dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoNDP wint verkiezingen: meerderheid in parlement

NDP wint verkiezingen: meerderheid in parlement

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 mei – De Nationale Democratische Partij, NDP, van Desi Bouterse heeft de verkiezingen in Suriname gewonnen. De partij wist bij de algemene verkiezingen een parlementaire meerderheid te behalen van minstens zes en twintig zetels. V7 komt op zeventien zetels. Bouterse wordt naar alle waarschijnlijkheid weer president.

Of het in het parlement wordt of in de Verenigde Volksvergadering, VVV, valt te bezien. De VVV, die parlement en districts- en ressortraden bijeenbrengt, komt in laatste instantie aan het woord. Voor zijn verkiezing in het parlement heeft Bouterse wel de medewerking nodig van andere politieke partijen. De tweede optie, verkiezing in de VVV, vergt veel meer organisatie. Volgens de eerste resultaten heeft de NDP er de meerderheid.

Naar het er naar uitziet, kan de partij rekenen op de meeste van de negenhonderd en drie en dertig afgevaardigden in de VVV. Groot bezwaar vormen de hoge kosten van zo een vergadering. Voor zowel de NDP als de andere politieke partijen in het parlement levert dit een ferme uitdaging op. Gezocht zal moeten worden naar een model voor het beperken van de presidentsverkiezing tot het parlement.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

156 REACTIES
 1. Een dom volk verdient een sluwe leider,
  Gelukkig heeft hij gewonnen, zodat het volk weer pakketten uit Nederland kunnen gaan vragen. whoehaa!


  Maak melding
 2. Bouta wint, was te verwachten maar ik had anders gehoopt!
  Waarom zijn mensen in SU zo blind?
  Bouta rooft SU leeg, hij belooft van alles maar er gebeurd weining.
  Mensen zeggen dat ie veel goeds heeft gedaan, sorry heel veel dingen was al in gang gezet door de vorige regering, en NDP loopt ermee weg.
  Ik hou van SU maar mensen kom op er moeten dingen veranderen en onder NDP gaat dat nooit gebeuren!
  Hoor veel mensen zeggen dat Surinamers domste volk op aarde zijn! Bouta heeft mensen vermoord, nu zeggen mensen ja maar dat was in het verleden en nu doet hij goede dingen……sorry hoor maar moord verjaard niet!
  Daarom Surinamers die op Bouta stemmen zijn allemaal idioten!


  Maak melding
 3. De gebeden aan God-Ohm-Allah zijn verhoord. De allerhoogste, de allermachtigste, de oorsprong van alles, die door niemand te evenaren heeft geoordeeld dat de NDP de verkiezingen moet winnen omdat de regering waarin de NDP de meerderheid heeft het beste resultaat van alle Surinaamse regering tot heden heeft geleverd.

  Nu is de tijd aangebroken dat alle Surinamers, ongeacht politieke voorkeur, hun krachten bundelen voor het land. Als er een nieuwe NDP geleide regering komt hoop ik dat president Bouterse VHP-ers en NPS-ers in zijn regering opneemt en dat er ook verzoening komt in het land.


  Maak melding
 4. Hallo alle bekende azijnpissers en gefrustreerden op deze site:
  Het is dus ¨losse buik¨ oftewel ¨loesbere¨ gedurende een hele lange tijd voor jullie.
  Jullie zullen allemaal de komende tijd derhalve flink stinken uit jullie achterste.
  Ik wacht op jullie eerste berichten, dat de NDP heeft gefraudeerd met de uitslagen. Ook zal volgens jullie, alle internationale waarnemers inclusief jullie blanke bazen uit de EU, hieraan hebben meegewerkt.
  In elk geval, stinkse maar lekker verder met jullie langdurige loesbere tussen jullie stinkende poten.


  Maak melding
 5. Ik heb net mijn bord met BRUINE BONEN gegeten en was even komen checken, of er al felicitaties binnen waren?

  Kom op heren / Dames…… Niet zo zuinig zijn met jullie felicitaties.
  Bouterse weer voor 5 jaar president????

  O ja ik zal later wel lezen dat het Surinaamse volk achterlijk en ongeschoold is. Nederland weet het beter.
  Eindelijk rust op FB en ander Social Media.

  Ik feliciteer het Surinaamse volk met deze geweldloze en rustig verlopen verkiezing. Suriname is het voorbeeld voor veel landen in de wereld. Moge de keus van het Surinaamse volk leiden tot meer ontwikkeling van het land.


  Maak melding
 6. 26 zetels is een nipte meerderheid, totaal 51 zetels, dus zal het erop aankomen om alle leden tot vriend te behouden zodat een ieder in de boot blijft.
  Zodra er één uit de boot valt is de meerderheid weg.
  Ik zou kiezen voor het samengaan met een kleine partij die circa 3 zetels heeft zodat er altijd sprake is van een meerderheid.


  Maak melding
 7. NDP PROFICIAT!

  Van harte GEFELICITEERD met deze HISTORISCHE OVERWINNING van de VERKIEZING 2015 in SURINAME.

  Moge de HERE GOD het land vervolgens ZEGENEN en dus BESCHERMEN tegen alle slechte invloeden.

  De SURINAAMSE PRESIDENT en de LEIDER van de NDP, wordt alle WIJSHEID en KRACHT van de ALMACHTIGE gewenst tezamen met DEGENEN die het land moeten LEIDEN naar een RECHTVAARDIGE SAMENLEVING.

  De VICE-PRESIDENT AMEERALI wordt tevens van HARTE bedankt voor zijn BIJDRAGE en ROL als Minister President.

  Aan alle SURINAMERS waar zij ook moge zijn komen de FELICITATIES toe voor hun BIJDRAGE en de wijze waarop de uitslag van de VERKIEZINGEN tot stand is gebracht.

  De SURINAAMSE PRESIDENT zal als geen ander weten welke zaken moeten worden RECHTGETROKKEN voor het verkrijgen van een zo COMPLEET mogelijk RECHTVAARDIGE SAMENLEVING, waar een ieder zich THUIS en BESCHERMD voelt, ongeacht de KOMAF van diegene en of het nu een SURINAMER of een GAST betreft.

  Dat SURINAME ook DEGENE die zich vanwege situatie(s) in het verleden als VERSTOTEN hebben ervaren, nu DUIDELIJK en OPRECHT de AANDACHT zal schenken, om een NIEUW BEGIN, NIEUW LEVEN, met als basis RECHTVAARDIGHEID zal bewerkstelligen.

  Opdat al hetgeen GEREALISEERD mag gaan worden, ook de ZEGEN van de ALLERHOOGSTE in zich moge HERBERGEN.

  GOD ZIJ met ONS SURINAME!


  Maak melding
 8. Eenzaam NDP gaat zetels verliezen?
  Nee Salam, politiek is geen chekre chekre.
  Waar blijf je nu met jouw coachesgezicht?
  De bedrieger bedrogen!


  Maak melding
 9. 26 mei 2015

  Een keer winnen kan een toevalstreffer zijn, maar voor de tweede keer winnen geeft het gelijk van het Surinaamse volk weer.

  Wie de jongeren achter zich heeft heeft de politieke toekomst in Suriname. En de NDP heeft dit alweer bewezen.

  Henk Molenaar, Esmerald, Roy, Koos en andere ”cabalen”, Srika hoopt dat jullie de komende jaren anders tegen Suriname en de Surinaamse regering aan zullen kijken. Want het volk heeft voor de tweede keer in een eerlijke en democratische verkiezing haar gelijk laten verankeren.

  Nu nog een referendum, komende regeringsperiode, om het gehele kiesstelsel van Suriname te veranderen !!!!! (De NDP leest de postings van Srika vaak ook met veel aandacht !!)
  Srika


  Maak melding
 10. Het NDP gedachtegoed van de paarse kliek is een collectieve geestesziekte, die gekenmerkt wordt door illusies, incompetentie geweld, haat en heel veel bruine bonen. Kennelijk willen de Surinamers de gifbeker leegdrinken. Mijn zege hebben ze.


  Maak melding
 11. Wat een trieste dag!

  Mijn oprechte deelneming, aan dat deel van het Volk, dat met hun verstand en hun hart hebben gestemd.
  Ik voel met jullie mee!


  Maak melding
 12. Ik ben benieuwd hoe de regering eruit zal zien.
  V7 moet absoluut niet samen werken, alleen als die bouta het veld ruimt.

  In de toekomst wordt het 100%: “ I TOLD YOU SOOOO…”

  Thank God I don’t live in that mess……..


  Maak melding
 13. Tijd om te vertrekken uit dit land, want een volk wat voor zo,n president gaat stemmen, kun je maar beter niet tussen begeven, princiepes, normen en waarden van de meesten van dit volk zijn ver zoek, gelukkig zal uiteindelijk dit volk toch gestraft gaan worden, want zij die er voor gekozen hebben om deze moordenaar te steunen, zulle


  Maak melding
 14. @Esmerald,

  Dringt het nog steeds niet tot je door dat jouw haatvolle commentaren aan het adres van de NDP, niets anders zijn geweest dan gezaag aan de poten van V7. Ik adviseer je om je standpunten/uitspraken t.a.v. de NDP te herzien omdat ‘ haat uitspraken ‘ meer de mentale gesteldheid van de gebruiker van deze woorden weergeven.

  Door haat gedreven zagen jullie de mooie ontwikkelingen in het land niet.Haat blokkeert het opnemingsvermogen van de geest/het verstand/het intellect en haat ziet alleen maar duisternis om zich heen.Die duisternis huist in jullie zelf en maakt jullie eerst geestelijk-, en daarna lichamelijk ziek. Kijk maar naar Romeo Hoost, Ludwig van Mulier,Soemohardjo, Charles Palhad, enz.enz.

  Houdt er ook rekening meer dat er na deze komende 5 jaren NDP regering in Suriname er wederom NDP regeringen in Suriname zullen komen. De nieuwe NDP regering zal nu ‘vol op het orgel gaan’ om het land nog meer tot bloei/ontwikkeling te brengen.Dus Esmerald, jij en al die anderen die negatief denken zijn nog altijd welkom bij de NDP


  Maak melding
 15. Echt supervet en supercool dat de NDP de verkiezingen (voor de tweede keer) heeft gewonnen. Ik feliciteer President Bouterse en de NDP met deze supermooie overwinning. Het is een zoete overwinning na alle negativiteit en complottheorieën tegen de huidige regering. Deze overwinning smaakt naar meer. Echt supergaaf. What God has already joined, no one can separate.


  Maak melding
 16. Deze keuze van het volk is een logisch gevolg van het werk dat deze regering heeft verricht. Vooral onder de armen is deze president een geschenk uit de hemel gebleken. Hun situatie is aanzienlijk verbeterd. Bouterse is dus toch een man van het volk.

  Nooit eerder in de jonge geschiedenis van het onafhankelijk Suriname is er een persoon opgestaan die een vuist durfde te maken tegen de voormalige kolonisator. Deze persoon is heden ten dage de huidige president van Suriname.

