V7 partijen wachten op officiële uitslag verkiezingen Suriname

26

PARAMARIBO, 27 mei – De V7 coalitie heeft haar bezorgdheid uitgesproken over de vertraging bij het tellen van de uitgebrachte stemmen in het district Paramaribo. “De V7 partijen tekenen protest aan tegen de gang van zaken en hebben dat ook schriftelijke kenbaar gemaakt.” Dat meldt het politiek blok in een persbericht. Ook het het Onafhankelijk Kiesbureau(OKB) is bezorgd en is van mening dat er in strijd met de wet wordt gehandeld.

De leiding van de V7 partijen is dinsdag bijeen geweest voor overleg. Besloten is te wachten op de officiële uitslag, alvorens standpunten in te nemen. Naast de officiële uitslag over de DNA samenstelling wil V7 ook de officiële uitslag afwachten van de samenstelling van de Ressorten.

De V7 partijen zullen de verkiezingsuitslag ook ieder in eigen kring evalueren met hun deskundigen. Daarbij zullen ze het eindresultaat en ook hun eigen prestatie in de campagne in ogenschouw nemen.
“V7 zal blijven opkomen voor de onderwerpen die in de campagne naar voren zijn gebracht. Zij blijft zich inzetten voor alle hardwerkende Surinamers, kleine- en grote ondernemers, enthousiaste jongeren en onze ouderen. Die mogen er op rekenen dat wij voor hen blijven strijden” aldus de coalitie in een persverklaring.

26 REACTIES

 1. Beste surinaamers waarom is het zo stil men hoort niets van de a b o p van Ronnie brunswijk ik denk dat dit een groot spel is van bouterse ook de uit val naar Amafo van a b o p het moest zo lijken net als of de partijen niet meer Door een deur konden maar de formatie was lang begonnen en mischien kan er ook nog wel wat mis zijn met die verkiezing hooft want zo kon men better de stem en verdelen wie weet er is wat er zijn me een paar dingen op gevallen maar bouterse heeft het spel weer gespeelt


  Maak melding

 2. Van V7 naar V-neks ! Tante Jenny had het reeds gezegd nl; V7 is er voor even !
  En die zielige Gregory had z’n partij uit het slop willen trekken na alle ellende en hebbies die Vene voor hem had achtergelaten. What a shame !

  En Guno Castelen die zo blij was dat hij thuis was en niet had gestemd toen de sociale wetten werden behandeld in het parlement !!
  Wel Guno, nu mag je voor altijd thuis blijven en zijn wij blij dat we die gore rot kop van jou niet meer hoeven te zien in het parlement.

  Heb je de foto van Somo gezien toen hij z’n stembiljet in de stembus deed. Toen al dacht ik van, deze man heeft het nu al opgegeven. Z’n troosteloos en moedeloos gezicht sprak boekdelen.

  En onze eigen echte Mr Vegas, ik bedoel Winston Vegas met z’n bigi mofo ! Where you at Winston ? Where is your big mouth now mr Winston ?

  Aan alle NDP’ers wil ik zeggen, bedankt jongens bedankt allemaal en we gaan gewoon door want; Ain’t no stoppin us now because we are on the move !


  Maak melding

 3. Tja,

  Het rrrrrazen en tieren, liegen en bedriegen op politieke podia heeft niet het gewenste effect gesorteerd en “de dood moet een oorzaak hebben”, natuurlijk.


  Maak melding

 4. V7 leer van je fouten.
  Onder Vene zijn ook fouten gemaakt.
  Met 10 schone vingers alleen win je niet de verkiezingen.
  Er zijn veel fouten gemaakt.

  De goudvoorraad was groot. Ze stonden op een goede ranking van het IMF en andere financiele organisaties. De schulden waren verminderd.
  Maar:
  Geen huizen project.
  Geen goede ( inovatief) kinder bijslag project
  Geen goede bruggen project
  Geen goede werkloosheid project voor o.a. jongeren.
  Geen project dat er meer jongeren in de politiek konden komen en doorstromen.
  Slechte marketing.
  Weinig visie en innovatie.
  Enz.
  Wat wel goed hebben aangepakt is de corruptie maar dat alleen brengt geen brood op de plank voor de mensen die elke dag moeten zien hoe hun kinderen niet met een lege maag naar school gaan.

  Dus de vraag is wat hebben ze voor het volk gedaan .
  Te weinig.

