VHP tegen eigen kandidaten: pas op voor onzuiverheden

59

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 8 jun – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, is beducht op ‘onzuiverheden’ vanuit regeringspartij NDP. Dit meldt de Times of Suriname. VHP-leider Chandrikapersad Santokhi heeft dit gezegd tegen kandidaat-leden voor parlement en regionale raden. Het is oppassen geblazen.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen kan er van alles gebeuren. Ook dat kandidaten verleid worden tot overlopen. Santokhi drukte tijdens een bijeenkomst in Nickerie zijn leden op het hart zich evenwichtig te houden. Er is veel op het spel. “Wij hebben hoop aangeboden aan de kiezer en vertrouwen terug gekregen van de kiezer”, zei Santokhi tijdens de bijeenkomst. Het vertrouwen mag niet worden geschonden.

Het vertrouwen is zo groot dat de NDP is verslagen in maar liefst drie districten. In Nickerie, Wanica en Saramacca heeft de VHP meer zetels behaald. “Je verslaat een partij die gegaan is met grondpapieren, werk, pakketten, beloftes, mediamacht en intimidatie”, aldus Santokhi. Het enige dat de VHP te bieden had, was hoop. Dit moet goed worden beseft, ook als van de andere zijde allerlei wordt aangeboden.

59 REACTIES

 1. Deze zogenaamde crimefighter en race hustler is een zeer bittere man. Haat is als het drinken van vergif in de hoop dat de ander overlijdt.


  Maak melding

 2. Gelijk heeft meneer Santokhi .
  Niemand moet zwichten als de ndp een worst voor je neus komt houden zoals grondpapieren,auto, geld enz…..

  Doe wat voor je land en help het bevrijden uit de greep van DE moordenaar bouta en zijn handjevol handlangers.


  Maak melding

 3. Nou, er zijn toch ook leden van de NDP overgelopen naar de VHP en toen werd er niets hierover gezegd door Chandrika.

  Bouterse heeft toegegeven dat hij alleen met eerlijke partijen wil samenwerken en daar horen de VHP en PL niet bij !!!

  Deze twee partijen zijn dus nu al uitgeschakeld om mee te kunnen regeren, dus staan alle zogenaamde deskundigen van de VHP ‘weer 5 jaar langs de lijn ‘.

  Al deze deskundigen hebben gegokt alleen hebben ze dat op de verkeerde partij gedaan dus behoren ze nu ook tot de verliezers.

  Zou alle integere VHP’ers op willen roepen om ‘hun thuis te verlaten ‘ omdat ze nu volwassen zijn geworden en niet meer thuis hoeven te wonen !

  Het huis is te klein en druk geworden met alle volwassenen en hun aanhang dus kunnen deze integere mensen het beste overstappen naar de winnaars die veel meer te bieden hebben.

  Kijken jullie maar naar Min. Adhin (straks vice President) ! Nog nooit heeft zo een jonge Surinamer van hindustaanse afkomst zo’n functie bekleed. Dank zij de NDP is dit nu wel mogelijk, dus zie daar !

  NDP, all the way …… !


  Maak melding

 4. Suriname is momenteel skeer. De regering die gaat komen staat voor enorme uitdadingen op financieel, sociaal, economische gebieden.

  Een volk dat honger en dorst lijdt zal wel van zich laten horen. Zie wat erin Venezuela gebeurt. Suriname bevindt zich op dezelfde kruising als Venezuela.

  God Zij Met Ons Surinamers!


  Maak melding

 5. Tjan de grote leugenaar blijft door liegen, jullievhebben de ndp in 3 districten verslagen omdat jullie een monsterverbond van 6 partijen waren/zijn. Bep en nps bijv hebben niet eens meegedaan in wanica en Nickerie hun stemmen zijn waarschijnlijk bij vhp beland. Volgende verkiezingen moet je een man en geen lafaard zijn, laat de vhp alleen de verkiezing ingaan zoals de VHP.

  Vhp nooit in het machtscentrum zoveel is duidelijk, laat die chan janken.


  Maak melding

 6. Wanneer houdt Santhoki op met zijn kruistocht tegen Bouta? Ik lees veel ‘Pot verwijt de ketel’ verhalen die hij verkondigt. Neem bijvoorbeeld Mediamacht, ik heb zelf meegemaakt dat Santhoki overal verscheen in media als maar kon helpen om de poten onder de stoelen van Bouta te zagen. Hij was zelf bezig met een soort COUP! Het geheel stonk/ stinkt naar muiterij. Santhoki verscheen op de Surinaamse tv als zijnde de president zijnde om het volk toe te spreken. Wat een grootheidswaan heeft deze man. Zulke mensen moet je nooit mandaat verlenen. Alle geldpomperij uit Den Haag ten spijt voor zijn coup. Is mooi niet gelukt. De Hollanders in Den Haag lachen in hun vuistje over dit tafereel van Santhoki want hier houdt een politicus meestal de eer aan zichzelf na zo’n verkiezingsnederlaag. Zeker door wat er aan vooraf is gegaan: bij verraad in Washington en Den Haag tot schelden in de media aan toe. Santhoki, de oude politiek is dood. Na Bouta wordt Adhin onze nieuwe man!


  Maak melding

 7. Santhoki, een RACIST kan een volk nimmer hoop bieden. Of heb je het zeker over “IJDELE HOOP”?

  Als jij Chan in drie (3) districten hebt gewonnen en de NDP in zeven (7) districten, WIE HEEFT ER MEER GEWONNEN? En waar je gewonnen hebt, is het allemaal OP HET NIPPERTJE geweest. En waar het RACISME nog jou OUDERWETSE WORTELS heeft.

  Jou (V)ERGAARBAK je 4 heeft 18 zetels en de NDP 25, toch vind je dat je gewonnen hebt.

  Jou RACISTISCH VHP (Valse Hoop Partij) heeft 8 zetels, de NDP 25, toch hou je jou KOELIE makkertjes voor dat jij hebt gewonnen. De NDP heeft ten opzichte van jou VHP (Valse Hoop Partij) driemaal zoveel zetels behaald.

