Nationaal Plan voor geestelijke gezondheidszorg

7

De nationale coördinator Geestelijke Zorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Zamora Pengel (l), heeft vrijdag het Nationaal Strategisch Plan voor de geestelijke gezondheidszorg overhandigd aan Minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Pengel wijst erop dat gezondheidszorg tekort schiet als er niet wordt voorzien in de geestelijke zorg. Ze waarschuwt dat mensen die lijden aan een psychische aandoening, een grotere kans lopen op het ontwikkelen van een chronische fysieke aandoening. Tegelijkertijd lopen zij met een chronische fysieke aandoening meer risico ook te gaan lijden aan een psychische aandoening.

7 REACTIES

  1. We leven in een tijd waarin de mens afhankelijk is van zoveel anderen. Reis je in de bus, dan ben je afhankelijk van de chauffeur. In je huis ben je afhankelijk van de electriciteitsmaatschappij, het waterleidingbedrijf, de telecomprovider enz. Voor je eten ben je afhankelijk van de supermarkt. Voor werk ben je afhankelijk van hoe goed of slecht bedrijven het doen. Deze alom aanwezige afhankelijkheid voor alles en nog wat zorgt ervoor dat de huidige mens geestelijk ongezonder is dan ooit tevoren in de geschiedenis. Enige remedie: laat de mens zoveel mogelijk zelf doen. Zelf je voedsel verbouwen, je brood bakken, je garen spinnen, je trui breien enz. In Suriname en in veel ontwikkelingslanden kan het nog, in de ontwikkelde landen kan dit niet meer. De ontwikkelingskanden hebben daarom de toekomst. De ontwikkelde landen zullen onder gaan aan deze afhankelijkheid die stress, ontevredenheid en geestelijke problemen met zich meebrengt.


    Maak melding

  2. Misschien kunnen Srika, RobG, Paraman, Milton, Freedom2U en al die andere Bouterse adepten zich aanmelden bij de nationale coördinator Geestelijke Zorg, Zamora Pengel. Misschien is er nog hoop voor die lui.


    Maak melding

  3. @P.Ispaal: waarvoor heeft men in Suriname een trui nodig ? Sneeuwt het daar -10 graden onder nul ? De eerste patiënt heeft zich, naar het laat aanzien, al gemeld.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.