Brunswijk en Somohardjo bedacht op verleidingen

33

PARAMARIBO, 5 jun – Als een kloek met haar kuikens. Zo waakzaam zijn politici Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur, PL) dezer dagen. Niet één van hun volgelingen mag afdwalen. Het grote gevaar ligt op de loer.

De NDP zou klaar staan om leden in parlement en districts- en ressortraden te verleiden tot overstappen. “Het is mijn taak als voorzitter om de mensen hiervoor te behoeden, want dat is niet de wil van het volk. Twee kandidaten van PL zijn benaderd door de NDP om over te lopen”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Ook kandidaten van andere politieke partijen binnen V7 hebben aanbiedingen gehad.

“Dit hebben ze eerder ook al gedaan, het is niet iets nieuws voor ons”, aldus Somohardjo. ABOP heeft evenals PL de leden op het hart gedrukt standvastig te zijn. Als wordt samengewerkt gebeurt dit in groepsverband. “Het zal wat moois zijn als elke gekozene voor zichzelf gaat onderhandelen. In een partij kan er maar één leider zijn”, zegt Brunswijk. Hijzelf is tot nog toe niet uitgenodigd voor onderhandelingen.


33 REACTIES

 1. De NDP moet wel de wil van het volk respecteren. Misiekaba beweert dat het stil is in de hoek van de VHP, maar intussen proberen ze wel VHP’ers los te weken en in te palmen. Dit hadden ze voor de verkiezing moeten doen, niet erna. Voor hetzelfde kopen ze ALLE gekozen politici om, dan krijg je een dictatorschap. Dat was niet de wil van het volk. Het volk wilde niet dat geld zou regeren, maar dat de gekozen meerderheid zou regeren en niet de gekochte meerderheid.


  Maak melding

 2. Geen wonder voor de alertheid . Want deze slimme leiders beseffen heel goed dat V7 met ABOP voor de meerderheid in de VVV kunnen zorgen.

  Een kabinet Brunswijk – Somohardjo is niet ondenkbaar .

  Brunswijk heeft nog rekeningen te vereffenen :
  Ontslag minister
  vernedering Amafo
  financiering zorgverlening
  Uitbetaling kinderbijslag
  financiering AOV
  OGS-Dompig
  Moiwana
  Grondenrechten
  werkgelegenheid
  verdwijning $110.000.000
  onderzoek lege staatskas

  En nog een waslijst


  Maak melding

 3. Als ik die reacties van sommigen hier lees moet je het met een korreltje zout nemen .de verliezer moet zijn hart kunnen luchten .
  Laat ze hun hart luchten ze moeten hun ei kwijt ,zolang ze maar weten dat ze in de oppositie zitten is er niets mis mee.het volk gunt ze geen regeer macht met hun hele coup van vele partijen en toch de oppositie in hihihihi over vijf jaar zien wij wel leren jullie eerst om eerlijke oppositie te voeren en de belangen van het volk voor op te stellen dan pas gaat het volk jullie toki waarderen .zolang dat niet gebeurt zullen jullie mislukkelingen zijn .twee dingen moet toki afzweren ,landverraad en het surinaamse volk voorliegen en dit is de prijs die toki betaald .


  Maak melding

 4. Een potje tjikre tjikre met bouterse en alles is weer vergeten door Somo en voor brunsie een lekkere brassa met baas en een dansie netie is een regering zo gevormd.


  Maak melding

 5. Chan Santokhi, voorzitter van de VHP roept collega politici en de nazaten van de contractarbeiders uit India op, om alles na te laten wat de rust tussen de verschillende bevolkingsgroepen kan verstoren. “Er is geen enkele groep die meer Surinamer is dan de ander. Dit land is een diamant. Elke zijde is een bevolkingsgroep, een cultuur, een religie. Samen vormen zij de glans en dat moet elke dag weer gepoetst worden”, stelt Santokhi. “Wij zijn Surinamers, wij blijven hier, wij zullen hier sterven.”…DUS ZO PRAAT SANTOKIE NU,wel laat ,dit napraten wat BOUTERSE AL JAREN ZEGT.


