‘Nationale Partij Suriname op sterven na dood’

58

PARAMARIBO, 22 mei – De Nationale Partij Suriname, NPS, is op sterven na dood. Dit zegt vakbondsleider en parlementskandidaat voor de NDP Ronald Hooghart. De partij die ooit het presidentschap wist te claimen, is uitgespeeld. Het blok waarin NPS zit, is ook gedoemd te falen.

Langer samenwerken zal geen optie meer zijn na de verkiezingen. Het is ook waarom de VHP van Chandrikapersad Santokhi zal kiezen voor een coalitie met de partij van Desi Bouterse. “Ik kan u zeggen, de VHP heeft in 1996 al bewezen dat ze kan overstappen”, zegt Hooghart tegenover de Ware Tijd. Het was toen een deel van de VHP-parlementariërs die kozen voor een coalitie met de ‘paarse partij’.

De NPS en diens voorzitter Gregory Rusland hebben sowieso geen keus. Hooghart ziet de partij karig oogsten tijdens de verkiezingen. Twee parlementszetels zou nog veel zijn. De partij heeft nu vier. “Rusland moet ook voor paars kiezen, dan is het afgelopen. Hij heeft geen andere keus”, aldus Hooghart. Hij was zelf ooit fervent tegenstander van Bouterse, maar draaide bij toen de laatste president werd.


58 REACTIES

 1. =Ronald Hooghart je ben net zo ziek als je baas Bouterse. Eerst heb je hem zodanig neergehaald en vandaag zit je onder zijn paraplu.

  Een deel van de tekst ::Dit zijn de woorden van Hooghart

  =Hooghart ging in op de geschiedenis van de vakbond in Suriname. Zo haalde hij Piet Hein en diens ‘grote daden’ erbij om aan te geven dat het kapitalisme eigenlijk een uitvloeisel is van het kolonialisme. Dat verleden achtervolgt het land nog steeds. Hooghart vindt dat achtereenvolgende regeringen zich door materialisme en niet door socialisme hebben laten leiden. ‘Lange tijd hoorde je in de politiek niemand praten over de factor ‘mens’. Vakbonden werden vaak genoeg op één lijn gesteld met communisme.’

  ===Ik zou zeggen Hooghart volgt het socialisme net als Venezuela maar op.
  ==Waarom ga je bijna op je 70ste nog in de politiek???ja ja voor dat geld dus jij bent net zo schuldig als de rest. HYPOCRIET

  -Hooghart heeft een trauma met Nederland en al dat gezeur moet nou eens gaan ophouden. Persoonlijk zeg ik dan tegen Hooghart:::wat is jou werkelijke NAAM????Waar blijft ons slavernij monument????


  Maak melding

 2. ROY, jij ziet graag ONHEIL. Iemand die de WAARHEID doorgeeft, mag jij nooit zo over oordelen. “Wee niet over mij, maar wee over uzelf en over uw kinderen”, zou Hooghart moeten denken.

  ROY (de duivel) predikt doorgaans ONHEIL.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 3. Hahahahaaaaaaa…wie in zijn reinste vermogen gaat deze NDP hooghart geloven ?!!!!
  Boi,nu bedelt deze ndp hooghart met een samenwerking met de vhp,nu zien we wel wie, wie nodig heeft om politiek nog in leven te blijven.
  Lang leve de VHP EN V7 combinatie!!!!


  Maak melding

 4. Samenwerking met de ndp is alleen mogelijk als Bouterse afstand doet van de presidentschap. De vhp heeft dat meerdere malen herhaalt. Trouwens wat lult did Hooghart, de ndp ging toch voor de meerderheid in het parlement. Deze gek Bouterse heeft iedereen uitgesloten en heeft lakei Hooghart over de nps en vhp.


  Maak melding

 5. @Freedom2u, hoe laf moet iemand zijn die steeds de blanken uitscheld, van langs geeft en je elk jaar wel in het blanken land bent.???

