Somohardjo: NDP wil Pertjajah Luhur inkapselen

37
Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur

PARAMARIBO, 14 jun – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, zit niet te springen op het deelnemen in de regering. Volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo hoeft het niet per se. Buiten de partij mag die indruk wel bestaan, vanwege recente politieke bewegingen.

Ondervoorzitter Raymond Sapoen heeft een gans verschillend standpunt ingenomen. Hij is helemaal voor samenwerken met de NDP van Desi Bouterse. Maar dit is beslist geen partijstandpunt. “De PL zit niet te trappelen om samen te werken met de NDP, de PL heeft geen honger om in de regering te zitten’, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Het tegenovergestelde is waar.

Het is juist de NDP die hemel en aarde lijkt te bewegen om aanstaande parlementariërs over te halen. De mensen worden plat gebeld om zich toch maar aan te sluiten bij de NDP. Dat zal op de eerste plaats meer zetels opleveren in het parlement. Maar volgens Somohardjo blijft het daar niet bij. Het is ook opgaan in de NDP. En dat is onaanvaardbaar. “De partij wordt nooit verkocht, ook al blijf ik alleen bij de PL.”

37 REACTIES

 1. Somo, a kis yu moi, jij hebt toch voorgestemd om Bouterse amnestie te verlenen? Nu jouw gedrag je treft als een boomerang moet je niet huilen.

  ‘A kis Somo moi’, hij zorgde er toch voor dat de regering Venetiaan niet goed kon functioneren omdat hij Vene steeds chanteerde en daardoor de voorlaatste verkiezingen verloor, hij zorgde er toch ook voor dat Bouterse als president geïnstalleerd kon worden en hij stemde toch ook voor de aanname van de gewijzigde amnestiewet? Nu zijn aaneenrijging van verraad zich als een boemerang tegen hem keert, is hij de laatste die recht van klagen heeft.

  Ik werd er niet vrolijker van toen ik merkte dat de NDP de laatste verkiezingen ook gewonnen had, maar nu het er op lijkt dat Bouterse de chicken neck van Back and Neck aan het dichtknijpen en omdraaien is, maakt dat bij mij een heleboel goed.


  Maak melding

 2. Pertjajah Luhur, PL, van Somohardjo is geen racistische partij. Althans geen commentaren gelezen die het tegengestelde beweren.

  Somohardjo is onlosmakelijk verbonden aan de geschiedenis van voor de onafhankelijkheid in 1975. Als medestrijder heeft hij grote offers gebracht voor hertsel vd democratie en terugkeer rechtsstaat Suriname.

  Hoe negatief hij ook beoordeeld wordt er staat een ding vast: hij strijdt voor een Jawa blok. Het is hem dat onmogelijk gemaakt omdat zijn makkers dringen om de leiding in handen te krijgen.

  Uiteindelijk vormde het dieptepunt het weg jagen als coalitiepartner.

  Een ding staat vast: Somo Paé Tjekre Tjekre heeft 15 jaren dat gedaan voor de Javaanse samenleving, waar andere inclusief jawa partijen nog van moeten dromen..

  De javaan zal Somo niet vergeten. Check het bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 3. BOUTERSE,is een politiek strateeg.zijn niveau is te hoog voor het zooitje ongeregeld somo,santoki, in het bijzonder Somo voelt de heat al,en Santokie drijft op een zinkende V 7 soengoe botto .hun dagen zijn geteld….BYE BYE CHAN,..BYE BYE OOM SOMO.oom Desi gaat nu aan het werk,want het werkt.


  Maak melding

 4. Heb geen medelijden met wat zich momenteel afspeeld tussen Somo en die paarse boevenbende, tenslotte heeft Somo meegewerkt tot het tot stand komen van een omstreden amnestiewet waardoor een eventuele veroordeling van die moordenaar voorkomen werd, en nu deze zelfde moordenaar Somo een loer aan het draaien is, en er een grote verdeeldheid plaats vind binnen de Pl. waardoor het einde van het tijdperk Somo in zicht is gekomen.