  Maak melding

 6. De NDP voorzitter had op het podium verklaard dat hij met eerlijke mensen wil samenwerken, gezien de huidige situatie wil hij zoals het in zijn aard ligt, samenwerken met omgekochte mensen.
  De awarie domries, Misikaba en Meye krijgen versterking van Breeveld.
  Ik denk niet dat dit de wil is van kiezers die op Doe gestemd hebben.
  Trouwens ik geloof niet dat de achterban van Doe enige inbreng heeft gehad in deze beslissing.


  Maak melding

 7. er is in Suriname een politieke klimaat geschapen waarbij het moeilijk zal zijn deze te bezweren. De geest is uit de fles als het gaat om corruptie ,omkoping. Want money talk is devies.
  Jammer dat een generatie nu verloren gaat want dit gedrag zal heel moeilijk zijn te stoppen. Want een politie staat komt niet. De surrogaat vrienden om baas die azen op meer bezittingen.
  Daar heeft het volk op gestemd kan mij niet voorstellen dat alleen Paramaribo noord Rainvile en maretraite dit inzien


  Maak melding

 8. Ingezonden brief in DWT van Christine Samson:

  Gods wil….

  s het gods wil dat er nog zoveel krotten te zien zijn (met een overvloed aan paarse vlaggen), terwijl er overal decadente kastelen van huizen verrijzen (met ook paarse vlaggen)? Zijn met gods wil van ons belastinggeld, schaamteloos, staatsmedia misbruikt voor propaganda? Heb je met een schoon geweten een vette rekening geopend ergens in een belastingparadijs, omdat god dat wil of vanwege onderhandse gunningen, overfacturering en gesloten enveloppen?

  Wil god dat onze prachtige natuur ernstig wordt vervuild met plastic en kwik zonder dat daartegen streng wordt opgetreden?

  Is het ook gods wil dat de president de afgelopen 5 jaar nauwelijks zijn gezicht heeft laten zien, laat staan verantwoording heeft afgelegd in ons parlement?


  Maak melding

 9. Verleiden tot = CORRUPTIE !!!!. Allemaal mooie bewoordingen voor ongegeneerde, misselijkmakende praktijken uit de criminele paarse hoek.


  Maak melding

 10. @Pero, jij moet je mond houden over landverraad en het volk voorliegen.

  Jouw baas heeft landverraad gepleegd met het vermoorden van onze broeders.

  En zie een aantal voorbeelden over het liegen van jouw baas.

  ouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea

  Have nice day


  Maak melding

 11. Mies koosje heeft zijn hart op waterkant kunnen luchten.
  Mies koosje heeft alles opgenoemd die de regering bouterse niet heeft waar gemaakt in die vijf ,maar net als toki wordt er niets opgenoemd die wel geraliseert is in vijf jaar.met andere woorden zoveel mogelijk negatief vertellen van deze regering dan bereikt front v7 haar doel.
  mies koosje ,jullie hebben je eigen graf gegraven mie mang het volk had jullie door met die leugens en daarom gaan jullie weer in de oppositie bank ,en daar gaat jou goeroe toki weer in en mag hij zijn zegje gaan doen in de oppositie ,wij van paars wensen jullie heel heel veel sterkte toe .


  Maak melding

 12. Voorlopig hebben ze Brunswijk en Somohardjo alleen maar geld en positie in het vooruitzicht gesteld. Maar dat schijnt niet te hebben geholpen. De volgende zet zal zijn om jonge dames naar de heren toe te sturen. Dat zal waarschijnlijk meer indruk maken….


  Maak melding

 13. @Pero, dat was nagenoeg zijn gehele verkiezingsprogramma. Bouterse heeft weinig voor elkaar gekregen. De man is te schijterig om in de dna tekst en uitleg te geven over zijn beleid. Wat voor ka president ben je dan. Ik heb het niet over v7. Je dwaalt af gozer. Blijf bij de les of zit je weer aan de black label.


  Maak melding

 14. Molenaar mies koosje wat jullie nu doen zet geen zoden aan de dijk ,luchten jullie je hart zoveel als mogelijk zoals jullie goeroe toki .


