COLUMN: Noodzaak van waarheid inzake de decembermoorden

53
Spoed ledenvergadering NDP na strafeis tegen Bouterse in Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – Het dagblad De Ware Tijd in Suriname heeft de voorpagina column Syatu van Theo Para voor 25 mei, verkiezingsdag, niet geplaatst. Volgens Para was de voorpagina column een doorn in het oog van de regering Bouterse en de paarse partij. Zelfs Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President, deed een felle publieke aanval op de columnist. Van buiten en binnen de krant zou de aanval zijn ingezet om de column te doen stopzetten, aldus Para.

De column Syatu van 25 mei bepleit de noodzaak van waarheid inzake de decembermoorden en schendingen van de rechten van de mens. Waterkant.Net wist de hand te leggen op de niet geplaatste column, welke we hieronder publiceren:

Naar een leven in waarheid
Door Theo Para

De president had 2015 tot Jaar van de Waarheid uitgeroepen. Hij beloofde de Waarheids- en Verzoeningscommissie te zullen initiëren. Zijn belofte is een leugen gebleken. In zijn zelfamnestiewet van 2012 was ‘onmiddellijk’ na afkondiging van die wet de oprichting van die commissie beloofd. Ook dat bleek een leugen. De Waarheids- en Verzoeningscommissie was een afleidingsmanoeuvre. In strijd met de paarse verkiezingsbelofte van 2010 werd het 8 december strafproces gesaboteerd, omdat de Surinamers niet mochten weten waarom legerleider Bouterse op 9 december 1982 de bevolking had voorgelogen dat de vijftien slachtoffers van de decembermoorden ‘op de vlucht zijn neergeschoten’. De onrechtmatige amnestiewet van 2012 was niet alleen gericht op straffeloosheid, maar vooral ook op verhulling van de waarheid over de folteringen en moorden van 8 december 1982.

De leugen verdeelt en stagneert. Veerkracht vraagt de eerlijkheid en durf de feitelijke toedracht, hoe pijnlijk ook, onder ogen te zien. Vermijding is een teken van angst en ontneemt de samenleving de mogelijkheid haar ervaringen te verwerken, lessen te trekken en wijzer geworden voort te gaan. Zonder verwerking blijft een land gevangene van het verleden. Toekomstbestendige welvaart en welzijn vragen een nationaal leven in waarheid.

53 REACTIES

 1. vandaag diep in de nacht zullen we weten,wie de leider zal zijn de komende tijd..

  wordt er werkelijk afgerekend met het verleden..

  is sme een recht-staat of toch niet..


  Maak melding

 2. NATIONALE DEMOCRATISCHE PARTIJ (NDP): het woord DEMOCRATISCHE is bedoeld om mensen doen geloven dat er niks mis is met deze partij.

  Deze partij wordt geleid door een DICTATOR PUR SANG. Er is van ALLES mis met deze PARTIJ-VOORZITTER.

  WEG MET DE MEERVOUDIGE DECEMBER-MOORDENAAR.


  Maak melding

 3. Desi Bouterse, de massamoordenaar, de slachter van Moiwana, het slachtbeest van 15 onschuldige soldaten, de drugscrimineel, de landverrader, de Judas die zijn eigen zoon aan de VS heeft uitgeleverd, de zakkenvuller, de nazaat van de koloniale slavendrijvers, …. dezelfde Bouterse houdt het volk van Suriname voor de gek. Vergeet niet eens een militair altijd een militair. Als deze man de verkiezingen wint, dan vrees ik dat Suriname een militair junta wordt waarbij elke tegenstander van Bouterse wordt geliquideerd. Theo jongen, als je nog kunt vluchten doe het dan. Ik hoop dat de VS en of Frankrijk besluiten tot ingreep in Suriname alleen om het volk te beschermer tegen deze slachter.


  Maak melding

 4. De Surinaamse jeugd kan met recht zeggen, wir haben es nicht gewusst, want zij leren inderdaad niks over de gebeurtenissen rond 8 december 1982.
  Er wordt al decennia lang erover gezwegen en het wordt verzwegen en er is zelfs een amnestiewet gemaakt om het helemaal uit het geheugen van het volk te bannen.
  Jammer dat de geschiedsschrijvers van Suriname niet moediger zijn. Anderzijds, wie wil nog z’n leven in de waagschaal zetten?


