‘Nationale Partij Suriname ten onder aan vloek’

47

PARAMARIBO/DEN HAAG, 11 jun – De neergang van de Nationale Partij Suriname, NPS, heeft een spirituele achtergrond. Dit zegt Owen Venloo, Surinaams-Nederlandse aanhanger van de NPS. Er zou een vloek heersen op de partij die Suriname leidde naar staatkundige onafhankelijkheid.

De vloek heeft alles te maken met het standbeeld van voormalig NPS-leider Henck Arron. Het standbeeld staat aan de rand van de Palmentuin in Paramaribo. De plek voor de vader des vaderlands had het Onafhankelijkheidsplein moeten wezen. Toenmalig president Ronald Venetiaan was al gewaarschuwd tegen de plaatsing. “Maar binnen de NPS durfde kennelijk niemand op te komen”, zegt Venloo tegenover de Ware Tijd.

Tegenspraak werd niet geduld. “Dan moet men het nu maar doen met de wraak van Henck Arron. Het betekent wel het einde van de NPS als dit zo blijft en dat is onaanvaardbaar”, aldus Venloo. Hij had Venetiaan al gewaarschuwd tegen de positionering van het standbeeld. Het zou politieke gevolgen hebben. Hij heeft een comité Verontruste NPS’ers opgericht om ten minste te trachten het slechte getij te keren.

47 REACTIES

 1. Was die Arron zo wraakzuchtig? Dan zou ik wedden dat hij eerder achter Bouterse zou aangaan die hem onttroond heeft en niks meer heeft gegund.


  Maak melding

 2. Het is goed mis in de gelederen van de NPS.Het is zelfs zo erg dat een geleerde uit de gelederen van de NPS, notabene een jurist afgestudeerd aan een Nederlandse universiteit, gaat beweren dat mysterieuze kracht de oorzaak zijn van de teloorgang va de partij.

  Binnen de partij kunnen ze niet accepteren dat domheid van de partijleiding de oorzaak van alle ellende is.Ze gaan gewoonweg de echte problemen uit de weg door de echte problemen die er zijn te ontkennen.Het is een psychologisch afweermechanisme van de weglopers en slappelingen in de NPS..


  Maak melding

 3. Wel, blijkbaar heeft het standbeeld van Pengel de vloek niet kunnen opheffen. Moet dit verplaatst worden?
  Welke fortuinlijke standbeeld heeft de NDP geplaaatst? Waar? Die van Kwakoe?


  Maak melding

 4. 11 juni 2015

  Beste Owen Venloo,

  Vraag ook Baas Waterval – Capelle a/den IJSSEL – om in jouw comité te participeren.

  Want wat de NPS nu overkomt kan geen frater noch pater herstellen!
  Srika


  Maak melding

 5. De neergang van de Nationale Partij Suriname, NPS, heeft een spirituele achtergrond. Een “vloek”, aldus Owen Venloo vanuit zijn woonplaats Hoofddorp in Nederland.

  Maar je hebt nu nog de mogelijkheid, om eventueel Baas W. uit Capelle aan den IJssel te bellen voor een GRATIS consult.
  Misschien zal dat een beetje helpen om deze “vloek” van Grun dyari te verdrijven. Of was het een “bakru”?
  Mr. Owen Venloo: Zo’n uitspraak had ik echt niet van u verwacht.

  Sommige aanhangers van NPS zeggen dat het misschien de schuld is van “Hoogie zonder Hart”.
  Zou het volgende dan een oplossing kunnen zijn?
  B.v. “Hoogie zonder Hart” laten opdraven op Grun dyari en het volgende toe te passen.
  https://www.youtube.com/watch?v=tbHuyT6Tohw

  Maar kijk zelf hoe ze deze aanpak hebben toegepast bij de NDP onder leiding van STEVE MEYE WONDER.
  https://www.youtube.com/watch?v=F-rL1P6xIyY

  Ik hoop dat er een volledige reorganisatie zal plaatsvinden binnen de NPS.