  Maak melding

 5. deze tjekre tjekre somo bedenkt van alles ,dit duit op onzekerheid .deze man ziet spoken , men zegt zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .somo is de persoon die de waarheid spreekt ,hij is de man die denkt dat hij de voorman is van alle javanen .somo manipuleert de javanen .somo heeft ruzie met mustaja ,hij geeft mustaja de schuld ,hij heeft ruzie met bouterse ,vene ,sapoen allemaal zijn het de schuld van anderen die verraad plegen en somo is het goede .deze man deze pedofiel die kleine meisjes had willen misbruiken en die ook een schuld heeft in nederland moet dimmen .
  ik walg van deze pedofiel deze grond pikker .toen hij in de regering van bouterse zat kon hij niet chanteren en daarom moest hij opstappen en nu is hij verbittert , vooral als hij ziet dat sapoen met zeker weten nog meer mensen gaan vertrekken .om een verhaal kort te maken …..somo draag het roer over je bent uit geteld dat verzeker ik je .


  Maak melding

 6. 14 juni 2015

  Beste mensen, iets anders en ernstiger heeft plannen om Suriname ook in te kapselen.
  Lees de onderstaande post van Srika.

  Beste mensen, niet alle post van Srika verschijnt op dit forum. Wie dit doet of waar het fout gaat, laat Srika in het midden.

  De verkiezingen en het vervolg daarvan in Suriname zijn wel interessant, maar in de rest van de wereld gebeurt er meer. En de overheid/regering in Suriname lijkt hierop niet waakzaam te zijn.

  Wat is er ook nog verder gaande in de wereld en ook betrekking heeft op Suriname?

  President Maduro van Venezuela heeft recent vastgesteld dat delen van Guyana tot het gebied van Venezuela behoort. In een uitgegeven kaart van Venezuela blijkt niet alleen Guyana delen van Guyana nu te behoren tot Venezuela, maar blijkt ook een deel van het zeegebied van Suriname – waar Staatsolie actief is – nu ook te behoren tot Venezuela.

  Echt waar, Srika maakt hier geen grap !!

  En wat heeft de Surinaamse overheid/regering in die tussentijd gedaan? Is er krachtig geprotesteerd tegen Venezuela?

  Oproep van Srika aan de regering Bouterse:

  Desi Bouterse, president van Suriname, wordt wakker, want jouw vriend Maduro van Venezuela heeft plannen om niet alleen delen van Guyana te bezetten, maar ook het potentiële oliegebied van Staatsolie, voor de kust van Suriname !!!!!!!!

  Volk van Suriname, wees waakzaam !
  Srika


  Maak melding

 7. Wat een stijfkop die Somo. Zo’n grote mond maar zo’n klein hartje!
  Ik kwam hem anderhalf jaar geleden tegen bij een bigi poku. Dan denk ik: Je bent toch een echte Surinamer? Alleen de uitnodiging voor de djarang kepan, gamelan en krontong bleef uit:)


  Maak melding

 8. Wie herinnert zich deze uitspraken nog, ‘ al blaffen de honden, de karavaan trekt verder’ ! Ik ben voorzitter van het parlement dus heb meer macht dan de president, want als ik hem laat roepen moet hij hier zijn ! En later (ook tegen Vene) ‘Ik heb er zes’ !

  Zijn bigi mofo was ten einde toen hij door deze president uit de regering is geknikkerd !

  Nu piept onze Somo hele andere taal, en dit zelfde lot staat onze Chandrika (de VHP) ook te wachten !
  Zijn terroristen en Hezbollah verhaal zal hem, en de VHP, de das om doen.

  Het politieke landschap in Suriname zal er over één jaar geheel anders uit gaan zien, want al de mastodonten van weleer zullen getransformeerd zijn tot josie josie partijtjes !

  Het kan verkeren, ook in de Surinaamse politiek ! Hadden Somo en Chandrika voor 25 Mei 2015 deze wending zien aankomen ???

  Ik dacht het niet want ze zijn zo narrow minded en hebben nimmer een paradigm shift op de politieke situatie in Su los gelaten !

  Wat een sukkels !


  Maak melding

 9. Deze man zijn verhaaltjes zijn zo doorzichtig en ik vraag me af als er mensen zijn die hem geloven. Niet deelnemen in een regering, terwijl hij al lang is afgewezen door de NDP. Als de NDP iets anders zou hebben gezegd, zou ook hij dat hebben gedaan. 1 ding heeft hij wel goed ingezien en dat is, dat hij straks het enige lid zal zijn van de PL.


