Eerste officiële match van Suriname onder Gorré

10

Bondscoach Dean Gorré (m) op de foto met “Natio”, het nationaal elftal van Suriname. De selectie is woensdag richting Nicaragua vertrokken voor een WK-kwalificatiewedstrijd, de eerste officiële match onder Gorré. Het duel tegen het gastland wordt zondag gespeeld om 21:00 uur Surinaamse tijd. Het team is gemotiveerd en de nieuwe bondscoach gaat voor niets anders dan de winst.

NATIO
Doelverdedigers: Obrendo Huiswoud, en Claidel Kohinor.
Verdedigers: Anduello Amoeferie, Joël Baja, Gilberto Eind, Ray Fränkel, Guno Kwassie, Jurmen Vallei, en Giovanni Asabigie.
Middenvelders: Bruce Diporedjo, Roxey Fer, Olvido Misidjan, Vangelino Sastromedjo en Gregory Pokie.
Aanvallers: Dimitrie Apai,Evani Esperance, Gregory Rigters, Stefano Rijssel, Galgyto Talea en Giovanni Waal.

UPDATE 8 juni:
Suriname verliest met 1-0 van Nicaragua:

Suriname verliest met 1-0 van Nicaragua. In de video het tegendoelpunt vlak voor rust. Suriname moet de thuiswedstrijd op 16 juni winnen om door te gaan naar de volgende ronde van de WK-kwalificatie 2018.

Posted by Surinaams elftal, Suriname & Voetbal on zondag 7 juni 2015

10 REACTIES

 1. Indien ALLE randvoorwaarden in place zijn kan het Surinaams voetbalelftal heel ver komen. Nochtans wen ik aan allen heel veel succes toe!


  Maak melding

 2. Natio, typisch Surinaams mentaliteit met een bijnaam. Laat het elftal eerst bewijzen, tevens op internationaal niveau kent men “Natio”niet als een elftal, maar als Surinaams elftal. Nadrukkelijk gezegd, Nationale elftal van Suriname.


  Maak melding

 3. @ Flexara,

  Een voetbalveld met aan weerszijden een paar bankjes wordt hier in Suriname al snel een ‘stadion’ genoemd. Ik heb het nationale elftal al zoveel keer succes gewenst en het is er nooit van gekomen, dus ik doe het deze keer niet….


  Maak melding

 4. Ik wens de bois van Gorre het allerbeste toe. Als de conditie uitmuntend is, ze over een goede stel hersenen beschikken, en de opgedragen instructies goed uitvoeren, lichamelijk en geestelijk sterk zijn. Ze bereid zijn als team samen te werken, hun individuele opdrachten in het belang van het team goed uit te voeren, als team als éénheid op te trekken in het veld, fouten van een andere snel als team op te lossen, waardoor er geen schade ontstaat, dan is er hoop. Als team gezamenlijk aanvallen en als team gezamenlijk verdedigen. Totaalvoetbal, de aanval is de beste tactiek. Strategisch ook goed zijn, de tegenstanders, schaakmat zetten, snelheid, hoge balcirculatie. Al naar gelang het resultaat op een bepaalde moment verslappen en versnellen. Nooit opgeven, doodgaat tot de laatste adem. De dood of de gladiolen.
  Morituri Te Salutant/Zij die gaan sterven groeten U. Sterker door Strijd. Wij Zullen Handhaven.

  De tegenstander de Nicaraquanen spelen, trainen op grote hoogten/gebergten, waardoor ze wel over een goede conditie beschikken.

  Hup Suriname hup
  Laat de Indiaan niet in z’n pantje/pannie staan
  Hup Suriname hup
  Trek de Indiaan geen pantoffels aan

  Hup Suriname hup
  Laat je uit ’t veld niet slaan
  Want de Indiaan op voetbalschoenen
  Durft de hele wereld aan

  Waarom Indiaan?
  Omdat het in het wapen van Suriname is.


  Maak melding

 5. @Yuccatan

  “ook geen afspiegeling van Suriname.”

  Ja sorry, maar Hindustanen en Javanen behoren nu eenmaal niet tot de topvoetballers. Hindustanen zijn wel goed in andere dingen zoals vermenigvuldigen. En dat doen ze met wiskundige precisie.


  Maak melding

 6. @passant,

  De dingen die jij opnoemt is voor professionals wel te doen, voor amateurs die af en toe internationaal spelen en trainen is dat heel moeilijk te realiseren.

  Als zwak voetballand moet je vooral investeren in de doelman en de verdedigers. Als die heel goed zijn, dan verlies je niet snel en kun je af en toe zelfs een overwinninkje halen. Vervolgens kun je je richten op de training van de middenvelders en de aanvallers. Alleen al met een goede basistechniek en een goede mentaliteit kun je ver komen.


  Maak melding

 7. Anthony N., Letitia Vrede (dacht ik) en al die geweldige kickboksers; tot daar aan toe.
  Maar dit is een teamsport en daar zijn Suri’s niet zo goed in. Altijd praatjes en jaloezie onder mekaar. Met verdeeldheid bereik je helemaal niets, met of zonder Gorre, en ook niet met mooie nieuwe shirtjes en een indrukwekkende naam voor het team.

  Een forumlid merkte op dat het team geen afspiegeling van de Surinaamse bevolking is. Waarop een ander opmerkte dat Javanen en Hindoestanen niet kunnen voetballen. Bij mij gaat het er niet in dat er in heel Su niet 1 Javaan, Chinees of Hindoestaan te vinden is die goed genoeg is voor het Nationaal elftal.

  Vriendjespolitiek en voortrekkerij maken deel uit van alles wat in Suriname plaatsvindt. Dus waarom niet in de sport?
  Sluiten jullie de ogen voor de waarheid en blijf rustig struisvogeltje spelen. Ook dat is niet fout toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.