Somohardjo beticht ‘kroonprins’ van couppoging

29
Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur

PARAMARIBO, 11 jun – Ex-minister Raymond Sapoen heeft getracht een ‘coup’ te plegen binnen zijn politieke partij Pertjajah Luhur, PL. Dit zegt partijvoorzitter Paul Somohardjo van zijn gedoodverfde troonopvolger. Het ergste is dat de couppoging aangezet is door de NDP van Desi Bouterse.

Sapoen zou partijleden verleiden tot het helpen plegen van de vadermoord. Daar is uiteraard weerstand tegen. “Als de tijd daar is en als de structuren dat willen, zal ik aftreden. Maar niet op dictaat van de NDP”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Dus blijf hij voorlopig nog stevig in het zadel. Sapoen is bij de laatste algemene verkiezingen gekozen tot parlementariër. Hij lijtk aan te sturen op een koppeling met de NDP.

Welke vorm het wordt, is nog niet duidelijk. Volgens Somohardjo wordt aangezet tot overlopen als een koppeling op partijniveau niet lukt. De NDP heeft meer steun in het parlement nodig om Bouterse gekozen te krijgen tot president. Somohardjo wil alleen onderhandelen via het samenwerkingsverband V7. Hij sluit niet uit dat Sapoen’s lidmaatschap van het parlement vroegtijdig wordt beëindigd.

29 REACTIES

 1. De stafleden van Pertjaja Luhur (inclusief hun leider), hebben maar één doel voor ogen en dat is in de regering/bij de vleespotten van Egypte plaatsnemen. Daarvoor doen ze in eerste instantie aan ‘Poptye patu’ en ‘Bunkopu seri’ politiek, wanneer dat niet het gewenste resultaat heeft schakelen ze over op ’tyekretyekre’ politiek en wanneer dat ook geen effect heeft, steken ze zelfs hun eigen leider een kris in de rug.


  Maak melding

 2. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, zo kennen we de bejaarde revo leider. Bouterse creëert alleen maar onrust. Zodra de PL zijn medewerking verleend om Bouterse tot president te laten kiezen, worden ze bedankt voor bewezen diensten. Dat Somohardjo alleen wil onderhandelen via het samenwerkingsverband V7 is te begrijpen. Natuurlijk moeten ze Sapoen een schop onder zijn reet geven. Het is een onbetrouwbare sujet. In die zin zou hij prima passen bij de NDP.


  Maak melding

 3. Nu krijgen wij de javaanse Hamlet. Compleet met incest, vadermoord, tjekre tjekre en stallie mek met. In de pauze krijgt iedereen nog gratis pietjel, bamie met dawet.


  Maak melding

 4. Wie is erger? Degene die geld en functies accepteert, in dit geval Sapoen, of degene die dat aanbiedt in deze Bouterse.
  Want laten we elkaar niet voor de gek houden, van de NDP en ABOP weten we dat ze DNA leden hadden omgekocht om hun eigen partij te verlaten.
  In mijn ogen wordt het volk voor de gek gehouden en gaan beide partijen voor het eigen belang.
  s’Landsbelang wordt als drogreden gebruikt, maar het volk weet beter, getuige het aantal behaalde stemmen van de overlopers.


  Maak melding

 5. Deze figuur had aangegeven, dat naar zijn mening de president in de assemblee gekozen zou moeten worden als de NDP de meerderheid zou hebben in de VVV. Nu mag dat alleen als ze gaan samenwerken met AC. De NDP heeft gezegd, dat ze niet met Somo willen praten, maar geen probleem hebben met een delegatie onder leiding van de ondervoorzitter. Nu zegt Somo om geen gezicht verlies leiden, dat hij alleen via V7 met de NDP zal praten. Wat hij niet doorheeft, is dat de andere V7 partners al hebben besloten om in hun eentje te gaan praten en binnenkort de doek voor hem zal vallen. Daar zijn partij net als vele anderen ten gronde zal gaan, als hij geen stap terug doet. Feit is het, dat zo een figuur nooit meer in het machtcentrum mag terechtkomen.


  Maak melding

 6. @Ram Singh
  Hahahahaha! “tjekre tjekre en stallie mek met. In de pauze krijgt iedereen nog gratis pietjel, bamie met dawet.”
  Je gaat naar de hel Ram! En ik ga mee hahahaha.


  Maak melding

 7. tjekre tjekre voelt de hete adem in zijn keel .mustadja ad groot gelijk die man mustadja is een echte man omdat die man weinig van zich laat horen maar zijn strategie tegen somo heeft gewerkt .somo is bla bla bla vol leugens en deze somo manipuleert die mensen maar somo jou dagen zijn getelt mie boy joe kaka no .somo mag straks tjekre tjekre gaan spelen met toki en roti gaan eten ,toki gaat een parbo mee nemen in die bar en kunnen ze onderling gaan discucieren hoe het komt dat sapoen is over gelopen .
  sapoen wordt ongetwijfeld de sterke man van de pl dat gevoel heb ik.
  en ik weet het zeker dat soemita en mustaja samen gaan werken met sapoen en reken maar dat er nog meer gaan over lopen naar sapoen ,sapoen weet dat bouterse een man van woord is .zelfs de vhp raakt nu in paniek en geloof mij ze willen graag met bouterse gaan werken ,ze weten dat vijf oppositie ze geen wint eiren gaan leggen .bouta wij hebben jou gekozen doe je ding goed wij weten dat je een strateeg bent laat je niet verrassen .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .a volk pot joe dape oeng tenapoe na joe baka


  Maak melding

 8. Masra onbetrouwbaar SOMMO is al zo lek geschoten dat het bloed uit z`n lichaam spuit.hij is te lui om om te vallen.Bouta is een politiek strateeg.hij gaat hem door z`n eigen mensen laten Dumpen.


