Verdomhoekje voor Charlie Charlie Challenge in Suriname

16

PARAMARIBO, 4 jun – Niet alleen ouders en leerkrachten maken zich bezorgd over de dreigende opmars van Charlie Charlie Challenge. Ook het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Minowc, mengt zich in het debat. Het ‘demonische’ spelletje moet in de ban.

Het ministerie heeft al een beroep gedaan op leerkrachten en ouders op erop toe te zien dat kinderen er van afblijven. “Ouders en leerkrachten moeten de kinderen beschermen door hun verrichtingen gade te slaan, zodat het fenomeen met wortel en tak kan worden uitgegroeid”, stelt Minowc in een persbericht. Voorlichting op school moet worden opgevoerd om te voorkomen dat kinderen er aan beginnen.

De Charlie Charlie Challenge vereist slechts twee potloden en een vel papier. Die worden op het papier recht over elkaar gelegd in kruisvorm. In elk van de vier open vlakken worden om en om de woorden yes en no geschreven. ‘Charlie’ zal dan op elke gestelde vraag antwoorden door een potlood op yes of no te schuiven. Minowc betreurt dat er nu al kinderen zijn die zich bezighouden met ‘deze demonische praktijken’.

16 REACTIES

 1. Ja, want Gregory Rusland en Chandrikapersad doen ook mee en geloven ook heel sterk in Charlie Charlie !

  Charlie, Charlie ben je hier !

  Charlie, Charlie ik lust bier !


  Maak melding

 2. Goed voorbeeld doet goed volgen….
  Als een land geleid wordt door demonen dan zullen de kinderen zich ook bezig houden met demonische praktijken’.


  Maak melding

 3. “Ook het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Minowc, mengt zich in het debat. Het ‘demonische’ spelletje moet in de ban.”

  Werkelijk niet te bevatten!! Zijn ze daar bij het ministerie echt zo stupide dat ze een persbericht laten uitgaan om toezicht te houden op wat nu als een viral marketing stunt is bewezen voor de horror film “the Gallows”?

  Ik zou er goed geld voor betalen om erachter te komen wie er zo achterlijk is geweest te denken dat het een goed idee was. Die persoon is kennelijk te stom om eerst te onderzoeken wat dat spelletje is en of het wel klopte. Je zou stikken van het lachen als het niet zo triest was. Wedden dat die persoon(en) allemaal geloven in een oude blanke man die in de hemel leeft?


  Maak melding

 4. Niet verwonderlijk dat kinderen ontsporen, en zich gaan bezig met demonische spelletjes, ze zien namelijk het slechte voorbeeld van deze verotte politiek, waarin mensen zich bevinden, die er niet in thuis horen.


  Maak melding

 5. Forummers, odi odi.

  Ook in Nederland en overige landen heeft men gewaarschuwd voor ‘Charlie Charlie Challenge’.

  http://nos.nl/artikel/2038381-zorgen-om-charlie-charlie-rage-op-internet.html
  Zorgen om ‘Charlie Charlie’-rage op internet.

  En de volgende artikelen hierover kan men zelf nog raadplegen.

  Hype Charlie Charlie Challenge maakt kinderen bang.

  1 juni 2015 in het dossier OCCULTISME
  Charlie Charlie Challenge: tips voor ouders & tieners

  Dus niet alleen in Suriname.
  En nu is onze STEVE MEYE WONDER aan de beurt, om voor zijn SRD 6000,- netto per maand, Charlie Charlie Challenge te gaan bestrijden.
  En ook André (Theodorus) Misiekaba, tevens (voorganger) in DNA zal zijn bijdrage hieraan leveren.

  Ze zullen nu ten strijde trekken tegen alle vormen van demonen in Switie Sranan.


  Maak melding

 6. Typerend voor het discutabele niveau van intellect op het ministerie van onderwijs om zich bezig te houden met-, en bezorgdheid uit te spreken over de laatste hype! Nog snappen ze niet dat mensen elkaar alleen maar gek zitten te maken over dit soort onzin. Educate yourself, zou ik adviseren!


