‘Santokhi behoedde VHP voor lot oude partijen’

38

PARAMARIBO, 28 mei – Het is aan Chandrikapersad Santokhi te danken dat de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, de tand des tijds heeft doorstaan. Dit zegt Shailendra Girjasing, parlementariër van de oranje partij. Het kan niet gezegd worden van de andere ‘oude’ politieke partijen.

Onder meer de NPS haalde maar drie parlementszetels bij de afgelopen verkiezingen. Deze afgang heeft bijgedragen aan de verkiezingsnederlaag van het V7-bondgenootschap. De VHP heeft zich gehandhaafd met een zetelbijdrage van negen. En dat is te danken aan ‘Chan’. “Hij heeft de partij niet alleen overgenomen, maar deze ook gebracht naar waar die vandaag is”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname.

Dat de achtenzestigjarige VHP uiteindelijk de grootste blijft en blijkt binnen V7, komt ook met conclusies. “Het is niet uitgesloten dat de VHP in 2020 alleen de verkiezingen ingaat. Dit zijn we nu al aan het voorbereiden. Santokhi was bij de afgelopen verkiezingen het gezicht van V7 en daarom zijn de meeste pijlen ook op hem afgevuurd, maar hij heeft stand gehouden”, aldus Girjasing.

38 REACTIES

 1. De VHP moet geduld hebben. Bouterse gaat niet ver komen.

  1) Voor al zijn plannen ontbreekt er financiële onderbouwing
  2) Staats financiën is 1 grote chaos, het land staat er slecht voor
  3) Bouterse durft niet buiten de landsgrenzen te betreden, dus Suriname wordt internationaal niet op het hoogste niveau vertegenwoordigd. Bouterse is aangeschoten wild.

  Het volk heeft gesproken…. kennelijk wil men eerst de gifbeker leegdrinken.


  Maak melding

 2. Als NPS alleen de verkiezing was in gegaan hadden ze op meer kiezers kunnen rekenen. Een hoop mensen hebben op de ndp gestemd in protest tegen Santokhi.


  Maak melding

 3. Santhokie had eerst op het aanbod van DDB moeten ingaan, namelijk mee regeren in de eerste periode. De beste wijze om een regering omver te werpen is, er deel van uit maken. Hierdoor zou DDB nooit een amnestiewet kunnen aannemen en zou uiteindelijk de regering ten val worden gebracht. Bij een tweede ronde was Bouta dan ook kansloos.


  Maak melding

 4. Het wordt tijd voor de VHP om na te denken met welke partijen in de toekomst moet worden samengewerkt.De NPS is zo goed als afgeschreven als politieke beweging,tenzij een dynamische leider opstaat en deze partij uit het moeras trekt.Da91 en Spa bestaanalleen op papier.Ook KTPI van Soemita heeft geen grote aanhang.


  Maak melding

 5. De NPS heeft eigenlijk niet verloren, Kensenhuis was van de NPS en is overgelopen naar de NDP. Als men kijkt naar de verkiezing van 25 mei 2010 en de verkiezing van 25 mei 2015 t.a.v. de NPS dan is deze terug gevallen van 4 naar 3 zetels.

  Als de leiding van de NPS goed had weten om te gaan met Kensenhuis en de achterban in Para, dan had het wellicht anders gelopen. Als ik de zaken van enige afstand bekijk, dan was het ook niet zo eenvoudig. De NDP heeft Kensenhuis ook naar zich toegetrokken en dat mag in de politiek, om de tegenstanders cq NPS te verzwakken en dat hebben ze ook gedaan. Als je in zulke situaties niet snel en goed kan inspelen door tijdsdruk, verkiezingen waren op komst, Kensenhuis bleeft langdradig om aan te geven dat hij marron was. Ja dan kan je als NPS niet zoveel doen in Para.

