‘Kroonprins’ Sapoen: Somohardjo deugt niet meer

61

PARAMARIBO, 12 jun – Paul Somohardjo is niet langer geschikt als voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL. Dit zegt Raymond Sapoen, ondervoorzitter van PL en gedoodverfde opvolger van Somohardjo. PL wordt naar de ondergang geleid.

Dit zou af te lezen zijn van de koers die nu gevaren wordt. Somohardjo lijkt niet geneigd een coalitie aan te gaan met de NDP van Desi Bouterse. Toch wordt buiten beweerd dat de hele beroering meer te maken heeft met de aversie van de NDP tegen Somohardjo. Die staat een samenwerking in de weg en moet dus plaats maken. “We moeten als partij af van het blazoen van chantagepartij”, zegt Sapoen tegenover de Ware Tijd.

Deze verklaring staat haaks op wat Somohardjo zelf etaleert. De PL-leider wil zich aan zijn woord houden tegenover oppositiegroepering V7. PL is met de andere samenstellende politieke partijen de verkiezingen ingegaan. Volgens Somohardjo zijn ook de ddoor zijn partij behaald zetels bezit van V7. Gezamenlijk zal moeten worden onderhandeld met de NDP. Sapoen vindt Somohardjo onbetrouwbaar en dus ongeschikt.

61 REACTIES

 1. a sorie kaba
  a de* kaba
  Sapoen heeft gelijk, deze mensen van de oude gaarde hebben te veel haat en wraak in hun geest en ziel. ze verpesten het voor het toekomst van het land,
  satokie is het volgende die onder druk gezet zal worden om plaats vrij te maken voor een betere PL en en betere VHP, dus af moet breken met oude haat gevoelens en stoppen met het op de persoon afspelen in plaats van inhoud.

  als Somo en Santokie er niet meer zijn zullen de partijen hun nieuwe leiders normaal omgaan met elkaar vol respect zoals het hoort in elke andere democratisch land.
  weg met Somo en we met Santokie


  Maak melding

 2. Somohardjo is altijd onbetrouwbaar geweest, daar geen discussies meer over. En het feit daar hij beweert trouw te zijn aan de V7 kiezers en via V7 wil onderhandelen, komt vanwege het feit, daar de NDP weigert men hem aan tafel te zitten. Ik weet dus niet, wie hij denkt weer voor de gek te houden, dan alleen zichzelf.
  De NDP zal ook niet met V7 als combinatie aan tafel zitten. Het beste voor PL is inderdaad als Somo zich helemaal terug trekt uit de politiek. Als Sapoen de man is om over te nemen, moet nog blijken.


  Maak melding

 3. Weer zich steeds herhalende scenario’s. Het rare is dat een partijlid van een andere partij plotseling NDP taal gaat gebruiken.

  Het lijkt mij het belangrijkste is dit soort bewegingen te negeren. Iedereen die buiten de partijlijn of coalitielijn communiceert met een andere partij verliest zijn eigen gezicht en is zelf een chanteur en verrader.

  De Surinaamse politiek wordt gekenmerkt door disloyaliteit en faciliteren. Het is begonnen met Moestatja.
  Op bedrog zal zelden iets goeds tot stand komen.


  Maak melding

 4. Ja hoor, Bouterse de haatzaaier heeft alweer haat gezaaaid, nu tussen Somohardjo en Sapoen. Deze man heeft behalve haat en nijd niks te geven aan de mens.
  Waarom vlucht hij constant naar het binnenland? Om z’n noenie wat strakker te krijgen daar? Ontvlucht hij de stress van het presidentschap? Wordt het hem allemaal teveel? Raakt hij de kluts kwijt? Is hij nog wel in staat om leiding te geven? Heeft hij last van razernij-aanvallen? Is hij liedjes aan het componeren voor Damroe? Kortom: wat vreet hij uit in het binnenland? Een president kan toch niet zomaar regelmatig voor grote perioden verdwijnen?


  Maak melding

 5. Bouterse vreet ze stuk voor stuk op tot dat er niets meer overblijft van de papaja.laahoerr en het zelfde zie ik ook gebeuren met grote vriend de v.h.p.
  Bouterse is hoe dan ook een perfecte strateeg.