  -Bouterse steeds uitschelden en nu wel onder zijn paraplu??? Er is een verschil van uitschelden en kritiek geven op iemand.

  -Vergeet niet dat Hooghart zijn kleinkinderen die half blank zijn de hoogste troon geeft.

  -Wie hier heeft nou een trauma en wie hier is nou geestelijk ziek??????


  Maak melding

 6. die meneer hooghart,moet zich zelf GEEN vakbond lijder noemen..

  dat is hij niet..

  hij is gewoon een baantjes / kariëre jager voor zijn eigen persoon en niks meer..

  hij vertegenwoordigt niemand geen enkel persoon..

  waar heeft hij in dit jaar een vakbond vergadering gehouden en hoeveel LEDEN waren er aanwezig..

  hoeveel heeft hij aan contributie van de leden ontvangen,wat is met al het geld gedaan..

  als lijder vakbond,dien je niet bij de overheid te werken,maar bij je eigen bond en van daar uit te opereren om actie dan wel vak bond arbeiders belangen te dienen..,maar nee,deze meneer is gewoon een geld wolf..


  Maak melding

 7. Freedom2u, sprak Hooghart, toen hij het van de daken afschreeuwde dat Bouterse een moordenaar was, ook de waarheid?

  Zo ja, is de WAARHEID van toen, nu vervangen door een waarheid van een hogere of lagere orde, met andere woorden, gaat het nu om een waarheid als een koe of gaat het nu om een waarheid als een paarse ezel?

  Zo nee, hoe betrouwbaar zijn de waarheden van Hooghart eigenlijk?


  Maak melding

 8. De heer Hooghart heeft een sterk punt. De NOS is op sterven na dood en dat weet de VHP. In feite is de NPS een blok aan het been van de VHP. De NPS weerhoudt de VHP ervan om te gaan samenwerkem met de NDP. Wat heeft de VHP aan de loosers van de NPS? De tijd is nu aangebroken dat de VHP haar vermoeiende last, namelijk de NPS laat vallen.

  Ik adviseer ook aan de bereidwillige VHP-ers die wel met de NDP willen samenwerken om na de verkiezingen samen te werken met de NDP. We moeten ook eerlijk zijn en ook toegeven dat het beleid van de NDP/ABOP regering ook de Hindoestanen meer welvaart heeft gebracht. Bouterse is de president voor alle Surinamers.


  Maak melding

 9. Nuchtere reactie van Hooghart. Persoonlijk ben ik geen fan van deze volksjongen, but when a man is right, you got to give him the credit.
  Zonder het zich te realiseren heeft Hooghart “the winning combination” voor Suriname benoemd. Als deze wens van de Surinaamse samenleving uitkomt, zal de ontwikkeling van Suriname in rap tempo gaan en niet meer te stoppen zijn.


  Maak melding

 10. Kijk eens aan.Ook Hoogie wil in zijn laatste dagen genieten van een inkomen van SRD.20.000 en gratis reizen.Het vechten voor de laagste der laagsten heeft hem niets opgeleverd waarschijnlijk.Dan maar een zweef teki proberen.


  Maak melding

 11. Hooghart ben jij wel heel VHP is een bolwerk van eigen mensen en daarom kiezen voor NDP dan ben ik klaar met NDP ………. ik ga alleen voor nationalistische partijen en geen partijen van eigen mensen………….. Hooghart je zegt domme dingen….en laat VHP met V 5.5…precies zo hoe ze zijn….VHP – NDP ……….. yu law compleet VHP/PNP style gaat beginnen in SU….maar nu is er geen gevolg onafhankelijkheid.


  Maak melding

 12. Onzin dat de Hooghart uitkraait en dat zal de uitslag van de verkiezing van maandag, 25 mei 2015 laten zien.

  De NPS zal groter worden dan de afgelopen verkiezingen, omdat velen die naar een andere partij waren overgestapt of een proteststem hadden bij de laatste verkiezing van 2010 huiswaarts komen. Hooghart heeft een doodskop, een mietje/weinig stoere man, de stem van een pubermeid en is koloniaal.

