VHP: ‘groter belang’ bepaalt samenwerking met Bouterse

53

PARAMARIBO, 11 jun – “Het groter belang is op welke punten we elkaar kunnen vinden.” Dit zegt Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Een coalitie vormen met Desi Bouterse is niet ondenkbaar.

Maar dan zal wel het een en ander duidelijker moeten worden. De VHP en de NDP beschikken over respectievelijk negen en zesentwintig zetels in het parlement. Daar kan bestuurlijk veel mee gedaan worden en bereikt. Eer het zover komt, zal wel veel gepraat moeten worden. “Het gaat niet om een paar ministeries hier of daar te krijgen, maar om de ontwikkeling van het land”, zegt Randjietsingh tegenover de Ware Tijd.

De partij van Chandrikapersad Santokhi gaat niet over één nacht ijs. Bouterse zal duidelijk moeten maken wat het beleid wordt de komende vijf jaar. Op de afgelopen vijf jaar heeft de VHP veel kritiek geleverd. “Het hangt allemaal af van de houding van de president, indien hij vindt dat hij met ons wil samenwerken”, aldus Randjietsingh. NDP-woordvoerder Winston Lackin zei eerder dat de NDP nog valt over de scherpe kritiek.

53 REACTIES

 1. In het belang van land en volk had President Bouterse in 2010 reeds gevraagd voor coalitie vorming . VHP was niet eens met de presidentschap waarover niet gesproken moest worden.
  Plotseling kan de vhp wel terugvinden in de ontwikkeling van deze President.
  V7 was opgericht op initiatief van VHP en Pl.
  Deze 2 partijleiders dienen permanent in de oppositie plaatsnemen, samen met de meneer met de corruptie verhalen.
  Nu vinden deze slijmballen wel om een samenwerking met de NDP van onze volksleider. RARA MAAR WAAR.
  GEEN RESPECT VOOR ZICHZELF????????????????


  Maak melding

 2. Aay Papie……Een goede stap in de richting van samenwerking van VHP met NDP. Als beide grote partijen een frisse doel hebben ,dan kan Suri met bestuurlijk gevoel veel meer doen . Het streven is om een goede plaats voor ons geliefd Suri te krijgen in de wereld. Bravo!


  Maak melding

 3. Ai mang, die VHP’ers hebben geen sterke rug. Hou je rug recht meneer Randjitsingh. Waarom zijn jullie zo happig om de rotzooi van de NDP over te nemen en glad te poetsen en te legaliseren? Laat die NDP helemaal in elkaar donderen door ze nog 5 jaar te geven en laat het volk dan opnieuw spreken. Of hebben jullie geen geduld meer? Lijdt een van jullie of meerdere van jullie aan een terminale ziekte waardoor je geen 5 jaar meer hebt?


  Maak melding

 4. 1e.Een crimineel kan je nu eenmaal niet met goed fatsoen tot president gaan kiezen.En dan nog iemand die geen enkel visie heeft van opbouwen.Zijn hele politiek loopbaan is getekend door kaalslag en een rij aan doden.Corruptie en nog eens diefstal.


  Maak melding

 5. deze racist dat lackin heet,moet zijn brain gaan wachen.

  iedereen moet weten,dat je tijdelijk op deze aarde vertoefd..

  je moet dus werken in het belang van de staat waarin je woont leeft het beste van maken..het belangrijkste is,,dat je niks mee neemt naar je hier namaals..

  dus lantie mangs,doe het aller beste wat je kunt doen voor de staat je eigen belang is niet belangrijk..

  bouta zijn tijd-perk loopt al ten einde ook al wordt hij opnieuw gekozen..zijn tijd is nu al begrenst..

  noney no dé,kas is leeg-geroofd,,hoe nu verder..

  26 zetels en je kunt er geen moer van brakken,waardoor je anderen voor het kar wil spannen en achteraf de schuld aan hun geven..

  hoe diep kun je nog zinken lafaards..


  Maak melding

 6. Snapt iemand het nog, pl zegt de zetels zijn van v7 en er zal alleen met V7 onderhandeld worden en niet met individuele partijen, we hebben een verbond.

  Randjietsinghnzegt VHP kan wel met NDP regeren, dus niet V7.

  Typisch dat de ondervoorzitters van PL en VHP heel veel moves maken en niet de voorzitters.

  Het rommelt binnen PL en VHP zoveel is nu wel duidelijk.


  Maak melding

 7. Ik weet ff niet wat er gekletst wordt,DDB heeft toch duidelijk aangegeven dat een samenwerking met PL of VHP uitgesloten is wat NDP betreft, DDB acht deze partijen zogenaamd niet eerlijk en wenst met eerlijke partijen samen te werken … [uche uche]
  Dus hou opmet de lariekoek om te willen kijken opwelke punten VHP en NDP elkar wel zouden kunnen vinden………. ik vind dit maar vreemd hoor.