  Maak melding

 6. Nee, het was die grote bek van Vene zijn buitenvrouw die op Buza was (ben haar naam vergeten). Toen ze het had over criminelen die gescreend moesten worden. ( Ja, ze had het over de Diaspora)
  En dat er daarom visas nodig waren voor die groep.
  Zij zelf zit nu zelf in het buitenland te rentenieren van die horrible job die ze op Buza heeft gedaan.


  Maak melding

 7. De manier waarop de NPS de staatkundige onafhankelijkheid van suriname door de strot van de surinamer heeft geduwd….daar moeten ze vergeving voor vragen. De standbeeld van aarron moet vernietigd worden, de gravenstraat moet weer in naam worden hersteld….dan pas zal de NPS weer toekomst perspectief hebben…!!!


  Maak melding

 8. Dit is je reinste flauwekul!!! Het zijn dit onzinnige geloof in “duistere krachten” die de neger achterhouden in zijn ontwikkeling. De teloorgang van de NPs is volgens mij puur te wijten aan enerzijds het gebrek aan (politieke) loyaliteit en het gebrekkige geheugen van de traditionele achterban van de NPS (lees de creolen) en anderzijds aan het feit dat de top van de partij in de periodes dat het regeermacht had het braafste jongetje van de klas wilde zijn en ging voor zaken die het algemene belang dienden. Daarbij “vergat” men te zorgen voor het verlichten van de noden van hun achterban. De NDP heeft het slim gespeeld. Ze doen zich voor als een multi-etnische partij, maar in werkelijkheid hebben ze de achterban van de NPS onder de neus van Vene en rusland gestolen. Ga maar na: Bouta, Misikaba, Meye, allemaal lid van de happy clappy kerk waar nagenoeg alleen maar creolen komen. Op meetings in Ocer treden alleen maar creoolse artiesten op. wanneer heb je in OCER een hindustaanse of Javaanse band zien optreden? Altijd Koyeba, Damaru en andere seki bille bands. Last but not least: in welke buurten wapperen de meeste NDP-vlaggen? Juist ja, in dezelfde buurten waar 15 jaar geleden fier de Frambo van NPS wapperde op de prasi oso’s. Flora, Land van Dijk, Epraims zegen, Ramgoelam, Winti wai, Para, Brokopondo, Coronie. Als Henk Arron al iets doet, dan is t vooral zich omdraaien in zijn graf van ergernis, hoewel de vervreemding van de NPs met de creoolse achterban onder zijn leiding is begonnen.


  Maak melding

 9. Dat er zoveel Surinamers te vinden zijn, die onzin verkondigen en dat het aantal dat die onzin gelooft, vele malen groter is, dat is de grootste vloek voor het land. Nu heet het dat Arron ervoor gezorgd heeft dat de NPS verloren heeft, dan is het weer de duivel die je partijgenoten heeft doen overlopen naar de tegenpartij, terwijl voor de tegenpartij het juist Gods wil was dat ze overgelopen zijn. Op die manier is het altijd schuld van iemand anders dat wijzelf een enorme puinhoop maken van het land.


  Maak melding

 10. Ik moet enorm lachen om zulke flauwekul: ALS IEMAND TEN ONDER MOET GAAN AAN VLOEK DAN IS HET DDB EN ZIJN PARTIJ.

  NA ALLE WIESWASIE ZAKEN DIE DIT HEERSCHAP ALLEMAAL HEEFT UITGEVRETEN, VERDIENT DDB TEN ONDER TE GAAN AAN DE ERGSTE VLOEK DIE ER BESTAAT.

  Owen, MIE EDE!!


  Maak melding

 11. De ondergang van de Nps is mede te danken aan Venetiaan die arrogantie ten toon spreide t.o.v. het volk, bovendien heeft hij zich jaren laten chanteren, en verzaakt om wetten te maken waarbij ciminelen president van het land kunnen worden, waardoor we nu opgescheept zitten met een moordenaar als president, die Internationaal geen draagvlak heeft, laat staan welkom is, en buitenlandse inversteerders niet geinterreseerd zijn om in zo, n land waar wet en recht ver zoek is, te investeren.


