Bouterse ontmoet leiders PALU en DOE

37

PARAMARIBO, 5 jun – NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft besprekingen gevoerd met leiders van de politieke partijen PALU en DOE. Dit meldt de Ware Tijd. Het betreft ‘aftastende gesprekken’.

Hoewel buiten gefluisterd wordt dat er zal er worden samengewerkt, hullen de leiders zich in compleet zwijgen. Een bron van de Ware Tijd spreekt van een “goed gesprek.” DOE-leider Carl Breeveld bevestigt het gesprek: “Maar ik kan er niets van zeggen, ook omdat ik interne afstemming moet plegen.” Afgesproken is dat voorlopig niets naar buiten wordt gebracht. De leiders houden zich dus maar op de vlakte.

DOE en PALU behaalden elk een parlementszetel tijdens de afgelopen verkiezingen. Bouterse zei onlangs tegenover aanhangers dat samengewerkt zal worden met “eerlijke Surinamers.” Hoewel binnen zijn eigen partij en oppositieblok V7 stemmen opgaan voor samenwerking, wordt geen krimp gegeven. Geen van beide kanten neigt die richting op. Samenwerking tussen de twee garandeert wel een snelle presidentsverkiezing.

37 REACTIES

 1. Plannen worden gesmeed om de laatste centen leeg te roven. Anton Pispaal wordt een worst voorgehouden en foetuboi Breeveld mag straks naar de pijpen van zijn baas dansen. Firma jut en jul. Suriname is straks overgeleverd aan deze hyena’s.


  Maak melding

 2. Palu en Doe,twee meelopers !!!
  Palu die niks voorsteld en Doe die corruptie wil bestrijden samen met de grootste corruptenaar bouta!
  Twee niet te vertrouwen partijen !!
  Hard maar waar!~


  Maak melding

 3. De Bisschop heeft al aangegeven dat Bouterse vooral de christenen dicht bij zich moet houden, dus DOE gaat zeker deel uitmaken van de regering. Waarschijnlijk de christelijke NPS ook.

  Wel een gevaarlijk politiek-religieus spel dat de Bisschop speelt, want mocht PL in de regering komen, dan zal zij de moslims dicht bij zich willen houden en de VHP’ers zouden wel eens de Hindoes dicht bij zich willen houden. Nieuwe polarisatie dus. Dit keer geent op de religie ipv de ras.


  Maak melding

 4. Heeeeeee, Ray.

  Yu doro baka?
  Ken je me nog?
  Zo te zien heb je het verlies goed kunnen verwerken. Ben blij dat je niet de hand aan jezelf hebt geslagen.
  Er zijn mooiere dingen op deze aardbol dan een Bouta en een Chantokhi. Ga eens lekker op vakantie.


  Maak melding

 5. Bouterse zei onlangs tegenover aanhangers dat samengewerkt zal worden met “eerlijke Surinamers.” Haha, men ziet wat er onder eerlijkheid wordt verstaan, de paarse eerlijkheid is het omgekeerde inwerkelijkheid oneerlijk. Ma kut. Wat goed is noemen de paarsen slecht en omgekeerd. Aan de vrucht herkent men de boom. Geen wonder dat het gros van al die paarse aanhangers oliedom krijsen, neks no fout als we hebt weer gestemt op misdadigers, want is kut. hihi. God heeft eindelijk de lijder gegeven die het volk verdient, en de hele paarse ceremonie van aanbidding in de paarse kerk olv van Stef Anus geeft het bewijs wie en wie er worden gediend. Het volk of baas. In Romeinen 16 kan men lezen over dit soort van voorgangers.
  Vers 17 Vrienden, er is nog één ding waarvoor ik u ernstig wil waarschuwen, en dat is het gevaar van scheuring. Sommigen zijn daarop uit. Zij proberen u verkeerde dingen te laten doen, dingen die ingaan tegen wat u is geleerd.
  18 Blijf bij hen uit de buurt, want zulke mensen dienen niet de belangen van Christus, maar die van henzelf. Zij zetten altijd hun eigen zin door en als u niet oppast, hebben zij u zo omgepraat. Zij misleiden de eenvoudige gelovigen met huichelachtig gepraat.
  19 …Ik wil graag dat u steeds meer vertrouwd raakt met het goede en dat u zich in geen enkel opzicht inlaat met het kwade.
  20 De God van de vrede zal ervoor zorgen dat de duivel onder uw voeten wordt vermorzeld.
  De paarse aanhangers verdienen de dictator van Suribabawe.