  Maak melding

 8. De vhp weet bliksemgoed dat het verhaal van geen geld in staatkas en dat dr economie in elkaar gaat donderen kolder is.. Gaat niet gebeuren zolang de drugskartel in suriname een rol van betekenis heeft.. Dus nog 5 jaren voor de vhp in opposotie betekent hun doodvonnis


  Maak melding

 9. Laten we eerlijk wezen de NDP/PALU is een kraamkamer voor criminelen. Deze parlementairs zitten midden in de machtscentrum en velen kunnen daar niet mee omgaan. Ze misbruiken hun ambt puur voor eigen gewin. Zie Sew A Tjon, Hok, Gopi, Kromosoeto, Sastroredjo, Ginmardo, Abrahams, Adhin ect etc Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig… De VHP moet iedere vorm van samenwerking met de NDP uitsluiten tenzij Bouterse het presidentschap opgeeft. Bouterse heeft de afgelopen 5 jaar toegestaan dat er ordinair geroofd kon worden. Zijn shuffle acties waren slechts een afleidingsmanoeuvre. Een zoethoudertje voor het electoraat net als de gratis liters bruine bonen en geld die tijdens verkiezingen werden verstrekt.

  Ach in een fatsoenlijke democratie was Bouterse nooit president geworden maar dat geheel terzijde. De man was niet eens door de screening gekomen. Volgende afleidingsmanoeuvre is op komst want in eens zoeken ze een samenwerkingspartner terwijl men genoeg zetels heeft om alleen te regeren. Zo kunnen ze hun puinhopen tzt afschuiven op hun coalitiepartner. Het is zo doorzichtig allemaal.


  Maak melding

 10. Haha, bij mij is het nu duidelijk dat de V7 een samenraapsel is van politieke partijen dat gedacht had de verkiezing te winnen en nu dat niet het geval is ,wordt er alsnog geflirt met Bouterse. Hoe diep kun je zinken? Nooit hebben ze een vuist kunnen maken, altijd ging de eigen partij voor. Nu is het na PL de beurt van de VHP om de hoer uit te hangen.

  Het groter belang is hiermee niet gediend. Het groter belang is om in de oppositie te gaan.

  Daar kunnen ze de waakhond spelen. Het gaat niet werken tussen de VHP en de NDP op termijn. Het zijn twee tegenpolen. Zeg maar Republikeinen versus Democraten. Een van ze moet in de oppositie plaatsnemen en de andere in de coalitie. Nu is het de NDP die het te zeggen heeft. Wie weet over ,over vijf jaar is het anders.?


  Maak melding

 11. De koers die VHP en anderen in de V7 moeten bepalen is ala gezet, in de verkiezingsprogramma.

  Zaken als;
  – weg met de amnestie,
  – geen moordenaar als president,
  – mensen met een omstreden gedrag kunnen never nooit president van Suriname zijn en vele andere doelen die te maken hebben om er voor zorg te dragen dat er verlichting en verheffing plaats vindt bij de Surinamers en welvaart en welzijn voor iedereen geldt.
  enz, enz

  Hier hoeft men niet van af te wijken. Take it or leave it.

  NDP heeft de meerderheid en laat die een regering gaan vormen. V7 moet gezamenlijk als eenheid in de DNA optreden en één stem hebben. Als eenheid voor stemmen of als eenheid tegen stemmen. Het zelfde geldt voor de VVV als daar gekozen moet worden.

  Wat er nu in Suriname gebeurd, komt door kortzichtigheid bij de NPS, El Vene vlak voor de verkiezing van 25 mei 2010.
  El Somo en El Vene gingen rollend over straat t.a.v. de domeingronden die Somo zijn achterban rijkelijk toebedeelde.

  El Somo zag toen al dat er toch samen de verkiezing in moest worden gegaan in NF. Kruisland en El Vene waren toen zo blindt dat ze niet meer met El Somo door een deur wilde.

  De NDP stelde toen ook niets voor, maar wist deze lieden als Somo en Bravo naar zich toe te lokken, misleiden en te misbruiken en hen buiten spel te zetten. Pahlad heeft het gezegd, DDB gebruikt mensen als toiletpapier en dat zal weer gebeuren met mensen die willen overlopen. Ze zullen wat zilver ringen krijgen, maar daarna is hun rol/bijdrage uitgespeeld. Watch my words.

  DDB en de gangsters denken alleen maar aan hun enige eigen belang en dat is om niet in de gevangenis te komen. Al die foetoebois, die zich awariedomrie noemen en anderen in de DNA die het domme volk voor zich winnen en misbruikt worden, hebben het nakijken. De grote aanhang arme paarse paupers krijgen wat koek en sopie, een bijbaantje, vergunning, mogen schoolmaaltijden klaar maken, enz en daarna is hun rol uitgespeeld.

  De koers die Suriname op moet is door de moordenaar DDB, voor drugs veroordeelde DDB al bepaalt. Het draaiboek heeft hij al jaren geleden gehad van Hugo Chavez van Venezuela. DDB wil niet in de gevangenis van USA, Nederland en Suriname terecht komen en kan daarom alleen die zelfde weg opgaan als Cuba, Venezuela, enz, kortom dictatuur. De lijder blijft zitten tot zijn dood.
  Je zal wel gek zijn als het zwaard van Damocles boven je hoofd hangt om daar van af te wijken.

