‘Chavista’ coördineert Unasur missie in Suriname

33

PARAMARIBO, 23 mei – De zeer omstreden voorzitter van de Nationale Electorale Commissie van de Bolivariaanse Republiek Venezuela Tibisay Lucena Ramirez, is belast met de coördinatie van de Unasur waarnemingsmissie voor de verkiezingen van 25 mei in Suriname. Ramirez is een uitgesproken ‘Chavista’ die tijdens de laatste verkiezingen in Venezuela een zeer controversiële rol heeft gespeeld.

Zij weigerde hertelling van stemmen, dat door de oppositie was gevraagd, en liet zich partijdig uit tegen de oppositie en ten gunste van de regering. Zoals bekend vielen doden en gewonden als gevolg van de omstreden verkiezingsuitslag en repressie van de regering Maduro. Dino Bouterse, CTU voorman en zoon van president Bouterse, was tijdens de verkiezingscampagne solidariteit gaan betuigen met de partij van Maduro.

De regering Bouterse heeft in het nationale conflict over de verkiezingsuitslag tussen de regering Maduro en de democratische oppositie, gekozen voor de regering Maduro. Ramirez staat als Chavista dan ook niet neutraal in de politieke strijd in Suriname. Waarnemers vinden het dan ook een ongelukkige keuze van Unasur om de waarnemingsmissie in Suriname onder haar leiding te plaatsen. Unasur wordt daardoor niet als objectief gezien.

33 REACTIES

 1. En dit zijn “onafhankelijke” waarnemers? Deze dame regisseerde en manipuleerde de verkiezingsuitslag in Venezuela. En zie nu wat het Venezuela uiteindelijk heeft opgeleverd. Een straatarm en failliet land, waarin alleen de politieke bovenlaag tot de allerrijksten behoren. Ziet u enige overeenkomst?


  Maak melding

 2. Kan dit niet gewijzigd worden en een andere voorzitter worden aangesteld.

  Iedere vermoeden die aangeeft dat er gemanipuleerd kan worden of omstreden personen zeer belangrijke functies krijgen moet de kop worden ingedrukt.

  Hopelijk dat de oppositie en andere politieke partijen hier stevig hun partituur blazen.

  De wereld moet weten dat deze mevrouw een Chavista is en DDB en Chaviz vrienden waren. Deze madammeke kan maar beter vandaag dan morgen naar huis gestuurd worden. Er is hier sprake van partijdigheid en dat kan absoluut niet.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 3. DDB en zij zullen zoveel sneeuw verschepen. Mount everest is er niks bij.

  Ondertussen zal Morjon sardien in plaats van nood, de eerste hulp te zijn, een luxe middel worden zoals kaviaar is.
  Rovers zullen eten gaan stelen van straathonden.

  Hihihi. We gaan voor nog 5! Neks No Fout.


  Maak melding

 4. =Dit staat geschreven:::::Ramirez staat als Chavista dan ook niet neutraal in de politieke strijd in Suriname.
  Waarnemers vinden het dan ook een ongelukkige keuze van Unasur om de waarnemingsmissie in Suriname onder haar leiding te plaatsen. Unasur wordt daardoor niet als objectief gezien.

  Ik vraag mij dan af hoe eerlijk, oprecht deze mevrouw haar conclusie zal trekken.
  Deze mevrouw, Chavez en Bouterse zijn 3 handen op een buik?????


  Maak melding

 5. Die oppositie in Venezuela, een bijzonder rijke blanke bovenlaag, heeft behalve zich flink verrijken ook nooit wat gedaan voor de arme mensen. Het is zeer ongelukkig dat de mensen met kennis van de economie tot de bijzonder gesloten blanke bovenlaag behoren daar en dus uit zijn op zelfverrijking en dat de arme onderlaag weinig kennis heeft van het runnen van de economie en daardoor er een puinhoop van maakt. De onderlaag is te vergelijken met de onderlaag in Suriname, de bovenlaag niet. Die zijn echte piranhas, die moord en brand schreeuwen zodra ze maar 1 cent aan de armen moeten besteden.