  Maak melding

 6. Moraal, ethische waarden, normen en waarden, is ver te zoeken bij de politieke charlatans en politieke profiteurs in Suriname. Geld corrumpeert. Ze verkopen daar hun eigen moeder en zus voor geld en macht. Ze zeggen iedereen is te koop: alleen het bedrag moet je weten.
  Het zou mooi zijn als men daar principes had. Er zijn sociale wetten en indien je ze overschrijdt dan zal men geconfronteerd worden met sociale repercussies. Wat hebzucht en zucht naar macht en geld, met de mens doet. Dan lijkt het allemaal ratten.


  Maak melding

 7. Dit is een actie voor eigenbelang van Sapoentje, en dus een couppoging binnen zijn eigen partij PL. Overigens niet de eerste keer dat deze Sapoentje overloopt voor posities en meer. De geschiedenis herhaalt zich. Op zich wel jammer voor Somo, maar hij zal zich nu echt op zijn jeugdige partijgenoten moeten richten om de partij over te dragen. Somo kennende gaat hij geen enkele uitdaging uit de weg, en hoezeer ik ook met oneens kan zijn, ook dit gaat hij overleven.


  Maak melding

 8. Hahaha ai boi nu komt de aap uit de mouw.maa no spang wij hadden reeds jaren lucht van dat somo chantage politiek voert en nu komt het uit eigen gelederen .bij desi delano bouterse zou het somo niet lukken en daarom werd hij uit de paarse regering geschopt.dit soort chantage politiek die somo was aan het uitvoeren kon alleen in front waar de nps de ondergeschikte was van pl .en als v7 de verkiezingen zou gaan winnen had somo het zelfde gedaan laat daar geen twijfel over bestaan .somo moet plaats maken hij wordt zoder meer verwijdert of er komt een splitsing.niemand is goed voor somo iedereen is fout behalve somo tjekre tjekre.mustaja is de lachende derde en ik weet er zeker van dat mustadja sapoen ondersteunt ,somo kan alleen maar chanteren hij denkt dat hij slim is ,keskesie mik ing piking te a poring.v7 was geen lang leven beschoren dat kon je aan voelen .zal je soemita en mustaja ongelijk geven dat ze waren opgestapt.


  Maak melding

 9. Eindelijk iemand die lef heeft om het tegen Somo op te treden.
  Somo zou van een rijke ondernemer 5 miljoen euro krijgen om v7 te verlaten. Dit gaat nou niet door omdat NDP ze niet echt nodig heeft.
  Logisch dat hij nu steun zoekt in V7 verband.
  Onbetrouwbaar is Somo.Heeft altijd Vene gechanteerd maar bij Desi is ie eruit geschopt.
  Wordt tijd dat ze iemand anders zoeken bij PL


  Maak melding

 10. Zie hier,die val die vhp,pl,nps,spa,da91 in gedachten had om de ndp van de troon te stoten is deze waardeloze neppe boeven duur komen te staan .nu is het onderling ,volk van suriname u hebt de juiste keus gemaakt .ik zou bouterse adviseren om met de ndp,ac van brunswijk,doe,palu en sapen in zee te gaan . De vhp moet je verwaarlozen niet vertrouwen ,voor pero mogen zij in de oppositie.


  Maak melding

 11. Samenwerking met NDP kan nimmer een beletsel zijn.
  De vraag echter is of bepaalde personen wel in aanmerking komen om functies te bekleden.


  Maak melding

 12. na een verkiezingsnederlaag voor hem geen eer te behalen valt, en in de oppositiebanken zou terecht komen, maar om toch een bepaalde positie te kunnen krijgen in coalitieverband, deugd de voorzitter niet meer, en verkoopt zijn ziel aan de duivel om er zelf beter van te worden, dit soort mensen deugen zelf niet, en het gaat weer om eigen belang.


  Maak melding

 13. Dit vormt maar een deel van welke richting Sur.op gaat.Met de verkiezing stond Sur.op het kruispunt als aangeven in het programma boekje van de NDP.En het volk koos voor richting Afrika en daar zijn zulke taferelen dagelijkse kost.
  Auto’s uit Europa,25 jaar oud,beschouwen ze daar als splinter nieuw.Nog is het bij ons rond bouwjaar 2005.


  Maak melding

 14. TIME will tell …groen ,geel, rood allemaal worden PAARSSSSSSS behalve oranje….时间会告诉我们的新闻
  Dess for press 2015…I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 15. If yu basi sang leer yu dat 1+1=2 nu zeg dat het 3 is moet je het ook geloven politics is not personal it’s just business dus opo yu ai je heb niets aan haten chainge the world star whit the man in the mirror !!


