Bouterse in voormalig oorlogsgebied: puin ruimen

45

PARAMARIBO/MOENGO, 22 mei – “Wij hebben iedereen nodig, ongeacht politieke kleur, ras of geloof. We hebben een historische opdracht.” Dit zei NDP-leider Desi Bouterse tijdens een massabijeenkomst van zijn politieke partij in Moengo. In het bolwerk van coalitiegenoot Brunswijk riep Bouterse tot herstel op.

Moengo is het voormalig centrum van de bauxietindustrie. Maar het is ook strijdtoneel geweest tijdens de oorlog tussen Bouterse en toenmalig rebellenleider Ronnie Brunswijk. De sporen zijn nog immer merkbaar bijna dertig jaar later. “Moengo was een rustig en vredig stadje en geen plaats waar de wet van de sterkste geldt. Vandaag is het alleen maar ellende en misère, dat kan niet”, zei Bouterse.

Hopeloos is het niet en tijdens de volgens regeertermijn wordt het allemaal veel beter. “Wij hebben er een puinhoop van gemaakt en wij moeten het opruimen. Er moet herstel komen in Moengo en in het hele land”, aldus Bouterse. De historische opdracht van gezamenlijk optrekken, is niet van vandaag. “Dit denken is geen partij-idee, maar een beweging die stamt uit de jaren tachtig. Maar het volk was er toen niet klaar voor.”


45 REACTIES

 1. Bouterse en Brunswijk…jullie ranzige, criminele moordenaars zijn verantwoordelijk voor de ellende en narigheid in dit gebied. Kom gvd niet met lulkoek dat men er toen nog niet klaar voor was. JIJ en BRUNSWIJK hebben daar genocide gepleegd op 39 onschuldige vrouwen en kinderen…stelletje bloedhonden.


  Maak melding

 2. Grappig dat Bouterse erkent dat de staatsgreep niet iets van het volk was en dus geen revolutie was. Hij zegt zelf dat het volk er niet klaar voor was, oftewel het kwam als een shock voor het volk.

  Eerst moet de economische puin geruimd worden, want anders komt er helemaal niks van puinruimen en herstel terecht.

  De Surinaamse kiezer zal beoordelen wie hij het puinruimen gaat toevertrouwen. Mogelijk dat z’n keuze leidt tot een nog grotere puinzooi.


  Maak melding

 3. “Wij hebben iedereen nodig, ongeacht politieke kleur, ras of geloof. We hebben een historische opdracht.” Dit zei NDP-leider Desi Bouterse tijdens een massabijeenkomst van zijn politieke partij in Moengo.

  Heeft hij daarom ABOP en PL en PALU terzijde geschoven?
  Voelt hij nu de hete adem van AC en van Brunsie die heeft aangegeven president te willen zijn?
  DDB en NDP doen nu hele nare en rare uitspraken zoals
  de uitbetaling van kinderbijslag
  De 100 dagen reddingsplan
  De onuitputtelijke kaspositie van Suriname
  etc


  Maak melding

 4. -Dit staat geschreven:::::::De historische opdracht van gezamenlijk optrekken, is niet van vandaag. “Dit denken is geen partij-idee, maar een beweging die stamt uit de jaren tachtig.

  -Ik zou zeggen dat dit een egoïstische denkwijze was en is van Bouterse zelfs en niet van het volk.

  =Die hele computers die gebruikt moet worden om te stemmen zie je bijna alleen de NDP logo dan vraag ik mij af hoe eerlijk de NDP zelfs is. Zie hier weer die egoïsten van de NDPërs.

  In ieder geval, de NDP wilt zo graag winnen en zal ze daarom bij deze feliciteren en zou zeggen hup naar Venezuela.

  Sommigen houden van de slavernij dus laat Bouterse maar winnen.


