Geen felicitatie van Nederlandse premier Rutte voor Bouterse

74

De NOS meldt dat Nederland de Surinaamse president Bouterse niet heeft gefeliciteerd met zijn ruime verkiezingsoverwinning van deze week. “En dat ga ik ook niet doen”, zei premier Rutte vandaag tijdens de wekelijks persconferentie. Rutte verduidelijkte dat de contacten met Bouterse tot functioneel noodzakelijk zijn beperkt.

VIDEO: Premier Mark Rutte is niet van plan de Surinaamse president Desi #Bouterse te feliciteren met zijn…

Posted by Waterkant on vrijdag 29 mei 2015

Er loopt een internationaal arrestatiebevel tegen Bouterse, die vijftien jaar geleden tot 11 jaar cel werd veroordeeld voor betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. Volgens Rutte is dat een relevant feit, waardoor het contact met Suriname op een laag pitje is komen te staan, aldus de zender.

De premier zegt wel dat Nederland met Suriname verbonden blijft door de eeuwenoude geschiedenis, taal en sociale netwerken die beide landen delen.

74 REACTIES

 1. Rutte heeft toch gelijk: ik zou ook niet iemand die mijn land heeft overspoeld met COKE en veroordeeld is de hand willen schudden of willen feliciteren.

  Normen en waarden zijn de NDP-Surinamers vreemd, want wie stemt nou op een zo een PLEE-FIGUUR die zijn vriend die meer dan 100 miljoen SRD en valuta heeft BUITGEMAAKT tot Staatsadviseur te benoemen.

  Volgens deze gasten had Nederland zich moeten verlagen tot hun niveau door de rode loper voor hun god uit te rollen om met felicitaties te strooien richting deze PLEE-FIGUUR.

  Deze Crimineel hoort thuis in de Bijlmerbajes of De Schie


  Maak melding

 2. Mooi!, nu nog het financiele gedeelte stopzetten. En Suriname is volledig onafhankelijk.. en met hulp van Misiekaba zal het een 2e Dubai worden. ( dit meen ik natuurlijk niet serieus he)

  Want stemmen tellen kunnen ze niet, maar euros wel.
  krabdagoes.


  Maak melding

 3. Premier Rutte heeft gelijk om die monster niet te feliciteren. De premier is niet vergeetachtig zoals 90% van de Surinamers, hij laat hiermee duidelijk zien dat Bouterse voor de beschaafde landen niet acceptabel is. Ook is premier Rutte niet vergeten dat de moordenaar, drugsbaron Bouterse hem ‘a pikin boy’ noemde. In Suriname lacht men en accepteert men alles van Bouterse doet zelfs als hij mensen vermoordt, verkracht, intimideert en de staatskas openlijk leegrooft maar een beschaafd en hoog ontwikkeld land als Nederland verwerpt dat. Dat de premier publiekelijk zegt dat hij Bouterse niet zal feliciteren juich ik toe. Hij geeft hier aan dat het niet betekent dat Bouterse ineens acceptabel is voor Nederland en men vergeten is wat voor misdaden Bouterse heeft begaan.
  Publiekelijk zegt premier Rutte dus, Bouterse is en blijft een crimineel ook al is hij erg genoeg president van Suriname.
  Ik ben erg blij met het signaal van de premier richting Suriname.
  Zelfs in een van de caribische eilanden zou Bouterse never president zijn geworden, maar Suriname is een onderontwikkeld en onbeschaafd land met een bevolking waarvan 75% oerdom is.


  Maak melding

 4. Je kunt je natuurlijk afvragen als iemand in SU zit te wachten op een felicitatie van Rutte. En gaat Bouterse daarvan mager worden. Ik denk het niet.


  Maak melding

 5. Er hangt een sfeer van corruptie rond de verkiezing. Het feit dat er op grote schaal middelen van de staat zijn ingezet om de verkiezing winst veilig te stellen zal nooit ongemerkt blijven. Suriname maakt deel uit van de wereld. In dat opzicht kan ik mij de Nederlandse houding voorstellen.


  Maak melding

 6. Als of het een zegen zou zijn voor land en volk.(waarom niet)
  Maar laat Rutte precies daar waar hij is, om zijn mond te pieren en iets anders bedoelen want ding tja verwensingen…libi a man rustig mik a waka ing pazcie.


  Maak melding

 7. Flauw van die brillemans. Typisch een ess-likker die bijv. dictator Putin en dictator Xi Ping wel de hand en de kont schudt en feliciteert.


  Maak melding

 8. Geen probleem met deze houding van de Nederlandse staat (want die wordt door Rutte vertegenwoordigd), en zie weer de arrogantie en minachting van een staatshoofd door Nederland.

  Maar goed, straks bij de inauguratie van de president voor z’n 2e ambtstermijn moet men niet gaan schreeuwen en klagen als er geen plaats (en stoel) voor de Nederlandse ambassadeur is gereserveerd !

  Ik denk dat onze min van Buza wel een passende actie c.q. reactie zal hebben op deze bigi mofo van Rutte !

  En zie weer hoe de Hollandse knechten (de echte zwarte pieten) hier op het forum reageren op de uitspraak van Rutte.
  Een ieder die deze uitspraak van Rutte goed keurt heeft geaccepteerd om knecht te willen zijn en te blijven. De minachting van Rutte (jegens hen) wordt ook geaccepteerd.