  Maak melding

 5. Het kan en mag niet vaak genoeg gezegd en openbaar gemaakt worden, hetgeen dit monster met bloed aan zijn klauwen heeft misdaan tegen de mensenrechten op 8 dec. 1982. Het is reeds op zijn bevel uit de geschiedenisboeken geschrapt. Maar elk weldenkend en geciviliseerd mens weet dat deze rioolrat alle fatsoensnormen en waarden aan zijn laars lapt. Tot op de dag van vandaag houdt deze bejaarde, dementerende, gevaarlijke megalomane gek en drugsveroordeelde meervoudig moordenaar een heel land in zijn wurggreep. Overal ter wereld staat dit monster bovenaan de internationale opsporingslijsten. Al deze feiten geeft wel aan, hoe het met de mentaliteit van de doorsnee Surinamer gesteld is. Lager en dieper dan dit bedenkelijke niveau kan een mens niet zakken.


  Maak melding

 6. Vandaag is een heel belangrijke dag in de geschiedenis van Suriname het is of de Chavez./Cubalijn, dictaturr of de democratische rechtsstaat.

  De kiezers die weten wat dat de democratrische rechtsstaat het beste systeem is waarin een mens tot wasdom komt en in kan leven kiest voor de democratische rechtsstaat.

  Zij die van een bordje linzensoep/bruine bonen met rijst, koek en sopie voor één dag op pleintje houden en verder de rest van hun leven ernaar zullen snakken, geen toiletpapier hebben om hun poepgat te vegen, twee of drie generaties in een erfwoning zullen wonen, kijken hoe de rovers die hun zakken volstoppen met belastinggelden, domeingronden, inkomsten uit de natuurlijke rijkdommen, met het gestoolde geld hun eigen vermogens hebben, obligaties ermee komen, geen vermogensbelasting betalen, hun auto’s pimpen, enz zullen het wel merken. Zie Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, Zimbabwe, Noord-Korea, Libië, Syrië, Egypte, Liberia, Ethiopië, enz. en in luchtkastelen geloven, oa: Gouden Kerst, 18000 woningen, bruggen over de grensrivieren, voedselschuur van het Caribischgebied, enz, enz

  Er was een tijd in Suriname dat mensen met een bepaalde opleiding en die een bepaalde bedrag aan belasting betalen mochten stemmen. Het zou goed zijn als dat systeem weer ingevoerd wordt en daardoor dit waardeloze huidige kiesstelsel op de schop moet. Als dat systeem weer wordt ingevoerd, zouden ongeschoolde mensen uitgesloten worden van de politiek, hierdoor zouden ze gemotiveerd worden omte gaan studeren en de politiek ook beter te begrijpen en er bewust mee om te gaan.


  Maak melding

 7. Hopen dat de kiezers bewust van zijn tot welk soort land ze willen gaan behoren.Nog behoort Sur.tot een boeven land en staat in de rij van landen als Sudan,Zimbabwe,E.Guinea waarvan de staatshoofden bij hoge uitzondering het land mogen verlaten.Bijv.om gezondheids redenen.


  Maak melding

 8. Zonder verwerking blijft een land gevangene van het verleden. Toekomstbestendige welvaart en welzijn vragen een nationaal leven in waarheid.

  Hallo, waar hebben wij het over? laten wij beginnen na 1863, wie en welke regering heeft ooit de leed van se slaven ooit veroordeelt en vervolgd ??
  wat about die honderden, duizenden, honderdduizenden, milljoenen slaven die toen gedood, gemarteld tot dood, verkacht zijn?? wat about die verwerking??


  Maak melding

 9. Als bouta alleen de verkiezing wint, gaat Suriname richting Venezuela. Ik ben op dit moment op Aruba en kwam uit het niets een Venezuela. Ik schrok wat hij me zij Suriname gaat richting Venezuela.
  Ik zou echt niet als een gevangene in mij eigen land willen wonen. Je word beperkt van je meningsuiting. Maar het volk verdient de
  president die zij kiest


  Maak melding

 10. He he eindelijk! De dag van de gebeurtenis of iets wat waar is van 8dec.1982 mensen eerst heftig martelen en dan lef hebben om hun dood te maken!J gaat zoiets toch niet doen gemeen mens! Deng day doro kaba fu go na a booi fi op bezoek!

