Bouterse praat met beide facties Pertjajah Luhur

23

PARAMARIBO, 16 jun – Met het besluit van Raymond Sapoen om een eigen fractie op te richten, is de kogel door de kerk. NDP-voorzitter Desi Bouterse wil praten met zowel Sapoen als diens ex-partijvoorzitter Paul Somohardjo.

Somohardjo’s politieke partij Pertjajah Luhur, PL, werd aanvankelijk buiten de deur gehouden. Alle politieke partijen die zetels hebben gewonnen in het parlement, mochten deelnemen aan de informatiebesprekingen. PL werd niet uitgenodigd, vanwege het slepende conflict tussen Somohardjo en Sapoen. Bouterse zegt dat nu beiden ontvangen zullen worden om hun ‘bijdrage’ te leveren.

Na de informatie volgt nog een gespreksronde voor ‘verdieping’. “Duizenden staan achter de politieke partijen die parlementszetels hebben gewonnen. We willen hun visies daarom opnemen in het op te stellen regeerprogramma”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Hij noemt de gesprekken het omgekeerde van wat de NDP in 2005 overkwam. De partij haalde toen vijftien zetels, maar werd geen moment geconsulteerd.

23 REACTIES

 1. Waarbij het volk BAAS in EIGEN HUIS is ofwel de inwoners DAADWERKELIJKE INSPRAAK hebben, komt de DEMOCRATIE het BESTE tot z’n RECHT.

  Daarom is het CORRECT dat BOUTERSE in volgorde van GROOTTE (het aantal behaalde Assembleezetels), de leiders van politieke partijen oproept.

  Het kan EVEN GEEN KWAAD dat BOUTERSE memoreert naar 2005, toen de NDP ondanks haar VIJFTIEN (15) zetels, werd genegeerd. Zo beleeft men GEEN DEMOCRATIE, gezien de INSPRAAK van de bevolking STRAAL GENEGEERD werd.

  Voorts mag de NDP ofwel BOUTERSE hieromtrent (verkiezing periode 2005) niet te lang bij stilstaan. Het VOLK heeft hen NU GEKOZEN en er dient op JUISTE WIJZE, invulling te worden gegeven aan de DEMOCRATIE.

  Het is aan SOMOHARDJO en SAPOEN nu de TAAK, aan betreffende BESTUURSVORM hun WEZENLIJKE BIJDRAGE te leveren.

  “Vol VERWACHTING klopt ons HART”.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 2. De kogel is door de kerk. Hoeveel heeft Sapoen onder de tafel gekregen? Ik ben zelden eens met Somo. Maar als hij in het geval gebruikt maakt van het terugroeprecht, heeft hij mijn zegen. Nog nooit heb ik zo’n puinhoop in Su meegemaakt. Alleen maar politiek prostituees.


  Maak melding

 3. De kogel is door de kerk. Hoeveel heeft Sapoen onder de tafel gekregen? Ik ben zelden eens met Somo. Maar als hij in dit geval gebruikt maakt van het terugroeprecht, heeft hij mijn zegen. Nog nooit heb ik zo’n puinhoop in Su meegemaakt. Alleen maar politiek prostituees. 3 weken na de verkiezing is er nog geen duidelijkheid. Kennelijk heeft men nog tijd nodig om de verdeel en heers politiek meer gestalte te geven. Hoeveel kunnen nog los geweken kunnen worden? Ben benieuwd….


  Maak melding

 4. Verdeel en heers…..

  Zo voorspelbaar….

  Wie is er te koop bij PL…en voor wie is het hoogste bod.

  Politiek in Suriname is niet om het land te dienen, het is om de eigen zakken zo goed mogelijk te vullen.

  Het is om kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding

 5. Maar natuurlijk.

  Die arme Sapoen heeft de sluwe Somo niet doorzien, hij dacht Somo te kunnen vertrouwen, maar Somo is alles behalve betrouwbaar.

  Sapoen mocht namens PL/Somo aftastende gesprekken gaan voeren met de NDP, omdat ze bij de NDP niets moeten hebben van Somo.

  Sapoen heeft resultaat geboekt met dien verstaande dat Somo plaats moet maken, ze stellen samen een verklaring op, die later door Somo wordt ingetrokken.

  De sluwe somo wil zijn pl niet overdragen aan Sapoen en Sapoen wordt vernietigd.

  Conclusie einde Pl is in zicht zoals het met KTPI is gegaan, daar wil de voorzitter ook niet overdragen.

  PL is de partij van wie zeker is dat die niet zal meeregeren zolang Somo voorzitter is, die is nu bezig om de hele V7 in de oppositie te houden, maar daar hebben sommige partijen geen zin in, ook daar vertrouwen ze Somo niet.