  Maak melding

 6. Wat denkt moraalridder Breeveld te kunnen bewerkstelligen om samen te gaan werken met deze paarse roversbende zonder principes, eigen belang speelt hierbij zeker een grote rol, want als je deze man de afgelopen tijd goed gevolgd hebt, dan had hij geen goed woord voor deze paarse bende,en denkt hij nu ineens met zijn ene zeteltje daar verandering in te gaan kunnen brengen, hij is net als die andere farisëer van Misiekaba, een volksmisleider.


  Maak melding

 7. Gelukkig is Palu ook op sterven na dood, en zijn de rollen van de grote hielenlikkers Hok en Ramlaldalal uitgespeeld, en zien we dit soort figuren niet meer terug die alles wat krom was, recht praatte.


  Maak melding

 8. Wie weet ligt er misschien ook een BIJBAANTJE voor Carel in het verschiet.
  Je weet maar nooit wat ” Desiderius” allemaal met die gast heeft bekokstoofd om hem aan boord te krijgen van het ” PAARSE PIRATEN SCHIP ”

  Wat denkt u van een BIJBAANTJE als ADJUNCT- GEESTELIJK leider van ” Desiderius “, het PAARSE KNAAGDIER “, tegen een MAANDELIJKSE EXTRAATJE van SRD 6999

  ” Stevie, Hallelujah the Gold digging Preacher, kan met zijn SRD 6000 plotsklaps concurrentie krijgen en notabene MINDER gaan verdienen dan de concurrent…..

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Houd het eenvoudig.

  Palu gaat voor een koopje mee, Men hoeft Hok alleen maar te faciliteren en hij bukt wel.
  DOE zal nooit mee kunnen doen en heeft in de VVV ook niets te leveren.

  Dit is alleen Ketelmuziek voor Brunswijk met de boodschap als je niet meedoet gaan we stemmen kopen in de VVV en wordt jouw bijdrage steeds minder waard. ABOP is alleen van belang omdat het ruim 60 stemmen heeft in de VVV en in de DNA voor wat extra quorum kan zorgen.

  Houd het simpel V7 doe niet mee want overlopers en verraders komen altijd het slechst uit het verhaal.
  Stel gewoon geen presidentskandidaat als de VVV een verloren zaak is dan gaat baas denken dat hij het zelf wel kan en de anderen af kan schepen.

  Baas loopt met alle beloften binnen maanden vast en valt uit met hoofdpijn waarna de kleine baasje ruzie met elkaar krijgen elk denken baas te zijn en hun eigen ding te kunnen doen met als gevolg dat Baas nog meer hoofdpijn krijgt en alles stuurloos wordt.


  Maak melding

 10. Doe met 10000 heeft een veel breder draagvlak dan Palu met 400 vergaarde stemmen.
  Dat Doe een verkapte NDP is is trouwens geen staatsgeheim. Als Bouta tussen die 2 moet kiezen zal het hopelijk Doe worden.


  Maak melding

 11. Desi is met de volgende coup bezig.In 1980 gebeurde het voor de verkiezingen en nu net na de vekiezingen.
  De kraaltjes en spiegeltjes coup van 2015


  Maak melding

 12. Mies koosje,ray,jojo en simpatisanten.wezen jullie waardige verliezers,het is niet leuk om het onderste pit te delven maar toki la grandioos.vanaf het begin hadden de opinies voorspeld dat v7 front zou gaan verliezen dus doen jullie niet als het vreemd in de oren klinkt .toki kwam met allerlei scenarios als zou de mensen zich bedreigt voelen ,geen spijkers op laag water gaan zoeken die toki houdt jullie dom en jullie zijn ook achterlijk en dom .die kuil die men dacht te graven voor de ndp zijn deze losers zelf in getuimelt.die gehele front v7 heeft het volk al die tijd voor gelogen en het volk had jullie door en die rekening hebben jullie gehad en dat noem ik pero gerechtigheid.