  V7 POWER and SUC6 GEE TI DE!!!


  Maak melding

 11. Ik begrijp dat voor de publicatie al wordt ingegrepen. Wat betekent dat er mensen van DDB zijn geïnfiltreerd in wat mooi heet “VRIJHEID VAN MENINGSUITING”.
  Zulke zaken gebeuren in landen waar er een dictatuur heerst. Landen waar de echte werkelijkheid wordt vervangen door een nieuwe “GECREEERDE WERKELIJKHEID”.
  En natuurlijk houdt DDB van iedereen zolang gebeurt wat DDB wilt.
  Zie hier de bewijzen van een “SCHIJN.-DEMOCRATIE”.
  DDB heeft het over “DEKOLONISATIE” m.a.w. vrijkomen van de oude heersers.
  Maar DDB vervangt de “KOLONISATOR” door die plaats nu zelf in te vullen.
  En zo wordt een bevolking onder het motto “bevrijding en revolutie” belazert door haar nieuwe zogenaamde bevrijder DDB.
  Indien er vandaag geen wijziging optreedt zal men de geschiedenis van de laatste 35 jaren volledig herschrijven en we zullen lezen dat de DDB de eretitel “van vader des vaderland” heeft gekregen.
  En hij heeft zijn vrouw al aangekondigd in zijn laatste speech. Nu Dino is opgeborgen in de VS komt hij met zijn vrouw als opvolger in zijn dynastie.
  Laten we hopen dat vandaag het verstand zal zegevieren.
  En als dat niet zo is dan weet de bevolking waar het voor gekozen heeft.


  Maak melding

 12. @Mie door Baka 1863: heb je daar bewijzen van die miljoenen slaven die door de blanke slavenhandelaars gedood zijn. Als je integer bent, maar dat ben je niet, dan begin je bij de bron van de ellende en dat waren de zwarte stamoudsten die de slaven uitzochten en doorverkochten. Voor geld doen jullie zwarten alles dus ga je gelijk maar bij jouw voorouders halen en hang niet de diknek uit.


  Maak melding

 13. @Mie doro baka 1863
  Het zou je intelligentie sieren als je je ook zou vermelden dat de slaven in het binnenland en achterland van hun land van oorsprong door hun eigen mensen werden gevangen en verkocht aan de blanke opkopers. Maak eens je verhaal compleet. Als je er toch zoveel last van hebt neem ook een Afrikaanse naam aan want dan is je identiteit ook compleet.
  Stop met het te pas en onpas trekken van de raciale, koloniale, religieuze, bevrijding, en andere sukkelige kaarten.
  Laat de mensen zich ontwikkelen. Begint met goede voeding en opvoeding gevolgd door opleiding, scholing en meer.
  Dus stop nu met je flauwekul


  Maak melding

 14. Een kritische column wordt verboden.

  Suriname maakt zich klaar voor nog 5 kaar Bourisme.

  En brulaap Limbo mag 7 dagen per week, 6 uur per op kosten van de Surinaamse belastingbetaler ongehinderd Paarse Propaganda voeten.

  Dat is het verschil.

  Theo Para is mij held.


  Maak melding

 15. Volgens Para was de voorpagina column een doorn in het oog van de regering Bouterse en de paarse partij. Zelfs Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President, deed een felle publieke aanval op de columnist. Van buiten en binnen de krant zou de aanval zijn ingezet om de column te doen stopzetten, aldus Para.

  Sinds wanneer weet Melvin Linscheer wat voor artikelen er worden geplaatst in een onafhankelijke krant?

  Is er een ministerie van censuur onder Bouterse

  Wat is het standpunt van de uitgever en hoofdredacteur in deze?

  Is Theo Para nu ook een landverrader?

  Geen vrije pers in Suriname?

  Dit is begin van dictatuur.