  Maak melding

 16. Ik zie Sapoen niet als een verrader. Laten we eerlijk zijn. Somo heeft zijn beste tijd al gehad en hij belemmert een samenwerking. Hij moet niet achter V7 schuilen maar kijken naar wat het beste is voor zijn partij. PL moet uit V7 stappen en Somo moet aftreden als voorzitter. Tijd voor verjonging en vernieuwing.


  Maak melding

 17. Sapoen is NDPèr geweest net als Kensenhuis: Als je dit soort figuren binnen je gelederen hebt dan heb je als partij een probleem. DDB zal bij jou als SOET A FAJA in bed slapen voor je er erg in hebt.

  Sapoen, ga gerust naar de NDP: Je streeft naar Regeermacht dus Neks No Fout!!


  Maak melding

 18. Jacobus ,volgens mij ben je heel lang niet in su geweest.
  in su moet je auto,s zien.je betaal je blauw in nl…
  i love su woon en werk….苏车检查他们有


  Maak melding

 19. 12 juni 2015

  Wie wordt dus de beul binnen V7? Het begint met een ”S” !!!
  Srika (10 juni 2015)

  De beul is niet wat jullie verwacht hebben ! Neen, geen Somohardjo, maar Sapoen !!!!

  Nu duidelijk is dat Sapoen zich heeft losgerukt van Somohardjo en nu in de zuigstroom zit van die watrapompu van Bouterse, worden zij in de VHP nerveuzer. Hiervan komen mogelijk straks wel wat ongelukken !!

  En Esmerald, hoeveel geld is jouw ‘sa poentje’ waard?
  Wat begrijpen jullie toch de politiek in Suriname niet !!!!
  Srika


  Maak melding

 20. @Weet !,

  Somo en Boutje zijn zowat van de zelfde leeftijd. De een zou deugen, de ander niet? Zover ik weet heeft Somo geen blackouts. Hij calculeert nog scherp!


  Maak melding

 21. @Roberto Carlos,

  De Javanen zijn er gewend aan dat hun politieke leiders altijd het beste voor hun gemeenschap in de wacht slepen. Maar wat ze niet waarderen is politieke verraad binnen de eigen gelederen, zoals Sapoen nu pleegt. Die Sapoen zal er uitgeschopt worden. Of Bouterse hem dan omarmt? Ik denk het niet! Misschien dat hij kansen krijgt bij de Soemita’s.


  Maak melding

 22. @Pero,

  Ter herinnering aan jou:

  Somo is niet door Bouterse eruit geschopt. Somo heeft Bouterse voor het blok gezet: of opnieuw een Javaan als minister of hij stapt eruit. Bouterse kon kiezen tussen deze 2 opties. Hij heeft gekozen voor het laatste. Dus van eruit schoppen is geen sprake. Eerder van het niet in de hand kunnen houden van Somo. Somo laat zich ook door Bouterse niet temmen!


  Maak melding

 23. @M.karrel., @Mie doro baka 1863,

  karrel,

  Bouterse is niet slim, maar sluw. Hij weet hoe je mensen kan kapot maken, maar hij weet niet hoe je mensen moet verheffen. Vertel eerlijk: hoeveel mensen heeft Bouterse weten te verheffen? En hoeveel heeft hij kapot weten te maken (inclusief z’n eigen zoon)?

  doro baka,

  Bouterse zet Santokhi niet direct onder druk, want dat lukt hem niet. Wel zet hij grote druk op de voorzitter van de VHP door via omkoping tweespalt te zaaien in die partij. M.a.w. de VHP-leden die gaan overlopen hebben of van het begin af aan bij de verkeerde partij gezeten of ze kiezen nu voor hebzucht. In beide gevallen heb je niks aan zulke lieden. Ze zijn de mindere onder de verkozenen. Laten ze maar hun hebzucht botvieren binnen de NDP en daar tot de conclusie komen dat ze hun ziel hebben verkwanseld. Zoals enkelen hen al zijn voorgegaan.
  Alleen jammer dat hun egoistische actie zoveel mensen en het land zal duperen.