  Dan zou de Pertjajah Luhur of NPS ook mogen zeggen dat ze meer zetels hebben dan de VHP (Valse Hoop Partij) binnen de

  Wat een politiek-WANGEDRAG!

  Heb jij Santhoki in een district kunnen winnen waar er (haast) geen Hindostanen wonen? Suriname is bezig af te rekenen met de RACISTEN. Jij bent één van de hindernissen die moeten worden genomen als we het hebben over RACISTEN.

  Jij gedraagt je als een PERTINENTE BEDRIEGER en je noemt jezelf tegelijkertijd DEMOCRAAT.

  Hoe ga je “presidentje” kunnen spelen voor een partij die de MEERDERHEID – 26 zetels – in de Nationale ASSEMBLEE heeft behaald.

  Wat een ILLUSIE! Besef je niet dat jou (V)ERGAARBAK 7 ook nog gereduceerd is tot (V)ERGAARBAK 4.

  Blijf het (V)ERGAARBAK je 4 maar (V)ERGAARBAK je 7 noemen, PATHOLOGISCHE (GESTOORDE) LEUGENAAR.

  Op weg naar de ASSEMBLEE is het je aangeraden een check-up te doen bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Adres: Letitia Vriesdelaan 1-3; Telefoon:477190; E-mail: info@pcs.sr. Of bezoek de website: W http://www.pcs.sr.

  Ik hoop dat ik je op weg geholpen heb Chan, want het ziet er niet best uit. Maak je geen zorgen Chan. Je hebt van die mooie BLONDE stagiaires uit Holland werken. De PRESIDENT heeft ook jou verzekerd. Het is allemaal “VRIJE GENEESKUNDIGE BEHANDELING”. Sterkte Chan!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 8. Beste Chan in wanica is vhp voor geen cent gegroeid.Nog steeds hou je het volk voor de gek . Vhp had in 2010 reeds 3 zetels en 2015 idem. Je broekzak is gegroeid.
  Laatste massameeting in wanica had gajadien jou de garantie gegeven dat alle 7 zetels van wanica zal toebehoren aan V7 die gewoon met open ogen droomt. Gajadien met zijn corruptie verhalen , je bent weer gekozen als dna lid. Geef je op om dubbele salaris te ontvangen want dat valt onder corruptie. hoop de je tenminste respect voor je zelve heb.


  Maak melding

 9. santokhi spring maar lekker in de sommeldijkse kreek en gaa zwemmen en niet dom blijven lullen want het gaat bij jou en die somo alleen om macht rot op


  Maak melding

 10. Trouwens kan iemand die chan nu wel zeggen, dat de NDP meer dan genoeg eigen kandidaten heeft en als de NDP nog meer wilt zijn de etnische vhp kandidaten de laatste die men wilt.

  Trouwens de cijfers liegen niet.

  President Bouterse de populairste politicus in Suriname, de meeste stemmen van alle andere politici.

  NDP heeft de meeste vrouwen in de DNA, ze hadden ook de meeste vrouwen op de kieslijsten. Waar zijn of waren de VHP vrouwelijke kandidaten. Vhp is duidelijk een vrouwonvriendelijke partij.

  De NDP heeft de meeste jongeren in de dna, ze hadden ook de meeste jongeren op de kieslijsten. Waar zijn de vhp jongeren?

  De NDP is de enige partij die alle rassen in de DNA zal hebben, de vhp heeft alleen hindustaanse dna leden en er stonden ook alleen maar hindustanen op de kieslijsten.

  We


  Maak melding

 11. 08 juni 2015

  Met Santokhi zal de NDP zeker niet praten.
  Wel met zij uit V7, die belangstelling tonen te willen samenwerken met de NDP.

  Die sriba-uku van Somo heeft hem als kandidaat maar 1300 stemmen opgeleverd. Deze Somo begrijpt dit als geen ander en zal eieren voor zijn geld kiezen. Hij zal zich vrijwillig als een pataka laten aanzuigen door die 14 duim watrapompu van Bouta,

  Uiteindelijk zal Santokhi als een anjumara in de modder blijven steken.

  Een wijs Surinaamse gezegde (uit het Kasnika gebied) luidt: Te fala-watra mek’ anjumara fas’ tapu bangi, ey tron pataka futu-boi.

  Een andere gezegde uit Kasnika : Pataka tja tiefie, ma ey frede noja (vissoort) makka !!

  V7, althans een aantal gekozen leden voor de Assemblee, zal dus Santokhi slachtofferen. En de beul is ………….!!!!
  Srika


  Maak melding

 12. Furu NDP aanhangers na san de kari, rascist.
  Na verdeel en heerspolitiek e kmoto fu den leiders fu a partij.
  Den leden e teki a denki over fu a partijleiding.
  Eigenlijk mi no e teki den futubois disi kwalijk.
  A probleem e bigin na a kron denki fu a top fu a partij.
  Dn ptjing mang nanga ptjing uma san e reageer tapu a forum djaso na napraters.


  Maak melding

 13. NDP zou alleen de regering moeten vormen, de PALU zou er eventueel nog bij mogen, maar zeker geen V7 en AC. Als het de NDP lukt om de financiën van het land op orde te krijgen in de komende vijf jaar, stem ik de volgende keer ook op de NDP, niet op Bouterse, want dat gaat me nog steeds een beetje te ver, maar ik breng dan wel, zeker weten, een voorkeursstem op Abrahams uit.


  Maak melding

 14. @Sabidirei, glenn, freedom2 en alle andere NDP’ers,

  Javanen, Chinezen, Hindoestanen in de NDP mogen alleen de tweede viool spelen. Degenen die het al door hadden, zijn al uit de NDP gestapt, degenen die het nog niet door hebben, komen er ook nog wel achter. Die gospelconcert in Ocer heeft al laten zien wat de cultuur van de NDP wordt. Straks gaaan alle Hindoestanen en Javanen en Chinezen binnen de NDP verplicht MOETEN hallelujeren!! Of ze willen of niet. Maar dan is het al te laat, want de druk om de eigen mening en cultuur te handhaven zal te groot zijn. Wel multi-etnisch in uiterlijk, maar niet in geest.
  Want de geest van Charlie en bisschop Stevie waart daar rond.


