Bouterse werkt aan nieuwe regeercoalitie

45

PARAMARIBO, 27 mei – De Nationale Democratische Partij, NDP, gaat naar alle waarschijnlijkheid niet alleen regeren. Volgens partijvoorzitter Desi Bouterse wordt gewerkt aan een samenwerkingsverband met andere partijen.

Tijdens een publieke bijeenkomst in partijcentrum Ocer zei Bouterse dat uitgekeken wordt naar ‘eerlijke Surinamers’. Daar zal mee worden samengewerkt aan een nieuw regeerteam. Bouterse zegt redelijk tevreden te zijn met het resultaat. Dit is vooral te danken aan het harde werk van de jonge leden. Het verjongen van het partijkader is in volle gang en volgens de voorzitter is dit een bewust ingezet proces.

De partij zal het voor zijn toekomst van de jongeren moeten hebben. Mogelijke partners voor de NDP zijn de A Combinatie van Ronnie Brunswijk. Dit blok behaalde vijf parlementszetels tijdens de verkiezingen. Ook de Palu en DOE zijn mogelijke partners met elk een zetel. Bouterse heeft eerder niet uitgesloten dat kan worden samengewerkt met delen van de grootste tegenstander, V7. Van geen van beide kanten wordt daar iets over losgelaten.

45 REACTIES

 1. Samenwerking NDP en V7 is alleen mogelijk als Bouterse afstand doet van de presidentschap en incl intrekking amnestiewet. Hoogste tijd dat jongeren het stokje overnemen. Suriname wordt sinds jaar en dag bestuurd door opa’s.


  Maak melding

 2. ” zei Bouterse dat uitgekeken wordt naar ‘eerlijke Surinamers’”

  Hij komt echt overal mee weg in Suriname……

  Ik pies in mijn broek van het lachen…


  Maak melding

 3. Als Bouterse alleen werkt met eerlijke Surinamers, eerlijk volgens zijn definitie van eerlijk wel te verstaan, dan hebben we straks als vicepresident Brunswijk, parlementsvoorzitter Somohardjo en minister van financiën Abrahams. Als Santokhi inderdaad een sheriff is die voor recht en wet gaat, dan brandt hij zijn handen niet aan samenwerking met de NDP en als Breeveld geen awari domri is, dan blijft ook hij ver uit de buurt van Bouterse.


  Maak melding

 4. 2/3 meerderheid om als president verder te gaan
  2/3 meerderheid om legaal mensen de mond te snoeren
  2/3 meerderheid om legaal het volk de penarie periode in te laten gaan

  I rest my casy.


  Maak melding

 5. Uitkijken naar eerlijke Surinamers?
  Gaat hij dan eerst de oneerlijke Surinamers aan de kant zetten?
  In dat geval gaat hij haast de hele NDP eerst aan de kant moeten zetten!
  We hoeven geen namen te noemen want een ieder kent ze.


  Maak melding

 6. Nu zullen we werkelijk zien en weten wie, wie en wie zijn. Wie in het verleden principieel voor ogen hielden nooit met baas te willen samenwerken. Kijk, Carl is zo iemand. Voorganger houdt je aan je leest. Wi o go sjie efoe na werkelijk na wang mang foe Gado Woortoe en principe of zgn….ehhh uit vaderlandsliefde samenwerking in s’lands belang met de duivel. blablabla. AC en Palu, die zullen begerig happen als baas hun de beruchte paarse worst voor ogen houdt, eeh nog vijf jare..paarse worst vol corruptie en zelfverrijking noh? V7….Denk niet dat Sant. dat doet uit principe, ma ja, de snake in the grass, Somo, nooit vertrouw wang verrader die kan weer een ieder gaan verrassen. Men zal net als in 2010 en de jaren die volgden ervaren wie werkelijk baas is. Hihi, Niet klagen, nu het nog kan eet,drink en geniet nog van de paarse pret, want wroko de foe doe. De wording van dictatoriaal Suribabwe, hihi. In ieder geval heeft baas sinds 2010 geprobeerd om samen te werken met een ieder, alleen vindt en krijgt hij het soort medewerkers die zichzelfs gruwelijk verrijken. Neks no fout, aanhangers, wroko de foe doe. Hihi. Stree de foe stree.