  Natuurlijk zal de genoeg judassen hebben, die voor zilverlingen hun ziel en zaligheid aan de duivel verkopen. Het zij zo en niet anders. Je moet ze nu al horen schreeuwen dat ze er bij willen horen.

  De grote uitdagingen van armoede waar Suriname voor staat kan en zullen DDB en de gangsters niet kunnen oplossen. Hoe dan?, waar moet het geld vandaan komen? Sranan Skeer.

  Fidel Castro van Cuba joeg de USA ook weg, moet je ze nu zien smeken om de Jankees -dollar.

  DDB en de Gangsters doen geen zaken met de Noordzee, maar ze durven de KLM, Nederlandse ondernemingen enz, niet te vertellen dat Suriname niets met hen te maken wil hebben. Suriname is door de Noordzee gemaakt, Suriname is de noordzee, mensen van overal van de wereld met een stevige noordzee omheen. Het is zo en niet anders. Men moet zich eens afvragen hoeveel, geld, kennis enz van de Noordzee naar Suriname komt. Zonder de Noordzee redt Suriname het niet.

  De verliezer is de democratie, de rechtsstaat, internationale verdragen, mensenrechten.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 12. VRAAG EEN VAN PERO ,WAT HEEFT DE VHP AL DIE JAREN BEREIKT VOOR SURINAME .
  geen moer hebben ze gedaan alleen maar corruptie en eigen soort bevoordelen als het om grond vriendjes politiek en corruptie gaat .bouterse moet niet gaan samen werken met de vhp ,in 2010 had bouterse ze gevraagd om samen te werken en toen weigerden ze omdat bouterse voor het president schap ging .ze dachten dat holland wil bouterse niet dus weigerden deze vhpers ook om samen te werken .het volk hier in suriname bepaald wie president wordt niet de vhp of nederland .en reken maar dat deze president voor niemand terug deinst het volk staat achter desi het is ons president een volks president .deze vhp heeft van alles gepoogd om bouterse in een kwaad daglicht te stellen maar het loopt op niets uit en het gaat ze ook niet lukken .jullie holland en die toki zullen moeten ,met nadruk moeten in binden en ik zeg jullie bouterse bepaald niet die vhp of holland waar toki komt slijmen .mocht het tot een {samen werking komen } moet de ndp ,buitenlandse zaken,vice president, financien en andere strategische posten niet uit handen geven ,wat de presidentschap betreft valt niet te twisten ze weten waar het op staat .
  dit is mijn betoog en hiermee zullen die redimusus het moeten doen .


  Maak melding

 13. Het spijt mij zeer, maar ik moet het zeggen. VHP heeft geen ballen.
  NDP wil niet en VHP blijft maar toenadering zoeken.
  Die sheriff durft zelf niet en vraagt aan de loop jongens om te onderhandelen.

  NDP niet doen. Niet met VHP. Als het echt moet, dan maar met SOMO of NPS.


  Maak melding

 14. 11 juni 2015

  Wat heeft Srika jullie de vorige dagen voorgeschoteld?

  Ja, VHP (Lees liever: VHP Den Haag) wil en zal niet achterblijven. Het economisch belang van enkele top VHP’ers heeft prioriteit.

  Pendawalima drijft al naar het zuigkopstuk van die watrapompu van Bouterse en in de ontstane nervositeit hapt VHP, bij monde van R. Randietsing, nu snel toe.

  En dan nog te vragen hoe Srika aan informatie uit het kamp van de VHP komt !!

  Er wordt ergens in de wereld ook al openlijk gesproken om Santokhi te slachtofferen en R. Randietsing als voortrekker van de VHP aan te stellen.

  Dans Macabre nu binnen V7 en nu zeker ook binnen de VHP !!!

  Henk Molenaar, Esmerald, Koos, Ray en andere ‘cabalen’, begrijpen jullie nu wat politiek is en hoe politiek gespeeld wordt??

  Maar Henk Molenaar, je blijft nu niet alleen piesen in jouw natte en stinkende broek, maar nu ben je ook bezig een buffel te schijten.
  Esmerald zal je wel helpen bij het verschonen van die smurrie. Ja toch, Esmerald ??
  Srika


  Maak melding

 15. Heeft iemand hier, al is het maar een persoon door dat dit weleens progressie kan zijn? We gaan vooruit? Denk! Politiek voeren langs rassen scheiding is niet meer van deze tijd. We moeten allemaal doen wat we moeten doen, en dat is Suriname tot een succes maken.

  Er zit veel intellectueel kapitaal in NL maar we zijn bang om – als we eenmaal terug zijn in SR – tegengewerkt, anders behandeld, uitgescholden, opgelicht, bedreigd en misleid te worden. Dit is het groter dilemma.