  Maak melding

 15. Beste Hr. Santhoki,

  Volgens de paarse suri’s was het de wil van God dat ndp heeft gewonnen.
  God alleen welke God ze bedoelen, in ieder geval niet die God van Adhin, of van bv Sadi.
  Maar goed het is God’s wil zeggen ze!
  Dus als enkele VHP’ers wensen over te stappen zal het wel God’s wil zijn.

  Gelukkig heb ik ook een eigen wil van God gekregen, dus heb ik vragen gesteld.
  Maar dan hoe dan? How could you….

  Hij zei niets maar ik denk het te begrijpen; God heeft inderdaad een plan klaar voor het suri-volk!
  De les moet geleerd worden.
  Het zou te makkelijk zijn als ze nu de dans waren ontsprongen; de rest van de wereld stond in de startblokken om een handje te helpen en ze zouden heel makkelijk over deze penibele economische situatie heen stappen.

  God works in mysterious ways!


  Maak melding

 16. Leuk om te zien hoe boutaatje zijn Eigen puin die hij sinds 1980 aan het maken is , denkt op te ruimen!!
  Hahahahaaaa….en het leukste is dat hij niemand ander de schuld kan geven .

  Hahahahaaaaaaa/……wat een land….wat een land!!


  Maak melding

 17. Hahahahaaa..de onnozele NDPers zeggen dat Adhin na bouta de nieuwe man wordt …
  Tja hoe noemen wij een persoon die een moordenaar achtera loopt als een teefje terwijl hij enkele van je familoieledn morsdood neer schiet al een hond?!
  Juist ja BILLENLIKKERS en Moordenaarsliefhebbers !
  Aub …dit is adhin voor je ,LAFAARD no 1.


  Maak melding

 18. VHP kijk toch in de spiegel.
  Coup binnen VHP
  Santokhi was bewust dat hij niet geschikt was voor voorzitterschap VHP . Dus maakte gretig gebruik van de ontevredenheid. Zonder meer onder ondersteuning van de Arya Samaaji.
  Binnenhalen van dubieuze figuren en groeperingen: ir. R. Kalloe, Charles Pahlad, Marijke Djwalapersad, Sunderpersadlal, Hussainali.
  VHP heeft geen feelings voor de achterban. Durfde Jogi en Girjasing niet te vervangen.
  Visionairs 2030 een flop. Plagiaat.
  Verkiezingsdiscussie enkel en alleen decembermoorden , coca dealer, corrupte NDP. Lege staatskas.
  V7 durfde op geen enkel moment aan te geven op welke wijze de soc.economische druk verlicht zal worden.

  Het is voor de geestelijke rust beter dat Santokhi naar het buitenland NDP vlucht. Zie daar wat er gebeurt als jaren voor de verkiezingen je zelf als President waant.


  Maak melding

 19. ray,toki en simpatisanten van de front v7 .jullie spelen paniek voetbal .zo een grote smoel had deze ray deze toki dat ze de regering naar huis zouden gaan sturen .bla bla bla dat kunnen jullie .zeven partijen tegen een partij en toch gaan jullie weer in de oppositie en daar horen jullie thuis .toki je bent in het buitenland gaan slijmen en toch ben je niet binnen .toki blijf rustig zitten en kijk wat wij gaan doen en al doen met dit land .huizen bouwen vooruitgang brengen dat doen wij .let wel wij hebben vijf jaren gezeten en er komen weer vijf bij toki.
  toki is een riool rat die dacht het volks president te criminaliseren in de hoop dat men op hem zou gaan stemmen .toki joe boto boro a soengo ,wij gaan niet met jou werken reken maar ,als dat zou gaan gebeuren is dat zelfmoord voor de ndp ,die uitspraken van toki dat mijn pres crimineel en drugs handelaar is moet je kunnen staven ,en als het bewezen is kan je uitspraken doen maar niet om politiek gewin uit te halen , toch heeft deze riool rat niets kunnen bereiken ,hij kan alleen zijn achterban voor de gek houden maar niet de gemiddelde surinamer .toki is geliefd onder een deel van zijn soort maar bouterse is geliefd onder alle bevolkings groepen in dit land en daarom is het een volks president .toki kan alleen maar jaloers zijn ,en daarom zeg ik pero bouta loekoe boeng ,voorzichtig weet met wie je gaat samen werken .desnoods somo een kans geven maar toki moet je echt verwaarlozen geen denken aan om met deze lelekoe te gaan samen werken .bouta go go


  Maak melding

 20. Chan zegt wij hebben de NDP verslagen in 3 districten. De NDP zegt wij hebben 5,5 partij verslagen in 7 districten. Jammer is het dat Chan maar niet, dat etnisch denken en in hokjes denken kan loslaten. Jammer is het, dat hij ook niet kan inzien, dat ook zijn partij vanaf 1987 is achteruitgegaan en de oude glorie nooit meer zal halen.


  Maak melding

 21. Klopt Mirjum, alles is te koop of je trekt het naar je toe. Hetzij door indoctrinatie. VHP aanhang pretendeert de intelligentsia binnen te hebben in tegenstelling tot de NDP. M.a.w. zeggen ze: mensen met de beste papieren om het land te regeren. Alsof Bouta en zijn aanhang dom zijn. Nou wij wonen al ruim 500 jaarbin het land en kennen het van haver tot gort, dus hebben ook WIJ de beste papieren om Suriname te besturen:) . Ik bedoel doe gewoon dan doe je gek genoeg met elke keer dat drs dit en dat. Mr dit en dat. Je moet niet vragen hoe de papieren gehaald zijn. Door kopen natuurlijk. Om de gunst de eer van je familie, je ouders de omgeving. Ben je dan uiteindelijk gelukkig als dat zo moet?


  Maak melding

 22. NDP praat met Palu en Doe en NIET met Vhp, waar komen ze mee pas op voor onzuiverheden.

  Volgens mij weet die Chan niet eens dat de NDP overal de grootste is ook in de VVV, ze hebben de vhp kandidaten niet nodig.

