VHP hekelt omkopen van Surinaamse kiezers

33

PARAMARIBO, 31 mei – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, protesteert ‘met klem’ tegen omkopingspraktijken rond de afgelopen algemene verkiezingen. Aanleiding is een video die via onder meer Facebook wordt verspreid. Te zien is hoe Abop-leider Ronny Brunswijk geld verdeelt onder kiezers.


Kort na het behalen van vijf parlementszetels heeft de Abop een bijeenkomst georganiseerd met sympathisanten. “Natuurlijk bedankte Brunswijk de kiezers op zijn wel bekende manier, namelijk door geld te verdelen of te strooien. Uit welingelichte bronnen vernemen wij dat Brunswijk meer dan honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijf en twintig duizend euro) heeft verdeeld”, stelt de VHP.

Maar ook de NDP van Desi Bouterse zou zich schuldig hebben gemaakt aan omkopingspraktijken. In het Inheemse Kwamalasamutu zou ook flink gestrooid zijn met geld. “De VHP protesteert met klem tegen deze handelwijze. Omkoping van kiezers is een zeer verwerpelijke daad. Omkopingspraktijken werpen een smet op de democratische verkiezingen en het functioneren van de democratie.”

33 REACTIES

 1. Ze geven het nog steeds niet op. Hoe kan Brunswijk een kiezer omkopen na een verkiezing? Wat een onzin zeg!
  We zullen maar niet over Nickerie beginnen waar er geen sprake was van omkoping maar een duidelijke vorm van agressie tegen kiezers van andere partijen door de VHP sympathisanten.


  Maak melding

 2. DE KAT( VHP) OP DE SPEK BINDEN.

  De top van het hoofdstembureau bestaat compleet uit VHP-ers die reeds onder Venetiaan zijn aangesteld. President Bouterse heeft deze mensen nooit vervangen en het blijkt nu dat er mogelijk zwaar gesjoemeld is in het nadeel van de NDP. De bezorgdheid van V7 kan ik begrijpen.

  OEPS,NDP FOUTJE BEDANK.


  Maak melding

 3. Tja,.. is een gegeven.
  Dingen beloven is ook een vorm van omkopen.
  In Nederland is iedere werkende nog in blijde verwachting van de 1000 euro van rutte


  Maak melding

 4. =De VHP probeert mensen te stimuleren om een opleiding te gaan volgen en hoger op de ladder te komen.

  =De PL probeert mensen te helpen een eigen onderneming op te zetten om zelfs hun geld te verdienen.

  =De NPS probeert de waarde en normen van de mensen terug te brengen in de samenleving.

  =De NDP is vooral voor feesten, uitschelden, culturen uit elkaar halen en heeft geen visie. Zelfs de NDP koopt de zielen van de zwakken.

  =De ABOP houd zijn mensen achter en dom door ze steeds te vertellen dat hij heel veel zal doen voor hen als hij gekozen wordt.!!!! Maar er gebeurt nooit iets dan de mensen voor de gek te houden. Hier worden de zielen van de mensen ook gekocht.
  Sommigen verkopen hun zielen geest aan de duivel.

  -Het gaat maar gewoon door in Suriname, zie maar hoeveel een MBO diploma hebben. Jammer dat straks de jeugd niet opgewassen is tegen studenten van buitenaf.
  Behalve de rijken dan….


  Maak melding

 5. -Terwijl ik voor de pc zit, krijg ik via de radio te horen dat er zegels zijn afgebroken van de stembussen.
  Zielig wat er gebeurt met al die fraude.

  NDP staat bekend om zijn corruptie en dit weer!!!!!!


  Maak melding

 6. Indien de 21 stembureau’s waar nu de getallen van gepubliceerd zijn goed geteld zijn is er we iets heel vreemds aan de hand in Paramaribo

  Waar in heel Paramaribo de NDP V7 met maar liefst 22.000 stemmen achter zich liet is het verschil bij deze stembureau slechts 2.

  Ook zijn de verschillen per bureau zelden extreem. En worden NDP hot spots gecompenseerd door Hotspots. Ofwel deze steekproef op ongeveer 10% van de stembureaus en 10% van de stemmen geeft heel iets anders aan dan de uitslag die gehanteerd wordt.

  Voldoende reden, mede vanwege de ontbrekende zegels, het slordige beheer en de trage procedure, om bezorgd te zijn en stembusfraude vooral niet uit te sluiten.

  Het is zeldzaam dat de verliezer bij verkiezingen fraudeert.