  En wat zegt Rutte tegen de Surinaamse bevolking mbt deze verkiezingen ? Niets, want in Den Haag kijkt men neer op de totale Surinaamse bevolking en maatschappij.


  Maak melding

 9. Hier op wkn kan je zien hoe onderontwikkeld,zwakzinnig,barbaars,bekrompen,principe en fatsoensloos zonder schaamte of trots de mens kan zijn en vooral kortzichtig denken,die denken een punt te hebben of te kunnen maken,met onzin.Suriname is nog steeds een deel van de wereld en voor bepaalde is het niet te begrijpen.die gedachtegang noem ik PRE-KOLONIAAL nog voor dat de blanken Afrika ontdekten waar slaven handel onder elkaar en kannibalisme heel normaal was waar normen en waarden de mens vreemd was,waar de misdaad niet strafbaar was maar de wereld draait door en wil je niet mee draaien dan raak je GE-ISOLEERT en niemand krijgt de schuld de wereld bestaat toch alleen uit SURINAME

  Laat Me


  Maak melding

 10. Sranang kiest er zelf voor een drugsveroordeelde en
  hoofdverdachte van MASSAMOORDEN te laten
  functioneren als president ! En dan verwacht men
  felicitaties van staatshoofden ???

  Een Wetsovertreder, Grondwetschender en Anti-
  democraat verdient geen felicitaties !

  PS : Om tot president van Sranang te worden gekozen
  mag jij geen zaken die indruisen tegen de Grondwet op
  je naam hebben staan !!!

  Zie art 92 Grondwet bij vierde punt :

  “Artikel 92

  1. Om tot President of Vice-President te kunnen worden gekozen moet een kandidaat:
  – de Surinaamse nationaliteit bezitten;
  – de leeftijd van dertig jaren hebben bereikt;
  – niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht;
  – geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet.”

  Dussssssssssss…………….


  Maak melding

 11. Wat een statement van de Nederlandse eerste minister. Hij hoeft ook niet te feliciteren. Binnenkort hebben de koningin en mevrouw Bouterse weer eens een gezellig onderonsje en gaan bedankjes en felicitaties weer via de staatshoofden zelf, daar komt dan geen eerste minister aan te pas. Opvallend is ook dat de verkiezingsuitslagen in Nederland alleen maar feestelijk zijn voor de politici en dat het volk alleen maar hoeft af te wachten of ze gebeten worden door de hond of de kat. En deze Rutte heeft in eens zijn mond vol over het hufterige gedrag van de Nederlander, laat hem na gaan wie in Nederland geen bescheidenheid kent en waar deze lieden op stemmen.


  Maak melding

 12. Maar goed, straks bij de inauguratie van de president voor z’n 2e ambtstermijn moet men niet gaan janken als er geen convocatie noch plaats (en stoel) voor de Nederlandse ambassadeur zal worden gereserveerd !

  Ik denk dat onze minister van Buza wel een passende actie c.q. reactie zal hebben op deze bigi mofo van Rutte !

  En zie weer hoe de Hollandse knechten (de echte zwarte pieten) hier op het forum reageren op de uitspraak van Rutte.
  Een ieder die deze uitspraak van Rutte goedkeurt heeft geaccepteerd om knecht te willen zijn en te blijven. De minachting van Rutte (jegens hen) wordt ook geaccepteerd.

  Op Schiphol pieren zij met alle graagte hun bille voor de Douane, bij die vernederende 100% kontrole.

  De moordpraktijken van RAWAGEDE geven de Hollandse inborst ondubbelzinnig weer.


  Maak melding

 13. Met verkiezingen bedoel ik dan Nederlandse verkiezingen een saaie tamme plichtmatige bedoening om een stem uit te brengen en vervolgens laat in de avond te zien wie feest viert of juist het verlies betreurt. Milton over die Surineds heb je gelijk de elite in Den Haag en hun old boy omgeving hebben lak aan de doorsnee burger inclusief de surineds die nu zo trots zijn op de woorden van Rutte.


  Maak melding

 14. Wanneer houdt dit gekibbel op.

  Het hart van de mens schept goed en kwaad.

  Mooie woorden kunnen vol venijn en vervloeking zijn.

  Harde woorden kunnen helend zijn.

  Let op je hart !


  Maak melding

 15. @Wim,

  Je schrijft of iemand in Suriname zit te wachten op de felicitaties van Mark Rutte? Waarom denk je dat de NDP-Surinamers zo boos zijn? Als Rutte DDB had gefeliciteerd, had DDB gedanst met Sabakoe om dit HEUGLIJK FEIT te vieren.

  Snap je niet dat een Nederlandse Premier een Crimineel die tot 11 jaar gevangenisstraf is veroordeeld ONMOGELIJK kan feliciteren.

  DDB hoort hier zijn STRAF WEGENS COCA INVOER uit te zitten in de Bijlmerbajes, De Schie of De Koepel. DDB heeft een keuze waar hij zijn DETENTIE kan uitzitten.


  Maak melding

 16. Kort gezegd, deze massamoordenaar en cocainedealer hoort geen president te zijn van Suriname, en dan kun je nog zoveel turven als je wilt, het is tegen de grondwet, maar omdat hier de grondwet vertrapt word door een stelletje grondwetrechtenschenders, en mensenrechtenschenders, krijg je dit soort situaties.


