Onderzoek leef- en woonsituatie vrouwen en kinderen

14

Directeur Iwan Sno van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (m) en directeur Melitia Sentelia van Sociale Zaken, hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst overtekend met betrekking tot de uitvoering van een onderzoek naar de leef- en woonsituatie van vrouwen en kinderen in Suriname. De data uit het MICS-onderzoek zijn volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) heel belangrijk, omdat de overheid op die manier haar beleid goed kan afstemmen op deze doelgroep.


14 REACTIES

 1. Zie je? Er is aandacht voor het WELZIJN van het volk.
  Vinden tegenstanders van PAARS o.l.v. demagoog Santhoki natuurlijk niet goed!

  Maar: Volk van Suriname.
  De witte man heeft Santhoki allang door! De witte man heeft in de vooravond van de verkiezingen al een verkapte vorm van spijtbetuiging gedaan richting DDB door een glorieuze uitzending te tonen over Bouta. Hierin hebben ze laten zien:
  -Dat Bouta een sportieve man was.
  – Dat Bouta een pientere militair was.
  -Dat Bouta een keurige man was (is dus).
  – Dat Bouta een voorbeeldige nette man was die Hollandser was dan een gemiddelde Hollander.

  Wat ze verder hebben gemeld is dat Bouta zich veel aantrok over wat in zijn land gebeurde. M.n. de CORRUPTIE! ( dus corruptie bend de kaba! Was zelfs een liedje van al voor Bouta zijn tijd!” If corruptie no beng de”)
  Dus ze houden baba Santokhi in de gaten. Want je bent heus geen gentlemen ald je over de rug van een ander hogerop probeert te komen. Jozef werd ook door zijn jaloerse broers verkocht aan slavenhandelaars.
  Dan nog kritiek uit koeliekamp over samenleving wat Christelijk gestoeld is: Ga dat aan de witte man verkopen. Zo was het voor immigratie uit India en zo hoort het te zijn. Zoek steun bij Wilders hiervoor toki!


  Maak melding

 2. Ben benieuwd of dit alle vrouwen en kinderen betreft of alleen een bepaalde categorie ( bijv. Alleenstaande moeders). Doen de mannen er verder niet toe?


  Maak melding

 3. @Van 1502 tot 1863,

  Morgen staat Bouterse op Schiphol waar hij verwelkomd wordt door Willem Alexander zeker.
  Begin je nu op te schuiven richting Hollanders?
  Btw, Santokhi kwam niet naar Nederland voor steun van de Nederlandse regering, maar voor het zoeken van investeringen uit de hoek van de Surineds.
  Het lijkt erop dat de droom van Bouterse om de Kwakoe festival bij te wonen niet zal uitkomen ondanks de ‘verkapte spijtbetuiging’ door de Hollanders.


  Maak melding

 4. =Het onderzoek wordt om de vijf jaren wereldwijd gedaan. Suriname doet voor de vierde keer mee, sinds 2000. Het MICS is een door de UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, ontwikkeld programma.

  -Zou Suriname zelfs het initiatief nemen als het buitenland op wereld niveau zich hiermee niet zou bemoeien??? Ik dacht het niet. Zie maar de mentaliteit van velen.


  Maak melding

 5. Als iemand weet wat het punt is dat ‘Van 1502 tot 1863’ wil maken, dan hoor ik dat graag.

  Ik pretendeer niet te weten wat er in Bouterse zijn hersenen omgaat, maar ik denk dat Bouterse het geen compliment zal vinden als er beweerd wordt dat hij Hollandser is dan de gemiddelde Hollander. Van 1502 tot 1863, stel dat je gelijk hebt en Bouterse Hollandser is dan de gemiddelde Hollander, terwijl hijzelf dat nog niet doorhad, dan loop je het risico dat hij, wanneer het tot hem doordringt, van de Bosje brug springt. Zou je dat op je geweten willen hebben?


  Maak melding

 6. Onderzoek leef- en woonsituatie vrouwen en kinderen.

  De data uit het MICS-onderzoek zijn volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) heel belangrijk, omdat de overheid op die manier haar beleid goed kan afstemmen op deze doelgroep.

  Maar volgens mij kan het niet alleen op deze doelgroep afgestemd worden.
  Naar aanleiding hiervan kan het volgende worden aangevuld middels een verwijzing.
  Suriname is lid van het CELAC.
  Ik dacht dat de minister van BuZa. uit Suriname ook aanwezig zou zijn in Brussel-België.
  Want het het bovenstaande onderwerp zou ook naar voren zijn gebracht op de EU-CELAC conferentie.
  Of wilde hij de volgende personen uit Nederland niet ontmoeten?

  Minister-president Rutte en minister Koenders bij EU-CELAC Top in Brussel.
  Nieuwsbericht | 08-06-2015

  Minister-president Rutte is woensdag 10 juni aanwezig bij de top tussen de EU en de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) in Brussel.
  De minister-president spreekt onder andere met president Bachelet van Chili en president Solís van Costa Rica.
  Ook houdt hij een toespraak bij een werksessie over het versterken van de samenwerking tussen de EU en de CELAC-regio.
  De tweejaarlijkse EU-CELAC Top heeft als doel de wederzijdse relatie tussen EU en de Latijns-Amerikaanse en Caribische staten te verbreden en te bestendigen.

  En natuurlijk ook EU-CELAC conferentie te lezen via (Prensa Latina News Agency)

  En het volgende bracht P.M van Jamaica naar voren.
  PRIME Minister Portia Simpson Miller has pressed for changes to be made to the existing classification of some developing countries as “middle income”.

  http://www.jamaicaobserver.com/news/PM-calls-for-change-in-middle-income-status_19131375


  Maak melding

 7. @Agoe Dagoe:

  De leef- en woonsituatie van vrouwen en kinderen is als volgt:

  vrouwen zijn broedmachines
  kinderen zijn kostenposten

  En gezien jouw reactie, ben jij zo’n typische voorbeeld van de Surinamer die z’n 11e vinger achterna loopt, en z’n nageslacht verloochend!


  Maak melding

 8. @HENKES,
  Je bent ook zo vreselijk dom! Hollandser dan de Hollander kun je spreekwoordelijk ook invullen met: Roomser dan de paus. Je bent erg traag van begrip. Me niet kwalijk. Je viel ook over iets waarna ik snel op enter had gedrukt terwijl de grootste DEBIEL dat wel gesnapt zou hebben.
  Zit jr hier soms voor je broodwinning?


  Maak melding

 9. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Gelukkig beseffen de Surinaamse vrouwen dat heel goed en zorgen ze ervoor dat we nooit een tekort aan jeugd zullen hebben.


  Maak melding

 10. Wat precies wil men weten/uithalen uit deze onderzoek? Financiele steun voor de groep vrouwen en kinderen of bewustmaking van het nemen van minder kinderen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.