  Bij stemming in de DNA zullen we zien hoveel voor de huidige President gaan stemmen. NDP gaat deze lafaard laten bedelen en moeten ze eisen dat hij alles tetugneemt wat hij had gezegd en dan zullen ze hem vertellen dat ze niet met hem willen samenwerken alleen met een andere voorzitter van VHP willen ze zaken doen. Hihihihihi


  Maak melding

 23. Santokhi wil voorkomen dat zijn etnisch op raciale fundamenten opgebouwde bolwerk gaat wankelen. Hij stuurt Hanoeman af op de mensen die er wel voor voelen om met de NDP samen te werken. Het liefs ziet Santokhi alle mensen die op hem lijken naar huis terugkeren.Deze vlieger is echter een gepasseerd station. Deze racistische politiek van de VHP is niet meer van deze tijd.


  Maak melding

 24. Bij de verkiezingen van 2010 was de NDP, ruim 2,25 keer groter dan de VHP. In 2015 was de NDP ruim 2,90 keer groter dan de VHP.

  Het etnisch racistish beleid van de VHP zal geen kans van slagen hebben in Suriname. De NDP is de allergrootste.


  Maak melding

 25. Ik zou wat posters willen aanraden om naar Bujumbura te verkassen.Naar het laat aanzien is er alweer een burger oorlog daar aanstaande.Kunnen de racisten zich aldaar flink uitleven.


  Maak melding

 26. =Sommige NDPérs denken alleen aan zich zelfs en dat geld. Ze moeten meegaan met baas Bouterse anders wordt het een probleem.
  NDP is een groep mensen/partij die ondemocratisch is, omdat je verplicht bent te zeggen en te doen wat ze willen anders word je eruit gezet of zelfs bedreigd.

  -Bouterse en Sital hebben een probleem, omdat Sital te kritisch is/was tegen Bouterse. Zie nu wat er met de rijstsector is gebeurt.
  Het Rijstorgaan dat onder leiding stond van Badrisein Sital is opgeheven.
  =Zal er nog rijst verscheept worden naar het buitenland????Wat zal een pakje rijst nu gaan kosten???Ach die armen allemaal,,,,

  -Lackin merkt op dat tijdens deze verkiezing duidelijk gebleken is dat blokvorming niet meer werkt.VREEMD is dit, omdat Bouterse nu ook andere partijen nodig heeft om samen mee te werken. Is dit dan ook niet een vorm van blokvorming?????
  VHP en PL worden uitgesloten, maar men gaat wel met de NPS praten.!!!!
  -Lackin merkt op dat tijdens de campagne VHP-voorzitter Chan Santokhi flink ingehakt heeft op de president. Er zijn ernstige beschuldigingen geuit.
  Alles wat Santhoki gezegd heeft stond nationaal en internationaal in vele bladen om zelfs te lezen.

  –Hoe heilig is Bouterse dan, dit terwijl Bouterse ook het een en ander van Santhoki heeft gezegd?.

  –Alle zaken van Santhoki zijn via de rechter afgerond en hij was nooit bang dat men een klacht zou indienen.
  –Bouterse is NOOIT naar de rechtbank geweest om zijn onschuld te bewijzen. HOE DAN????

  Men is gewoon bang voor Santhoki, omdat hij veel sterker en krachtiger is dan Bouterse.

  -Heeft Hooghart Bouterse niet van alles en nog wat uitgemaakt???Zelfs dat Bouterse een moordenaar is. Vandaag zit Hooghart onder de paraplu van Bouterse!!!

  -Simons is nu bezig een groep samen te stellen om naar Trinidad te gaan. Geen probleem. De staat zal voor deze kosten opdraaien, maar Simons heeft dit NIET besproken in de DNA??????

  =NDPérs zijn huichelaars en weten soms niet wat ze willen, ja zij willen alleen bepalen wat er gebeurt, zonder dat een ander zich hiermee gaat bemoeien.
  Men bepaalt gewoon wat met de staatsgelden gebeurd en zie maar wie de rijken worden.

  -Over een paar jaren zullen de NDPérs weer roepen dat het volk massaal voor Bouterse heeft gekozen, dit terwijl er nu WEER samen gewerkt moet worden. BLOKVORMING NOEMT MEN DIT!!!


  Maak melding

 27. maar zo zie je dat de een groot deel van de hindoestanen ondanks dat de regering het goed doet toch niet de regering steunen omdat ze nog etnisch denken en zijn. dit is wel om zorgen te maken hoe het nu nou zijn in Suriname als de NDP er niet was!!!

  want dan zou de VHP nooit met de NPS willen werken zals het geval nu is.

  maar als je goed kijk, is de aanhang van de NPS naar de NDP gegaan, en de overige landgnoten zoals indianen, javanen, boslandbewoners en een deel van de hindoestanen broerders die niet meer etnisch denken en zijn in hun maar manier van doen,denken en laten. Dankszij al deze landgenoten hebben ze ons verlost van door de NPS naar benenden zinken de partij, waar de VHP flink gebreuk van heeft gemaakt.

  Er is maar een hindoestaans partij en dat is de VHP.
  bij de creolen hebben ze Bep, Abop, SPa, Da91, Nps,en de overige Drs, Doe en andere.
  deze partijen zijn allemaal onstaan uit onvrede en teleurstelling in de NPS toen.

  Suriname heeft behoefte aan nationale partijen en geen partijen zoals de NPS en VHP en PL die suriname alleen maar in verdeelheid zullen brengen zoals het toen al ging voor 1980.

  Hierbij vraag ikalle Surinamers om waakzaam te zijn en af te rekennen met de oude politiek. waarbij er stemd wordt op de persoon die op je lijkt.

  daarom is voor suriname het beste 2 partijen stelsel.
  partij A:: mag voor mij omdat ze al samen zijn, VHP, NPS, PL, BEP, DA91, SPa.
  partij B:: NDP, Paulu, Doe, Abop en de andere helf van NPS die wel met de NDP wil samen werken en ook toegevoegd de andere half van de VHP die wel met de NDP wil samen werken.