  De NPS kan hier een les uit leren. Zaken bekijken als:
  – wie is de persoon die kandidaat is
  – hoe betrouwbaar is die
  – hoe hokvast is die
  – wat voor vervanger is er als zo’n persoon marron is bij de
  concurrent,
  – heeft de vervanger genoeg potentie om dit verlies snel en net
  zo goed te kunnen opvangen, dat de zetel niet verloren gaat,
  – hoe is het contact met de achterban.
  – er moet een goede screening plaats vinden van kandidaten,
  waardoor men zeker weet dat men dit verlies niet hoeft te
  hebben.
  – er moet vanuit het hoofdbestuur goed contact zijn met de
  afdeling en achterban in een regio/Para, waardoor men goed
  kan inspelen op alle veranderingen.

  Ik heb de NPS niet zo goed gevolgd, want mijn partij was meer de VHP en stond versteld dat ze niet gegroeid zijn. Wat de PL betreft had ik ook groei verwacht oa in Commewijne, had ik minimaal 3 zetels of zelf 4 verwacht van PL en VHP.

  Ook in Saramacca had ik meer verwacht van VHP en PL

  In Coronie had ik op zijn minst 1 zetel voor V7 verwacht, Pl zou haar achterban advies geven op de NPS te stemmen of omgekeerd, uitgaande welke kandidaat daar sterk stond.

  Wat Wanica betreft en Paramaribo had ik ook niet zo een goed inzicht in hoe de VHP, NPS, PL er zouden uitkomen, afgezien van de leiders en de 2e of 3e kandidaat.
  Wat ik wel wist is dat de VHP op zijn minst stabiel zou blijven of groeien, uitgaande dat de VHP-aanhang, hindoestanen/moslims als grote groep, wel een president zouden willen hebben die op hen leek en ook dat men het niet ziet zitten met een crimineel, moordenaar als President van Suriname.

  Wat BEP betreft ben ik ook geschrokken van het resultaat, ik had niet verwacht dat die partij zo weinig zetels zou halen. Hopelijk dat de officiele uitslag snel bekend wordt en dat wat ik tot nu toe gehoord en gezien heb, niet klopt en dat V7 alsnog de verkiezingen van 25 mei 2015 gewonnen heeft.

  Uithuilen, evalueren, plan van aanpak maken en op 25 mei 2020 er weer voor gaan.

  Hoe nu verder met Suriname op dit moment. Ik zou geen enkele oppositie partij het advies geven met de NDP samen te werken. Dit op grond van:
  – DDB bezig is met zijn enige eigen belang’
  – DDB een eigen kabinet/adviseurs/gangsters om zich heen
  heeft verzameld, die de touwtjes in handen heeft,
  – zie hoe politieke partijen die in 2010 met hem in zee zijn
  gegaan ervan zijn afgekomen, idem hun mini sterren.
  – Voor DDB zijn alle personen, gewoon toiletpapier,
  mis/ge/bruiken en daarna weggooien als hij zijn doel heeft
  bereikt.

  De NPS moet goed naar zichzelf gaan kijken en orde op zaken stellen. NPS kan beter fuseren met de VHP en op het terrein een museum voor Pengel maken(, met zijn vilthoed erin).

  BEP moet goed naar zich zelf kijken en orde op zaken stellen
  De heel kleine marronpartjes moeten goed naar zich zelf kijken en vragen waarom zij zich niet bundelen. Waarom bundelen niet alle marronpartijen zich. Dat is het beste voor hun.

  El Somo van PL moet ook naar zichzelf kijken en vragen of hij nog bij moet zijn bij de verkiezingen van 2020. Ook de Javaanse partijen moeten zich afvragen waarom zij zich niet bundelen in één grote partij. KTPI is op sterven na dood.

  Wat er moet gebeuren bij de verkiezing van 25 mei 2010 is dat het huidige kiesstelsel op de schop moet. Er moet een veel betere en eerlijke in het leven worden geroepen. Dit districtenstelsel is niet meer van deze tijd.

  Ik wens alle Surinamers het allerbeste, er breken zeer zware en moeilijke tijden aan. Hopelijk dat de grondwet en internationale verdragen niet aan een kant worden gezet en Suriname verandert in landen als Venezuela, Cuba, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Noord- Korea.

