Het feest is afgelopen, de paimang komt nu!!!


  Maak melding

 19. Wat een ontdekking, van een SITUATIE die al RUIM
  TWEE JAAR bekend is ! DESI weigerde en bleef
  maar schreeuwen “MONNIE DE” !

  Door wanbeleid zijn toch enkele honderden ambtenaren
  vlak voor de verkiezingen aangenomen en zijn de AOV
  en de kinderbijslag verhoogd !
  Is er een Sociaal stelsel ZONDER FINANCIELE
  DEKKING opgestart !
  Bovendien zijn er BANKBILJETTEN bijgedrukt !!
  ANDY go sribi yere !!!

  Vraag is of crisiskabinet Desi durft te doen wat ONONTKOOMBAAR IS, de financien
  te saneren en te snoeien in de NDP-ONPRODUC-
  TIEVE-UITGAVEN-SOEP !

  Desi je kan het, maak eens een keer een ECHTE
  begroting en wijk daar niet van af !

  Start met het terug VERDIENEN van de door jouw
  WANbeleid ontstane MEGA-staatsschuld van circa
  ZES MILJARD !

  Helaas voor de bevolking, het geld is opgegaan
  aan onproductieve rotzooi ! Niet aan investeringen
  die VALUTA zullen opleveren. De inkomsten van
  de staat zullen door dit FOUTE beleid de eerste DRIE
  jaar NIET TOENEMEN !

  De algehele financiele Crisis staat voor de deur !!

  PS : Wie zal minstens een derde van het ambtenaren-
  apparaat ontslaan ??

  Wie zal de drastische verhoging van de energiekosten
  mede delen aan het Volk ??

  Wie haalt een streep door de DUBBELE ONNODIGE bestuurslaag die de NDP en DESI hebben gecreeerd,
  naast de ministeries ???

  Wie stopt de MILJOENEN-uitgaven aan onnodige,
  onzinnige ambassades/ambassadeurs over de
  gehele wereld ?? Zij leveren Sranan NIETS op !!


  Maak melding

 20. aah…het spel begint…no better time dan nu…
  de broer Rusland wordt als pion op het schaakbord naar voren bewogen. Dus hij mag alvast de hitte vangen.Dan komt het scenario dat hij toch niet zo een goede job heeft gedaan en dat er daarom nu flink bezuinigd moet worden. Zo later wordt hij gewipt. Kabinet van d Pres zal Hoefdraad de guillotine laten bedienen. De Leider van de clanpartij komt later in het nieuws als zalvende redder van de natie om pijnlijke maatregelen te treffen. En onze Surí’s roepen dan hallelujah… zie daar wat een geweldige leider hebben we toch…


  Maak melding

 21. BEZUINIGEN ?????!!!! Nee , joh ! Ben jij nou besodemieterd. Kom ! Even ” Zaai zaad ABDUL ” bellen. Wedden dat het volgens hem niet zo een vaart loopt.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 22. Van 1502 tot 1863, je moet je na laten kyken.
  Jy hemelt DDB op terwyl je lekker met je reed hier in nederland zit.
  Waarom ga jy niet in Suribabwe tussen de aanhangers wonen zal je zien wat ze meemaken.Het is leegzuigen en nog eens leegzuigen tot de bodem.


  Maak melding

 23. Dus dit wordt straks ook een TAAK in DNA voor HOOGIE zonder
  HART.
  Het mee adviseren en helpen om het gehele ambtenaren apparaat
  te reorganiseren en saneren.
  Te veel niet productieve ambtenaren kost het land een gigantisch vermogen.
  Sedert jaar & dag te veel Landsdienaren in dienst van de Surinaamse overheid.
  Dus er zullen op alle ministeries flink worden bezuinigd.
  Bij een onderdeel van het ministerie van BiZA. met name het CBB.
  HOOGIE zonder HART zal het niet gemakkelijk krijgen.
  Hij zal ook mee moeten doen voor zijn DNA salaris.
  Want hij was ook al niet tevreden met die 400 stemmers.
  Zal er ook worden bezuinigd op het salaris van de Profeet STEVE MEYE WONDER?
  Want ook hij zal zijn bijdrage moeten leveren aan de Staatskas van Baas D.B.
  Hij kan straks niet meer gaan roepen met (vouw uw gave)!
  Ook bij Flying on trusted wings (SLM) zal er flink worden bezuinigd.
  Dus op dienstreizen met familieleden wordt straks ook flink bezuinigd.


