zondag, maart 3, 2024
HomeFotoWegen aangetast door zware regenbuien in Suriname

Wegen aangetast door zware regenbuien in Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

Stratenmakers vullen in opdracht van de afdeling Wegen van het Ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname gevaarlijke gaten in het wegdek van de Jagernath Lachmonstraat. Door de zware buien van de grote regentijd, worden veel wegen aangetast op plekken waar de kwaliteit ondermaats is. Kuilen in de weg veroorzaken schade aan het onderstel van auto’s en vormen gevaar voor weggebruikers. Veel aanrijdingen vinden plaats nadat een weggebruiker met zijn auto of brommer in zo een kuil is terecht gekomen. Ook het plotseling uitwijken ervoor leidt wel eens tot aanrijdingen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

30 REACTIES
 1. Bisschop Steve Manicou en awari domri André: “dat we gewonnen hebben, is Gods wil, dat de regen de straten kapot maakt is niet Gods wil, dat is de schuld van de vorige regering”.


  Maak melding
 2. Zo wordt er gewerkt, voor een klein kuiltje heb je zeven arbeiders en twee voormannen nodig.
  Wat een vooruitgang in Suriname baja allemaal stuk voor stuk harde werkers. Dit is werkgelegenheid en ik denk dat Nederland een heleboel kan leren van zijn voormalige kolonie.


  Maak melding
 3. Ramon Abrahams heeft flink HUIS GEHOUDEN met gemeenschapsgeld dat het Ministerie van Openbare Werken toebehoort en wat doet deze zogenaamde president: NIETS, NIETS, want een deel van de ASTRONOMISCHE BUIT is terecht gekomen op 1 der valutarekeningen van deze man.

  Hopelijk is er nog een klein beetje geld over om die LEVENSGEVAARLIJKE KUILEN te dichten.

  Ik zie dat een groot deel van de Surinaamse Gemeenschap ziende blind is, dit neigt naar DOMHEID, ACHTERLIJKHEID.

  IK WEET ECHT NIET WAT IK HIER VAN MOET ZEGGEN; IK HEB NOG NOOIT VAN MIJN LEVEN ZULKE ACHTERLIJKE MENSEN GEZIEN?


  Maak melding
 4. Zo wie zo moet men normaal rijden en niet zo roekeloos, uitwijken van gaten , hoezo zien ze het niet van te voren zoals het hoort… anticiperen in het verkeer kent men in Su NIET… als men hier een bocht naar links of rechts maken nemen ze het niet scherp maar wijken eerst uit naar tegenovergestelde richting, op de invoegstrook gaat men doodleuk stilstaan om te kijken wanneer ze vanuit stilstand tussen de auto’s kunnen voegen die 50 km/p/u rijden , pfff fijne wedstrijd, de meest achterlijke ongelukken maken ze hier, super onnodig.


  Maak melding
 5. Citaat DDB…”water voor elke Surinamer”….de lul is alleen vergeten te vermelden dat je er tot aan kloten in staat. Wat een treurig, kansloos landje is dit toch.


  Maak melding
 6. @Henry je fantaseert rijkelijk erop los. Jij heb last van een cultureel probleem. Het is gemakkelijk om iemand vanachter de Hollandse dijken te beschuldigen, maar je bent ook heel laf om niet met bewijzen voor de dag te komen.Hoe kan men een ongeloofwaardig persoon serieus nemen?


  Maak melding
 7. Stratenmakers vullen in opdracht van de afdeling Wegen van het Ministerie van Openbare Werken (OW)

  Dit zal 2 tot 3 weken lang, elke dag een aantal keren te zien zijn, op onze TV stations.
  Limbo heeft het dus heel erg druk, maar van de verkiezingsuitslag is alles nog in het duister.


  Maak melding
 8. Laatst sprak ik een landgenoot die de titel Ing. Weg en waterbouwkunde draagt in Nederland en vroeg hem waarom hij zijn kennis en ervaring niet gebruikt om de Surinaamse infrastructuur naar een hoger niveau te tillen…

  Zijn antwoord luidde. … ik heb er zeker oren naar, heb ook me diensten aangeboden. Maar degene die in Suriname de dienst uitmaakt, had geen idee wat ik voor ze kon betekenen. Het enige antwoord was… wel, hier heb je mijn nr en als je in Suriname bent bel me even dan ga ik je regelen.