  V7 gaat een overweldigende overwinning boeken. De massameetings van de afgelopen dagen hebben dat al bewezen in Nickerie, Coronie, Saramacca, Para, Brokopondo, Paramaribo, Wanica, Commewijne, Dit zal ook het geval worden in Sipaliwini en in Paramaribo.

  V7 dé na pasi e kon!
  V7 voor een beter leven!
  V7 dé na pasi e kon!
  V7 hee, hee!

  YesWeC(h)an(ge)!,YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!
  V7- Volk, Voortwaarts, Vernieuwing, Verjonging, Veiligheid, Victory/Peace, Vrede, Vooruit, Verenging van de Surinamers,

  V7 gaat mininaal voor 29 zetels in Suriname
  V7 – gaat maximaal voor 36 zetels

  V7 gaat de NDP, DDB en de gangsters de Knock Out Geven. Weg met die boeven, die luchtkastelen aan het volk geven en zich zelf stinkend rijk hebben gemaakt. Het volk leeft in grote armoede, ellende, een puinhoop, zie Moengo, Albina, Brokopondo, het oerwoud, het stuwmeer met de scalians, domeingronden, enz, enz

  V7 o tja changie kon!
  V7 hee, hee!
  V7 gaat voor de overwinning in heel Suriname.

  Chan4Pres!
  YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!
  Stemt u op V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7
  Time4Change!, YesWeC(h)an(ge)!, Chan4Pres!
  Stemt u massaal op V7, voor een beter leven
  V7! e kon!
  YesWeC(h)an(ge)!
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 13. opa nanga oma beng krutu fa Hogie kadong zo diepie. Ma ja, is wiens brood men eet noh, oma mopper, ieja na soso lobi a paarse tingie ka foe baas, dat ai njang drinka dat ai bari soso lobi ndp. Neks no fout efoe a fout na neks.


  Maak melding

 14. Voor de uitslag van de verkiezingen verkondigt Bouterse dat hij nooit, never, nunca, jamais met partij X en partij Y zal samenwerken, want de leiders van die partijen hebben geen visie, zijn racistisch, zijn niet nationalistische landverraders en last but not least, zijn ze goddeloos. Na de verkiezingen worden al deze duivelse leiders, op het moment dat ze bereid zijn in de coalitie te zitten met Bouterse, witgewassen door het wijwater van bisschop Steve, ze zijn dan even vlekkeloos wit als 100% pure cocaïne en alle bezwaren tegen hen vervliegen als een rookwolkje in de wind.

  Waar is bisschop Steve eigenlijk, is hij al, op een wolkje gezeten, naar de hemel gevaren? Ik zie of hoor de laatste tijd niets meer van deze Awari domri.


  Maak melding

 15. toen ik dit las moest ik gelijk denken
  “de wens is de vader van de gedachte”
  de realiteit wil nog wel eens een loopje nemen met de paarse adepten en verliezen die uit het oog verblind als ze zijn uit adoratie voor een massamoordenaar/drugscrimineel, vergeet niet
  “de wens is ook de moeder van de teleurstelling”


  Maak melding

 16. @Passant,

  De wijze woorden van Hooghart worden werkelijkheid, mogelijk binnenkort of later. De VHP gaat de NPS liquideren of euthanaseren. De VHP gaat de NPS uit haar lijden verlossen.Zelfs de mega leugenaar Ludwig van Mulier kan de NPS niet redden.

  Het trieste is dat binnen de NPS grote onderlinge problemen zijn. Bij een vergadering in Latour kreeg Cobie (van Coblijn) een klap in het gezicht. Dat is nou de NPS, een stong foetoe van V7.