  Maak melding

 5. DDB zegt dat IEDEREEN NODIG IS ONGEACHT BLA BLA BLA: KEER OP KEER SPREEKT DEZE MAFKEES ZICH TEGEN.

  IK WORD ZO MOE VAN DEZE LEEBEEST: JE WIL HET NIET WETEN. DDB, KRAPEER JERE


  Maak melding

 6. Die Nina Jurna portretteert Suriname als land van Marrons en Creolen. Alsof er geen andere gemeenschappen wonen in Suriname. Ik snap niet hoe de NPO het pikt dat er zo’n scheef beeld van Suriname wordt weergegeven. Stelletje amateurs daar bij de NPO.


  Maak melding

 7. Wanneer gaat deze laffaard Tigri bevrijden. Hij was wel mans genoeg om op zijn eigen bevolking te schieten. Bouterse is niet alleen een massa moordenaar en een drugsbaron, de man is ook een charlatan en een landverrader. In ieder ander land lagen zijn ballen op de hakblok.


  Maak melding

 8. Dat deze lafaard en moordenaar van o.a. binnenlandbewoners nog daar durft te komen, en die marrons begrijp ik al helemaal niet om hem in hun woongebied toe te laten voor het geen zich allemaal heeft plaats gevonden, zou hem weggejaagt hebben of nog beter is afgeschoten.


  Maak melding

 9. @manu
  Verdeel en heers politiek…

  Eerst heeft hy brunsie benaderd om samen de buit te delen…
  de marrons waren in de veronderstelling dat brunsie de buit onder hen vervolgens zou delen echter de ogen van brunsie zijn groter dan zijn maag…want hy deelt niet en wilt alleen meer…
  intussen is de moordenaar de lachende 3e…..maar niet voor lang

  Niemand heeft het eeuwig leven


  Maak melding

 10. Is deze idioot na al die jaren plots ontwaakt uit zijn coca slaap en dit vlak voor de verkiezing!
  Misschien horen wij ook wie de werkelijke daders van de moorden zijn.


  Maak melding

 11. Als het de afgelopen 5 jaar niet gelukt is, waarom zou het in de komende 5 jaar wel gebeuren? DDB houdt je zelf voor de gek. Het spel van je is afgelopen. DDB denkt aan zijn enige eigen belang en dat is uit de gevangenis blijven. Het is afgelopen met zijn enige belang. Opzouten DDB. A Keba! Sodemieter op!. Tik joe bondroe dai hoepel op!

  “Volk!”, DDb heeft zichzelf, familie en naaste vrienden flink verrijkt en u in armoede laten leven.

  Stemt u daarom op V7!
  Chan4Pres!
  Time4C(h)ange!, YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 12. Onder zware beveiliging begaf didibri zich onder degenen wiens have,goed,familieleden en vrienden hij had ontnomen tijdens de vervloekte binnenlandse oorlog. Velen vluchtten richting F.G. Gemoedig luisterde men naar zijn paars duister betoog. Maar vergeten en vergeven zullen deze Albinezen didibri niet. Het is veel erger dan men denkt. Criminaliteit viert hoogtij. En dan komen didibri en gevolg met mooie praatjes voor nog vijf jaren om dan op te bouwen. Soso lafoe a didibri. De laatste vijf jaren na soso corruptie en lee olv van didibri en stijging misdaad en moord habie heri kondre na ini ing greep. Oktoe ing boi, ma kut, Voorzienigheid zorgoe dat oeng jesi nanga ai kong opo. Na 25 mei wi e poeroe alla lee paarse ka der misdadigers voorkut af. Wi nooit moro stem tapoe a didibri foe Suribabawe. Want dan na moro erg sanie o go kong erg more binnenlandse oorlog. Weg met ndp en didibri staat het in velen hun harten.


  Maak melding

 13. Top 10 poorest countries in the world 2014-20159.

  Suriname no 9

  This country is having the dual production structure, involved in agricultural products and raw materials production in one hand and producing high value products from the mining industry on the other. The economy is based on the aluminum production which supports GDP growth. The country is facing pollution of inland waterways by small scale mining activities. It is one of the poorest countries as the poverty ratio is up to 70%.