  Maak melding

 6. Mooi zo!
  De Javaanse partij heeft behoefte aan samenwerkingsverband met een politieke partij die echt het allerbeste met ze voor hebben wij en ze niet gebruiken voor eigen politiek gewin. Ze hebben zich dingen laten influisteren door Toki look alikes en hadden gehoopt op een wederkerigheid als ze door Toki look alikes lieten brainwsaschen. Pl, heb vertrouwen in NDP m.n. DDB.
  DDB gedraagt zich ook hier als een HEER. Een militair is een militair, maar hier is DDB in een andere functie en die bekleed hij met verve. Daar kan die opwerkende paria echt NIET AAN TIPPEN!


  Maak melding

 7. binnen 1 jaar is elke coalitiegenoot gereshuffeld door deze gevaarlijke, onbetrouwbare gek. We kennen de loze beloftes van deze pathologische leugenaar inmiddels wel.


  Maak melding

 8. Volgens mij is Sapoen gekozen als vertegenwoordiger van de PL en niet als een eenling of individu.
  Sapoen moet zijn zetel terug geven en lid worden van de NDP.
  Daarna moet hij DDB smeken om zijn achterstallige salaris nog na te betalen. Vervolgens een half jaartje minister worden en weer opteren voor een riante wachtgeld regeling.
  Sapoen mag wel super-intelligent zijn maar hij is zeker niet (super) integer. Anders had hij voor de verkiezingen al zijn onoverbrugbare verschikl met Somo kenbaar gemaakt. Maar hij heeft op zeker gespeeld door eerst gekozen parlementslid te worden en vervolgens daarna te gaan prostitueren.
  Heel mooie voorbeeld voor de jeugd van hoe het moet.
  Met geld krijg je zelfs een drol tot leven.


  Maak melding

 9. Bijna dagelijks is te lezen dat de VHP een racistische partij is, dat hindustanen racisten zijn.

  Maar de meest racistische Surinamers zijn de creolen.
  De reactie van 1502 tot 1863 geplaatst op dinsdag 16 juni 2015 om 9.19 uur is een goed voorbeeld hoe racistisch creolen praten over hindustanen.

  Tje poti die Van 1502 tot 1863 zijn voorouders zijn tot op het bot vernederd door de blanke plantagehouders. Eeuwen hebben ze zich door hen laten koeieneren (niet dat ik me daar happy bij voel, want geen enkel mens heeft het recht om een ander als minderwaardig te behandelen) en nu viert hij zijn frustraties maar bot op de hindustanen.

  Voor mij lijkt het verdomd frustrerend om een creool te zijn, die hoewel hij niet lijfelijk de slavernij heeft meegemaakt, tot op heden met die hebi van de slavernij opgezadeld zit, zelfs zo erg dat hij zichzelf de nickname Van 1502 tot 1863 heeft toebedeeld.

  Maar Van 1502 tot 1863 vergeet niet dat het de paria’s zijn die voor de voedselvoorziening van Suriname hebben gezorgd na de afschaffing van de slavernij.

  Racisme zal nooit ophouden, niet in Suriname en niet in de wereld.

  Bouterse mag dan roepen dat hij zich inzet voor elke Surinamer ongeacht zijn afkomst, religie, huidskleur, seksuele geaardheid, enz. het zijn juist zijn adepten, de creolen, die de grootste racisten zijn in Suriname.
  Hij heeft het in de bijna 5 jaar dat hij president is niet voor elkaar gekregen dat Surinamers elkaar respecteren, dat zal hem de komende 5 jaar weer niet lukken.

  Daarom ben ik niet meer van plan om nog ooit met vakantie naar Suriname te gaan. Suriname is voor mij over en uit.


  Maak melding

 10. Hij (Bouterse) heeft zelf geen idee hoe de rotzooi die hij gemaakt heeft aan te pakken en speelt verder zijn verdeel en heers politiek.
  Deze onbeschaafde rover wist het toch beter, ik hoop van harte dat het hem niet lukt goede ideën van anderen te stelen. Laat hij met zijn beleid komen en in 100 dagen zijn stront zelf opruimen. Andere partijen moet hun poot stijf houden want het zal niet goed gaan en die partijen zullen de schuld krijgen van alles. NDP ga alleen regeren en bewijs hoe goed je bent.


  Maak melding

 11. Sapoen heeft dit eerder gedaan namelijk de een coup te plegen bij de vorige PL. Somo is toen eruit gestapt en richtte toen de huidige PL.
  De oude PL van Sapoen heeft het leven gelaten en nu doet hij alweer hetzelfde.
  Judas is vergeleken met Sapoen nog een lieveling


  Maak melding

 12. Zolang die Sapoen niet een eigen partijtje en logo en beleidsprogramma heeft en niet door de kiescommissie is erkend als eenmansfractie, hoe kan Bouterse dan met Sapoen praten? Bouterse is hier even de weg kwijt. Z’n adviseurs ook.