  Maak melding

 17. Na de militaire dictatuur van Bouterse liet hij een bankroet land achter dat hij niet meer kon besturen. Als resultaat van de verkiezing in 1987 kreeg de partij van Bouterse slechts 1 (èèn) zetel. De NDP groeide omdat de Surinaamse kiezer, stemt op aan de hand van beloften, brood en spelen. Men gaat liever voor een clown en grapjas dan voor iemand die daadwerkelijk het land kan besturen.


  Maak melding

 18. Een stukje tekst voor de NDPérs:::::

  ==PARAMARIBO – Volgens een laatste opiniepeiling van de Stichting Enquête Statistiek en Onderzoek Suriname (Sesos) wint V7 de verkiezingen met 23 zetels of 45% van het kiezersvolk. De NDP zakt terug naar 15 zetels. De eclatante verkiezingswinst voor V7 is het resultaat van de slechte financieel-economische situatie in het land, constateert Sesos. Dit wordt door de combinatie als schiettuig gehanteerd tegen de zittende regering.


  Maak melding

 19. @Ira,

  Dit onderzoek komt plotseling uit het niets naar beneden vallen. Tot zover bekend was niemand op de hoogte van dit spookonderzoek. De onderzoeken van Maurice De Hondt Edos komen met andere conclusies.

  Stichting Enquête Statistiek en Onderzoek Suriname (Sesos) is een organisatie die binnen de invloedssfeer van de VHP valt. De heren beweren 2000 respondenten geraadpleegd te hebben. Dit zullen voornamelijk aanhangers van de VHP zijn. In de statistiek noemt men dit een aggregatie bias.

  Onderzoekers moeten waken dat zij verkeerde conclusies gaan trekken over analytische eenheden die niet daadwerkelijk geanalyseerd zijn. Men noemt het ook een ecologische fout. De uitspraken op groepsniveau weerspiegelen een samenvoeging van alle vooringenomen individuele standpunten.

  Men heeft in feite de eigen achterban geïnterviewd en die bevindingen gaat men vervolgens generaliseren naar de totale samenleving. Men had beter ‘multi-level’ of ‘gemengd’ statistische modellen moeten gebruiken die rekening houden met verschillende, geneste analyse-eenheden.Als men dit zou doen zou het onderzoek door de mand vallen.


  Maak melding

 20. NDP komt met 36 zetels, niemand kan deze partij meer tegen houden.
  Het is klaar, akaba!
  Jullie kunnen alles proberen het zal niet lukken.

  Bouterse de grootste man aller tijden,wordt weer president.
  Soso lobie,soso lobie!!!


  Maak melding

 21. Even de nieuwberichten in de gaten houden, Hooghart.

  PARAMARIBO – Volgens een laatste opiniepeiling van de Stichting Enquête Statistiek en Onderzoek Suriname (Sesos) behaalt de V7 bij de verkiezingen een voorsprong met 23 zetels. De NDP mag 15 zetels verwachten. De zwevende kiezers houden acht zetels in handen. Sesos constateert op basis van het aantal zwevende kiezers bij haar voorlaatste peiling en de recente dat zestig procent richting V7 gaat.

  De eclatante verkiezingswinst voor V7 is het resultaat van de slechte financieel-economische situatie in het land, constateert Sesos. Dit wordt door de combinatie als schiettuig gehanteerd tegen de zittende regering.

  Aan de online- en straatenquête die gehouden is van 11 mei tot en met 20 mei deden 2126 respondenten uit alle districten mee. Volgens de peiling houdt V7 in Paramaribo zes zetels vast en de NDP 5. In Wanica houdt de V7 vier zetels vast en de NDP de helft daarvan. De NDP verliest in Saramacca de strijd van V7 die daar alle drie zetels grijpt. “De onderlinge ruzies en meningsverschillen tussen NDP-ers onderling maakt dat NDP dit keer met lege handen thuiskomt”, constateert Sesos. In Coronie, Para, Marowijne en Brokopondo verdelen beide politieke kampen twee zetels (1 om 1).