  Maak melding

 12. nee je moet een standbeeld van die moordenaar Bouterse neerzetten op het onafhankelijksplein, dan is dir land nog meer vervloekt, dan dat het het al is.


  Maak melding

 13. Ai boi allerlei scenarios bedenken deze waardeloze kwakzalvers van npsers.zie ook die kwak zalvers van de vhp makka en kalloe.
  Deze mannen sluiten hun ogen voor de realiteit inplaats inzien wat er gaande is. Jullie zien die werkelijkheid niet we sribie dang oeg tang sribie daarna gaan jullie op je ballen zitten.een surinamer wil geen kritiek op zijn bord en daarom bereiken wij ons doel niet .weer komt een ander met zijn theorie die venlo.venlo is bonoe mang geworden ai kot loekoe ,die wintie heeft hem gezegt dat er een vloek rust op die stand beeld van aron .zien jullie nog steeds niet in dat het tjekre tjekre somo is die de nps de das heeft om gedaan ,in front was het somo die alles was aan het bepalen en vene was een symbolisch president die somo niet op zijn plaats durfde te zetten,bang dat hij de regering naar huis zou gaan.tevens heeft vene bouta niet gefeliciteert bij de verkiezingen van 2010.jullie geven het volk een verkeerd beeld slechte voorbeeld en daar betalen jullie die prijs voor.
  Oppositie nomo oeng sa tang ,venl zegt dat al die npsers een krasi wieri bad moeten gaan nemen ,hopelijk oeg sa bar wintie .


  Maak melding

 14. Venloo is een lafaard, die van op een afstand van 8000 km met stenen zit te gooien. Ik heb meer waardering voor mensen, die hier en nu de handen aan de ploeg slaan. Wat heeft de positie van een stenenpop nou te maken met het wel en wee van een politieke partij?


  Maak melding

 15. Een grotere onzin bestaat niet. De NPS dankt haar ondergang aan baar slecht leiderschap van R. R. Venetiaan. En Rusland lijkt ook niet veel beter te zijn. In veel landen in de wereld is het zo, dat als een partij achteruit gaat de leider de eer aan zichzelf houd. Hier merken we dat ze blijven aanzitten, totdat de partij kapot is.


  Maak melding

 16. Zoveel domheid heb ik in geen jaren gehoord. Zal diezelfde vloek er ook niet de oorzaak van zijn dat het Owen nimmer gelukt is een zetel te verwerven in het Openbaar Bestuur. Want ondanks zijn jarenlange inspanningen voor de PvdA is het hem niet gelukt in de Tweede Kamer zitting te nemen. Hij heeft dringend een psychiater nodig, want a so law e begin. Laat het beeld van Arron maar rustig op de plek waar het staat. We reserveren het Onafhankelijkheidsplein maar voor het beeld van de nietszeggende staatsman Owen de Verliezer


  Maak melding

 17. Grootste vloek van Suriname is Desi Bouterse en niemand anders.

  – Coupe op maandag 25 februari 1980
  – Opschorting grondwet 13 augustus 1980
  – Op 8 december 1982 heeft Bouterse opdracht gegeven 14 mannen thuis en 2 mannen uit de gevangenis laten ophalen. Onze broeders zijn op een beestachtige wijze mishandeld en zonder enige vorm van proces om het leven gebracht.
  – 29 november 1986 massaslachting en vernietiging Moiwana
  – 24 december 1990 telefooncoupe
  – Op 16 juli 1999 wordt Bouterse in nld bij verstrek veroordeeld voor drugstransporten tot 11 jaar celstraf

  Wat de schaamteloze Surinamers bezielt om deze man op de troon te hijsen als president is mij een raadsel.


  Maak melding

 18. De portemonnee van de gemiddelde Zimbabwaan wordt binnenkort een stuk dunner. Vanaf volgende week kunnen de inwoners van het land hun praktische waardeloze nationale munt omruilen tegen buitenlands geld. Koers: 35.000.000.000.000.000 Zimbabwaanse dollars voor één Amerikaanse dollar. Dit staat de Suri’s onder leiding van Bouterse ook te wachten, mark my words !!!