  Maak melding

 28. Hahahaha, van 1502 tot 1863
  je hebt gelijk, je had ookerbij moeten vermelden wat er toen is gebeurt in die periode 1502 tot 1863, met het hoogte en diepte punt in 1973, waarbij aanhang van de VHP brand stichtte in het binnen stad van paramaribo, waarbij bijna rellen zouden onstaan tussen NPS, creolen en VHP hindoestanen, zeg het erbij zodat men het weet met wat voor wortels deze twee partijen leven.
  Goed dat de NPS helemaal vergoed weg gestemd wordt, over 5 jaar haalt de NPS niet eens 2 zetels.
  het staat al geschreven.

  vertel ook toen er n 1975 (de NPS )onderleiding van Henk aron de onafhankelijk wilde zonder een referendum te raadplegen, waarbij dankzij een VHPér lid die over is gelopen naar de NPS en die voor stemde waarbij uiteindelijk er een meederheid was voor de onafhankelijkheid.
  trouwens de nederlands regering toen heeft toen de VHPér overgehaald voor te stemme.
  de vraag is wat kreeg hij er voor terug?? hahahaa


  Maak melding

 29. Beste NDP-aanhangers,

  Santokhi heeft de jeugd, Bouterse heeft de ouderdom.
  Hoeveel jaren geven jullie Bouterse nog? Die man vertoont nu al momenten van dementie.
  Straks, wanneer Bouterse de kar niet meer trekt, wie wordt dan jullie sterke man? De racist Lackin? De racist Misiekaba? De racist Limbo? Straks, wanneer de ziel van de NDP, Bouterse, de aarde van binnen zal kussen, zal blijken hoe racistisch de NDP in werkelijkheid is. De figuren als Adhin en Algoe komen dan wel achter hoeveel steun ze werkelijk genieten: zero, nada. Het is Bouterse die ze VOORLOPIG de hand boven het hoofd houdt. Maar ook hij heeft de koeliekampoe voor hen al klaar.
  Nog erger: na de demise van Bouterse kan er zelfs een BURGEROORLOG in Suriname gaan woeden. Die kans is reeel. Dan zullen jullie graag de strraat opgaan en je agressie en racisme uiten, neem ik aan. Onder aanvoering van gospelzanger Stevie?


  Maak melding

 30. Srika,

  Sinds wanneer kent Suriname wijze gezegdes, die betrekking hebben op de politiek ?
  Ik ken ze niet, omdat alle gezegdes in de politiek om zeep worden geholpen, ongeacht wie aan de regering is.


  Maak melding

 31. De VHP heeft samen met hun combinatie zwaar verloren en nu nog komt Santokhie hier iedereen van alles wijs maken, dan moet hij zijn eigen mensen ervan zien te weerhouden dat ze niet overlopen, maar dat kan hij niet, deze man probeert overal een stokje voor te steken en die wilde president van Suriname worden. Verraders hebben we in Suriname niet nodig en Chan is een grote verrader.


  Maak melding

 32. ira
  ja wij kunnen het zelf en je ziet het ,ja wij laten nederland bruggen bouwen en wij betalen het is geen hulp ,wij betalen in euros of dollars .wij hebben niet gebedeld .je hebt toch over die bruggen van de suriname rivier en coppename punt gereden neem ik aan ,en ook over die brug bij saron het is geld van de surinaamse belasting betaler en geen nederlandse hulp .jullie zien maar een land en dat is holland waar jullie de messias in zien .de ndp en het surinaamse volk zitten niet op holland te wachten ,ira wordt wakker joe e sribie mie boy .kan jij je nog herinneren dat de nederlandse regering front een brug cadeau wilde geven voor een symbolisch bedrag van toen een gulden ,het ging om een oude verroeste brug en waarvan suriname zelf de kosten had moeten betalen om het te verschepen .afgedankte spullen schaam je front schaam je .ira breek mij de bek niet open mie mang je praat poep .wijdenbosch heeft nederland en front bewezen dat wij het hef zelf in handen hebben genomen om deze bruggen te bouwen met eigen middelen en ja daar staan die bruggen dankzij de paarse regering .deze ira je bent schaamteloos ,nederland heeft haar land opgebouwd na de oorlog en jij ira bent ernaar toe gegaan en nu profiteer je van de welvaart die de nederlander heeft opgebouwd en sta jij nu suriname af te kammen ,je moet je schamen voor die domme uitspraken die sommigen van jullie hier doen .ik neem wilders niet kwalijk als hij zegt dat die buitenlanders moeten vertrekken om hun land op te bouwen .schaam jij je niet als wilders zulke uitspraken doet .trouwens niet alleen rutte doet die uitspraken ook de gewone nederlander zegt tegen jullie dat je terug moet om je land op te bouwen .wij in suriname hebben er geloof in en daarom zijn wij hier .8000 km brullen en maar brullen alsof suriname afhankelijk is van nederland . had nederland een brug kunnen bouwen voor su nee ,had front een brug kunnen bouwen nee ,wat kunnen ze geen moer alleen maar in hokjes denken en eigen belang .beschuldigen van de regering bouterse zijn jullie fronters v7 kampioen in ,komen met bewijzen ho maar en daarom weer de oppositie in god zij dank .


  Maak melding

 33. ESMERALDA,.je mag ook overlopen naar de NDP hoor wij ontvangen iedereen met open armen, onze vriend en jou collega HENK MOLENAAR heeft t al gedaan,daarom hoor je niks meer van hem.meneertje is nu pro BOUTERSE .tje potie ! wat kunnen dingen toch raar lopen in de politiek.


  Maak melding

 34. HET IS ONS OVERKOMEN,
  GOD HEEFT HET TOEGELATEN
  HET VOLK IS DOOR BLINDHEID GESLAGEN
  HET KENT HAAR HISTORIE SLECHT EN IS GEDOEMD HET OPNIEUW TE BELEVEN.
  HEELVEEL STERKTE.