  Maak melding

 24. We love SOMO, of ik moet zeggen, ik bewonder SOMO, zo sterk als een oude kung-fu master, alleen heeft deze geen grijze haren op zijn hoofd. Heeft hij de AOV leeftijd nog niet bereikt?.
  Soso Lobi en groetjes van ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 25. was deze sapoen niet bedankt door de ndp in de afgelopen regering samen met die zelfde somo..

  hij sapoen was toch er uit geschopt,,,, en nu in eens hielelikker van de zelfde beweging z.a. miesie-kaba het zegt.

  wie is nou wel niet betrouwbaar in de z.g.n. suri politiek..

  als je met meerderheid de verkiezing hebt gewonnen,,,dan moet z.s.m. een regering vormen en niet zoeken wat wat..,,,,

  bovendien,als je niet met je eigen zielen een regering kan vormen met je meerderheid,dan moet spoedig een /// formateur /// benoemen om richting te geven in je te vormen regering..

  z.a. beloofd,door ddb wordt aswin de volgende v.p. en hij zelf ddb wordt de volgende pres..

  ,wat wachten we dan nog op..

  de dagen gaan voorbij en er gebeurt niks in surinaamse -afrika..


  Maak melding

 26. De jeugd van Suriname ziet, hoort en slaat dit gedrag van GRANDIOZE MATENNAAIERIJ gebaseerd op MACHT c.q. GELDZUCHT op in het geheugen !!!

  Hun redenering zal vervolgens zijn ; ” als een VOORBEELD FIGUUR dit gedrag zonder blikken of blozen vertoond waarom zou ik het dan niet mogen doen. Om aan GELD en MACHT te komen MAG en MOET je toch ALLES doen in SURINAME ???!!!
  ” NEKS NO FOUT TOCH ” !! DUS KOM ME NIKS ZEGGEN HORR ” !!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. Het is wel frappant dat Sapoentje nu pas tot de ontdekking komt dat Somo onbetrouwbaar en een chanteur is.
  Bouterse wil slechts samenwerken met eerlijke mensen, dat blijkt geensinds een karaktereigenschap van Sapoentje te zijn.
  Als u het mij vraagt: “Pae Sapoen lasi nanga eng 100”.


  Maak melding

 28. Het wordt tijd dat Somo het stokje overgeeft aan Sapoen.
  Somo heeft van meet af aan op heel veel vlakken te impulsief opgetreden. Het begon al met angst voor overheersing door creolen terwijl al in een heel vroeg stadium de creool De Kom was die de Javaan bewust probeerde te maken om voor zijn rechten op te komen.
  Ook teveel schandalen rond Somo geweest waar baba Santhoki overigens wel een oogje voor dicht kneep.
  Somo, als je het werkelijk zo goed met het Javaanse volk voor heb, fie dan alsjeblieft een stapje terug. Met jeugdige Sapoen zul je echt geen spijt van hebben. Lets go for change.
  Thank you!


  Maak melding

 29. Het wordt tijd dat Somo het stokje overgeeft aan Sapoen.
  Somo heeft van meet af aan op heel veel vlakken te impulsief opgetreden. Het begon al met angst voor overheersing door creolen terwijl al in een heel vroeg stadium de creool De Kom was die de Javaan bewust probeerde te maken om voor zijn rechten op te komen.
  Ook teveel schandalen rond Somo geweest waar baba Santhoki overigens wel een oogje voor dicht kneep.
  Somo, als je het werkelijk zo goed met het Javaanse volk voor heb, doe dan alsjeblieft een stapje terug.
  Met jeugdige Sapoen zul je echt geen spijt van hebben.
  Lets go for change.
  Thank you!


  Maak melding

 30. aah…intriges, romeinse taferelen, en een hoop geleuter over zogenaamde visie die politici hebben. Ik heb nooit een visie van enig gehalte over de ontwikkeling van Suriname gehoord. Het blijft bedroevend op het niveau van djaffen op de hoek van de straat . Mensen neem mij niet kwalijk maar om een land te besturen zal er wat meer nodig zijn.
  Ik hoor alleen maar holle kreten.De afgelopen 5 jaren zijn gekenmerkt door impulsieve lanceringen van luchtkastelen.
  Neem nou de hoofdlijn: Suriname zou volgens de leider van de clanpartij de rijstschuur worden. Soh en wapenbroeder Sital krijgt de zwarte piet. Investeringen in de goudsector tegen alle waarschuwingen over een dalende goudprijs. Overname van de bauxietsector dat al op zijn gat ligt en alle risico’s op Su afwentelen. Ik voorspel dat de broer van Meneer Rusland in 2016 gewipt gaat worden als die nog minister blijft.
  En meneer Sapoen wil dat de PL met zo een club gaat samen werken.???? Ik dacht dat we te maken hadden met de superintellectueel van de partij.