  Maak melding

 19. De NPS is in feite de vloek van de Surinaamse samenleving. Deze partij is de oorzaak geweest van veel ellende in de Surinaamse samenleving.De leiding van deze vervloekte partij heeft een ‘attitude’, het zijn lieden met ‘upperclass pretentions’ die neerkijken op de kleine man en op andere geleerde personen met een Afro Surinaamse achtergrond, die niet naar hun pijpen dansen.

  Deze partij is niets anders dan een bolwerk van nepotisme, arrogantie,haat en nijd en kakkerigheid.Het zijn lieden die echt neerkijken op mensen. Als je kritisch bent op de partijleiding kan je voor altijd vergeten.

  Dat deze partij de vloek van de Surinaamse samenleving is heeft o.a. met het volgende te maken.Zij hebben de onafhankelijkheid van het land goedkoop aangenomen van Nederland, en zij zijn de oorzaak van de militaire coup en de december 1982 gebeurtenissen in het land.


  Maak melding

 20. Nps zal uitgeroeid worden dat was de wens van Vene om een partij met wortel en tak uit te roeien.
  Verder het doen en laten van Sunil oemrawsingh is mede een bijdrage in de uitroeing van NPS. Ga zo door heer sunil totdat nps op nul zetel is beland in 2020.


  Maak melding

 21. Godo Broko Sierie Panja
  Gado straf ding mars
  ding be wang bondroe tegen a volks belangs, wel God heef V7 gestraft, ik had het voorspeld en gezegd,25 mei zou V7 letter en figuurlijk afgeschaft , afgestraft en vernietigd worden door hun eigen Fiofyo( de duivel en BAKROE)

  door de krach van God is de duivel en bakroe vn V7 helemaal in de waar dat de Duivel de taak en de opdrach die hij had om tegen de NDP( bouta) de toen nu zicht terug keert en die opdracht nu zal uitvoeren tegen V7

  vloek, ding o ka no


  Maak melding

 22. en wie is de schuldige hier aan dan de NPS vandaag nu 2 zetels heeft??
  het is begonnen met Henk Aron, en die heeft het aan die Judas Venie gegeven en die heeft vervolgens de NPS naar de pletter gebracht en Rusland weet nu niet wat te doen, , hij wil de koers van VEnie door zetten maar andere slimme NPS belanghebbende zien dat de redding alleen mogelijk is de overstroom naar de NDP is.


  Maak melding

 23. Meneer venloo het is al te laat, je had allang je smoel moeten openen, nu is Venie niet meer , hij zit thuis te genieten via zijn beeld buis, hij lach jullie alleen maar uit, want Venie had een doel in zijn hart en ziel, hij was de gemachtzuchtige PNR die in de NPS is ingerold om het zelfde lot de PNR heeft gehad dat deze partij er vandaag niet meer bestaat, het zelfde lot te doen gelden voor de NPS.
  dat was de taak van Venie, hahahahaa, zogenaamd oe want njang Bouta, hahaha, jullie gan elkaar zelf op eten,
  het is begonnen op 25 Mie, moro e kong


  Maak melding

 24. Deze man weet niet wat een vloek is. Er is sprake van een vloek wanneer een gedupeerde zegt: met jou zal dit en dat gebeuren. Een vloek moet uitgesproken woorden bevatten. Is er in Suriname een wonder geschied en is die beeld van Arron gaan spreken?
  Zoiets van Hallo NPs’ers, als jullie mij in deze enge tuin vol palmen laten dan ga ik in elke stemhok rondspoken en alle stemmen op de NPS veranderen in stemmenop de NDP?


  Maak melding

 25. die standbeeld van Aron konde ze beter in zeeland zetten, waar die schepen werden gebouwd en vertrokken om slaven te halen in afrika en naar Suriname te brengen.

  die van Jagger lachmon konden en pengel konden ze wel op het onafhankelijkheidplein zetten in Paramaribo.

  beelden van aton de kom, doedel, bodroe en andere mogen allemaal op het plein.