  Maak melding

 16. My dear Theo,
  Surinamers hebben het begrip waarheid niet zo hoog in het vaandel, zou een understatement kunnen zijn.
  Dat is het dan ook.
  Geen wonder dat wij ons in de staat bevinden waarin wij zijn.
  Er zijn er maar weinig die ik kan betrappen op het vertellen van de waarheid.
  I am not surprised, maar in elk geval dank, dank, dank voor je bemoedigende en moedige column.
  Anton


  Maak melding

 17. Jammer dat De Ware Tijd de column niet heeft durven plaatsen. Verander de naam van die krant maar in De Bange Tijd. Doet meer recht aan de journalistiek die daar bedreven wordt. Of is men bang dat Bouterse het lafhartige kunststukje uit 1982 weer zal herhalen?


  Maak melding

 18. De NDP houd niet van de waarheid en maar leugens aan het volk vertellen.

  Een ding is een harde feit::Bouterse is en blijft een moordenaar!!!!


  Maak melding

 19. Zolang Bouta president is, komt er nooit waarheid inzake de decembermoorden.
  Dat betekent namelijk het einde van zijn politieke onschendbaarheid, die hij nu heeft.
  Alleen al om die reden zal hij er alles aan doen om in de Assemble weer herkozen te worden tot president.
  Voor alle duidelijkheid: Suriname kent geen gekozen president door het volk, zoals sommigen ons willen doen geloven.
  Mocht hij na de verkiezingen niet worden herkozen als president, dan is hij weer opgejaagd wild en kan hij alleen in Suriname vrij bewegen.
  Buiten Suriname wordt hij direct opgepakt net als Brunswijk.
  Zo liggen de feiten heel simpel.


  Maak melding

 20. Waar blijven al die Surinamers met hun gevoel van rechtvaardigheid en die pontificaal met het bordje ‘ Je suis Charly’ rondliepen ? Waar blijven die durfals nu of is de Surinamer een meeloper die zich liever achter de grote menigte schuilhoudt ? Zelden zo een lafhartig volkje gezien. Je suis Theo Para


  Maak melding

 21. @ mie doro bakabana…

  na de 2e wereldoorlog lag heel Europa in puin met Nederland als zwaarst getroffen land. Miljoenen mensen hebben toen het leven gelaten. Wij hebben de handen uit de mouwen gestoken en zijn gezamenlijk aan het werk gegaan om het land op te bouwen. 20 jaar later leefden en woonden we in een hoogconjunctuur. Jij bent met je hersenloze kokosnotenvolk 150 jaar stil blijven staan om te janken, klagen, vragen en bedelen. Met als gevolg dat jullie nu in de wurggreep leven van een criminele drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar en moderne eigentijdse slavendrijver. Dus blijf lekker in je ranzige coconnetje je neus volstoppen met wit en vooral nooit meer buiten.


  Maak melding

 22. Mie doro baka 1863

  Jij bent een typische vertegenwoordiger van de oerdomme Afro Creool die al 150 jaar blijft hangen een comfortabele ‘slavernij zone’

  De groep die het langst in Suriname verblijft wordt door elke groep die zich in Suriname vestigt sinds 1863 voorbij gestreefd ( Hindoestanen, Javanen, Chinezen en Brazilianen) omdat deze mensen wel de handen uit de mouwen willen steken.


  Maak melding

 23. 25 mei 2015

  Aan de Cabalen op dit forum !!

  Beste Henk Molenaar, Roy,Koos, Esmerald en anderen,

  Op dit moment is het volk van Suriname in Suriname bezig hun gelijk voor de komende vijf jaren te verankeren.

  Volgens Srika dragen de jongeren in Suriname niet hetzelfde mensbeeld en collectief geheugen mee, als bij de ouderen te vinden is.

  Voor deze jonge groep Surinamers is het verleden een vaag verschijnsel, waarmee zij weinig mee te doen willen hebben. Bij hun geldt de bewustwording van samenwerken, eensgezindheid, geestelijke en culturele bevrijding en ontwikkeling, en dit alles in belang van de economische ontwikkeling van Suriname.

  Anders gezegd, is dat deze jongeren gericht gaan stemmen op partijen waarin zij bedoelde ideaal ook herkennen.

  Volgens de kleine (jonge) stemgerechtigde Srika’s zien zij bedoeld ideaal voornamelijk in de NDP. En wie deze grote groep jongeren achter zich kan krijgen scoort heel hoog bij deze verkiezingen.