  Wie niet de jeugd heeft, zal ten onder gaan. De jeugd is de toekomst. De tijd blijft niet stilstaan en haalt iedereen in. Let op de tijd haalt iedereen in en wacht op niemand.

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 6. Er zijn maar 2 partijen die eraan toe doen in Suriname, namelijk de NDP en VHP. Politieke landschap is versnipperd. Enige kuur hiervoor is het werken met een kiesdrempel. Bestaande partijen zullen eieren voor hun geld kiezen en fuseren ligt dan voor de hand.


  Maak melding

 7. juist , het gedoe met combinatie moet nu afgelopen zijn,
  ze waren in combinatie verband alleen om te voorkomen dat Bouta kon winnen, maar ding lee,

  integendeel heeft dat afrechts gewerkt en dat hebben de VHP en NPS nu wel ingezien, want als ze in 2010 weer samen gaan in V7, dan krijgen ze gen 18 zetels maar misschien 12 zetels hahahaha.

  En de VHP heeft nu alle domme creoelen partij gebruik en nu zijn ze allemaal massaal verlaten door de creolen en ze zijn nu bij de NDP.
  VHP weet dat in 2020 Bouterse zijn opvolger zal begeleiden en daarom zeg de VHP nu dat ze in 2020 alleen de verkiezing in zal gaan om vervolgens samen met de NDP te gaan regeren in in 2020, an is het uitgespeeld met de nps , spa en da91


  Maak melding

 8. Of je van Bouterse houdt of niet, of Bouterse van jou houdt of niet, feit is dat Bouterse en de NDP de grote winnaars en Suriname en het Surinaamse volk de grote verliezers zijn. Suriname staat mooi op de wereldkaart omdat Suriname massaal gekozen heeft voor Bouterse en zijn secondant Abrahams, daarmee is namelijk bewezen hoe het met recht, wet en corruptiebestrijding gesteld is in Suriname, de buitenlandse investeerders hebben hun mening, hoe groot de risico’s zijn om in Suriname te investeren, nu definitief gevormd als ze dat nog niet gedaan hadden de afgelopen vijf jaar. In ieder geval gaan we nog voor vijf jaar van hetzelfde met een heleboel extra erbij, waardoor alles in Suriname nu met een sneltreinvaart zal gaan.


  Maak melding

 9. Santokhi was bij de afgelopen verkiezingen het gezicht van V7 en daarom zijn de meeste pijlen ook op hem afgevuurd, maar hij heeft stand gehouden.

  Santohki heeft inderdaad stand gehouden: weer vijf jaar in de oppositie bank. ha, ha,…


  Maak melding

 10. Die paarse analfabeten zijn momenteel in een hoerastemming, kijken of ze over enkele jaren nog staan te juichen nu de staatskas is leeggeroofd, en allerlei projecten nog gerealiseerd moeten worden, ze zullen eerst hun eigen puinhoop die ze de afgelopen 5 jaar hebben veroorzaakt, moeten opruimen.


  Maak melding

 11. Aan de tralies van de huizen,zou af te leiden zijn welk soort mensen het meest leven in Sur.De goeden zitten in huizen voorzien van tralies.Die herkenden de V7 met 2 ex- politie commissarissen als zij die aan het goede werkten.
  Aan de andere kant herkende dat ander deel zich in opa D en zijn entourage.Dit deel identificeerde zich met hun en hebben alle mogelijkheden benut om de NDP te laten winnen.[omkoperij en intimidatie]
  Het blijft letten op dat de gasbom ’s avonds niet verdwijnt naar ander keuken.Helaas.


  Maak melding

 12. De NDP moet niet met de VHP samen werken!
  Kies beter voor AC,Doe,Palu en NPS.

  Als Santhokie bedankt als VHP leider kan men later naar kijken.
  Deze man denkt nog steeds aan de oude politiek.


  Maak melding

 13. @Passant.
  rekenen en cijfers is voor velen geen sterk punt.
  Bij de getallen die nu bekend zijn van Commewijne kan het effect van de overlopers goed geduid worden. De kandidaat van Remy Polak (Ex NPS) heeft voor de NDP 1.932 stemmen getrokken. Terwijl de NPS kandidaat slechts 350 stemmen getrokken heeft.