  DOE groeit in de peiling naar twee zetels en de Alternatieve Combinatie krijgt drie zetels. Sesos merkt op dat de verkiezingsstrijd duidelijk gaat tussen de NDP en V7 waarbij de Alternatieve Combinatie en DOE ook een rol spelen. Opmerkelijk is dat 41% van de respondenten Chandrikapersad Santokhi als president van Suriname ziet en 39% geeft de eer aan Bouterse.

  De Ware Tijd.


  Maak melding

 22. Laaghartige Hooghart. Je bent gewoon een ordinaire overloper.Overlopers zijn per definitie landverraders. En weet je wat ze in veel lanen met landverraders doen? Juist….!


  Maak melding

 23. Hooghart is ook 1 van die mislukte vakbondsleiders die omsamenhangende rotzooi uitkraamt, en door de Nps op een zijspoor is gezet, en nu denkende dat de Nps op sterven na dood is, na de verkiezingen zal blijken dat de naam Hooghart nergens zal voorkomen, je zult toch niet willen dat je met zo, n schreeuwerd in een Dna zou moeten plaats nemem, dan heb je costant onderbrekingen.


  Maak melding

 24. manu, Hooghart heeft het licht gezien, nu jij nog en overige HOOLIGANS. Als een (1) HOOLIGAN over de dam is, volgen er meer. We wachten gerust af.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 25. HOOLIGAN Ira, “iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen”. De PROMINENTE heer Hooghart mag gaan en staan waar hij wilt. Zelfs HOOLIGANS zoals jij hebben dat recht. Behalve als HOOLIGANS zich misdragen, dan krijgen ze te maken met “de sterke arm.” Hou daar rekening mee. Trouwens, als fervente HOOLIGAN moet dat jou bekend zijn, KWAJONGEN.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 26. Ja, NPS heeft te lang in een combnatie gezeten met vhp, spa, da91 en bep.
  als je elke regeer periode steeds voor de zelfde bundeling en combinatie kies, dan heeft het volk weinig te kiezen, vooral als je het doet met een bedoeling om een andere partij ( de NDP) kort te sluiten en te isoleren, dan op den duur gaat het volk je niet meer vertrouwen, want dan gaat het niet meer om visie, maar op partij belangen ipv lands belang.

  Het was eerst front, toen nieuw front en nu V7, wat wordt het over 5jaren??
  Het volk is niet dom!!, als je zo lang met elkaar samen bundeld, waarom heffen ze de nps, ktpi, vhp, bep , spa en da91 niet op dan maken ze een nieuwe partij zoals die nu V7 is ipv in combinatie verband te gaan, dat komt omdat ze allemaal diep in hart het niet met elkaar menen, en dat ze samen gaan alleen met het doel om de NDP te denken te breken.

  Maar God is er en V7 streeft naar valse leugens achtige politiek.
  En dat wordt 25 mei vernietigd, afgestraft, vermonseld, verbrand en vervloekt.

  Het regeren van een land bestaat niet alleen staatschuld op orde brengen.
  Elke land geeft schulden, zelf Amerika, Nederland, Frankrijk, noem maar op hebben miljarden schulden.

  je moet ook aan sociaalbeleid denken om criminaliteits en armoede proberen te bestrijden.
  investeringen plegen in alle vormen, zorg, onderwijs, huisvesting, openbaar vervoer, jeugd, werkende klasse, werkgever, werknemers, infrastuctuur, noem maar op

  nog 3 dagen dan heeft Suriname geschiedenis geschreven.
  Over 5 jaar moet V7 weer samen gaan, is alleen maar beter Voor de NDP.


  Maak melding

 27. @ Freedom2U,

  Er zijn 8 definities van het woord ‘hooligan’ en geen van die 8 voldoen aan de door jou te pas en te onpas gebezigde term. Ga eens een goed boek lezen of draai die grammofoonplaat een keer om. Als je niet weet wat een woord betekent, gebruik het dan niet. In de context waarin jij dat woord gebruikt komt het een beetje dom over.


