Nog een protest: V7 bezorgd om bezorgdheid NDP

33

PARAMARIBO, 31 mei – De politieke combinatie V7 maakt zich zorgen om de bezorgdheid die de NDP heeft geuit. Het komt minstens vreemd over dat de NDP om een hertelling vraagt van de stemmen bij twintig stembureaus in Paramaribo. Dat het hoofdstembureau van Paramaribo akkoord gaat, is ook onbegrijpelijk.

Het vragen om een hertelling is niet terecht. Er is dan ook een protestbrief verzonden aan het hoofdstembureau. “Naar de letter en geest van de wet kan slechts met bezwaren ter plekke gedaan en waarvan in de processen-verbaal een aantekening is gemaakt, rekening worden gehouden”, stelt V7-coördinator Chandrikapersad Santokhi in de brief. Nu stelt NDP-woordvoerder Winston Lackin verschillen vast.

Het aantal volgens de stembureaus uitgebrachte stemmen zou niet overeenkomen met het aantal formeel toegekende stembiljetten. “De vraag rijst hoe hij aan deze aantallen komt, terwijl er nog stembureaus zijn die herteld moeten worden. Zulks roept vele vraagtekens op of deze hele actie niet bedoeld is om de uitslag te manipuleren in het voordeel van de NDP”, aldus Santokhi.

33 REACTIES

 1. Je zou denken dat de oppositie iets te klagen had, maar hier is de coalitie aan het klagen, terwijl die stemmentellers en de verantwoordelijken vooral haar mensen zijn. Er wordt hier een vieze spel gespeeld, de regels worden niet nageleefd, de stemmentellers zijn te dom, de oppositie heeft het al opgegeven en de kiezer is buitenspel gezet. Dictatuur dreigt!


  Maak melding

 2. NDPers, wij wisten dat Paramaribo het verschil zou maken en de santhokies dachten met frauderen weg te komen. er moet met spoed aangifte worden gedaan en mijn advies aan Bouterse is om bij de volgende regeermacht fanatieke strijder Rashied Doekhie te bekronen tot de minister van politie en justitie. Laat hem de fraude onderzoeken, met zijn netwerk zal hij de VHP ontmaskeren en koppen laten rollen. Ik STEM voor Rashied Doekhie als minister van politie en justitie!


  Maak melding

 3. Lees de reactie van Eugene van der San “Reactie op Santokhi” op Starnieuws. Deze marionet reageert alleen via de media. En dat noemt zich directeur van het kabinet van president. Deze strontvlieg heeft niet eens het lef om persoonlijk met zijn opponenten in discussie te gaan. Wat een achterbaks onderkruipsel is dat toch. Hij kan niet eens rechtuit een zin Nederlands praten. Deze ongeletterde baboen maakt de hele regering te schande. Een schop onder zijn kont moet hij hebben.


  Maak melding

 4. Zij die niet inzien dat deze “SMERIGE PAARSE ACTIE ” pure MANIPULATIE betreft zijn ZIENDE BLIND !!!!

  Smerige PAARSE RIOOLRATTEN zijn ze en dat zullen ze blijven tot in lengte van dagen !!!!

  Trevlig Söndag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. De oude schurken van het Front, Nieuw Front nu V-7 zijn altijd gehandhaafd gebleven als stembureau bazen. Op de Ritfeldschool was ik er getuige van dat de stembriefjes bij mijns inziens opzettelijk slechte verlichting werden geteld. Niet zelden stond er NDP, terwijl die gasten glashard het Front omriepen en alzo bevoordeelden. Het stemmen moet eenvoudiger, waarbij het niet nodig zal zijn om telkenmale dezelfde schurken op te roepen om zulks belangrijk werk te doen.
  Tijdens het Front had de NDP geen poot om op te staan, dus was het protesteren nauwelijks zinvol. Sommige van die gasten zijn even als sommige van die patijen al ter ziele.


  Maak melding

 6. Moet de VHP met de NDP de coalitie gaan vormen of plaatsnemen in de oppositiebanken? Deze vraag houdt haast elke VHP-er op dit moment bezig.

  Ik adviseer dit niet te doen. Reden hiervoor is: Indien er zaken verkeerd lopen, zoals geen geld en devaluatie aflossing van schulden etc, de schuld vaak genoeg word gelegd bij een deelnemende coalitie genoot. Kijk maar naar ABOP en PL.
  Ik voorspel grote financiële problemen waardoor plannen niet worden uitgevoerd.
  Dus VHP liever in de oppositie dan later het verwijt op de borst gespijkerd te krijgen.