  Maak melding

 15. De rol van de wanabee sergeant der nulde klasse van de Rambocuscoup van 11 maart 1982 is uitgespeeld, hij is door al zijn verzinsels- en politieke steekspelletjes heen. Voor de rest moet het geen probleem zijn om zonodig ondeugdelijke ministers te vervangen.


  Maak melding

 16. HEEEEEY Pero waar ben je PEROOOOOOOOOO ik wacht op je reactie naar Koos en Henk Molenaar zaaaang het word spannend PEROOOOOOOOOO!!!!!!! kom je nog zeker gaan dokken flauw hoor.

  laat me


  Maak melding

 17. @Laatme,

  Pero is zijn roes aan het uitslapen ergens op 8 hoog / Bijlmer Frissenstein. Als Bouterse hem vraagt harakiri / seppuku te plegen doet hij het nog blind ook. De man is geïndoctrineerd door de paarse sekte. Zelfs een wassie van awarie domrie Mey gaat niks meer uithalen.


  Maak melding

 18. De broertjes Koos en Henk Molenaar ( zo weggelopen bij Martijn volgens insiders) kunnen het maar niet verkroppen dat er de komende vijf jaar en waarschijnlijk langer geen marionetten van Nederland een toontje mee mogen zingen in Suriname. Waarom zijn deze achterlijke boeren toch zo geinteresseerd in Suriname? Met de NDP aan de macht zijn we van plan de bewaking van onze kinderspeelplaatsen op te voeren dus de heren zijn gewaarschuwd. Het wordt overigens weer vijf jaar oppositie op dit forum voor deze zwakzinnige jantjes. Petje af voor hun doorzettingsvermogen dat helaas voor hen nimmer tot iets leidt.


  Maak melding

 19. Verleidingen? Hoe gaat het in z’n werk? Op een dag belt iemand aan je deur en hij heeft een koffer bij zich, laat de inhoud zien, vertelt dat de koffer met inhoud van jou kan zijn als je overloopt naar de NDP en laat een telefoonnummer achter. Gaat het zo?


  Maak melding

 20. het is erg stil rondom het surinaamse politiek gebeuren..

  je hoort niks officiëels meer sinds de verkiezing..

  gewonnen en toch niks gekregen behalve 26 zetels en wat nu ,de absolute meerderheid alles onder controle….

  alles iedereen is stil,ook de winnaar laat geen letter vallen,, al die mofinas zijn terug in hun eigen hol en wachten af wat er komen gaat..

  in tussen doet god zijn werk alles onder water niemand zegt wat,gelukkig heeft de V7 niet gewonnen dus kan ook niet beschuldigd worden..

  misschien de vorige regering tussen 2010 en 2015 die gezeten heeft of nog zit kan de vraag beantwoorden..

  hoe nu verder is een viesie van deze regering..met al die knappe koppen..


  Maak melding

 21. @koos

  Ja Dino zit vast en jij zit vast in een kringloop van haat en onherstelbare psychische beschadigingen. Ik heb met je te doen oudje. Ga eens een keer op vakantie en maak jezelf vrij van haatgedachten.


  Maak melding

 22. Surinaamse politici zijn principeloos. Voor een spiegeltje en een kraaltje zitten ze op de eerste rij.
  Het overlopen van de ene naar de andere partij was al tijdens het eerste termijn Bouterse ingezet en zal tijdens het tweede termijn gewoon doorgaan.
  Bouterse blaft en de schoothondjes houden braaf de pootjes op.
  De Surinaamse politiek is een groot toneelspel!


  Maak melding

 23. Mies koosje draait al jaren die zelfde cd ,koosje molenaar en consorten kunnen niets beters verzinnen .ze hebben het gemunt op het surinaamse volk die deze wettig gekozen president heeft gekozen.