  Maak melding

 28. Nu is duidelijk wie de slopers van de NPS zijn. In elk geval is deze meneer er een van. En hij had het verlangen voorzitter te worden van de NPS. Ik denk om de sloop te bespoedigen. Deze mededeling van Hooghart heeft tot doel twee dagen voor de stemming,paniek te zaaien bij de NPS sympatisanten. De NPS strategen zullen heel snel het tegendeel moeten kenbaar maken.

  Over enkele dagen zullen de Surinamers,die het land op 25 nov 1975 erfden van de kolonialen,weer kunnen beslissen over hun zelfbeschikking,en hun land terugnemen uit handen van criminele warlords.Dat hoop ik van harte. Dan mogen Creolen,Hindoestanen en Javanen en anderen,met respect voor elkaar, hun worsteling voortzetten om de Surinaamse natie te vormen.


  Maak melding

 29. Ik denk dat Hooghart deels gelijk heeft. Op eigen kracht komt de NPS niet verder dan 2 a 3 zetels. Binnen V7 heeft vooral de VHP de grootste aanhang gevolgd door de Javaanse PL. Voor de stabiliteit van het land zal het goed zijn als er een samenwerking komt tussen de V7 en de NDP. De VHP moet zich door de NDP niet laten verleiden om de V7 te verlaten, omdat ze dan veel zwakker zullen staan in de onderhandelingen. Dus alleen een samenwerking tussen V7 en NDP als de verkiezingsuitslag geen overweldigende overwinning voor 1 van de partijen oplevert. Ook als de NDP met meer dan 26 zetels wint zal het op eigen kracht niet redden om langer dan 1 jaar te regeren. De V7 moet zich niet laten gebruiken om de puinhoop van de NDP te helpen opruimen om vervolgens aan de kant te worden gezet. Bouterse zou er ook goed aan doen om plaats te maken voor bijvoorbeeld Mw. Simons, als president.


  Maak melding

 30. @Patricia, het is niet goed voor de Surinaamse politiek als de NDP moet gaan samenwerken met alle kleine splinterpartijen die verenigd zijn in V7. Het gaat contra-productief werken. De wet van de toe- en afnemende meeropbrengst ligt hier debet aan. Met een wiskundige formule kan men dit aantoonbaar maken.

  Op een gegeven moment gaan de partijen elkaar voor de voeten lopen en elkaar frustreren, het werk frustreren, het werk saboteren,hoon en achterklap tot de bom barst. De NDP moet alleen samenwerken met de grote partij(en) uit het blok V7. En als er binnen de VHP stemmen zijn die niet willen samenwerken dan is dit een gemiste kans om Suriname met twee zeer sterke politieke partijen verder tot ontwikkeling te brengen.


  Maak melding

 31. NPS op sterven na dood? Ze hebben Suriname dood gemaakt met hun premature onafhankelijkheid.
  Bouterse heeft er een puinhoop van gemaakt sinds 1980, armoede gecreeerd en werpt zich vervolgens op als de kampioen van de armen. Zolang Bouterse in de politiek actief blijft heeft hij baat bij armoede en zal dit dus niet verminderen. Als er veel arme en domme mensen zijn dan kun je ze van alles wijs maken en eeuwig regeren.


  Maak melding

 32. Met de NDP samenwerken betekent je eigen ondergang tegemoetgaan, het is politieke suicide plegen. Bouterse heeft zich vooral in deze regeringsperiode geprofileerd als een grote splijtswam. Omkopen van politici om tot de NDP toe te treden waren aan de orde van de dag.
  Volgend maand bij de verkiezing van de president en vice president, zullen Desi en Delip weer heel wat geld aanbieden aan de gekozen DNA-, RR- en DR leden van de tegenpartijen.
  Dat weet een ieder van NDP, het is partij cultuur en velen van de tegenpartij zwichten.voor het aangebodene. De NDP zelf is onnodig bang voor omkoping van hun leden dus moet men de nacht voor de verkiezing verplicht overnachten in Ocer.