  Het slim Polak faciliteren als districscommissaris heeft sterk bij gedragen aan deze verschuiving. Als je bij de NDP deze 1.932 er afhaalt en bij V7 toevoegd zie je de reguliere verhouding terug komen.
  Het zelfde kan men in Para onderkennen alleen zal daar het Kensenhuis effect iets groter zijn geweest.
  Ook Hooghart heeft een dergelijk effect weten te veroorzaken. Voeg daar aan toe dat om een of andere reden in Sipaliwini ten koste van BEP ook een dergelijke verschuiving heeft plaats gevonden.

  Het gevolg is heel simpel door Slim op tactische locaties (net als bij de verkiezingen in de VS genoeg te investeren) is de NDP instaat geweest een grote verschuiving te veroorzaken. 10.000 bij V7 er af is 10.000 bij NDP er bij met als gevolg 4 zetels bij V7 er af en 4 zetels bij de NDP er bij. Verschil 8 zetels. een straatlengte voor terwijl de verschillen ter plaatse maar gering zijn.

  Ik raad aan dat V7 gezien de stem van het volk in de DNA mee werkt aan de keuze van Bouterse als President door geen tegen kandidaat te stellen en Bouterse zijn eigen rotzooi op te laten ruimen.


  Maak melding

 14. De man die de afgelopen jaar de wereld rond ging reizen alsof hij al de president van Suriname was!
  De Surinamers hebben hem grandioos afgewezen.


  Maak melding

 15. Het blijkt dat de NDP het meeste heeft geprofiteerd van het districten stelsel in Suriname, want het bleek dat de partij niet de meerderheid van de stemmen heeft gehaald.
  De NDP heeft 116.661 stemmen gehaald. Dit heeft zich vertaald in 26 zetels.
  V7, AC en Doe kwamen samen op 133.263 stemmen.
  Dit ter nuancering voor alle paarsen die zich op de borst kloppen dat NDP de meeste stemmen heeft gehaald.
  Daarnaast hebben ze de verkiezingen gecorrumpeerd, door te werken met vele overlopers die een hoop stemmen hebben binnen gehaald voor de NDP. Verder waren ze in staat staatsmiddelen in te zetten om de boel te manipuleren. Vergeet onze Limbo niet de mindere kopie van Goebbels in nazi Duitsland. Ook hebben ze de boel geïntimideerd en gemanipuleerd. Dit is bestemd voor alle paarsen die denken dat de NDP het zo geweldig heeft gedaan. En nu moet de NDP maar de grote stronterij maar gaan opruimen wat ze zelf hebben gecreëerd.

  Paar conclusies wat ik trek:

  – Het districtenstelsel heeft in het voordeel gewerkt van de NDP;
  – De NDP was in staat verschillende staatsmiddelen in te zetten. Denk aan Limbo.
  – Verder het wapen van de intimidatie en manipulatie;
  – Hebben gewerkt met verschillende judassen;
  – Tegen domheid valt niet te strijden.
  – NDP moet zijn eigen rotzooi gaan opruimen.
  – Blijkt dat een creool mentaal nog niet zo ver is om voor een Hindoestaanse president zal kiezen terwijl de Hindoestaan wel op een Bouta stemt.

  Laat het volk nu maar de gifbeker drinken. Van mij geen cent meer naar Suriname. Als ze maar weer niet gaan bedelen naar onze welverdiende euro. Verder gun ik ze alles. Van harte. Alleen ezels kiezen een meester.


  Maak melding

 16. PSV, NPS en tenslotte de Verenigde Hindoestaanse Partij. Sec etnische politieke partijen zijn anno 2015 geen lang leven beschoren. Mensen in dit land willen steeds meer op hun capaciteiten, kennen en kunnen worden afgerekend en niet zo zeer op etnische komaf.
  Genoemde clubbies zijn raciaal!


  Maak melding

 17. De VHP fans doen alsof de VHP de verkiezingen heeft gewonnen. Mooi niet, ze zijn keihard afgestraft door het electoraat en ze horen thuis in de oppositiebanken.


