Santokhi na verkiezingsnederlaag: we strijden door

47

PARAMARIBO, 26 mei – “We strijden door.” Dit zegt VHP-leider en coördinator van V7 Chandrikapersad Santokhi naar aanleiding van de verkiezingsnederlaag. Hoewel de winnaar aan de andere kant is, liggen opties open.

Die worden nu bekeken binnen het blok van vijf politieke partijen. “Dat wat ons hebben voorgenomen, hebben we niet gehaald. Dit is een nieuwe situatie. Als V7 hebben we gezegd dat we liever zelf een zodanige meerderheid zouden behalen, dat we zelf konden regeren. Het volk heeft anders beslist. Het besluit van het volk moeten we respecteren, dat is de democratie. We moeten kijken wat de opties zijn”, zegt Santokhi tegenover ATV.

De strijd tegen het beleid van de afgelopen jaren was terecht, zoveel is zeker. De uitslag verandert er niets aan. “Als de regering het goed gedaan had qua economie en financieel beleid, aanpak van corruptie en ontwikkelingsprojecten, zouden wij het inderdaad moeilijk gehad hebben om campagne te voeren.” Er zijn steken gevallen. “Dat is reden genoeg om te blijven vechten, dit land behoort het Surinaamse volk toe.”

47 REACTIES

 1. Onder Bouterse is Suriname een sterfhuis constructie geworden. De oppositie kan rustig achterover leunen. Haïti 2.0 is dichterbij dan we denken.


  Maak melding

 2. V3 geeft niet op en desondanks zeg de vhp leider door te gaan, ja tuurlijk het doet het bewust met een doel in zijn achter hoofd wat de stomme nazaten van de slaven niet weten, tot dat van V3 alleen v2 over blijft, de vhp en de pl en de rest van de semmen allemaal overgestapt zijn naar de NDP en de ABOP..
  dan heb je alleen vhp en ndp en abop is suriname.

  de andere lopen mee met de vhp wat ze niet weten dat dat tot de dood bloeden van hun partij zal leiden,

  de vhp is en blijft een landbouwer partij en etnisch.
  sinds wanneer hoe je de vhp praten over armoede??


  Maak melding

 3. Dit volk kiest liever een crimineel als volksleider die Internationaal nergens welkom is, dan een integere volksleider die iets kan betekenen voor het land en volk, want met al die leningen de afgelopen jaren om het volk tegemoet te komen, zul je de zelfde richting uit gaan als Venezuela die leningen zijn aangegaan op basis van de olie inkomsten van 100 us dollar per vat, terwijl de olieprijs nu onder de 60 us dollar zit, vandaar de grote problemen daar, en dat zie je ook in Suriname gebeuren door de dalende inkomsten van olie en goudprijzen.
  Dit volk gaat nog de rekening gepresenteerd krijgen.


  Maak melding

 4. Shanti toch , van 22 zetels naar 17 zetels kan in principe enkel maar op een manier vertaald worden : ‘ dat V- even gestraft zijn door de meerderheid van de surinaamse kiezers ‘ !!!
  Tevens geeft de uitslag van de verkiezingen ook aan dat Shanti ” geen leiders-capaciteiten bezit ” !!!
  En nu nog de tempel – revolutie bij de olifant .
  Vice – presidentschap is nog niet ingevuld .
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  AL WAT GOED IS TE BETRACHTEN
  DAT GEEFT AAN ONZE GELIEFDE REPUBLIEK SURINAME WAARDIJ
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 5. Ja leuk voor santokie al die kernen in den haag en washington, alleen is hij vergeten ook kernen op te richten in Suriname. Blijf maar lekker strijden, in 2020 zal je weer 8 zetels halen en de NDP 34.

  Ze hebben nogsteeds niet door dat het volk niets van ze moet hebben, 6 partijen en nogsteeds is de NDP de grootste.


  Maak melding

 6. DDB zal never nooit in staat zijn zijn EIGEN TROEP OP TE RUIMEN. SURINAME ZAL HET ECONOMISCH-FINANCIËLE RAVIJN IN DONDEREN.