  Maak melding

 7. Heb deze Gast ooit aan zich zelf gevraagd hoe rechtgeaard ie is? En nog strelen met lieve woordjes hahaaaa…en de verkiezingen laten corrumperen in zijn waarden unu ne srebie Massa moordenaar!

  V.H.P.soso lobie en Zinda baad 4 ever!!!
  1 verkiezing winnen zegt notie mi booi integer regeren daar is de ??? naar!


  Maak melding

 8. Drugsbaron Klaas Bruinsma is door de lezers en redactie van Crimesite verkozen tot de ‘grootste crimineel van Nederland’. Bruinsma runde in de jaren zeventig en tachtig een machtig drugsimperium en wordt beschouwd als de grondlegger van de georganiseerde misdaad in Nederland. Op de tweede plaats in de Crime Top100 staat Willem Holleeder en als derde eindigde Stanley Hillis.De redactie ploegde door honderden rechterlijke uitspraken en politiedossiers, om een zo waarheidsgetrouw mogelijke lijst samen te stellen. Daarbij gebruikten ze criteria zoals totale de lengte van de opgelegde gevangenisstraf, het aantal slachtoffers dat iemand maakte en de reputatie die iemand in het milieu geniet. Enkele duizenden bezoekers van Crimesite brachten online hun stem uit. De stemmen van het publiek en de jury telden elk voor 50% mee in het eindresultaat.

  De top 10 ziet er als volgt uit:
  1. Klaas Bruinsma – Hasjbaron, grondlegger georganiseerde misdaad KlaasBruinsma2
  2. Willem Holleeder – Ontvoerder, afperser en verdacht van liquidatieopdrachten
  3. Stanley Hillis – Beruchte bankovervaller en drugsmagnaat
  4. Jesse Remmers – Huurmoordenaar, veroordeeld voor 7 liquidaties
  5. Desi Bouterse – Vermoordde 15 politieke tegenstanders en deed cocaine handel
  6. Gwenette Martha – Ooit Ajax-talent, werd groot in drugshandel
  7. Gürsel Özcan – Mensensmokkelaar, organiseerde dodelijk transport van 58 Chinezenstanley_hillis
  8. Perry Wacker – Reed de vrachtwagen naar Dover waarbij de 58 migranten omkwamen
  9. Cevdet Yilmaz – Schoot 6 mensen dood in een Delft’s café.
  10. Cor van Hout – Heineken-ontvoerder en Godfather

  Grappig dat Bouterse, de Surinaamse president, op de 5e plaats staat. Zegt toch genoeg over deze man.


  Maak melding

 9. Oom Desi moet wel samenwerken als hij weer president wil worden en het niet laat afhangen van een algemene volksvergadering. Hij zou Doe ,NPS, Palu en AC kunnen polsen waardoor hij op de vereiste meerderheid komt. Eenmaal gekozen kan hij in een later stadium moeilijke lieden altijd eruit trappen. Hij heeft al bepaald dat hij president wordt en ook de vicepresident is bekendgemaakt alvorens er überhaupt gestemd werd.

  Zo zeker was hij van zijn zaak en natuurlijk ook met het voornemen om de Hindoestaanse kiezer te paaien door Adhin te stellen. Ik denk dat Bouterse op meer dan 26 zetels gehoopt had.

  Met zoveel zetels staat de NDP in een sterke onderhandelingspositie waardoor iemand als bijvoorbeeld Breeveld die ook graag president wil worden toch de feiten onder de ogen zal moeten zien. Mocht de NDP de VHP paaien geldt dat ook voor Santokhi die presidentsaspiraties heeft.


  Maak melding

 10. @ Sweeti Mofo,

  De helft van dit lijstje is al niet meer in leven. Worden die niet van dat lijstje geschrapt? Zo ja, dan zal Bouterse met stip stijgen naar de derde plaats…


  Maak melding

 11. Duurt daarom de telling nog steeds.

  Manipulatie van uitgebrachte stemmen.