  Maak melding

 18. Het zijn dit soort uitspraken die maken dat mensen die verhalen van de NDP, dat stemmen op v7 zou zin stemmen op Chan. Bovendien heeft de VHP haar tijden ook gehad. Is die goeie meneer vergeten toen zijn partij massaal was overgelopen naar de NDP toen zijn ze niet in de steek gelaten door de andere partijen. Maar deze discussie is eigenlijk niet nodig want een van de eerste dingen die Bouterse gaat doen is het kiesstelsel veranderen en ook de leeftijd om te mogen stemmen verlagen naar 16.


  Maak melding

 19. @Paraman je slaat de spijker op zijn kop.

  Ook in 2020 heeft het als het aan mij ligt, de VHP met een Santhoki aan het roer, geen schijn van kans. De glorietijd van etnische politieke partijen is geweest en dat moet ook niemand meer willen. Suriname is een jonge multiculturele samenleving en de politiek hoort daar een afspiegeling van te zijn. Ik denk ook dat daar de grootste kracht van de NDP in schuilt..

  Die keuze heeft de kiezer vandaag de dag al gemaakt… en is het voor de VHP en alle andere etnische partijen tijd om hier op te anticiperen…


  Maak melding

 20. Laat die dwazen die in gratis geloven en op de ndplee hebben gestemd maar gaan pienaren als winston caldera zijn 100 dagen plan gaat uitvoeren.


  Maak melding

 21. De VHP heeft inderdaad stand gehouden,chapeau.
  PL is ook een partij waar er sprake is van een levendige wisselwerking tussen achterban en hun voorzitter en heeft zich kunnen besparen van een afgang. De overige oppositie partijen hebben zware klappen gekregen.

  Het campagne geweld van de NDP was van ongekende omvang voor Surinaamse standaarden. Van publieke en particuliere omroepen, staats middelen, massieve geld stromen, tot de jongeren die driftig voor de NDP veld werk deden ( soms met een materiele beloning in vooruitzicht ).

  Note: 116 duizend mensen hebben voor de NDP gestemd maar de overige 137 duizend niet. Besef wel dat de aantal zetels behaald in verhouding met de energie die in de Campagne van de NDP is gestoken bijna 30 zetels had moeten opleveren.

  Ik wil toch de kleine NDPérs die vrijwillig ( dus zonder verwachting van wederdiensten ) hun tijd in de campagne hebben gestoken uit liefde voor het land en niet uit liefde voor pres Bouterse, bij deze feliciteren met het resultaat.


  Maak melding

 22. Blaka bakra,

  Het woord ‘goede’ is hier de keyword.

  De afgelopen vijf jaar was het hoofddoel van de oppositie om zoveel mogelijk de regering tegen te werken door geen quorum te verlenen ipv constructief oppositie te voeren in het belang van het volk. Ik weet het niet maar dat kan ik zeker niet ‘goed’ noemen.

  Als oppositie hoef je uiteraard niet altijd met het beleid van de regering eens te zijn. Maar om bij voorbaat al te zeggen geen quorum te verlenen om gewoon het beleid dwars te liggen is verre van goed. Als je als oppositie niet eens bent met het regeerbeleid dan is het DNA de aangewezen plek om je te uiten en aan te geven waarom je niet eens bent en komen met oplosmodellen hoe het wel moet. Constructief oppositie voeren dus.
  Gewoon wegblijven is geen voorbeeld van goed oppositie voeren.

  En dat is nou juist de reden dat het volk de oppositie heeft afgestraft en geen regeer meerderheid heeft gegeven.
  Hoe kun je nou stemmen op mensen die weglopen voor hun verantwoordelijkheid door bewust niet bereid zijn te debatteren
  in het DNA en weg te blijven? Ook al zit je in de oppositie, het is het volk dat je daar heeft geplaatst om voor hun op te komen.
  En dat doe je niet om gewoon weg te blijven. En als je om wat voor reden dan ook daartoe niet bereid bent dan moet je je niet verkiesbaar stellen.
  Hopelijk heeft de oppositie lering getrokken over de afgelopen vijf jaar en bereid zijn om hun houding te wijzigen.