  Dat is de instelling van velen die op de cruciale posten zitten. Een gebrek aan kennis en visie. Geen idee waar te beginnen om structureel een oplossing aan te dragen. Ze zeggen maar wat en missen de kansen om grote dingen te creëren.

  Mijn inziens is dit een meer dan belangrijk aandachtspunt. Gezien dit probleem gepaard gaat met vele andere zaken zoals de volksgezondheid, het steeds maar blijven repareren van kapotte wegen (onnodige kosten), het aangezicht van de stad is tijdens hevige regen geen uitnodiging voor toeristen of buitenlandse ondernemingen die heel misschien zouden willen investeren.


  Maak melding
 9. @RobG,

  Winston Caldeira fantaseerde ook rijkelijk waarom Ramon zogenaamd als minister het veld moest ruimen om daarna te worden aangesteld als STAATSADVISEUR.

  RobG, EXCUSE ME PLEASE

  Hoe denk jij dat Ramon aan zijn 3 helikopters komt, hij heeft zeker ijsjes onder de markt staan verkopen.

  RobG, EXCUSE ME PLEASE


  Maak melding
 10. RobG,@
  Wie de staatskas heeft leeg geplunderd dat weet ik niet,of als er nog geld
  in de staatskas is dito.maar als het er was dan waren de wegen reeds hersteld lijkt mij,voor mij is dat bewijs genoeg dat er geen geld is en voor jou? is dat niet het bewijs wat je zoekt.je bent of doet pienter maar aan de andere kant kom je wel heel dom en achterlijk uit de rechter bocht,speel de bal je speelt op de man,nu is alle aandacht gevestigd op de man en niet op de bal(afleiding,s-tactiek bij deze zal ik jou posting,s maar negeren.

  laat me


  Maak melding
 11. @Henry, ik blijf op mijn standpunt hameren dat jij erop los fantaseert. Ik vind het laf van jou om met beschuldigingen voor de dag kan komen zonder deze beweringen te staven met bewijs. Alle personen die met beschuldigingen komen en die geen bewijs kunnen overleggen zijn in mijn ogen grote lafaards.

  Het is klip en klaar duidelijk dat Abrahams is ontheven uit zijn functie.De president heeft hem ontheven omdat hij niet goed functioneerde. Dat is meerdere ministers overkomen. Het moet duidelijk zijn dat niet iedereen er geschikt voor is om als minister te functioneren op bepaalde departementen.

  Abraham heeft onbewust bepaalde bevoegden overgelaten aan bepaalde ambtenaren terwijl hij de verantwoordelijke was.Hij is hierdoor in de problemen geraakt. Deze ambtenaren hadden een vrijbrief o.a. over de budgetten en werden niet gecontroleerd. Abrahams had als een pitbull controle moeten uitoefenen op alle werkzaamheden. Het is hem fataal geworden.

  Ik kan niet over oordelen dat Abrahams drie helikopters in zijn bezit heeft. Dit is nieuw nieuws voor mij. Maar ik ga ervan uit dat jij erbij stond en zag hoe hij aan het geld kwam om de helikopters te kopen.Je pretendeert de harde bewijzen in jouw bezit. Mijn versie kan het volgende zijn. Stond jij er ook bij toen hij naar de bank ging om kapitaal te lenen om de helikopters te kopen?


  Maak melding
 12. @ROBBY-X : DESI en trawanten hebben de staatskas
  GEPLUNDERD ! Let daarbij ook op de CORRUPTE
  benoemigen van de afgelopen maand !

  Slechte VENE, heeft ruim EEN MILJARD reserves aan
  regering DDB overgedragen, anders zaten wij nu met
  een staatstekort van ZEVEN tot TIEN MILJARD !

  LEVE de driedubbele bestuursorganisatie van
  ministeries, Kabinet president met de talloze
  MEGA-betaalde staatsadviseurs en de
  president zelf, die gewoon effe een presidentiele
  begroting van meer dan HONDERD miljoen boven
  op de reguliere begroting plakt !