  Maak melding

 7. Hoe stom kan een volk zijn, om op een uitgebluste seniele moordenaar te stemmen die nu a allerlei lichsmelijke en geestelijke klachten vertoond, en half bezopen op een podium rotzooi staat uit te kramen, en de domme lachers op zijn hand te krijgen,


  Maak melding

 8. Ira
  De VHP probeert mensen te stimuleren om een opleiding te gaan volgen en hoger op de ladder te komen.
  X
  X
  X
  IRA
  wat je hier verteld is een grote grove leugen over de VHP en de NDP. De VHP heeft NOOIT geprobeerd om mensen te stimuleren om een opleiding te volgen en hoger op de ladder te komen. DE NDP heeft ervoor gezorgd dat de Schoolgelden worden afgeschaft en studenten studiefinanciering geeft die hogere opleidingen gaan volgen. De NDP heeft een studiebeurs ontwikkeld voor studenten die naar het buitenland gaan studeren die hoeven geen eigen kosten te maken. IRA de enige stimulator die door een partij is gecreëerd om hoger op te komen is door de NDP. Arme Ouders die geen Geld hebben kunnen hun kinderen toch naar school sturen zo creëert je gelijke kansen voor iedereen. IRA wanneer jij je leugenachtig propaganda Snavel open doet kom met feiten en niet met leugens!


  Maak melding

 9. Spijkers op laag water zoeken ,hoe laag moet je zijn om delen van het volk op te hitsen ,je krijgt er echt geen profijt van tokie.
  joe lasie keba als je het leuk vindt of niet het volk heeft gesproken.


  Maak melding

 10. Paravrouw ,

  Erg bedankt voor de beelden. Een beter bewijs kun je niet hebben.
  Ik zal het verspreiden op Surinaams en Nederlandse forums.

  Nogmaals bedankt. Neks no fout! we gaan voor nog 5.. hahaha ieja


  Maak melding

 11. als ik de v h p zou zijn,,zou ik nooit en nimmer met deze boeven bende samen werken,,dan máár in de opositie..

  principes zeggen heel veel over de je moreel ,je etiek eigen waarde,je respect, je eer,je kontakten,,je aanzien..je levens stijl,je familie,vrienden,je kennissen enz enz..

  vooral geen samen werking onder deze huidige lijder die het hele land volk,,vanaf de coup op 25 februari 1980 heeft vernietigt ,vele mensen heeft vermoord in 1982 op 8 december….
  hoe kan je in godsnaam met zo een iemand samen zitten werken..

  sinds die tijd altijd tegen gestreden tegen gewerkt tot heden..

  al heb je geen hersenen,je bent vergeetachtig je bent jeugd,weet niks van vroeger(coup 25 -2-1980) de moorden,op de vlucht dood geschoten,,,liegen,bedriegen drugs crimie,z.w. de vader als de zoon..,,,dan nog ,nog kan het niet ..

  macht is prachtig,maar je hebt als persoon een eigen ik,,,

  denk eerst goed na..


  Maak melding

 12. Beste Pero
  hoe is het denkbaar dat er uitslagen gepresenteerd zijn en er stembiljetten weg zijn (stembureau 16). Stembiljetten die later terug vonden worden in een open doos etc.

  Ook de hertelling geeft aan dat de zaak stinkt omdat op voor ongeveer 10% van de stemmen het verschil slechts 2 bedraagt terwijl op heel Paramaribo het verschil maar liefst 22.000 betreft.

  Heeft u wel eens gehoord van een fraudeur die zich zelf benadeelt.


  Maak melding

 13. @Sranan, studiebeurs komt niet van de NDP. Zie de vele Hindoestanen die goed geschoold zijn.

  -Kijk naar de branding en volg het volgende::::Moriaschool krijgt hulp van buurt organisatie de ghettoleider. Hier moet je je afvragen waar de ouders zijn. Dit gedrag kom je vaak genoeg tegen bij een bepaalde groep. Jammer.

  In bepaalde buurten komt tienerzwangerschap heel veel voor. Wat denk je van de kaboeladans???dit in bijzijn van de ouders?????

  -Ouderbijdrage is afgeschaft, maar ik kan jou vertellen dat de ouders nu alles moeten meegeven aan hun kinderen zoals, potloden, schriften etc.