  Ik werk voor een grote olie maatschappij en heb veel geleerd (14+ jaar ervaring), maar zit Suriname wel op iemand als ik te wachten? Hoe verkoop ik dit aan m’n gezin? Het lijkt alsof iedereen Suriname op z’n eigen manier haat en ellende toewenst. Waarom?


  Maak melding

 16. Mensen, dit is leuk ! Voor 25 Mei hadden al deze bobo’s van de VHP, NPS & PL een bigi mofo en waar is die bigi bek nu !
  De SPA en DA91 hoor je wijselijk en gelukkig niet meer omdat het voor hen ‘einde rit’ is.

  Nu is er gedonder, gelazer, gesteggel en gesodemieter binnen de VHP, NPS & PL.

  De NDP heeft voor een 2e maal een revolutie teweeg gebracht in Suriname, maar nu binnen de politiek.

  Het oude etnische en racistische politiek denken en het volk bespelen is ten einde en is het nu tijd voor een nieuw politiek era in Suriname !

  De NDP zal als een stofzuiger werken in het land en alle goede en integere mensen naar zich toe trekken en als een echte volkspartij verder gaan.

  Waar is de sheriff ‘mr zero tolerance’ vandaag ??? En opeens is hij een sheriff zonder paard & pistool ! He can only leave his hat on, en moet hij nu de bus pakken want de bevriende ondernemers hebben al hun propaganda voertuigen terug genomen.


  Maak melding

 17. Is die moordenaar nu wel in eens goed genoeg om mee samen te gaan werken?
  Hoe geloofwaardig kom je over, om ineens voorbij te gaan betreffende een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel als president, en aan een amnestiewet die is ingevoerd. en dan nog niet eens te hebben over die criminele denkwijze van die paarse bende die haaks staan op de integiteit van de Vhp.


  Maak melding

 18. ‘groter belang’ bepaalt samenwerking met Bouterse?

  Bij de laatste zittingsperiode hadden we een poppenkast regering die fungeerde als een ‘Bakba Wenkri’ of een ‘Ons Belang’.

  Als de NDP gaat samenwerken met enkele VHPers dan verandert de ‘Ons Belang’ in ‘ONS GROOTSTE BELANG’.

  Het GROOTSTE belang van de NDP is; Baas zo lang mogelijk uit handen van Justitie en Politie houden, zodat hij op zijn oude dag in alle rust kan genieten van zijn vrijheid en geld.

  Het GROOTSTE belang van de VHPers die zitting willen nemen in een coalitie met de NDP is; de al veels te lang durende Mega Ramadan beëindigen, waardoor ook zij eindelijk weer eens kunnen mee-eten uit staatskas.


  Maak melding

 19. Op welke punten we elkaar kunnen vinden.

  Enkele mogelijke meetingpunten:

  1. De Centrale Markt
  2. Ocer
  3. De Olifant
  4. Hotel Torarica
  5. Andre Kamperveen Stadion


  Maak melding

 20. Surinamers bewijzen jullie weer hoe schaamteloos jullie zijn.
  Daarom ben ik niet naar de stembus geweest.
  Het volk word bedonderd.Ze zeggen A en doen B.


  Maak melding

 21. Op wie moet Limbo dan z’n gal spuwen in Bakanna Tori, mocht het ervan komen? Moet hij dan z’n gal inhouden en galblaasontsteking oplopen?


  Maak melding

 22. De VHP voelt de langverwachte moesonbui reeds werkelijkheid worden.Er zijn krachten binnen de VHP actief die de komende 20 jaren niet meer in de oppositiebanken vastgelijmd willen zitten.Wat deze VHP-ers betreft kan de NPS dood neervallen of voor eeuwig opgedoekt worden.


  Maak melding

 23. Het “groter belang” van Radjkoemar Randjietsingh
  Max Ghazi & zijn Willem4 vrienden (MG&W4) zijn groot ondernemers/investeerders/multimiljonairs die internationaal opereren. Al zeker 20 jaar lang zijn MG&W4 uit op concessies om in Suriname zeldzame mineralen te ontginnen, in hun visie “het land te ontwikkelen”. Ze denken hiermee miljardair te kunnen worden. Tijdens de periode voor 2010 vonden deze lieden in Paul Somohardjo een gewillige partner. Er werd 200.000 euro in de champagne van PL geinvesteerd met de afspraak van Somo voor deze concessies zou zorgdragen. MG werd speciale adviseur van PL en heeft in 2010 deelgenomen aan de politieke onderhandelingen. Niemand had verwacht dat NDP/Bouterse in 2010 aan de macht zou komen, maar toen die ontwikkeling zich voordeed had Somo geen andere keus dan “over te springen”. Het gevolg is bekend: de regering Bouterse I, inclusief de Amnestiewet, werd realiteit. Toen MG&W4 Somo aan de afspraak wilde houden benaderde deze Bouterse op Somo-specifieke wijze. In plaats van dat Bouterse toegaf werd Somo de laan uitgestuurd. Een zware klap niet alleen voor Somo, maar ook voor zijn donateurs. Deze fout zouden MG&W4 niet meer maken. In 2015 werd daarom vol op de VHP ingezet. Dit maal werd voor een kwart miljoen euro geinvesteerd. De kans dat de VHP in de nieuwe regering zou komen was aanzienlijk: nog nooit had een zittende regering in Suriname het aantal zetels in het parlement vermeerderd. Het liep echter anders. Zoals Iwan Brave schreef “De NDP heeft het ‘onmogelijke’ getoond binnen de Surinaamse politieke constellatie”. Wat nu voor deze lieden? Daags na de (her)telling van Paramaribo ontving de VHP een telefoontje dat voor MG&W4 de VHP in de oppositie niet acceptabel is. Zie daar het “groter belang” van Radjkoemar Randjietsingh.