  Proficiat Bouta… Goed werk en ik hoop echt dat je het volk de weg van duurzame ontwikkeling wijst. Er is nog een lange weg te gaan, maar je hebt in ieder geval de jongeren die de toekomst van Suriname zijn de ogen geopend. Geloof in eigen kunnen. En dat vind ik persoonlijk de belangrijkste boodschap die jij als president hebt gebracht. Dank hiervoor….


  Maak melding
 17. De VHP of andere partij doet er verstandig aan niet uit de V7 te stappen en met de NDP samen te gaan werken. Dat zou hun kansen om bij een volgende verkiezing door het volk gekozen te worden voor een meerderheid alleen maar kleiner doen worden. Zie maar hoe het met partijen die met de NDP gewerkt hebben bij de vorige verkiezing van 25 mei 2015.

  Suriname is momenteel skeer, de sociale voorzieningen moeten verhoogd en betaald worden e/o in orde worden gemaakt. De inkomsten uit de natuurlijke hulpbronnen aardolie en goud zijn momenteel laag.
  Van waar zal het geld komen? Lenen????, aflossingen van de schuld inclusief de renten. wie gaat dat betalen en wanneer. Waar gaat het geld vandaan komen om af te lossen.

  zij die Suriname hadden wilen behoeden voor de doos van Pandora hebben hun best niet goed genoeg gedaan. Er was ook te veel versnippering van allerlei niet betekende partijen, verdeeld en /heerst, inlijving, zij die voor eigen parochie willen preken, enz, enz

  Een volk dat honger heeft en dorst lijdt, terwijl een klein kliekje dat zich verrijkt en nu nog meer zal blijven verrijken, zal zeker in opstand komen, wat overblijf is de hoop.

  Er is een zeer kleine groep, die stinkend rijk gaat blijven, family en Friends en het totale volk zal in grote armoede en hongersnood verkeren. Suriname is Skeer1 Van een Kale Kip Kan er geen veren worden geplukt.

  Volgens de Griekse mythologie maakte de god van het vuur, genaamd Hephaestus, in zijn werkplaats de eerste vrouw: Pandora. Aanvankelijk was het een metalen beeld, maar het was zo mooi dat Zeus besloot het leven te schenken.Toen gaven alle goden haar op hun beurt een geschenk: schoonheid, kracht, slimheid, handigheid, overredingskracht. Hera gaf haar de nieuwsgierigheid die haar geen moment met rust zou laten. Zeus zond Pandora als geschenk aan Epimetheus die haar tot zijn vrouw maakte. Als huwelijksgeschenk kregen zij een mooie doos, versierd met goud en edelstenen. Deze doos zat op slot, maar Zeus had de sleutel erbij gegeven en tegen Pandora gezegd dat als ze gelukkig wilden leven, ze de doos nooit moest openen. Op een bepaald moment won de nieuwsgierigheid het en opende Pandora de doos. In een klap kwamen daar alle tegenslagen en onheil uit die een mens maar kunnen treffen: ziektes, verbittering, pijn en alle mogelijke kwaad. Als laatste kwam echter de hoop eruit, in de vorm van een vogel. Dat was de boodschap van de troost voor de mensheid.

  Hoop!. Hoop!, Hoop!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God zij met ons Suriname(r)s!


  Maak melding
 18. @RobG,

  De NDP is niet eens de grootste probleem. Het gaat om de persoon Bouterse. Een massa moordenaar annex veroordeelde drugscrimineel als president is niet acceptabel, nu niet, nooit niet!
  Het kan niet zijn dat iemand met zoveel doden op zijn geweten vrijloopt in een rechtstaat.


  Maak melding
 19. Henk Molenaar,..huilie huilie,voor jou en een lange neus van…DESI DELANO BOUTA !!!!>>>>>>>>VO JOU !..jij hebt altijd aan de stoel poten van de Baas zitten zagen,maar ja zaag is bot.hi hi


  Maak melding
 20. Het Surinaamse volk en met name de NDP stemmers moeten zich schamen om zo’n bende nogmaals in de gelegenheid gesteld te hebben door te gaan met het land te vernietigen. V7 mag blij zijn dat zij de taak, om de Augiasstal van de huidige regering op te ruimen, niet gekregen hebben. Deze overwinning van de NDP zal een Pyrrhus-overwinning blijken te zijn, over enkele maanden zullen de nu juichende NDPers, Bouterse en Abrahams willen lynchen of uit een van de helikopters van Abrahams willen gooien. Suriname wordt het achterlijke tweelingbroertje van Venezuela, ‘Tide, tamara, wo pina moro fara’!!!!!


  Maak melding
 21. Aan alle Bouta-aanhangers,

  Vanuit een zonnig Curacao wil ik iedereen, die Bouta-fan is, van harte feliciteren.
  Een meer dan duidelijke verkiezingsoverwinning.
  Ik hoop nu, dat het verstand zal zegevieren en dat van Suriname meer een eenheid wordt gemaakt, dan de afgelopen jaren het geval was.


  Maak melding
 22. NDP-(ers) gefeliciteerd!!!!

  Voor het land Suriname is het vandaag weer één treurige dag.

  Hopelijk gaat het komende eerste jaar al voor jullie duidelijk worden voor wie jullie gekozen hebben. Als jullie weer gaan moeten bedelen in Nederland en in andere landen.

  Oeng Tang Tekie……..wie als laatst lacht ,lacht het best……

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies( Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 23. Ik ben heel blij dat NDP weer heeft gewonnen en jammer dat anderen daar negatief over zijn. Plannen worden altijd gemaakt en sommigen dateren vanaf Adolf Pengel dus het was de hoogste tijd dat ze ten uitvoer werden gebracht. Ze zeggen waar je werkt daar moet je eten. Allen die daar hebben gezeten, hebben gegeten en hun zakken gevuld dus Desi is niet de eerste maar het verschil is dat hij met het volk eet en ze niet aan hun lot overlaat. En natuurlijk kan je niet iedereen tevreden stellen dus sorry voor hun die het positieve van hem niet kunnen inzien. Alles heeft een reden en God weet wat Hij doet. Dus alle NDPers van harte gefeliciteerd en op naar de komende 5 jaar met Desi Delano Bouterse als leider.


  Maak melding
 24. Enigste mooie van deze uitslag is dat NDP en Bouterse alleen kunnen gaan regeren, of beter gezegt op zn surinaams rigeri- want dat zullen ze doen. En dan kan niemand van de paarse bende zeggen dat alles dat fout gaat de schuld van de coalitiepartners is. Dit keer geen scapegoat, Suriname heeft massaal gestemd op de NPD, de dove die de blinde gaat lijden. Surinamers geniet ervan jullie hebben het verdient.


  Maak melding
 25. Jammer de uitslag maar dat is soms ook het nadeel van democratie dat je collectieve domheid moet respecteren. Het surinaams volk heeft bewezen, op basis van normen en waarden (die als ” beschaving” aanvaardbaar en duurzaam worden beschouwd), nog niet zover te zijn. Vanuit de wereld-ontwikkelingsbarometer van het westen is de keuze van het volk kortzichtig en is het ontwikkelingsniveau van de gemiddelde Surinamer ondermaats. Er is nog een zeer lange weg te gaan. De bevolking kan er weinig aan doen (dat wat je niet weet weet je niet). In elk geval veel plezier in Su met Njang Dringi en Prisirie (NDP). En vergeet niet de billen goed te schudden……..en te trainen. Want gedurende de 5 jaar en na 5 jaar zal je dit nodig hebben in ons zogenaamde als jullie geprostitueerd worden. Beginnen jullie je investeringen maar te verkopen SuriNeds en het geld van de rekening te halen. Want neem van mij aan (vanuit mijn achtergrond). De SRD gaat zwaar devalueren. Dus inpakken, douchen, strik erom heen , hek dicht en klarie. Richt je op Nederland en probeer alhier de opgebouwde beschaving in stand te houden.


  Maak melding
 26. Van hier uit wens ik de President van harte proficiat met het behalen
  van een absolute meerderheid van stemmen.
  Heel veel geluk en Gods zegen

  Leo en Corry Snel-Powel.


  Maak melding
 27. John2,..Damn RIGHT,..Henkie zit al enkele uren in zijn eigen stinkende uitwerpsels van de shock.we hebben gratis pampers ter beschikking,we helpen iedereen,dat heeft onze leider oom DESI ons ook geleerd !,..hij kan ook een biertje krijgen oenoe na bigie brada.


  Maak melding
 28. Heel hypocriet van al die genen die zogenaamd de moorden uit 82 als reden aanhouden om anti NDP te zijn. Hoe zien jullie dan de moorden onder Nederlands bewind van 1973 (NPS)??? Of zijn jullie ook de geschiedenis vergeten? En het gehele Nederlandse bewind tijdens de koloniale periode, waar volgens mij veel en veel meer dan 15 mensen de dood in vonden!!! En ook al is de leider een verdachte van moord ( want dat het een feit is, is niet bevestigd door geen enkele rechter). Doet me denken aan een stuk uit de film 12 years a slave, waar een slavin liever door een andere slaaf werd afgeranseld, dan door de meester zelf. Ik snap dat!!! En in vergelijking met een dergelijk moraal, is dit een dappere keus van het Surinaamse volk en duidelijk een gebaar richting verdere dekolonisatie!!! De wonden van het kolonialisme zijn heel diep en soms ook niet echt zichtbaar. Heel hypocriet allemaal van jullie hoor!!! Vanuit jullie Westerse bril bekeken spreken jullie er ook een schande van dat bijna heel Suriname anti homo sexualiteit is. En vergeten helemaal dat dit een nare erfenis is uit het Christelijk fundamentalisme wat tijdens het kolonialisme zo diep is verankerd in de Surinaamse samenleving. En nu is iedere Surinamer achterlijk omdat ze anti homo zijn! Snap t of doe maar weer alsof hoor!!!


  Maak melding
 29. Volk van Suriname..gefeliciteerd met jullie leider…
  Had ik niet verwacht dat de veelvuldige moordenaar tevens veroordeelde drugsdealer weer press gaat/zou worden.

  Zegt genoeg over het moraal van de kiezers/volgelingen….
  Ik wacht wederom met spanning af wat de GOUDEN KERST met zich meebrengt..


  Maak melding
 30. Wat een ramp voor Suriname!
  Maar ja, het VOLK heeft gesproken.

  De komende 5 jaar zie ik (opnieuw) met vrees tegemoet.
  Niet vanwege wel of geen economische ontwikkeling in het land.
  Daar is altijd wel een oplossing voor te vinden.