  Wel wel molenaar ,mies koosje ,vijay,ray en anderen die deze regering niet gezint zijn……wij die deze regering hebben gekozen hebben ggekozen voor verbetering en vooruitgang en dat heeft paars .wij gaan weer voor vijf jaar.wat jullie ook mogen beweren of denken ,wij zijn het wettig gekozen gezag en daar zullen jou toki en etnisch denkende vhp en co zich moeten onderwerpen .ook rutte en co zullen zich moeten onderwerpen omdat deze regering geen felicitatie van. Nederland nodig heeft,zij smeekten om heropening van de nederlandse ambassade niet de regering bouterse had gesmeekt.wij laten ons niet chanteren door nederland of wie dan ook.vergeten jullie redimusus niet ….suriname gaat zijn eigen weg en dankzij de staats greep zijn wij volwassen geworden,ook met ale respek voor vene op het gebiedt van niet op holland rekenen ,kan je niet zeggen van de vhp die steeds op nederland was aan het rekenen voor hulp.
  dank zij vene was er die nul optie waar hij mee begon .jammer dat somo het voor vene heeft verpest en het geld maar oppotte waar het paardje sterft terwijl het gras groet zie die verhongering van babys toen .ik heb vertrouwen in de huidige koers van deze regering mik na monie lolo op verantwoorde wijze .deviezen prima moet er zijn en daar heb ik vertrouwen in de president van de centrale bank zeker weten .goud en olie prijzen zijn gekeldert dan maar zuinig aan en dat heeft de regering bouterse begrepen .wat toki en ko deden was het volk opjutten dat het barslecht gat op economisch gebied,het volk is niet dom toki ,het volk is wijzer geworden en het komt door die oude politiek van de vhp en nps die het volk steeds benadeelde met een kleine aalmoesje .als het goed gaat laat het volk ook profiteren ,als het slecht gaat dan maar de broekriem aanhalen ,en als er bezuinigt moet worden moet het maar.waarom zou het volk niet willen offeren als er bezuinigt moet worden .toen het goed ging waarom hebben de oude politiek het volk niet laten profiteren ,het was somo en zijn soort genoten die vene de les hadden voor gelezen .zou het volk deze gasten weer regeermacht geven,ik denk het niet .toki en redimusus blijven jullie rustig zitten in de oppositie ,het volk heeft gekozen voor paarsen de hele wered heeft het geweten ,verder wil ik jullie allemaal mee geven dat ik hoop dat suriname goede zaken mag gaan doen met china zoals de hele wereld zaken wil doen met china ,zie ethiopie zie angola een mooi voorbeeld hoe het kan .amerika en europa hebben alleen verdeeldheid gezaait in vele afrikaanse landen zie ook in het caribisch gebied.china wees welkom met wederzijts respekt ,als nederland en de westerse wereld met de ontwikkelings landen had gemeent waren ze toch een eind opgeschoten .op dit moment knijpt europa als de grieken uit de euro stappen en hun heil gaan zoeken bij china en rusland.
  Ik hoop vurig dat de mach van amerika. En europa wordt doorbroken door china en rusland ,amerika en europa willen die arme landen economisch in een wurggreep houden om niet vooruit te kunnen komen .ze hebben het ovver mensen rechten maar doen zaken met die landen ,wat voor politiek is dat .verdeel en heers.bouta wij staan achter jou beleid moge je de wijsheid hebben ,wie zonder zonde is legge de eerste steen ,laat rutte dan die eerste steen leggen als hij durft.


  Maak melding

 24. @vader, wie zegt dat ik nu niet onder palmboom lig ? Bouterse gaan we nooit vergeven. Zelfs een kippendief in su wordt
  zwaarder gestraft dan een massa moordenaar. Bouterse moet gewoon de bak in.


  Maak melding

 25. Rechtvaardige straffen voor MEGA-misdaden zijn
  GEEN HAATUITINGEN ! DINO zit 100% TERECHT !!

  Ook DESI moet zijn Straf toebedeeld krijgen door de
  Krijgsraad !
  Heeft niets te maken met HAAT, ELKE MOORDENAAR
  moet in een democatie gewoon bestraft worden !!

  Sommige massamoordenaar-lovers zijn de weg kwijt !

  Leve de rechtsstaat Sranang !

  Herstel de waarlijke democratie ! STOP Corruptie en
  STOP de Mensenrechtenschenders !!!


  Maak melding

 26. koosje , je bent nog een puber .
  vader probeert je uit te leggen dat je een geestelijke andoening heb , leest eerst aandagtig voor je antwoord geeft .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.