  Maak melding

 24. Forummers, odi odi.
  Dus dit wordt straks ook een TAAK in DNA voor HOOGIE zonder
  HART.
  Het mee adviseren en helpen om het gehele ambtenaren apparaat te reorganiseren en saneren.
  Te veel niet productieve ambtenaren kost het land een gigantisch vermogen.
  Sedert jaar & dag te veel Landsdienaren in dienst van de Surinaamse overheid.
  Dus er zullen op alle ministeries flink worden bezuinigd.
  Bij een onderdeel van het ministerie van BiZA. met name het CBB.
  HOOGIE zonder HART zal het niet gemakkelijk krijgen.
  Hij zal ook mee moeten doen voor zijn DNA salaris.
  Want hij was ook al niet tevreden met die 400 stemmers.
  Zal er ook worden bezuinigd op het salaris van de Profeet STEVE MEYE WONDER?
  Want ook hij zal zijn bijdrage moeten leveren aan de Staatskas van Baas D.B.
  Hij kan straks niet meer gaan roepen met (vouw uw gave)!
  Ook bij Flying on trusted wings (SLM) zal er flink worden bezuinigd.
  Dus op dienstreizen met familieleden wordt straks ook flink bezuinigd.


  Maak melding

 25. Dit is heel goed voor Suriname, fantastisch goed. Lekker voor het stomme volk. Iemand die geestelijk heel ziek zoals D Bouterse is niet te genezen maar het volk blijft deze psychopaat maar adoreren. Wat de moordenaar fout doet en dat is alles daar is men blind voor.
  Er komt meer rotzooi aan dit is het begin, ik ben blij voor die domme onontwikkelde Surinamers.


  Maak melding

 26. JAVANEN,

  Wie zegt hier dat ik op Javanen scheld? Laat onze Javaanse broeders hier buiten hoor? Ze hebben genoeg het gelag moeten betalen.
  Sinds wanneer een Javaanse bende grond zien roven en zich schuldig maken witwaspraktijken.
  Sinds wanneer probeert een javaan zielen te winnen in zijn mening. Neen, dat zijn niet zulke gladjakkers.
  De Toki look alike schreeuwt het hardst om op de boef te letten om dr aandacht van hun louche praktijken af. Een Javaan heb ik nooit op deze eigenschappen betrapt. Dus svp de Javaan buiten uw betoog houden!


  Maak melding

 27. Geeft aan wat een misbakselige campagne V7 gevoerd heeft want alleen al met dit gegeven hadden ze de verkiezing moeten kunnen winnen.


  Maak melding

 28. @Van 1502 tot 1863
  Chavez heeft ook de leden van het opgepakt.
  Vandaag de dag is Venezuela één van de armste land van Zuid Amerika. Het is makkelijk om grote populistische projecten van de grond te stampen om om zodoende via de achterdeur de kas te roven. Zo kan ik ook een land besturen.


  Maak melding

 29. Ik ga niet meer in discussie met de BOUTISTAS zoals RobG, Sabidieri, Pero en alle anderen. Pas wanneer het land helemaal op zijn Gat ligt, zullen deze gasten hopelijk tot het besef komen dat hun DRIEKWART god DDB de boel heeft belazerd.

  DAT RAMON onder Toeziend oog van zijn vriend DDB meer dan 100 miljoenen heeft weggemaakt, wordt door deze gasten ontkend. Corruptieve Praktijken worden goed gepraat door deze IDIOTEN.

  Als Santokhie met deze CORRUPTE BENDE gaat samen werken onder het MOM VAN LANDSBELANG zal ik Chan vervloeken en hem de rug toekeren.