  HET DEEL(DOMME) VAN DE BEVOLKING DAT VOOR DEZE CRIMINEEL GEKOZEN HEEFT, ZAL DEZE RANDDEBIEL MET ZIJN CORRUPTE KORNUITEN ZELF NAAR HUIS MOETEN STUREN DOOR MIDDEL VAN PROTESTEN DIE GAAN KOMEN VANWEGE LEGE SCHAPPEN IN DE WINKELS.

  DIT STAAT HET VOLK VAN SURINAME TE WACHTEN.
  JOS STEEMAN SHIPPING EN CALYPSONA SHIPPING ZULLEN WEER IN BEDRIJF ZIJN.


  Maak melding

 7. Santoki moet t niet van z’n charisma hebben, iets wat bouterse van nature heeft(zoals vele dictators dat hebben), maar van z’n hersens…..!!! Het volk van suriname heeft gekozen en nu krijgen ze de leider die ze verdienen.


  Maak melding

 8. Wij , Surinaamse Patriotten , nodigen hierbij het Koninkrijk Der Nederlanden , om samen met de Nationaal Regering van de Republiek Suriname nauwer samen te werken op basis van ” wederzijds respect en wederzijds voordeel ” op alle fronten !!!
  Centraal moet staan ” de belangen van de surinaamse en de holllandse gemeenschappen !!!
  AL WAT GOED IS TE BETRACHTEN
  NEK’S NO FOUT
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 9. Het volk heeft zijn zin gekregen en moet ook wijs en verstandig zijn en via de volksvergaderingen Santokhi als president kiezen. Dan heeft ook iedereen in Suriname gewonnen, zowel de NDP als de oppositie.


  Maak melding

 10. Suriname functioneert nu tegen letter en geest van haar grondwet. Artikel 92 verbiedt dat iemand die tegen de grondwet heeft gehandeld president kan worden. De zelfamnestiewet druist in tegen de grondwet. De mensenrechtenschendingen druisen in tegen de grondwet. Drugsveroordelingen druisen in tegen de grondwet. En wat voor persoon wordt president in Suriname?’. Theo Para zegt te vertrouwen in de vrijheidszin van de Surinamers. ‘Geduld is een belangrijke kracht in de strijd tegen een nationaal leven in de leugen. Want Francis Bacon zei het zo treffend: waarheid is de vrucht van de tijd, niet van de autoriteit.

  Aldus Theo Para


  Maak melding

 11. Sonnyboy je bent nog gekker dan theo para, zoveel is wel duidelijk. Wie copieert nou zoveel onzin, ok ira, maar die is ook zo gek als een deur.


  Maak melding

 12. EEN PRESIDENT DIE GEDURENDE ZIJN EERSTE AMBTSTERMIJN EEN CORRUPTIE FACILITEREND BELEID (RAMON ABRAHAMS DIE MILJOENEN HEEFT WEG GEMAAKT) HEEFT GEVOERD EN TOCH WEER WORDT HERKOZEN? :

  DIT GETUIGT VAN EEN DOMHEID DIE ECHT ONGEKEND IS.


  Maak melding

 13. @Sabidirie,

  De tweede termijn is vaak lastiger dan de eerste. Zie Obama, zie Clinton, zie Bush. Allemaal kregen ze het heel moeilijk in de tweede termijn als regeerder omdat het volk meer verwacht en geen genoegen neemt met hetzelfde voorgeschotelde.
  Even een vraagje aan jou: wat verwacht jij van het tweede termijn van de NDP?


  Maak melding

 14. IK DURF TE BEWEREN DAT EEN DEEL VAN DIE POEN DIE ABRAHAMS HEEFT BUITGEMAAKT OP EEN DER REKENINGEN VAN DDB IS TERECHT GEKOMEN: VANDAAR DAT RAMON BEVORDERD WERD TOT STAATSADVISEUR.

  ONDANKS DE GROOTSCHALIGE CORRUPTIE (GOPPIE, SHEW ATJON, ADHIN EN ANDEREN) IS DEZE MENEER WEER HERKOZEN; IK SNAP DIT BIJ GOD WAAR NIET.