  Mijn vrees geldt mn de morele ontwikkeling van de huidige en volgende generatie:
  De huidige generatie leeft met een dubbel moraal: we weten niks van de decembermoorden (33 jaar). Begrijpelijk, want het verstoort nl het ideaalbeeld welke zij van Bouterse hebben gemaakt. ( Maar als hij op een dag komt weg te vallen, wie zal hen dan redden?)
  Het slavernijverleden (inmiddels langer dan 300 jaar geleden) versterkt daarentegen de afkeer en haat tegen (Sur.)Nederlanders. 😉
  Dit gedrag ( generaliserend: goed wordt krom en slecht wordt recht gepraat) is onder de aanhang van Bouterse – hun idool en rolmodel in dit gedrag- algemeen goed geworden.

  Een eenzijdig streven naar economische groei en politieke macht zonder een besef van morele waarden, levert op termijn verlies van een mens- waardig bestaan op. Like muppets on a string!
  ( Zie de financiele crisis in het zogeheten rijke Ned. en haar gevolgen voor de mensen).

  Bakra basi, a keba! zo sprak Bouterse.
  De onderdrukte is nu de nieuwe onderdrukker.
  Blijkbaar hoort dit bij de ontwikkeling van een gekoloniseerd volk op weg naar zelfbewustwoording.
  Dit is voor mij anders niet te begrijpen.


  Maak melding
 31. Ik ga Morjon sardien verkopen in Suriname, en andere nodige levensmiddelen, want dat is nu al duur daar.

  Nu de lievelingspresident van de Surinamers is gekozen, zal mijn brood nu dubbel belegd worden met kaas in Nederland , hihihihi.

  Hihihi, 5 jaar moro. Nu kunnen jullie niet meer terug , paarse lievelingetjes hihi.


  Maak melding
 32. Het volk heeft de kip met de gouden eieren niet geslacht. Waarom zouden ze ook? Aan de primaite behoeften wordt door deze regering tegemoetgekomen.
  Wat echter een vraag is is met welke personen men verder wil. Want er zitten er toch een aantal bij die er een potje van gemaakt hebben en er niet over pijnzen om uit zichzelf op te stappen. Gaat de NDP voor kwaliteit van bestuur of alleen voor bestuur? We zullen zien.


  Maak melding
 33. Gaat Nederland nu zijn Trollbureau sluiten want het geld wat wordt gespendeerd om die mensen aan het werk te zetten die dagelijks de Social Media en andere internet fora bestoken met anti-Bouterse tirades kan beter besteed worden aan de opvang van asielzoekers. Diverse westerse landen hebben trollbureaus die werken in opdracht van de veiligheidsdiensten om de mening van de burgers (in landen waar ze geen goede relatie mee hebben) te beïnvloeden.
  Het scenario is altijd hetzelfde. De mensen posten dag en nacht en elke dag aan één stuk door. Dat kan een gezond mens met verstand onmogelijk volhouden. Kortom het is een groep van personen die post onder dezelfde account.

  Jammer dat Waterkant zich de afgelopen jaren ontpopt heeft tot het verzetskanaal van Suriname. Wellicht worden ze ervoor betaald.
  Zulke mensen moeten de rest van hun leven in NL blijven en nooit meer toegelaten worden tot Suriname. Laat dat hun straf zijn.

  Reactie Waterkant.Net:
  hahahahah moet jij zeggen, die met hetzelfde ip adres onder de 4 namen “Rasta kip”, “Fort Boekoe”, “Django Unchained” en “Taki Fi Fosi” hier zit te reageren. Ga fietsen!


  Maak melding
 34. @Paraman,
  Geniet nog van die portie rijst met bb nu het nog kan, want feitelijk is er niets veranderd. De financiele problemen zijn er nog en zijn niet verdwenen met deze voor de NDP gunstige uitslag. NDP heeft in ieder geval beter campagne gevoerd dan V7, had de populaire thema’s en had natuurlijk de staatsradio en tv achter zich.
  Maar nu moeten ze gaan bezuinigen, want anders kunnen ze de kinderbijslag, ouderdomspensioen, gratis school niet bekostigen.
  Waarop gaat bezuinigd worden? Welke groep gaat worden aangepakt? Welke tarieven gaan omhoog? Even geduld, dan komen we erachter.


  Maak melding
 35. Surinaamse Nederlanders,

  Wat zijn jullie toch achtergesteld. compleet in de ban van het Nederlands systeem waarin jullie de afgelopen jaren verziekt in zijn geraakt. Jullie zijn door onwetendheid en haat niet in staat de positiviteit in eigen land en volk nog in te zien. Heel veel van jullie die hier spreken hebben Suriname al jaren niet gezien. Wat geeft jullie eigenlijk nog recht van spreken? Want stemmen kunnen jullie zeker niet! De mensen in Suriname die luisteren zeker niet naar jullie gekrijs..want wat hebben ze daaraan? Je zou denken dat de Surinaamse nederlander wat meer geschoold was en daardoor goede steun zou kunnen geven, maar die krabbenmentaliteit nemen ze ook mee naar nederland. Als we alle energie van alle geklaag en protesteren hadden gebruikt voor samenwerking was Suriname nu al stukken verder. de mensen die het meest klagen zitten hier 11 maanden van ’t jaar in flatgebouwen of rijtjeshuizen opgesloten, noem je dat leven? Gaan in het donker naar t werk en komen in het donker weer thuis? houden na belastingen en levensonderhoud bijna niets over. En waarvoor? 2 weken vakantie in t jaar?Ik verzoek jullie zwaar, hou liever je mond..want NIEMAND luisterd..of doe iets voor je land ongeacht wie de leiders zijn. Verschil in politiek gaat er altijd zijn. Maar als je genoeg van je land houdt zal dat je niet weerhouden om nog steeds een zo goed mogelijke bijdrage te leveren. Stel je eens voor de investerings en productie capaciteiten van de NDP samen met de duurzame ontwikkeling en stabilisatie van de v7 gemengd met goed moreel en anticorruptie van de DOE zouden samenwerken. Lijkt me nog veel reeeler dan dat iedereen zn eigen perfecte regering gaat bouwen (dat zal ook nimmer lukken). Suriname is een klein land we komen niet van elkaar af, het gaat altijd zo zijn. Hoe sneller we leren samenwerken, hoe sneller wij ons land tot een welvarend ontwikkeld land (waar suriname alle potentie voor heeft) kunnen maken.

  ps. de afgelopen 5 jaar is er een record aantal remigranten naar Suriname terug gekeerd. Voor het eerst gaan er meer Surinamers terug naar eigen land, dan er vertrekken. De kwaliteit van leven van in Suriname is vaak veel beter dan die van de Nederlandse Surinamer. Dus waar hebben jullie het in godsnaam over?


  Maak melding
 36. Suriname heeft gekozen voor degene waarvoor mijn ouders gevlucht zijn naar het heerlijke Nederland.

  En ik zelf zal ook nooit inwoner van een land willen zijn waar aziaten werken, en blackamang de baas zijn, en waar je in een vogelkooi moet wonen.

  Mijn zegen hebben jullie sranangmang, brada nanga sa

  hihihi


  Maak melding
 37. Koos,

  Bedankt voor jouw zegen. Dat is zeeeer sportief van je hoor. daar zeggen we met z’n allen naruurlijk amen op en eten daarna lekker een bord met bruine bonen. En dat zal lekker smaken joh!!


  Maak melding
 38. V7 …. als ze kome! pe do kome.. kome waar..
  kome foe doe sang…!

  Voor V7 is het wederom vijf jaar lang op een houtje bijten.
  Als ze kome….!???


  Maak melding
 39. De uitslag van de verkiezing laat zien dat de rol van Surinamers in Nederland is uitgespeeld. Zij bepalen niet meer de richting die Suriname moet opgaan, maar de Surinamers in Suriname bepalen dat zelf.
  Tevens laat de uitslag ook zien dat je de verkiezing niet wint met Waterkant en Facebook. Je wint de verkiezing met een partij programma gespeend van haat en persoonlijke aanvallen. Een programma gericht op de ontwikkeling van Suriname.

  De uitslag laat zien dat wie aan de leiband van Nederland loopt het kan vergeten de macht in Suriname in handen te krijgen. Suriname is dit jaar 40 jaar onafhankelijk en men is in Suriname klaar met het gedweep met Nederland. Het is alleen de V7 aanhangers nog niet doorgedrongen dat Bouterse alleen kunt verslaan als je minder vaak in het vliegtuig stapt richting Nederland om advies te vragen. Bouterse versla je als je laat zien dat je niet alleen een Zuid-Amerikaan bent maar ook een patriot.

  Het feit dat NDP alle zetels van Para heeft gewonnen laat zien dat het lekken van staatsgeheimen (overname Suralco bijvoorbeeld) door de kiezers is bestraft.

  De uitslag laat ook zien dat de rol van Spong en zijn makkers is uitgespeeld. Men is moe van de decembermoorden discussie. Amnestie idem dito. V7 of welke andere oppositiepartij moet dit standpunt verlaten en radicaal het roer omgooien willen ze over 5 jaar een kans maken. Dat houdt in dat men zich los moet wrikken uit de wurggreep van bepaalde Surinamers in Nederland die alleen maar Suriname naar de afgrond willen helpen met hun zogenaamde moreel / ethische standpunten, terwijl ze in het land waar ze wonen (Nederland) geen deuk in een pakje boter kunnen maken. Die mensen hebben 0,0 invloed dus hoeft er niet naar hun geluisterd te worden.

  Ik hoop dat Bouterse gebruik maakt van deze 5 jaar om de macht vreedzaam over te dragen en het land klaar te stomen voor een opvolger. Met andere woorden, 10 jaar vind ik voldoende voor een president. Ik hoop ook dat Bouterse meer ruimte geeft aan jongeren in het nieuw te vormen kabinet. Jongeren hebben NDP aan de overwinning geholpen en die moeten nu de kans krijgen om ook aan roer te zitten.

  Jammer voor NPS want die partij is nu in rook opgegaan. NPS is ondergegaan aan teveel haat. Ik vind persoonlijk niet dat deze partij geschikt is om het land ooit te leiden. Laat ze door ouderdom langzaam de begraafplaatsen bevolken zodat dit probleem ook wordt opgelost.

  Wat de VHP betreft, moeten ze een andere leider zoeken. Santhoki is geen partij voor Bouterse. Tevens moet de VHP zichzelf transformeren van een Hindoestaanse partij tot een partij die niet etnisch is georiënteerd. Wellicht een idee om het blok die nu is gevormd samen te voegen tot één politieke partij.


  Maak melding
 40. Whoehaaa,hi,hi,hi,hi,hi,hi,ho,ho,ho,ha,ha,ha!!!!!! Suriname zou bij de verkiezingen van 2010, internationaal geboycot worden met Bouterse aan net bewind. De ratingbureau’s zouden Suriname voor de internationale gemeenschap afwaarderen,Suriname zou internationaal totaal geïsoleerd worden. Dit waren woorden voorspellingen van Iwan Bouterse, Owen Venlo, Ludwig van Mulier, Romeo Hoost,enz.enz op de Nederlandse radio.

  Waar zijn deze figuren gebleven met hun fata morganas. Zelfs een leek wist het al dat Bouterse de verkiezingen zou winnen omdat hij in de afgelopen 5 jaren veel heeft gedaan voor het land.De verkiezingscampagnes van V7 is allemaal weggegooid geld geweest.