  Maak melding

 30. Mijn broek zakt af van al die idioten op deze site die beweren dat de NDP het financieel goed heeft gedaan. Zie ook de jaren 80 toen de NDP aan de macht was. Roof, wegdragen van het goud van de Centrale Bank, schaamteloze verrijking door de NDP top, de koers was voor 1 Nederlandse gulden kreeg je meer dan 1000 Surinaamse guldens, geen infrastructuur meer, armoede, etc. etc. De tijden van weleer is op zijn retour in Suriname van paars. Laten ze maar de gifbeker maar leegdrinken. Van mij geen euro meer naar Su.


  Maak melding

 31. Hoe komt het dat een land zo rijk is aan natuurlijke hulpbronnen er toch geen geld is ???????

  Het leven bestaat niet uit feesten en beesten !!!!!


  Maak melding

 32. Beste Pero
  Regeren is vooruit zien en dat heeft de regering de afgelopen jaren niet gedaan. Om correct te zijn de vorige 2 regeringen Venetiaan hebben dat ook niet echt goed gedaan.

  Echter die regeringen hebben eerst de enorme chaos van Wijdenbosch/Bouterse op moeten ruimen en veel Schulden moeten lossen voor dat zij konden gaan bouwen. Het laatste hebben ze met een beetje hulp (druppel op de gloeiende plaat gedaan).
  Het gevolg was wel dat de economie gegroeid is en Suriname van een Ontwikkelingsland (BNP per inwoner < $ 2.500) geleidelijk naar een Middenland gegroeid is. Aan het eind van de periode Venetiaan was het BNP per inwoner $ 9.000.

  Er is een formele goud industrie op gestart, Pengel is gerenoveerd. de Oostwest verbinding is afgemaakt, Staatsolie is instaat gesteld haar raffinaderij te renoveren en uit te breiden. Even voor uw herinnering Wijdenbosch/Bouterse wilden uit pure nood Staatsolie aan Respol verkopen.

  Bij overdracht waren de langetermijnprojecten (asfalt, dijken, staatsolie) gefinancierd en was de Surgold deal op een haar na gereed en was er een gezonde deviezen voorraad.
  Nadien heeft de regering Bouterse Amereeli in 2010 t/m 2013 door de hoge goud en olieprijzen ruim $ 1.000.000.000 extra inkomsten genoten (aanzienlijk meer dan de ontwikkelingshulp over 10 jaar die Venetiaan heeft mogen gebruiken).en wat is het resultaat:
  1) Kasten vol met onbetaalde rekeningen
  2) Geen gerealiseerde investeringsprojecten. Ales wordt na de start beëindigd in onvoltooide staat. Wat heb je aan een brug als er geen fatsoenlijke weg naar toe gaat..
  3) Ongedekte begroting (gat 2015 was ruim SRD 3.000.000.000).
  4) In echte Valuta geen groei. Alleen groei in SRD's waar je buiten het land niets mee kunt.
  5) Slechte deal met SURgold. voor 5% meer aandeel, 3 jaar onderhandeld en ruim $ 100.000.000 meer betaald.
  6) Deviezen voorraad gekelderd tot onder het miimum
  7) Verdwenen goudvoorraad zonder dat iemand er iets van weet waar het geld gebleven is.
  8) Schulden verlegd naar EBS en Staatsolie. Per 2015 had Staatsolie door toedoen van de staat 2 maal meer schuld dan gepland onder te vorige regering terwijl het de tijd mee had gehad. Rara wie heeft de hand in de kassa gehad.

  U stelt dat bekend is waar het geld gebleven is. Het is gebruikt om de NOOD van het volk te lenigen. Met consumptief gebruik van geleend geld lenig je nooit de noden van het volk omdat het met rente terug betaald moet worden door HET VOLK. De rente bedraagt ongeveer 7,75%. Suriname kan zelfstandig nergens geld lenen omdat het de rating BB- heeft (speculatief) en daarmee aan de onderkant van de kredietwaardigheidsratings hangt.

  Het volk krijgt het door het zonder plan faciliteren /afkopen van kiezers over een poosje de rekening gepresenteerd.

  Het volk heeft gekozen. Petje af voor de wijze waar op Bouterse als een fenomeen acteert en de kiezers weet te bedriegen.


  Maak melding

 33. -Verkiezing is voorbij en de ellende gaat beginnen.

  -Allereerst een ander volledige tekst van financiën::::::nu begrijp ik ook waarom die twee vrouwen weg zijn gegaan bij financiën!!!!

  = PARAMARIBO – Voor de tweede keer in drie jaar heeft de minister van Financiën collega’s gevraagd de uitgaven van hun ministeries drastisch te beperken. De oproep is begin deze maand schriftelijk gedaan om een mogelijk tekort aan middelen, om later in het jaar lonen en salarissen uit te betalen, te voorkomen. Minister van Financiën, Andy Rusland, vraagt zijn collega’s de tering naar de nering te zetten. Ruim twee jaar geleden deed zijn voorganger Adelien Wijnerman al een soortgelijk verzoek.

  “Ingevolge een mogelijk tekort op ‘Lonen en Salarissen’ welke in het begrotingsjaar 2015 kan optreden, gaarne het volgende. Aan u wordt medewerking gevraagd om erop toe te zien dat voor de resterende maanden van het jaar binnen de kostengroep ‘Personeelskosten’, de uitgaven op basis van prioriteitstelling worden gealloceerd, en wel zodanig dat er geen tekort ontstaat op de begroting voor de uitbetaling van de lonen en salarissen gedurende de loop van het jaar 2015”, luidt de brief van minister Rusland. Uit het schrijven blijkt niet waarom de bewindsman een mogelijk tekort verwacht.

  ——-
  -Zie ook het verdelen van gronden om te stemmen voor de NDP. Vreemd genoeg hebben ze de VHP uitgescholden, maar volgens informatie is juist deze partij gegroeid zonder percelen en geld te verdelen voor het volk. Ook is het volk niet voor de gek gehouden.

  -Ik vraag mij af hoeveel zaken de rechter straks moet behandelen. Misschien wordt de rechter omgekocht.
  Een stukje tekst:::::

  16 Jun, 15:38

  -De Belangengroep Alkmaar en Omgeving heeft in een brief aan districtscommissaris (dc) Remy Pollack van Commewijne haar bezorgdheid geuit over gronden die kort voor de verkiezing zijn verstrekt. Terreinen waar families generaties lang hebben gewoond en gewerkt, zijn plots weggegeven aan mensen uit de stad, die eerder blijkbaar niet eens wisten van het bestaan van een ‘Alkmaar’ in Suriname, staat in een brief die vandaag is aangeboden aan de dc. Aan hem wordt gevraagd om op te treden tegen malversaties.

  -Aangehaald wordt dat behalve de families daar jarenlang aan landbouw en veeteelt doen, zij ook een emotionele binding hebben met het gebied. Langer dan een eeuw geleden hebben de voorouders van de mensen zich in het gebied gevestigd. Er werden kwitanties overgelegd van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Er is betaald aan het toenmalige bestuur van het land voor de gronden. “Hoe is het dan voor mogelijk te verklaren dat binnen een jaar na aanvraag anderen de gronden toegekend hebben gekregen. De enige uitleg bij navraag blijkt steeds dat ze dichtbij de ‘hogere hand’ liggen”, stelt de belangengroep.


  Maak melding

 34. @pero na 1975 kon je alleen bij de VHP en de Chinezen jou spullen kopen nergens anders dus wees wat lief voor deze twee groepen anders red niemand het in Suriname.
  De Javanen zijn er ook nog.

  Mensen hebben gekozen voor een beter toekomst en terecht ook. Zie maar het onderwijs van Suriname waar om de haverklap mensen de straat op gaan.

  -Wat denk je van de opvoeding???neem maar Brunswijk, Camiel, Bouterse, Hooghart, Misikeba en nog veel meer. Het zijn voorbeeldfiguren voor jou, maar niet voor mij.