  Maak melding

 7. De top van het hoofdstembureau bestaat compleet uit VHP-ers die reeds onder Venetiaan zijn aangesteld. President Bouterse heeft deze mensen nooit vervangen en het blijkt nu dat er mogelijk zwaar gesjoemeld is in het nadeel van de NDP. De bezorgdheid van V7 kan ik begrijpen.

  Het is mogelijk dat er fraude is gepleegd en dat de NDP meer stemmen zijn ontnomen of zo als het ernaar uitziet zijn er veel valse biljetten in de stembussen aangetroffen. Er zijn meer biljetten in de stembussen dan het aantal mensen dat mag gaan stemmen. Daarnaast heeft men ook in calculatie genomen het aantal gerechtigde stemmers die niet heeft gestemd.Er is altijd een deviatie naar benden ingecalculeerd. Wordt vervolgd……………….


  Maak melding

 8. Men is bezig de v7 op een geraffineerde manier uit te kleden stelletje schurken!
  Methode & techniek van de N.D.P. waar het kan toepassen als hun doel maar bereikt wordt.


  Maak melding

 9. Chandrika moet zich niet aanstellen en maar rustig afwachten wat de definitieve uitslag is van deze verkiezingen !
  Ik vind dat Lackin wel een punt heeft, want er mag wel een klein verschil bestaan tussen de geturfde kiezer en het aantal stembiljetten, maar als dit verschil significant groot is dan moet dit nader worden bekeken en worden uitgezocht.

  Chandrika is misschien bang dat men tot de ontdekking komt dat de VHP topambtenaren op het Min van BIZA, enorm hebben geknoeid zoals men dat altijd heeft gedaan.

  Misschien zullen alle stemmen van de kiesdistricten Wanica en Nickerie opnieuw moeten worden geteld ivm malversaties van de VHP tijdens deze verkiezingen.

  Chandrika roep & schreeuwt altijd moord en brand echter blijkt achteraf dat er niets aan de hand is en dat hij altijd gewoon heeft gelogen !

  Wie o wie zou alle misstappen, blunders en foute uitspraken van Chandrika eens op een rijtje zetten zodat wij deze man op z’n merites kunnen beoordelen !


  Maak melding

 10. =De NDP heeft zelfs alles geregeld en de stembiljetten laten afdrukken. Ze zijn zelfs thuis bij mensen gegaan om stembiljetten te verdelen.
  Lackin wilt nu hebben dat alle stembureaus in Paramaribo opnieuw geteld moet worden. Hoe dan als er geschreven staat dat er nog stembureaus zijn die herteld moeten worden??

  De mensen die de NDP graag gezien hadden in de NDA zijn haast niet gekozen, dus klopt het niet.

  -De NDP vertrouwd zijn eigen corruptie niet meer


  Maak melding

 11. @Koos, dit filmpje is geschoten op 27 mei jl, tijdens een bijeenkomst van het bestuur van de ABOP met de vrijwilligers die heel veel ondersteuning hebben gegeven tijdens de verkiezingscampagne. De mensen kregen een beloning in de vorm van een uitbetaling. Of moest het geld via de bankrekeningen worden overgeschreven? Wat jullie nu aan het doen zijn is niets anders dan verliezersgedrag openbaren.


  Maak melding

 12. V7 als ze opnieuw willen tellen, laat ze maar…

  Ik stel voor dat ook in overige de districten opnieuw wordt geteld.
  Er is grandioos gesjoemeld.

  De medewerkers die hebben meegeteld en niet getekend lijden nu al aan gewetenswroeging.
  Ze weten exact wat zich heeft afgespeeld en hebben bewust niet getekend, ze willen het bloedgeld niet.

  Het volk weet wat ze hebben gestemd, daarom heerst er overal een shock stemming, men begrijpt niet hoe het kan dat de ndp toch heeft gewonnen!


  Maak melding

 13. Ik wil ook nog benadrukken dat 60.000 stembiljetten niet zijn opgehaald!

  Dit betreft voornamelijk de first voters, wat begrijpelijk is, ze zijn niet goed geïnformeerd door hun ouders; ze zagen door de bomen het bos niet meer…

  Dus…de mensen die denken dat de jeugd aan de zijde van de ndp staat, nou keep on dreaming.
  Het zijn die first voters van 2010, de verloren generatie, niet de nieuwelingen.

  De jongeren van nu zijn iets wijzer, er is nog hoop voor een goede toekomst ze zijn gelukkig niet beïnvloedbaar, chapeau!


