VHP-leider Santokhi had ‘goed gesprek’ met Bouterse

43

PARAMARIBO, 15 jun – “Een goed gesprek.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP, over het onderhoud dat hij gevoerd heeft met NDP-leider Desi Bouterse. Het was een oriënterend gesprek.

Het onderhoud van ongeveer een kwartier is niet in de diepte gegaan. “Het was een eerste gesprek vandaag, een informerend gesprek. We kijken uit naar een vervolggesprek. De voorzitters (Santokhi en Bouterse) hebben afgesproken dat het besprekingen goed zijn geweest”, zei Santokhi na de ontmoeting met Bouterse. Hij wilde niet ingaan op de inhoud van de besprekingen.

Van animositeit was in elk geval geen sprake. “We zijn verantwoordelijke leiders en als we uitgenodigd worden door de leider van de NDP dan gaan we daar op in. Wat ik tot nu toe aangevoeld heb, gaat het goed. Wat we als twee politieke partijen besproken hebben, zijn issues van nationaal belang”, aldus Santokhi. Over de aanstaande presidentsverkiezingen in het parlement is niet gesproken.

43 REACTIES

 1. Door BOUTERSE zowel SANTHOKI dient er te worden gezocht naar de BESTE ZICHT namelijk INZICHT.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 2. het belooft wat..

  hebben we geen moreel ethiek meer..een jéjé..

  zijn we met z’n allen vergeten wat er allemaal de afgelopen laatste jaren vooral de laatst maanden,weken dagen,gezegd zijn over en weer.. er zijn zelfs recht-zaken gevoerd en nog lopen er recht-zaken.

  waar blijven onze principes onze ,,,eer,, waardige mensen,,hoe kunnen we dit allemaal aan onze kinderen,klein kinderen over dragen..wat zullen ze van ons denken..,,hebben we nog een gezicht in het buitenland..

  de geschiedenis kennen onze kinderen al niet meer,nergens staat geschreven wat er de afgelopen 40 jaren is gebeurt na de srefidinsie..

  hoe weten onze nakomelingen,wat er in de jaren 80 gebeurt is..

  moeten wij ze ook voorliegen bedriegen met de huidige moordenaars meegaan in de leugen..

  denk toch even na..


  Maak melding

 3. Santokie is schaamteloos , na wat hij allemaal op het politiekpodium heeft gezegt .
  deze man heeft geen eigen ik , zulke mensen verkopen hun ouders voor een kwaartje .


  Maak melding

 4. Politiek blijft me fascineren boii. Chan bin tak wan lo sani. Toch wel een beetje raar om te zien dat hij met Bouterse gaat praten. Maja het gaat om Suriname. Ik moet zeggen dat de heren in dat geval dan wel het goede voorbeeld geven.


  Maak melding

 5. Landverraders, dat zijn ze beide!

  Eerst hart tegen hart en nu ineens vriendjespolitiek!

  Suriname zal nooit een democratisch land worden, zeker niet zolang het geleid wordt door moordenaars, dieven en landverraders!


  Maak melding

 6. Oh….la…la.Als een goed gesprek is geweest door de 2 grote patijleiders dan is het gunstig. Wel, beide mannen willen Suri een aanzien geven in de wereld. Suri moet een keertje waarmaken,dat ze ook goed zijn. Nou het is te hopen, dat een samenwerking komt bij de Regeer formatie. Cha Go Men.


  Maak melding

 7. Een goed gesprek. Het voelde goed. Het was uitnodigend voor een vervolggesprek. Was dit een sollicitatie of een uitwisseling van standpunten op gelijkwaardige basis?