  En hierin zit volgens de kleine jonge Srika’s het probleem binnen V7. Te weinig jongeren die kandidaat gesteld zijn en op een aantal massameetings binnen V7 zie je, volgens deze Srika’s, steeds een eentonige specifieke ethische groep.

  Morgen, 26 mei 2015, zal blijken of deze jongeren invloed hebben gehad op het gelijk krijgen van het Surinaamse volk, in Suriname.
  Srika


  Maak melding

 24. @LAAT ME,
  Mie doro baka 1863 is een onderontwikkelde overschreeuwer die een stelling poneert zonder die te onderbouwen. Vervolgens gaat hij lui achterover in zijn hangmat liggen om zijn roes uit te slapen. In zijn dromen ziet hij welke acties en stellingen hij weer moet lanceren om daarna weer zijn hangmat op te zoeken en zo gaat alweer een dag voorbij. Deze man is een schandvlek voor zijn omgeving. Een volksmenner en racist die alleen maar schreeuwt en niks onderbouwt. Daarom zal hij ook niet op mijn reactie reageren want hij heeft geen argumenten.


  Maak melding

 25. Theo Para voor President..

  Hulde voor Waterkant die de column alsnog publiceerde.

  Ik ben benieuwd naar de verdediging van hoofdredactie en uitgever die de column uit de krant hebben gehaald.

  Een zwarte dag voor de persvrijheid in Suriname..


  Maak melding

 26. Baka1863 : Wie heeft de GROOTSTE MASSAMOORD
  gepleegd : voor , tijdens en na de Slavernij ????

  Op TWEE AVONDEN, 8 December en in MOIWANA ,
  onschuldige burgers GEMARTELD EN VERMOORD !
  Wie heeft ONZE EIGEN Blakamans en ook BURGERS
  uit de andere bevolkingsgroepen uitgemoord ??
  Antwoord : Uw MOORDMATTI DDB !!!

  Heeft een domme slaveneigenaar zijn eigen slaven
  op twee avonden ook net zoals DESI uitgemoord ???

  Kom op met de Grootste massamoord op
  onschuldige burgers uit de EIGEN BEVOLKING
  vanaf het bestaan van Sranang !


  Maak melding

 27. Suriname is nooit een rechtstaat geweest, na de verkiezingen zal het ook geen rechtstaat zijn.
  Het is een lang proces om een rechtstaat te maken van een land. Daar zullen meerdere verkiezingen over heen gaan.


  Maak melding

 28. @ Srika, dan praten wij over een verloren generatie indien zij pro NDP zijn want juist de jongere generatie moet kritisch naar de toekomst kijken en zich niet door emoties laten leiden.


  Maak melding

 29. Wat zijn dit voor zielige gestoorde zieke geesten die zich zelf Surinaamers noemen. Nederland VS enz. al die landen hebben nog meer bloed vergoten en zijn de grote moordenaars van de mensheid. Kijk jullie allemaal naar jullie eigen zielige leven en wat jullie zelf allemaal fout hebben gedaan. Voor dat je iemand anders zo gaat uit lullen. De meeste gasten van hier. zullen zelf nog de poep gat van de duivel zelf likken. Dus voor dat jullie beginnen te lullen over het niveau van de echte Surinaamse bevolking kijk dan zelf naar jullie eigen domme zieke geest. Suriname is een democratische land de echte bevolking mag kiezen wat ze willen. En als jullie alleen maar stemmen op die zieke gestoorde VVD of op die zieke gestoorde Republikeinen in de VS Welke land gaat dan zegen die bevolking is zo zielig.

  Het zijn jullie zelf die zo zielig zijn, jullie zijn allemaal zelf afstammeling van slavendrijvers.


  Maak melding

 30. @ Srika heeft ook makkelijk praten want zelf woont hij in Nederland en profiteert hij daar van alle gemakken en luxe. Srika hoeft niet om vijf uur op te staan om naar zijn werk te gaan, Srika hoeft niet kilometers in de brandende zon te lopen om een dokter te zoeken maar Srika heeft wel zijn bek vol over hoe het met Suriname verder moet.


  Maak melding

 31. Een land die MASSAMOORDENAARS niet afstraft
  is in feite GEEN STAAT !

  Bij groffe mensenrechtenschendingen dient de staat
  zorg te dragen voor adequate vervolging van de
  daders ! Niemand UITGEZONDERD !