  Uiteraard zal jij daar een andere mening hebben over hebben maar dat mag.


  Maak melding

 23. Santokhi heeft achter de ruggen van de buitenwereld gewoon de etnische snaar bespeeld om de Hindoestaanse achterban van de VHP thuis te krijgen en te houden. Voor hem en andere kopstukken in de partij is het een wetmatigheid dat alle Hindoestanen op de VHP moeten stemmen en bij deze partij moeten blijven. Maar hij vergeet een ding en dat is dat vele jonge en oudere Hindoestanen anders gaan denken en veel dingen te Hindoestaans vinden en liever integreren in andere multiculturele verbanden, partijen, groepen,enz. In mijn eigen kennissenkring merk ik het ook.Zij wensen veel minder deel te nemen aan typisch Hindoestaans culturele activiteiten en gaan relaties aan met mannen/vrouwen uit de andere culturen.

  Een ding moet duidelijk voor Santokhi zijn. De gedachte achter de VHP oude stijl is aan het verdwijnen. Oude generaties gaan en de nieuwe generatie nemen hun plaats in en nemen andere standpunten in.Ook de andere bevolkingsgroepen, organisaties, verbanden,enz. in Suriname stellen zich ook meer open voor anderen dan de eigen groep en dit is zeker uitnodigend voor de Hindoestanen om te partciperen.


  Maak melding

 24. @RobG,

  Straks worden alle jongeren regelloos, wetteloos en bandeloos. Veel jonge Hindoestanen, die tenminste nog regels meekregen van huis uit, zien van andere groepen dat regelloosheid en bandeloosheid erg makkelijk is en (op korte termijn) voordelen oplevert. Dus gan ze ervoor. Maar als je eenmaal de Lakshman-lijn overtreden hebt, is terugkeren onmogelijk.


  Maak melding

 25. @Paraman

  vroeger was het etnisch maar nu is het raciaal.Een deel van het volk is opgejut door de politici.Zelf zij die zich geestelijke lijder laten noemen,hebben aan meegedaan.
  Het symboliek vindt je bij de benoeming van Ashwien Nanan Panday als vieze pres.
  Hoe briljant die jongeman ook is,is een tweede plaats het maximale dat hij kan krijgen onder iemand uit een andere groep.
  En dat hij zo niets zeggend is dat zijn echte naam het niet onthouden waard is.


  Maak melding

 26. (b) engeltje,

  Soms vertegenwoordig je het belang van de kiezers het beste door weg te blijven uit de DNA zodat een slechte wet niet wordt aangenomen.
  Bovendien, het waren vaak de coalitie parlementariers zelf die niet kwamen opdagen in de DNA. Waarom zijn zij dan niet afgestraft door het volk? Omdat het volk verward is misschien?


  Maak melding

 27. @Ari,

  Misschien zijn de VHP fans er gelukkig mee dat die partij de rug recht gehouden heeft. AC zal in elk geval een kromme rug krijgen. Ondanks dat ze werden uitgekafferd door NDP en ze de schuld kregen van alles (en dat was heel veel) wat mis ging, gaan ze weer als haartjes rond de po ep gat van Bouterse hangen. Macht, aanzienen geld zijn belangrijker dan al het andere, voor sommigen.


  Maak melding

 28. Het was niet Santokhi die de VHP behoedde voor ellende, het was de verstandige achterban. Een achterban die begrijpt wat het alternatief voor de VHP is: soso trobie.


  Maak melding

 29. @Viyai,

  Ik geloof het echt niet dat alle jongeren een regelloos,wetteloos en bandeloos leven gaan leiden.De meerderheid van de jongeren, en ook die uit andere groepen, gedragen zich volgens de gangbare regels, waarden en normen.Dat het slecht met de jongeren zal gaan als ze buiten de eigen kring nieuwe ervaringen in het leven willen opdoen, zijn van die dogma’s die bepaalde figuren continu prediken om de achterban/soortgenoten binnen de eigen kring te houden.
  In feite ontkennen deze mensen het vermogen van de mens als indiividu om eigen beslissingen te nemen.