  Maak melding

 8. Het heeft er veel van dat niemand in Suriname zitting wil nemen in de oppositie. Als het hoogste doel van politici in Suriname is zitting nemen in de te vormen regering, al bestaat die regering uit de grootste boeven, de partijen die voor de verkiezingen zeiden dat ze hoogstaande normen en waarden hoog in hun vaandel hadden, rollen nu over elkaar om zich zo snel mogelijk bij de grote boevenbende aan te sluiten. We kunnen dan net zo goed het circus dat om de vijf jaar opgevoerd wordt direct afschaffen. Het Surinaamse volk kiest eenmalig degene die het mooist van alles kan beloven en het best de clown en stand-up comedian kan uithangen op een podium. De grootste luchtkastelen verkoper en de grootste grappenmakers worden voor het leven benoemd tot president, vicepresident en voorzitter van het parlement, de stijve harken en serieuzere politici worden voor het leven benoemd tot assembleelid. Met het afschaffen van het vijfjaarlijks terugkerend circus, compleet met vlaggen, wimpels, soundtrucks en scheldkanonnades, sparen we heel veel geld uit, dat geld kunnen we dan mooi besteden aan het pimpen van de poppenkast, dan gebeurd er tenminste iets tastbaars met ons geld.


  Maak melding

 9. als santoki principeel was zou hij niet met bouterse gaan praten.in de politiek blijf je jezelf verbazen onder het mom van nationaal belang.dit is een van de redenen waarom v7 niet heeft gewonnen de mensen vertrouwen de oude garde niet,maar helaas in deze tijd zijn er maar weinig integere bestuurders.in zuidamerica ben ik een fan van jose mujica oud president van uruguay.


  Maak melding

 10. Het nationaal en internationaal belang is de afgelopen 5 jaar behoorlijk geschonden, en daar gaan bepaalde partijen zonder princiepes weer 5 jaren aan meewerken.
  Het zal pas beter gaan in Suriname, als het tijdperk Bouterse voorbij is, en al die grondwetrechtenschenders die voor de amnestiewet hebben gezorgd, achter de tralies verdwijnen, inclusief die 8 december moordenaars, en rovers zoals Abrahams en een gedeelte van die paarse boevenbende.


  Maak melding

 11. Toch wel een beetje raar om te zien dat hij met Bouterse gaat praten. Begrijpend lezen voor marrons is nog niet wegggelegd. Bouterse heeft VHP uitgenodigd om te praten niet Santokhi idioot. Het getuigt van respect dat je op die uitnodiging ingaat dat is politiek bedrijven op hoog niveau. Tijdens de campagnes is er over en weer wat gezegd, niet alleen door een partij, maar dat is nou eenmaal campagne voeren. Gebeurt het niet in Nederland of Amerika?

  En bovendien wat Santohki heeft gezegd tijdens de verkiezingscampagne heeft hij niet uit zijn duim gezogen, het is de werkelijkheid die ook de internationale pers is bekrachtigd.

  Marrons hebben altijd al een achterstand gehad en die zullen ze nooit inlopen ondanks dat ze aboikoni’s heten.


  Maak melding

 12. Marcel, aboi koni, seng sang. Ik ben geen fan van deze beide partijen, kwalijk neem ik ze niet . Jjj had hetzelfde gedaan om land en volk dom te houden. Dit is politiek! Scheld elkaar uit en laat het volk geloven dat jij de beste bent voor het land. Bull shitt! Bouterse is gekozen en de meerderheid van het domme en zielige jeugd heeft bijgedragen aan de overwinning van deze man. Kortom 5 jaar lang zullen deze jeugd met een dubbeltje genaaid worden. 5 jaar later zullen bouterse en santoki nog steeds strijden wie het volk voor de gek gaat houden. Wat ik wil zeggen , het surinaamse volk zal nooit in actie komen om dat land vooruit te brengen , immers een dief, moordenaar , noem het maar op, aan het hoofd, wat denk je het volk zal doen.


  Maak melding

 13. Suriname de moderne maatschappij in wording, NDP voorzitter geeft het goede voorbeeld en treed op als informateur en straks als formateur. Alle partijen mochten of moeten hun ontwikkelingsvisie voor Suriname presenteren en op basis daarvan zal verder gesproken worden.

  Dit is geen front waarnop basis van verdeelposities coalities worden samengesteld.

  Ik kan me voorstellen hoe klein chan zich gevoeld zal hebben, de man zonder zelfrespect en ruggegraat.