  Maak melding

 31. Heel genant dat partijgenoten elkaar zo afmaken!! Waarom heeft Sapoen dan deelgenomen aan de hele verkiezingscampagne van PL en V7?? Amper 2 weken na de verkiezingen kom je plotseling met zulke aanvallen op je eigen voorzitter?? Dan ben jij zelf niet betrouwbaar lijkt me!! Laat me het raden omdat de NDP waaarschijnlijk met een zak met geld wappert deugt plotseling niets meer van je partijvoorzitter??? Wat geld doet met de mens!!!


  Maak melding

 32. Sapoen is veel onbetrouwbaarder dan Somo. Hij heeft zich laten omkopen door de moordenaar Bouterse. Ik zou zeggen laat Bouterse maar omkopen voor eind van het jaar 2015 wordt hij zelf afgezet en gelijk richting gevangenis. De jager zal zelf worden gejaagd. Alles wat nu gebeurd zijn de laatste stuiptrekkingen van de moordenaar die straks zelf prooi zal zijn.


  Maak melding

 33. Wat voor wederdienst heeft de NDP/DDB deze Sapoen voorgehouden?
  Wordt het een geldbedrag, vice presidentschap of een ministersfunctie?
  Wat we van DDB weten, is dat hij niet te vertrouwen is en zelf zijn eigen schaduw niet vertrouwt.
  Als hij zijn doel bereikt heeft wordt je zo eruit getrapt.
  Sommige volksstammen leren het nooit.


  Maak melding

 34. Sapoen gedraagt zich als een hitsige hond zonder geduld. Waarom moest hij per se nu de opvolgingsvraaagstuk aan de orde stellen? Kon hij niet 2 maanden wachten?
  Tuurlijk niet, want het Grote Geld verkregen uit Witte Poeder lonkt. Hoe gelukkig wil deze man worden met bloedgeld?

  Javanen, schop deze poentje eruit!!! Z.s.m.


  Maak melding

 35. De samenleving is niet echt gebrand op vakbondsleiders in de politiek. Sinds mensenheugenis laat de vakbond zich ruimhartig paaien door daarvoor in aanmerking komende bedrijfseigenaren om te voorkomen dat zij voor de werkers het onderste uit de kan komen opeisen. De vakbond dient naar omstandigheden de meest haalbare CAO’s af te dwingen, niets meer en niets minder!


  Maak melding

 36. Dat intellectuelen als Moestadja en Sapoen zich eindelijk losmaken van onder de vleugels van een halfanalfabetische charlatan met een criminele instelling, als Somohardjo, is een goede zaak, alleen jammer dat ze neerstrijken in het kamp van een nog grotere nietsnut/ellendeling/sinvergüenza/good-for-nothing bastard. Het laatste hadden ze nooit.never/nunca/jamais moeten doen.


  Maak melding

 37. Liti na faya cultuur heeft plaatst gemaakt voor Neks no fout cultuur.

  Saooen predikt vernieuwing en verjonging en gaat mee met de Neks no fout cultuur.
  Is dit de vernieuwingsgedachte, die Sapoen wil gaan prediken onder de jongeren?

  Is dit de toekomst van Suriname?


  Maak melding

 38. Sapoen, Sapoen, Sapoen.
  Wat een timing. Waar is het in de afgelopen twee weken verkeerd gegaan dat je nu dit moet doen.
  Natuurlijk heeft PL in V7 verband niet gebracht wat je had gedroomd.
  En we allemaal dat je de afgelopen tijd geen wachtgeld hebt ontvangen.
  Gedrag van Somo is niet veranderd toch?
  Sapoen, Sapoen, Sapoen als DDB je nog een keer dumpt is al je intelligentie voor niks geweest.