  Maak melding

 26. De echte HEBIES,nan de NPS zin VHP en PL.dat hebben deze EZELS,na jaaaren nog steeds niet door.zielig.nu hadden ze samen met NDP kunnen regeren,daarom is TANTE WIJDENBOSCH ook met de noorderzon vertrokken.


  Maak melding

 27. Het zijn dit soort mannetjes als Venloo die wan lo bs verkondigen en de partij belachelijk maken. Venlo hou je bezig met de pvda want je adviezen op je drolmaker mee af te geven…


  Maak melding

 28. Mies koosje heeft het over zimbabwe hihihihihihi
  mies koosje droomt over zimbabwe ,mies koosje gaat su vergelijken met zimbabwe . Koosje toch ik zie dat je heel veel tekort komt je hebt hulp nodig mie mang,


  Maak melding

 29. ER is inderdaad een vloek neergedaald op de republiek Suriname, maar dai is al een mooi aantal jaren geleden gebeurt, ten tijde van de revolutie, de kleur is paars en gepersonaliseerd in de figuur Bouterse, zolang het volk van Suriname aan duivelsaanbidding blijft doen, want de duivel verschijnt in vele vormen, zal de vloek voort blijven bestaan en zelfs verergeren, tot het moment dat Suriname helemaal in de afgrond dondert


  Maak melding

 30. de grootste vloek van suriname is hij zelf ja..

  de persoon van bouta de moordenaar..

  de gene die hem achterna loopt,zal ook opgevreten worden en neer gaan..

  mensen denk zelf aan je eigen ,, eer ….respect…


  Maak melding

 31. Nee het is de vloek van laat is laat ! Zij wilden de A-C kapot maken, daarom is BEP ook bijna kapot nadat zij terugkeerd is naar deze Ondemocraten…

  Zonder laat is laat had A-C in 2010 ook meegedaan in alle districten, en zou de coalitie gewoon verder gaan, en zat Bouterse waarschijnlijk in de gevangenis ……


  Maak melding

 32. Hoe krijgt zo iemand dit uit zijn strot? Speculeert hij wellicht op de bijgelovigheid van zijn partijgenoten? Misschien helpt een collectieve wassie; het is maar een suggestie.


  Maak melding

 33. Wat ook de neergang van de NPS heeft veroorzaakt is nog gissen.Maar zonder de NPS gaat het licht uit in het land en dan is pas donker.Heel donker.


  Maak melding

 34. Owen Venlo, WIE ?? Heeft het mis !
  De NPS dient democratisch te blijven en durven een
  aansprekende leider neer te zetten !
  Ga door met het streven de RECHTSSTAAT in Sranang
  te herstellen en zorg ervoor dat de machthebbers
  afblijven van onze Mensenrechten !

  De VLOEK ligt bij anderen :

  — zie Onze staatsschuld van ZEVEN MILJARD !
  — zie Onze spookhuizen en Spooktreinen !
  — zie Onze spookambassade te Parijs !
  — zie Onze spookpresident met strafvonnis en
  Hoofdverdachte meerdere massamoorden !
  — zie Onze spook-sociale wetten, die financieel
  niet onderbouwd zijn, meerjarenfinanciering
  ontbreekt compleet !
  — zie onze spook-governor-Centrale bank die in
  opdracht van DESI maar bankbiljetten blijft drukken !
  –zie onze spookmunt, de SRD, die binnenkort niet
  meer zal bestaan !
  We stappen over op de Venezuelaanse munt !! ja, ja !

  DUS : Kijk aan de hand van FEITEN bij welke partij
  de VLOEK van ons land ligt !

  De in opdracht van DESI gemartelde en vermoorde
  landgenoten van de 8 Decembermassamoord en van
  de Moiwana-massamoord, no e pley !!!


  Maak melding

 35. Ik weet niet waarom ik deze troep zit te lezen .
  Waarschijnlijk om te zien als er toch nog iets positiefs te lezen zou zijn ppffff alleen maar onzin !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.