  Terwijl de Heer Bouterse daar met uitgestoken hand, de vaderlandsliefhebbende leider die met iedereen wil samenwerken omwille van het landsbelang.

  Bouterse is groot en wordt met de dag groter


  Maak melding

 14. De politieke toneel school hebben zij geleerd van onze Nederlandse voorouders die tot op de dag van vandaag net als oud Hollands weer kunnen omslaan. KIjk maar naar Samson alias pokerface en Rutte alias Judas Iskariot. Soort vergelijkbare tafarelen in SU. Pokerface Chan versus Judas Iskariot alias Bouta


  Maak melding

 15. Het is allemaal zo doorzichtig. Bouterse heeft de verkiezingen met absolute meerderheid gewonnen maar toch zoekt hij samenwerking met andere partijen. Kennelijk wil Bouterse geen volledig verantwoordelijkheid dragen voor zijn beleid, iets anders kan ik niet verzinnen. Dhr Santhoki uitnodigen voor een gesprek is 1 grote grap. Een coalitie met de VHP gaat nooit tot stand komen. De verschillen tussen de programma’s zijn levensgroot. Daarnaast is de VHP tegenstander van de amnestiewetgeving en het instellen van een constitutionele hof. Laat die laatst genoemde nu belangrijk zijn voor Bouterse. Bouterse gaat in zee met de PALU en Sapoen. Ook op Brunswijk zit hij niet te wachten. 1 grote poppenkast.


  Maak melding

 16. met desi delano bouterse aan het roer verbaast niets mij ,hij is een strateeg en een volks leider en dat bewijst hij wederom .mij pero ben niet verrast ik weet waar over ik praat .bouterse mogen jullie afkraken neer halen ,voor pero is en blijft hij de man die voor eenheid kan en zal zorgen in dit land en daar kan el vene en velen een voorbeeld aan nemen hoe je alles samen probeert te brengen en het land opbouwt.
  sommigen hebben het steeds over drugs,massa moorden. die blijven met haat en denken desi te kunnen vervolgen voor dingen die zij niet weten maar achter anderen aan lopen zoals holland .nooit never nunka gaat men bouterse aan kunnen tot god zegt tot hier thuis om naar huis te gaan .de oude politiek moet weten dat er een andere generatie is opgestaan .weet dat onder de vhp,nps de jongens en meisjes met vlaggetjes de koningin moesten opwachten in de brandende zon en onderdanig zijn .onder de paarse regering zal en gaat het niet gebeuren ,wat wij willen is wederzijts respect en behandeld worden als onafhankelijke staten.
  daar kunnen vooral de vhp en nps een mooi voorbeeld van nemen .het is geen groot spraak het is de realiteit , bouterse is de man de weg de hoop van dit land , hij zorgt voor eenheid dat straalt de partij al uit en kunnen anderen straks volgen met hun partijen te hervormen en dat weten zij anders geen recht van bestaan in suriname , het is een multiculturele samen leving .
  strde strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .
  god zij met ons suriname .


  Maak melding

 17. ~~~~Word wakker het zonnetje is al op.
  De bloemen zijn al uit hun knop~~~~~~~~

  Word wakker, word wakker, word wa aaaa ker.

  ——
  De zon schijnt voor ons allen. dank u !


  Maak melding

 18. Het is overduidelijk!

  Het zoveelste bewijs dat deze bouta wordt geadviseerd door Nederlandse polder adviseur(s).
  100% Polder- kopietje; de beleefdheidsbezoekjes.

  Sa we spang oeng ede, a keuze mek so min langa k’ba……. 🙂
  (zouden ze dit verstaan?) 🙂 🙂

  Het is echt lachen met die diehard ndp’ers; ze geloven ‘heilig’ dat die Zeeuw bouta, alles zelf bedenkt en anti-polder en anti-Hindoestaan is, the uber strateeg….

  Mooi voorbeeld van 1502-1863 of zoiets, verdeel en (be)heers ze!!!

  Trouwens, zijn half Nederlandse- vrouw wordt klaargestoomd voor een ‘prominente’ rol binnen de politiek.