  Maak melding

 24. zit rustig in de wacht kamer en wacht je tijd af..,,aan alles komt er een einde dus ook aan deze overwinnings roes….

  het land zit zelf in de modder en de lijders winnaars weten nu al geen raad hoe nu verder vandaar dat ze allerlei kreten in de eter gooien om verwarring te zaaien..

  de mofinas weten het ook niet wat er gebeuren moet..

  einde deze maand nadert dag bij dag en de kas is leeg letterlijk er zijn nu 17 dagen voorbij de verkiezing en nog geen enkele nieuws wat er gebeuren gaat..

  de suralco zijn tijd is naderende om te gaan ,,wie gaat nog praten overleggen met die lui..

  nieuwe investeerders hebben zich nog niet aan gemeld op zanderij,om te komen voe sang..

  ook de drugs dealers hebben zich niet gemeld..

  intussen landen de helicopters in het binnenland net als taxi ’s in parbo ,maar niemand weet wat er vervoert wordt..

  z.a. bouta zelf gezegd heeft,er hangen donkere wolken boven suriname..

  dat is zijn viecioen.

  we wachten af wat er komen gaat.

  alle ontwikkelingen zijn on-hold gezet..


  Maak melding

 25. Sabidirie,
  heel, heel goed opgemerkt!!!!
  Wat hier gebeurt had ik niet anders verwacht.
  Santokhi heeft totaal geen principes!
  Anders liep hij niet te leuren en zaken te nuanceren.
  Maar wat een vertoon met het zich uitdossen als sheriff. Wie denkt deze man eigenlijk dat hij is? Wat een enorme grootheidswaan. SURINAME IS TOCH NIET WILDE WESTEN?
  De hindoes leven in de fantasie van een filmwereldje. Niks klopt ervan. Zelfs die olifant klopt niet. Is de olifant een inheemse diersoort in Suriname? Heeft ooit een olifant Suriname gezien. Jongens Suriname heeft wel mensen nodig die met beide benen op de grond staan om het land te regeren. Santokhi loopt nu al naast zijn schoenen. ‘De zaak Santokhi’ is om kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding

 26. VHP als je toch gaat samenwerken met de moordenaars partij moet dat vooral op basis zijn van een gedegen regeer-akkoord, dat geopenbaard moet worden. In dat akkoord moet instaan dat de amnestiewet per direct wordt ingetrokken, de vele nodeloze ambassade sluiten. Verder moet Bouterse geen president worden hij moet het veld ruimen voor een integere en capabele NDP-er. Kortom harde eisen stellen die zwart op wit moeten staan.


  Maak melding

 27. Makka, ghazi al deze kwakzalvers hadden opdracht gegeven aan surinederlanders van hindoestaanse afkomst om de surinamers hun familie op te roepen om op v7 te stemmen .dit was een grote vernedering voor de hindoestaanse surinamer.met andere woorden zijn de hindoestaanse surinamers niet capabel om te weten op wie ze moeten stemmen ,wel ghazi en makka ,jullie zijn nou juist waardeloze adviseurs die de mensen probeert dom te houden .koekje van eigen deeg hebben jullie gehad .die vriendjes politiek van jullie gaat niet door.proberen jullie het weer over vijf jaar wie weet maar nu even niet ,nu is het wederom de beurt aan de volks president desi delano bouterse de onbetwiste leider van het surinaamse volk ,dus toki,somo, rusland hij wordt wederom jullie president als jullie het leuk vinden of niet jullie hebben geen keus .bouta go go