  Maak melding

 35. Santi , Santi , Santi toch , met een krappe winst / meerderheid bij 3 distrikten wint men nog geen verkiezingen .
  En dat wil en kan Santi nog niet snappen .
  Ondanks alle financiele fondsen , met astronomische bedragen vanuit Olland , V S en de Olifant , vervolgens in combinatie met 05 bevriende politieke partijen , is het Santi toch niet gelukt om de verkiezingen te winnen .
  Santi heeft volledig gefaald , een looser en zijn positie zit in gevaar .
  De VHP heeft zijn 09 zetels kunnen verwerven dankzij de samenwerking in de V-even .
  De VHP alleen de verkiezingen ingaan met Santi als leider zou desastreus zijn geweest voor de VHP .
  Strategisch gezien was de samenwerking in de V-even , enkel maar om de VHP aan meer zetels te helpen .
  De ‘ bevriende politieke partijen ‘ zijn met open ogen recht in de val van de VHP gelopen .
  Santi heeft wel de capaciteit om een afdeling te leiden maar niet een bedrijf , SU zeker niet !!!
  Ergens neem mijn persoon Santi niet kwalijk : Wie laat nu een sherif een olifant berijden ???
  De VHP had voor een paard moeten zorgen , al was het maar een knol !!!
  LOL


  Maak melding

 36. ONGELOOFLIJK ! Wat zijn Surinamers toch dom en onderontwikkeld. Het land kent geen overbevolking en toch leeft men als beesten met elkaar. Nederland, wees blij dat u Suriname aan de kant geschoven hebt.


  Maak melding

 37. MIRJUM,
  punt 1: Ik heb vertrouwen in dat de bevolking massaal achter Adhin zal gaan staan om Bouta te vervangen want niet iedereen heeft het eewige leven. We zijn allemaal tijdelijk hier en toch proberen we elkaar het leven zuur te maken. Daarom beb ik respect voor de inheemse bevolking die geen aardse dingen nastreven. Ze zien om zich heen roven door nieuwkomers in het land.
  Punt 2: Reactie op bruggen bouwen. Holland moet zich schamen dat ze na eeuwen uitbuiting en boycotten na onafhankelijkheid ze nu geld in Suriname komen ophalen voor diensten. DAT ZOU MEER OP ZIJN PLAATS ZIJN GEWEEST ALS ZE VOOR SURINAME ALS ONAFHANKELIJKHEIDSGESCHENK EEN BRUG LIETEN BOUWEN.
  Maar ondanks de boycot zijn de jampanesies in Commewijne toch van hun isolement verlost en is de infrastructuur daar verbeterd. Vergeet niet: Dus ONDANKS boycot door Holland. Ze hadden geen boodschap aan de arme bevolking die daardoor pinaarde (op zijn Surinaams gezegd). Bouta was uiteindelijk de redder en vader des vaderlands: Ondanks dat!!!
  Laten we elkaar niet in de haren blijven vliegen maar een naar draagkracht een steentje bijdragen voor opbouw van het land. Want: Shame on Holland voor HOE ze het hebben achter gelaten. Suriname was net een hoer die tot bloedens misbruikt is geweest en aan haar lot over gelaten na het genot. Shame, shame, shame!


  Maak melding

 38. 09 juni 2015

  Beste @Cochise,

  Dat jij niet bekend bent met Surinaamse odo’s kan Srika begrijpen.
  Geen affiniteit hebben met Suriname en toch steeds negatief zeuren over Suriname en haar burgers.

  Cochise was een grote Apache leider die vocht tegen de kolonisten en voor de bevrijding van zijn volk. Ga naar Suriname en ga dan daar vechten voor jouw volk, dan maar hier op het forum negatief te blijven zeuren.
  Srika


  Maak melding

 39. @pero, vraag aan je baas Bouterse om die 400,000 euro’s te gaan betalen voor die slavernijmonument.

  Een grote mond van we kunnen het zelfs, maar we blijven bedelen.


  Maak melding

 40. Beste Mujrim. De President van Suriname, zijne excellentie Desiree Delano Bouterse is inderdaad bijna 70 en zal na deze zittingsperiode niet meer gekozen worden als \president. Echter venawege zijn jonge, frisse geest en vanwege zijn revolutionair denken zal hij nog vele jaren de NDP leiden en dienen. Santoki is inderdaad jonger dan Bouterse. Echter de geest, het charisma, de kunde, de attitude en de eerlijkheid om de hoogten van Bouterse te bereiken had hij niet, heeft hij niet en zal hij nooit hebben. Santoki is nu reeds uitgespeeld. Een ieder heeft hem zich in zijn ziekelijke leugens zien wentelen. Een ieder heeft hem zien falen en schelden. Een ieder heeft zijn haat en verbittering gevoeld en geproefd. Een ieder heeft door dat hij slechts een instrument is van Nederland om dit, ons geliefd land weer te bevoogden en te onderwerpen. Hij was, door de steun vanuit Nederland, zo zeker van zijn zaak dat hij zich al President waande en al voor de regering buitenlandse regeringen feliciteerde met hun behaalde zeges. Deze schoft was zo zeker van zijn zaak dat hij de president, staatsburger nummer 1 van het land, al op een presenteerblad had voor Nederland. Hij was zo zeker van zijn zaak dat hij ondanks de veranderde Surinaamse gemeenschap, keihard heeft ingezet op etnische politiek, zie de demografische cijfers. Hij zal nooit en dan ook nooit president van dit volk worden, daarvoor heeft hij te nadrukkelijk zijn ware aard getoond. En jij Mujrin bent geen haar beter dan deze ondemocraat, volksverlakker, pathologische leugenaar en racist!


  Maak melding

 41. @Mujrim,

  jij onderschat het vermogen van de mensen in de N.D.P om aan goede oplossingen te werken.Jij vergeet dat de N.D.P een politieke partij is met een gigantisch kader aan partijleden en sympathisanten.Binnen deze partij zijn heel veel goed opgeleide kaderleden actief. Het dringt niet tot je door dat je het aansturen van de NDP niet moet vergelijken met de aansturing van de VHP.