  Phoehoehoe….


  Maak melding

 19. @marcel,
  Ik ben in 1984 geboren. Maar ik heb me verdiept in de jaren 80 maar nog steeds heeft Bouterse mijn zegen. Weetje waarom? Je moet niet stil staan in het verleden maar vooruitgaan. Je kan Bouterse zwart maken of in de cel stoppen maar je kan hem ook de gelegenheid geven om goede daden te verrichten. In mijn ogen doet hij het al want ik vind het ontzettend nobel dat hij met Chan en de rest praat. Weet nog dat in 2005 de NDP niets werd gevraagd ondanks ze 15 zetels hadden. Dus blijf niet in het verleden..en vergis je niet. De jeugd weet. Maar de jeugd kijkt naar de toekomst waar ze invloed op hebben en niet naar het verleden dat ze toch niet meer kunnen veranderen.


  Maak melding

 20. @Yu KA tan,
  Het is niet nodig om zo denigrerend te praten over marrons. Van alle NDP’ers of mensen die NDP steunen wordt er gedacht dat deze een drugsbaron en moordenaar steunen. Nou bij VHP denk ik ook aan Chan want hij heeft toch de leiding? Anyway in 2005 haalde de NDP 15 zetels. Werd er met hun gesproken? NEE! Toen had m’n blijkbaar nog principes. Ik zie een andere Chan dan die Chan tijdens verkiezingstijd maar goed. Omdat dit het nationaal belang betreft dan zal ik het maar vanuit de positieve kant bekijken.


  Maak melding

 21. Leuk gesprek hr Santohki als je maar geen kknieval maakt voor de moordenaar. Ik denk dat Santohki al door heeft waar de moordenaar en drugsbaron naar toe wil, maar dat Santohki daar niet aan zal meewerken. Deze zogenaamde president zit aan alle kanten vast, Suriname is failliet geen geld en het verval is overal te zien, en probeert de rover die roofbouw van hem door anderen te laten opruimen. Laat deze moordenaar en zijn bende NDP gaan bewijzen hoe zij de ellende waarin zij Suriname in gedommeld hebben zullen opruimen.
  Ik denk ook dat Santohki nu al inziet dat er over minder dan 2 jaar weer verkiezingen zullen zijn.
  Eén ding is nu wel iedereen over eens ‘Suriname zal never nooit tot ontwikkeling komen met de moordenaar Bouterse en NDP aan de macht’. De afgelopen 5 jaren hebben dat overduidelijk laten zien.
  Kortom Suriname is beteraf zonder Bouterse en zijn handlangers.


  Maak melding

 22. Een dialoog voeren/aangaan betekent per definitie NIET dat er een samenwerking tot stand gaat komen met oa ndp en vhp/v7…

  De wolf heeft het fatsoen gehad om oa Chan met gezelschap uit te nodigen voor een gesprek en Chan op zijn beurt heeft FATSOEN getoond om op bezoek te gaan.

  Ik vermoed dat Chan niet gaat samenwerken met de ndp zolang de wolf aan het roer blijft…en zo hoort het ook….


  Maak melding

 23. Een positieve zaak dat de VHP ook is uitgenodigd. De sheriff is heel gemeen geweest in zijn beschuldigingen aan Bouterse. Niet op de NDP als politieke partij maar op Bouterse als individu.

  Bouterse nodigt iedereen uit om te laten zien dat hij niet haatdragend is. Ik denk wel degelijk dat datgene wat Santhoki tegen hem geuit heeft een grote impact gehad heeft.

  De achterban en andere grote bonzen van de NDP staan niet te wachten op de VHP. Het wordt interessant of de voorzitter daarmee daadwerkelijk rekening mee houdt.

  Als Bouterse in zee gaat met de VHP geeft hij min of meer aan dat het land in een crisissituatie zit en dringend behoefte heeft aan de deskundigheid van de VHP. Het betekent tevens dat hij de achterban niet honoreert.