  Maak melding

 6. Dat de verkiezing in Suriname niet vlekkeloos gaan verlopen is in de lijn der verwachtingen.
  In 2010 zijn de plannen in gang gezet omdat 2 partijen PL en Abop kortzichtig zijn geweest. Nu is de kwaad reeds geschied we zijn met z’n allen in een donkere tunnel terechtgekomen. Nu eruit zien te komen volk van Suriname


  Maak melding

 7. Duidelijker kan het niet. Ik heb reeds eerder aangegeven dat middels achterkamertjes-politiek de kaarten al geschud zijn in Suriname. We kennen onze criminele, corrupte, hypocriete, huichelachtige paarse politici inmiddels wel. Maar het paarse stemvee vreet deze manipulatie als zoete koek.


  Maak melding

 8. Hoe kan Unasur zo’n halve gare naar ons land sturen?
  Is men van plan flink te knoeien?
  Heeft de NDP daarom geen partners meer nodig?


  Maak melding

 9. Whahahahaahahahhahahahaha, hihihihi, ai boi, slecht voorteken dat Suribawe straks een feit zal worden. meki baas didibri wini, dan na soso Venezulaanse wantoestanden, back to eighties, hahahahahahahaahhaaha


  Maak melding

 10. @ Flippo,

  Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt dat de oppositie in Venezuela alleen maar bestaat uit de rijke bovenlaag, maar de verkiezingen zijn door Maduro gewonnen met maar 1,3 % verschil. Toen de oppositie aandrong op een hertelling wegens het vermoeden van fraude, werd dit afgewezen en werden de oppositieleider Capriles en zijn campagneleider gearresteerd. Uit de cijfers blijkt dat volgens jou krap de helft van de Venezolanen tot de rijke bovenlaag behoort. Even beter je huiswerk maken, zou ik zeggen. Maduro is aan de macht gekomen dank zij de discutabele hulp van deze mevrouw Ramirez.


  Maak melding

 11. @blaka daka,

  Die oppositie in Venezuela wordt bestuurd door een kleine groep zeer rijke blanke maffiosi die nog kapitalistischer zijn dan de Amerikanen. Bovendien hebben ze ook nog de Spaanse uitroeiingsmentaliteit. Het is een duivelse gebroed bende die het land in gijzeling hield en daar weer op aanstuurt.
  Die blanken van de Amerika’s hebben nooit wat anders gedaan dan de inheemse bevolking in de armoede storten. Ze hebben alle goede posities voor zichzelf en hun kinderen gereserveerd en o wee indien een arme Indiaan of Creool durft zelfs te dromen van een goede positie in de maatschappij. Dan wordt er zeer hard opgetreden. Waarom denk je dat die Chavez zo immens populair was? Vanwege het bijzonder grote onrecht gepleegd door die superrijke blanke bovenlaag die elke ontwikkeling van mn de Indianen in de kiem smoorde.
  Chavez was niet perfect en een blaaskaak, maar hij vertolkte wel de wens van de Inheemse bevolking die bovendien in de meerderheid is maar waarvan zelden een lid een hoge positie bekleedt. Die kleine superrijke blanke bovenlaag heeft elke middel gebruikt om Chavez weg te krijgen. Het is dankzij de steun van de armen dat Chavez toch zich heeft weten te handhaven. Ondanks de volle steun van de VS aan die superrijke blanken.


  Maak melding

 12. @FripPO-poptjie : De 100% gedaalde Venezuelaanse
  munt , de Bolivar, wordt bestuurd door de Maduro-kliek,
  die goudbruin is !!

  De staatsschuld aldaar is vele malen groter dan
  in Sranang, toch weigert Maduro net als meeloper
  DESI, te BEZUINIGEN ! De schappen in de meeste
  winkels zijn LEEG !!

  Desi babbelt de LAATSTE DAGEN eindelijk over
  Bezuinigen, helaas DRIE JAAR TE LAAT voor
  Sranang en de Sranang-bevolking !!

  PS : DESI is zo boos op de USA dat de SURALCO
  (=USA-bedrijf) na de overdracht aan de staat Sranan,
  gedurende VIJF jaar geleid zal worden door
  AMERIKANEN van de SURALCO !!

  DESI is een “lame duck” in de internationele politiek
  vanwege zijn persoonlijke harddrugsvonnis en
  vanwege zijn Massamoorden op de bevolking
  van Sranang !!!