  Kijk naar het verschil wat Bouta wel voor de bevolking heeft gedaan.
  Daar win je stemmen mee.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Is er geen krachtiger manier om inzicht te krijgen in wat die Paramariboaanse Hoofdstembureau aan het bekokstiven is dan een formeel protest? Wat haalt een protest nou uit? Ga naar de rechter desnoods om opheldering te krijgen van eea.


  Maak melding

 6. Sarie torie baja Somo lijkt zo uitgedroogd te zijn, hebben zij geen dawat uitgedeeld
  Hij zal deze dag nooit vergeten en wat verraad niet kan doen (verrader dat hij is)


  Maak melding

 7. @morena,

  Ronnie wil minister van Financien worden. Hij zegt dat hij al z’n hele leven in geld doet en nu ook officieel gebachelord is en dat niemand in Suriname meer over geld weet dan hij.


  Maak melding

 8. @Djamoe, wat heeft Bouterse voor zijn volk gedaan ? Heb zijn oude verkiezingsprogramma erbij gepakt, nagenoeg niets is gerealiseerd en de schulden zijn fors toegenomen.


  Maak melding

 9. Niet treuren. Boomerang effect zijn werk gedaan. Vanaf de intrede van de autonomie heeft de kolonisator samen met de creoolse partijen PSV , NPS ervoor gezorgd dat de contractarbeiders nooit en te nimmer enig zeggenschap in de staatkundige ontwikkeling zouden kunnen verwerven.

  Het kiesstelsel en aantal zetels per district werd steeds historisch bepaald. De creoolse partijen zijn steeds bevoordeeld.

  Bij een evenredigheidsstelsel zou het resultaat in zetelverdeling een andere zijn dan wat er nu is.

  Er zijn diverse momenten aan te wijzen waar het kiesstelsel aangepast had kunnen worden. Maar de meest benadeelde partij heeft het laten liggen !

  Suriname moet verder. Het vasthouden aan wat er gebeurd is zal niet bijdragen tot vergroting welvaart en lotsverbetering .

  Het zou van grootheid getuigen om het volk te vrijwaren van politieke en staatkundige ellende.

  Het parlement is de plaats waar men als verstandige mensen bij elkaar komt en de keuze maakt het land naar grotere hoogten te leiden. Deze mogelijkheid bestaat in het leveren van een constructieve bijdrage in overeenstemming met de beginselen als opgenomen in de Grondwet van de Republiek Suriname.

  De eerste daad tot de constructieve bijdrage zal zijn om in te stemmen met de keuze kandidaten van de NDP tot President en Vice- President.

  Een goed begin is een halve werk.

  God zij met Suriname
  God bless You


  Maak melding

 10. Mensen niet zeuren nu, het volk heeft gestemd.
  NDP is het en word het, de mensen hebben allemaal een grote mond en weten alles beter en hebben dus op Bouterse gestemd ik ga er vanuit dat een ieder dit met zijn volle verstand heeft gedaan dus als ze weer belasterd worden hebben ze het aan hun zelf te danken.
  De Suriname daar moeten ermee leven en hebben de laatste jaren al het een en ander ondervonden blijkbaar leert niemand van de geschiedenis.
  Geld is op, alles lijkt zo vooruit te gaan als ik sommige mensen mag geloven dus wat maakt men zich druk.
  WE Zullen zien wat de tijd brengt en waar deze nieuwe c.q. oude regering nu weer mee op de proppen komt.
  WIE NIET WIL LUISTEREN MOET MAAR VOELEN!


  Maak melding

 11. God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  wil ik het volgende zeggen:

  V7 heeft goed campagne gevoerd, zaken moeten goed worden geëvalueerd en zaken bijstellen en op de opgeslagen weg blijven gaan. Wie uit deze V7 stapt is vrij dat te doen, maar vergeet de bovenstaande zaken niet. Kijk niet alleen wat goed is voor u, maar wat ook goed is voor het land en volk en dat zich zal blijven handhaven. Wie zich wil laten omkopen, moet dat doen, wie voor eigen belang wil gaan moet dat doen, maar wat blijft is het algemeen belang, Deze zaken tellen.

