Surinaamse Partij van de Arbeid ‘nog niet dood’

22

PARAMARIBO, 29 mei – De Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, is nog niet dood. Dit zegt SPA-voorzitter Guno Castelen. Er is nog voldoende veerkracht. Weliswaar wist de partij geen enkele parlementszetel te behalen tijdens de afgelopen algemene verkiezingen.

Binnen samenwerkingsverband V7 zit SPA samen met DA 91 in hetzelfde schuitje. De overige vier politieke partners haalden wel zetels. SPA peinst er evenwel niet over het bijltje erbij neer te leggen. In 1987, toen voor het eerst werd deelgenomen aan verkiezingen, behaalde de partij ook geen zetels in het parlement. Vol goede moed begint nu het voorbereiden op de volgende verkiezingen.

“De maatschappelijke kracht is er wel, maar wij moeten de partij wel verder versterken”, zegt Castelen tegenover de Ware Tijd. Een goed overzicht is er nu nog niet. De uitslagen van de verkiezingen zijn nog niet formeel. Dus is niet duidelijk hoeveel kiezers landelijk de voorkeur gaven aan SPA. “Wij wachten op de cijfers en dan zullen we wel beter zicht hebben op de sterkte van de partij in de districten”, aldus Castelen.

22 REACTIES

 1. Wat begrijpt KAstelen niet? Pretenderen op te komen voor de belangen van de arbeiders maar niet thuis geven bij:
  -het behandelen van de wet minimumloon
  -het behandelen van de werd over het Ziekenfonds

  Leg dat dan uit aan de arbeiders voor wie je DENKT op te komen.


  Maak melding

 2. Dit soort splintergroepjes vormen een vervuiling voor het Surinaamse politieke landschap.In naam dragen ze de bening arbeiderspartij, maar in feite zijn het ontevreden gelukzoekers uit de NPS. Men kan ze beter opnemen als werkgroep SPA binnen de NPS of VHP.In feite ontnemen ze een klein deel van de bevolking van hun democratische recht op een indirecte inbreng in de oppositie of de regering.Deze kleine partijen zijn de veroorzaker van verloren stemmen.


  Maak melding

 3. Spa en Da 91 zijn mors dood. Opheffen die partijen. Trouwens alle partijen kunnen opgedoekd worden. We hebben genoeg aan de Ndp


  Maak melding

 4. De SPA is altijd over de ruggen van de grotere partijen in de Assemblee gekomen en Castelen zoü zich moeten afvragen als de SPA bestaansrecht heeft. Ik denk het niet.


  Maak melding

 5. Doek de partij op en kom lekker bij de NDP.!!
  NPS,.DOE en Palu smelten jullie samen met de NDP.
  Als jullie dat niet doen, verdwijnen jullie de volgende keer van de aardbodem.


  Maak melding

 6. Dood of niet dood spa komt nooit meer terug , het doek is gevallen voor kasie kastellen ., vraag aan rutte als hij plek heeft voor je in zijn parlement .


  Maak melding

 7. Casje, dat gebeurt wanneer jij 3 of 4 banen tergelijker tijd hebt en contstant voor voetbal wedstrijden van je broer in Europa zit op “werkbezoek”.
  Uiteindelijk val je door de mand.
  Dat zal ook het geval worden bij overige partijen als je mensen in het parlement krijgt die daar alleen zitten voor hun eigen belang.
  Soms kan het in 1 termijn gebeuren en dan bij overigen over meerdere termijnen voordat de kiezers ze door hebben.


  Maak melding

 8. Ach, het doek is gevallen voor de politieke koeparies. Het volk wil, lust en moet ze niet meer. Heel lang onterecht veel geld verdiend uit s’lands kas als DNAlid terwijl hij en Winston Jessurun niet eens de kiesdrempel hebben benaderd. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 9. Ay brada.SPA IS NIET DOOD.Die leeft nog met een hartfaling.Dus even laten oppeppen bij de CARDIO.Want vijf jaar wachten op nieuwe verkiezingen in 2020 is niet haalbaar met een falende hart.


  Maak melding

 10. @RobG, @Cliftos S en alle andere domoren,

  Indien alleen de NDP moet bestaan, dan gaat iedereen zich aansluiten bij de NDP en krijg je binnen de NDP dezelfde richtingenstrijd die er nu is, maar nu verdeeld over meerdere partijen.
  Bovendien, wil je communistische toestanden met een politburo enz? Bang voor concurrentie?


  Maak melding

 11. 30 mei 2015

  Nee, SPA is niet dood, maar politiek morsdood !!!!!!!!

  Henk Molenaar, Roy , Esmerald. Koos en andere ”cabalen”,

  Gaan jullie de komende vijf jaren op dezelfde gefrustreerde negatieve voet verder?? Let nu wel op jullie politieke gezondheid !

  Nog een politieke beroerte en jullie zijn, samen met de forumhouders van Waterkant, geweest. En dat weet Faizel nu wel.

  Meewerken of overlopen met/naar de NDP wordt het adagium.
  En Esmerald denkt tijdelijk te verkassen naar Cuba.
  Srika


  Maak melding

 12. @Srika,

  Het volk is net als het weer: onvoorspelbaar en soms extreem. Ineens kunnen ze van mening veranderen. Bijv. als er teveel zout in de bruine bonen zit of juist te weinig of wanneer de porties kleiner zijn geworden. Met het volk weet je het nooit. Dat is meerdere keren overal in de wereld gebleken.


  Maak melding

 13. 30 mei 2015

  Beste @L.Bundy,

  Gelijk heb je ! Het gedrag van een volk is op termijn nooit voorspelbaar. Maar door uiteindelijk te handelen krijgt het volk linksom of rechtsom altijd haar gelijk. En dat moeten wij wel accepteren.

  De FIFA met Sepp Blatter heeft het nu ook bewezen.
  Sepp Blatter wordt al jaren van corruptie beschuldigd, zelf de FBI bemoeit zich er mee, en toch wordt deze Sepp Blatter met grote meerderheid door de vertegenwoordigende landen alweer gekozen tot voorzitter van de FIFA. Waar zit dus de wijsheid in???
  Srika


  Maak melding

 14. @Srika,

  Het zit die Europeanen en Amerikanen niet lekker dat ze niet verheven zijn boven de Afrikanen en Aziaten en dat hun stem (van de bonden) dezelfde waarde heeft als die van een Afrikaanse- of Aziatische lidbond.
  Deze mensen zijn constant op zoek naar discriminatie: zichzelf verheffen boven anderen.
  De FBI heeft er nooit werk van gemaakt dat Bush Jr. met zwendel de verkiezingen had gewonnen. Maar een Blatter pakken die goed doet voor het voetbal in Azie en Afrika, ja daar maken ze wel werk van.
  Indien die Blatter corrupt is (is hij wel in enige mate), hoe corrupt zijn Europa en Amerika dan niet die de toegang van Aziatische- en Afrikaanse landen op het WK willen halveren?
  De ware reden waarom Amerika jacht maakt op Blatter en hem wil afzetten is om te voorkomen dat China de volgende FIFA-president levert. Blatter baant de weg in de top van de FIFA voor de Afrikanen en Europeanen en dat zit de laatsten niet lekker. De Afrikanen en Aziaten zouden gek zijn om een Europese of Amerikaanse FIFA-president te laten installeren.


  Maak melding

 15. P.S.: ze willen minder Afrikanen en Aziaten en meer Europeanen op het WK omdat Afrika vooral en Azie enigzins commercieel minder interessant zijn en bovendien op den lange duur een bedreiging vormen: ze kunnen wel eens een wereldkampioen voortbrengen. Seoel (Zuid Korea) en Kameroen waren ooit redelijk dicht bij een finaleplaats.


  Maak melding

 16. aah…..de komende jaren zien er niet goed uit voor kleine economieën. De zg sterke groei van de Suri Economie zal tot een stilstand komen . De schuldenlast wordt groter.
  En ondernemend Suriname krijgt de zwarte piet.

  Laten we over een een jaar kijken of deze voorspelling pure nonsens is of de keiharde realiteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.