  Maak melding

 14. Het Paarse protest is om de aandacht aan te leiden van de feiten en omstandigheden.
  “Wat een land, wat en volk en nog meer wat een leiders”.


  Maak melding

 15. Sranan, je weet toch dat om minister van Justitie en Politie te worden, een bewijs van goed gedrag is vereist? Dat zal voor Doekhie, gezien zijn gedrag in het openbaar, geen enkel probleem opleveren en omdat Dino straks vanwege ‘goed gedrag’ vervroegd terugkeert uit de V.S. ,kan Doekhie hem ook mooi als onderminister aanstellen op het ministerie. En nu we toch bezig zijn de president te adviseren the right man for the right place te plaatsen, kan je de president meteen ook aanraden om Abrahams aan te stellen als minister van Financiën, dan krijgen Abrahams en Dino een herkansing om alsnog te bewijzen dat ze the right men for the right place zijn. Met zulke ministers gaan we zeker een gouden toekomst tegemoet.


  Maak melding

 16. @blaka bakra, je hebt groot gelijk. Hij gebruikt alleen zijn pen om iemand te bekritiseren, maar zelfs durft hij de persoon niet persoonlijk te zeggen waarop het staat.

  Va der San wilde toch hebben dat Bouterse moest gaan bemiddelen dat zijn dochter wel geslaagd was, omdat men het niet goed berekend had.


  Maak melding

 17. NDP is de dief die zegt ik ben bestolen. Reeds een paar uren na de onofficiële uitslag zei ik al dat er op grote schaal zou zijn gefraudeerd ten gunste van de NDP. De echte waarheid hoe fraude is gepleegd zal niet lang op zich laten wachten, voor einde van dit zal de beerput open gaan. Het zogenaamde protest van de NDP is alleen bedoeld om een eventuele onderzoek naar de vermeende malversatie te frusteren. De moordenaar zal er alles aan doen om aan de macht te blijven om zo gevangenneming te ontlopen. Ik hoop van harte dat leden van de V7 het door hebben en niet gaan helpen de financiële chaos op orde te stellen. Door de financiële crisis, failliete Suriname, zal voor einde van dit jaar een opstand van de bevolking komen.
  Dus V7 wacht even alles komt terecht.


  Maak melding

 18. Het wordt straks heel erg onaangenaam in Suriname. Het volk heeft gesproken, maar niemand weet precies wat het volk gezegd heeft. Want de regels om de stemmen te tellen werden her en der niet nageleefd. In deze chaos probeert de NDP nog een zetel binnen te halen om zo toch aan de 34 te komen. Een chaos die, zo het lijkt, door de NDP zelf met opzet is gecreeerd, door die meneer Miranda. Wat hij allemaal uitgehaald heeft toen er niemand meer aanwezig was en hij zgn moest rusten, weet hij vooral. Wat een klucht. Of juist heel zorgvuldig en goed gepland? Ik hou het op het laatste. Stemmen laten tellen en turven door analfabeten, hoe bestaat het.


  Maak melding

 19. Voor de analfabeten moet het stembiljet de volgende keer aangepast worden. Niet alleen moet het vakje bij de naam van de kandidaat gekleurd worden, maar moet er bovenaan bij de naam van de partij ook een vakje komen dat ook ingekleurd moet worden. Zo is dan tenminste een check ingebouwd om fouten te verminderen.


  Maak melding

 20. All,
  Klagen gaat niet helpen.
  Er komt een regering.
  Samenstelling:
  1.NDP
  2.ABOP
  3.PL (SOMO).
  Wijsheid is dat VHP toenadering zoekt tot NDP, anders bestaat VHP
  over 5 jaar niet meer. Waar is NPS vandaag?


  Maak melding

 21. wat een tering zooi bij elkaar..

  als je de verkiezing grandioos hebt gewonnen met 27 zetels de absolute meerderheid hebt behaald,wat lul dan nog meer..

  vorm toch zo spoedig mogelijk een regering en ga regeren..,bouw het land op met je meerderheid en lul niet verder..

  ga geen spijkers zoeken op laag water,,, anders moet die hele rotzooi op nieuw geteld worden van de eerste tot de laatste stem

  wat heb je aan al die verdachtmakingen,,,trouwens wie had gezegd,dat hij met iedereen wil samen werken…,of is dat bedoeld om zand in de ogen te strooien/volks verlakkerij/grote misleiding..

  je bezit het hele land alles tot jou beschikking,wat moet je nog..,, en als je toch gaat onderzoeken,,dan ook vanaf 1980 alles laten onderzoeken tot de laatste zaak..

  eventueel OAS de verenigde natie bij betrekken..totaal onafhankelijk onderzoek..

  durf je dat..