  Hori beri sa joe habi, wiki morro bribi kon, no drai baka no fa don.
  geloof, hoop, liefde, respect, verantwoordelijkheidsgevoel, bid en werk voor je goede doelen in het leven. Ga voor je doelen in je leven en kies niet de gemakkelijkste weg. Alles wat op een oneerlijke manier tot stand is gekomen, zal geen stand houden. Wat omhoog gaat, komt weer omlaag, spinning wheel.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

  V7!, V7-stemmers.Surinamers bedankt! Jullie hebben je best gedaan en wij gaan door op deze enige echte juiste weg.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 12. Aan alle Surinamers, V7 stemmers, die in democratische rechtsstaat willen wonen en leven en waarin de grondwet van de republiek Suriname de belangrijkste basis is,
  met daarin de Trias Politica,
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  – Internationale verdragen, oa mensenrechten, grondrechten, vrijheid/geloof, vereniging, eigen mening, enz
  normen en waarden, principes, mensen in hun waarde laten, respect, op een eerlijke manier aan de geld komen, je aan regels en wetten te houden, niet boven de wet willen leven, naar anderen luisteren, neem altijd besluiten op grond van deze zaken, enz tellen,

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  wil ik het volgende zeggen:

  V7 heeft goed campagne gevoerd, zaken moeten goed worden geëvalueerd en zaken bijstellen en op de opgeslagen weg blijven gaan. Wie uit deze V7 stapt is vrij dat te doen, maar vergeet de bovenstaande zaken niet. Kijk niet alleen wat goed is voor u, maar wat ook goed is voor het land en volk en dat zich zal blijven handhaven. Wie zich wil laten omkopen, moet dat doen, wie voor eigen belang wil gaan moet dat doen, maar wat blijft is het algemeen belang, Deze zaken tellen.

  Hori bribi sa joe habi, wiki morro bribi kon, no drai baka no fa don.
  geloof, hoop, liefde, respect, verantwoordelijkheidsgevoel, bid en werk voor je goede doelen in het leven. Ga voor je doelen in je leven en kies niet de gemakkelijkste weg. Alles wat op een oneerlijke manier tot stand is gekomen, zal geen stand houden. Wat omhoog gaat, komt weer omlaag, spinning wheel.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 13. Inzichtrijke boodschap voor hen die denken dat de Bron en Strijd voor ‘ Recht en Waarheid’ gefaald hebben.

  ‘ Zij die de inzichten en boodschappen over Rechtvaardigheid en Waarheid naar hun omgeving of wereldwijd mogen uitdragen (vaak ook Geleid worden) raken niet gauw ontmoedigd, omdat zij in de Macht van het Licht en de Waarheid geloven, en ook weten dat de Waarheid NOOIT faalt.

  Ze blijven dicht bij zichzelf en laten zich dus ook niet ontmoedigen, hoe
  Kritisch…onmogelijk en onwerkelijk hun boodschappen door sommigen soms ook mogen worden beschouwd. Het zijn vaak de onverklaarbare gebeurtenissen en Wonderen die direct of naderhand voor bevestiging zorgen..Doordat ze ook mogen ‘ Weten,’.zijn ze geduldig en ervaren ze ook een soort innerlijke rust…waarbij ze ook steeds weer nieuwe Inspiratie op.
  Soms functioneren ze als Deelnemer (aktie ondernemen) , en soms als Waarnemer in het leven, dit om de gebeurtenissen vanuit een afstand te beschouwen en te analyseren.,,,waardoor ze zich nooit helemaal meeslepen in een zinloze strijd of lange eindeloze discussies.
  Ze laten los op het moment dat het nodig is, en gaan vol Vertrouwen verder , vanuit eigen initiatief of vanuit ‘ Leiding’ met hun volgende missie/opdracht

  Vanuit hun oprecht- en liefdevol hart voor een betere en rechtvaardige wereld wordt er ook Goddelijke energie namens hen uitgedragen die zichtbaar, maar soms ook zichtbaar veel in beweging kan brengen, alles met als doel van Zuivering en Rechtvaardigheid.’

  Message from the Great Spirit of Light!

  p.s. ik hoop dat deze boodschap wel geplaats wordt, want de andere reactie hierop helaas niet te zien.


  Maak melding

 14. De mens wikt , maar god schikt.er is niemand die de 1ste steen gooien kan .dus laat het volk als een deel van de natuur beslissen en niet de wolven in schaapskleding zoals ch.santhokie zijn vrouw of wedethelft heeft zaken met crimineel sege bajah ( adjoeba) gedaan wat heeft de schone handen lullers gedaan ? Niets/ nada. En suriname is van de indiaan, laat NDP.


  Maak melding

 15. @Koos.

  Ik ben geen fan van Bouta.
  Dat kan je in mijn vorige postings zien.

  Maar ik ben wel een realist.
  Kijk je nooit naar de programma,s over Suriname op TV waar het gewone volk aangeeft waren ze op Bouta gingen stemmen???
  Kijk jij ook niet elke zondag naar Nina Jurna?

  http://www.ntr.nl/Suriname-5-jaar-later/163. Via google.