  Maak melding

 30. hoe zo afgestraft,,, wie is afgestraft en waarom..

  het is de n d p zelf die afgestraft is door het volk..

  als je 26 leden van de coa. bezit en je kan geen corum verlenen aan je partij coalitie,dan ben je zelf niet waardig om leiding te geven..

  nu bezit je de absolute meerderheid in het poppenkast van de zelfde lijder,,dan rijst de vraag nu,,ben je zelf verzekerd van je eigen corum

  zo niet,,dan ga je weer een beroep doen op de opositie en uitschelden..

  trouwens nu in de opositie met een meerderheid van de coaltie,zit je letterlijk voor spek en bonen in het poppenkast..
  wie is dan laf..

  al blijft de opositie nu de komende vijf jaren weg,dan nog doet de coalitie wat zij wil..

  m.a.w. de opositie zit als bank vulling en stelt geen reet voor..

  de vraag blijft open,of deze coalitie de komende tijd de rit zal afmaken gezien de financiële omstandigheden..

  verkiezingen winnen is prachtig,,maar hoe nu verder..er is een dikke inflatie komende..,maak je borst maar nat..


  Maak melding

 31. Premier Rutte weigert DDB te feliciteren: IK ZOU NOOIT DEZE CRIMINEEL DIE VEROORDEELD IS TOT 11 JAAR FELICITEREN.

  DIT SNAPPEN DE SURINAMERS LEES NDPÈRS NIET. JE GAAT TOCH ALS NATIE GEEN CRIMINEEL DE HANDEN SCHUDDEN DIE JOUW LAND HEEFT OVERSPOELD MET COKE.

  COME ON, MENSEN: DIT(NDP) VOLK MAAKT ZICHZELF TE SCHANDE DOOR VOOR DEZE MENEER TE KIEZEN. MEN HEEFT DUIDELIJK VOOR CORRUPTIE GEKOZEN, PUNT.

  Dat zij geen normen en waarden in hun BARST hebben, betekent niet dat anderen dat zelfde gedrag aan de dag moeten leggen.


  Maak melding

 32. Girjasingh we drommels goed dat e winst van de VHP te danken is aan de verfoeilijke etnische politiekvoering. Ga maar demografisch na waar de VHP d stemmen vandaan heeft. kijk naar de leeftijd van die stemmers en zie dat in de HP de tijd bewust tot stilstand gebracht is omdat een deel van het volk nog steeds etnisch stemt. k was in Su en heb in de aanloop naar 25 mei met de rillingen op mijn rug de vele Hindoestaanse zenders die Suriname rijk is beluisterd en bekeken. Het Hindostanisme spatte n het scherm en galmde door de speakers. Het was een en al koele en kafri en de politici deden e keihard aan mee. Maar ook zij zijn uitstervend….gelukkig maar.


  Maak melding

 33. Wat een gezeik allemaal .
  NDP is de absolute winnaar , conform de wil van de meerderheid van het surinaamse kiezers-volk ,
  NDP zit heel lekker te zonnen op de oever en de rest zitten in het water en de mogelijkheid zit er dik in dat enkelen kunnen verdrinken .
  Indien men ook wil zonnen en lekker veilig op de oever wil zijn moet men zelf , mag ook collectief zijn , richting NDP komen zwemmen .
  Wellicht lopen de rest met de gedachte dat de NDP het initiatief gaat nemen en in het water gaat springen om hun te redden en eruit te halen ???
  Boy , mi luku bal no . LOL


  Maak melding

 34. Qh wat zielig die lul van een Girjasingh , zeg .
  Kan hij het nog niet snappen dat de uitslag van de verkiezingen een afstraffing is voor de oude politiek ???
  Waarachtige surinamers / patriotten moeten niks hebben van koloniale machtswellustelingen en a-nationale elementen .
  DE-KOLONISATIE IS ONZE SPEERPUNT !!!

  PS ; Als OPRUTTE echt zo stoer is , waarom roept hij dan de ambassadeur niet terug ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.