  Maak melding

 13. Tibisay Lucena Ramirez, een zeer capabel en integer persoon. Niet zomaar is zij voorgedragen door Unasur.

  Zij wordt belast met de coördinatie van de Unasur waarnemingsmissie voor de verkiezingen van 25 mei in Suriname.

  Wij verwachten derhalve eerlijke verkiezingen op 25 mei in Suriname. In Nickerie moet vooral worden toegezien dat de V 7 namens de VHP de zaken daar niet verziekt, gezien het terrein dat deze partij in Nickerie kwijt is ofwel de achterstand die ze daar momenteel heeft opgelopen.

  Wij hopen en gaan er met z’n velen dus vanuit dat deze integere mevrouw Tibisay Lucena Ramirez, daar een extra oogje in het zeil houdt hetzij rechtstreeks of via de Unasur waarnemingsmissie en de kans krijgt om ook in Nickerie haar werk op integere wijze te doen, zoals verwacht.

  Ik denk niet dat er door Unasur zal worden gezwicht voor intimidaties van V 7 en haar geslonken VHP – aanhang.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 14. @ Frippo.

  Je kan me van alles wijsmaken, maar dit niet. Ben je wel eens in Venezuela geweest? Ik wel, onlangs nog. Zonder van mijn leven beroofd te worden zou ik willen zeggen dat ik er niet dood gevonden wil worden. Jouw reactie is typische van iemand die nog in de 18e of 19de eeuw leeft. Dit is de 21e eeuw, vriend. Je weet absoluut niets van de geschiedenis van Venezuela. Chavista of Boutista, het is mij om het even. Allemaal schurken. Ik baseer mij op de feiten, jij van horen zeggen. Wentel je maat weer lekker in de slachtofferrol, of voor mijn part de slavernijrol (waar jij part noch deel aan hebt uitgemaakt), maar het ontbreekt je aan enige realiteit noch kennis van je eigen geschiedenis. Maak me niet moe met je gezever dat nergens op gebaseerd is.


  Maak melding

 15. @Frippo, ben je soms vergeten dat Chavez de armen wel huizen heeft gegeven, maar onder een voorwaarde dat zij VERPLICHT waren om te stemmen voor hem. Die mensen werden gecontroleerd door Chavez.
  Als men voor een ander partij zou stemmen of een vlag zou hangen van een ander partij dan worden zij uit de woning gezet.
  Zo goed hebben zij het echt niet.

  =Ik heb harde bewijzen voor jou.


  Maak melding

 16. @Blaka Bakra en @Ira,

  Waar het om gaat is niet wat Chavez niet goed gedaan heeft, maar waarom Chavez zo enorm populair was. Dat was omdat de kleine superrijke blanke bestuurders- en uitzuigerslaag de locals altijd dom, arm en ziek heeft gehouden. Ik had de Venezuelanen ook wel beter bestuur gegund, maar liever Chavez en Maduro dan die corrupte blanke supperrijke bovenlaag die heel het land voor zichzelf en z’n kinderen heeft gereserveerd. Voor een ander was en is er geen andere plaats dan als cooly voor hen werken en uitgebuit worden. Veel arme mensen hebben tenminste een huis en een inkomen onder Chavez/Maduro, iets wat ze onder de superrijke supercorrupte superracistische blanke bovenlaag nooit van zouden kunnen dromen zelfs. Nu is het gewoon een werkelijkheid. Dat ze gedwongen voor Maduro moeten stemmen, so what? Eén dwang aannemen om bevrijd te zijn van duizend dwangen is veel beter.


  Maak melding

 17. @Frippo, er is ook zo iets als gebruik maken van voorzieningen die er zijn zoals bijvoorbeeld, de scholen, maatschappelijke organisatie en dergelijke. Zo kun je ook voor je rechten op komen, maar er zijn ook plichten.

  -In sommige landen houden mensen ervan dat de overheid alles maar moet oplossen, dit terwijl niet de overheid mensen stuurt om vele kinderen te baren. Ze zijn wel welkom, maar neem je verantwoordelijkheid.
  Blijven geven vanuit de overheid en je maar kinderen blijft baren is water naar zee dragen en de belastingbetaler moet maar komen betalen voor deze groep, terwijl ze ook kunnen gaan werken.

  In vele landen komen zaken als corruptie, fraude en nog veel meer voor, maar de vraag is hoe je met dit soort zaken omgaat. De rijken worden rijker en de armen worden armer. Transparantie is er niet.