  Maak melding

 33. De NPS is haar zwarte volgelingen een nagel aan hun doodkist.
  De NPS vernietigt en helpt geen zwarte mensen. Wanneer zij in power zijn, zijn zij zo arrogant als de kolera……….Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden. Kotsmisselijk wordt je van die gasten.


  Maak melding

 34. @L.Hannes, niet Bouterse heeft er een puinhoop van gemaakt maar Nederland.De problemen van Suriname zouden nooit hebben plaatsgevonden als Nederland niet alle financiele kanalen naar Suriname liet afsluiten. Ja hoor me goed. Ze hebben alle financiele kanalen vanuit Nederland, internationale kanalen b.v. gouvernementele ontwikkelingsfondsen van andere landen, banken,enz. geblokkeerd of laten blokkeren richting Suriname.Zo is dat en niet anders!!!!!!!!

  Ze hebben van Suriname een tweede soort van Cuba gemaakt, een land waar mensen in de rij moeten staan voor levensmiddelen en andere noodzakelijke goederen voor hun levensonderhoud.Mensen weten niet dat de economische ellende van de jaren 80, niet de schuld was van Bouterse maar van Nederland dat zich oppermachtig voelde naar Suriname.


  Maak melding

 35. kenny
  Hooghart heeft al de ziekte verschijnselen van zn nieuwe baas/ die hem ook wel eens dumpt.


  Kenny,

  Jij bent zo gezond als een kadaver!!!


  Maak melding

 36. @blaka bakra

  Die @hans van jou verkoopt alleen maar gebakken lucht, inhoudsloze woorden die goed op de maag liggen bij de V7 aanhang. Hij is een roepende in de woestijn en zijn gejank klinkt door tot de steppen van Kazachstan tot de pampas van Argentinië.Hij maakt geen indruk op mensen die met hun verstand stemmen. Ik vraag me af of we hans omringd met jogo’s en whisky’s echt serieus moeten nemen.

  Maar blaka bakra jij lijkt ook het product te zijn geworden van Hans zijn denken en schrijven. Jij produceert hetzelfde aan inhoudsloze woorden, valse beschuldigingen, fantasieën, fata morganas, en prullenbak literatuur,kortom producten voor de recycling industrie.De NDP zal winnen en dat weten jullie.


  Maak melding

 37. Hooghart en zijn vakbond de CLO kregen in 2010 een ministerie te beheren,zonder zichbaar deel te hebben genomen aan de verkiezingen.Zo’n beloning zou hij van geen andere politieke partij krijgen. Dus genoeg motivatie om het sloopwerk van de wedoener,Boua,uit te voeren. Ik geef toe dat Bouta dan de grote strateeg is,die geen middel schuwt om zijn doel te bereiken. En het hoofddoel van Bouterse is, hetgeen tot nu toe blijkt, het naar zich toetrekken van de totale staatmacht en de etnisch plural bevolking middels verdeel en heers te beroven van haar natuurlijke rijkdommen.


  Maak melding

 38. je kunt alles van de n.p.s. zeggen,, maar ze zijn er nog..

  en groeien door en door..

  vele nakomelingen die voor zich zelf op kwamen zijn eerder gevallen direct na de oprichting..


  Maak melding

 39. volgens berichten zal Hugo Jabini de overstap maken naar v7 dit vanwege de behandeling maar ook de manier hoe de NDP is omgegaan met het grondrechten vraag stuk. het blijft spannend.