  Deze front v7 heeft nog nooit gezegd dat de regering bouterse iets goeds heeft gedaan het was alleen maar corruptie en slecht bestuur en daar heeft toki en zijn trawanten een hoge prijs voor betaald .het volk slaapt niet het volk was en is klaar wakker en jullie hebben het geweten.op t.v zag je hoe toki bouterse voor van alles beschuldigd voor het buitenland om wille van de macht .
  deze toki dacht met zijn beschuldigingen munt uit zijn leugens te slaan maar toki lee, a koor ing krabiasie.

  De regering bouterse moet deze land verrader in de oppositie bank laten weg rotten en met andere partijen gaan samen werken
  toki voerde geen oppositie toki heefd zware beschuldigingen geuit richting bouterse.nogmaals toki jullie zijn terecht veroordeeld tot de oppositie bank en daar horen deze leugenaars deze land verraders thuis ,weg met dat hokjes gedachte .


  Maak melding

 13. Offtopic: Na Suribabwe is in Zimbabwe amnestie hot !

  ===============================================

  De stiefzoon van de Zimbabwaanse president Mugabe is veroordeeld voor doodslag. Russel Goreraza, een zoon uit een eerder huwelijk van Grace Mugabe, reed in februari in zijn BMW een voetganger dood.

  De rechtbank legde Goreraza geen celstraf op, maar gaf hem een boete van omgerekend 720 euro. Hij mag zijn rijbewijs houden.

  De rechter besloot tot coulance nadat Goreraza (31) berouw had getoond en zijn excuses had aangeboden. Bovendien had Mugabes stiefzoon geen strafblad.

  Volgens een BBC-correspondent zijn veel mensen in de hoofdstad Harare onthutst door het vonnis. In vergelijkbare zaken krijgen verdachten dikwijls twee jaren celstraf.


  Maak melding

 14. VIJAY,.de .NDP,..DOE,..NPS,..ABOP,..daar heb je meer aan als het zooitje ongeregeld bij de VHP,Santokie de land verrader en PL.van SOMO,..de onbetrouwbare politiek folklore opportunist.weg met die handel.


  Maak melding

 15. Mies koosje dwaald af hou koers mies koosje ,je wijkt af zoals jou goeroe toki af wijkt.mies koosje kom met argumenten wees volwassen ,je springt van de hak naar de tak ,niet voor niets heet je mies koosje. Dag mies koosje.


  Maak melding

 16. Een regering bestaande uit NDP, PALU, DOE en AC is de meest werkbare combinatie, tevens de beste regeervorm want ze zorgen voor rust en stabiliteit in de Surinaamse samenleving. De laatste tijd is er teveel reuring geweest in SU, in aanloop naar de verkiezingen. Het is nu tijd voor rust in de tent en ontwikkeling c.q. opbouw van het land Suriname.


  Maak melding

 17. Pero
  Door zelf na te denken ben je geen verliezer. Je bent gewoon een mens. Anderen hebben een andere keuze gemaakt en zullen daar van de vruchten plukken.
  Naar mijn benadering zullen het zure vruchten zijn aangezien de regering Bouterse Amereeli bewezen heeft niets op te kunnen bouwen wat duurzaam is.
  De bewijzen zijn er alleen worden ze door de 45% van de Surinaamse bevolking die voor de NDP gestemd hebben niet gezien.
  De NDP stemmer aanvaard incomplete plannen zonder financiële fundatie tot vooruitgang. U aanvaard dat met geleend geld consumptie gefinancierd wordt en verklaard dat tot vooruitgang. Het wachten is nu op het moment dat de rekeningen betaald moeten gaan worden en blijkt dat de jeugd de rekeningen van het potverteren voor hun kiezen krijgen.

  Wacht maar even af en u zult zien wie er verliezen als u in winnaars en verliezers wilt denken.

  Ik ben geen sympathisant van V7. Ja zij hebben verloren door een veelvoud aan redenen.

  1) Bouterse heeft heel slim op anti sentimenten geanticipeerd zonder ze zelf te benoemen.
  2) De NDP heeft schaamte loos in een alles overtreffende schaal staatsmiddelen ingezet. De juigmachine bij grondbeschikkingen.. Het betreft grondhuur waar de mensen als ze geen kapitaal hebben niets mee kunnen.
  3) Er is heel slim anti VHP geacteerd terwijl NPSers overgenomen zijn. Deze NPSers die overgelopen zijn hebben ongeveer 10.000 stemmen verplaatst in Paramaribo/Commewijne/Para en Sipaliwini). net het verschil tussen winst en verlies.
  4) Voor de rest heeft Brunswijk al breekijzer gefunctioneerd en de NPS en BEP gedemonteerd.

  Veel mensen gaan spijt krijgen maar dan is het te laat.


  Maak melding

 18. @Smatje
  Kijk aub eerst naar de geschiedenis voor de logica te hanteren.
  Bouterse acteert op basis van verdeel en heers.
  Alle partners worden of geassimileerd of verscheurt en uit gespuugd.

  Zie de VVV / DNP van Wijdenbosch.
  Zie de KPTI
  Zie Palu
  Zie VA
  Zie AC combinatie
  Zie BVD
  Allemaal uit elkaar getrokken of geassimileerd.

  PALU heeft geen enkele betekenis meer met 1.733 stemmen waarvan er 435 tot de zetel van Anton (pis)Paal geleid hebben. PALU brengt nog wat DR en RR leden als verzekering mee zonder dat ze omgekocht hoeven te worden.
  DOE brengt voor Bouterse niets. Alleen hoofdpijn omdat Breeveld nog wel een beetje oprecht moet kunnen blijven. Als Breeveld mee gaat is hij de volgende verkiezingen zijn zetel kwijt omdat zijn kiezers wel nadenken.

  Zoals het er nu uitziet kan de NDP met PALU in de VVV de president kiezen. Ofwel AC en Brunswijk zullen zich moeten inkopen en dat belooft dus weinig goeds voor de stabiliteit van de nieuwe regering ook al hebben ze een meerderheid.

  Zie de ervaring van de afgelopen periode waarin de presidentiele commissies een regering naast de regering vormden.
  Zie de ervaring van de laatste weken waarin de president een minister zonder gevolgen uitmaakte voor fraudeur

  Suriname krijgt de regering die het verdient een regering die niet regeert maar aan het pluche plakt. Een regering die potverteert.


  Maak melding

 19. Loes (B)ero, jij bittere cassave planter / snodder rijder, de enige die hier dwaalt is je president annex massa moordenaar / coke dealertje Bouterse. Je praat, eet en schijt net als Bouterse. En dit alles voor een broodje bakkeljauw en een blikje Fernandez. Of je bent wanhopig of je lijdt aan een zeer ernstige vorm van bordeline. Waarom jouw amnestie president mislukt is is vaak genoeg beargumenteerd door de ware Surinamers. Gaan we niet nog eens doen.

  Het volk slaapt niet, het volk was en is klaar wakker voor de volgende bordje bruine bonen met rijst. Men doet weer een plas en neks no fout. Vervolgens gaat men weer op de bedeltour bij nederland en china.

  Have a nice day


  Maak melding

 20. 5 jaar geleden zei Breeveld dat vanwege zijn christelijk geloof hij niet voor Bouterse kon stemmen om tot president te worden gekozen. Wat is er in die 5 jaar veranderend? Heeft hij nu een andere geloof. Wat een hypocriet is deze man toch.


  Maak melding

 21. ik wil niet dan de NDP gaat samen werken met de VHP, de vhp heeft te veel slecht gepraat richting de ndp en dan is ook tegen mij als stemmer,

  alles slechte dingen tegen mij partij neem ik ook letterlijk aan dat het ook tegen mij is.

  ALs de NDP met VHP gaat werken stem ik niet meer op de NDP.


  Maak melding

 22. @Koos

  Je schrijft elke dag dezelfde reactie. Alles wat je schrijft komt steeds op hetzelfde neer. Je vindt Bouterse maar niks, je vindt Suriname maar niks, je vindt de Surinamers maar dom en achterlijk, je vindt dit en je vindt dat en blah blah blah…………
  Heb je niet in de gaten dan je alleen maar kletskoek uitkraamt en dat niemand hier zit te wachten op een reactie van een gefrustreerde zwakzinnige boer?
  Ga eens wat nuttigs doen domme boerenl*l. Als je zo begaan bent met het lot van Suriname, ga er dan heen en meld je aan in de politiek. Misschien lukt het je dan om iets te veranderen dat je niet zint. Het oeverloos geblaat echter op dit forum leidt tot niks en ik merk dat ik vaak je reacties al niet meer lees. Totaal nutteloos dat dom geklaag en gezeur. Get a life, zoek je billenmaatje Henk Molenaar op en koop een paar schone pampers.


  Maak melding

 23. Oke, nu worden Palu en Doe voor rotte vis uitgemaakt, omdat ze gesprekken hebben gehad met Bouterse’s NDP. Gaan deze zelfde mensen ook de VHP uitschelden als blijkt dat niet Palu of Doe met NDP gaan samenwerken maar de VHP?
  Ik vind het nogal hypocriet dat jullie een rechtvaardiging voor jullie verwrongen mind. Please ga een leven zoeken en houden jullie met jarenlang zeuren over Bouterse. Kan mij het wat schelen wat men doet in Suriname? Is toch van den zotte dat voornamelijk mensen die heerlijk in NL zitten met een Nederlands paspoort zich druk maken om een regering in een ander land waar ze geen stemrecht hebben. Ga je liever bezighouden met Rutte en zijn bezuinigingen.
  Het zal mij niet verbazen als het merendeel van de zogenaamde felle internet tegenstanders van Bouterse hindoestanen blijken te zijn, maar dat zal blijken als ik hier lees dat ze VHP (lees: Santhoki) geen verrader vinden als blijkt dat er samengewerkt gaat worden met Bouterse zijn NDP.
  Wees ook gewoon consequent.
  Ik ben wel blij dat jullie vurige wens niet de waarheid is geworden. Nog 5 jaar vastbijten (eerder vastzitten) in jullie Bouterse syndroom.

  In elk geval, zal elke samenwerking van de VHP met de NDP alle kritiek van de afgelopen 10 jaar volledig doen verstommen.
  Amnestie blijft ongewijzigd en men gaat toch werken met een president die “veroordeeld” is. Santhoki zal hoe dan ook zijn hoofd voortaan omlaag moeten houden. Dat moet hij nu al doen. Ik vind het persoonlijk een schande dat hij niet heeft gebracht wat hij heeft beloofd en toch niet aftreedt. Hoe geloofwaardig ben je dan? Geef een ander de kans om het over 5 jaar opnieuw te proberen. Maar nee, meneer blijft graag op het pluche zitten.


  Maak melding

 24. @manu,

  Ik vermoed dat die Bisschop de kans wil grijpen om de christenen bij elkaar te drijven in de nieuwe regering.

  @printa,

  Wat je ook doet, in Suriname kun je niet om de etniciteit heen, want het land is gebaseerd daarop. Dat is het fundament van het land. Wie daaraan wil hakken en een kunstmatige moksie-alesie wil brouwen, die zal merken dat die stamppot niet erg smaakvol zal zijn. Het zal boter noch vis zijn, een vieze brei. Het beste is dus om iedereen in z’n waarde te laten en politiek samen te werken, zoals de VHP dat altijd heeft gedaan. De NDP heeft geen toekomst, want Bouterse houdt het bij elkaar en hij heeft niet het eeuwige politieke leven. Zodra Bouterse wegvalt barst de strijd om de macht los binnen paars. Ik zie echt niemand op dit moment binnen de NDP (op Bouterse na) die de boel kan samenhouden. De NDP zal hoogstwaarschijnlijk de nieuwe NPS worden.


  Maak melding

 25. Overigens is de kans groot dat mevrouw Bouterse tezijnertijd de rol van haar man binnen de partij gaat overnemen. Zo baant ze de weg vrij voor de jonge Boutersetjes.


  Maak melding

 26. @Koos, ik durf het voor Robert Mugabe van Zembabwe op te nemen en daarmee stel ik mij niet kwetsbaar op t.a.v. jullie simpele gedraaf, maar heel sterk.Jij bent het product van de BBC, Fox News, de NOS, de media die de overheersende mening van de nieuwe kolonialen vertolkt. Koos jij hebt last van een cultureel probleem.


  Maak melding

 27. @Koos

  Jij hebt de schoonheidsprijs voor debiliteit gewonnen en we wensen je alvast heel veel succes met het winnen van de volgende. Ik geef je wel alvast een tip ouwe stormfronter. Probeer je tussen het uitleven van je Bouterse syndroom door ook nog een beetje te slapen. Van haat kun je goed ziek worden ouwe.


  Maak melding

 28. DESI weigert partners te zoeken voor een
  SANERINGSKABINET !

  DESI weigert zijn Onzin-uitgaven op te geven of
  drastisch te beperken !

  Wie doet mee in een kabinet van DESI , waarbij de
  SRD 100% aan WAARDE VERLIEST ???

  PS : DESI maakt de domme NDPers wijs dat hij
  het GIGA-probleem van de STAATSSCHULD gaat
  oplossen met LENINGEN uit CHINA !!!

  Moro bigi DONG KAW no e bestan !

  Leve de ZEVEN MILJARD Staatsschuld !


  Maak melding

 29. RobG, historie heeft uitgewezen dat het voeren van anti koloniale politiek gedoemd is om te mislukken. Welke successen heeft Mugabe nu behaald onder zijn bewind ? Het land is hartstikke geïsoleerd. Mensen leven in armoede en de inflatie is belachelijk hoog.
  Zelfde geldt ook min of meer voor Venezuela en Suriname. Door dat er de verkeerde leiders aan het stuur zitten mijden potentiële investeerders het land en dat in combinatie met een president die niet de vrijheid om gaan en te staan waar wilt zijn ingrediënten om te mislukken


  Maak melding

 30. @ Koos,
  Je moet meer weten over politiek dan alleen op los lullen!
  politiek gaat over samenspannen, uitsluiting en nog meer van dat soort shit! Koloniale machten hitsen volkeren op om elkaar in de haren te vliegen want als 2 hondenhonden vechten om een kluif gaat de derde ermee vandoor:)
  Neem eens landen als Iraq, Libië etc. als voorbeeld. Burgers werden opgehitst om hun zogenaamde corrupte leider te linchen en hun regimes omver te werpen. Tijdens het bewind van die leiders hadden die landen ten minste voor het oog aanzien. En nu..? Wie over corruptie van Bouterse praat moe bijvoorbijvobijvoorbeeld met een geldkoffer langs onze zogenaamde hardwerkende landgenoten met winkeltjes in de marktstraten van Holland. Zul je zien hoe content ze zijn om je te helpen met de bestemming ervan. Want uiteindelijk zijn ze zelf zover gekomen door smokkelwaar en NIET alleen door hard werken!


  Maak melding

 31. Bouterse voert aftastende gesprekken. Links naast hem ligt de bijbel, rechts naast hem ligt een kogel. Soms tasten z’n handen de bijbel af, dan weer de kogel. De gesprekspartners – nou ja, partners – worden nerveus en tasten hun hoofd af. Wat te doen? Of voor de bijbel kiezen – het kamp van Stevie de gospelzanger – of de kogel krijgen. Uiteindelijk is de keus niet moeilijk. Lijfbehoud gaat voor. Aftastende gesprekken geslaaagd, meldt de NDP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.