  Maak melding

 7. “met wortel en tak uitroeien” ?? Zou onze drugsveroordeelde meervoudig moordenaar Desire Delano Bouterse niet hetzelfde doen met de corruptie in Suriname. We weten inmiddels wat ervan terechtgekomen is….HELEMAAL NIKS…Dit land verkeerd in morele staat van ontbinding dankzij de criminele politieke leiders.


  Maak melding

 8. Een paar (kinder)psychologen en de minister van onderwijs in Suriname denken dat het weer tijd wordt dat ze in de belangstelling staan, zodat ze kunnen doen alsof ze belangrijk werk verzetten. Wat een onzin weer. Dit lijkt wel een stomme (letterlijk) lachfilm van Charlie Chaplin.

  Toen wij klein waren bonden we twee potloden met een elastiekje aan elkaar vast, we draaiden de potloden rond totdat het elastiekje strak opgewonden was, wanneer je het geheel losliet begonnen de potloden te “vechten”. Het MINOV heeft ons toen niet opgedragen daarmee op te houden, terwijl we, achteraf gezien, de kans liepen om alle duivels, demonen en DiDibri’s uit de hel op ons dak te krijgen.


  Maak melding

 9. Nu ik er beter over nagedacht heb; door dat spelletje met de twee potloden en het elastiekje zitten we nu opgescheept met de grootste DiDiBri uit de hel. Minovc, doet er dus goed aan dit nieuwe spelletje van Charlie Charlie met wortel en tak uit te roeien, voordat het te laat is. Het is Aswhin daarom geraden een mega dia op het onafhankelijkheidsplein aan te steken (hij moet niet wachten tot het weer Divali is), zodat het goede het kwade snel kan verdrijven.


  Maak melding

 10. @Milton: LOL!

  @ FER.E haha… ik heb geen idee of je serieus bent? Wie is Stevie M. Wonder?

  @ Roy, Manu, Flyer en Pokai Tongo: Jullie diagnose is DDBS (Deranged Desi Bouterse Syndroom). Vraag het je huisarts.


  Maak melding

 11. Dus je kunt een geest genaamd Charlie oproepen met 2 potloden, een stukje papier en 2 Ja’s en 2 Nee’s. Dan kan je een vraag stellen aan deze onbekende geest en hij zal de potlood zodanig draaien dat het wijst op een Ja of een Nee.

  Die figuren die het willen verbieden hebben niet eens zelf de proef op de som genomen (of stiekem wel?) en weten niet eens of het zin is of onzin.
  Btw, indien je de naam Charlie vervangt door Desie of André, gaat de potlood dan ook bewegen? Zo niet, wil dat dan zeggen dat Desie en André echt dood zijn? Zo ja, zijn Desie en André dan geesten?


  Maak melding

 12. Ik ben zo blij dat mijn kleinkinderen hier niet in geloven en ook niet aan mee doen. Want volgens hen ook al zou je de naam niet op noemen zou de potloden toch bewegen. Maar mijn moeder zei altijd ba zuku ba fini ba tjari. Als je zoek en je vindt dan moet je het ook kunnen dragen. Heeft een volwassen het al uitgeprobeerd en hun ervaring kunnen delen. Roep Jezus naam aan maar misbruik zijn naam ook niet. God is de almachtige, laten wij onze kinderen over Gods liefde te vertellen. Hij maakt ons niet bang, maar alleen vreugde en blijdschap


  Maak melding

 13. @Talita,

  Ik respecteer je geloof maar heb toch een vraag: wie aanbidden jullie eigenlijk, Jezus of de echte God, de Vader van Jezus.
  Weet je dat deze Vader van Jezus volgens de bijbel allerlei dreigementen heeft geuit tegen z’n aanhangers en zelfs complete steden met mensen heeft vernietigd? Dat hij om bloedoffers vroeg/vraagt?

  Je hoeft van mij geen Hindoe te worden, maar toch raad ik je aan eens de geschiedenis van Heer Krishna te lezen. Ik weet zeker dat je positief onder de indruk zal raken. Maar ik vrees ook dat jou dominee/priester/voorganger het je zal verbieden, want hij/zij geloven dat Heer Krishna een duivels persoon was. Daarom, lees zelf en oordeel zelf. Op het Internet kun je genoeg vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.