  Zimbabawe no 3

  Na 25 mei te baas winni

  Suribabawe no 2. Neks no fout.


  Maak melding

 14. wie van jullie, die nu stront schrijft is een moengonees of is geweest ? want Db weet waarover hij praatm anders zou hij nooit daar tussen die zijn geweestm hij weet watvoor domme fout er is gemaakt en watvoor straf er in de hemel er op hem wacht. brunswijk heeft ook zijn fouten gemaakt dus weten deze twee heren het land weer bovenop te brengen
  . mensen die hier op deze site omin over bouterse en brunswijk schrijven. zouden jullie de moeite maken of nemen om te schrijven dat de nederlandse konings huis zou moeten erkennen voor de leed dat ze onze surinamers (de tot slaaf gemaakte afrikanen) moeten erkennen was het beter. tjan santhoki was aan de macht wat had hij voor de surinamers gedaan niets toch? mik ding mang frek werkelijk zou ik zeggen met hij v7 troep waarmee ze zijn gekomen , bouterse en brunsi hebben meer mens gevoel dan tjan san thoki. als santoki mij kanvertellen waar zijn ex lijfwacht woont in denhaag die die boslandcreoolse jongen onschuldig had gedood dan kunnen we praten. want hij heeft die ex lijfwacht van het cellenhuis heeft laten ontvluchten toch . wel die jongen na mama mik ing het was niet in oorlogs gebied of in oorlogtijd dat je lijfwacht die jongen heeft omgebracht toch? de volk van suriname vooral de boslandcrolen gaan met jou afrekennen. oeng no dong moro oeng ai kong opo. ben je vergeten dat je tegen skotoe srie je hindoestaanse maker zei dat hij zoveel mogelijk boslancroolse jongens moest doden ? denk aan die onschuldige maikel die srie had gedood in rangoe ,het was jou opdracht die je had gegeven toch? mie sabi moro tori


  Maak melding

 15. Het was oprecht overgekomen als hij om vergiffenis was gaan vragen en een krans was gaan leggen op de graven van de onschuldige vrouwen en kinderen die door zijn manschappen zijn vermoord in Moiwanna, maar zelfs in zijn pantserwagen, omringt door bodyguards, durfde hij niet naar Moiwanna te gaan.


  Maak melding

 16. Ik blijf afvragen hoe het voelt om zoon voor wie je alles bij elkaar hebt gestolen en gemoord in de gevangenis zit.Ten plezier van anderen,in plaats van van de gestolen rijkdommen te genieten en zijn Bentley te rijden.


  Maak melding

 17. @ndjuka piking, niet vergeten om je tabletten in te nemen of een bezoek aan de lokoemang te brengen. Want volgens mij ben je bezeten of bezopen; in ieder geval ben je niet normaal in je bovenkamer. Die boslander was een crimineel en hij heeft zijn verdiende loon gehad. Veel boslanders komen naar de grote stad toe om rotzooi te schoppen, om te roven, te plunderen en te moorden. Gelukkig gaf de lijfwacht van Santokhi het juiste voorbeeld door hem morsdood te schieten nadat hij 3x gewaarschuwd was om zijn wapen neer te leggen. Wie niet wil luisteren moet maar voelen zouden velen zeggen. Je bent een leugenaar hoor, Santokhi heeft nooit opdracht gegeven om boslandcreolen te doden. Heb je daar bewijs van ? Laat dan zien maar dat kan je dus niet. Je hebt een hekel aan Hindoestanen omdat dat nu eenmaal in de genen van zwarten zit. Zwarten zijn afgunstig en jaloers en wantrouwend. O ja, heeft Bouterse samen met Brunswijk Suriname ontwikkeld ? Blijkbaar is die ontwikkeling dan aan jou voorbij gegaan want je lult behoorlijk uit je nek als een loopse Juffer.