  Een kandidaat die enkel uit is op prive-straffeloosheid
  hoort GEEN ENKELE BESTUURLIJKE FUNCTIE te
  VERVULLEN !!

  Leve de Sranang rechtsstaat !

  Pot’na Grondwet baka na ing presi !!

  PS : Geen wetten in stand laten die 100% strijdig
  zijn met de Sranang Grondwet !


  Maak melding

 32. Zolang deze moordenaar nog vrij rond loopt, en de 8 dec moorden niet opgelost worden d.m.v. een strafproces, zal dit land vervloekt blijven, en daardoor nooit vooruit komen, en dit volk die voor deze moordenaar stemmen, zijn daar mede schuldig aan, en zullen vroeg of laat de rekening gepresenteerd krijgen.


  Maak melding

 33. Suriname is geen rechtstaat wel een wild west waar macht (powerplay) de boventoon voert. Het bewijs hebben we kunnen vaststellen in de afgelopen 5 jaren (regering Bouterse-Ameerali). Suriname is een militaire staat de politie is verdrongen tot een padvinders club die zeer beperkte bevoegdheden heeft. De bouw van het Hoofdbureau van Politie is zonder duidelijke redenen stopgezet. De bevoegdheden van de politie zijn beperkt in het bijzonder de arrestatie bevoegdheid hun bewapening en hun huisvesting. De upgrading van het leger is duidelijk het bewijs van een militaire staat.


  Maak melding

 34. Dit laat zien hoe Waterkant de boel in Suriname aan het opruien is. De Ware Tijd heeft een goed besluit genomen. Dit plaats je niet op de dag van de verkiezing. Dat noemt men kiezers beïnvloeden.
  Waterkant moet ten allen tijde neutraal blijven en zijn anders moet je niet een online nieuwsforum beginnen. Op den duur gaat het zich tegen jullie wreken. Respecteer de wens / keus van de Surinaamse kiezers. Zij willen Bouterse als hun president en so be it.


  Maak melding

 35. @Tak Fi Fosi, Suriname was, toen nog een kolonie van Nederland, een van de welvarendste landen in Zuid-Amerika ook een land dat politiek stabiel was, weinig tot geen criminaliteit kende, hard gewerkt werd aan de toekomst van dat land, iedereen gelijk was voor de wet, moordenaars gestraft werden. Wat is daarvan na de onafhankelijkheid van overgebleven ? Criminaliteit is schering en inslag, verkrachtingen op grote schaal waarbij de daders vaak inlanders zijn, middenstand dat vooral uit Chinezen bestaat, onduidelijke wetgeving, wetteloosheid, straffen en strafrechtelijke vervolging naar willekeur, armoede, onderwijs dat achterloopt, medische zorg laat te wensen over, veel corruptie. Is dat wat het Surinaams volk wil ? Dan is het volk nog dommer en labieler dan velen dachten.


  Maak melding

 36. Henk Molenaar,jij bent de beroemde “kat in nood..[lees gefrustreerd],die RACISTISCHE sprongen maakt,..ik heb een paar pillen voor jou tegen diaree om het Verlies te kunnen verwerken,ook valium voor een paar dagen SLAPEN,om daarna goed te kijken wat onze grote LEIDER nog meer voor Suriname gaat doen.in de komende 5 jaar.,,en blijf bij de les en zeg voortaan geen DOMME dingen meer,je bent door de mand gevallen als racist.dat kan je niet ontkennen.t staat zwart op wit JIJ BENT EEN DOMME MAN !!!..nu ga je lopen schelden op het Surinaamse volk die eerlijk heeft gekozen voor de verpletterende / big shame nederlaag van jou favoriete ploeg.slik je valium en ga slapen,..omhoog gevallen pannekoek !!


  Maak melding

 37. Hey, “Srafu “heb jij op school zitten slapen tijdens de GESCHIEDENIS LES, nog nooit gehoord van de Nederlandse slaven kolonie SURINAME ?..waar velen gemarteld en gedood zijn door de kolonisator.ga lezen over de wandaden van jou favoriete slavendrijvers,maak eerst je huiswerk,voordat je hier hoog van de toren gaat blazen…gehaktbal !!!..revolutie is geen theekransje.1 partij wint of verliest,en als je dat niet weet begin er dan niet aan.jullie leven nog in de middeleeuwen met jullie retoriek over 8 december.


