Surinaams kinderhuis Nos Kasita tegen het licht

26

PARAMARIBO, 6 jun – Kinderhuis Nos Kasita wordt tegen het licht gehouden. Het door particulieren bestuurde kinderhuis onderhoudt op zijn zachtst een bedenkelijke financiële huishouding. Ingrijpen door de overheid is een kwestie van tijd.

De kans is groot dat een nieuwe leiding wordt aangesteld. Dit zegt Raoul Dankoor, voorzitter van de commissie Toezicht op Kinderopvanginstellingen. Het slechte financieel beheer kwam aan het licht na een grote brand. Die legde het oude verblijf van Nos Kasita in de as. Met geld van de overheid en particulieren is elders een nieuw tehuis opgezet.

Na de brand is een hulpactie opgezet. Toen werd ruim honderd en zestig duizend Surinaamse dollar (ongeveer veertigduizend euro) opgehaald. Het geld ging niet naar Nos Kasita, maar staat op een aparte rekening. Het tehuismanagement eist het geld nu op. Volgens Dankoor heeft het te maken met het gebrek aan geld om onder meer lonen te betalen. Daar is het donorgeld niet voor.

- Advertentie -

26 REACTIES

 1. Heeft dankoor niet in eerste instantie brand gesticht om dit tehuis onder zich te krijgen met al haar inkomsten?

 2. Wat een gedoe met de Surinaamse kinderhuizen. Eerst de deuren wagenwijd openzetten voor blanke pedofielen uit Nederland en nu weer dit.

 3. Er is gedoneerd geld op een rekening voor Nos Kasita gestord.De overheid betaalt de toegezegde subsidiegelden aan Nos Kasita niet, daardoor lijden de kinderen van Nos Kasita honger. Mevr. Dankriet, de ‘moeder’ van Nos Kasita belt naar de minister van financiën en zegt ‘Andy, Andy are you there?’ Andy zegt botweg NO! Vervolgens zegt de overheid dat mevr, Dankriet niet aan het door de gemeenschap gedoneerde geld mag komen en met eigen ogen ziet ze de kinderen van Nos Kasita verhongeren. Ik kan me voorstellen dat mevr. Dankriet vervolgens des duivels wordt.

 4. -Raoul Dankoor, dit staat geschreven,

  -Met geld van de overheid en particulieren is elders een nieuw tehuis opgezet.
  Na de brand is een hulpactie opgezet. Toen werd ruim honderd en zestig duizend Surinaamse dollar (ongeveer veertigduizend euro) opgehaald. Het geld ging niet naar Nos Kasita, maar staat op een aparte rekening.

  =Vreemd genoeg heb ik via de branding vernomen hoe je naar de bank bent geweest om te vragen dat men GEEN geld meer mag storten op een bepaalde rekeningnummer.

  Hoe zit het met een psychologische begeleiding voor
  SRD 8.800,00
  Ook is aangegeven dat na 5 jaar de mensen moeten verhuizen uit het nieuwe gebouw.

  ==Wat is nou de waarheid????

 5. Dit staat wel als geïsoleerd bericht volkomen out of the blue, maar zit er niet veel meer achter? Is dit een politiek spel? 84 kinderen zitten in dat tehuis de oudsten 18 de jongsten ongeveer 2 jaar. Over 4 jaar op straat of nu politiek bedrijven, waaronder alles valt. Paarse vlaggen en zo. Ik vind het schandelijk dat de leiding van het kinder huis omzonden manier wordt neergezet. Een plan indienen voor de besteding van de donaties? Die kinderen moeten eten welk plan maakt Dank oor daar zelf voor?

 6. Schande

  Wat een gedoe met de Surinaamse kinderhuizen. Eerst de deuren wagenwijd openzetten voor blanke pedofielen uit Nederland en nu weer dit.

  Je doet je naam eer aan, racistische idioot.

  Als er één land is waar de stiefpapa’s, ooms en neven zich vergrijpen aan 11-jarige meisjes is dat Suriname wel.

 7. @Schande, ben je ook al weer vergeten dat Andre P zijn dochters jaren lang heeft misbruikt??? Het is een Surinaamse man.

  Het moet een keer ophouden om een vinger naar anders te wijzen, terwijl dit probleem op de hele wereld voorkomt.

  Ik kan jou nu vertellen dat vele kinderen met een trauma rondlopen in Suriname, omdat vele families hun eigen mensen niet in de gevangenis wil zien. Aan de kinderen wordt vertelt dat oom niets wist wat hij deed.
  Onderzoek het zelfs maar, omdat ik weet waarover ik het heb. De gesprekken zijn niet mals om aan te horen.