  Maak melding

 14. De verkiezingen van 1980 zou de NPS glansrijk winnen en ik zal jullie zeggen hoe de NPS dat voor elkaar zou krijgen. NPS is een partij die gewend is fraude bij de verkiezingen te plegen. Je kan in Suriname ook stembiljetten uitgeven voor mensen die reeds zijn overleden. NPS kent het trucje en wellicht heeft V7 ook van ditzelfde trucje gebruik gemaakt. Met NPS in een coalitie kan je ervan uitgaan dat wie met pek omgaat ermee wordt besmet.
  NDP heeft het recht een onderzoek te laten instellen want je weet maar nooit


  Maak melding

 15. De min van Binnenlandse zaken, een NDPer die de verkiezing organiseert en de stembureau leden recruteert. De voorzitters van de stembureau’s tevens DC’s en ook nog NDPers. De voorzitter van het OKB tevens advocaat van DDB voorzitter van de NDP die erop moet toezien dat alles richtig verloopt.
  Hoe kan je in hemelsnaam de oppositie van fraude beschuldigen?


  Maak melding

 16. Srika
  31 mei 2015

  Van mijn neef ”INFO SRIKA”.

  Mensen, mensen, eerder op de avond (zaterdag 30 mei 2015) heeft het zenuw- en financieel centrum van de VHP in Den Haag bepaald dat er alles gedaan moet worden opdat de VHP (ZIJ HET DEELS) regeermacht in Suriname verkrijgt. Houdt dus in, dat toenadering naar de NDP van Bouterse zal moeten plaatsvinden.

  Tevens is ook voorgesteld dat flink geprotesteerd moet worden tegen de manier van telling van de stemmen van kiesdistrict Paramaribo. Door de telling in twijfel te brengen speculeert deze groep op niet valide verklaren van de verkiezing in Paramaribo, althans niet valide verklaren van de telling van stemmen.

  Maar dat enkele belangrijke spelers van de VHP de regeerboot niet willen missen staat vast. In het uiterste geval steun aan Bouterse geven is bij deze leden prioriteit aan het worden.

  Wat zullen de NPS en Pendawalima in deze situatie doen ?
  Misschien eieren voor hun geld kiezen?

  A watrapumpu fu Bouta ey dwing wroko bung !!!!!
  Maar let ook op de woorden van Srika !!!
  Srika

  zondag 31 mei 2015 om 01:52 uur


  Maak melding

 17. Wie had gedacht dat dit niet zou gebeuren moet maar voortaan de ogen open houden!
  Bouterse en Brunswijk hebben nog nooit een eerlijk spel gespeeld, dat weet iedereen, maar ze laten zich toch weer omkopen met een paar SRD’s!

  Hieruit blijkt voor de zoveelste keer hoe dom de gemiddelde Surinamer is.
  Allemaal moment opnamen, men ziet alleen geld rond vliegen en is meteen overstag, maar vraag de gemiddelde Surinamer naar zijn/haar stemmen en men weet het ineens niet meer!
  Hieruit blijkt dat Suriname nog steeds een bananenrepubliek is waar niet met het hoofd maar met de maag gestemd word.


  Maak melding

 18. Effecten van NDP ’s overwinning op partijen die verenigt zijn bij V – even ;
  VHP ; Onderling is het ontzettend verdeeld en de sfeer is hooggespannen en zeer explosief
  NPS ; NPS – frambo is gemarginaliseerd tot een thee-lichtje
  Pertjajah Luhur ; Somo gooit nu al de witte doek in de ring en mag van een wonder gesproken . Gij die Somo kent
  Bep ; is door een oog van een naald gekropen en mag nog ff meedoen
  DA 91 ; Politiek is niet voor een ieder weggelegd , geldt ook voor een Drs
  SPA ; het water is verdampt en het glaasje is nu leeg
  NEK’S NO FOUT !!!
  LOL


  Maak melding

 19. De kampioen omkopers hekelen het “omkopen”, althans vermeend? Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
  ——————-
  Ira
  -Terwijl ik voor de pc zit, krijg ik via de radio te horen dat er zegels zijn afgebroken van de stembussen.
  Zielig wat er gebeurt met al die fraude.

  NDP staat bekend om zijn corruptie en dit weer!!!!!!

  Is de ABOP ineens NDP geworden?
  Als het de NDP was hadden jullie helemaal geen zetel.
  Ontdoe je oogkassen van die shitttt!


  Maak melding

 20. @Srika,

  Die Hindoestanen in Den Haag moeten niet kletsen. Geen samenwerking met de NDP op dit moment. De NDP heeft weliswaar gewonnen, maar staat op haar benen te trillen. Bouterse is ernstig ziek en is maar 1 dag in de week bij. Dit keer zal hij een afgang worden als president en komen er spoedig verkiezingen. Bouterse weet dit en heeft daarom Adhin naar voren geschoven als VP. Hij heeft nl geen vertrouwen in de andere opportunisten van de NDP en weet dat zodra hij even uitvalt, ze aan z’n stoelpoten gaan zagen. Van Adhin – nog niet gepokt en gemazeld in het politieke spel – verwacht hij geen mes in z’n rug, maar juist veel steun en dankbaarheid en op een goede manier invulling gevend als inval president.