  Om de 100 % DEVALUATIE van SRD te voorkomen
  kan DESI (indien hij een bijscholing krijgt van eerlijke
  Surinamers) , SNEL SANEREN :

  1. KAPPEN/OPHEFFFEN de MINISTERIES of
  zijn alwetende colonne staatsadviseurs bij Kabinet
  President. DUBBELE bestuurslaag kost Sranang
  ONNODIG MILJOENEN !

  2. Ten minste EEN DERDE van de ambtenaren weg
  saneren en ander werk bieden ! Er werken VEEL
  TEVEEL mensen bij Lanti ! Onzinnig veel !

  3. Aantal diplomatieke vertegenwoordigingen terug
  brengen tot het noodzakelijke. Meer dan de helft kan
  weg, want heeft geen functie of nut voor Suriname.

  4. Het leger omzetten in een WERKEND LEGER, dat
  mede zorgdraagt voor meer veiligheid, ontwateringen,
  dijkenbouw en onderhoud van wegen en rivieren !

  5. STOPPEN van ONproductieve staatsuitgaven.
  ALLES richten Productie en Deviezen verdienen !

  6. Sranangmans aan het WERK zetten, zorgen
  voor banen, waardoor er draagvlak (financieel) komt
  voor ECHTE sociale projecten, voorzieningen !

  7. DIRECT ALLE Corruptie stoppen. Begin bij
  stoppen betalingen aan presidentsvrouw en aan de
  zogenaamde staatsdomri ! DURVEN een stevige
  anti-corruptiewet in werking te zetten !

  PS : Indien DESI blijft WEIGEREN weigeren te saneren,
  dan is het GEDAAN met de SRD !

  SURIZUELA is dichterbij dan Bouta en clan denken !!


  Maak melding
 13. Hoe ontstaat zo’n grote gat dan als het hard regent? Is de bovenlaag van de asfalt zo slecht dat het wegbrikkelt of wat? Hebben ze het zand onder de asfalt niet goed genoeg egaal en overal gestampt? Is er niks genaakt om het water te doen weglopen naar de bermen (of slootjes)? Is het Chinese kwaliteit?


  Maak melding
 14. en dat zegt de meneer die overall onschuldig is..

  hij weet van niks heeft nooit wat gedaan..

  wie kan mij verklappen hoe je eerlijk door je loon te verdienen vijf honderd miljoen euro/us$ kan sparen op de suri.bank..

  nooit bent veroordeeld of contakt gehad met j & p..


  Maak melding
 15. @RobG,

  Jij bent het typ dat alles goed wil praten omtrent DDB; Al zet DDB K* voor jou om te eten, zeg je nog DANK JE WEL: HET HEEFT HEEL ERG GESMAAKT.

  Je bent echt een lachertje om hier te komen vertellen dat RAMON is ontheven omdat hij niet GOED functioneerde??

  De antwoord van Caldeira waarom Ramon is vervangen; was voor een ieder DUIDELIJK!!

  RAMON IS DOOR EN DOOR CORRUPT; JOUW GOD DDB HEEFT EEN DEEL VAN DE BUIT GEKREGEN.

  ALLEEN RobG geeft er een andere DRAAI aan precies zoals ik van hem gewend ben.


  Maak melding
 16. Sinds de onafhankelijkheid is men nog steeds bezig te asfalteren en “gaten te vullen”.
  300 jaar lang hebben ze Hollanders uitgescholden, ze hebben ons uitgebuit !!!. Maar wie buit Suriname nu uit stelletje idioten.


  Maak melding
 17. @Henry, ik heb je al die tijd overschat, maar je bent door eigen toedoen eindelijk door de mand gevallen en nu ligt je intelligentie open en bloot straat.Je fantaseert erop los en je maakt van een opmerking een verhaal waar gestoorde V7 aanhangers wel geloof aan hechten.


  Maak melding
 18. Tijdens het VES debat werd door een panellid aangehaald dat de NDP niets gedaan heeft mbt corruptie bestrijding. Meneer Caldeira verdedigde de NDP door te stellen: ” Waarom is de toenmalige minister van OW dan onslagen als minister?”
  Door het aanwezige publiek werden dit beantwoord met boegeroep en vragen waarom hij dan eervol ontslag is gegeven en waarom hij met een riant salaris tot adviseur van de president is benoemd.
  Conclusie………..