  Maak melding

 28. NDP ‘ s belang is ‘ HET VOLKS BELANG / HET NATIONAAL BELANG ‘ , niet meer en niet minder !!!
  Het zal mij helemaal niet verbazen indien de VHP de belangen van vreemde mogenheden groter achten ( zwaarder wegen ) dan de belangen van de surinaamse bevolking .
  De meerderheid van de surinaamse kiezers geeft de NDP het mandaat om nog voor 05 jaren de belangen van de Republiek Suriname te behartigen en het revolutionair nationaal ontwikkelings beleid te continueren .
  Mits de VHP zich geroepen voelt om het revolutionair – beleid te ondersteunen zijn ze welkom , maar met hoge uitzondering van Santi natuurlijk !!!
  Want , nergens op de wereld werkt een sheriff samen met een schurk , boef of moordenaar en dat is onze redenatie ,
  O ja en het is voor een sheriff ongepast ( ongehoord ) om met smart en snel – kloppend hart op een uitnodigings -brief van een moordenaar te zitten wachten .
  Wij gaan ze allemaal opsluiten ,’ ALS WIJ KOMEN ‘ , oreert Santi op de politieke podia ‘ s en heden anno juni 2015 , kan SANTI NIET KLAAR KOMEN !!!
  De VHP is door de meerderheid van het kiezersvolk ( waarachtige surinaamse patriotten ) afgedankt en brut afgestraft , waardoor zij eigenlijk af moeten zien om eisen te stellen , als een gebaar van respect naar de meerderheid van de surinaamse kiezersvolk .
  Indien het voor de VHP niet te verteren is , mag de VHP wederom voor 05 jaar branden onder de tropische zon en achter het net gaan vissen .
  Mag ook wat anders doen , zo ‘ DEMOCRATISCH ‘ zijn wij !!!
  LOLLLLL


  Maak melding

 29. De VHP moet de NDP niet gaan witwassen. Zijn de VHP’ers zo laag gezonken? Er moet wel een erge vorm van armoede zijn ontstaan in de huizen van menige VHP-leiders.


  Maak melding

 30. @srika,

  Niet te vroeg juichen mannetje, er is nog niks beslist. Schaamteloos corruptie promoten onder de noemer ‘watrapompu’ is zeker jouw ideaal voor een goede regering.
  Weet wat die watrapompu van jou dan te wachten staat: wat aan de ene kant zuigt, kan ook wel eens aan de andere kant zuigen!!


  Maak melding

 31. Was het een wijs -besluit van de VHP om sheriff Santi op de olifant te plaatsen en deze laten berijden ???
  Naar mijn mening lijkt het verstandiger geweest als de VHP voor de sheriff een paard had gezorgd , al was het een knol of een pony .
  LOLLLL


  Maak melding

 32. Nationaal belang en volksbelang is een RECHTS-
  STAAT Suriname ! Waarbij Massamoordenaars,
  Drugsdealers en Corrupie Boeven worden afgestraft !

  Belangen van de bevolking tellen zwaarder dan
  buitenlandse belangen, DAAROM wilde onze NDP-
  DINO in samenwerking met papa, Onze Staat
  overdragen aan de internationale terreurbeweging
  HEZBOLLAH ! De Bouta’s eisten wel dat zij over een
  Prive-Hezbollah-leger zouden beschikken die dan kon
  worden ingezet tegen onze Bevolking !!

  Dat is de door u vermelde revolutie ????

  PS : Nieuwe plannen van DESI zullen worden
  BETAALD met vers gedrukte bankbiljetten !

  Ook de honderden-miljoenenschuld aan het
  Surinaamse bedrijfsleven en de zogenaamde
  sociale plannen die voor de verkiezingen zijn opgestart !

  Bovendien verkrijgt Sranang een MEGA-deviezen-
  voorraad via exporten van onder andere drinkwater,
  cassavemeel, cocosnoten, Paracoranti en
  Kennisoverdracht aan het buitenland inzake Drugs-
  en Corruptie-strategieen !!!


  Maak melding

 33. Heeft de VHP soms alle respect voor zichzelf verloren?
  Wie trekken aan de koordjes om zo nodig toch te gaan regeren.
  Mocht de VHP zo laf zijn om toch met de NDP een coalitie te vormen, dan zal de VHP over 5 jaar niet meer bestaan, want de mensen die op 15 mei gestemd hebben op de VHP zal de VHP niet meer geloofwaardig zijn.

  VHP reken er maar niet op dat de wraakzuchtige Bouterse jullie zal uitnodigen voor een gesprek.

  Zelf zal ik het toejuichen dat de VHP niet meer zal bestaan. Het hokjes doen en denken moet maar eens ophouden.
  Politici en hun aanhang die tegenstanders zijn van de NDP zouden verstandiger moeten zijn door een nieuwe politieke partij op te richten (Dus geen VHP, geen NPS, geen PL, enz.)meer, maar een partij die openstaat voor elke Surinaamse burger. Een partij die transparant is. Een partij met mensen uit de diversiteit op die plaatsen waarvoor zij capabel zijn en die nooit met justitie in aanraking zijn geweest. Mensen met een schoon blazoen. Een partij die oog heeft voor vrouwen en jongeren en ook hen betrekt in de filosofie van die partij. Een partij die corruptie buiten de deur houdt.
  Een partij met een krachtige leider, een partij die 1 beoogd president naar voren schuift en niet meerdere.
  Kortom een partij die gaat voor het belang van de totale Surinaamse bevolking.
  Maak nog dit jaar daar een begin mee, de resultaten zullen zich vanzelf kenbaar maken.

