Nickerie en Coronie geteld: NDP en V7 elk 3 zetels

3

PARAMARIBO, 26 mei – De NDP en oppositieblok V7 halen elk drie parlementszetels in Suriname’s meest westelijke deel. In de districten Nickerie en Coronie zijn de stemmen geteld.

Nagenoeg alle stembureaus hebben de uitslagen rond. Gebleken is dat in Nickerie V7 drie van de vijf parlementszetels in de wacht heeft gesleept. De twee overige gaan naar de politieke partij van president Desiré Bouterse. De kandidaten van V7 kregen ruim vijfduizend stemmen op hun naam. Voor NDP werden het ruim vijfendertighonderd. In Coronie haalde de NDP één van de twee beschikbare zetels.

De andere zetel ging naar coalitiegenoot Palu. De NDP kreeg ruim zevenhonderd stemmen in Suriname’s kleinste district. Palu van minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen kwam op ruim vierhonderd en veertig. Dit was net iets meer dan het saldo van V7, driehonderd en veertig. Waarschijnlijk heeft Palu zijn zetel te danken aan V7, dat ruim genoeg stemmen van NDP wist af te houden.

3 REACTIES

 1. Mense ! Waar zijn jullie ? Komen jullie ……… ! Behalve de redi musu’s en NF aanhangers, want peh wo kome ? Kong doe sang ?

  Henk molenaar & Koos die piesen op dit moment niet alleen meer in hun broek maar zijn nu ook nog aan de ‘race’ (lees: diaree ! ).
  Passant, Lrs, Glenn Pengel, etc etc blijven jullie aub exact waar jullie zijn hor ! Want peh wo kome ? Kong doe sang ?

  Je hoefde geen quantumfysicus te zijn om door te hebben dat de NDP de grootste volksbeweging en volkspartij is in Suriname.
  Ik hoop dat ze samen met PALU, DOE en AC een meerderheid kunnen vormen om te kunnen regeren, en dat ze de gehele V7 of V6 kliek de komende 5 a 10 jaar buiten de regering kunnen houden.

  En nu zullen ook de spreekwoordelijke kikkers (in de kruiwagen) aan zet komen, want de VHP zal niet bij de overige V6 losers willen horen en zal zeker uit die combinatie springen !

  Aan alle overige echte Surinamers die de peoples movement NDP en haar voorzitter c.q. president van Suriname wil in zeggen; van harte gefeliciteerd !
  Suriname voorwaarts !


  Maak melding

 2. Het volk heeft gestemd en gekozen de leiders die ze daarwerkelijk verdienen en dolgraag zien als hun grote voorbeelden. Geweldig dat er zich geen calamiteiten hebben voorgedaan. Het wordt in ieder geval de buikriemen strak maken. Neks no fout voor het gevolg van de keuze.


  Maak melding

 3. Inderdaad! Het Surinaamse volk heeft gestemd op “die partij” waarin zij vertrouwen hebben gekregen . Het volk heeft ook deze keer voor de hr.Bouterse gekozen. Vind het zo schandalig dat mensen elkaar vernederen om het politiek en vijandig leven ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.