  Maak melding

 17. mensen die de hele dag lopen te schreeuwen van I love Su en met truitjes lopen met I love Su,dat zijn juist de mensen die het niet menen met het land, en stemmen op een stelletje criminelen die dit mooie land naar de verdommenis helpen.


  Maak melding

 18. Overigens zijn er geruchten dat in de VVD er heel wat ‘blije mannen’ en ‘kindervrienden’ zitten. Had het CDA niet een billenknijpende premier?


  Maak melding

 19. @Srafu,

  Ik ben het volkomen met je eens:

  De NDP-Surinamers hebben er totaal geen moeite mee om voor DDB te stemmen. Onder toeziend oog van deze SCHURK heeft Ramon kans gezien meer dan 100 miljoen SRD+valuta BUIT te maken.

  DIT KEUREN DEZE GASTEN GEWOON GOED: Gemeenschapsgeld wordt op een misdadige wijze BUITGEMAAKT.
  DDB heeft een deel van deze BUIT op zijn Bankrekening bijgeschreven gekregen. Dit is voor hun totaal niet interessant: hoe achterlijk moet je zijn.

  Rutte is niet achterlijk, Normen en Waarden staan bij hem hoog in het vaandel.


  Maak melding

 20. @Srafu,

  Tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld en dan nog verwachten de DDB aanhangers dat hij wordt gefeliciteerd door Premier Rutte. Deze gasten zijn echt OLIEDOM.

  Het verwondert mij niets dat ze voor DDB hebben gekozen. Normen en Waarden zijn TOTAAL zoek bij deze lieden!!!


  Maak melding

 21. @Henry,

  Ik zie eerder Rutte in Santo Boma verschijnen dan Bouterse in De Schie. Die Rutte en kornuiten zijn angsthazen? Steeds roepen ze dat China en India een bedreiging vormen als opkomende economien. Want China en India mogen natuurlijk niet vooruitgaan, ze moeten van Rutte eeuwig achter en achterlijk blijven. Want dat geeft deze mensen rust en zekerheid dat ze in de wereld ongehinderd hun gang mogen gaan.


  Maak melding

 22. aah….Su is voor Ned al lang geen issue meer. Hoe vaak moeten we dat nog herhalen aan hen die de koloniale en redi musu kaart spelen.

  De Suri die de clanleider aanbid moet 3 x nadenken als die nu naar Miami wil om op de beach te gaan liggen.


  Maak melding

 23. Niet alleen Rutte feliciteerd hem niet.Voor de Surinamers is hij een held.Maar buiten Suriname kijken ze anders naar dit soort leiders.
  Zijn verleden zal hem blijven achtervolgen.


  Maak melding

 24. Bouterse moet zich niet laten kennen. Hij moet gewoon komen naar de kranslegging op 30 juni in Rotterdam. De keti koti fans zullen hem met open armen ontvangen. Laat Bouterse het goede voorbeeld geven. 🙂


  Maak melding

 25. @Henry,

  Dus als je een waarheid vertelt ben je een NDP’er? Het zij zo dan. Maar China is niet meer te stoppen. Niet door Europa en niet door de VS. Zij varen hun eigen koers en gaan straks de wereldeconomie nog meer domineren. Of Rutte het leuk vindt of niet. Het verschil tussen China en India is dat India zich laat koeioneren door het Westen en China niet. Indiers zijn de laatste 1200 jaar slaaf geweest in eigen land en die mentaliteit krijg je er niet zomaar uit. China heeft een meer pragmatische aanpak en is vooral praktisch en minder ideologisch. Wie ideologisch is, die respecteert anderen niet en voert vooral oorlog, zoals het Westen. Dat probleem zal de wereld niet hebben met China.


  Maak melding

 26. Wat slap van Rutte. Welke nog meer slap hangende dingen zit aan deze man?
  Als hij Bouterse niet wil feliciteren kan hij toch de NDP feliciteren? Of het volk? De partij van deze man heeft Suriname al eerder een ‘rovershol’ genoemd. Welke Surined stemt nog op deze partij? Slap gelul van een slappe l.l dus.


  Maak melding

 27. @Chu Ha
  Het is een bekend gegeven dat het in de hele wereld speelt, de expansiedrang van met name de Chinezen. Er is niets mis mee als een land economisch groeit, zolang de “eigen”bevolking daar de vruchten van plukt. Het moet niet zo zijn dat de top van een land zich verrijkt en daar waanzinnige rijkdommen mee vergaart en “jan met de pet”of zo je wil ” Chan met zijn goedkope onderhoudsvriendelijke fiets”, blijft pinaren!
  Daar waar expansiedrang ten koste gaat van de lokale bevolking gaat het op den duur gigantisch mis. Snap je nou nog niet dat “spreekwoordelijk”, een heel leger Chinezen ‘heel subtiel via de achterdeur binnenkomen en jou hele huis leegroven’ terwijl die ene glimlachende Chinees jou aan je voordeur aan de praat houdt!