  Maak melding

 15. Santokhi, een Sheriff zonder paard. Santokhi, een Sheriff met een pistool maar zonder munitie, Santokhi die z’n cowboy hoed bij het grofvuil heeft gezet want met zo een domme vertoning ga je toch niet tot de baas der bazen praten !

  Gaaan basi (baas der bazen) pres DD Bouterse, ontvangt geen kerels in carnavaleske outfit of apenpakken om mee te praten.

  Let wel, de VHP heeft er 8 de NDP 27 ! DOE & PALU zouden ook mogen aanschuiven !
  Maar Bigie Bravo moet uitkijken want hij kan zomaar weer naar de velden in en rond Moengo en Albina worden gestuurd om te voetballen met IMT.

  Het grote werk wordt dan verder in PBM voortgezet door de echte Bigie Basie pres Bouterse. El Capo di tutti capi !


  Maak melding

 16. Beste santokhi,

  Bouta heeft afgelopen 5 jaar een mega vermogen opgebouwd, wat voor de bevolking was bedoeld.
  En jazeker hij heeft het groots aangepakt, om herkozen te worden…..en dat is hem gelukt.
  Het is heel grappig als je ziet wat zijn aanhang is, popen die je moet opwinden en loslaten ….dan ineens gaan bewegen.
  Of anders gezegd, zolang je ze eten drinken en een paar srd geeft, kun je ze laten dansen.


  Maak melding

 17. Volk van Suriname,

  Gefeliciteerd met deze setback.
  Voor de jeugd heb ik 1 boodschap:

  Jullie moeten je tot bloedens toe achter de oren krabben.

  Als er vragen worden gesteld wat jullie vinden van de folteringen, mishandelingen, moorden en alle andere wandaden die ddb heeft gepleegd, is jullie antwoord/argument dat jullie de ellende niet hebben meegemaakt.

  Wanneer jullie misleiders weer krokodillentranen gaan huilen en om geld gaan bedelen voor het leed dat hun voorouders is aangedaan tijdens de slavernij, hoop ik dat jullie hetzelfde antwoord zullen geven.


  Maak melding

 18. @Milton,

  Je hebt gelijk dat Bouta, El Capo di tutti capi is: de MAFFIABAAS VAN ALLE MAFFIABAZEN (COSA NOSTRA COKE-TRANSPORTEN)

  JE GEEFT ZELF TOE DAT JOUW BOUTA EEN ORDINAIRE MAFFIOSO IS.

  ALSJEBLIEFT!


  Maak melding

 19. De NDP heeft duidelijk gewonnen (althans indien dit ook de einduitslag wordt). Wat jammer is, is dat de NDP niet genoeg bestuurlijke zwaargewichten heeft. Gaan ze vissen buiten de NDP vijver?


  Maak melding

 20. Chandrika, jij moet nu springen ! Anders ben je straks te laat !
  Laat Somo met z’n bigie mofo, of bigie bravo voor wat ze zijn maar Chaan als ik jou een advies mag geven moet je het nu doen !

  Ik vind dat de NDP de PALU weer een kleine granie mag geven want deze boyz hebben als ‘dwergkabouters’ ook hun aandeel in het succes van de NDP.

  Ook zou ik DOE, als integere partij, een kans willen geven om te mogen proeven en ervaren wat regeermacht is, dus gun ik DOE ook een plekje binnen de nieuwe coalitie.

  Ergo, met deze combi heeft de nieuwe regering 37 zetels olv de echte bigie basie DD Bouterse.

  En één advies aan Chaan, Carl en Jim. Jullie moeten exact luisteren en uitvoeren wat de baas zegt, en geen solo acties gaan uitvoeren anders lig je d’r uit.

  Chaan ook met jou 8 ben je er nog niet want als de baas je er uit zou trappen, moet het goede werk in Su door kunnen gaan.

  Mensen, dit is leuk. This is real politics, en kan het nog alle kanten opgaan olv de NDP !


  Maak melding

 21. Ik hep gauw die vhp vlag van m’n overbierman weggehaalt. Niet omdat het vhp vlag is maar omdat ik niet wil dat hij wort geplaagt. Buren moet voor elkaar sorge en bessherme.