  Maak melding

 9. Indien PL moet verjongen, moet de NDP toch ook verjonge. Die hebben toch ook een fossiel van 70 (soms verdwaasd) rondlopen.
  Welke heerschappen in de NDP hebben de ballen om de macht te grijpen? Geen een lijkt mij, want in de NDP heerst een soort maffiosi sfeer. Als je poogt en je faalt wordt je ge-executeerd. Als je trouw bent aan de Godfather zit je goed.


  Maak melding

 10. aahh….. waar gaat het in Su met de ethiek naar toe??
  Gregory heeft gelijk ( ha ja op dit punt ben ik eens) In Su zijn de ethische grenzen fors verlegd. Het Fenomeen dat opdoemt van overlopen krijgt gigantische schaamteloze vormen aan.
  Let op: een dissident waarvan bekend is dat die een andere mening heeft en de overstap maakt maakt een logische beweging. Maar de overloper is iemand die uit het niets, uit eigen belang ,verleidt door een manipulant naar de vijand overgaat.
  De politieke partij die zo manipulatief mensen kapot maakt bewijst hiermee dat de ethiek ver te zoeken is. Maar dat wisten we van de clanpartij.
  Zelfs in gevangenis populaties wordt deze manier van omgaan met elkaar als ‘low level’ gezien.


  Maak melding

 11. Ach man zijn jullie zo naïef om in te zien wat er precies gebeurd? PL heeft in korte tijd 2 verklaringen afgegeven. De eerste luidde: Sapoen is in onderhandeling voor de PL. Toen echter bleek dat de NDP wel met een PL zonder Somohardjo wilde samenwerken is Somohardjo 180 graden gedraaid. Toen werd het onder het mom van V7 verhaal en in feite nu V7 voor zijn karretje spannen.
  Puur eigenbelang van Somohardjo dus.
  Natuurlijk spreekt Somohardjo weer een andere taal als hij wordt geaccepteerd door de NDP.
  Wie houdt nu wie voor de gek?


  Maak melding

 12. Sorry dat ik het zo zeg, maar de NDP gedraagt zich als een hoerenloper met veel geld in de zak. Vandaag proberen ze de PL te naaien, morgen de VHP, overmorgen DOE enz. Wat een walgelijke partij en een walgelijke machtswellust. Ik vraag me af of de Surinamer wel blij wordt van zo’n misselijkmakende openlijke omkoperij.


  Maak melding

 13. Er us nog niks gedaan in het land, su staat op het punt te verzuipen en dan heb je deze duivels die nog steeds aan het vechten zijn. Zou het alsnig goed komen. Het volk van su heeft gekozen.


  Maak melding

 14. SOMO IN PANIEK !!!
  Somo is bereidt om al zijn 05 DNA – zetels bij de NDP toe te voegen op voorwaarde dat de president het uitgesproken vonnis van de rechter omtrent de opruiming van zijn partij gebouw ongedaan maakt .
  Somo is flink aan het doldraaien en is volledig het spoor bijster geraakt .
  Niemand staat boven de wet , ook onze volks-president niet !!!
  De dagen van PL – partij gebouw zijn geteld .
  En nu turven maar , LOLLLLLL


  Maak melding

 15. @ Koos
  En de ondervoorzitter van de VHP mag wel namens de VHP onderhandelen met de NDP !!!
  Een onderhandeling voor de VHP en niet voor V-even .
  In jouw optie moet dat kunnen en het is oprecht .
  Voor jouw is dat een democratische besluit .
  Hahhahahahaaaahhhhhiiiiihhighiiihiiii , LOLLLLL


  Maak melding

 16. Ze willen allemaal in de coalitie. Dus als je niet oppast bestaat er straks geen oppositie. De enige principe die ze in standhouden is het hebben van geen principes.


  Maak melding

 17. Mensen, mensen, rustig aan. Het loopt niet zo’n vaart. De VHP speelt het spelletje mee met de NDP. VHP laat NDP in de waan dat er met hen te praten valt zodat PL denkt dat er dan voor hen niks te halen valt. Uiteindelijk zal VHP NDP afwijzen waardoor NDP opnieuw naar PL moet die er dan intussen schoon genoeg van heeft. NDP moet dan naar medemarron Brunswijk en zo ontstaat het kabinet marron-2.


  Maak melding

 18. Willen alle Suriname politici die het belang van het Surinaamse volk willen dienen in plaats van hun eigen zakken te willen vullen zich morgen melden….in het bushokje aan de 4 de Rijweg.

  Deze ruimte is ruim voldoende…..


  Maak melding

 19. Wie na wang,

  Never change a winning team, just change partners? Soms wordt je genoodzaakt een winning team te veranderen, bijvoorbeeld tgv blessures.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.