Afgestudeerden aan de Technological University of the Americas

8

Vrijdag j.l. hebben Winston Muntslag, Caroline Pengel en Anne-Rita Wijdh (vlnr op de foto, in het midden prof. Hubert Rampersad) hun bul behaald aan de Technological University of Americas te Paramaribo, Suriname. Winston is afgestudeerd als Bachelor of Science (B.Sc.) in Management en de titel van zijn scriptie is: “Het Nationaal Leger wordt leger”. Caroline is afgestudeerd als Bachelor of Science (B.Sc.) in Management en Anne-Rita behaalde haar bul in Master of Business Administration (MBA).

Deze drie studenten hebben deze innovatieve online opleiding in hun vrije tijd, naast hun baan, op hun gemak met succes afgerond. Enkele vakken hadden ze face to face op de nieuwe TUA-campus aan de Bindastraat gevold. De drie studenten hebben zich gespecialiseerd in respectievelijk business management, brand management en general management, onder begeleiding van professor Hubert Rampersad.

Rampersad is bijzonder onder de indruk van de prestaties van deze drie talentvolle afgestudeerden en hoopt dat ook andere Surinamers, die het te druk hebben met hun werk en geen zin hebben om hun tijd in de schoolbanken te verknoeien, in hun voetsporen zullen treden.

8 REACTIES

 1. Prachtig dit soort evenementen. Nieuw kader voor de Republiek Suriname, professionalisering van het ambtenaren apparaat. Mijn advies aan deze afgestudeerden, jullie hebben de capaciteiten voor de master titel, dus laat niets je tegenhouden om Master of Science te worden.


  Maak melding

 2. @RobG!

  Nieuw kader voor de Republiek Suriname, professionalisering van het ambtenaren apparaat.

  Maar je bent even vergeten om dit nog te vermelden:
  En ook het saneren van het ambtenaren apparaat.
  Want te veel ambtenaren kost het land enorm veel geld.


  Maak melding

 3. Proficiat aan de afgestudeerden.

  @RobG!
  Nieuw kader voor de Republiek Suriname, professionalisering van het ambtenaren apparaat.

  Maar je bent even vergeten om dit nog te vermelden:
  En ook het saneren van het ambtenaren apparaat.
  Want te veel ambtenaren kost het land enorm veel geld.


  Maak melding

 4. ik ben erg trots op onze surinamers, er moeten zeker nog meer, liefs honderden, duizenden surinamers deze stap nemen en behalen.
  so so lobi mie brada nanga sisa


  Maak melding

 5. Ik wil de pret van deze studenten niet de grond in trappen, maar met een avondopleiding wordt je Master of Business Administration? Wat is het curriculum van deze universiteit?


  Maak melding

 6. Fer E, de sanering van het ambtenaren apparaat in Suriname is de gloeiend hete aardappel die niemand in de mond wil nemen en vooral niet wil inslikken.Wie aan het ambtenaren apparaat komt om een sanering door te voeren tekent zijn politieke doodvonnis.

  Als ik in de Surinaamse politiek een machtspositie bezat zou ik een slimme sanering doorvoeren. Met het buitenlandse bedrijfsleven, bv. Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, ziekenfondsen, enz, die een grote klantenkring erop nahouden zou ik afspraken maken om een groot deel van de administratieve in Suriname uit te voeren.

  Met de moderne communicatiemiddelen is heel veel mogelijk. De Nederlandse bedrijven kunnen hun arbeidskosten drukken omdat loonkosten,enz. in Suriname veel lager uitvallen.In Suriname zou men de overtollige ambtenaren zou men moeten omscholen tot administratief medewerker om de mutaties voor de Nederlandse bedrijven in Suriname uit te voeren.

  Daarnaast moet de Surinaamse overheid de opleidingseisen voor ambtenaren opschroeven.Heel veel stagnatie bij de uitvoering van taken en andere werkzaamheden bij de Surinaamse overheid zijn het gevolg van de incompetentie van veel ambtenaren.Deze incompetentie met als gevolg in de uitvoering zijn een hoge kosten/verlies post voor de overheid.


  Maak melding

 7. Op het eerste gezicht lijkt het prachtig dat weer wat kader aan de samenleving wordt toegevoegd. Googlen naar accreditatie geeft geen resultaat. De vragen zijn nu:
  1. Wat is de waarde van het diploma?
  2, Is dit echt een universiteit?
  3. Wat is de academische fundering en achtergrond van deze univrrsiteit?
  4. Wie zijn de docenten en wat zijn hun kwalifikaties en academische reputatie?
  Ik zou niemand in mijn omgeving adviseren zich op deze universiteit in te schrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.