  Maak melding

 21. Paravrouw google de naam Dick Cheney in,was de 46 vice president van usa onder GW Bush.Deze Bush vond het nodig om Irak binnen te vallen.Dick Cheney heeft toen heel veel grote opdrachten gegeven aan Halliburton om werkzaamheden te verrichten in Irak waar hij toen bestuursvoorzitter van was.Wat ik hiermee wil zeggen is dat heel veel van ons nog steeds niet in de gaten hebben hoe het politiek spelletje wordt gespeeld.Hoeveel jonge amerikaanse militairen zijn er niet gesneuveld in Irak,Waar zijn de WMD gebleven anno 2015 zijn ze niet gevonden.Ze gaan naar de maan kunnen kijken wat er gebeurt in andere landen maar kunnen deze wapens nog steeds niet vinden.Ra Ra
  Ik weet niet als je Su en de Surinamers belachelijk wil maken maar dit gebeurt bijna overal in de wereld ook in de westerse landen.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 22. Het surinaams volk heeft op 25 mei 2015 uitgesproken.
  De domme VHP ers moeten eindelijk inzien en respect tonen voor het besluit van het volk.
  De leuze chan e long is nu falide.
  Chan het volk wil je absuluut niet, noch je domme figuren om je heen.
  Heb respect voor het besluit van het volk.


  Maak melding

 23. Allen,

  Het volk van Suriname heeft gekozen.
  Nu is het vooral zaak om verder te kijken, en met z’n allen een betere Suriname opbouwen.
  Laat de rest maar kletsen, zorg voor jezelf, want niemand anders gaat dat doen.
  Suriname SUCCES.


  Maak melding

 24. santo koopt zijn kiezers niet om , maar hij verplicht de hindustanen om op vhp te stemmen anders krijgen ze niks uit staatskas .
  deze racist mag van mij dood vallen .


  Maak melding

 25. de vhp ziet spoken ze willen het nog steeds niet bgeloven dat ze verloren hebben .toki tijd om te bezinnen het leven gaat door .desi bouterse wordt weer herkozen dat geef ik jullie allemaal mee zelfs rutte mag het op zijn buik schrijven ….desi delano bouterse president.


  Maak melding

 26. DIT VOELT NIET GOED AAN. Ik las: “Gezien het vlaggen vertoon hadden wij meer zetels verwacht”. Aldus Lakhin. Ik heb nooit gehoord dat vlaggen mogen stemmen. In ieder geval voelt dit niet goed aan. Dit is nog nooit vertoond in Suriname. Wie is nu aan de macht. Het antwoord laat zich raden. DIT VOELT ECHT NIET GOED AAN. Aangezien men heel snel kopieërd moet men denken aan Venezuela. Hoe won de vriend van deze president de verkiezingen? Ik ben in ieder geval bezorgd.


  Maak melding

 27. Wat de nps, da91, spa , bep en de pl niet weten volgens mij, of doen ze bewust als of ze het niet weten, is dat de VHP sinds haar oprichting nooit echt Surinaams heeft gevoeld.
  de vhp voel zicht meer nederlands dan surinaams.
  de vhp voelt zicht meer verbonden met de hollanders,
  de vhp zou suriname laten valen en altijd voor de nederlanders kiezen.
  kijk de houding van de vhp sinds de geschiedenis tegen over suriname zelf en nederland.
  kijk naar de kleur van de vlag van de VHP, ze hadden alleen nog de olifant moeten ruilen voor een leeuw dan was het helemaal compleet.
  door de vhp is er geen eenheid in suriname, ze zijn keihard nog etnisch.
  de nps had allang afstand moeten innemen tegen dee partij want als je geschiedenis volg, waren en zijn de VHP in hard en nieren de grootste vijanden van elkaar, nu doen ze zogenaamd een combinatie maar allen hebben hun eigen doel waren ze de ndp willen breken, niet zo als of de nps en de vhp van elkaar houden, nee hoor.


  Maak melding

 28. Dit jaar nog een laatste keer naar Suriname, om grond en huis van familie in de verkoop te doen, alles rond te maken.

  Het geduld is op. Je kan je in Nederland rot werken, en investeren, maar ik reis liever van het geld. Suriname is al opgegeven.
  Het gaat richting Ghana, oftewel Afrikaanse taferelen.

  Wie weet kopen we wel een huisje in Spanje. 2 uur vliegen, altijd stroom, altijd water, bezienswaardigheden, goed infra.

  Soso BanaBa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.