  Het wordt tijd voor een 2-partijen politieke stelsel in Suriname.


  Maak melding

 34. De progressieve VHP-ers weten dat president Bouterse streeft naar een groter draagvlak voor zijn regeringsbeleid. Daarnaast zijn zij ook doordrongen van het feit, dat de nieuwe successen van de regering Bouterse ook gedeeld kunnen worden met de andere politieke partijen die het regeringsbeleid steunen en die mede verantwoordelijkheid dragen. Met andere woorden deze politieke partijen/personen mogen ook delen in de successen die te behalen zijn met goed beleid.


  Maak melding

 35. @Morenito

  “Er zit veel intellectueel kapitaal in NL maar we zijn bang om – als we eenmaal terug zijn in SR – tegengewerkt, anders behandeld, uitgescholden, opgelicht, bedreigd en misleid te worden. Dit is het groter dilemma.”

  Hier raak je een heel groot dilemma dat de vooruitgang van Suriname sterk beperkt.

  Uit de historie kan men een soort Autoriteitsvrees herkennen. Met titels (gekregen of veroverd) wordt men een autoriteit en heeft men wat te zeggen tot dat er een grotere autoriteit langs komt.

  Het gevolg is dat jaren politiek gefaciliteerde functionarissen geschoolde professionals over heersten. Kennis is geen sleutel voor verbetering maar Politieke kennissen. Dit gebeurt is de rest van de wereld ook maar minder extreem.

  In Suriname is het aantal hoog gekwalificeerde professionals relatief gering en het aantal politiek gefaciliteerden relatief hoog. Het gevolg is dat inhoudelijke kennis vaak aan het kortste eind trekt, het heen motiverend is.
  Voeg hier aan toe dat indien men uit een westerse economie komt het aspect tijd veel belangrijker is dan in een tropische omgeving of in een zich ontwikkelende economie.
  Het laatste heeft tpt gevolg dat we makkelijk langs elkaar heen praten en communiceren. Daar waar in Suriname het gesproken woord heel belangrijk is (ik heb je gezegd) en het geheugen wel eens selectief is (vergeten wat fout was) hebben mensen uit een westerse economie (niet alleen Nederland) veel meer behoefte aan formele schriftelijke bevestiging om verschillen van inzicht uit te sluiten.

  Kort gezegd alle wan en mistrouwen is begrijpelijk maar is wel de handicap die tussen Nederland en Suriname overwonnen moet worden voor dat men echt verder kan. De vooroordelen spatten er in 2 richtingen vanaf.
  Ik heb het geprobeerd om 2 maal iets substantieels van de grond te brengen onder de vorige en de huidige regering. Ik had stevige steun en geld was geen issue. Uit overtuiging moesten het lokale bedrijven worden echter in beide gevallen liepen er mensen om heen die dachten het zelf ook te kunnen. Resultaat niks nada terwijl in beide gevallen de contacten het oor van de President hadden.


  Maak melding

 36. Jojo en co blijf rustig met je kapitaal in nederland het gaat goed in su .su is niet afhankelijk van nederland er zijn genoeg surinedl die komen invesreren en ook witte nederlanders.verder zijn er chinesen ,brazilianen en surinamers die goed zaken doen in su.denk jij dat als toki zou komen su vooruit zou gaan ,voor mensen die op toki lijken zouden zij vooruit gaan ja.maar op dit moment profiteren alle bevolkings groepen onder bouterse.de vhp heeft haar langste tijd al gehad en ze hebben er niets van gebakken, bewijs mij een project die de vhp tot stand heeft gebracht zoals de ndp vele grote projecten tot stand hebben gebracht. Deze jojo en anderen doen alsof de vhp nooit regeermacht hebben gehad.ze waren altijd corrupt bezig en daarom komen ze niet aan de macht.het volk vertrouwd ze niet.
  deze vhpers hebben ontwikkelings geld gekregen waar is dat geld niet de ndp had ontwikkelings geld gehad maar de vhp,nps .
  de ndp doet het zonder nederland en dat is een grote verdienste.suriname wordt volwassen dankzij de ndp.
  als het aan toki lag was hij weer op de bedel toer.het volk heeft gekozen en daaemee zullen wij het moeten doen .bouterse blijf ik erbij moet zonder de vhp regeren wij hebben het prima gedaan en wij gaan door .het volk weet dat er bezuinigt moet worden prima .
  maar zeker weten gaat de economie aantrekken
  bouta go go


  Maak melding

 37. VHP toch! Foei!
  Wat was het groter belang voor de verkiezing? Dat de NDP geen 2e termijn mocht krijgen.
  Wat is het groter belang na de verkiezing? Dat de NDP stevig in het zadel moet worden geholpen.
  VHP’ers, denken jullie dat mensen zaagsel in hun hoofd hebben? Nee, het zijn jullie die zaagsel in jullie koppen hebben als jullie de NDP gaan onderseunen. Het landsbelang vraagt om een sterke oppositie en niet om een trein die doordendert en alles en iedereen omver rijdt en niet gestopt kan worden. Bezin eer ge begiint!!!