  Maak melding

 22. DE KAT( VHP) OP DE SPEK BINDEN.

  De top van het hoofdstembureau bestaat compleet uit VHP-ers die reeds onder Venetiaan zijn aangesteld. President Bouterse heeft deze mensen nooit vervangen en het blijkt nu dat er mogelijk zwaar gesjoemeld is in het nadeel van de NDP. De bezorgdheid van V7 kan ik begrijpen.

  OEPS,NDP FOUTJE BEDANK.


  Maak melding

 23. Het is Limbo met zijn info Act en Bakana tori niet gelukt om iedereen dom te houden.En dat wil niet tot de NDP doordringen.
  Velen begrepen het VES programma en weten wat Sur.te wachten staat met een NDP regering.Dat hebben ze willen vermijden en Lackin kan dat niet begrijpen.
  Zo als de Afrikanen een zooi hebben gemaakt van hun continent en vluchten massaal naar Europa,zo zullen er nu meerderen zijn die een uitweg zoeken om te vluchten.Al moet het in groente bakken naar F.Guyana.


  Maak melding

 24. De V7 hoeft helemaal niet bezorgd te zijn om een hertelling
  het komt alle partijen goed uit die willen weten wie het volk van de stad Paramaribo als regeerder(s) willen hebben. Wie zich zorgen maakt heeft zeker boter op zijn kop. OF NIET SOMS?


  Maak melding

 25. =RobG, en vele anderen, of het klopt dat is vraag twee, maar ik hoor nu op de radio dat alle medewerkers op de stembureaus van de NDP zijn en niemand van de V7 daar werkzaam zijn.

  Dit ruikt naar corruptie en fraude en oneerlijkheid.

  Bouterse zal blijven manipuleren om aan de macht te blijven en ik wens ze heel veel succes.


  Maak melding

 26. De nps was voorheen de NPS maar heeft zich de nek omgedraaid door met de pl en de vhp in zee te gaan; indien vene de pl toen de deur had gewezen was de nps vandaag de NPS met hoofdletters want daar had het volk toen naar uitgekeken maar bij vene stond eigenbelang voorop landsbelang en belang van het volk.
  Daarom is een regeercombinatie NDP met de vhp of de pl niet raadzaam omdat je dan chantagepolitiek mag verwachten waar land en volk niet op zit te wachten, voor de NDP wordt het dan in zo een combinatie stikken of verzuipen en daar zijn twee reden voor nl.
  een(1)De NDP regering doen vallen, waardoor zij geen
  ruimte krijgen om hun beloftes na te komen en hun aanhang gedemotifeerd raakt met als gevolg niet meer de grootste partij zal zijn, dus de NDP breken.
  Twee(2) de aanhang van de NDP heeft bewust gekozen
  om deze partijen buiten de coalitie te houden omdat deze partijen geen landsbelang dienen maar enkel partij belang. Daarmee komt een land niet op vooruit.


  Maak melding

 27. De tijd dat je blikje morjon 30 SRD gaat kosten komt steeds dichterbij. Geschiedenis zal zich herhalen..

  Ondertussen verheugen Surinamers zich op de tweede Dubai van Misiekaba ..hartje Paramaribo… binnen 5 jaar..terwijl binnen 40 jaar alleen een brug is gebouwd, en een kraan in een djoeka dorp.

  Ik ga nog voor 5.. so langa yu de eens nanga mie.. lalala hahaha ieja.

  Soso BanaBa


  Maak melding

 28. @ RobG
  “De top van het hoofdstembureau bestaat compleet uit VHP-ers die reeds onder Venetiaan zijn aangesteld.”

  U bent de weg kwijt en roept maar wat. De hoofden stembureau zijn Jerry de Miranda en Mike Nerkust. Deze zijn echt geen VHPers maar gaan wel als een dolle olifant door de porceleinkast.
  Zij doen maar wat en laten toe dat er onder volstrekt onhoorbare omstandigheden stemmen geteld worden.

  De wijze waarop men nu acteert doet het vermoeden van malversties heel sterk toenemen.

  Heeft u wel eens van een fraudeur gehoord die zichzelf benadeeld.


  Maak melding

 29. Bij het WK doet elke voetbalploeg vreselijk zijn best en Duitsland wint uiteindelijk de titel.

  Ik Suriname is er nu een hoop geschreeuw bij de oppositie en Bouterse wordt uiteindelijk toch president.

  Maak je niet druk mensen, de strijd is al lang voorbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.