 8. Volgens mij is het donorgeld ook voor het uitbetalen van de lonen voor de mensen die hun diensten verlenen aan Nos Kasita want hoe willen ze zonder die mensen het tehuis door draaien ? Ik heb mee gesponsord en vind het dus vreemd dat de mensen hun loon niet krijgen , ik vind dat ook daar het sponsorgeld oa voor gebruikt mag worden.Daarbij stinkt dit verhaal alle kanten op want de kinderen moeten eten en de boodschappen halen is zelfs OOK een probleem dus wat doet dat sponsorgeld op de andere rekening..

 9. Housenegros Ira, Henk Molenaar en blaka bakra zijn er weer als de kippen bij om hun blanke baasjes te verdedigen.

 10. De moderne maatschappij met z’n geleuter over kinderopvang en dit en dat. Wat is er mis mee dat de vader gaat werken en de moeder thuis blijft om voor het huishouden en de kinderen te zorgen? Moeders willen tegenwoordig graag overdag bevrucht worden door de werkgever en ’s nachts door de man? Is dat het? Het ideale plaatje? De hemel?

 11. Aan zulke broeya’s kan je de vooruit gang van Sur.meten.Is het geld nog steeds op de bankrekening of in iemand anders zak?Natuurlijk komt er geen onderzoek naar.

 12. Ik heb ook toentertijd wat gegeven, maar ik vind het terecht dat er toezicht moet zijn.
  Niet omdat mevr: Dakriet het tehuis heeft opgezet moet en mag ze zelfs alles beslissen, zo werkt het niet in een moderne samenleving.
  Er is een nieuw tehuis gebouwd en als vandaag of morgen wat met mevr: Dakriet gebeurt, wie krijgt het voor het zeggen en wie is de wettige eigenaar van het gebouw enz enz enz…..
  Allemaal leuk en aardig wat de dochter van de dame in de Branding verteld, maar zo werken de dingen niet!

 13. Belachelijk… Tante Lottie offert zich al jaren op om voor deze kinderen te zorgen. Ze heeft het jaren zonder steun van de overheid gedaan. En toen er donaties kwamen moest ze ineens plannen indienen bij de overheid, om over het geld te kunnen beschikken.
  Als tante Lottie er niet was stonden er 80 kinderen op straat. De overheid heeft zich nooit en te nimmer om hen bekommert.
  Als de overheid twijfelt aan de financiële huishouding van het kindertehuis stel dan een curator in om hen te helpen met de financiën.

 14. @ Schande,

  Ik heb er nog een voor je:

  Raoul L. (42 ) heeft drie jaar en zes maanden celstraf, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, tegen zich horen eisen op de rechtszitting. De verdachte heeft seksuele handelingen met een 17-jarige gepleegd. Hij heeft meerdere malen onbeschermd seks met de tiener gehad, terwijl hij hiv-positief is. Hij heeft het slachtoffer ook niet op de hoogte gesteld over zijn besmetting.

  Officier van Justitie, Claudia Bruining, merkte op dat het slachtoffer consistent is in haar verklaringen. De verdachte leerde haar via Facebook kennen. Zij trok bij hem in en veel later kwam zij erachter dat hij hiv-positief is. Zij hadden een maand lang onbeschermd seks met elkaar. Uit het medische onderzoek bleek dat het slachtoffer niet besmet is met het virus.

  De verdachte beweerde dat hij het slachtoffer wel op de hoogte had gesteld en dat zij er geen moeite mee had. Het meisje ontkende dat ze de status van de man kende. Zij gaf aan dat de verdachte geen beschermde seks wilde. Hij weigerde een condoom te gebruiken. Bruining voerde aan dat er sprake is geweest van kwaadwillige opzet. De verdachte heeft al een vonnis op zijn naam staan. Hij zat eerder opgesloten in een verkrachtingszaak. Op 2 juli zal deze zaak verder behandeld worden.

  Bron: Starnieuws.

  Ook een blanke man, zeker?

 15. En dat wederom over de ruggen van tientallen weerloze,getraumatiseerde, uitermate kwetsbare kinderen!

  Sommigen proberen de zonden van hun soortgenoten wit te wassen door consequent te verwijzen naar de zonden van de andere soort! Wat een malloten!

 16. @ MX,

  Je slaat de plank volledig mis. Ga je eens verdiepen in sommige materies. Een antwoord als de jouwe had ik ook kunnen bedenken. Awari domrie!

 17. Suriname a la moment is Nos Kasita in het groot.
  Belangen en nogmaals belangen.
  Ikke ikke ikke de rest mag enz.enz.

 18. @Henk Molenaar
  Als er één land is waar de stiefpapa’s, ooms en neven zich vergrijpen aan 11-jarige meisjes is dat Suriname wel

  Jij bent zeker nooit een Nederlandse pater/pastoor tegengekomen toen je klein was.
  Wat je schrijft geldt ook in Nederland, maar Nederland is het land van de doofpot, vandaar!

 19. blaka bakra
  @ Schande,

  Ik heb er nog een voor je:

  En zo kun je van elk land, elk volk wel voorbeelden geven.
  Dus waarom zo eenzijdig gericht?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.