  Maak melding

 35. Forummers, waarom zo veel heisa maken.
  Probleem is heel makkelijk op te lossen en wel als volgt:
  1. Er is genoeg geld VAN en VOOR Suriname beschikbaar
  2. De mensen die toegang hebben tot het geld zijn DDB & Abrahams.
  3. De bedragen zijn:
  * DDB ==> 650 miljoen USD, lokatie is al eerder gepubliceerd
  * Abrahams ==> 110 miljoen USD, lokatie is gedeeltelijk bij Staatsolie.

  Ik weet zeker dat de bevolking eerst extra verhoging zal krijgen van Staatsziekenfonds, Oudervergoeding & Kinderbislag.
  Verder wordt de benzine ook gratis want we produceren het zelf.
  Maar verhogen is niet gelijk aan ook uitbetalen.

  De mensen, vooral die mensen die speciaal voor NDP hebben gekozen kunnen DDB & Abrahams toch gewoon aanspreken.
  Het zijn hele leuke benaderbare mensen.
  En ze hebben ook heel veel EMPATISCH vermogen dus hebben ze alle begrip voor de situatie van de arme bevolking.

  NDP is toch prima bezig zo.
  1. Ze doen alles naar eigen inzichten
  2. Ze doen alles op eigen kracht
  3. Land is bijna volledig gedekoloniseerd
  4. Bevrijding van de wiite man is nabij, Kolonisatie door Gele man (China) is beter.
  5. Revolutie is geslaagd nu meer dan de helft van Su voor NDP heeft gekozen.
  6. Hervinden van de roots richting Afrika werkt emotioneel & spiritueel bevrijdend. Nu nog alleen de oorspronkelijke afrikaanse namen aannemen en de cirkel is rond.


  Maak melding

 36. @Pero, jij bent hypocriet, destijds moest Venetiaan ook bezuinigen. Toen gilde je moord en brand. Waarom doe je dat nu niet dan ? Smaken de broodjes batjauw van Oom Desi zo lekker dan ?

  “pero laat zich niet mee slepen dat de regering bouterse geld heeft verbrast ,ja verbrast maar wij hebben gezien waar het naar toe is gegaan”

  Juist in de zakken van Desi Bouterse en Ramon Abrahams. Pero je bent nog te stom om voor de duivel te dansen. Ik heb het al eerder tegen je gezegd, schat het intellect van een zwerfhond hoger in dan die van jouw. En dat noemt zich zgn een ware surinamer. Je moet je kapot schamen.


  Maak melding

 37. wie o,wie moet ik nu geloven DDB,Amzad,Rusland,caldeira,Pero of Van 1502 tot 1863 maar ik denk dat Pero en Van 1502 tot 1863 het toch beter weten ze krijgen hun info rechtstreeks van bouta. ziende blind horende doof willens en wetende zwaar bekrompen dat zijn nou ras echte volks misleiders het volk aangebrande lucht verkopen en de feiten onder de mat te vegen struisvogels
  Laat me


  Maak melding

 38. Wanneer vertrekken al de uitkeringstrekkers en andere geldtrekkers naar het paradijs van paars, het paradijs van Bouta.
  Grote mond hier hebben maar lekker comfortabel in dit land zitten om hun bijstand, WW en andere uitkeringen te trekken. Wees dapper, de daad bij het woord zetten. Ik kan je 1 ding verklappen, de lieden die zich daar in Suriname hebben verrijkt en nu Multimiljonair en half miljardair zijn hebben het intellect van een garnaal.