  Tel daarbij op dat de Chinezen bijkans het/hun land vergiftigden en uitputte, en daar nog steeds mee door gaan en ze dus uiteindelijk allemaal aan landje verhuizen moeten doen. De meeste Surinamers trappen daar met open ogen in!
  Suriname, een land met zoveel mogelijkheden maar de eigen bevolking is niet echt voornemens om er wat van te maken, nee die houden liever hun handen op, dan ze uit de mouwen te steken. Straks komen de telefoontje en brieven weer, ‘stuur me, stuur me’.


  Maak melding

 28. 30 mei 2015

  Politiek / diplomatisch zeer dom van Rutte !!

  Maar Srika denkt dat het volk van Suriname, in Suriname, met dit gedrag uit de Nederlandse politiek op een volwassen manier raad mee weet.

  Wel jammer van bepaalde mensen, hier op dit forum, die het gedrag van Rutte toejuichen en dus heimelijk de ondergang van Suriname en haar volk wensen.

  De democratie heeft in meerderheid gesproken, dus krijgt de democratie haar gelijk en hebben wij het als rechtgeaarde democraten aan de Noordzee te respecteren en te accepteren.

  Niet respecteren en accepteren is gelijk aan een ontkenning van de democratische keuze van het volk van Suriname, in Suriname.
  Srika


  Maak melding

 29. Als het aan de Nederlandse regering lag werd Bouterse niet herkozen. Neem van me aan dat ze achter de schermen zeker getracht hebben om invloed op de verkiezingen uit te oefenen. Hier zou er toch sprake van hypocrisie zijn als Rutte de heer Bouterse zou gaan feliciteren. Rutte zou het echter niet erg vinden als het Nederlandse bedrijfsleven per jaar 100-den miljoenen Euro’s in Su zou kunnen verdienen. Ik heb me laten vertellen dat er reeds Nederlandse ondernemers in de startblokken staan.


  Maak melding

 30. 30 mei 2015

  De Nederlandse regering / de KNVB hadden enkele dagen geleden nog verklaard dat dat Sepp Blatter de verkiezing tot voorzitter bij de FIFA wint, er geen samenwerking met deze voorzitter zal bestaan en uit de FIFA dan aanstaande is. Sepp Blatter wordt de grote corrupte schurk genoemd !!!

  Nu heeft Sepp Blatter met grote meerderheid de verkiezing bij de FIFA gewonnen. Gaat Nederland / KNVB woord houden en uit de FIFA stappen?

  Het volk van Suriname heeft op 25 mei 2015 op zeer democratische wijze haar keuze gemaakt en daarin haar gelijk mogen krijgen. En nu volgt er een ontkenning van Rutte voor de keuze van het Surinaamse volk: Geen felicitatie !!!

  Ooh!, wat is en blijft het landje aan de Noordzee toch hypocriet !!
  Srika


  Maak melding

 31. @Paraman, weet je nog dat Bouterse Suriname te schande heeft gezet, omdat Suriname het enige land was die niet aanwezig was bij een van de belangenrijkste conferentie???

  Bouterse had het zogenaamd druk met de voorbereiding van de verkiezingen. Denk je dat Lackin op zijn beurt ook aanwezig was?
  Bouterse wilde gewoon de hand van Rutte en Obama niet schudden.

  =Die stoel voor Nederland mag Bouterse weghalen, maar als het straks gaat om bruggen te bouwen voor Suriname rennen ze allen toch naar Nederland.
  Suriname heeft Nederland eerder nodig dan omgekeerd. Waarom al die haat???

  Ik kies wel niet voor moordenaars in persoon.


  Maak melding

 32. Ik zou graag zien dat Suriname de Nederlandse ambassadeur weer het land uitjaagd. Er komt pas een contact op ambassadeursniveau als Nederland de wil van het Surinaamse volk accepteert. Kennelijk leeft bij Nederland nog steeds het besef dat ze invloed heeft in en op Suriname. De rol van Nederland is uitgespeeld en momenteel heeft Europa Zuid-Amerika harder nodig dan omgekeerd. Bouterse gaat geen dag zittten voor iets wat hij niet heeft gedaan. Dit was duidelijk een vooropgezet plan van Nederland gekopieerd van de Amerikanen die wel vaker deze truc in Zuid-Amerika hebben gebruikt om Latijns-Amerikaanse leiders ten val te brengen en de poltiek van het continent te beïnvloeden.

  De vraag is of Nederland de trollen gaat doorfinancieren die op bijna alle Surinaamse fora aanwezig zijn 24/7?
  Blijkt nu dat ze totaal geen invloed hebben op de Surinamers.


  Maak melding

 33. Grappig getuigen verklaring tegen Bouterse was vals en kort na aangifte weer teruggenomen. Dat is wel bekend. En de centjes die NL belooft. maakt een onderdeel van Suriname onafhankelijkheid. Een soort van valse oprotpremie, maar ja mensen zijn hebzuchtig en trappen erin. Ook nog hypocriet die Rutte, er zijn andere staten en staatslieden die meer op hun kerfstok hebben hangen. Maar ja die zijn te machtig. En hoe vaak is het nl kabinet gevallen. Mensen hou op en kijk naar jezelf


  Maak melding

 34. Criminelen moet je niet legitimeren en faciliteren. Zonder Nederland en het Westen is Suriname geen moer waard.
  Of laten ze aan mij bewijzen dat ik in mij in deze stelling vergist.

  Suriname wordt leeggezogen door de elite van Paars. Denk maar aan de miljoenen die in hun zakken verdwijnen.