  Maak melding

 18. Drie gewapende en gemaskerde criminelen hebben donderdagochtend rond 03.30 uur een roofoverval gepleegd in een woning te Leiding. Een vrouw was samen met haar minderjarige zoon thuis toen de rovers via een deur zich toegang tot de woning verschaften. De daders trapten de deur open en hielden de vrouw en haar zoon onder schot. Het huis werd overhoop gehaald. De daders maakten Euro 750 en SRD 600 buit. De criminelen hebben hierna geprobeerd de vrouw te verkrachten, echter staakten zij deze handeling. De kleding van de vrouw vertoonde wel scheurtjes. De politie van het ressort heeft de zaak overgedragen aan de recherchedienst. Ze hadden allemaal een paarse pet op.

  School-bus chaufeusse J.B.: ‘Schoolkinderen getraumatiseerd door gemaskerde rovers’ Ze hadden een paars pet op.


  Maak melding

 19. @ndjuka Peking, je vergeeft de moorden die door Bouterse en Ronnie zijn gepleegd en hoop dat deze twee kastelen in de hemel terecht komen. De moord door de lijfwacht van Santokhi op een drugscrimineel djoeka moet worden gewroken ! Je bent gek of je bent geestelijk een wrak. Je hebt een gespleten persoonlijkheid.


  Maak melding

 20. Stem V7 voor stop verdere verloedering en stijging misdaad.
  Stem Ndp voor verder afbraak,stijging misdaden en verval van de gehele Surinaamse maatschappij in SUribabwe.


  Maak melding

 21. ndjuka piking@

  , bouterse en brunsi hebben meer mens gevoel dan tjan san thoki. als santoki mij kanvertellen waar zijn ex lijfwacht woont in denhaag die die boslandcreoolse jongen onschuldig had gedood dan kunnen we praten. want hij heeft die ex lijfwacht van het cellenhuis heeft laten ontvluchten toch . wel die jongen na mama mik ing

  Domme klootzak heeft jou pc geen SPELLINGCONTROLE dwaas
  en al die andere die vermoord zijn na mama mik ding je komt hier op wkn je trekt je scheur open en je gilt maar wat in de ruimte als een kip zonder kop,denkende dat je een punt hebt DOMBO

  laat me


  Maak melding

 22. Weer of regenweer, ondergelopen straten of plaatsen, in dorpen inhet oerwoud/langs de rivieren, vestigingsplaatsen, plaatsen in districten, plaatsen in het oerwoud, plaatsen in de (jonge/oude) kustvlakte, plaatsen in Paramaribo.

  Surinamers het gaat om uw toekomst, van uw kinderen en kleinkinderen.

  Surinamers gaat u stemmen. Het gaat om uw leven. U kunt met uw stem voor verandering zorgen.

  V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7
  Gaat u stemmen voor een beter leven
  Gaat u stemmen voor veiligheid
  Gaat u stemmen voor werkgelegenheid
  Gaat uw stemmen voor vrede
  Gaat uw stemmen om samen met anderen te werken
  Gaat u stemmen voor verbroedering en alles eerlijk samen verdelen
  Gaat u stemmen voor verjonging, vernieuwing,
  Gaat u stemmen op V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7
  Gaat u stemmen omdat uw stem het verschil gaat maken, alle stemmen zijn nodig. Volg u de adviezen die u gegeven wordt, om op de juiste wijze te stemmen van uw partij,van de politieke partij combinatie van V7.

  V7 e kon
  V7 hee, hee!
  V7 hoo, hoo!
  Wij houden van V7, hee, hee!
  wij houden van V7, hoo, hoo!
  Bar hiep, hiep, hoeree
  Bar hiep, hiep, hoeree
  Bar hiep, hiep, hoeree!
  V7 e kon!

  Surinamers geloven in de knock out voor DDB/NDP en de rovers, die zichzelf flink verrijkt hebben en het Surinaamse volk in grote armoede en ellende hebben gebracht, verdeeldheid, ellende, verloedering, Sranan Skeer. enz. enz.