  Maak melding

 22. De VHP’ers zouden Chandrika moeten dwingen om met de NDP de nieuwe coalitie te vormen, anders moeten ze hem afzetten als voorzitter van de partij.

  Kijk eens wat nu met de NPS (eens zo’n grote partij) is gebeurd ! Het zelfde lot is de VHP beschoren als ze aan het etnische blijven vasthouden, terwijl de jonge gemeleerde Suri generatie kiest voor een nationale opstelling en attitude.

  Wie waren de spindoctoren van de V7 groep ? Die mannen hebben heel easy hun geld en nyang gemaakt, want ik geef al jaren via dit medium gratis aan wat het probleem is van de oude politiek.
  Nu is heel V7 in shock ! Ze hebben het altijd veel beter geweten maar hebben nu een fikse klap gehad en zijn ze bijna in coma !


  Maak melding

 23. Op 25-05-2015 werd de ‘verkiezing’ gehouden in Suriname.
  Het Surinaamse volk heeft vervolgens haar stem uitgebracht.

  Maar nu even afwachten hoe de regering zal worden gevormd.
  Want nu zal het echte spel verder gespeeld worden in DNA.

  Want die slimme schijndood Somo, zal het ook proberen!
  Somohardjo: NDP zal twee derde meerderheid zoeken.

  Raadpleeg de volgende via (youtube).
  hitler reaction on ndp suriname victory

  Echt komisch en lachen geblazen.


  Maak melding

 24. Chandrika, the time is right en als jij nu niet springt (naar de NDP) zal Romeo Bravo inkomen !
  En als R.B. er is zal Somo zeker ook inkomen met z’n 5 zetels en dan mag Chaan naar de oppositie banken (met z’n 8) ! Hetgeen ontzettend jammer zou zijn voor de partij en haar aanhang.


  Maak melding

 25. Santhokie, je bent een leuke jongen, maar President??? neen, gaat niet lukken. beginnen jullie nu maar alvast iemand klaar te stomen voor het presidentschap als jullie over 5 jaar het land wilt overnemen.
  voor het eerst in de surinaamse geschiedenis zal 1 partij alleen regeren. het werd tijd. dat gedoe met chantage is afgelopen.
  het volk let zelf wel op. wij geven de macht en nemen het ook terug als het moet!


  Maak melding

 26. @milton,

  Jij en anderen hebben het altijd over de etnische VHP. Indien mensen met enkele gemeenschappelijke kenmerken zich thuis voelen binnen een bepaalde partij, waarom schilder je die mensen dan als racisten af? 80% van de NDP stemmers zijn van Afrikaanse afkomst. Waarom spreek je dan niet over de etnische, racistische NDP? Ben je loco of zo? En als die VHP’ers racistich zijn, waarom wil je ze zo graag bij de NDP? Je beschuldigt mensen en tegelijkertijd verzwak je je eigen beschuldiging.

  Bovendien is de VHP volstrekt legaal bezig maar zijn mensen als jullie ze van iets aan het beschuldigen wat je niet waar kunt maken. Als je toch meer Hindoestanen bij de NDP wilt, dan zul je moeten zorgen voor een sfeer, een openheid, gelijkwaardigheid en goede plannen en goed beleid waardoor die mensen de NDP een attractieve partij gaan vinden. M.n. met de gelijkwaardigheid zit het niet zo goed, getuige de koeliekampoe uitspraak van de NDP-voorzitter. M.a.w., als lid van de NDP maakt geen enkele Hindoestaan kans om president van het land te worden. Is dit etnisch/racistisch of niet? Waarom zou een normale VHP’er dan de VHP moeten verlaten en overlopen naar de NDP?