  Als mensen uit de N.D.P willen vertrekken mogen ze dat doen. Niemand hield hen tegen of heeft ze tegen gehouden.Kijk allemaal die Bij de V.H.P mag dat niet om cultureel-religieuze en sociale redenen. Mensen worden bedreigd met verstoting door familieleden en vrienden. Een erg benauwde situatie om in een dergelijke etnisch georiënteerde partij te functioneren. En vergeet niet dat de NDP bijna drie keer zo groot is geworden als de VHP. De N.D.P is de toekomst van Suriname.Voor ouderwetse partijen als de VHP(etnisch) en NPS(arrogantie) is er geen ruimte meer.


  Maak melding

 42. @ Mujrim ,
  De inhoud van jouw posting spreekt meer over de auteur zelf .
  Projektie noemt men dat !!!
  Grow up , het is zomer 2015 !!!
  LOL


  Maak melding

 43. @ Jan Willem ,
  Olland heeft enorme spijt dat SU staatkundig onafhankelijk is geworden .
  Heb jij enig idee voor het waarom jouw Olland , militair en financieel flink investeert ( astronomische bedragen ) om waarachtige surinaamse patriotten te bevechten ???
  En waarom jouw zaakgelastigde ( Noorman ) maandenlang de stoep van het kabinet van de president moet bezetten ???
  Huiswerk voor jouw en ik weet dat jij wel eruit zal komen , want ‘ ZO DOM ‘ ben jij toch niet ???
  LOL


  Maak melding

 44. @pero

  PARAMARIBO – Het lukt de voedselbank nog niet om alle aangemelde gezinnen optimal te voorzien van een voedselpakket. Volgens initiatiefnemer Olivia Simson, leidster van stichting Delia Family, verloopt de voorziening van de voedselbank met voedsel nog al moeizaam.

  Lees meer: Voorziening voedselbank verloopt moeizaam – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/06/08/voorziening-voedselbank-verloopt-moeizaam/#ixzz3cZIn7YMI

  Richting Venezeula?


  Maak melding

 45. Moreel hoor je iemand die vooruit wil komen door een ander te verraden NIET te belonen. Echter, Santhoki kreeg voor zijn verraad en het in de fuik jagen van zijn medemens van de witte man een PENNING. Alleen deze Judaspenning bleek hij niet te kunnen verzilveren bij het Surinaamse volk. Als hij dat dacht is dat van jeweiste minachting van het Surinaamse volk. De witte mannen in Washington en Den Haag lachen nu smakelijk om dit ‘BEDRIEGER BEDROGEN’ verhaal. Ze zullen hem in het visier houden. Dat moeten ze ook wel want van werken met ellebogen is zelfs een Hollander wars. Sranang mang, we moeten Santhoki dus voor behoeden dat hij geen azijn of landbouwgif gaat drinken na zo’n verpletterende nederlaag waar heel de wereld getuigen van is geweest.


  Maak melding

 46. van 1500 tot 1800
  als je al zo oud bent kan ik begrijpen dat seniliteit niet aan jou voorbij gegaan is. Wat een wartaal sla jij uit, niet te rijmen en vol tegenspraak. Ik ben echt geen fan van Santhoki maar één ding dat zeker is, is dat Santhoki zich vrij kan bewegen over de hele wereld. Daarbij ook nog vermeld dat Santhoki een kundig en ontwikkeld mens is! Daar kan jouw baasje nog een hele boel van leren.
  Populisme straft zichzelf, waarom denk jij dat NDP achter de schermen bezig is om mensen uit de V7 te polsen! Juist, nu het er straks op aan gaat komen en de failliete inboedel van Suriname boven komt drijven wil men de verantwoording voor de afgelopen regeerperiode niet dragen.

  V7, laat jullie niet verleiden, laat de NDP hun eigen dogmatisch gedrag maar verantwoorden aan de bevolking de komende periode.


  Maak melding

 47. maar nu moet dddb bewijzen wat zijn woorden waard zijn,anders is hij inderdaad die lafaard die steeds zijn bek stijf houdt als het op aankomt en weg duikt..

  laat hij de successen van afgelopen 5 jaar nu continueren..

  het dombo volk die die hoop hebben gekregen waar maken..

  al die beloftes van al die ziekenhuizen,de welvarende ziekenzorg,sociale wetten,pensioenen,laat hij die nu uitvoeren met zijn meerderheid 26 zetels en geen anderen de schuld geven..

  bewijs nu wat je waardig bent..

  als oposietie zou ik nooit en nimmer instappen in deze ellende bende regering,waar je niks te zeggen hebt.,,dan maar de komende tijd in de opositie tot betere tijden..

  want er komt zeker een afstraffing..


  Maak melding

 48. Beste NDP-aanhangers,

  We zullen zien. Wie binnen de NDP – op Bouterse na – heeft controle over de militairen en de politie? Wie binnen de NDP is de grootste intellectueel? Hoe verhoudt hij zich tot de andere intellectuelen? Wie is de grootste patser? Wat is zijn ambitie? Hoe verloopt de interne NDP-democratie als die er is? Welke plaats krijgen de niet-marrons en niet-creolen binnen de NDP sans Bouterse? Hoe wil men de corruptie aanpakken? Hoe wil men de gedane beloften waarmaken? Hoe wil men de invloed van gospelzanger Stevie indampen om te voorkomen dat de NDP een christelijke partij wordt en dus z’n uitstraling als multi-etnische partij (en dus de multi-etnische kiezer) niet verliest?
  Wordt interessant. We zullen het wel zien, tezijnertijd.


  Maak melding

 49. ze zijn nooit fan van santokie, ze zijn nooit aanhanger van v7 ze zijn nooit ……., maar ze kwekken wel als. Wie kwekt als een eend is een eend. Ik kan me voorstellen dat jullie je schamen om als fan of aanhanger te boek te staan. Neem een voorbeeld aan de trotse, eerlijke, daadkrachtige, vaderlandslievende NDPers, die schreeuwen het luid en duidelijk dat ze NDPer zijn.