  Maak melding

 13. DDB / NDP is zowel formeel als informeel wanneer het hem uitkomt.
  Hij zou ook kunnen volstaan door te zeggen dat Sapoen formeel lid is van de PL.
  Maar verdeel, heers, list, bedrog pas hier beter.


  Maak melding

 14. Ik hou even veel van de NDP als van de PL, daarom maakt het me eerlijk gezegd niets uit of de NDP of de PL als verliezer uit deze strijd komt, het is namelijk zo dat alles wat ik NDP toewens, ik de PL ook toewens. Wat de uitslag ook mag zijn, in alle gevallen ben ik blij.

  Dat de NDP in 2005 niet geconsulteerd werd heeft alles te maken met het grote struikelblok dat de NDP met zich meesleept, paarse ezels stoten zich vaker aan dat blok, maar andere ezels zijn terecht niet zo vergeetachtig en vergevingsgezind.


  Maak melding

 15. Bouterse praat met beide fracties. Feest in huize Sapoen. Binnenkort wordt de Sapoen Bank Suriname opgericht dat voordelig leningen aan arme Javanen gaat geven. Immers je moet toch wat met al dat nieuwe geld?


  Maak melding

 16. Het is wel zaak dat Surinaamse politieke leiders de boel geloofwaardig houden. Wat ik hier zie is vissen vangen in troebel water. Met het gegeven dat de Jan met de pet doorgaans geen vertrouwen heeft in de politiek moeten politici het volk niet nog verder demotiveren. De gang naar de stembus zal wel door Jan met de pet gemaakt worden maar Jan met de pet is niet gek.

  Politici kunnen niet op podia verschijnen en het een en ander uitleggen om vervolgens wanneer de overwinning binnen is een andere taal uit te slaan. Dat is regelrecht de achterban voor de gek houden.

  Democratie is tegenwoordig een wassen neus; het stelt geen hol voor. Vaak wordt het als een toverwoord gebruikt maar als je de boel gaat analyseren voldoet het niet. Het ligt niet aan de democratie zelf maar de executie ervan door corrupte lieden.

  Kijk naar al die bruya nu? V7 en dat blijkt nu wel duidelijk is een bij elkaar geklutste omelet die mislukt is. Vervolgens gaat iedereen zijn eigen weg.

  NDP ,waarvan de voorzitter Bouterse , heeft in Ocer aangekondigd alleen maar met eerlijke mensen samen te werken. Let op zijn woorden en handelingen in het verleden en het heden en kijk of dat inderdaad zo zal zijn. Aan de hand daarvan moet de kiezer beoordelen of hij nu wel of niet aan het lijntje wordt gehouden.

  Het lijkt er sterk op dat iedereen regeermacht wil. Met andere woorden ; kennelijk is er geen behoefte aan oppositie. Het is toch je reinste kolder. Is de oppositie er niet om zaken richtig en kritisch te aanschouwen en te begeleiden? Hoe meer partijen zich bij de NDP aansluiten hoe minder partijen er in de oppositie zullen zijn waardoor ze daar voor spek en bonen zitten.

  Het betekent dat de NDP alle wetten kan doordrukken. Wie zegt dat alle wetten goed zijn? Wie garandeert dat? Als de meeste partijen niet met de NDP samenwerken maar in de oppositie plaatsnemen kunnen ze alsnog tegenstemmen . Ga er maar vanuit dat binnen de NDP altijd beroering zal zijn waardoor op een gegeven moment de nipte meerderheid van 26 zetels niet voldoende is.

  Daar kun je als oppositie gebruik van maken. Maar ga je met de NDP in zee heeft het geen zin. Dan ontstaat er een dusdanige meerderheids situatie dat de oppositie eigenlijk naar huis kan gaan.


  Maak melding

 17. @
  1502 tot 1863,

  De slavernij heeft wel zeker bijgedragen aan uw ontwikkeling, u heeft leren werken wat niet uw sterkste kant is !!!!!
  Zij het met zweepslagen maar het heeft geholpen.


  Maak melding

 18. Het is een reinste treiterij die opa D daar uithaalt.Niet alleen met de PL maar met de gehele oppositie.
  Het is zo iets als eer betuigen aan de winnaar.Verder dan rancune zal er niets komen.Opa D weet al heel goed wat ie gaat doen.
  Op 24 feb.wees hij al naar dat groot boek met zijn punten.En daar was geen oppositie schrijver bij betrokken.


  Maak melding

 19. 17 juni 2015

  V7 degenereerd en fragmenteert !!!!

  Er zullen straks meer fracties binnen V7 zijn die dringend willen bijschuiven aan tafel met Bouterse.

  Wie houdt vol dat Srika het steeds niet juist heeft ?

  Henk Molenaar, Esmerald en andere ”cabalen”, straks schuiven jullie als fractie der cabalen ook aan bij Bouterse.
  En Srika zal proberen voor jullie een goed woordje te doen zodat Somo jullie verder met rust laat.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.