  Is men doende om de oorspronkelijke uitgebrachte stembiljetten te vervangen door zelf ingekleurde er en dr stembiljetten.

  À tori fromroe


  Maak melding

 12. Ik vind het jammer dat SU de komende vijf jaren weer door een rover en moordenaar geleid gaat worden toch. Ik ben bang dat de eerste terroristische aanslagen snel zullen volgen toch. Ik ben bang dat veel mensen de overwinning van deze moordenaar aangrijpen om onrust in het land te zaaien toch. Dat hoeven geen mensen uit SU te zijn toch. Het kunnen mensen zijn uit Brazilië, Iran, Guyana, USA, Holland, Venezuela toch. Het SU volk staat niet stil bij de consequenties maar ik wel toch.


  Maak melding

 13. Het gaat ‘goed’ met Suriname lees en hoor ik. Sinds Bouterse het voor het zeggen heeft, gaat het Suriname economisch voor de wind. Er zijn grote investeringen gedaan in megaprojecten en de regering staat op het punt een stuwmeer aan te leggen in Kola Kreek. Het buitenland o.a China, India en Brazilië staan te trappen om miljoenen in het land van de ‘onbegrensde mogelijkheden’ te pompen, een 2e Dubai aan de Waterkant nog wel. Maar wat is er nu werkelijk aan de hand in Suriname ? Toename van activiteiten van terroristen en criminele motorclubs. Het is bekend dat criminele MC als de Saturdarah en de Hells Angels op zeer korte termijn hun toevlucht tot Suriname zullen zoeken met alle gevolgen van dien. Schietpartij in het openbaar, liquidaties, ondermijnen van het gezag enz.enz.
  De liquidatie van de M. Pocornie was daarvan een schoolvoorbeeld van wat Suriname in de toekomst staat te wachten.
  Heeft het volk dit door en speelt het toneel of wordt het volk voor dom gehouden ?


  Maak melding

 14. Boutje heeft het nu gemunt op de NDP fossiel Sital en Koornwaard of Koorndijk, hoe heet die man nou? Hij wil ze de partij uitjagen wegens kritiek, tegenwerking en wanprestatie. Je weet wat je te wachten staat als je kritiek levert op hem zonder de NDP te verlaten. Dan wordt je weggejaagd. Boutje de vogelverschrikker schrikt partijgenoten af ….


  Maak melding

 15. IK ZOU ALS KLEINE PARTIJ NIET WILLEN SAMENWERKEN WANT BINNEN DE KORTSTE KEREN WORDT JE OPGESODEMIETERD.

  JE WORDT ALS KLEINE PARTIJ BESCHULDIGD DAT DE ONTWIKKELING NIET TOT STAND KAN KOMEN OMDAT JE GEEN VISIE HEBT EN DAT JE DE BOEL SABOTEERT.

  DE VOORZITTER VAN DE NDP IS EEN WERELKLASSE LEUGENAAR.


  Maak melding

 16. eerlijke mensen gaat hij alleen werken..

  wel nu,,, alvast in de spiegel kijken en tegen die vent in de spiegel praten, hoe nu verder en wie die eerlijke mensen zijn..

  vergeet niet,, dat verhaal van … op de vlucht dood geschoten..dit kennen de klein kinderen nog niet..,dus vertel het ze..,,zodat ook zij enig historie kennen voor hun eigen ontwikkeling..


  Maak melding

 17. Niks er van, Bouta doet voor niemand afstand van de presidentschap, het volk heeft heb gekozen en het volk wil hem en geen enkele andere sloeber als de een voor de laatste die met 2 miljoen aan pensioen gelden is afgekocht uit hebtzucht.

  alhoewel vene niet was gekozen door het volk maar door een cobinatie dat is heel wat anders dan de huidige president, deze is rechtstreeks gekozen met 26 zetels en deze kan ook 27 worden want de telling is nog niet officeel.

  Iedereen is welkom, vhp is welkom.
  nps is welkom
  bep is welkom.
  spa en da91 is welkom, alhoewel deze niet meer bestaan , hahahahahaa.
  pl is niet te vertrouwen dus deze zijn niet welkom.

