Onafhankelijke Verkiezingsautoriteit nodig in Suriname

9

PARAMARIBO, 8 jun – Suriname heeft behoefte aan een Onafhankelijke Verkiezingsautoriteit. Dit zegt politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld. De afgelopen verkiezingen hebben de behoefte nog eens bevestigd. De objectiviteit valt makkelijk te betwijfelen.

Nu is het steeds de zittende regering die de verkiezingen organiseert. Een onafhankelijk orgaan komt objectiever over. “Bijna alle landen in de wereld inclusief Guyana hebben zo een autoriteit. Er is dan net als bij de rechterlijke macht een scheiding, waardoor die autoriteit ook taken op zich kan nemen met betrekking tot het toezicht op de naleving van de statuten en regels die gelden”, zegt Breeveld tegenover Dagblad Suriname.

Hoewel het tot nog toe meevalt met het verloop van verkiezingen, is waarschijnlijk meer geluk dan wijsheid. “We moeten de Here op onze knieën danken dat alles tot nu toe redelijk goed loopt”, aldus Breeveld. Overigens moet een eind komen aan de praktijk van oproepkaarten. Kiezers worden nog steeds zo uitgenodigd tot stemmen. Het kost veel geld en organisatie. “Je leert mensen zo ook hun verantwoordelijkheid op zich te nemen.”


9 REACTIES

 1. Overal waar die ranzige paarse kliek in zit is het een ongecontroleerde bende en structurele chaos. Ze zijn tot de volgende verkiezingen (2020) nog aan het hertellen, alleen maar om de hele zooi te manipuleren. Wat een apentuin.


  Maak melding

 2. “Bijna alle landen in de wereld inclusief Guyana hebben zo een autoriteit.”

  Hans verteld er gemakshalve niet bij dat dat komt door de chaotische , onrustige en gewelddadige verkiezingen in 1997 en 2001. Het zit me niet lekker dat hij het derde armste land op het westelijk halfrond na Haïti en Nicaragua als voorbeeld voor Suriname neemt. Laat Guyana lekker Guyana zijn. We hebben zelf onze eigen unieke problemen.


  Maak melding

 3. En daar komen we nu pas achter !!!
  Suriname loopt in meer opzichten achter bij de wereld anno 2015.
  Is niet erg, maar doe niet alsof meneer Breeveld.
  Zeker u moet weten, waarom het nooit zover is gekomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.