  Maak melding

 27. Ik vind het zwak van de oppositie dat ze NDP niet eens kunnen feliciteren met hun overwinning. Je hoort allen maar dat ze door gaan strijden. En over vijf jaar als ie weer verliest dan gaat hij nog door strijden. Accepteer je verlies, want je beledigt het Surinaamse volk en de president ermee.
  Shame on you


  Maak melding

 28. Ik ben het eens met MILTON

  Indien Sherrif niet met de baas wil samenwerken of teveel eisen gaan stellen zoals zijn voorganger dan moet hij aftreden. Over 5 jaar is er geen VHP meer indien ze nu niet mee regeren. Vorige keer was de VHP de eerste keus van NDP, maar de toenmalige voorziiter van VHP wilde baas niet als president hebben. VHP jullie hebben zwaargewichten in jullie gelederen. Samen met de NDP kunen jullie nog lang regeren. Jullie weten dat SOMO niet te vertrouwen is, hij zit gewoon te wachten totdat baas hem ga roepen. Maar jullie hebben nog steeds de eerste keus. Verlaat de combinatie anders bestaan jullie straks niet meer als NPS. Met of zonder sherif.


  Maak melding

 29. Sherif,

  Ik heb maar één advies. Ga met de NDP in een coalitie. Maar jij sherif moet fractieleider blijven in het parlement. Geen Minister of een andere hoge functie bekleden. Vice president ook inleveren voor de NDP. Over vijf jaar zie we weer. Dan is baas al oud en als je het goed heb gedaan kan je het weer proberen.
  VHP en NPS moet fuseren, één partij dan heb je nog een kans


  Maak melding

 30. V7 heeft minder stemmen gehaald dan 5 jaar geleden. het verlies komt voor rekening van de NPS, dat alleen in Paramaribo nog 2 zetels heeft gehaald en natuurlijk SPA en DA91. De creoolse Surinamer is massaal overgelopen naar de partij van de grote schreeuwers. Jammer dat Gregory Rusland de schuld van het verlies legt bij John van Coblijn. Probleem is dat Rusland totaal geen uitstraling heeft, NPS nagenoeg onzichtbaar was en zijn achterban notabene opriep om te stemmen op een politieke nobody genaamd Wayne Telgt! Bovenal zegt het mij dat de creoolse surinamers blind zijn voor de openlijke roverij, geen morele bezwaren hebben tegen een moordenaarsbende als regering, bereid zijn hun ziel te verkopen voor een aalmoes die ze wordt toegeworpen in de vorm van kinderbijslag, AOV enz. Intussen blijven ze wonen in krotten en achterbuurten die bij elke regenbui onder water staan. De slavernij is dan wel afgeschaft, maar aan het (stem) gedrag van de creolen is dat nauwelijks te merken. Jammer!!!


  Maak melding

 31. NDP, van harte gefeliciteerd.
  Surinaamse volk heeft gesproken en ja het is Bouta gegund om het land verder te leiden, ondanks alles.
  De verliezers, moeten het daarbij neerleggen en samen het land verder in ontwikkeling brengen.


  Maak melding

 32. @Vijay, ik denk zelf dat je nog jong, onervaren en nog niet in staat bent om bepaalde verbanden (ook in de politiek) te kunnen leggen of bepaalde zaken te kunnen relativeren.

  Waarom stel jij op voorhand vast dat persé een Hindustaan de president van Suriname zou moeten worden ? Waarom geen Javaan of Indiaan (als autochtone bewoners Suriname).

  Jij stelt dat 80% van de NDP stemmers van Afrikaanse afkomst is, en daar gaan we weer ! Vertel mij eens, hoeveel % van de VHP’ers (leden, sympathisanten, ondersteuners, etc etc) is niet Hindustaan ? En als deze er mochten zijn, hoeveel van hen hebben een stem óf bestuurlijke functie binnen de VHP ?

  Let wel, er zijn genoeg Surinamers van Hindustaanse komaf binnen de NDP en gaan we (zoals je zelf zegt) geen koelie kampoe’s binnen de partij opzetten want alleen als je goed functioneert binnen de partij krijg je een kans om de partij strategie uit te voeren.

  Het maakt niet uit van welke komaf je bent want als je net zo goed bent als minister Adhin, dan zou je het kunnen maken binnen de partij.