  Maak melding

 38. @Printa, en weet je wel zeker dat je niet heel toevallig in Nederland woont ? De ervaring i nu eenmala dat de Surinamers met de grootste mond vaak in Nederland wonen omdat ze nu eenmaal graag profiteren van alle gemakken die Nederland hen biedt. Ik heb zo een vermoeden. Maar goed, gelukkig gaan wij zwarte Piet van harte welkom heten en de eerst de beste zwarte die het in zijn hoofd haalt om daartegen te demonstreren zal direct in het water worden gegooid. Kijken of hij / zij kan dobberen. O jee nu ben ik een racist. Geeft niet want Surinamers hebben het racisme geïntroduceerd.


  Maak melding

 39. Voor een stukje swamp en een petje hebben de bewoners hun ziel verkocht aan deze criminelen. Schandalig. Na deze verkiezingen hoeft SU nergens meer op medelijden en sympathie te rekenen.


  Maak melding

 40. De gifbeker van deze Para is nog niet leeg, misschien moet hij zelf een slokje nemen. Wanneer je zaken met oogkleppen op benaderd, bewijs je niemand een dienst. Ja de waarheid moet boven tafel komen maar dan moet de NF-plus oppositie daar ook aan meewerken. Wanneer ze alles blijven boycotten, om politiek gewin, komen we geen stap verder. De kiezer heeft ze daarvoor nu ook afgestraft, leugens en bangmakerij hebben niet gezegevierd.
  Ik zou Para voorstellen te gaan leren hoe je een column moet schrijven waar de lezer iets aan heeft.


  Maak melding

 41. @Printa: en dat zeg ik toch ook. U bevestigt hetgeen ik zeg. Voor de tijdperk Bouterse was Suriname een land met waarden en normen.


  Maak melding

 42. Het is geweldig dat jullie zoveel kunnen vertellen over Bouterse.
  Welke nederlander kan of durft vertellen over de rol van nederland wat bertrefd de coup.
  Waarom pas in 2060……
  Dan zullen we overgaan tot berechten van de 8 dec moordenaars in 2060…..
  Wat heeft Para aan info over de rol van nederland laat hij dat boek schrijven.


  Maak melding

 43. Uitgerekend de huichelaars, die naar aanleiding van de zogenaamde decemberperikelen in Suriname uit pure wraak op 21 juli 1986 een binnenlandse oorlog zijn begonnen, lopen hier een hoop rrrrotsooi te spuien.
  .
  Wie zijn dan wel verantwoordelijk voor die honderden moorden waaronder minimaal 90 jonge militairen, die direct zijn gevallen en de tientallen, die in de loop der tijd alsnog de kraaiemars hebben geblazen en nog immer dientengevolge sterven? Sommigen zijn doende geesten op te reopen, die zij niet zullen kunnen bezweren.


  Maak melding

 44. Bouterse is een ramp voor de economie van Suriname.Die kiezers worden omgekocht om op de NDP te stemmen.Surinamers zijn bang voor wapens en daarom stemmen ze op de NDP.Alleen die Amerikanen kunnen Suriname helpen om uit die ellende te komen.


  Maak melding

 45. Het feit dat een paarse schreeuwlelijk en andere paarse de publicatie van dit stuk konden tegenhouden is heel veel zeggend.
  Het feit dat het proces tegen Doekhie gestopt is omdat de rechter gewraakt werd op volstrekt on eigenlijke gronden is veel zeggend.
  Het feit dat dit proces niet alsnog plaats vond is veel zeggend.
  Het feit dat er nog steeds geen CH is, is veel zeggend.
  Het feit dat …….

  We kunnen wel uren doorgaan. De paarse losers laten zich toch weer bedriegen en omkopen.


  Maak melding

 46. hij moet opgepakt worden en een verklaring afleggen hoe het allemaal gebeurt is..

  zolang dit niet gebeurt,mag hij niet voor een tweede termijn benoemt worden..

  of de Amerikanen moeten nu ingrijpen om het mogelijk te maken om de waarheid te te achterhalen,nu het nog kan..

  ook hij is oud geworden straks lijdt hij aan vergeet achtigheid..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.