  Zelfs moet ik niets van mensen die een dictatorhouding hebben, omdat je als mens al onderdrukt wordt gezet. SLAVERNIJ IS AL VOORBIJ en ik pik bepaalde zaken niet.

  Waarde en normen is in vele landen nu ver te zoeken en zie Suriname maar. Zie het gedrag van vele op het podium en dit nemen de jongeren ook over, wat een toekomst.
  Christelijke en katholieke landen en toch stemmen voor een moordenaar.


  Maak melding

 18. 1 ding is mensen helpen een ander ding is mensen afhankelijk houden (en ook maken), het laatste is een politieke stunt om hun achterban te behouden of te vergroten vandaar het woord “stemvee”, vee wordt gekweekt (zoetgehouden met huisjes, kinderbijslag, “geld”, “grond” en sprookjes) en hoe creeerd men nu stemvee? slecht onderwijs manipulatie en brainwash van de jeugd die nog geen volledig ontwikkeld brein hebben, Dus surinamers voor dat jullie naar de stembus gaan nemen jullie even de tijd om te bezinnen en uit te maken als je behoort tot stemvee of niet. Het feit dat regeringslieden rondrijden in landcruisers en rangerovers betekent geen vooruitgang van het land maar voorhunzelfs. Vandaag is de laatste dag om je te bevrijden. Bevrij jullie zelfs en denken julie niet als de stads neger genaamd frippo die vrijheid heeft ingeruild voor bakkeljauw en natuurlijk een beetje pakslaag van de slavenmeester.


  Maak melding

 19. =Ik heb via de radio vernomen dat als Bouterse weer aan de macht komt , Abrahams op de lijst staat om minister van financiën zal worden en ook nog gaat bepalen wat met de goudsector gaat gebeuren.

  Het land gaat verder naar de verdoemenis!!!!! Nog 5 jaren??????

  GOD alleen kan Suriname nog redden.


  Maak melding

 20. @ Frippo denkt nog steeds dat het kraken voor een voetbalclub hetzelde is als verkiezingen. “Het gaat er niet om wat Chavez verkeerd heeft gedaan, maar waarom hij hij zo enorm populair was”. Omdat het ongeschoolde plattelandsvolk geloofde in zijn praatjes. Brood en spelen beloven. Hij heeft alleen maar ingezet op één inkomstenbron: de olie. Oliedom dus, want je ziet het resultaat. 95% van de inkomsten van Venezuela komen uit de olie. Toen de olieprijs kelderde, kelderde ook de Bolivar, en de rest van het land. “Al maakt Cristiano Ronaldo maar één doelpunt per seizoen, maakt niet uit, als hij er maar goed uitziet”.


  Maak melding

 21. RAMIREZ kan liever terug naar Venezuela om Maduro
  te helpen LIEGEN tegen het Venezuelaanse volk !

  Schappen van de winkels zijn EMPTY !

  Venezuelaanse munt met 100% (HONDERD PROCENT)
  gedaald ! De schuld van de CHAVEZ-elite !

  Het Chavismo-communisme werkt niet in Venezuela,
  zal ook in Sranang NIET WERKEN !!!
  De GRATISSTAAT van BOUTA BESTAAT NIET !!!

  PS : BOUTA ziet weer spoken en complotten in
  Nederland en in de USA ! Toch mogen de Amerika-
  nen de Suralco komen leiden voor DESI !
  Nederlands bedrijf Ballast Nedam, krijgt de prijs van
  DRIE BRUGGEN van DESI, terwijl het slechts
  EEN BRUG heeft afgeleverd !


  Maak melding

 22. Ira, HOOLIGANS zijn veelal SCHIZOFREEN, lijden dus aan een geestesziekte en weten niet meer wat echt is en wat niet.

  Dat je PSYCHISCH GESTOORD bent, moeten we aanvaarden. Je zult vanwege jou GESPLETEN GEEST stemmen blijven horen die jou ONZIN influisteren. Alsnog sterkte gewenst BELHAMEL!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 23. @frippo

  maar wat nu? is het de onderlaag die lijdt onder hun eigen lijder-leijder of is het de bovenlaag die sowieso zijn schaapjes op het droge kan krijgen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.