  Let op!!!!!!! Soemodihardjo is geen man voor de oppositie, en Charles Palhad ook niet. Binnenkort zijn ze lekker op bezoek bij Bouterse thuis om als goede vrienden met elkaar over ” gewichtige ” zaken te praten.


  Maak melding
 41. The creolen en marrons hebben eensgezind gestemd (etnisch gestemd), de Hindoestanen hebben opnieuw verdeeld gestemd, net als in 1973. Alleen, nu kunnen ze niet vluchten naar Nederland als zaken gaan tegenvallen.


  Maak melding
 42. di 26 mei 2015, 11:14

  Grote overwinning voor Bouterse en zijn NDP

  PARAMARIBO –
  Na telling van praktisch alle stemmen in Suriname blijkt president Desi Bouterse met zijn Nationale Democratische Partij de parlementsverkiezingen met overmacht te hebben gewonnen. De grootste oppositiepartij V7 heeft het nakijken. De partij lijkt genoegen te moeten nemen 17 zetels in De Nationale Assemblee (DNA) terwijl Bouterse 27 van de in totaal 51 zetels krijgt.

  Met dit resultaat schrijft Bouterse opnieuw Surinaamse geschiedenis. Het is niet eerder voorgekomen dat één partij een meerderheid in het parlement heeft. Voor de zes samenwerkende oppositiepartijen die V7 vormen, is de uitslag een grote teleurstelling. De leiders hebben hun aanhang de afgelopen weken voorgehouden dat de partij wel 29 zetels kon halen.

  Ze praten dinsdag over de toekomst van het samenwerkingsverband. In een eerste reactie zegt Chandrikapersad Santokhi dat hij en zijn collega’s van V7 de uitslag accepteren. „Het volk heeft gesproken. Daarom buigen wij ons hoofd. Daarvoor zijn we democraten”, zei hij in een televisie-interview.

  Volgens socioloog en onderzoeker Jack Menke past het verlies van V7 in een trend waarbij ‘oude’ politieke partijen steeds meer het contact met vooral de jonge kiezer verliezen. Een voorbeeld is de NPS, de partij die van 2000 tot 2010 nog de president van Suriname leverde in de persoon van Ronald Venetiaan. De verwachting is dat de partij nu geen of maximaal één zetel heeft gehaald,.

  Hoewel het er in de laatste week op leek dat veel zwevende kiezers voor V7 zouden kiezen en het een nek-aan-nekrace zou worden, komt de overwinning van Bouterse voor velen toch niet als een verrassing. In de afgelopen vijf jaar heeft zijn regering vooral voor de minder bedeelden veel betekend. Hij voerde verhogingen door van de kinderbijslag en de AOW, schafte het schoolgeld af en voerde minimumloon in. Dat deze maatregelen veel geld hebben gekost en een gat hebben geslagen in de staatskas, was niet hun zorg.

  V7 maakte zich hier wel druk om zonder zelf met oplossingen te komen. Een strategische fout, zeggen Surinaamse analisten. De weg lijkt open te liggen voor Bouterse om opnieuw gekozen te worden tot president.


  Maak melding
 43. Verkiezingswinst NDP is schuld van de NPS !

  NPS en Creolen voorgoed uit politieke machtscentrum Suriname !

  Tot een half jaar terug was Santhoki de onbetwiste koploper in de peilingen voor een nieuwe president van Suriname.

  Waarom is dat zo misgelopen?

  De hoofdschuldige is de NPS, die overduidelijk heeft laten merken nooit en te nimmer een Hindoestaan als president van Suriname te accepteren. Raciale sentimenten en uitlatingen van de heer Rusland hebben de NDP en Desi Bouterse in het zadel gehouden.

  De Creolen hebben hun lesje van 1980 nog steeds niet geleerd en wat nu overblijft zijn de kruimels op een leeg bord.

  Met Ashwin Adhin als vice-presidentskandidaat van de NDP in gedachten hebben de Hindoestanen massaal gekozen voor een andere politieke richting en de samenwerking van de VHP met die verdoemde Creoolse NPS voor eens en altijd opgeblazen.

  Immers nu hebben ze een jonge en dynamische vice-president uit hun eigen midden, die de verkiezingen van 2020 en de politieke macht daarna namens de sterke NDP zal gaan domineren.

  Als regeringsleider zal hij de accenten gaan verleggen naar een moderne multiculturele staat, los van de op racistische ideologie gebaseerde partijen die 50 jaren lang de Surinaamse samenleving met hun verdeel en heers politiek hebben gedomineerd.

  Jammer voor Santhoki die publiekelijk door de NPS is geslachtofferd en zodoende Bouterse wederom aan de macht heeft geholpen.

  De VHP zal daarom door deze verraad van de NPS de presidentsverkiezing in de DNA steunen om het duo Bouterse / Adhin tot president en vice-president te kiezen.

  Hoogmoed komt voor de val en de NPS zal vanaf heden daarvan de zure vruchten gaan plukken.


  Maak melding
 44. Proficiaat Bouta en alle N.D.P.(ers) dit is weer het bewijs dat u een geboren leider bent fantastisch op naar de volgende vijf jaar.


  Maak melding
 45. Tak fi fosi, RobG,

  Thank you…er was een die het steeds had over ” paarse poepvliegen..nog niet gehoord!!…zeker zijn eigen poep aan het opeten..


  Maak melding
 46. De NDP stemmers worden gefeliciteerd.Intussen zullen ook de welkom boodschappen van Maduro,Mugabe,Bashir binnen zijn bij de intrede in hun club.
  Met deze uitslag heeft het merendeel van het volk bewezen tot welk slag ze behoren wat niet veel hoop geeft voor integratie in de wereld.


  Maak melding
 47. Door te kiezen voor Adhin als vice president heeft Bouterse al de richting aangegeven die hij op wil gaan.
  De Surinaamse politiek moet bevrijd worden van raciale en etnische sentimenten. Hindoestanen moeten hun comfort zone verlaten en gaan voor de ontwikkeling van het land. Suriname is ook van hen. Hun wortels liggen niet in India of Nederland maar in Suriname.


  Maak melding
 48. Proficiat aan NDP, had het graag anders gewild maar wie ben ik.
  Bevolking wil eerst zien, en ervaren dan geloven dat de keuze gemaakt op 25 mei 2015 toch geen goede keuze was maar dan is het te laat.


  Maak melding
 49. @Michael

  je kan niemand de schuld geven van wat het merendeel heeft gewild.Zij ontberen de innerlijke beschaving en hebben gestemd op mensen die dezelfde morele waarden koesteren als zij.


  Maak melding
 50. @SuStudent NL. Heb je hier kunnen stemmen, je had wel het recht maar je recht wordt niet gefaciliteerd?

  Studeer lekker door en kom tot het inzicht dat er sprake moet zijn van moral hazard igv goed bestuur. De geschiedenis heeft dit keer op keer geleerd alsmede ook bestraft als dit er niet is.

  De randvoorwaarden ontbreken om duurzame economische ontwikkeling tot stand te brengen. Ga jij je geld brengen in een bananenrepubliek om te investeren? Bij leiderschap zonder visie en beleid…..Doet slecht leiderschap goed volgen volgen?

  Zaken zijn niet financierbaar in SU met huidige belastingwetgeving en handhaving ontbreekt (ze hebben geen printerpapier om aanslagen op te leggen bij de belastingdienst). En als ze opgelegd worden, dan regelen we het toch even…….onderhands met de belastinginspecteur. Dat is de gevestigde moraal in Su…..wo regel a torie.

  Ik geef het een jaar en dan zijn de raapen gaar (of eerder in het surinaams dan is de zoete aardappel/cassave gaar).
  De SRD gaat devalueren en zwaar ook. Investeringen worden waardeloos en zie daar een giga economisch crises.

  De collectieve domheid van het Surinaams volk heeft zich gemanifesteerd in de keuze voor Bouterse. Daar kan het volk niks aan doen, want de gemiddelde surinamer is primair van aard en weinig ontwikkeld. Nang Dringi Prisieri ……..Waar is het feestje? In Su is het feestje……..Gezellig hoor drink nog een Parbo……..Maar werken ho…..maar

  Vandaag heb ik gebeld naar SU om mijn percelen te verkopen en mijn houtkapmachines te verkopen. Zeer waarschijnlijk gaat dit met verlies, maar liever nu mijn verlies pakken dan later. Jammer jammer.

  Ik kom er overheen. Maar de gemiddelde surinamer wordt geprostitueerd.


  Maak melding
 51. Tak fi fosi, RobG,

  Thank you…er was een die het steeds had over ” paarse poepvliegen..nog niet gehoord!!…zeker zijn eigen poep aan het eten .
  michael ,

  LET OP JE WOORDEN .!!
  .De V 7 heeft een flinke dandan gehad, niet de NPS !!!…vals speler..hypocriet !..ga je lekker verzuipen in je daroe…muskiet !!


  Maak melding
 52. De corruptie machine van Bouterse heeft zijn werk weer gedaan!
  Weer heel veel beloven en niets van terecht laten komen is wederom het toverwoord geworden.
  Suriname zal nog verder afglijden in de onmetelijk diepe put van verderf.
  Suriname zal nog verder afglijden van de wereldse werkelijkheid, de paarse paupers hebben het weer geflikt met het gestolen geld van de gemeenschap.


  Maak melding
 53. @Vijay,

  Creolen en Marrons hebben helemaal niet etnisch gestemd. Onder deze groepen zijn er juist meerdere partijen actief die elk afzonderlijk weer gaan samenwerken met partijen van andere bevolkingsgroepen in het land.

  In Suriname is er ruimte meer voor de etnische politiek van de VHP.Alleen een bepaalde groep mensen ziet nog heil in etnische politiek. Ook veel Hindoestanen hebben de etnische politiek afgezworen, hebben een hekel aan dat etnisch gedoe en zijn actief in de NDP, NPS, ABOP, DOE, KTPI, PL.enz.

  Creolen stemmen ook op de VHP, KTPI, PL en andere niet etnische partijen. Dus laat dat etnisch ding van je varen naar de afgrond en prent in je hoofd dat Suriname een samenleving is voor elke groep/nationaliteit/ras/sexe/gezindheid/enz.


  Maak melding
 54. 26 mei 2015

  Beste ‘cabalen’ : Henk Molenaar, Esmerald, Roy, Koos e.a.,

  Binnen V7 (VHP) begint men sterk te denken aan een snelle overlopen naar de NDP. Ja, zo erg zijn een aantal leden van de VHP geschrokken van de overwinning van Bouta/NDP.

  Ja Henk Molenaar, overlopen gaat gepaard met een aantal buiklopen. Straks geef jij nog de regering in Suriname de schuld van een tekort hebben aan pampers. Want jij en jouw ‘cabelen’ piesen nu niet alleen, jullie schijten daarbij ook !!!