  Wan Tra Wintie e kon wai in Sranan!

  A wintie foe V7 e kon wai, baka 25 mei 2015 in Sranan!
  Sweet wintie gie alla sranansma, love peace, boederschap, vrijheid, samen werken voor welvaart en welzijn in Sranan

  YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!,
  Chan4Pres!, Chan4Pres!, Chan4Pres!
  V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7
  Stemt u massaal op V7
  Fri, Fri, Fri! Sranankondre Fri, Sranansma Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  Free At Last. Thank God Mighty, Wi Are Free At Last!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 23. Volgens Sesos gaat V7 45% van de stemmen halen. Dat is gezien het kiesstelsel genoeg voor de meerderheid. Jammer dat DOE dan niet direct een rol kan afdwingen om enige vernieuwing te regelen.

  Hoewel een dagkoers zakt de NDP terug naar 15 en kan het weer een poosje toe kijken vanaf de berm.
  We zullen zien hoe trouw de NDPers het parlement gaan bezoeken.

  We zullen zien hoe Brunswijk komt bedelen voor wat wat kruimels.


  Maak melding

 24. weinig aplaus voor deze moordenaar in Moengo, die nog even op de valreep denkt een zeteltje te kunnen behalen in marowijne, maar blijkt weer de zoveelste denkfout te zijn van deze mislukkeling.


  Maak melding

 25. Me big oe, me big oe brada nanga sa, mek mie bankroet a kondre geef me nog vijf jaren en ik maak jullie de rijkste mensen van zuid-amerika. Ai domme idioten stemvee van mij stem op mij.


  Maak melding

 26. Deze man wil law and order in Marowijne, maar vertikt het om de politiepost en brandweerkazerne te Moengo waarvan de vorige regering gestart was met de bouw af te ronden.
  De bouw was in vergevorderde stadium maar Santhoki mag de grani niet krijgen. En dit geld voor meerdere projecten van het vorig cabinet.


  Maak melding

 27. SSSSSSTttttttt… De 18000 nieuwe huizen komen
  in MOENGO en omgeving !

  De highway’s komen ook aldaar !

  Het nieuwe Ziekenhuis OOK !

  Landbouwschuur van Zuid-Amerika idem !!!

  MOENGO krijgt nieuwe politiepost en versterkingen !!

  Gratis drinkwater !!

  En gratis electriciteit van onze DILIP-waterkracht-
  centrale te AFOBAKA !!!

  PS : Alles in MOENGO wordt mooi, zordra DINO
  terug is van zijn VAKANTIE in de USA, komt hij
  in MOENGO wonen !!!

  De DESI-Bankblijettendrukkerij draait als een
  INDOLA !!


  Maak melding

 28. IK bedank de heer,
  Ik dank de almachtige dat wij Bouta in Suriname hebben als leider.
  IK dank God dat hij Bouterse aan ons heeft gegeven om ons te verlossen van de jaren voor 25 februari 1980.

  Ik dank God dat vandaag de dag, dat er geen etnische spanningen zijn in Suriname als voor de jaren 1980.

  Ik dank god dat Surinamers nu eindelijk inzien dat wij samen moeten leven, in vrede, liefde, vreugde, en soso lobi met elkaar.

  Ik God dank dat vandaag de dag er een nieuwe wind waait over Suriname, waar eenheid vertoont wordt in de NDP, waar alle rassen, ongeacht geloof, kleur, afkomst met elkaar samen zijn , leven en geloof en vertouwen hebben in elkaar.
  Voor 1980 was dit niet mogelijk, toen was er een haat tussen blaka mang nanga koelie.
  maar nu is dat gelukkig niet meer, soso lobi aan alle Surinamers.