  Maak melding

 38. @JoJo
  Begrijpelijk geformuleerd al wil ik graag in detail ingaan op je twee pogingen om waarde toe te voegen cq je bijdrage te leveren.
  – Kun je onthullen wat voor project(en) het waren? Natuurlijk zonder te veel prijs te geven
  – De mensen die dachten het zelf te kunnen. Waren die door jou aangetrokken?
  Hoe ging je ermee om? Ik begrijp dat autoriteit een wat geladen woord is maar hoe wordt leiderschap ontvangen/ervaren?
  Dank voor je respons.


  Maak melding

 39. @JoJo
  Je spreekt in prachtige volzinnen en ik ben ervan overtuigd dat je een serieuze professional bent in wat je maar ook doet, en ik kijk altijd uit naar je posts maar blijf ajb kort. Dank.


  Maak melding

 40. DDB is doordrongen van het feit dat hij er een rommel van heeft gemaakt en zoekt nu partners om het op te ruimen.
  Als het er echt zo florisant uitzag zou hij zeker niemand uitnodigen.
  In de andere partijen is nu de democratie in werking, waarbij er voor en tegenstanders zijn van de samenwerking. Niet als in de nationale dictators partij waar de wil van een man geld.
  Grote delen van de VHP hadden bezwaar tegen DDB als president, vandaar geen samenwerking in 2010. Dezelfde bezwaar is er nog steeds, maar nu kan de NDP in VVV de president al zelf kiezen. Dus dat zal je maar moeten accepteren.
  De VHP moet nu zelf overwegen of een samenwerking met NDP met DDB als president mogelijk is, maar ik denk niet dat een samenwerking goed gaat uitpakken voor de VHP. Dan stapt men in de val van Desiley. Desiley is op wraak uit want reken maar dat hij niet vergeten is wat in V7 verband van hem gezegd is. En ook het eigenbelang van Abrahams, Sardjoe en de oude revo bende moeten we niet vergeten. Dit economisch belang kan Desiley onmogelijk. Ook het belang van de meeliftende Palu corruptieplegers speelt een rol. Ze hebben een te groot belang in de hout en goud concessies.


  Maak melding

 41. @Jiyani,

  Hoezo hokjesdenken? Een ieder is vrij zich aan te sluiten bij de VHP. Het is niet zo dat alleen Hindoestanen lid mogen worden van de VHP. En dat geldt voor alle politieke partijen in Suriname.
  Maar de realiteit is dat de VHP blijkbaar een sterke aantrekking heeft op de Hindoestanen en bijna niet op de niet-Hindoestanen. En dat is niet zozeer als gevolg van etniciteit, maar is het gevolg van de cultuur. Elke partij heeft z’n cultuur. In de NDP zingen ze gospels, in de VHP misschien gazals. De VHP kent misschien wel de grootste interne democratie van alle partijen. Dus de VHP is niet etnisch, maar heeft wel een grote aantrekking op de Hindoestanen. Dit komt door de politieke geschiedenis van Suriname.
  Dat de NDP ook Hindoestanen weet aan te trekken komt omdat er ook arme Hindoestanen zijn die ook moeten rondkomen mbv subsidies, maar ook omdat Hindoestanen uit bijv. Saramacca en Nickerie en Commewijne gebruik maken van de Nickerie-, Coppename-, Saramacca- en Bosjesbrug en Bouterse daarvoor dankbaar zijn, naast dankbaarheid voor asfaltering, waterleiding, electrificering, kinderbijslag, ziektekosten, ouderdomspensioen.
  Zaken als staatsschuld, evenwichtige budget e.d. zijn niet het pakkie an van arme mensen, maar zijn luxe problemen van de rijkeren. Derhalve heeft de gewone man en dus ook de gewone Hindoestaan meer met de NDP dan met andere partijen. Niettemin is het dan toch knap van de VHP dat ze toch nog 8 zetels weten te behalen. Dat vindt Bouterse ook. Alleen lusten ze geen orde van een sheriff, maar wetteloosheid.


  Maak melding

 42. als ik vhp zou zijn,,,,zou ik gewoon in de banken zitten,,altijd korum verlenen achterover leunen en kijken wat er komen gaat..

  zij vallen wel zelf erbij neer..

  wie de kas leeg rooft,zal het zelf moeten aan vullen..

  mofinas jullie verantwoording komt nog..


  Maak melding

 43. Bij de vhp is groter belang partij belang en eigen belang ze zullen heel graag willen samenwerken met de NDP als ze de ministeries van Openbare werken, Financieen, Defencie ,en Justitie onder hun vleugels krijgen en chandrika als vice president.
  De vhp heeft Suriname nooit gediend maar het belang van Ned. Chan heeft het ook weer bewezen toen die aan de macht waren.
  De NDP doet zichzelf goed aan een niet samenwerking met de vhp.
  Denk maar aan het resultaat van de samenwerking NPS en de vhp eind jaren zestig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.