  De positie van Santokhi, binnen de VHP, is nu onhoudbaar geworden. De coup wordt nu gesmeed.

  Maar het belangrijkste is dat Bouterse zal uitnodigen voor een samenwerking met alle andere politieke partijen en met alle sranang-mangs.

  Dus Henk Molenaar en ‘cabelen’, jullie worden zeker ook uitgenodigd ! Pak die kans !!!!
  Srika


  Maak melding
 55. Hierbij wil het Surinaamse volk condoleren met de winst van de NDP. Jullie gaan het nog moeilijker krijgen, moreel verval was al zichtbaar sinds de overname in 2010. Corruptie viert hoogtij, nepotisme is een normale zaak geworden. Criminalteit zal nog erger worden, verkrachtingen zal toenemen. Staatskas is leeg.
  Jammer het is voorbij mensen vluchten naar het buitenland kan niet meer.

  Heb altijd gezegd en zal het altijd blijven zeggen dit land wil geen president van aziatische afkomst, zie de historie van dit land. Men heeft liever een crimineel als president. De helft van het volk is drugsverslaafd vind je gek dat ze op een drugsbarron hebben gestemd????

  Democratische rechtstaat no way, never , nunca dat zal het nooit worden. Venetiaan is hiervan de schuldige, hij had Bouterse allang moeten oppakken tijdens zijn presidentschap. Buitenland had hierom herhaaldelijk gevraagd maar ja hij was hardleers en nu is hij genaaid door bouterse.

  Wens jullie heel veel geluk, succes en heel veel pakketten.
  Een pakje brood 300 srd wacht die tijden komen eraan.


  Maak melding
 56. Hierbij feliciteer ik alle oprechte Surinamers,met de grootste overwinning van de volksbeweging de NDP!

  In Suriname wordt er verder gewerkt naar de eenheid van de samenleving,want iedereen moet zich Surinamer voelen.

  Daarom roep ik alle Surinamers op ongeacht welke politieke partij je ook bent,VHP,DOE,PL,NPS,ABOP,KTPI,BEP om een vuist te vormen samen met de NDP.
  Suriname zal winnen,daar gaat het om.


  Maak melding
 57. @robg,

  Die pres van je is het echt niet waard op te haten.
  Je geeft hem teveel credit, hij is erger dan scheiterij voor mij.
  In de ogen van de rest van de wereld blijft hij de vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer en crimineel.
  Hoe kan een mens in Godsnaam trots zijn op dit uitschot.

  Zoals ik zo vaak heb aangeven; helaas zul jij en die overige paarse ratten vanaf de Noordzee de ‘bloei’ van suri moeten meemaken.
  Jullie zijn allen stuk voor stuk afhankelijk van baas Holland. Zonder toestemming van baas Holland kun je nergens heen.
  En dit geld ook voor alle pensionades en remigranten met hun euro oprotpremie.


  Maak melding
 58. Hiep Hiep Hoeraa, Hoeree !!
  de groeten aan iedereen.
  ik ben blij dat ik nu geen visum hoef aan te vragen, ik koop dankzij Bouta regering nu gewoon een touristenkaart, makkelijk heh“!!

  wij gaan nu voorlopig voor 5 en daarna voor altijd hahahaaha


  Maak melding
 59. Letterlijk en figuurlijk hebben baas en co. alles gedaan om de macht te behouden. De paarse propagandastunt met brainwashing effect, we gaan nog voor vijf, maar ook natuurlijk die gratis dingen in pre, hebben gemaakt dat velen hopen op veel gratis paarse dingen en dingetjes. Ma gut, baas en co hebben gezorgd dat verkiezingen zijn gehouden en al bij al is het geheel rustig verlopen. De vele jonge aanhangers spreken voor zichzelf en ook de dieharde paarsen onder hen zijn zo dolblij als kleine kinderen. Nu men willens en wetens bewust heft gekozen voor nog vijf, is het ook te hopen wanneer de paars bittere vruchten rijpen, men niet klagen, of wegvluchten. De geschiedenis heeft bewezen, dat de toekomst ligt in het verleden. Eens was het de blanke baas en nu de paarse baas. Net zoals in Afrika, men baas is in eigen land, zo ook in verworden Suribabwe, land waar men willens en wetens heeft gestemd op onberechte mensenrechten schenders. De toekomst ziet er dan ook somber uit, net als in Afrika, ondanks de vele natuurlijke hulpbronnen en rijkdommen. Die zijn grotendeels allemaal in handen van de dictators,familie en vrienden. Jong Suribabawe wordt geen uitzondering. De tekenen deden zich al voor en nu zal ook openlijk en bloot, letterlijk en figuurlijk alles worden bepaald door baas en co. Stree de foe stree, didibri na werkelijk a echte lijdsman foe Suribabwe. En de aanhangers krijsen, dank God voor didibri als lijder.


  Maak melding
 60. Maar komt de shock voor de NDP aanhangers tegen het eind van het jaar misschien. Want de voorspelling van de Zigeunerin zegt dat Bouterse behoorlijk gaat sukkelen met z’n gezondheid dit jaar en dat het wel eens slecht zou kunnen aflopen. Wie wordt dan de nieuwe president. Mevrouw Bouterse krijgt waarschijnlijk een ministerpost. Zo wordt het makkelijker president te worden wanneer manlief zich genoodzaakt terugtrekt.


  Maak melding
 61. Als ze het willen is het toch mooi, felicitatie voor de winnaar.
  Het volk van Suriname wenst en krijgt. En er zijn er maar een paar die al die ezels uitlachen. Zodra de bodem van de portemonnee in zicht is vergeet niet te lachen en sta stil bij het moment en bedenk daar heb ik voor gekozen.


  Maak melding
 62. En hierop hebben ze gestemd, totaal geen besef van enige realiteitsvermogen!

  Het boek is net uit;
  “Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2015 08:56
  De Crime Top 100.
  De Crime Top 100 is een rijk geïllustreerd, opzienbarend en schokkend boek over de grootste Nederlandse en Belgische criminelen sinds 1975.
  De top 10 ziet er als volgt uit:
  5. Desi Bouterse Vermoordde 15 politieke tegenstanders en deed cocaine handel”

  Wie interesse heeft mag uitzoeken hoeveel die crimineel heeft geroofd, zie de Zwitserse belastingsite.
  “ma 25 mei 2015, 12:03
  Zwitserland zet namen zwartspaarders op internet
  Zwitserland heeft de namen van buitenlandse zwartspaarders op internet gezet. De Zwitserse belastingdienst geeft de volledige naam, geboortedatum en het laatst bekende adres van spaarders vrij. Er zouden ook Nederlandse belastingontduikers bij zitten.”
  Bron: zelf zoeken.

  Een grove schande voor de overige Surinamers die iets anders hebben gestemd.


  Maak melding
 63. Beste Esmerald,

  Suriname gaat af als een gieter in de wereld nu ze voor de 2de keer kiezen voor een drugsdealer/moordenaar.

  En Suriname is trots op haar president die het land moreel en financieel opnieuw naar de kloten helpt.

  Let op mijn woorden: de srd gaat de komende weken flink in waarder dalen en Surinames zullen op hun achterste benen staan. Te laat.

  Veel sterkte.


  Maak melding
 64. @sjang,

  We nemen je oproep voor eenheid met een korreltje zout. Je weet zelf wel waarom. Anders vraag het Srika maar. Die is flink aan het kwijlen na de overwinning van de NDP. Srika gaat op zoek naar een ministerspost. Het lobbyen is al begonnen.
  Wat gaat de immer vriendelijk kijkende Ronnie doen? Meneer dreigt uit de regeringsboot te vallen en dat terwijl hij z’n kunsten als bachelor nu zo graag wil vertonen.
  Anyway, ik wens de nieuwe regeriing veel wijsheid en kunde toe.


  Maak melding
 65. Als ik in Su zou wonen , dan zou ik me nu als een rat in de val voelen. Vluchten kan niet meer.. oh wacht.. mensen wonen daar al opgesloten in huis eigen huis voor de kaphrie banders ..hihi

  Al 40 jaar is Su onafhankelijk, en nu zal het binnen 5 jaar net als Dubai worden. (woorden van misiekaba)

  Gefeliciteerd Suriname, jullie verdienen deze zelfgekozen president.
  Brada nanga psa, hihihihihi


  Maak melding
 66. Vannacht had ik een droom. Een Hindoestaanse man vroeg aan Bouta, Baas me wan go vluchte na Holland.

  Baas teigi: Pe ie wan vluchte?, vluchte fu sang? mi na baas no, Pe ie wan vluchte mi aksie you!!

  Toen werd ik lachend wakker.


  Maak melding
 67. Bouterse stemmers, zei het niet van harte, maar gefeliciteerd. Ik hoop voor u allen dat u over een jaar nog zo uitbundig bent! De tijd zal het ons leren.

  @ COOL runnings,
  Je hebt het niet beter kunnen verwoorden!


  Maak melding
 68. Juiste zienswijze Tak Fi Fosi, ben lang niet op WK geweest vanwege het totale gebrek aan realiteitszin van de meeste posters die toch niet hier in Suriname.

  Dank je voor een eerlijke analyse, jammer voor V7-aanhangers dat het niet registreert en ze zich zullen blijven vergalopperen.

  Ben trouwens blij dat DOE weer een zetel heeft kunnen bemachtigen!


  Maak melding
 69. 26 mei 2015

  Srika citeert uit posting Esmerald :

  ”Jullie zijn allen stuk voor stuk afhankelijk van baas Holland.”

  Esmerald, je praat nu net als baas Bouta !!!!!

  Gefeliciteerd, je steekt al over naar het denken van de NDP.
  Wel erg snel, hoor !! Maar Srika kent je niet als een motjo, dus zal ik RobG bij deze vragen sturing aan dit overlopen te geven.

  RobG, alleen maar sturing geven aan Esmerald !! No fasie !, anders krijg je problemen !!!
  Srika


  Maak melding
 70. Suriname heeft massaal gekozen voor de voortzetting van een zwaar corruptieve samenleving! Land te koop!! Kom halen kom halen, het is hier!
  Het is menseigen om de grootste blaaskaak te volgen, degene die de meeste macht uitstraalt. Dat heeft te maken met oergedrag, met overleven. Om te kunnen overleven volg je als oermens met oergedrag, uit overlevingsstrategie, de sterkste, de meest overheersende, de dictatator. Denk aan Hitler, Hoessein, Amin en alle andere dictators in de geschiedenis. De lijst is te lang! Hun einde was niet makkelijk, hun spoor van schade en vernieling was desastreus! Mensen hou je klaar voor je CISpakket en je 3000 SRD voor je blikje Morjon.


  Maak melding
 71. Esmerald ik kan je elke week papieren zakdoekjes laten leveren voor een vriendenprijs. Vijf jaren lang!!! Please don’t cry too much!

  Let wel: van de heer Bouterse heb je gratis geneeskundige behandeling als het je teveel wordt.

  Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) ligt trouwens aan de Letitia Vriesdelaan 1-3. Overige relevante gegevens: T 477190, F 477072, E [email protected], W http://www.pcs.sr.

  Er lopen daar echt mooie BLANKE zusters (stagiairs) rond, die je zeker een aai over je bol zullen geven. Ze hebben echt BLOND HAAR en van die zachte WITTE handen. Je zult je daar echt op je ‘gemak’ voelen.

  Alle SURINAMERS in het bijzonder de NDP-ers worden van HARTE gefeliciteerd, waarvan in het bijzonder LIJSTTREKKER de heer Desi Bouterse met deze KLINKENDE OVERWINNING.

  WHAT GOOD IS A FIGHT YOU KNOW THAT YOU CANNOT WIN?

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER/SISTER!


  Maak melding
 72. @Tak anga mi boi
  Zaken doen in Suriname maar je zit in Nederland? Als je een beetje vooronderzoek had gedaan had je zelf wel geweten dat dit zou mislopen. Zaken doen in Suriname kan heel goed. Kijk maar naar de toegenomen klein-ondernemingen in Suriname de afgelopen 5 jaar. In Suriname zaken doen is niet hetzelfde als in Nederland idd, maar met de juiste instelling en kennis over de samenleving lukt t zeker wel. Bang om je handen daar vies te maken in die zwarte aarde?
  Ik geef je gelijk dat het beleid het grootste probleem is in Suriname. Maar dat komt door dat wij zelf als Surinamers weigeren samen te werken. Zie hier in nederland, hoe vel de partijen propaganda voeren tegen elkaar voor de verkiezingen, met figuren als Widers die er rond lopen. Toch na de verkiezingen wanneer er beleid gevoerd moet worden kunnen zij de koppen bij elkaar brengen en los van al dat gehaat tog het werk gedaan krijgen. Om in Suriname een parlementsvergadering te laten verlopen is een hele uitdaging om te kijken hoe de verdeelde partijen bij elkaar gebracht zullen worden. BELACHELIJK! En dit verschijnsel lijkt meer een kwaal van de ouderen te zijn(misschien bij de onafhankelijkheid als kado meegekregen van Nederland?), bij de jongeren merk je steeds meer dat de etnische achergrond of politieke kleur minder belangrijk word. (mischien daarom ook zoveel jongeren belangstelling voor de NDP?)

  Devaluatie van de srd? Als k de trent mag volgen is het de euro die momenteel aan het devalueren is. In Suriname betaalden we 4-5 jaar terug nog SRD 5 srd voor een euro. En heb vorige week nog voor SRD 3.8 kunnen wisselen. Investeringen in de olie en goud sector (Ook al is zijn de prijzen gedaald) zijn positieve ontwikkelingen. Suriname produceerd olie maar koopt benzine en diesel? Hoe absurd is dat? Nu staat er een raffinaderij en kan dit eindelijk veranderen.

  Een regering gevormd volledig uit de VHP gaat nooit komen, nog NPS, nog PL, nog ABOP, nog APS, nog elke ander ethnisch gerelateerde partij. We zijn gemengd en moeten leren elkaar niet steeds af te kraken en tegen te werken. Ook al ben je het niet met iedereen mee eens, zou je niet liever samen werken zodat we het allemaal uiteindelijk beter hebben ipv dit spelletje te spelen dat zo counterproductive werkt. Zonder de samenwerking zullen we niet eens een start kunnen maken tot een beter Suriname. Surinamers moet wakker worden! We hebben niets en niemand nodig. De kracht zit in ons.


  Maak melding
 73. Ach, het is een fake/nep @Esmerald of de echte Esmerald moet dan zo boos, opgewonden, gefrustreerd, terneergeslagen, gedeprimeerd en geïrriteerd zijn door de massa overwinning van de Volkspartij NDP, dat ze basale fouten maakt in haar schrijven.

  Dat ben ik niet gewend van de echte Esmerald die blijkt geeft het Nederlands redelijk goed te beheersen. Mijn inziens is er iets meer aan de hand met de aanhang van V7. Zij moeten respect hebben voor de NDP, en geen verliezersgedrag vertonen. Dat staat zwak V7.Jullie zijn gewoon zwak.


  Maak melding
 74. oeng kang poer mie maar ik zeg jullie allemaal bouterse is en blijft de sterke man van suriname .de ndp denkt niet etnisch en dat maakt dat de ndp sterk is .de vhp kan er wat van leren.verder wil ik waterkant zeggen dat ze zielig zijn ,oeng dong no ka.


  Maak melding
 75. @Srika

  Zeker nooit gehoord van normen en waarden…
  Dat men een moordenaar kiest zegt toch genoeg over de mentaliteit van deze figuren die geen plichtsbesef hebben laatstaan moraal en fatsoen.
  Maar wederom Van Harte Gefeliciteerd en het wachten is op de 100 dgn plan van jou press.


  Maak melding
 76. @Tak Fi Fosi

  Het trollburo bestaat en waterkant.net is op haar pik getrapt dat je daarover rept.

  NDP en volk van Suriname gefeliciteerd. De ontwikkelingen in Suriname ingezet door onze leider Desi Bouterse kunnen gewoon door en ons land gaat een mooie toekomst tegemoet. De ontwikkelingen in Suriname zijn voelbaar en zichtbaar en negatieve praatjes van spongetjes en hoostjes zijn hoogstens lachwekkend.
  Surinamers hebben genoeg van kolonialisme en etnisch geneuzel en hebben zeker geen boodschap aan decembermoorden geleuter.
  Suriname voorwaarts!!!!!!!!


  Maak melding
 77. Niet de Surinamers in Suriname zijn dom maar de SuriNed in Nederland zijn dom. We weten het zo goed en zorgen er juist voor dat de NDP aan de macht blijft omdat we de economie in Suriname op een ongelooflijke manier blijven steunen. We blijven vaak naar Su gaan, we blijven dozen sturen, we geven veel geld uit in SU om te laten zien dat we geld hebben, we betalen de hoge vraagprijzen voor auto’s, percelen en huizen, we betalen de hoge huurprijzen voor huurhuizen. Als de Surined de huizen niet meer kopen. We kan in Suriname een huis van meer dan 1 ton betalen?. We maken het ze daar zo gemakkelijk dat men zich niet druk maakt of een regering met visie aan de macht komt of een stelletje corruptelingen. Ze hebben het niet moeilijk en daar zorgen we 350.000 Surineds voor. Het zijn niet de Surinamers die we moeten blamen maar de schuldigen zijn wij.


  Maak melding
 78. De vraag is nu of NDP wil samenwerken met AC en Palu? Dit zou in mijn ogen wel een logisch gevolg kunnen zijn van de uitslag. Om dit te bereiken moet de heer Bouterse wel zijn excuses aanbieden aan mevrouw Amafo. Ik hoop dat hij zich niet te groot voelt om het te doen.


  Maak melding
 79. Henk Molenaar, Koos en trawanten mogen de oranje loper voor Desirè Delano Bouterse gaan uitrollen.

  Oh, wat is het stil aan de overkant.

  Er is leven, er is leven na de dood.

  Het volk heeft gesproken, de meerderheid heeft gekozen voor de BAAS.

  Suriname gefeliciteerd met de verpletterende nederlaag aan V7 en haar buitenlandse agressors.

  We shall overcome.


  Maak melding
 80. @Esmerald

  Ik neem aan dat je nu nooit meer Suriname bezoekt dus veel succes in Nederland en gefeliciteerd met de absolute winst van de V7. Jullie hebben de prijs voor absolute domheid en ontkenning van de realiteit gewonnen. Nog even werken in de gezondheidszorg en huilen, piesen en poepen als die nog verder wordt afgebroken. Bedenk dan dat je als eerste eruit vliegt met je kleurtje. Want ge kunt likken wat ge wilt, maar als het puntje bij het paaltje komt blijf je voor die bakras toch een vuile allochtoon. Als straks Wilders in Nederland de verkiezingen wint kun je nog altijd emigreren naar Duitsland.


  Maak melding
 81. Een politieke discussie tussen twee mannen is uitgelopen in een steekpartij. Brain K. (34) en Nduati M. (30) hebben elkaar gisteravond in de Nieuwzorgweg met scherpe voorwerpen gestoken.

  De mannen zijn zwaargewond en niet aanspreekbaar, meldt de afdeling Public Relations van de politie. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de mannen een politieke discussie hadden en elkaar op gegeven moment met scherpe voorwerpen te lijf zijn gegaan.

  De kemphanen zijn voor medische behandeling opgenomen in het ziekenhuis.

  Eerste bittere paarse vrucht. Veel zal er niet veranderen in de houding van de huidige machthebbers, noch hun aanhangers.


  Maak melding
 82. Ik feliciteer alle mede ndp’rs met onze overwinning, laten we niet onszelf verlagen in niveau om neer tekijken op de verloren partijen maar als integere Surinamers samen doorgaan als een voor de opbouw van ons geliefd land!


  Maak melding
 83. Hallo.
  De rol van Spa en DA91 is uitgespeeld!
  De NPS heeft het net kunnen redden met 1 zetel maar hun rol is ook uitgespeeld.
  De BEP kan ophouden te bestaan zij hebben maar 2 zetels.
  De VHP heeft de zelfde aantal zetel als de vorige verkiezing n.l 8 zetels, chre chre heeft 5 zetels.


  Maak melding
 84. @Esmerald,
  Bedoel je jou eigen schijterij van je huidige loesbere? Gaat het een beetje met de stank?hihihihihihihi!!!

  @ Henk Molenaar,
  Is je achterste inmiddels aan het vervellen vanwege het vele afvegen? Wat een stilte, normaliter heb je hier altijd het hoogste woord. Pas op met zitten… hihihihihihi, het brandt..hihihihihiih…

  @ Ray,
  inmiddels in de isoleercel compleet met dwangbuis? Heb met je te doen. En dan nog die flinke loesbere erbij. Man, het zal wat zijn in je kleine cel. Ik stuur je binnenkort een foto toe van Thoki, Thoki. Die zit nu aan de ramtahal, hare, hare, hare,loesbere kereh, loesbere kereh…hihihihihihihi…


  Maak melding
 85. Brazilianen, Colombianen, Kaap Verdianen, Guyanezen, Dominicanen, Haitinen,Polen, enz allen met de Surinaamse nationaliteit feliciteren de NDP met deze grote overwinning. De goeden hebben e slechten overwonnen.


  Maak melding
 86. En nog steeds is het de hindostanen niet doorgedrongen dat zij alweer hebben gekozen voor een leider die het niet heeft verdiend. Bouterse met zijn politieke stunt om Adhin als vp te plaatsen vlak enkele dagen voor de verkiezingen. De arme hindostaan heeft het nog steeds niet door.


  Maak melding
 87. Proficiaat ik ben zelf ook NDPer maar ik hoop dat bouterse dit land beter ondersteund en geen false beloften zal maken. Because this embarses our country


  Maak melding
 88. Dit is wil van het Surinaamse volk.
  Laten we hopen dat ons niet hetzelfde te wachten staat als Venezuela.De symptomen zijn aanwezig.