  Maak melding

 29. In de top-20 van armste landen ter wereld staan 17 (!) Afrikaanse landen die door burgeroorlogen (en nog steeds) zijn verscheurd. Ook Suriname heeft zijn deel gehad ten koste van 86 militairen van Bouterse en 60 junglecommando’s en ruim 300 burgerslachtoffers. En waar ging het over? De macht in Oost-Suriname en de controle over de cocaïnehandel. In Afrika gaat het in grote lijnen nog over de controle van de grondstoffen, maar in Suriname over de drugshandel. Do I have to say more? Deze schaamteloze zelfverrijkers dienen weggestemd te worden en daarna te worden berecht! Gestolen grond dient weer in de schoot van de Staat te komen. Wie bindt de kat de bel aan? Of gaat Suriname verworden tot een van die 17 Afrikaanse staten waarvoor geen enkele hoop meer is? En kom niet met verhalen dat de kolonialen de schuld zijn van al deze misère. Het zijn deze mensen zelf geweest.


  Maak melding

 30. En dan komt er zo’n laaggeschoolde Ndjuka Pikin ons weer vertellen dat de schuld bij een ander ligt. Give me a break. Wat hebben jullie na de onafhankelijkheid zelf gedaan? Geen ene moer. Wentel je maar weer lekker in het slavernijverleden.


  Maak melding

 31. Ik lees dat de ontwikkeling van Suriname alleen aan de zwarte bevolking te danken is. Wat een klucht. De Javanen en Hindoestanen (in die tijd had je nog weinig Chinezen) hebben samen met de Nederlanders in de jaren 50 van de vorige eeuw Suriname ontwikkeld; de zwartjes waren en zijn te lui om de handen uit de mouwen te steken. Neen, liever verwijzen zij naar de slavenperiode en huile huile over de behandeling wat de voorouders van de zwartjes hebben meegemaakt. Ga toch gauw fietsen met dat achterlijk gedoe ook steeds.


  Maak melding

 32. DDB, hallo landgenoten, ik moet nog wat
  BEWIJSSTUKKEN wegruimen in dat district !

  Dus neks no fout !

  Ik en mijn gedrogeerde troepen zijn NOOIT
  in MOIWANA geweest ! Niet eens in de buurt
  van dit mooie vreedzame dorp !

  Dang osoortu kranslegging nanga vergiffenis,

  kwikvergiftiging oen kang kisi !!!


  Maak melding

 33. NDP is een verzameling opportunisten. Maar toch hebben zij, ondanks alle corruptie en wetteloosheid, meer te tonen aan voltooide projecten dan Front. Bovendien hebben zij ook meer ideeen, hoewel de meeste nog lang niet haalbaar zijn. NDP stelt de mensen iets in het vooruitzicht. Mensen willen dat graag horen en hopen. V7 heeft het alleen over gezond financieel beleid. Daar hebben mensen geen binding mee, integendeel, velen zien het zelfs als een soort bedreiging! V7 moet vooral de mensen leren lezen. Ik vrees voor hen dat dat nu te laat is. Een meerderheid lijkt niet haalbaar, tenzij de NDP(-leider) de komende dagen domme dingen gaat doen.


  Maak melding

 34. @L. Hannes
  Het Surinaamse kiesstelsel zorgt er voor dat de partij die landelijk 45% of meer heeft de meerderheid krijgt in de DNA. Dat komt door het gegeven dat er veel stemmen verloren gaan aan allerlei kruimel partijen en er veel rest zetels zijn te verdelen.
  De partij met de meeste stemmen heeft de meeste kans op het grootste deel van de rest stemmen.

  Als men goed oplet ziet men dat de President met zijn geblunder en het niet nakomen van beloften zelfs binnen zijn partij veel verdeeldheid veroorzaakt.
  Bij de vorige verkiezingen heeft de NDP niet echt gewonnen maar is er door het assimileren van DNP/VVV (Wijdenbos) en samenwerken met KPTI/PALU/etc een kiezers basis ontstaan van 40% van het volk.
  Indien Het Front en VA bij elkaar gebleven waren waren deze in 2010 ruim 10% groter geweest dan Megacombinatie.
  V7 Bestaat nu uit een bredere basis van Front en VA in 2010 ofwel zonder verschuivingen mag men rekenen op meer dan 45% van de stemmen.