  Ze hebben een baan.
  Een mevrouw zei dat ze eerst een huis had met 1400 SRD aan huur.
  En met het nieuwe project 400 SRD betaalt aan huur.

  Dat haar kinderen gratis met de schoolbus gaan.
  Haar dochter vertelde dat ze (vroeger) soms met een lege maag naar school gingen.
  En dat dat de reden is waarom ze op Bouta gaat stemmen.

  Koos het is goed dat we aangeven dat er door Bouta veel meer corruptie is.
  Maar kijk ook naar de goede dingen die hij heeft gedaan.
  We kunnen niet alleen in het oude denken bliven leven.

  Een paar mensen geven hier aan dat V7 geen fouten heeft gemaakt.
  Maar ze waren wel te laat met het vormen van V7.
  Dit was te laat bekend bij de bevolking.
  Ze hadden duidelijk moeten aangeven wat ze meer zouden doen ( voor het volk) dan Bouta.
  Bijvoorbeeld huizen projecten.
  Kinderbijslag.
  Schoolbus.
  Energie, enz.
  En ze hadden een achterstand van 5 jaar.

  Ze hebben nu 5 jaar om het vertrouwen van het volk te winnen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 16. Er moet 1 hertelling plaatsvinden!Bij de telling is 200% bekokstoofd door de district commissaris Jerry Miranda als het ware(bedrieglijk) voorzitter van het hoofd bureau van Paramaribo en Mijnheer Theo Para heb langs deze weg ook wat geconstateerd dat De verkiezingen in Suriname gecorrumpeerd is, zal dit zeer op prijs stellen en in elk geval heb deze mijnheer nog 1 intrinsieke betrouwbaarheid zonder1 verborgen agenda dat velen niet kunnen hebben!Neks no fout dus ung sabie dis ook tu fa a sanie e waka no! Deugdzaam is onsterfelijk en dan kan j zien de negatieve karaktertrek van ondeugdzame personen dat alleen aan zijn waarden houden!

  V.H.P soso lobi en long live!!!


  Maak melding

 17. Aai boi @pero. Nou post je onder de naam @engelbrecht. Wordt je soms geblokkeerd onder de id @pero? Zou niet moeten. Ik ben er voorstander van dat iedereen hier op waterkant echt alles mag zeggen wat hij op z’n lever heeft, zolang het maar geen bedreiging aan iemand is. Beledigen mag ook van mij, de hemel inprijzen ook en het liefst feiten en een eigen mening en eigen kijk op zaken.


  Maak melding

 18. @Djamoe, ik ben ook geen Boutafan en ben ook bang dat het alsnog mis gaat met het land.
  Maar wat jij nu schrijft klopt als een bus!, heel mooi omschreven.


  Maak melding

 19. zijn de mofinas nu eindelijk blij blij blij..

  ze hoeven nooit meer te werken wat ze al nooit deden..

  dus lekker snuiven,blowen,onder de amandel boom..,wachten op een bordje reist met bruine bonen batjauw tere tot de dood je schijdt..

  succes..


  Maak melding

 20. Mensen, lang leve het volk van Su.
  Eindelijk gebeurt er wat in Suriname.
  Dankzij de NDP.
  Zonder buitenlandse steun.
  Echt geweldig.


  Maak melding

 21. In mijn vorige posting zei ik al dat ik vermoed dat op grote schaal is gefraudeerd met deze verkiezingen. Voor de moordenaar mafia president zijn de belangen te groot om de verkiezingen te verliezen, want dan belandt hij voor zijn verdere leven achter de tralies.
  We moeten niet zomaar van uitgaan dat NDP eventjes de meerderheid behaalde. De hele gang van zaken rond de telling van de stemmen moet snel worden onderzocht en het resultaat van dat onderzoek publiceren.
  Desi Bouterse heeft gemoord, verkracht, de staatskas leeg geroofd, mensen masaal omgekocht met staatsmiddelen,zijn familie, vrienden en zichzelf verrijkt. Ja zelf zijn advocaat kosten laat hij de staat voor opdraaien en 75% van de bevolking pikt het alsof er niks aan de hand is, zo dom en onbeschaafd is dat deel van de bevolking.
  Maar al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem altijd.
  Eens zal dat 75% van de bevolking wakker worden en Desie Bouterse het lot a la Khadafi bezorgen. Ik hoop dat dit nog voor eind van het jaar plaats vindt.
  Volk van Suriname nogmaals gecondoleerd met de democratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.