  Hoop niet dat het volk weer gaat zitten bedelen. Het stoere volk die allemaal voor paars hebben gekozen moet beginnen te leren om gras te eten.


  Maak melding

 35. Ik vind het respectloos van Rutte dat hij zich op dergelijke wijze uitspreekt jegens Bouterse. Hiermee laat Rutte weer eens zien dat hij niet de president is van alle Nederlanders; neen Rutte is de president van het corrupte zooitje VVD-ers dat de afgelopen jaren in opspraak kwam wegens corruptie: Van Rey, De Kruijf, Teeven, Opstelten, Ploeg, Bats, Remak, Verheijen en nog een lange lijst corruptelingen uit VVD-hoek.

  Het volk van Suriname heeft massaal democratisch op NDP gestemd en dat moet een ieder respecteren, ook Rutte. Hiermee laat deze nog uit de kast te komen nicht zien dat hij geen respect heeft voor Surinamers die in Nederland wonen terwijl wij Surineds dik belasting betalen hier.

  Dit is de zoveelste onzinnige uitspraak van Rutte. Zou hij nooit durven tegen Putin, deze slappeling. Ook tegen Obama was Rutte heel respectloos door Obama bij zijn voornaam, Barack, te noemen en niet zoals het hoort Mr President Obama.
  Maar wat kun je ook verwachten van een nicht zonder diepgang. De enige vorm van diepgang die Rutte heeft is langs achter deze vuile vieze klootzak. Fuck Rutte.


  Maak melding

 36. Rutte hoeft Bouterse niet te feliciteren. Hij dealt wel met China en andere landen waar de mensen rechten elke dag worden overtreden. Money talks.
  Nederland huilde wel toen Suriname geen ambassadeur wilde toe laten.
  Bovendien dat Bouterse wind komt door het etnisch gedoe, waar een groot deel van de Surinaamse bevolking geen zin meer in heeft. Zolang er een VHP, NPS en KTPI bestaat zal de NDP blijven winnen. Het volk is niet achterlijk.
  Wie heeft verdeel en heers uitgevonden?
  Wie heeft de apartheid uitgevonden?


  Maak melding

 37. Doe toch normaal! Het volk heeft gekozen, Rutte, Nederland dient dat te respecteren. Klaar, Suriname zit niet op de felicitaties van hen te wachten.


  Maak melding

 38. Aan Chu Ha,

  Chinese doet het geweldig economisch, ontzettende expansiedrift, spraty eilanden bezet van een rif een eiland gebouwd en zo haar militaire macht aan het showen is.

  Maar waarom lukt het China niet om een eerlijke democratische rechtstaat te worden??????

  Waarom is er geen persvrijheid. Internet-censuur?

  Kijk eens naarhet programma border security hoe chinezen als ratten uit China vluchten met valse paspoorten!. Zo geweldig is het ook niet in China.


  Maak melding

 39. Amerika feliciteerde de Surinamers met een goed verlopen verkiezing. Ze hebben Bouterse persoonlijk nog niet gefeliciteerd, tenminste ik heb het nog nergens gelezen.
  Ook Nederland had Suriname kunnen feliciteren met de verkiezingen zonder Bouterse persoonlijk te feliciteren. Dat men dat niet doet geeft wel aan hoe onbelangrijk men Suriname vindt op dit moment. Het is aan de Surinamers om het e.e.a. te concluderen hieruit.


  Maak melding

 40. Rutte…… We hebben jou nog je felicitaties nodig…

  De drugs die jullie oogluikend toelaten in Nederland,moeten toch ergens vandaan komen.

  Nederland is het drugs paradijs Nr. 1. Maar toch zijn het altijd anderen die daaraan schuldig zijn.
  Bullshit…..