  Maak melding
 89. En nog steeds is het de hindostanen niet doorgedrongen dat zij voor alweer hebben gekozen voor een verkeerde leider. Bouterse met zijn politieke stunt vlak voor enkele dagen voor de verkiezingen om Adhin als vp te plaatsen. Wel hindostanen be ready. Jullie willen nog 5 toch wel jullie gaan het voelen.


  Maak melding
 90. Wat een afgaan van de V7
  schande dat 7 partijen tegen NDP en nog geen winnaar van deze verkiezing .de V 7 heeft geen programma en geen visie hoe hij zou het land gaan regeren ,NDP wel deze heeft laten zien ,wat de partij zeg doen ze ook voor de ouderen met avo kinderbijslag ,school geld .al is te kort aan de kas ,mensen moeten eten hebben ,en NDP heeft gezorgd dat oude mensen ook recht hebben om te eten en leven.


  Maak melding
 91. Laten we zien wat men kan als het geld echt op is.
  Alle nieuwe krachten komen er achter dat er niets is om te verdelen.

  Met 26 of 27 zetels en een lege schatkist komt een nieuwe regering niet ver zeker niet met hun slechte fractiediscipline.

  Baas heeft Ronny zo meteen nodig en die gaat een heel hoge prijs vragen. Ronny heeft immers geen problemen.

  Baas is sociaal heel erg slim en een strateeg van formaat. Echter voor de rest is de man leeg helemaal leeg. Een hol vat. Daar komt Suriname de komende tijd achter. Baas kan zo meteen niemand meer verwijten dat het aan andere ligt, Hij heeft de afgelopen 35 jaar het langst zijn stempel op Suriname gedrukt. Hij mag het nog 5 jaar doen als hij dat aankan.


  Maak melding
 92. De paarse sukkels hebben massaal hun stem uitgebracht op een persoon en niet op een partijprogramma met toekomstvisie. Dit soort stomme schapen kopen ook een merkauto met een verrotte motor. Rijden doet hij niet maar er staat een interessant logo op. Hoe achterlijk moet je zijn. Nu gaan we zien hoe de tegenvallers van de afgelopen en komende jaren opgehoest gaan worden (citaat Bouta… “de financiele situatie is precair”), goudprijs is gehalveerd en olieprijs staat op een dieptepunt. Maar daar hebben de volgers van de corruptelingen en staatskasrovers nog niet over nagedacht. Someone has to pay the price….en dat is het hersenloze volk zelf.


  Maak melding
 93. surinamers gefeliciteerd met jullie bouta.
  ik heb het gevoel dat de haat naar nederland zo groot is, dat iedere idioot die dat ook maar hard en duidelijk maakt dat hij ook tegen nederland is…meteen een held is en president kan worden.
  En ik maar denken dat mijn volk een fout gemaakt had bij de vorige verkiezingen. succes met jullie hebie.

  Suri geb


  Maak melding
 94. Beste surinaamse Nederlanders.

  Het is makkelijk om vanuit Nederland commentaar te leveren. Wij zijn de laatste die een mening moeten geven. Doe wat meer in het land waar je woont . Bespreek de onderwerpen die wij hier ondervinden Vb Het vinden van een baan . verschil in lonen (allochtonen /autochtonen. Ik hoor niemand hierover . Wel hoe en wat over su.
  Wat heeft VHP gedaan voor het volk? en wie kan 1 ding noemen dat zij gedaan hebben. Jaja zichzelf verrijkt.

  Meneer BOUTERSE GEFELICITEERD.


  Maak melding
 95. Daar ben ik weer na bijna twee jaar!
  Had ik beloofd trouwens!
  En nu na zoveel getamtam is het eindelijk zover.
  VHP(Verenigde Hindoestaanse Partij) doe nou onder en ga nou meewerken aan een beter Suriname met één leider!.


  Maak melding
 96. Soso lobi, laten wij elkaar knuffelen en samen het mooi land wat wij allemaal hebben gehad van mama sranang en papa sranang opbouwen, zonder armoede, crime, werkloosheid, goed onderwijs, onderdak voor iedereen en dat iedereen en stekje grond krijgt soso lobi, wij gaan nu nog voor 5 en daarna voor altijd hahaha


  Maak melding
 97. Het ” PAARSE ” volk van Suriname wil ik verwijzen naar deze twee prachtige SURINAAMSE uitdrukkingen ;

  1) ” tang sranga mek’ a faja kong ” !

  2) ” bá suku bá feni bá tjari ” !

  Jammer genoeg zal in de toekomst (SPOEDIG ) ook het NIET-Paarse deel van Suriname bezoek krijgen van ” Mister HARD TIMES ” !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding
 98. Mensen mensen, heel effe snel en vlug, soso lobie.

  Alle waarachtige en vaderlandslievende Surinamers nog gefeliciteerd met deze grote Paarse overwinning.

  Aan de rest zou ik zeggen, jullie hebben weer 5 jaar om leugens te vertellen, te schelden en te discrimineren.hihohihi


  Maak melding
 99. NDP. Harteijk GEFELICITEERD EN GA DOOR MET JULLIE PROGRAMMAS; daarvoor heeft het volk jullie gekozen. het Surinaams spreekwoord “sjie fosie you briebie hebben jullie overduidelijk aan het volk bewezen.
  Doorwerken aan jullie programmas zal de NDP voortstuwen
  naar nog drie maal vijf, want bij de volgende verkiezing zal
  het merkbaar zijn dat de oa. de nps, de pertap van somo en anderen zoals de verenigde haat partij en anderen ver
  geten partijen zullen zijn.
  SOSO LOBIE MIE SWEETIE SRANANG.


  Maak melding
 100. Suriname is paars en houdt van Desi Delano Bouterse. Een realiteit die voor vele redimusus ondragelijk is en hen diep ongelukkig maakt. Zeer triest natuurlijk. Maar de ontwikkelingen gaan door en Bouterse zal de geschiedenis ingaan als de initiator van de werkelijke Surinaamse natie. Deze man is het brein achter de bewustwording en dekolonisatie en wat mij betreft de grootste Surinamer aller tijden. Deze verkiezingen bewijzen dat er geen plaats meer is voor etnische politiek en verdeel en heers stemmingmakerij vanaf de noordzee.

  Sranang sa wini!!!!!!


  Maak melding
 101. =Wat van de NDP is eerlijk verlopen????

  Lees maar :::::ik hou toch van kopiëren voor anderen die niet verder kijken en lezen::::

  26 May, 12:27

  =De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, stelt tegenover Starnieuws dat de processen-verbaal van de stembureaus openbaar gemaakt moesten worden door het hoofdstembureau Paramaribo. De voorzitter van het hoofdstembureau, Jerry Miranda, heeft de wettelijke regelingen met de voeten getreden. “De stembusgang is een transparante aangelegenheid waar het gaat om checks and balances”, benadrukt Silos.

  -Het hoofdstembureau Paramaribo heeft zich in tegenstelling tot andere hoofdstembureaus op het standpunt gesteld dat de informatie van de processen-verbaal die binnenkomt, eerst verwerkt moet worden in een computersysteem. Daarna volgt er een openbare zitting, waarin de gegevens worden bekendgemaakt.

  -Silos haalt aan dat het stembureau na de telling van de stemmen in het openbaar een proces-verbaal maakt. Daarin worden de gegevens opgenomen. Ook eventuele protesten van mensen worden verwerkt. De stembussen worden met de processen-verbaal meteen gebracht naar het hoofdstembureau. Daar mogen toezichthouders, media en andere belanghebbenden aanwezig zijn. De informatie is openbaar en het publiek mag daar kennis van nemen. Het OKB zal deze kwestie opnemen in het uit te brengen verslag.


  Maak melding
 102. OK, maar zal het OKB ook maatregelen nemen. Want op een overtreding van regels volgt toch een sanctie? Zo niet, wat is het nut van regels dan?


  Maak melding
 103. En de winnaar is …….. REPUBLIEK SURINAME !!!
  Het surinaamse volk heeft gesproken !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  En wij zullen met vereende krachten verder strijden / werken voor sociaal-rechtvaardigheid / – vooruitgang en economisch onafhankelijkheid !!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  AL WAT GOED IS TE BETRACHTEN
  DAT GEEFT AAN ONS LAND WAARDIJ
  NEK’S NO FOUT
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding
 104. Als ik alle postings lees, heeft de inhoud daarvan niets te maken met verbroedering, waarop zo werd gehoopt, maar alles met rascisme.
  Suriname gaat aan tegenstellingen ten onder.
  Er wordt alleen maar gepolariseerd.
  Volgens de toeristische boekjes is Suriname een schoolvoorbeeld, hoe etnische groeperingen naast elkaar leven.
  Vergeet het maar.
  Ik ben bang, dat het alleen maar erger wordt.


  Maak melding
 105. Anderen hebben de beer nog niet doodgeschoten en hebben al geld ontvangen voor de huid
  Neen , neen , neen , wij hebben de beer niet doodgeschoten , maar middels de beroemde bus mogen ontvangen .
  En wij gaan de beer niet doodschieten om enkel maar de huid te verkopen voor een appel en een ei .
  Wij gaan de beer voeden / opvoeden en gebruiken als een toeristische attractie , aan het eco-toerisme b.v.b .
  NEK;S NO FOUT
  SRANAN . MI LOBI YU , FU TRU !!!
  SOSOP LOBI !!!


  Maak melding
 106. geen ene vorige regering en president denk zo modern als bouterse en team.het was een complete puinhoop met name de infrastructuur van vorige regeringen daar begin je mee als nieuwe regeringen maar ze hebben het telkens laten liggen ik geef een voorbeeld de vorige regeringen dachten helemaal niet aan vernieuwingen keer op keer als je suriname bezocht zag je die oude krotten staan die staan er al sinds voor mn geboorte en van mn oma en grootvader,ik vind het niet gek dat toeristen wegblijven we moeten vooruit denken naar westerse normen,je infrastructuur is je visitekaart.en op dat punt heeft hij de bekrompen surinaamse manier van denken een markante draai aan gegeven en nog meer.huizenbouw projecten zijn in de bloei,en voldoen aan westerse normen,ze kijken hier in nederland hun ogen uit en trots zijn we hier en is het gesprek van de dag in nederland.mede uit dat komt ook de migratie van surinaamse (nederlanders )naar suriname opgang om suriname te helpen opbouwen wat onze mooie land verdient na al die verloren jaren.en niet een nieuwe regering die ons terug in de tijd zal gooien.wat goed is moet goed bljven.en daar gaat het om in het leven creolen,hindoestanen,javanen,chinezen,nederlanders,portugezen,brasilianen,enz in ons land ik houd van jullie allemal en laat ons met ons allen en voor ons toekomstige kinderen en kleinkinderen een stabiel land opbouwen en tot een begrip worden in zuidamerka de tweede termijn van deze regering is geslagen en wij surinaamse( nederlanders )mischien met ons westerse manier van denken zullen een steen daar aan bijdragen voor een mooie stabiele suriname,opo kondre mang oeng opo


  Maak melding
 107. Met de meerderheid krijgt NDP meer verantwoordelijkheid dan ooit. Elke fout zal nu keihard worden afgestraft en elke prestatie zal woren beloond. De druk op de NDP wordt dus groter. Niet vanuit de oppositie (juist minder) maar vanuit de bevolking. Het wordt nu dus lopen op eieren. Wat (krupsie) voorheen werd geaccepteerd zou nu wel eens verworpen kunnen worden. De verwachting bij mensen (vooral aanhangers) is nu torenhoog.


  Maak melding
 108. Een ding begrijp ik niet zo goed. Door vele Creolen wordt een lange neus naar de VHP getrokken en wordt de schuld van veel ellende bij een bepaalde bevolkingsgroep, de Hindoestanen, gelegd. Nu is dat niks bijzonders want van Creolen zijn wij het gewend dat zij geen zelfreflectie hebben; of alle ellende is terug te leiden naar het koloniaal verleden of is te wijten aan de Hindoestanen / Chinezen. Maar nu komt mijn vraag, Ameerali van de NDP is toch ook van Hindoestaanse afkomst ? vanwaar die lange neus ? Zwarte Piet is daar niet content mee.


  Maak melding
 109. heerlijk die overwinning, nu in vijf jaar komt eindelijk onze sneltrein, onze fly-overs, de 17.800 woningen. toch. nu hebben we mandaat gegeven, dus NU krijgen we het ook toch Bouta? beloofd is beloofd!


  Maak melding
 110. Kan Ramon hem niet zijn 2de nier afstaan. Dan zijn we af van een aantal hebies.
  Somo, Brunsie, Ramon en Dina.
  Het volk heeft besloten hopelijk hebben ze ook besloten hun handen niet open te houden voor hun familie in het buitenland.


  Maak melding
 111. Aah…..de verloren jeugd van 82 waar het állemaal voor was heeft in hun non besef zich verbonden met een man die Su rood kleurde.
  Doet denken aan gegijzelden die hun gijzelnemer omarmen.


  Maak melding
 112. Het is jammer voor het land om weer deze man als president te hebben.Die man heeft geen verstand van economie en hoe kan hij het land goed besturen.Het is gewoon een ramp voor het land.Die kiezers die op de NDP gestemd hebben zijn omgekocht. Die zakkenvullers hebben het land al kapot gemaakt en nu wordt het nog erger.Ik lacht mij rot wat in dit land gebeurt.


  Maak melding
 113. ik had jullie gezegt mensen die de president elk keer met de grond gelijk wilde maken en verrot ging uitschelden op deze site,ik zei jullie dat er god bestaat en hij heeft zijn werk gedaan


  Maak melding
 114. Mooi. Mooi. Kan de NDP haar eigen financiële rommel opruimen. En nu hoop ik dat het deel van paars zich flink gaan gedragen. Niet meer bedelen naar euro’s en pakketten van de diaspora. Van mij geen enkele euro naar Su. Tegen domheid valt niet te strijden. Succes ermee.


  Maak melding
 115. Ik snap niet waarom een doodnormale discussie moet ontaarden in racistisch gescheld. Het is maar een verkiezing hoor! Maak er aub geen strijd tussen Hindoestanen en creolen van


  Maak melding
 116. in troebel water is het goed vissen.
  vervang troebel water voor corruptie. Ziedaar waarom menigeen achter paars aanrent. Want spook ambtenaren komen voor op de loonlijst zonder iets voor te hoeven doen. Zolang dit wordt gedoogd zonder op te treden ben je altijd populair.


  Maak melding
 117. De leugenleus “de staatskas is leeg” heeft V7 niet geholpen bij de verkiezingen.Ze zijn eerder afgestraft door de kiezers.En toch wil het stelletje V7 troep hier op Waterkant.net, doorgaan met hun laster.De V7 gasten hebben de grenzen van hun kunnen bereikt.Er ligt niet meer voor hen in het vat. Bij de volgende verkiezingen over 5 jaren zal de NDP meer dan 40 zetels halen.READ MY WORDS.


  Maak melding
 118. NDP gefeliciteerd met je overwinning.
  En Bouta heel veel success met de verdure opbouw van het land, als de verliezers ras echte surinamers zijn dan gaan ze samen het land helpen opbouwen. Met een staats schuld van 6 miljard SRD is er nog heel veel ruimte.


  Maak melding
 119. Als zovelen op Bouterse hebben gestemd en blij zijn dat hij weer president is geworden.
  Mijn felicitaties.
  Maar wat doen al deze mensen in Nederland als ze pro NDP zijn.
  Ik zou zeggen ga dan maar lekker terug naar Suriname. Niet van 2 walletjes eten mensen.
  Go back to your roots. Lekker allemaal uit de Bijlmer . Pak de slm en fly to your boss in Suriname.


  Maak melding
 120. Nu moet de NDP zijn eigen shit gaan opruimen! Hahahahahahha… Dat wordt pas leukkk!!
  Dezelfde paarse massa zal de straat opgaan wanneer hun buik begint te schreeuwen van de honger en ze met hun weinige centen geen kentucky meer kunnen kopen.
  Dan duurt het nog even want de hollandse familie gaat pakketten sturen. Maar dan…. dan is het over en uit!
  Surinamers worden pas wakker als het eten op is! Over 4 jaar duzzzz


  Maak melding
 121. De V7 plus aanhang is natuurlijk verbitterd maar hopelijk zullen ze gaan nadenken. Het succes van de NDP heeft laten zien dat borrelpraatjes totaal geen invloed hebben op de Surinaamse kiezer. Het oeverloos geleuter over decemberblabla en lege kas blabla maakt totaal geen indruk. Ik denk zelfs dat het stemmen oplevert. Bouterse is een bindende factor in Suriname en is erg geliefd onder de bevolking.

  De reden?

  Het geweldige partijprogramma en de uitvoering van vele projecten die de infrastructuur ten goede komen. Ook armoedebestrijding en een sociaal beleid. V7 plus aanhang wil dat ozo graag over het hoofd zien maar de veranderingen zijn zichtbaar en voelbaar. Bouterse heeft het dekolonisatie en ontwikkelingsproces in gang gezet en de bevolking heeft hem beloond met nog een termijn. De oude politieke partijen hebben het nakijken en staan met een mond vol tanden en nog veel meer bla bla bla. Suriname wil vooruitgang en geen dom etnisch gezever en gebuk voor Nederland. Geloof in eigen kunnen is het nieuwe elan, het nieuwe Surinaamse bewustzijn.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding
 122. @Bita Kwasie,

  De lage staatsschuld van Suriname stelt niet veel voor. Van het hele Amerikaanse continent, dus van het uiterste noorden van Canada tot het uiterste zuiden van Chili is Suriname het land met de laagste staatsschuld. Het bezitten van een schuld mag geen belemmering zijn om een land te ontwikkelen zolang men de schuld aflost.

  In Suriname moeten wegen en andere infrastructurele voorzieningen worden aangelegd, ziekenhuizen moeten worden voorzien van materialen en instrumentarium, scholen en huizen moeten worden gebouwd, enz.enz.enz. Kortom het voorzieningen niveau van het land moet voor nu en de toekomst telkens worden aangepast aan de veranderende samenstelling van de bevolking,de toename van auto’s, meer schoolgaande kinderen, meer zorgvoorzieningen,enz. Dit kost allemaal geld.

  De verdiencapaciteit van Suriname is op dit moment nog niet voldoende om uit eigen financiële middelen al deze kosten en financieringen kan betalen. De overheid heeft dan de keus om te gaan lenen om de financiering van de projecten mogelijk te maken.
  Dus het lenen, men noemt het ook wel de staatsschuld is nodig om projecten voor het land en de bevolking te financieren.

  Al deze leningen mag de staat terugbetalen in termijnen. Door dit aflossingstraject heeft het land de mogelijkheid om bepaalde projecten/zaken gedaan te krijgen en met het aflossingstraject ontstaat er ook financiële ruimte voor andere belangrijke zaken. Als het aan V7 ligt mag Suriname helemaal niet investeren/niet lenen als gevolg van de volume groei in de samenleving.

  Lang leve de Republiek Suriname, lang leve de NDP, lang leve de politieke partijen die samen met de NDP het land tot ontwikkeling willen brengen en die ook oog hebben voor de noden van de bevolking.


  Maak melding
 123. Wat is dit nou, Is dit het Surinaams volk die zegt stre dif stre wie no sa vrede. Ik schaam me diep over de reacties die lees, vol haat en bitterheid, hoe is dit mogelijk. Laten we samen het land opbouwen. Laten we proberen vooruit te kijken en kritiek te leveren wanneer het nodig is maar laat het vooral opbouwend zijn. Kritiek die wij op dit moment niet nodig hebben is het kritiek op basis van racisme. We zijn Surinamers laat dat ook in jou kritiek duidelijk zijn.40 jaar geleden kwam ik in Nederland waarom? door de racistische gif die in het land was gezaaid. Ik ben blij dat ik in de afgelopen 5 jaar deze giftboden langzaam ziet afbreken is.Laten we verder gaan als een Surinaams volk ondanks ons etnische achtergrond.


  Maak melding
 124. @Verliezen is moeilijk te accepteren,

  Nee hoor. Maar onze ogen zijn er om ze open te houden overdag en te sluiten voor het slapen. Wat je ziet is niet altijd best. Dus zeg je dat ook.


  Maak melding
 125. @Tak Fi Fosi, je schrijft::::::::::

  De uitslag van de verkiezing laat zien dat de rol van Surinamers in Nederland is uitgespeeld. Zij bepalen niet meer de richting die Suriname moet opgaan, maar de Surinamers in Suriname bepalen dat zelf.

  =En toch de Nederlanders nodig hebben om bruggen te bouwen.

  Waar is ons monument????


  Maak melding
 126. 1 pak brood 300 srd.
  1 doos eieren 350 srd.
  1 pak melk 400 srd.
  1 pak koffie 500 srd.
  1 zak rijst 600 srd.
  1 pak meel 250 srd.
  1 liter benzine 10 srd.
  1 fles fernanders 10 srd.
  1 beltegoed kaart 100 srd.
  1 rotie 20 srd.
  1 rol toiletpapier 700 srd.

  Waktie moro e kong giem ete 5 yarie.


  Maak melding
 127. @Bosriwalla,

  Voor de NDP’ers wordt het allemaal gratis. Daar zorgt meneer Kries Kalipso van Combe Market wel voor.
  Een bord rijst met bruine bonen en sotoe metie: 1000 Srd als je geen NDP’er bent en geheel gratis als je met een paarse vlag zwaait.
  Dus alle zwervers: oen go na Combee Market. Tik wang paars fraga along.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES