Gouden plaat voor Typhoon’s ‘Lobi Da Basi’

0

De Nederlandse rapper en zanger van Surinaamse komaf, Typhoon, heeft afgelopen week een gouden plaat in ontvangst mogen nemen. Dit in verband met de verkoop van meer dan 20.000 exemplaren van zijn album ‘Lobi Da Basi’. De artiest, wiens echte naam Glenn de Randamie is, kreeg de prijs uitgereikt in het bekende programma De Wereld Draait Door. Het programma stond geheel in het teken van Lobi (Liefde).

Sinds de release afgelopen juni van het breeduit bejubelde album, stond de wereld van Typhoon op zijn kop. De plaat bracht hem op vele tientallen festivals, leverde hem Edisons, een 3FM Award, 3VOOR12 Award en uitverkochte clubshows op. Typhoon speelde ook in België, Suriname en was de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2015. Lobi Da Basi is in minder dan een jaar tijd meer dan 20.000 keer verkocht.

Typhoon komt uit een muzikale Surinaamse familie en is het jongere broertje van de rappers Blaxtar en O-Dog, en de R&B-zangeres Dinopha. Hij sluit zijn zegereeks met het album Lobi Da Basi dit jaar op 11 december af, met een groot concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.