  We willen geen felicitaties van een stelletje schijnheilige. …


  Maak melding

 41. Vriend Xia Bapao,

  De Chinese regering doet haar best om de arme Chinezen ook buiten China een kans te geven op een goed bestaan. Er is nog heel veel armoede in China en ook heel veel analfabetisme en corruptie, vaak begaan door de partijleden van de Communistische Partij. Indien binnen een partij al zoveel corruptie is, wat denk je dan dat zou gebeuren wanneer je tientallen partijen zou hebben? De corruptie zou wijdverspreid zijn en niet te beteugelen zijn, de ene partij zou er hard tegen optreden, de andere heel laks, partijen zouden de hele tijd tegen elkaar strijden, zoals bijvoorbeeld in India gebeurt en er zouden geen beslissingen genomen kunnen worden.
  Waarom er geen persvrijheid is en waarom er internetcensuur is? Opnieuw verwijs ik naar India. De pers is daar zo vrij dat er heel veel omgekochte media zijn daar die voor geld valse berichten over de economie, over politieke tegenstanders enz. plaatsen wat de saamhorigheid van het land verstoort. Bijna alle grote media in India zijn in handen van buitenlanders die het buitenland promoten ipv India. De buitenlandse NGO’s hebben vrij spel in India. De Indiase regering heeft laatst een rapport geopenbaard van de inlichtingendiensten die na onderzoek tot de conclusie kwamen dat de foreign funded NGO’s de economische otwikkeling van het land frustreren. Op Internet werken veel trollen die het liefts onderlinge ruzies tussen de Indiers aanmoedigen zodat het land z’n energie niet kan gebruiken voor goede zaken. Dus daarom is het momenteel belangrijk dat China niet ten prooi valt aan dit soort zaken. De buitenlandse machten hebben het niet goed voor met China en zullen de democratie misbruiken, net als in India. Eerst moet China zichh sterk ontwikkelen en een eenheid vormen, dan pas kan er een democratische bestuur komen.
  Over de Spratley eilanden gesproken, deze bevinden zich in de Zuid Chinese zee en zijn al eeuwenlang van China, hoewel andere naburige landen dit betwisten. De Chinese regering is tot de conclusie gekomen dat ze niet hetzelfde fout moet maken als met Taiwan. Taiwan kreeg de mogelijkheid van China zich in rust te ontwikkelen mar werd toen gekaapt door de VS. Dit mag niet meer gebeuren met andere Chinese eilanden, daarom gaat China zich meer bemoeien met die eilanden en er een afschrikkingsmacht op neerzetten. Kijk naar De UK. Hoe kan het dat ze een eiland bezitten (Malvinas) dat aan Argentinie toebehoort? Omdat de Argentijnen geen credible afshrikkingsmacht hadden raakten ze dat eiland kwijt. China heeft hiervan geleerd. Het Westen respecteert alleen maar militaire macht, dus moet China zichzelf sterk ontwikkelen op dit vlak om gelijkwaardig te kunnen zijn en z’n belangen ged te bkunnen verdedigen.
  Dus beste Xiao, de eerste prioriteit van China is om de eigen bevolking te kunnen voeden, te scholen, te verdedigen en een redelijk bestaan te bieden en niet om hen democratie te bieden als eerste zaak. Democratie is niet slecht, maar het biedt teveel kansen op onderlinge gekissebis en buitenlandse politieke invloed, iets wat China op dit moment niet kan gebruiken.


  Maak melding

 42. Surinamers maken Rutte en Nederland groter dan Nederland en Rutte zouden moeten zijn. We zijn dit jaar 40 jaar onafhankelijk en we moeten ons dan ook naar gedragen. Suriname hoeft geen overheidsschulden terug te dringen, en het gaat Suriname voor de wind. Suriname is lid van Unasur en Caricom, twee blokken die de komende 10 jaar van zich gaan doen spreken. Geld wordt niet meer gemaakt en verdiend in het “oude” Europa, maar in de landen met een relatief jonge bevolking. Wat Nederland ook doet, arrogantie ten top, Nederland zal zich toch moeten wenden tot Suriname. Vergeet niet dat het Brazilië was die Nederland uit Suriname heeft gedrukt en niet Bouterse en Cuba. Het was Brazilië die Nederland heeft gewaarschuwd nooit een militaire in Suriname te beginnen, maar de soevereiniteit van Suriname te respecteren. Nederland weet dat haar rol in Suriname is uitgespeeld. Bouterse gaat de komende 5 jaar werken aan zijn opvolger. Hij gaat nooit 1 dag zitten voor iets wat hij niet heeft gedaan.

  Vandaag las ik dat Nederland moord en brand schreeuwde omdat 3 Nederlandse parlementariërs Rusland niet meer in mogen. Hoe hypocriet kan men zijn, als men een zwarte lijst heeft aangelegd en aan de lopende band Russen aan die lijst hebben toegevoegd. Men dacht dat Rusland een klein landje is die met zich laat sollen. Als Rusland een luchtblokkade instelt is KLM / Air France failliet. Kerosine wordt onbetaalbaar om die grote boog om Europa te maken.


  Maak melding

 43. Het volk van Suriname heeft massaal democratisch op NDP gestemd en dat moet een ieder respecteren, ook Rutte. Hiermee laat deze nog uit de kast te komen nicht zien dat hij geen respect heeft voor Surinamers die in Nederland wonen terwijl wij Surineds dik belasting betalen hier.

  Smatje jij vuile racist, hoeveel respect heb jij voor homo’s?
  Wat heeft het feit dat Rutte eventueel een homo zou zijn te maken met het feit dat hij Bouterse niet wil feliciteren?
  Rutte zit wat politiek betreft ook niet in mijn systeem, maar ik zal hem niet afrekenen op zijn eventuele homo zijn.
  Ik reken iemand af op zijn/haar karakter en niet op zijn/haar seksuele geaardheid.

  Discrimineert deze vieze racist haar broer, oom, neef die homo is ook?

  Eigenlijk is elke Surinamer die kritiek heeft op Rutte omdat hij Bouterse niet wil feliciteren aan het bedelen dat Rutte dat alsnog doet.
  Deze mensen hebben geen greintje besef van trots zijn.


  Maak melding

 44. Heeft president Bouterse premier Rutte gefeliciteerd toen zijn club, de VVD, de laatste verkiezingen heeft gewonnen? Mensen waar maken jullie je druk om!?


  Maak melding

 45. Smatje, Rutte isinderdaad niet de president van alle Nederlanders. Dat kan hij ook niet zijn omdat Nederland nog steeds een koninkrijk is en geen republiek.
  En wat zijn enige vorm van diepgang betreft, zou je bijna denken dat hij bij jou (achter) langs is geweest, zoveel overtuiging klinkt uit jouw woorden.