  Maw Vijay, jij zit nog verstrengeld en gegeseld in het oude denken van jou ouders en groot ouders. Wake up & wise up want je woont niet meer in India of Bangladesh, maar ben nu onderdeel van de nieuwe wereld in Suriname !

  En geloof me, jij zou nu never en nooit in India of Bangladesh willen wonen en wees blij dat je jezelf vandaag Surinamer mag noemen.


  Maak melding

 33. Beste Bouterse haters, hoe gaan jullie je voelen wanneer de VHP een akkoord sluit met de NDP?

  De uitslag moet je als volgt zien:
  1. Bouterse gaat samenwerken met Brunswijk en de rest van de kleine partijen en laat zich tot president verkiezen in de VVV.
  Het is een feit dat zijn verkiezing tot president door geen enkele partij is tegen te houden. Dus daar gaan we niet veel woorden aan vuil maken.

  2. Bouterse gaat met niemand samenwerken, maar dat lijkt me niet verstandig. Voor Suriname is het goed als er een balans komt in de regeermacht. Dit is dus een optie die ik de NDP niet wil aanraden. De kans bestaat dat de partij van binnenuit wordt gechanteerd door mensen die dreigen solo te gaan en dan wordt je meerderheid al snel wankel.

  3. Bouterse gaat samenwerken met de VHP. Met dien verstande dat Santhoki de VP wordt en niet Adhin. Voordeel voor de NDP is dat NDP niet door VHP gechanteerd kan worden. Baat het niet dan kan een nieuwe regering gevormd worden met een andere partij. Voordeel voor de VHP is dat je alleen met regeermacht jezelf kan profileren. 5 jaar oppositie heeft laten zien wat er van de NPS is geworden. De VHP wil niet hetzelfde lot ondergaan. Deelnemen aan de regering levert de VHP alleen maar voordelen op en geen nadelen. Blijven de VHP halsstarrig vasthouden aan de thema’s decembermoorden en amnestie dan verwacht ik dat de VHP op termijn uit elkaar spat als een zeepbel. Er zijn teveel leden van de VHP die de samenwerking wel zien zitten. Santhoki kan ze niet tegenhouden.

  Mijn advies aan de VHP is grijp deze kans en laat die NPS (odo partij van aftandse oudjes links liggen) Ze zijn voor niks goed dan alleen maar odo’s bedenken en vastbijten in amnestie en decembermoorden. Wees pragmatisch en stap nu in de paarse trein. Bouterse heeft niet het eeuwig leven en dan is het beter dichter bij de regeermacht te zijn dan in de oppositie te zitten. Maduro van Venezuela is per slot van rekening van vice president president geworden.


  Maak melding

 34. Niemand heeft het over de enquete van Maurice de Hond die stand in Suriname in April heeft gepeild.

  Dit stond er op Waterkant in April:

  Landelijk zou de NDP 46 procent behalen, V7 34 procent, Alternatieve Combinatie 8 procent, DOE 6 procent en de overige deelnemers samen 5 procent. Op basis van deze uitslag is de zetelverdeling voor De Natonale Assemblee NDP (28), V7 (19), AC (2), DOE (1) en ANC (1).

  Maurice zijn peiling was dus redelijk betrouwbaar


  Maak melding

 35. Wat een kortzichtige en kinderachtige reacties lees ik hier.

  biede heren zijn kinderen van het mooie land Suriname!!!

  Wat nou etnische discussies, gaan jullie nou eens met z`n allen aan het land werken!!!

  in de bijbel staat iets over een splinter en een balk!!!!

  I rest my case!!!!


  Maak melding

 36. @milton: Het maakt niet uit van welke komaf je bent want als je net zo goed bent als minister Adhin, dan zou je het kunnen maken binnen de partij.
  — —
  Ja. zoals Abrahams en nog een paar anderen. Oh, wat waren die goed! Die zijn zeker niet gekozen op basis van hun ras, maar op basis van hun wereldprestaties. Wake up man! Ik vrees dat deze geflatteerde uitslag enkelen (of velen) van jullie in een nog dipere slaap zal brengen.