  Maak melding

 10. Somo is de echte dictator van de javanen. Zijn wil is wet.
  En de arme hersenloze kudde javanen kan hij van alles wijsmaken en die blijven hem dom volgen.
  Alleen bij een klein groepje intellectuelen onder de javanen lukt het Somo niet altijd om te manipuleren. Zodra je kritisch bent wordt je genadeloos door Somo aan de schandpaal genageld. Moestadja heeft het ervaren en nu moet Sapoen eraan geloven.
  Arme of domme Ingrid Karta Bink, zal altijd Pl’er blijven. Tenminste dat zegt ze. Wat zou er gebeuren als ze durft kritisch te zijn naar Somo toe.


  Maak melding

 11. Is wel heel ernstig en grappig. Bouterse kan Somo niet aan dus wat doet hij? Een medewerker van Somo omkopen om zo deze aanvoerder van de Javanen buitenspel te zetten.
  Bouterse wil echt ALLES oplossen met geld en omkoping. Sommigen noemen dat grote strategie. Ik noem het gewoon corruptie, wetteloosheid en respectloosheid.


  Maak melding

 12. Mr. Somo 2015 is het jaar van hoogverraad in de Surinaamse politiek en dit wordt geschiedenis. Wat zullen mijn kleinkinderen later genieten van dit spektakel.


  Maak melding

 13. somo is een scenario bedenker meer kan je niet van maken over deze tjekre tjekre pedo .wat voor nut heeft het om te reageren op zulke onzekere figuren die alleen maar aan grond inpikken denken en dent dat hij baas van de javanen is .


  Maak melding

 14. @Pero,

  ik walg van deze pedofiel deze grond pikker ???

  ================================================

  Maar je omarmd wel een massamoordenaar en een coke dealer.
  Pero, hoe geloofwaardig ben je.


  Maak melding

 15. Waarom denken jullie dat Bouterse somo niet uitnodigt? Omdat Boutje nog steeds een trauma heeft van Somo. You see, Boutje is pikin boi vergeleken met Somo die het spel van A tot Z beheerst. Boutje wil niet de definitieve genadeslag van Somo krijgen, daarom vermijdt hij Somo.


  Maak melding

 16. Sapoen is iemand van de serieuze politiek en zijn ei kan hij alleen kwijt in een samenwerking met de NDP. Op holle en modieuze containerbegrippen van V7, als ‘duurzaamheid’, heeft Sapoen geen brood aan. Hij is een man van concreet problemen oplossen

  De tijd van politici als Soemohardjo is voorbij en Somo zal vechten voor zijn lijfsbehoud en aanzien. Deze vos is al aardig op dreef om Sapoen zaken in de schoenen te schuiven die helemaal niet waar zijn. In samenwerking met de NDP wil Sapoen gaan werken aan een paar serieuze dossiers die uitgevoerd moeten worden. Geen bla,bla,bla, zoals we gewend zijn van V7, maar de keiharde NDP aanpak van werken aan oplossingen.


  Maak melding

 17. hoe komt het nou toch dat alle slechte daden van allen onthouden worden alleen die van desie die zitten in de vergeethoek.
  ik was nog niet geboren.
  hij heeft spijt, (dat men het te weten gekomen is)
  hij houdt van ons
  hij geeft ons dingen.(na ons de zondvloed)

  en ga zo maar door…


  Maak melding

 18. @M.karrel.,

  Hoezo hoog verraad? Somo heeft meer voor elkaar gekregen voor de Javanen dan welke andere Javaan ook. Veel gratis grond voor de Javanen, veel van hen in de ambtenarij binnengeloodsd, vergunningen voor eethuisjes, ministersposten enz. De Javanen hebben veel aan Somo te danken en weinig aan Sapoen. Dat weten ze ook.


  Maak melding

 19. Beste Pero
  Het meer en deel van de Surinamers zijn Scenario denkers die allemaal denken de waarheid in pacht te hebben.
  Ga eens lezen en men zal zien dat alles een beetje genuanceerder licht dat dat de propaganda machine van de NDP wil doen geloven.

  Petje af voor de wijze waarop de NDP kans gezien heeft de Verkiezingen naar zich toe te halen.
  Nu wel aub op eigenkracht af maken en niet met allerlei gewinkel in de tuinen en vijvers van anderen.
  Regel gewoon publiekelijk dat V7 geen presidentskandidaat stelt op basis van de verkiezingsuitslag is dat heel goed verdedigbaar. Waar om zou men 2 keer willen verliezen.
  AC & Palu werken altijd mee dus het quorum spook is voorlopig ook geen issue tenzij president Bouterse zijn eigen DNA leden niet echt vertrouwd.