  Maak melding

 46. @Chu Ha,

  In je eerste posting had jij het erover dat Rutte eigenlijk in Santo Boma thuis hoort of woorden van gelijke strekking: VOOR DE GOEDE ORDE:

  Rutte is in geen enkel land veroordeeld, DDB wel. Je haalt China en India aan, ik kan hier geen touw aan vast knopen

  Om deze REDEN kan Rutte als Premier van Nederland een VEROORDEELDE CRIMINEEL niet gaan feliciteren.

  HIER GAAT HET OM; HET DRAAIT OM DE VEROORDELING DIE DEZE CRIMINEEL AAN ZIJN BROEK HEEFT.

  Hij is 3 keer in HOGER BEROEP GEGAAN BIJ DE HOGE RAAD. ZONDER SUCCES, HIJ HEEFT BAKZEIL GEHAALD BIJ DE HOGE RAAD

  Ik hoop dat je het nu snapt!!!


  Maak melding

 47. @Jiyani,

  Dat de Meerderheid van de bevolking voor deze VEROORDEELDE CRIMINEEL heeft gekozen, betekent niet dat Rutte zijn felicitaties moet overbrengen aan Crimineel DDB.

  Deze SCHAVUIT heeft door de jaren heen Nederland overspoelt met Coke, hier heeft hij zijn ENORME RIJKDOM aan verdient.

  Hij is door HET BEVOEGD GEZAG in Nederland veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf.

  Dan ga je zo iemand toch niet feliciteren. Kom Op Zeg!!!


  Maak melding

 48. @Jiyani, je hebt je mond vol over racisten en hoe integer je bent. Ik ben diverse postings van jou tegen gekomen waarin jij Moslims beledigd en vernederd. Die postings zijn verwijderd maar laat duidelijk zien dat jij als Hindoe geen knip voor de neus waard bent. Ga hier niet het mooi weertje ventje spelen want je bent een stuk bedorven vlees. En ik zeg het niet zomaar maar ik heb een hekel aan mensen van jouw soort.


  Maak melding

 49. Nederland was in 1945 nog maar net bevrijdt van de Duitse bezetters of ze gingen zelf met militaire geweld naar Indonesie om dat land te kunnen blijven bezetten. Daarbij zijn vele vrijheidsstrijders en burgers standrechtelijk vermoord. Enkele van de schuldigen zijn nog in leven, maar de Nederlandse overheid heeft hen tot op heden nooit voor het gerecht gebracht. Maar wel van Suriname eisen dat ze de schuldigen van de Decembermoorden voor het gerecht brengen. We hebben daar een woord voor: Hypocriet. Overigens ben ik van mening dat we het slechte voorbeeld van Nederland niet moeten volgen. Bouterse moet zich verantwoorden voor de decembermoorden voor een rechter in Suriname. Dat vind ik. Maar dat is (uitsluitend) een Surinaamse aangelegenheid. En wat de veroordeling van Bouterse voor drugs betreft, die veroordeling vond plaats volgens het Nederlandse recht. Ten eerste is het Nederlands recht niet van toepassing in Suriname. Maar nog belangrijker, het heeft de schijn dat het geen eerlijk proces was omdat getuigen hebben aangegeven dat ze destijds valse verklaringen hebben afgelegd. Onder die omstandigheden is uitlevering van Bouterse aan Nederland uiteraard niet aan de orde. Andersom zou de Nederlandse overheid ook geen onderdanen uitleveren aan Suriname als er ‘mogelijk’ sprake zou zijn van een oneerlijk proces. Dus Rutte: In Suriname men echt niet onder de indruk van jou onwil om te feliciteren. En terecht.


  Maak melding

 50. @Chu Ha,

  Bernard was VERDACHTE in de Lock Heat Case; Koningin Juliana wilde aftreden, het is Joop Den Uyl geweest die dit jammer genoeg ( ik ben anti koningshuis) heeft verhinderd.

  Dus Bernard is GEEN VEROORDEELDE CRIMINEEL geweest als DDB.
  Bernard was VERDACHTE, DDB IS EEN VEROORDEELDE CRIMINEEL!!!

  Jullie, Boutistas, proberen als goed te praten als het om DDB gaat!! DDB heeft zijn rijkdom te danken aan COKE EN GRAAIEN in s`landskas.


  Maak melding

 51. Beste Chua HU,

  Waarom haal je steeds India aan?
  Ik vraag je iets over China en trekt je vergelijking met India.
  Wat ik wil aangeven Chua overal is er corruptie en dat China het economisch heel goed doet dat is heel erg evident maar corruptie gaat hand in hand met economische vooruitgang,

  gr.


  Maak melding

 52. @ Henry,

  Smatje heeft onderstaande reactie gegeven op zaterdag 30 mei om 16.15 uur:

  Ik vind het respectloos van Rutte dat hij zich op dergelijke wijze uitspreekt jegens Bouterse. Hiermee laat Rutte weer eens zien dat hij niet de president is van alle Nederlanders; neen Rutte is de president van het corrupte zooitje VVD-ers dat de afgelopen jaren in opspraak kwam wegens corruptie: Van Rey, De Kruijf, Teeven, Opstelten, Ploeg, Bats, Remak, Verheijen en nog een lange lijst corruptelingen uit VVD-hoek.

  Het volk van Suriname heeft massaal democratisch op NDP gestemd en dat moet een ieder respecteren, ook Rutte. Hiermee laat deze nog uit de kast te komen nicht zien dat hij geen respect heeft voor Surinamers die in Nederland wonen terwijl wij Surineds dik belasting betalen hier.

  Dit is de zoveelste onzinnige uitspraak van Rutte. Zou hij nooit durven tegen Putin, deze slappeling. Ook tegen Obama was Rutte heel respectloos door Obama bij zijn voornaam, Barack, te noemen en niet zoals het hoort Mr President Obama.
  Maar wat kun je ook verwachten van een nicht zonder diepgang. De enige vorm van diepgang die Rutte heeft is langs achter deze vuile vieze klootzak. Fuck Rutte.

  Dit is de reactie die ik heb gegeven op zondag 31 mei om 8.50 uur:

  Jiyani

  Het volk van Suriname heeft massaal democratisch op NDP gestemd en dat moet een ieder respecteren, ook Rutte. Hiermee laat deze nog uit de kast te komen nicht zien dat hij geen respect heeft voor Surinamers die in Nederland wonen terwijl wij Surineds dik belasting betalen hier.

  Smatje jij vuile racist, hoeveel respect heb jij voor homo’s?
  Wat heeft het feit dat Rutte eventueel een homo zou zijn te maken met het feit dat hij Bouterse niet wil feliciteren?
  Rutte zit wat politiek betreft ook niet in mijn systeem, maar ik zal hem niet afrekenen op zijn eventuele homo zijn.
  Ik reken iemand af op zijn/haar karakter en niet op zijn/haar seksuele geaardheid.

  Discrimineert deze vieze racist haar broer, oom, neef die homo is ook?

  Eigenlijk is elke Surinamer die kritiek heeft op Rutte omdat hij Bouterse niet wil feliciteren aan het bedelen dat Rutte dat alsnog doet.
  Deze mensen hebben geen greintje besef van trots zijn.

  Zoals je ziet is de eerste alinea uit mijn reactie hetzelfde als de tweede alinea uit de reactie van Smatje.

  De rest van mijn reactie is een reactie op de tweede alinea van Smatje.
  Ik had duidelijker moeten zijn op welk gedeelte van de reactie van Smatje ik heb gereageerd.

  Voor de rest interesseert het mij geen ene moer of Rutte Bouterse wel of niet feliciteert met zijn overwinning.


  Maak melding

 53. @ Sweetie Mofo,

  Heb ik op deze nieuwssite moslims beledigd c.q. vernederd?
  Tot nog toe heb ik op deze site geen enkel kritiek geuit op moslims.
  Op het forum heb ik dat wel gedaan, maar ik geef ook kritiek op hindu’s. Ik spaar hindu’s niet als dat is wat je mij wilt verwijten.
  Ik ben zelden op deze site. Soms geef ik reacties.
  Je verwart me met iemand anders. Eerst zeker weten of ik diegene ben die zich beledigend dan wel vernederend over moslims heeft uitgelaten, eer je mij beticht dat ik dat heb gedaan.

  Verder beweer je dat ik als hindu geen knip voor de neus waard en een stuk bedorven vlees bent.
  Jij stinkt behoorlijk uit je mond, terwijl jij je als sweetie mofo heb aangemeld.
  Ik heb een tering hekel aan mensen die mij zomaar ergens van beschuldigen. Hier mag je het mee doen.


  Maak melding

 54. Hallo sranang-mang,

  Voor 95 procent van de Surinamers kunnen niet verder zien dan hun neus lang is. Ze bekijken nieuws met hun eigen denkie. Iedereen is Su wil heel snel de sheik zijn.

  Bouta gaat hier en daar leningen sluiten voor de kas ( Islamic bank, Chinees Bank) van Sur. om uitbetalingen te doen. We moeten globaliseren jongesn!!! Niet een eilandje vormen.
  Eens wat Sur de rijkste land in de caraibische gebied.

  Wat heb je aan een president wie zijn zoon in VS logeert, en zelfs niet vrij mag reizen!!! IKKE IKKE cultuur, graai cultuur.

  Houden jullie op met gedonder,


  Maak melding

 55. Chu Ha , je kletst een eind uit je nek, Pr. Bernard heeft tengevolge van het Lockheed schandaal zijn uniform terecht in mogen leveren.
  Bouterse krijgt als beloning voor de 15 moorden in Fort Zeelandia en de massamoord in Moiwana en zijn optreden als Cokehandelaar het Presidentschap van een van de grootste coke doorvoerlanden ter wereld.


  Maak melding

 56. De NDP staat niet te wachten op felicitaties van Mark Rutte.
  Alle zuidamerikaanse landen en caricom landen en de franse president hebben felicitaties verstuur en er komen nog steeds felicitaties binnen van bevriende landen waarmee suriname zaken doet.

  NDP dankt zijn succes door te werken met deze landen en heeft Nederland niet nodig. De levenskwaliteit is in Suriname
  veel beter dan Nederland.

  Suriname verschaft brood aan Nederlandse investeerders in Suriname en niet anders om.

  Rutte….big loser.


  Maak melding

 57. NEDERLANDSE AMBASSADEUR HET LAND UIT SODEMIETEREN.
  en nooit meer laten terug komen .is dit de respect dat de nederlanders
  voor ons tonen ,op rotten met ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.