  Mijn persoonlijke ervaringen zijn dat onder de marrons/creolen de grootste groep racisten zit en dat in deze groepen ook de meest gewelddadige mensen zitten. Toen de djoeka’s nog in het bos woonden, waren ze aardige mensen. Maar in de stad aangekomen zijn velen van hen juist verwilderd. Ze kunnen de stress van de stad niet zo goed aan en vervallen in geweld en racisme en haat tegen iedereen die iets bezit, verrichten heel veel illegale activiteiten (kijk eens naar die verkoopstandjes bij de CHM) en kijken uit hun ogen alsof daar hun mond zit. Ze opereren in groepen en troepen. Is dit racisme van mijn kant? Nee, vooral observaties. Zeg ik dat alle creolen/marrons zo zijn? Nee. Een kleine hardnekkige deel is zo. Maar zij zijn wel de gezichtsbepalende figuren voor deze groepen (geworden). Omdat ze niet aangepakt worden door Belfort.


  Maak melding

 37. @Tak Fi Fosi,

  De VHP moet zeker niet in zee gaan met Bouterse. Eeenvoudigweg omdat de NDP al de meerderheid heeft. Wat voegt de VHP dan toe? Bovendien, door deel te nemen in een regering met de NDP gaat de VHP erkennen dat al het beleid van de NDP tot nu toe goed was. Dan kunnen ze zich gelijk opheffen als politieke partij.


  Maak melding

 38. De hamvraag blijft, ‘ is de VHP nog bestand tegen nog 5 jaar oppositie’? Mijn inziens zou het een strategische inschattingsfout van Santokhi zijn om niet deel te nemen aan de regeermacht. Ten eerste moet Santokhi zijn blazoen zuiveren van al de inschattingsfouten die hij als leider van de VHP heeft gemaakt.De VHP kan niet te lang een oppositiekuur ondergaan.

  Santokhi heeft de VHP meegesleept in de foute emoties die kenmerkend zijn voor de NPS.Dus geen kers op de taart voor de VHP dankzij het kunstmatig adem geven aan de NPS. Een andere cruciale fout van Santokhi is geweest het niet tijdig euthanaseren van de NPS. De NPS is op sterven na dood en deze partij vreet alle energie op van de VHP. Als men een kosten- en batenanalyse en kosten-effectiviteit analyse maakt van de samenwerking VHP-NPS ziet men direct dat de VHP de prijs betaalt voor de NPS.


  Maak melding

 39. V7 is nu v6 en dan V5 en een half.
  zelf als de KTPI nog in de V7 zat zouden ze de NDP niet kunnen weerstaan.
  de leiders van V7 kunnen nog steeds niet inzien dat het volk hun niet wenst.
  NDP heeft ongeveer 60 tot 65 % van de bevolking achter zicht ongecht ras, geloof, kleur, afkomst en gesproken taal.
  VHP aanhang alleen maar hindoestanen, dat zeg genoeg dat de meerderheid van de hindoestanen nog etnisch denken, ze weken met de NPS, SPA;DA91 en BEP , maar in ding atie, ding no lobi ding, is puur elkaar gebruiken en misbruiken voor partij en iegen belang.
  NPS aanhang is 100 % blakamang, creools , dus deze partij is ook etnisch.
  PL, aanhang zijn alleen maar javanen, dus deze zijn ook etnisch bezig,
  conclusie, de VHP, NPS en PL en bep zijn 4 etnische partijen die met elkaar samen in een combinatie verband zijn niet omdat ze zo van elkaar houden ,
  niet omdat ze de zelfde doel hebben,
  niet dat ze het beste willen met Suriname
  maar ze gaan in combinatie verband om te voorkomen dat de NDP wint over dachten dat de NDP nooit zo groot zou worden waardoor V7 jarenlang hun gang kon gaan om zo de verkiezingen te winnen.


  Maak melding

 40. Zodra de groep verraderlijke Hindoestanen tot inkeer komt (en dat zal eerder gebeuren dan men denkt) zal de VHP weer groeien. VHP, gewoon doorgaan op de ingeslagen weg. Geen compromis sluiten met de NDP want dan verwordt je tot de wormvormige aanhangsel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.