  De kans is mijnsinziens vrij gering dat de NDP haar basis echt versterkt heeft. Winst is alleen mogelijk indien de stemmers van de V7 partijen massaal weg blijven.


  Maak melding

 35. Als de Kracht van Waarheid en Rechtvaardigheid zich eenmaal Openbaart…is geen duistere kracht en zijn ook geen enkele misleidende woorden daar tegen bestand.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 36. Ik weet niet waarom Bouterse zijn adviseurs betaalt. Wie heeft hem b.v. geadviseerd om:

  1. Brampie naast hem op het podium te plaatsen wanneer hij massameetings toespreekt?
  2. Misiekaba namens hem op het podium te keer te laten gaan alsof hij Winti krijgt?
  3. te zeggen dat Moengo onveilig is en dat daar het recht van de sterkste geldt?
  4. te zeggen dat Albina vies en vuil is?
  5. in zijn bana ba Engels de speach van Martin Luther King te verhaspelen en passages aan te halen die helemaal niet van toepassing zijn op de Surinaamse situatie?
  6. als een bezopen clown het lied ‘Ai Sranan’ van Max Nijman ten gehore te brengen?
  7. Amafo op de valreep valselijk van diefstal te beschuldigen?

  Het maakt niets uit of de beweringen 3 en 4 waar zijn, maar dat zeg je, twee dagen voor de verkiezingen, als president niet, je moet als president niet, met zoveel woorden, komen vertellen dat je in vijf jaar er niet voor hebt kunnen zorgen dat Moengo veilig en Albina schoon werd, je moet met wapenfeiten aantonen wat je voor Moengo en Albina gedaan hebt om het leven daar aangenamer te maken.

  Als de NDP, wat ik verwacht, de verkiezingen grandioos verliest, heeft Bouterse dat aan zijn idiote adviseurs en eigen idiote uitspraken en optreden te danken.


  Maak melding

 37. beste @Passant, je doet al maanden je best om mensen de juiste keuze te laten maken. dank je wel voor je wake-up calls.
  nu nog maar hopen dat de oren en ogen open zijn geweest,de afgelopen tijd, het lijkt erop alsof dat wel het geval is geweest.

  thanx!


  Maak melding

 38. waarom is hij de afgelopen 5 jaren daar niet geweest om verbetering te brengen..

  hij had geen tijd om zijn maties te fasiliteren om te stelen,roven kas leeg helen.,nu de kas leeg geroofd is,gaat hij dekking zoeken..

  ik hoop dat hij op 25 mei a.s. op middernacht wordt opgehaald..,ter bescherming voor zijn leven tot de dood in santo boma…


  Maak melding

 39. Ndjuyka,

  Het is jammer dat die djoekas zijn gevlucht in het oerwoud tijdens de slavernij. Als ze dat niet gedaan hadden, hadden ze nu onderwijs en beschaving genoten. Dan hadden we nu minder criminaliteit in Suriname. Kijk maar naar die andere djoekas die niet gevlucht zijn, maar goed onderwijs hebben genoten en zich beschaafd gedragen in de stad tussen de stadsbewoners.

  Het probleem bij de huidige jongere djoekas is hoe haal je het oerwoud uit deze mensen???

  En uit bepaalde reactie blijkt dat men ontzettend jaloers is op andere volken die zware ontberingen hebben overleefd en zich blijven ontwikkelen en niet klagen. Aziaten zijn net een rietstengel wanneer de storm voorbij is komen ze weer overeind en de djoekas zijn net een broodboom als ze omvallen is het gedaan met ze. Investeren in het binnenland is een is een geldverspillende aangelegenheid. De mensen die daar leven, houden niet van ontwikkeling maar eerder de hand ophouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.