  Het betekent ook dat Bouterse voor eens en altijd gaat afrekenen met de hebi`s zoals de amnestiewet en drugsveroordeling. Want als Santhoki gaat samenwerken moet hij als een hond zijn braaksel inslikken. Geen populaire daad maar honden kauwen vaak op gras om het braaksel op gang te helpen en slikken het graag in omdat zij het als eten zien.


  Maak melding

 24. @ Pero

  “en blijft hij (bouterse) de man die voor eenheid kan en zal zorgen in dit land”

  u begint het ook in te zien dat Bouterse de afgelopen jaren niets gerealiseerd heeft door te stellen dat Bouterse nog eenheid moet gaan zorgen door de worden KAN en ZAL te gebruiken.
  Bouterse heeft 5 jaar de gelegenheid gehad om voor eenheid te zorgen en hij heeft verdeeldheid geoogst.
  Zie hoe hij Brunswijk weer voor schut gezet heeft en overal overlopers zoekt. Dat is de ultieme verdeel en heers politiek die niets met eenheid te maken heeft.

  “de oude politiek moet weten dat er een andere generatie is opgestaan ”

  Hoe oud zijn de mannen die de lakens uit delen binnen de NDP. Reëel gezien is het nog oudere politiek. Bouterse is veel beter geoutileerd in verdeel en heers dan Santhoki, Waterberg en Rusland. Alleen Somo is even sterk een representant van OUD.


  Maak melding

 25. Ja, Hollands poldermodel. Hoe kan het anders. Van 1502 tot 1863 gooi je niet zomaar weg!
  Holland is ons daarom veel verschuldigd. Zeker nu ze hebben gezien dat nieuwkomers met alle geweld, vraag niet hoe, het roer willen overnemen.
  Neen Holland, Van 1502 tot 1863 gooi je niet zomaar WEG!


  Maak melding

 26. pero….het taalgebruik en aantal taalfouten geeft wel aan wat jouw niveau is. Haal dat witte poeder uit je brede neusgaten en ga naar school om iets aan je algemene ontwikkeling te doen. Dat je een slaafse, geindoctrineerde, paarse kontkruiper van een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar bent, is al treurig genoeg. Maar met jouw verstandelijke vermogens is dat precies het niveau wat je aankan. Waar fatsoensnormen en waarden om de hoek komen, haak jij af.


  Maak melding

 27. DDB IS OPNIEUW OP ZOEK NAAR EEN ANDERE, IN DIT GEVAL VHP, ZONDEBOK.

  Amafo had GEMEENSCHAPSGELD achterover gedrukt volgens DDB dus is ABOP niet meer WELKOM.

  Wanneer gaat DDB de HELFT van VHP opsluiten? Waar zijn de EERLIJKE MENSEN gebleven met wie hij alleen wenst samen te werken?

  DDB heeft 2 weken geleden geroepen dat hij geen EERLIJKE MENSEN ziet binnen de VHP!!

  WAT WORD IK TOCH MOE VAN DEZE BANDIET!!!!


  Maak melding

 28. Ze hebben een ´goed´ gesprek gehad en geen ´verhelderend´ gesprek. Het goede gesprek was dat er een velhelderend gesprek gaat volgen. Dan worden pas de kaarten op tafel gelegd en de messen geslepen.


  Maak melding

 29. @Koos
  Grappig, ieder keer verbaas je mij met jouw persoonlijke theorieën eigenlijk moet ik zeggen eigen idiote verzinsels. Ironisch genoeg niks klopt van wat je zegt en iedere keer slaag je er weer in een een andere draai eraan te geven.

  Een feit is dat jou santhokie zijn eigen braaksel nu inslikt. Die grote waffel die hij had is nu dicht en voor hoe lang?
  Neem jij ook maar eens een voorbeeld aan santhokie en doe een keertje ook die grote waffel van jou dicht. Zou je echt sieren.