  Mujrim een gek kan meer vragen dan duizend wijzen kunnen beantwoorden, heb je verder echt niets anders te doen,mje wonden gaan likken bijv.


  Maak melding

 50. Onderstaande onderschrijf ik helemaal en mag niet zo maar verloren gaan.

  ————
  Lucien
  Beste Mujrim. De President van Suriname, zijne excellentie Desiree Delano Bouterse is inderdaad bijna 70 en zal na deze zittingsperiode niet meer gekozen worden als \president. Echter venawege zijn jonge, frisse geest en vanwege zijn revolutionair denken zal hij nog vele jaren de NDP leiden en dienen. Santoki is inderdaad jonger dan Bouterse. Echter de geest, het charisma, de kunde, de attitude en de eerlijkheid om de hoogten van Bouterse te bereiken had hij niet, heeft hij niet en zal hij nooit hebben. Santoki is nu reeds uitgespeeld. Een ieder heeft hem zich in zijn ziekelijke leugens zien wentelen. Een ieder heeft hem zien falen en schelden. Een ieder heeft zijn haat en verbittering gevoeld en geproefd. Een ieder heeft door dat hij slechts een instrument is van Nederland om dit, ons geliefd land weer te bevoogden en te onderwerpen. Hij was, door de steun vanuit Nederland, zo zeker van zijn zaak dat hij zich al President waande en al voor de regering buitenlandse regeringen feliciteerde met hun behaalde zeges. Deze schoft was zo zeker van zijn zaak dat hij de president, staatsburger nummer 1 van het land, al op een presenteerblad had voor Nederland. Hij was zo zeker van zijn zaak dat hij ondanks de veranderde Surinaamse gemeenschap, keihard heeft ingezet op etnische politiek, zie de demografische cijfers. Hij zal nooit en dan ook nooit president van dit volk worden, daarvoor heeft hij te nadrukkelijk zijn ware aard getoond. En jij Mujrin bent geen haar beter dan deze ondemocraat, volksverlakker, pathologische leugenaar en racist!


  Maak melding

 51. @Sabidirie,

  Jullie draaien steeds om de vragen heen die @Mujrim zich terecht stelt. Geef eens antwoord op die vragen!
  Of is jullie draaikonterij een aanwijzing dat jullie straks met een draaikontige regering zullen zitten opgescheept? Bovendien, ga eens leren wat landsverraad is voordat je dat woord hanteert. Je land uitverkopen voor persoonlijk belang zie ik als landverraad. En wie verkoopt het land aan de Chinezen voor persoonlijk belang? Juist, jullie kopman. Jullie kopman is dus de grootste landverrader en wordt stratks ook de kop van jut.
  Wat ik vrees is dat straks wanneer de nieuwe NDP regering de economie niet kan controleren en er armoede ontstaat, dat jullie blinde ezels ipv de regering weg te sturen, Santokhi en de VHP de schuld zullen geven en een aanval op de VHP en de Hindoestanen gaan inzetten. Reeele kans dat jullie blinde paarden jullie etnisch-racistische aard dan met gewelddadige daden zullen staven. Als dat geen landverraad is….


  Maak melding

 52. toki waande zich al tot president van de republiek suriname hihihihihihhihi ,de beer was nog niet geschoten en deze toki begon al de huid te verdelen .aan die man zijn uiterlijk kan je zien dat die man vol haat zit , of is hij zo geboren .die man doet onderdanig als hij voor die blanke staat en als hij in su is denkt hij dat hij de redder des vaderland ,toki moet eerst zonder haat gaan leren praten als hij op die podium staat , hij heeft die charisma niet hij is niet geliefd onder het volk ,deze toki heeft vele kwalen ,hij niet geschikt om dat land te leiden ,hij moet nog heel veel leren hoe je het volk achter je krijgt om je plannen uit te voeren .somo en toki kunnen onder een dak ,maar ik verzeker je dat rusland niet onder een dak kan met somo maar die loser had geen keus en dat heeft hem weer twee zetels gekost wat ik al had voorspeld nps dede keba .pl moet nu oppassen de mensen gaan over lopen naar de ndp ,naar de vhp zullen ze niet gaan .ze kiezen ndp liever omdat de ndp een nationale partij is terwijl die vhp bestaat uit 99 procent mensen als toki .nu al hoor je sommigen roepen dat er ook anders gekleurden in de vhp roepen ,ze willen nu de ndp na apen maar dat is een goed begin ze moeten het nog leren , het zal niet van een leien dakje gaan er zal verzet zijn omdat ze niet beter weten dat ze multicultureel moeten denken .het is deze mensen met een paplepel ingegoten om etnisch en in hokjes te denken ,en je ziet dat de gehele vhp top dat in zich heeft .als ze gaan hervormen die partij met name andere bevolkings groepen in de partij nemen is dat niet spontaan ,het is de omstandigheden maar ze gaan het niet van harte doen zoals het van harte bij de ndp is gegaan .houdt mij ten goede ,ik bedoel niet alle hindoestanen ,de jonge generatie weten dat het anders moet ,ze begrijpen dat ze in een multiculturele samenleving zijn en wonen , velen zien amzad abdoel ,parmisser ,adien als verrader met name de tokies niet alle tokies hoor wij gaan niet generaliseren ,maar heel veel van mijn hindoestaanse broeders denken anders als het gaat om andere bevolkings groepen maar de blanken omarmen ze ze doen alles voor die blanke man hihihihihihi
  bouta go go goi


  Maak melding

 53. Pero!
  Maar een blanke is niet gek. Ze kunnen feilloos berekenendheid aanvoelen.
  De blanken hebben dat heus wel door want hier was een poos geleden een parodie over in een reclame: als je titel, bezitting etc. heb dan zijn er geen bezwaren als je vanuit een andere groep aantrouwt. In dit geval ging het over verzekeringen waarbij de vader dacht dat het om bezittingen ging. De blanken hebben het dus hier opgepakt! Let wel: Ik ben geen racist hoor? Want in mijn familie zijn er blanken, Chinees en Javaans. Mijn kinderen zijn zelf half blank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.