  Maak melding

 20. Beste RobG
  Zodra iemand zijn eigen club verraad ten behoeve van de NDP is het plotseling een heel ander mens geworden.
  Indien Sapoen iets voor het land wil doen moet hij dat binnen zijn eigen partij doen waarvan een mandaat heeft. Hij heeft geen mandaat om zodra hem het beste uitkomt direct na de verkiezingen elders onderdak te zoeken.

  Bouterse is wat dit betreft weer geniaal bezig. Hij belooft iets dat hij niet hoeft na te komen omdat verraders nooit sterk genoeg zijn om de hele partij uit te leveren. Ga terug door de geschiedenis.

  Weet wat er met Brutus gebeurt is na de moord op Ceasar.


  Maak melding

 21. @Srika,

  maak je geen zorgen m.b.t. Venezuela en Suriname. In mijn visie heeft het land Guyana helemaal geen recht van bestaan als natie. Venezuela claimt bijna de helft van Guyana en dat is hun volste recht. De helft van het grondgebied van Guyana kan dus gerekend worden tot Venezuela. De andere helft van Guyana behoort aan Suriname. Het Surinaams grondgebied was vroeger veel groter. Grote delen van Guyana zijn Surinaams. Tot midden Guyana kom je plaatsen tegen met Nederlandse namen zoals Stabroek, Westmaas, Van Dijk,enz.enz. De Hollanders hebben delen van het vroegere Suriname, dus het huidige Guyana, aan Engeland afgestaan. In feite reikte de westgrens van Suriname tot de oostgrens van Venezuela.


  Maak melding

 22. Opa Desi is aan zijn laatste destructie slag bezig, dat weet hij hoe. In het politiek landschap maar ook de financien van Suriname. Nog een keer het land naar de afgrond.
  Ik ben het vaak niet eens met Somo, maar een ding weet ik hij is een strijder. Hij is de enige Javaanse leider en zal dat ook blijven. Figuren als Robg en anderen beseffen niet dat NDP de afgelopen 5 jaar geen duurzame ontwikkeling heeft gerealiseerd, terwijl er historisch veel geld is verbrast. Nog steeds holle praatjes als serieuze dossiers, bedoelen ze die cassave fabriek of spooktrein?


  Maak melding

 23. Het blijft lachen met die zwakbegaafden die veel waarde hechten aan woorden van een somo, chan of welke andere geboren v7 leugenaar.

  Voor de verkiezingen toen hun massameetings niet bezocht werden, heete het dat mensen bedreigd werden vandaar dat ze niet kwamen opdagen.

  Zelfs de Hond die ze over hebben laten komen, moest het ontgelden, want Surinamers waren bang en zelfs anoniem durfden ze niet te vertellen op wie ze zouden stemmen, Alles was dus verzonnen en v7 zou winnen, ze wisten het zeker alleen in de vvv zou de Zpresident gekozen worden.

  Na die dreun van 25 mei, was het dat Surinamers zijn omgekocht, kieswet klopt niet enz. Enz.

  Nu is het dat NDP partijen wil inkapselen. Sommige fronters beweren gewoon met hun droge poepe ogen dat ze de verkiezingen hebben gewonnen, zo ziek zijn ze.


  Maak melding

 24. mies koosje ,kan je bewijzen dat bouterse in de drugs zit ,is het omdat de kolonisator dat heeft gezegd en jij als redimusu loopt deze witte mensen achterna .vraag jij je ook af waarom die dossier pas na 60 jaar geopend mogen worden .van indonesie was 70 jaar dan pas mogen die beerputten open , een rein geweten vreest geen aanklacht .mies koosje 8 december zijn 15 vooraanstaande surinamers vermoord ik nog jou weten wie gemoord hebben ,verkondig geen onverantwoordelijk heden .front had 15 jaren de kans om deze zaak tot het verleden te laten behoren maar ze hebben de tijd niet genomen om het volk in te lichten nog de schoolgaande jeugd ,en nu daar de jeugd niets weet van 8 december en op de ndp stemt vinden deze redimusus dat de jongeren dom zijn .de jeugd heeft er goed aan gedaan om op de ndp te stemmen .mies koosje, gilds die bezig was met witwassen had geen tijd om justitiele zaken in orde te maken aangaande de december moorden die man gilds was bezig met wit wassen laat dat duidelijk zijn .gilds was van de spa en wat is spa nu hoeveel zetels hebben ze .
  god zij met ons suriname


