Verkiezingsuitslag laat door stemgedrag Surinaamse kiezer

20

PARAMARIBO, 29 mei – Het stemgedrag van kiezers is aanmerkelijk aan het veranderen. Volgens Arun Hardien, lid van het managementteam voor de verkiezingen, is het stemgedrag grilliger dan ooit.

Was het vroeger zo dat kiezers ‘gedisciplineerd’ stemden, thans doen ze dit niet meer. Gedisciplineerd moet dan vertaald worden als uitsluitend stemmen op de kandidaten van één politieke partij. Bij het kiezen van leden van de ressortraden mag de kiezer ook op meerdere lijsten stemmen. Het gebruik maken van dit recht maakt het tellen wel lastiger. Hardien zegt tegenover de Times of Suriname dat het gebleken is bij de telling.

Het stembureaupersoneel moet nauwgezetter te werk gaan bij het toekennen van stemmen. Het turven is er niet makkelijker op geworden. Het tellen en controleren vergt nu meer tijd. Dit is de voornaamste oorzaak van het vertraagde verwerkingsproces in vooral Paramaribo. Het grootste kiesdistrict van Suriname wordt nog onder de loep gehouden. Intussen is al ongeveer een kwart van de stembureaus afgewerkt.

20 REACTIES

 1. De bruine bonen factor speelt een belangrijke rol op welke partij men gaat stemmen. Daarmee is bewezen dat Suriname de ultieme bananen republiek is.


  Maak melding

 2. hoezo grillig?

  onderzoek eerst hoeveel geld geboden en aanvaard is voor een stem.
  hoeveel huizen (abop)
  hoeveel percelen (ndp)
  hoeveel anders?

  daarna kunnen wij de grilligheid bepalen.


  Maak melding

 3. @koos,

  Wat jij bananenrepubliek noemt, noemt een bruine bonen man de paradijs. Heb je iets, dan noem je het land een bananenrepubliek. Heb je niets, dan noem je het land een paradijs. Misschien is het een combinatie dan, een bananijs.


  Maak melding

 4. Ik wil best geloven dat het tellen een paar uur langer duurt, maar dat het een hele week langer duurt, gaat er bij mij niet in. Z.E de Grote Strateeg is waarschijnlijk al bezig met een scenario om straks te kunnen vertellen waarom het verschil tussen de stemmen uitgebracht op het DNA en het RR BILJET ZO GROOT is en hij dus GLANSRIJK gekozen wordt in de VVV.


  Maak melding

 5. Net als de roti factor en de pitjil factor meneer stormfront. En in jouw ultieme bananenmonarchie is de kaas factor vooral van het gehalte verwilderd.


  Maak melding

 6. @Koos in het land dat jij bananen republiek noemt, weet ik als Nederlander dat ik het hier veel beter heb dan jou in Nederland. Call it what you want, for us living here it is a paradise 🙂


  Maak melding

 7. dicipline is ver zoek bij een groot deel van dit volk, dat was al duidelijk zichtbaar in de aanloop naar de verkiezingen toe, lopen als kippen zonder kop allerlei rommel te schreeuuwen, niet verwonderlijk dat juist dit soort slag volk gestemd hebben op een partij waarin moordenaars en ander soort van criminelen vertegenwoordigd zijn.


  Maak melding

 8. Koos is de HOOLIGAN waar we allemaal lol aan beleven. Onze GEKKE HENKIE. Dit is HOOLIGAN Koos zijn woordenschat(je): bananenrepubliek en bruine bonen.

  Laten we even na gaan hoe “slim” HOOLIGAN Koos is.

  HOOLIGAN Koos, er zitten 51 witte en bruine bonen in een blik. Als Santhoki voor zijn (V)ergaarbak er 8, Somo 5, Rus(t)land 3, Waterberg 2 witte bonen uit nemen, terwijl Castelen & Jessurun op dieet gaan.

  Daarnaast neemt Brunswijk er 5, Paal 1 en Breeveld 1 van de bruine bonen.

  Hoeveel en welke bonen krijgt Bouterse?
  Welke bonen zaten er het meest in die blik, bruine of witte bonen?

  Kunnen wij het er nu over eens worden, dat Surinamers het liefst en voornamelijk van “bruine bonen” houden, hetgeen illustratief als voorbeeld mag worden gezien?