  Maak melding
 19. En nu maar werer afwachten of en wanneer de stratenmakers door de regering betaald worden, de bedrijven moeten dit klote gedrag van deze shit regering wel accepteren, weinig keus , hun staat het water ook letterlijk en figuurlijk tot aan de lippen.
  RobG steek je kop eens in ijskoud water misschien dat je dan tot bezinning komt en de dingen ziet zoals ze werkelijk zijn


  Maak melding
 20. @RobG,

  Je bent absoluut geen DOMME man maar om zo als een kip zonder kop achter DDB aan te hobbelen kan ik nog begrijpen (Nazi-Duitsland) maar om Ramon als INTEGER te beschouwen en te roepen dat zijn BELEIDSMEDEWERKERS hem in de problemen hebben gebracht, dan zit er DUIDELIJK een steekje bij jou los.


  Maak melding
 21. @ROBBY-X LEVE de “EERLIJKE” NDPer-
  Abrakadamski , met nog MEER BOEVEN gaat
  het land ZEKER vooruit !

  Stel BOEVEN aan op alle HOGE POSTEN, dan
  verdwijnt ook het Staatstekort van ZEVEN MILJARD!

  Laten de boeven van de Centrale Bank de geldpersen
  maar weer aanzetten, dan komt helaas de EXPLOSIE
  van de SRD ! De schuld ligt dan weer bij de
  ambtenaren en niet bij de LEIDER van het land !!

  PS : Geef Abrakadamski NOG EEN promotie, benoem
  hem tot minister van FINANCIEN, dan kan de Sranang
  bevolking NOG MEER genieten van de NDP/welvaart !

  Leve de LEGE-NEGATIEVE- STAATSKAS-economie
  van DESI ! Broodje Venezuela is populair !!


  Maak melding
 22. Ach die arme trieste henry daar kan je alleen medelijden mee hebben, dee v7 aanhangers zijn ndp ziek. Ze fantaseren erop los en gaan het ook zelf geloven. NDP maakt ze gek.


  Maak melding
 23. Ministers als jullie echt van dit houden verrijk je zelf niet met staat gelden ,doe wat voor dit land laat zien wie je bent kijk de wegen binnen Paramaribo infrastructuur is om te huilen niks veranderd in 50 jaar dat ik weet laat een status achter als je ooit niet bent word je gewaardeerd word je vereeuwigd mensen zullen je nooit vergeten de heer sabir meester in goede uitspraken zeg herhaaldelijk in hum tum aur wo luister naar hem en leer wat tot ziens alle goeden aan u uwen en alle mensen


  Maak melding
 24. Mw Adjaiko,
  Met onderhoud blijf je altijd bezig. Je bent daar nooit klaar mee! Overal hetzelfde. Tijdens een strenge winter hier gaan de wegen ook eerder kapot. Ik was ook woest toen door slecht wegdek ik een steen uit de asfalt tegen de voorruit van mijn splinternieuwe auto kreeg. DE SURINAAMSE OVERHEID DOET DUS ZIJN BEST! Als burger hebben we ook plicht om mankementen op wegen door te geven. Dat kunnen ze niet altijd ruiken. Verder heb ik gemerkt dat: Deng Sranang Mang no de kring deng kontren! Is een kleine moeite om de dichtstbijzijnde afvoer put bij je eigen kontren schoon te houden en alle plastic uit de sloten binnen je eigen omgeving. WANNEER JIJ HET DOET, GAAN ANDERE MENSEN JE VOLGEN!
  Dus Sranang Mang help met de schoonmaakben onderhoud. Laat niet ALLES over aan de overheid. Ik zag bepaalde dingen in Suriname. Mijn handen jeukten om aan de slag te gaan. Mensen keken naar je en ze begrepen er niks van. Zo wang ben denki zeker: dies moes de wan Leba. Maar nee mensen. Bepaalde dingen gaan je dan gewoon aan het hart.
  Ik hoorde toeristen klagen over rotzooi. Dus mensen als iedereen helpt wordt Suriname een paradijs. Ook voor toeristen. Zodra ik weer kom, ga ik weer helpen schoonmaken. 🙂
  BOSI BRADAS!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES