‘Kleinere partijen V7 moeten fuseren’

21

PARAMARIBO, 10 jun – De kleinere politieke partijen in oppositieblok V7 moeten fuseren. Dit zegt politiek analist Hardeo Ramadin. Het is het beste na de afgang tijdens de verkiezingen. Op de VHP na hebben de V7-partijen niet meer dan vijf parlementszetels behaald. Dit moet tot nadenken stemmen.

Zowel de ooit grote Nationale Partij Suriname, NPS, als de Pertjajah Luhur behoren nu tot de ‘zwakke broeders’. De NPS heeft twee zetels en Pertjajah Luhur vijf. De BEP krijgt twee zetels in het parlement. Arbeiderspartij SPA en DA ’91 kregen niets van de kiezer. Ramadin zegt tegenover de Ware Tijd dat fuseren een optie is. Alleen de VHP zou verder kunnen gaan als zelfstandige politieke partij.

Of het ook werkelijk zover komt, valt te bezien. Hoewel de zetelwinst sterk is geslonken, geldt dat niet voor de ego’s. De NPS heeft al aangekondigd alleen de verkiezingen in te willen gaan de volgende keer. Het heeft er in elk geval niet veel van dat er nog in combinatieverband zal worden opgetrokken. De oppositievorming tegen Desi Bouterse begon tegen het eind van de jaren tachtig als het Front voor Democratie & Ontwikkeling.

21 REACTIES

 1. Hahaha de kwakzalver die zichzelf politieke analist noemt is uit zijn hol gekropen. Al zijn goochel cijfers bleken niets anders dan luchtfietserij.

  Waarom geen fusie met de vhp en alle andere v7 partijen ramdien, leg ons dat uit.


  Maak melding

 2. Sabidirie,

  Luchtfietserij ? Begin daar aub niet over… Hoe noem je anders de mega beloftes van Bouterse dan.

  Waarom wil Bouterse een coalitie vormen
  terwijl hij genoeg zetels heeft om zelf te besturen. Ik noem dit kiezersbedrog.

  Leg dat ons eens uit


  Maak melding

 3. Ja het gedonder tegen bouta is voorbij, ze moete maar door gaan in combinatie verband tot dat de verbannen en verbranden in de hel en de NDP maar groter en groter worden.

  hoe meer haat tegen de NDP, des te groter de NDP.
  de leider van V7 kunnen wel haat hebben tegen de NDP,maar het volk kijk naar het beleid.


  Maak melding

 4. De V7 blijft bestaan en heeft bewezen de tegenpartij nachtmerries te bezorgen,dankzij de V7 kan boutaatje nog steeds niet zeggen dat hij de plesjiedentje is bij toeval .

  Hahahahaaaaa…..

  En natuurlijk de VHP kan altijd als onafhankelijk parri jde verkiezingen ingaan.
  V7, mijn complimenten aan jullie


  Maak melding

 5. je moet verplicht streven naar een gezamenlijk doel.. en dat is het land tot ontwikkeling brengen en de mens.,,,.,die zich zelf surinamer noemt en niet anders.

  wees blij dat er mensen zijn,die streven naar eenheid voor ontwikkeling land en volk….


  Maak melding

 6. Odi,odi brada!

  De NDP moet niet gaan regeren met de VHP .
  Santhokie is niet geschikt om in het parlement te zitten.

  De heer Kalloe praat alleen maar waar taal,deze man wil de oude tijd niet verlaten.
  Ik zou zeggen heer Kalloe ga maar knikkeren, je weet toch geen snars van..


  Maak melding

 7. VIJF bala,vijf jaren zijn we verwijdert van 2e Dubai . onze Dubai.Met of zonder kleine partijen.Treinen,fly overs,zo veel baans wegen noem maar op wordt ons in de schoot geworpen.


  Maak melding

 8. aah….over de ruggen van kleine partijen groeit een demagogische partij. Leeggezogen partijen en eigenlijk hebben ze geen stem meer en zitten er alleen om hun mensen wat te accommoderen met 10.000 srd per maand. Enige interne kritiek bestaat in zo een partij dan niet.Een groot blok wordt strak hierarchisch geleid als een militaire organisatie.
  Zie hier waar u naar toe koerst.


  Maak melding

 9. Mie doro baka 1863, het volk kijkt naar het beleid? Waar bestaat het beleid van de NDP uit?

  Wat ik er als niet NDPer van meegekregen heb is dat het beleid van deze regering bestaat uit:

  1. het leeghalen en opmaken van de staatskas aan onbelangrijke zaken, zoals Carifesta feesten en buitenlandse snoepreisjes die niets opleveren,
  2. het beloven van een heleboel zaken die niet gerealiseerd worden,
  3. het niet betalen van ondernemers voor geleverde diensten en produkten,
  4. het ongestraft laten plaatsvinden van megacorruptie,
  5. het aanpappen met leiders van landen (China, Equatoriaal Guinee) met een bedenkelijke reputatie op het gebied van mensenrechten,
  6. het niet op tijd betalen van toegezegde subsidiegelden aan kindertehuizen, opvanghuizen, weeshuizen, voor babyvoeding, rijstboeren, bus- en boothouders.
  7. het toezeggen van de verhoging van de AKB en AOV na de verkiezingen (wat we nog moeten zien gebeuren),
  8. het verdelen van duizenden toezeggingen voor gronden die men na de verkiezingen pas zal krijgen (als het goed is natuurlijk),
  9. het in dienst nemen van duizenden ambtenaren kort voor de verkiezingen (na de verkiezingen zien we wel verder).
  10. het benoemen van vriendjes (zonder specialistisch kennis) tot regeringsadviseurs tegen extreem hoge salarissen.
  11. het openen van zinloze ambassades in landen waar we als Surinamers niet veel te zoeken hebben.
  12. het ongehinderd toestaan dat goudzoekers het stuwmeergebied vervuilen en de Brownsberg vernietigen.
  13. het toelaten dat goudzoekers het hele Surinaamse volk vergiftigen met kwik.
  14. het in gevaar brengen van de goede relatie die we van ouds hebben met landen waar veel van onze landgenoten naar toe zijn gemigreerd in de loop van de tijd.

  Mie doro baka 1863, dat de NDP de verkiezingen heeft gewonnen is een feit, maar het heeft een andere oorzaak dan dat het Surinaamse volk zo blij zou moeten zijn met het gevoerde beleid van de regering. Zelf zou ik niet weten waar het aan gelegen heeft dat de NDP de verkiezingen gewonnen heeft, misschien is het een van de gevolgen van kwikvergiftiging, de hersenen van veel Surinamers zijn misschien al zo erg aangetast dat ze niet meer rationeel kunnen denken, misschien vindt het Surinaamse volk dat Bouterse zo goed kan dansen en grappen kan maken op het podium van OCER. We zouden Maurice de Hond met zijn speurneus moeten vragen daar onderzoek naar te doen, voordat we in het wilde weg conclusies gaan trekken die nergens op slaan.


  Maak melding

 10. Meneer Kalloe is gefrustreerd. VHP is niet aan de macht gekomen en hij kan niet meer graaien.

  Bron:Parbo Nieuws: See below

  ‘VHP moet af van Hindoestaans imago’
  Kalloe raadt een samenwerking met de NDP af. ‘Men moet het zelf weten, maar het is springen in een leeg zwembad’, zegt Kalloe over een samenwerking van V7-partijen, waaronder de VHP, met de NDP.”

  Waarom hebben de Hindoestaanse politici alleen over springen?
  De heer Pahlad zei eens dat alle VHP-ers van de bosje brug moeten springen en de heer Kalloe wil niet dat VHP en een leeg zwembad springt.
  Wat is beter: vanuit de bosje brug springen of in een leeg zwembad?


  Maak melding

 11. fuseren v7!!!!!!!!!!!!!!!
  het is geen lang leven beschoren mie mang .koste wat kost ze willen apart blijven daar zie je dat alles lood om oud ijzer is .vhp,pl,nps vooral de vhp wil de partij vrij houden van mensen die niet lijken op toki .het zit deze gasten in het bloed om etnisch te denken heb ik meerdere keren gewaarschuwd ,de jongeren van hindoestaanse afkomst gaan het niet pikken ,en dat heeft kalloe begrepen en ook die dew sharman van de vhp die pas gekozen is .die kwak zalvers als makka, ramadin die de nederlandse surinamers van hindoestaanse afkomst in nederland hadden
  opgeroepen om hun famillie in suriname op v7 te laten stemmen is het levendig bewijs dat deze makka en ramadin de mensen in su minachten dat ze geen verstand hebben dus moeten ze worden geadviseerd door de surinaamse nederlanders van hindoestaanse afkomst .deze kwakzalvers denken nog steeds bekrompen en daarom moeten zij weer vijf jaar wachten .ze horen in de oppositie en nergens anders .de jongeren van hindoestaanse afkomst worden wakker de oude garde moet plaats maken voor de jongeren en de vhp moet van naam veranderen ,het is een zware opgave maar het is niet anders ,anders blijven ze voor eeuwig in de oppositie .volgen jullie de koers van de ndp het is een mooi voorbeeld hoe het moet ,het is een multiculturele samen leving. sommige hindoestanen zien .algoe ,parmisser,adhin als verrader zie ook die film wanpipel dan weet je wat ik bedoel .velen lopen nog steeds met die boitie dinkie maar het verwatert .
  ndp aan de slag als er bezuinigt moet worden laat maar komen wij moeten vooruit kijken .verder geeft ik aan dat de oppositie overdrijft dat het financieel zo slecht gaat .goud olie prijzen zijn gekelderd maar dat er geen deviezen in kast zijn wordt zwaar over dreven door front v7 en dat maakt dat deze v7 weer de oppositie in moet .ze dachten het volk bang te maken met hun leugens door de jaren 80 aan te halen .
  bouta go go


  Maak melding

 12. Henkes,

  Wat kom je voor SHIT opsommen?
  Wat je opsomt kan alleen in in een gezond politiek klimaat. Alsbdie condities er niet zijn, wat moet je doen doen als president die wel oprecht als een vader voor het volk zorgt. Bouta heeft voor gezorgd dat het volk voorzien werd aan zijn eerste levensbehoeften. Principes volgens maslow.
  Kom loop jij Henkes dus met je onzin.
  Laten we maar gelijk hier stellen:
  HET ZAL NOOIT GOED ZIJN. HOE GOED BOUTA ZIJN BEST OOK DOET.
  Voor de KOELIEKAMPOE is dat niet voldoende. Ook al hebben zij als enige bevolkingsgroep al die tijd getracht om voor zichzelf de buit binnen te slepen. Hun buit blijkt nu ook niet genoeg. ZE WILLEN MEER. DESNOODS DOOR JUDASKUSSEN UIT TE DELEN.

  Pas op voor Santhoki! Hij wordt gedrogeerd door een deel Hindoes met een DIKKE IK EN MIJN SOORT mentaliteit uit Den Haag.

  Amen!


  Maak melding

 13. @pero en @Van 1502 tot 1863,

  Wat jullie ook mogen en willen spuien aan onzin, feit is dat de creolen Suriname naar een rampzalige onafhankelijkheid hebben gevoerd en niet de VHP. De creolen hebben een kortzichtige (Afrikaanse) kijk op politiek en ontwikkeling. Dankzij de VHP is er decennialang vrede geweest in het land. Zonder de VHP zal Suriname terecht komen in een bedekte of zelfs geheel open dictatuur. Wees blij dat de VHP er is!!!


  Maak melding

 14. @pero,

  Jij en anderen zitten steeds in te hakken op de rechten van de Hindoestanen.
  Wanneer de grondwet van Suriname iedereen het recht geeft om een politieke partij te stichten gebaseerd op hun geloof of op een andere kenmerk, wie denk jij dat jij dan wel bent om dat te veroordelen?
  Wat jij doet is niks anders dan de grondwet van Suriname veroordelen!!! Heb jij dat zelf niet door? Heb jij geen respect voor de grondwet van Suriname en voor het land Suriname en haar burgers en voor de rechten van die burgers?


  Maak melding

 15. Laat Bouterse zich uit de active politiek terugtrekken en als adviseur van de NDP optreden, dan is de weg vrij voor een regering van nationale allure.
  NDP’ers moeten wel beseffen dat Bouterse de verstorende, de splijtende factor is. No Bouterse, no cry.


  Maak melding

 16. weer zo een domme achterlijke apartheid om te fuseren .
  het gaat deze gasten niets anders om ,dan de ndp te grazen te nemen maar jullie gaan merken ,met name de nps dat de vhp over jullie gaat heersen ook de pl komt er niet onder uit trouwens de dagen van somo zijn geteld ,somo sapoen gaat jou nek breken niet de ndp , wij laten het over aan sapoen om jou te wippen .wat betreft die vhp laten wij over aan de jongeren die weg willen van die boitie dinke die boitie gedachten . en nps verklaar je nader ,als je wil overleven moet je alle punten waar jullie gevaalt hebben erkken en jongeren aantrekken dan is er hoop .


  Maak melding

 17. vijay wees de creolen dankbaar vdat je in holland zit tussen die blanken waar jullie samen met toki alleen kunnen slijmen maar nergens terecht komen . india is meer dan 60 jaar onafhankelijk maar toch sterven ze daar van de honger en worden de lijken liggen op straat waar honden aan ze vreten ,wat de ndp heeft gedaan voor dit land heeft nog de vhp nps en nederland samen niet kunnen doen .een brug hebben deze gasten zelfs niet kunnen bouwen .de vhp had alleen oog voor de hindoestanen en niet voor dat land laat dat duidelijk zijn.en dat was toki weer van plan met deze somo maar ze hebben het mis .ik wil hier niet over ra s praten maar wie kaats moet de bal verwachten /.je hebt nog steeds die boitie dinkie en het zijn mensen als jou die gelukkig dat land uit zijn niets weten maar dom praten .bewijs mij de vooruitgang wat de vhp in al die 56 jaar heeft gedaan voor suriname ,wat voor grote projecten hebben zij voor het volk kunnen volbrengen .ja toen zij samen met de pnp aan de macht waren en nps hebben ze hun eigen verrijkt ten koste van de arme man en vrouw .moord en brand schreeuwen dat de ndp corrupt is dat kunnen ze maar bewijzen ho maar .het surinaamse volk is niet dom ze hebben jullie door .dat feesje gaat niet door die toki en somo in hun achterhoofd hadden .oppositie nomo oeng sa tang zolang er etnische gedachten in jullie in gebakken zit .viijay worden jullie wakker .vijay ik ga jou een ding zeggen ….suriname moest eerder opafhankelijk zijn dan waren wij veel verder .
  zie india meer dan 60 jaar onafhankelijk en zie waarom heel india naar amerika ,afrikaanse landen willen gaan wonen breek mij de bek niet open achterlijk ding .


  Maak melding

 18. @Van 1502 tot 1863,
  donderdag 11 juni 2015 08.37 uur:

  HET ZAL NOOIT GOED ZIJN. HOE GOED BOUTA ZIJN BEST OOK DOET.
  Je slaat de spijker op z’n kop, helaas!
  Bouterse doet z’n best?? Bouterse ROEPT het een en DOET doodleuk totaal iets anders, of juist NIET!

  Is dat voor jou een vaderfiguur? Ben jij ook zo’n vader?
  Ben je zo desperate dat je een vaderfiguur als Bouterse nodig hebt? Kun je mij dan zeggen waarin je bent gegroeid doordat Bouterse zo’n goede vader/president is volgens jou?
  Maw: wat heb je van Bouterse geleerd?

  Bouterse biedt schijnzekerheid en verkoopt dat als vooruitgang en ontwikkeling. Zie zijjn eigen zoon. Genoeg hebben en toch grote ontevredenheid. Hij draagt nu mede zijn vaders last.
  Dat is dus blijkbaar wat Bouterse zijn kind gunt?
  Wat zal jij (en het Sur. volk) straks te dragen krijgen?

  Ik kijk uit naar je antwoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.