  Maak melding

 40. @RobG
  U draait de zaak helemaal om. De revo helden hebben eerst intern een richtingen strijd gevoerd. Bouterse heeft in Maurice Bischop zijn leermeester gevonden.
  Na de staatsgreep is de hulp vrijwel gewoon door gegaan omdat er positieve ontwikkelingen gezien werden. Echter nadat Bouterse steeds extremer werd, foute vrienden zocht hij Maurice Bischop, vanwege een staking, in het donker heeft moeten ontvangen is hij helemaal door geschoten en zag hij achter elke klapperboom een tegen coupe ontstaan met als gevolg de december moorden.
  Eerst daarna is de ontwikkelingsrelatie opgezegd en heeft Nederland geen geld meer gestuurd.

  Ook de VS en Nederland in een veel geringere mate hebben toen duidelijk gemaakt tot hier en niet verder.

  Niet Nederland heeft geïsoleerd maar Bouterse heeft Suriname geïsoleerd door het kiezen van diens voorbeelden en vrienden. Brazilie heeft indertijd heel duidelijk gemaakt dat zij niet tolereerden dat Suriname richting CUBA af dreef. Ik ben de afgelopen weken in Cuba geweest en heb gezien waar een isolement toe kan leiden. Wees blij dat Nederland altijd inschikkelijk geweest is en dat de Nederlanders van Surinaamse afkomst nog steeds gul ondersteunen (jaarlijks $ 200.000.000 vrij besteedbaar in de lokale economie).

  Om de streken van Bouterse recht te praten wordt meer dan regelmatig aan geschiedenis vervalsing gedaan.


  Maak melding

 41. RobG; je begint steeds meer trekken te vertonen van Woef Woef Doekhi, steeds meer gestoord gedrag te vertonen, beledigingen en valse beschuldigingen te uiten, en zaken te verdraaien, kennelijk vereisten voor een waarachtig NDPer


  Maak melding

 42. blaka bakra, jij als fanatiek HOOLIGAN zal moeten accepteren dat jij gerekend wordt als vandaal, ruziezoekend, herrie schoppend ‘persoon’ (lees: schepsel) hier op de site. Jou reacties zijn even als jou HOOLIGAN-kornuiten, bij voorbaat meer dan voorspelbaar.

  Hebben jullie HOOLIGANS weleens van opbouwende kritiek gehoord? Nee zal de HOOLIGAN antwoorden. HOOLIGANS – waar onder jij sowieso wordt gerekend – zijn RELSCHOPPERS van de bovenste plank.

  Laat het tot je doordringen blaka bakra: je mag jezelf ook als RELSCHOPPER zien i.p.v. HOOLIGAN. Je komt er niet onderuit, het is domweg hetzelfde.

  Overigens, wat de goede PROMINENTE meneer Hooghart wil zeg, is dat de NPS nu de juiste voorzitter heeft, die (haast/op een letter na) als synoniem mag worden gezien voor de NEERGANG ofwel AFTAKELING van deze partij, namelijk: RUS(T)LAND.

  Jij zou het moeten weten als fanatiek HOOLIGAN. HOOLIGANS krijgen heel vaak te maken met “GEESTELIJKE AFTAKELING” vanwege hun wangedrag, zoals het bij jou duidelijk te merken is.

  Mie hoop taki, mi broko ing djie joe na ptieng moni. Doe er wat mee DEUGNIET.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 43. @Freedom2u, het verschil tussen jou en @blaka bakra is dat blaka bakra zijn tekst inhoud heeft en jij scheld maar uit.

  -Ik heb geen partij, maar zal ook nooit van mijn leven voor een moordenaar kiezen. Bouterse blijft zijn streken behouden en dat zal Hooghart ook merken.


  Maak melding

 44. Ira, dat jij jou HOOLIGAN – makkertjes ondersteunt zijn duidelijke kenmerken van HOOLIGANS. Wij begrijpen dat je niet wilt worden verstoten uit je groep (lees: troep). WANGEDRAG en LEUGENPRAAT zijn standaardkenmerken bij HOOLIGANS. Ira zou je jou tekst en van jou mede-BELHAMEL willen overlezen, zonder te diep in het glaasje te kijken? Zo kom je jezelf wel tegen.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.