  Maak melding

 30. flyer!!!!!!!!!!!!!!!
  mie mang , ik ben toch blij dat je het hebt begrepen wat ik heb gezegd .ik pero ga mij niet verlagen tot jou niveau ,pero is geen intellectueel maar onthoud dit .bouterse is en blijft de sterke man van suriname .jij mag je bezig houden met taalfouten corrigeren ,maar ik verzeker je dat je nog minder bent dan pero .je bent zo begaafd wat heb jij bereikt spiet kong .de meesten van deze redimusus zitten aan de zijlijn en denken anderen de les voor te komen lezen. ik wil jou mee geven dat ik van de lagere school kom maar pero laat zich niet klein krijgen .ze dachten bouterse ook klein te krijgen maar hij is weer herkozen flyer .mie na bana bong moro we trowe dotie gimie o moro mie e vatoe .je bent toch geen bontie om het te begrijpen .

  dag fliyer


  Maak melding

 31. @flyer, @pero,
  Als er een hier is die begrijpend schrijft, dan is pero het wel!

  Pero, het zijn dus deze mensen als flyer die anderen willen imponeren met hun zogenaamde intellect. Flyer, kom HIER op kantoor de Hollanders duidelijk maken dat je hun taal veel machtiger ben.

  Pero, het is om deze redenen dat Hollanders deze mensen niet mogen met hun opgekloptheid!


  Maak melding

 32. Om hun zakken te kunnen vullen zijn zij in ” lands belang ” bereid om te bukken voor Bouterse.

  Als Bouterse gaat samenwerken met Santhoki/ VHP kan het zijn dat hij op zijn knieën is gegaan, omdat hij mogelijk wordt gechanteerd met het welzijn van zijn zoon die in Amerika achter de tralies zit. Ik kan er niks anders van maken. Kijk eens naar de de recentelijke foto waarop Bouterse en Santhoki elkaar de een hand geven. Santhoki is een en al bigsmile en oogt blij ( hij ziet die bigi njang patoe al voor zich ) terwijl Bouterse geforceerd lacht en erbij staat als een boer met kiespijn. Handenschudden en samenwerken met een man die mogelijk aandeel heeft in het feit dat je zoon achter de tralies zit ? Andere feiten niet eens opgesomd. Tja, ik ben benieuwd wat daar uit gaat voortkomen uit ” lands belang ” . Ik zit in ieder geval op de eerste rang van het theaterstuk want mie pai.

  Ik hoop dat de NDP bij het formateren in het oog houdt dat het grootste deel van het volk een duidelijk signaal heeft afgegeven door niet te stemmen op bepaalde partijen. Als de NDP daar nu mee gaat samenwerken kan je dat alleen maar omschrijven als kiezersbedrog en is het volk achteraf staande genaaid.

  Brunswijk wil ik meegeven dat hardlopers doodlopers zijn. Hij is toch immers de man die alles snel, snel wil regelen. Voor iemand met een bachelor titel op zak en daarmee verworven competenties had ik een diplomatiekere houding verwacht. In dezen geldt het spreekwoord: al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding. Voorgaande is uiteraard niet figuurlijk bedoelt.


  Maak melding

 33. 17 juni 2015

  Esmerald, wat word je toch hysterisch op dit forum !!!

  Nu begin je ook de Nederlandse polder adviseurs aan te vallen.

  Maar daarvan ben (was?) je toch ook een van. Esmerald, ontken dat niet !!!

  Santokhi zou toch nooit praten met Bouterse? Maar door de druk van het economisch centrum van de VHP in Den Haag is hij het verplicht te doen. Anders………..#@%&&$#**

  En jij Esmerald die zo een vertrouwen had in jouw V7, onder leiding van de ”geloofwaardige” Santokhi. Dus niet !!!

  Nu blijft alleen ook jouw ”sa poentjes” in trek bij de NDP. Het wordt straks genieten van die lichte politieke zeden.
  En Esmerald, wordt niet jaloers op jouw “sa poentje”. Die kan het wel aan !!!
  Srika


  Maak melding

 34. Bouterse heeft een aantal trekbeloften gedaan aan Santokhi, zoals, we gaan samen optrekken, je gaat bij ons intrekken, je gaat bijtrekken, je hoeft je broek niet uit te trekken, we gaan je voortrekken en we gaan je aftrekken en ook al je activiteiten tracken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.