  Maak melding

 25. Somohardjo: “NDP wil Pertjajah Luhur inkapselen”.

  Het bovenstaande zou men Somohardjo MISSCHIEN voor de verkiezing van afgelopen 25 mei 2015 hebben geloofd, maar niet na zo’n BEHAALDE VERKIEZINGSWINST door de NDP.

  Het is net wanneer men zou beweren: iemand kwam op KLAARLICHTE dag MANJA’S stelen met een HEEL GROTE (RIJST)ZAK, nadat hij had opgemerkt dat er nog HOOGUIT VIJF (5) voornamelijk (VERROTTE) MANJA’S aan die MANJA-BOOM zaten.

  Met bovenstaande VERHAAL: “NDP wil Pertjajah Luhur inkapselen”, maakt Somohardjo HEEL VEEL “GOEDE” VRIENDEN in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS).

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 26. Beste @Jojo,

  Ik beschouw Remon Sapoen niet als een verrader maar als een politieke realist.Ik denk dat hij na een gedegen analyse van het politiek krachtenveld in Suriname, hij tot de conclusie is gekomen dat zijn partij de PL in haar eentje en als collectief in het blok V7, dat zij maar weinig macht tot hun beschikking hadden. Voor alle politieke partijen/groeperingen verenigd in het blok V7 is er geen alternatief voorhanden om als tegenwicht tegen de NDP te functioneren.

  Sapoen is er van doordrongen dat de NDP met haar megawinst in staat is om meer macht naar haar toe te trekken. Het betekent dat wanneer een politieke partij kan heersen over alle andere politieke partijen, de overheersende overheersende partij wordt gezien als de norm. Immers deze partij heeft door haar gevoerde sociaal-economische politiek veel macht gegenereerd waardoor het kiezersvolk het volle vertrouwen in deze partij heeft gekregen.

  Sapoen wil met zijn PL niet aan de zijlijn blijven staan en schreeuwen als een holle vat, maar hij wil gaan werken aan een aantal dossier die om een oplossing vragen in de Surinaamse samenleving.Samen met de NDP en ABOP ziet hij genoeg kansen om de soc-econ. rentabiliteit voor het land als geheel te verhogen door een eventuele samenwerking met de NDP.


  Maak melding

 27. Robg

  Jojo heeft hier op waterkant.net laten zien dat hij iedere keer weer de plank mis slaat, hij is een typische v7 aanhanger die de ballen van niet snapt maar wel steeds een grote muil willen opzetten.

  Feit is dat Sapoen nooit als een verrader gekenmerkt kan worden, hij heeft gehandeld namens PL en Somo heeft zijn kans gezien om zich van Sapoen te ontdoen. PL is van Somo opgericht door hem nadat hij uit Pendawalima is gestapt ook daar had hij problemen met Sapoen. Somo moet overdragen aan Sapoen, maar weigert dat te doen, hetzelfde verhaal bij KTPI, wedden dat somo het goed gaat maken, want Sapoen die in 2020 naar NDP overstapt is einde verhaal PL die ook niet in de coalitie zal zitten.


  Maak melding

 28. Somo is de beste en meest sluwe politicus van Suriname. Die man denkt niet alleen vooruit, maar ook achteruit. De meeste politici kunnen niet achteruit denken. Hun versnellingspook raakt vast wanneer ze ineens op de R moeten overschakelen. Niet Somo. Hij rijdt even hard achteruit als vooruit. Hij heeft de hele overzicht waar anderen alleen uit een raampje kijken. Hij heeft Bouterse klem. Bouterse gaat nog problemen krijgen met het terugroeprecht betreffende Sapoen.


  Maak melding

 29. PERO,,,zover ga ik met je mee maar er is zoiets als het medium INTERNET waar alles te lezen is op WIKI de informatiebron by uitstek maar het overtgroot gedeelte van de surinamers vind b.v. FACEBOOK veel interessanter dus blyven ze naar my mening achter


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.