  Maak melding

 39. ira
  je bent weer bezig dom en achterlijke uitspraken te doen .
  wanneer ga jij een beetje volwassen worden met jou achterlijke uitpsraken van als de chinesen er niet waren en de hindoestanen .
  de creool koopt en als die creool niet koopt heb je niets dus lul niet zo dom en achterlijk mang , ik ga het anders vertalen misschien ga je het begrijpen ….joe dong no ka .wil je het racistisch kom maar op .als de creool niet bij de hindoestaan koopt hebben jullie geen moer en trouwens doe hier niet alsof de creool afhankelijk is van de hindoestaan ,wij zijn allemaal van elkaar afhankelijk jij achterlijke wezen .buiten dien hebben de chinezen bijna alle winkels van de hindoestaan over genomen .wees blij dat de creool bij de hindoestaan of chinees koopt .denk jij dat dat opbouw van een land is met je winkeltje .deze ira komt over alsof alle hindoestanen een winkel hebben ,opzouten jij man .wat heeft die javaan niets toch die koopt toch ook bij de chinees .jij bent een hokjes denkende hindoestaan en zo zullen jullie blijven denken en dat maakt dat de ndp voorzichtig moet zijn met de vhp .jullie denken niet in lands belang maar partij en groeps belang worden jullie wakker .en daarom hebben sommigen van jou soort een hekel aan parmisser ,amzad abdoel ,algoe noem maar op .je blijft steken en zal blijven steken in je hokjes mentaliteit .ira ,leer een ding je bent niet in india je bent in een multiculturele samen leving en dat is suriname , gedragen jullie naar .doe niet als of hindoestanen rijk zijn en anderen niet ,hoeveel arme hindoestanen heb je niet in suriname ,jou vhp heeft in haar 60 jarig bestaan geen moer gedaan voor suriname behalve hun eigen soort bevoordelen toen zij het voor het zeggen hadden,nu daar de ndp aan de macht is schreeuwen jullie moord en brand dat de regering corrupt is .de vhp is sinds haar oprichting corrupt .het doet ze pijn dat ze niet bij die jam pot kunnen komen en daarom beschuldigen zij de regering bouterse op vele manieren zonder bewijs .ik generaliseer niet alle hindoestanen maar ,poepzakken als ira moeten leren hoe ze zich moeten gedragen in een multiculturele samen leving .vergeet die boitie dinkie laat het achter wegen, kijk vooruit je blijft steken jij niet alleen je zijn er nog meer en nemen jullie een voorbeeld van desi delano bouterse hoe hij het volk bijeen kan brengen .
  bouta go go


  Maak melding

 40. het is niets en het zal nooit wat worden met SU zolang de oude garde zogenaamde leider er zijn.
  ze kunnen er niets van d.d.b. niet en somo, santhoki, brunswijk bosje vene niet niemand van deze.

  de bevoling snapt er ook niets van, zijn blij met een kruimel die ze toegrijkt krijgen van in dit geval d.d.b.
  blij als een kind zijn ze en stemmen weer op het oude zootje
  regering heeft geld geleend van privébanken dus hoge rente en binnelandse leningen. wie gaat dat terug betalen?

  kom niet vertellen dat het gebeurt met het goud en de olie gebeurt
  want dat moet eerst uit de grond voor je er mee kunt betalen.

  kortom wat nu.

  en @ 1502 tot 1863…………wat voor goeds heeft d.d.b. gedaan??


  Maak melding

 41. Ik constateer dat hier lui tussen zitten die niet bij de drukker terecht kunnen voor publiceren van een boek en dan tikken ze hier hun lappen tekst als vingeroefeningen:)


  Maak melding

 42. Ja, er moet bezuinigd worden. Of alle Surinamers, ongeacht hun politieke voorkeur zich bewust zijn van deze problematiek, dat laat ik bij dezen in het midden. Ik mis in ieder geval dat stukje bewustwording, positieve betrokkenheid. Hoe je het wendt of keert, elke foute of goede beslissing heeft of zal impact hebben op jou en jouw omgeving (familie, vrienden, buren ….).

  Wat is er mis mee om een bijdrage te leveren voor het opbouwen van het land wat je in je hart draagt? Waarom kunnen de coalitie en oppositie partijen niet samen de problemen die in de Surinaamse samenleving spelen oplossen?

  Het wordt eens tijd dat wij (surinamers) de boel gaan organiseren. Met oplossingen komen in plaats van met beschuldigende vingers naar elkaar wijzen. Denken aan de toekomst van ons en niet te vergeten de nieuwe generatie. Waar willen we als samenleving naar toe? Welke middelen zijn er nodig om die doelen te bereiken? Alleen zo kunnen wij ons land opbouwen. Een land om trots op te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.