  OCER, kom op met die HEERLIJKE “bruine bonen”.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 9. BESTE KONDREMANG
  ze noemen mij Sranan!.
  in 2010 hebben de waterkantVhpers met enkel Creoolse verraders ons beloofd dat binnen 2 jaar Suriname failliet zou gaan en de staatskas leeg zou zijn. 1 ding hadden ze gelijk Nieuwfront had een lege staatskast achtergelaten met onbetaalde schulden voor de regering Bouterse als afscheid cadeau. Regering Bouterse heeft het afgelopen 5 jaar voortreffelijk gedaan en Surinaamse economie bloeit als nooit van tevoren. Suriname is zich aan het ontwikkelen zonder de geld hulp en bemoeienis van Nederland en het gaat goed tot verdriet van de grootste xtc exporteur van de wereld( Nederland). De voorspelling van de LOSERS op waterkant is om te lachen. Suriname is booming zoals Iedereen kan zien dat Bouterse is op dit moment de juiste man voor Suriname. 1 ding weten we al Santhoki is het Schoothondje van Nederland en wilt Surinaamse grondstoffen in Nederlandse handen leggen voor steun. Bouterse bewijst ons dat wij van Suriname een paradijs kunnen maken zonder de hulp en bemoeienis van Nederland. Nederlandse bedrijven die bruggen bouwen en trambannen gaan aanleggen worden betaald door het Surinaamse volk ze doen niks GRATIS we verschaffen de Nederlandse bedrijfsleven WERK! Het wordt tijd dat alle Surinamers in Suriname en Nederland achter het land Suriname gaan staan en helpen opbouwen met positieve energie. Suriname en zijn rijkdommen zijn voor alle Surinamers en we moeten samen optrekken tegen landen (NEDERLAND , Amerika+china)die ons rijkdommen willen roven. Suriname is aan het herrijzen en de mensen die schreeuwen de staatskast is leeg ‘zullen in 2020 dezelfde slogan schreeuwen wanneer de NDP voor de 3de keer de verkiezingen wint met 40 zetels en vice president ASWIN ADHIN de president van de multiculturele NDP wordt en zijn overwinning treintocht viert die wij zullen realiseren. onze taak is om ASWIN ADHIN nu al te beschermen tegen de duivelse CHARMES van de Nederlandse regering. Bouterse heeft het afgelopen 5 jaar het Surinaamse volk de vertrouwen in hun eigen kunnen en doen gegeven zolang wij samen als 1volk optrekken ons etniciteit achterwegen laten als offer voor een multiculturele Zuid-Amerikaanse paradijs. De NATUURLIJKE Rovers ,de Nederlandse regering met hun plunderende bedrijfsleven zijn niet welkom in onze geliefde Suriname tenzij wij de bedrijven inhuren om werk te verrichten tegen betaling. We zijn geen Creool , Javaan, Chinees of hindoestaan. We zijn de SURINAMERS van ZUID AMERIKA en etniciteit is de perfecte wapen van de blanken tegen derest.
  President Bouterse Bedankt!


  Maak melding

 10. Wat Koos en andere redimusus niet snappen is dat Suriname massal heeft gekozen voor de NDP en president Bouterse. Koos blijft zijn domme redneck in het zand steken en de realiteit ontkennen. Er komt echt geen regering met de VHP en Bouterse de superschaker gaat Suriname nog meer laten bloeien en de leugenaars en poldergatlikkers zullen dat ongetwijfeld niet leuk vinden. Het Surinaamse volk heeft de V7 marionetten afgewezen en eigenlijk voorgoed onschadelijk gemaakt. In 2020 bestaat er alleen nog maar de volksbeweging NDP in een multicultureel Surinaamse staat.


  Maak melding

 11. De verkiezingsuitslag is fake, het is nooit in de Surinaamse historie verkiezingen voorgekomen dat een partij enkel 26 zetels heeft behaald. Iedere boerenlul in Suriname weet dat er gesjoemeld is maar ja een boerelul koop je ook met portie bruine bonen met verotte zoutvlees.


  Maak melding

 12. @Yuccatan

  Ik ben gen bouta fan.
  Maar ik ben het niet met jou.
  Bij de peilingen werd dit al aangegeven ook door Maurice de Hond.

  Dus wees geen slechte verliezer.
  Wees een realist. En leer hiervan voor de toekomst.

  En als ze voor de volgende keer de uitslag van de stemmen eerder willen hebben kan dat ook.
  Maak het stemmen electronisch.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. De democratie en rechtstaat worden beinvloed door de media en het grote geld.

  Geld en de media zijn bij uitstek het middel om mensen naar je hand te zetten. Zie hier ook een subtiele vorm van het corrumperen/manipuleren van het volk.

  Luchtkastelen bouwen en het verhaal zo brengen dat men erin gaat geloven.
  Suriname tot een welvaart staat maken: Las Vegas, flyovers, etc
  De casino’s zijn er al om de gokcultuur te stimuleren.

  Het denken en leven van de hedendaagse Surinamer is een van: Wat geef je mee?

  Leven in het heden!
  Gebrek aan toekomst/lange termijn visie.

  Het volk heeft gesproken en nu kan het puinruimen beginnen.
  Geld waar ben je om de beloften waar te maken.
  .

  Dreams…………………………..What’s next?


  Maak melding

 14. De kiezer heeft gesproken, duidelijk. Maar heeft de stemmenteller wel goed geteld? Onduidelijk. Het zou wat zijn als straks mocht blijken dat de stemmentellers een andere stem hebben gegeven aan de kiezers. De stem van het volk wordt dan de stem van de stemmenteller. Dit is ook een coup.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.