Formele verkiezingsuitslag Paramaribo: NDP en V7 grootste

12

PARAMARIBO, 8 jun – De NDP en V7 hebben de meeste zetels behaald in het kiesdistrict Paramaribo. Zoals reeds was ingeschat heeft de NDP negen parlementszetels. Oppositieblok V7 heeft zes zetels behaald in het parlement.

De Alternatieve Combinatie van Ronny Brunswijk sleepte één parlementszetel in de wacht. Dit geldt ook de politieke partij DOE. De NDP heeft de meeste regionale zetels weten te winnne. Deze partij heeft honderd en negen en veertig ressortraadszetels en zestien in de districtsraad van Paramaribo. Dit levert een totaal op van honderd en vijf en zestig zetels in de regionale raden van de hoofdstad.

V7 behaalde één en vijftig zetels in de ressortraden en vijf in de districtsraad. Ruim duizend in Paramaribo uitgebrachte stemmen zijn ongeldig bevonden. Bij AC heeft de lijstduwer, minister Edward Belfort van Justitie & Politie, een parlementszetel behaald. Hij kreeg ruim vijfduizend stemmen. Lijsttrekker Alice Amafo, minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, kreeg niet meer dan duizend stemmen en viel dus niet in de prijzen.

12 REACTIES

 1. dus volgens toki heeft de ndp zijn overwinning te danken aan vriendjes politiek niet aan het goed regeren hihihihihhihi ai toki kan zijn nederlaag nog steeds niet accepteren .wel wel toki accepteren of niet je gaat de oppositie in ,niet goed schik dan maar kwaad schik ,daar mag je spijkers op laag water gaan zoeken in de oppositie .je bent jaloers achterlijk dom en etnisch denkend en dat komt je duur te staan. daar zal je mee moeten leren leven te samen met jou hele top van waardeloze adviseurs die surinamers in nederland hadden opgeroepen om surinaamse nederlanders hun familie in suriname te adviseren om op v7 te stemmen .ik vraag mij af als dat niet averechts heeft gewerkt door deze domme achterlijke vhp adviseurs .je verlaat suriname en komt mensen vertellen in nederland hoe te stemmen .belachelijk achterlijk dom .
  met andere woorden de suri nederlander is slimmer dan de surinamer ze hebben geen visie wat een afgang van deze vhp adviseurs .


  Maak melding

 2. Hee Pero weet je wat een afgang is ? Je addoratie voor een massa moordenaar. Zelfs een zwerfhond ligt helemaal krom van het lachen….


  Maak melding

 3. Koos je blanke landgenoten zijn massa moordenaars , duik in de geschiedinis boeken .
  koos je bent gewoon een dorpsgek die zijn eigen stront eet .


  Maak melding

 4. @pero,

  Voor een gedeelte eens met jou. VHP moet z’n oren te luister leggen bij haar achterban in Suriname en niet zozeer bij de achterban in Nederland.
  Anderzijds, de reden waarom de NDP dat ook niet doet is niet uit vrije wil, maar omdat sommigen niet eens de vliegtuig naar Schiphol kunnen nemen. Dus dat bemoeilijkt een soortgelijke aanpak een beetje toch?
  Overigens vraag ik mij regelmatig af waarom de pero’s en de sabidirie’s niet het verschil kunnen zien tussen etniciteit en cultuur. De VHP is speciaal, niet omdat ze etnisch is, maar omdat haar achterban, de Hindoestanen een cultuur en godsdienst hebben die zich niet makkelijk mengt met de creoolse cultuur en godsdienst. Daar zit het verschil in, niet zozeer in ras en etniciteit. Je ziet dan ook dat de vercreoliseerde Hindoestanen zich niet meer thuis voelen bij de andere Hindoestanen, m.a.w., de cultuur en godsdienst is bepalend, niet de ras of etniciteit.
  Willen jullie in je commentaar daar voortaan aan denken? Dat zou onopzettelijke (of misschien opzettelijke) kwaadaardigheid kunnen verhinderen.
  En ook a.u.b. de vrijheid van godsdienst, cultuur en vereniging respecteren? In een Chinese supermarkt klaag je toch ook niet dat daar alleen Chinezen werken?


  Maak melding

 5. @sabidirie,

  Etnische politiek is niet meer van deze tijd, maar de etnische NDP is wel van deze tijd?

  Indien de NDP niet etnisch is, noem mij dan 20 namen van niet-marrons of niet-creolen van de NDP? Zou heel makkelijk voor je moeten zijn. Je zou het zo uit je mouw moeten kunnen schudden toch?


  Maak melding

 6. Vina;
  Ik heb geen selectief geheugen hoor.
  Wat ik bedoel is dat wy van de; geschiedenis; kunnen leren en er voor kunnen zorgen dat het zich niet meer herhaald.
  Als de blanken over het verleden een slechte reputatie hebben dan kan je daar van leren hoe het niet moet.


  Maak melding

 7. De stemmers van de Ndp zullen na een maand na de verkiezingen, de bijwerkingen van de bedorven bruine bonen met rijst en zoutvlees voelen. Sommigen hebben er eerder last van op dit forum


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.