  En iedereen die met de ndp wil werken moet eerlijk zijn, anders niet.
  En iedereen die met ons wil mee werken , moeten hun handtekening plaatsen onder het sociaal akkoord, want deze wordt voortgezet tot 2020.
  wij gaan nu voor 5 en daarna voor altijd.
  so so lobi aan alle Surinamers ook de tegenestanders van de NDP.


  Maak melding

 18. als ik de v h p was,zou ik nooit en te nimmer in deze dode rijdende trein stappen..

  het kent geen begin en ook geen einde..

  je wordt zonder meer er uit te trapt,nadat is plicht hebt vervuld om de man te verheerlijken..

  de afgelopen 5 jaar is het niet anders geweest..

  dus v h p no go..

  er komen altijd betere tijden..


  Maak melding

 19. @Sweetie Mofo

  Met je borrelpraat leg je alweer de basis voor winst voor de NDP in 2020. Precies dit gedrag dat jij vertoont heeft de V7 de kop gekost. Jullie leren het ook nooit.


  Maak melding

 20. President / BAAS blijven en PUIN helpen opruimen zijn de enige zaken die belangrijk zijn voor de ” OPPERRAT van het PAARSE nest,Desiderius “.

  ” The Chief of the Purple rats” gaat nu naarstig op zoek naar partners. Hij heeft toch overduidelijk gewonnen ???

  Ik wil de “OPPERRAT ” herinneren aan een van zijn quasi stoere kreten op 25 februari 2015 richting een politieke tegenstander namelijk ; ” sang yu é kong du ???.

  Het was lachen,gieren en brullen dat zijn PAARSE ONDERDANEN toen deden vanwege ” Baas ” zijn opmerking.

  Dus los je PUINHOOP zelf op ” PAARSE OPPERRAT !!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 21. Na de megawinst van de NDP slinkt het aantal reacties op dit forum. De tien diehard anti Bouterse internethooligans Koos, Henk Molenaar, Esmerald, Ira, Jan Willempie, Sweetie Mofo en de rest van dit tiental kunnen dan hun extreme haat voor Suriname voor hun nageslacht vastleggen. Hopelijk wordt dit jaar hun uitkering niet gestopt.


  Maak melding

 22. Bekende woorden van bouta. 5 jaar geleden zou hij corruptie aanpakken en dit jaar zoekt hij eerlijke mensen onder de corruptelingen. ai baja waarheen met deze man.


  Maak melding

 23. DESI zoekt naar “EERLIJKE MENSEN” om mee
  samen te werken !

  Bijvoorbeeld mensen die na TWEE MASSAMOORDEN
  gepleegd te hebben,niet bang zijn om naar de
  KRIJGSRAAD te gaan, daar hun GRUWELVERHAAL
  te vertellen en rustig hun VEROORDELING tot
  LEVENSLANG aanhoren !

  PS : Of gaat Desi samen werken met de EERLIJKSTE Sranangman, prof Abrakadamski ! Deze man is zeer
  goed in het beheren van de JAARBUDGETTEN van alle ministeries !!!


  Maak melding

 24. @Srafu

  Hoe noem je het doodschieten van tientallen Surinamers (Hindustanen en Javanen) in Commewijne door de voormalige kolonistor?

  Een theekransje soms?

  Je bent inderdaad nog slaaf in je denken. Free your mind and your ass will follow.


  Maak melding

 25. respecteer de keuze van het volk .
  ik denk dat het beter is als de NDP
  samen gaat werken met de VHP want daar zit veel intellect en kennis .
  Joggiebeer liet zoiets al doorschemeren want hij wil niet nog eens 5 jaar op de bank zitten want dan gaan veel vhp-ers overlopen want dat trekken ze niet meer .
  ik hoop dat Sheriff zijn verstand dit keer gebruikt .


  Maak melding

 26. @etie ofo,

  Helaas zal je van nu zelf voor je dagelijkse hoeveelheid ‘adrenaline’ moeten zorgen.
  Het leven gaat verder en sommigen van ons hebben al een andere bezigheid gevonden namelijk Cuba.