  Maak melding

 39. Tijdens verkiezings tijd hadden somo ,toki en rusland een onderzoek laten doen ,ingeval die 2 grote bruggen die ballast heeft gebouwd onder de ndp regering .tot op heden horen wij niets over deze zaak.het is weer zo een propaganda stunt van v7.
  je ziet dat deze boeven deze kwakzalvers het volk proberen te misbruiken en te vergiftigen met leugens.nu daar de verkiezingen een negatief effect heeft gehad voor deze kwakzalvers als somo,toki en rusland ,deze zaak volledig is verwatert je hoort niets meet ,ze zijn muis stil.het is elkaar bevechten onder elkaar en de ndp de schuld geven van omkoperij van sapoen.zijn jullie van v7 dan zo makkelijk omkoopbaar vraag ik mij af.waar zijn dan de normen en waarden die jullie zeggen hoog in het vaandel te dragen.deze v7 figuren zijn machts dronken ze gan over lijken om hun doel te bereiken maar jammer genoeg stuiten zij tegen zware weerstand van de ndp.de. eenheid onder de ndp is gesloten niemand komt er tussen ,watra srif no e pesa .die rotte elementen zijn uit de ndp .
  bouta go go


  Maak melding

 40. R!@0
  Jacobus ,volgens mij ben je heel lang niet in su geweest.
  in su moet je auto,s zien.je betaal je blauw in nl…
  i love su woon en werk….苏车检查他们有

  HEEEEEEL GOED VOOR HET MILIEU HOE MEER HOE BETER HEH? R!@0 IK HOOP DAT JIJ IN DE UITLAAT GASSEN STIKT WAAR JIJ VANDAAN KOMT LOPEN ZE MET MONDKAPPEN KORTZICHTIGE DWAAS

  Laat me


  Maak melding

 41. @Pero
  Er hoeft niets uitgezocht te worden. Ballast Nedam is veroordeeld of heeft geschikt ten aanzien van de Wijdenbosch brug.
  Het is algemeen bekend dat Rob A. (wonende te Curacao) geregeld heeft dat er via D.S. z’n rekening in HongKong betaald is.
  Bedrijven van D.S. waren partner van Ballast Nedam. Er hoeft niet zoveel gezocht te worden. Het openbaar ministerie hooft slechts een rechtsbijstand verzoek in te dienen in Nederland (Rechtbank Haarlem heeft de vonnissen de documenten).
  Een burger of parlementairer kan de


  Maak melding

 42. Pero
  Een Burger of een parlementariër krijgen niet maar zo toegang tot alle dossiers. Zeker niet als de President iets te verbergen heeft.


  Maak melding

 43. aah…de politieke partijen zullen hun koers moeten verleggen. Dat is duidelijk. Het bestrijden van een populistische/demagogische partij vereist de lange adem. Dat hebben we in zuid en midden amerika gezien, zelfs in Europa. Slimme populistische bewegingen in Europa zoeken eigenlijk niet meer zo snel de regeermacht vanwege het boomerang effect van hun eigen propaganda items die zelfs in het Rijke Europa niet te betalen zijn. Tevens balanceren ze op de van discriminatie jegens bepaalde groeperingen.
  Voor Su blijft de beste keus dat er een groot blok blijft bestaan dat tegenwicht geeft aan de militaristische tegenpartij. Wel zullen de politieke partijen moeten sleutelen aan hun eigen nieuwe identiteit.
  Het behoud van de eigen identiteit is wat mij betreft geen issue. Su is een multi-etnisch land en zal ook zo blijven. Wel zal per ontwikkelingsthema beleid gemaakt worden door commissies uit de diverse groepen. Gezien de leeftijd van de leiders is verjonging nodig doch niet met list en bedrog. De Pl leider heeft gezien dat werken met de NDP eigenlijk werken is onder een NDP leider die je toeblaft wat er moet gebeuren. Samenwerken met een demagogische partij betekent doodbloeden.
  Als de PL vorm gaat geven aan zijn verandering dan zal dat van binnenuit , vanuit de basis, moeten komen en zal daar bewegingsruimte voor nodig zijn.


  Maak melding

 44. @pero: de. eenheid onder de ndp is gesloten niemand komt er tussen ,watra srif no e pesa

  pero, dat is HET kenmerk van een maffia beweging! Die geslotenheid en kliekjesvorming en niemand komt tussen ons mentaliteit.


  Maak melding

 45. Boi ,a sani disi switi yere: te i moksi Somo nanga Sapoen ye kisi pampun. En pampun switi yere nanga sara sara ,zotu meti, agu tere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.