  Cuba is booming na zestig lange jaren in quarantaine te hebben gezeten, suri begint nu aan de zestig jaar verpaupering.


  Maak melding

 27. Tijdens een publieke bijeenkomst in partijcentrum Ocer zei
  Bouterse dat uitgekeken wordt naar ‘eerlijke Surinamers’

  Volgens mij staat er een foutje in het artikel!!

  In partijcentrum Oer zei Bouterse dat uitgekeken wordt naar HEERLIJKE Surinamers.

  Het is een partij van feesten en beesten, staatskas leeg of helemaal failliet maakt niet uit. Komt in bepaalde culturen voor, het is een normale zaak. Kijk goed om je heen !!!


  Maak melding

 28. Zowel DOE als V7 kunnen het niet verkopen om met DDB samen te werken. Het zou hun eigen doodsteek zijn. Ook voor AC is samenwerking niet echt aantrekkelijk omdat DDB ze de deur heeft gewezen en recent wel heel onbeschoft heeft geschoffeerd.
  Blijft als enig mogelijkheid over dat DDB tracht om genoeg mensen uit de combinaties als V7 en AC los te weken. Echter ook die zouden zich als totaal onbetrouwbaar brandmerken.

  Het gaat dan ook een tijdje duren maar er is geen tijd. Met truken zijn betalingen gedaan (geldpersen, etc), de voorraad valuta onterecht opgekrikt ( de swap met de chinese valuta en vervolgens omwisselen voor USD geef even lucht maar zodra er veel valuta nodig zijn explodeert die trukk in het gezicht van DDB). Kortom. Zoals DDB het zelf al heeft aangegeven. Hij heeft minder dan 100 dagen en in die tijd lukt het echt niet.

  Kortom binnen 100 dagen krijgt DDB niet genoeg vrienden en valt het financiele kaartenhuis in elkaar. ook Hoefdraad en vele anderen zullen letterlijk en figuurlijk worden weggejaagd. De ratten.


  Maak melding

 29. @Boris B

  Dus omdat anderen mensen hebben doodgeschoten is het toegestaan dat DDB politieke tegenstanders zondermeer dood schiet en dorpen uitmoord???

  Sommige figuren blijven onder verschillende namen de meest walgelijke onzin posten. GESTOORD BESEF VAN RECHT EN ONRECHT.


  Maak melding

 30. bout over,,, eerlijke mensen,,,wat een waarachtige demo-cratie is dit..

  meneer bout en eerlijk zijn…

  het woord democratie heeft hij nog nooit in zijn leven in zijn mond genomen..

  nu ook niet na deze verkiezing..

  kas is leeg,hoe denk hij dit zo spoedig mogelijk te vullen..

  wie zijn de werkers,,waar blijven de investeerders..


  Maak melding

 31. @ Esmerald
  Onze 100 miljoen US dollars investering in Suriname gaan niet meer door. We kunnen voor minder verder komen in Guyana. We hebben echt geen perceel en huis van bouta nodig zoals jij.


  Maak melding

 32. Ja Baas.Eerlijke mensen moet je in heel Suri zoeken.Maar helaas geen eerlijke. Alleen Corrupte bendes en gemenerikken die hun eigen Belang denken.Mang!!! NEKS NO FOUT!!!!


  Maak melding

 33. Wat wil je dan, dit is een eerlijke strijd. Er waren verschillende politieke partijen die aan de wedloop deelnamen. Er is een grote winnaar die over de eindstreep is gekomen. Laten we ons nu bezinnen en nadenken hoe wij samen het land willen opbouwen. kritisch maar opbouwend, daar hebben we iets aan. Wij hebben niets aan al het dom gepraat die nergens op slaat.Doe je ogen open en leer en ziet wat goed is en draag bij wat beter kan. Vul de hiaten die je ziet op het gebied van de politiek met een positieve bijdragen. Doe wat Suriname nodig heeft, Jij heb de toekomst in eigen hand.Europa kan je niet helpen anders hadden zij het 300 jaar lang eerder gedaan. Gebruik je verstand en doe mee. Sranang sa wini


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.