Verkiezingsprogram NDP niet in lijn met realiteit Suriname

67

PARAMARIBO, 19 mei – Het verkiezingsprogramma van de Nationale Democratische Partij, NDP, strookt niet met de werkelijkheid. Volgens Waddy Sowma, voorzitter van economenvereniging Ves, wordt weinig rekening gehouden met de verpauperde financiële huishouding.

De projecten die de partij van Desi Bouterse wil uitvoeren bij het verwerven van regeermacht zijn “heel moeilijk uitvoerbaar’, zegt Sowma tegenover de Ware Tijd. Het betreft dan projecten met een kostenplaatje van ruim negenhonderd miljoen dollar per jaar. Voordat zo een gigantische investering te realiseren is, moet eerst een financieringsgat wordt gedicht. Dat gat heeft zich ontwikkeld sinds 2013.

De negenhonderd miljoen moet tot en met 2025 elk jaar worden opgehoest. Volgens de NDP is zoveel nodig voor het garanderen van een reële economische groei van gemiddeld vijf project per jaar. Ook is dan financiering mogelijk van de sociale programma’s. Sowma vindt dat de NDP te zeer uitgaat van een normale situatie, “terwijl we weten dat de rijdende trein meer energie nodig heeft.”

67 REACTIES

 1. Algemeen bekend dat de NDP luchtkastelen propageerd en Suri’s slikken dat voor zoete koek. Populisme viert hoogtij. Gun Bouterse wel een 2e termijn. Laat de Suri’s maar de gifbeker leegdrinken. Ze zijn hard op weg een 2e Haiti te worden.


  Maak melding

 2. Lekker stemmen op Bouterse.Als Surinamers nu nog geloven in de luchtkastelen van deze drugshandelaar dat verdienen ze niet beter.


  Maak melding

 3. Hoeveel keer willen de ezels zich stoten aan dezelfde steen.
  Iedereen kan zich het volgende herinneren:
  -Computer voor elk kind
  -Verlaagde gasoline prijzen omdat Suriname het zelf produceert. (we weten dat het is gaan verdubbelen).
  -Highway naar Brazilie.
  -Overpass op de weg naar Zanderij & Nieuwe Highway naar Zanderij
  -Versterken van de munt. (We weten dat het is gaan devalueren)
  -Ziekenhuis in Wanica…
  -Last but not least. De Gouden toekomst. We weten dat Goud ook op water drijft. En dat bedoelde ze.
  -De echte gouden toekomst is weggelegd voor de NDP rovers en hun handlangers. Zekere RA die U$ 35 miljoen heeft geinvesteeert. de U$ 500 Milj die op een Zwitserse bankrekening staat.
  -De beste van de besten die nu, ondanks zijn diplomatiek paspoort, voor 16 jaar de Beste van de besten is in een gevangenis in de USA wegens drugsmokkel.
  Mensen reken af met deze rotzooi op 25 Mei en laat Bouta het kleingeld houden.


  Maak melding

 4. Ik kan me nog heel goed heugen, hoe Bouterse als de toenmalige bevelhebber op een persconferentie president Ramsewak Shankar, een grote schande voor het land noemde.
  Het is overduidelijk dat Bouterse en familie, Suriname te schande zet, in het buitenland vraagt men zich af wat ons als volk bezielt om een misdadiger, moordenaar, drugsbaron als lijder te kiezen. Populisme, brood en spelen kunnen veel teweegbrengen.


  Maak melding

 5. Op naar de 36 zetels toch?
  A boto e vara go doro notie no mang horie ing moro.
  Bijna a wroko klarie.
  Mie no hoop dat ding tegenstander o djompo na watra.

  Bouta de grootste aller tijden.


  Maak melding

 6. @KOOS

  broeder Koos,

  Ik zal in elk geval geen dozen/enof geld opsturen..

  Het geld besteed ik aan mijn vrouw en kinderen…die zijn tenminste dankbaar…


  Maak melding

 7. Wanneer de NDP weer aan de macht komt moeten ze schoonschip gaan houden bij de rechtelijke macht.
  Er moet een nieuwe wet gemaakt worden dat je niet je hele leven lang rechter kan zijn.
  Het is toch van de gekke dat mensen die daar zitten niet onafhankelijk zijn.
  De rechter moet ontslagen kunnen worden door de minister van justitie en politie.


  Maak melding

 8. de man had gezegd,,,,je moet groot kunnen dromen..,,denken en niets kunnen doen..,,

  je eigen zak vullen,,kijk maar naar die maties / families..

  zie maar zijn eigen bank rekening..

  alleen gestolen geld en opbrengsten drugs gelden ..

  van de zoon komt er nog bij ook..


  Maak melding

 9. @Sjang

  je bent even misdadig als je voorman.Je dweperij met hem is best te begrijpen.Sinds de beroving van de andere chinees,woont en werkt,post hij niet meer.


  Maak melding

 10. Sjang: “De rechter moet ontslagen kunnen worden door de minister van justitie en politie”

  Dat heeft onafhankelijke rechtsstaat Paarse idioot.

  Dat is bij de Grondwet geregeld.

  Daarin staat ook dat een persoon met een strafblad NOOIT president van Suriname kan worden en dat NOOIT mag worden ingegrepen in een lopende rechtszaak

  Maar jou Paarse President heeft schijt aan de Grondwet..

  .


  Maak melding

 11. Beste Roy en Tune,

  Weet je wie tzt de lachende 3e is ? Inderdaad pakketendiensten als Jos Steeman Shipping, NedSur Shipping, Surinam Serv. Line, Top Shipping etc etc…. Over de oude Front regering is veel te zeggen maar zo bont hebben ze het nooit gemaakt. Natuurlijk ga ik geen pakketten sturen naar Suriname. Ze houden hun eigen broek maar omhoog. Als ik de verhalen moet geloven dan rijden ze in Nickerie allemaal SUV’s, wonen ze in kasten van huizen, eten 2x pd warm en hebben ze allemaal buitenechtelijke relaties. Zie geen reden om die gasten te onderhouden. Ze zoeken het maar uit.

  Bouterse zegt een man van het volk te zijn. Hij verspreid zijn Chavez evangelie maar al te graag in de Ocer. In tussen heeft de man ruim een half miljard US Dollar op zijn rekening staan. Geld die hij onmogelijk op een eerlijke manier heeft verdiend. Waarom doet hij niet aan inkomens socialisme onder zijn bevolking ? Als je dat doet dan ben je grote kerel, al hoewel met zijn staat van dienst 🙂 Zoals Hans Spekman van de PVDA ooit zij “niveleren is een feest”.


  Maak melding

 12. Idioten met een lage IQ genoeg op deze site. Laat de NDP winnen. laten ze het gaan voelen in Su. Van mij geen enkele euro meer richting Su.
  Heb nog de tijd gekend dat er geen geasfalteerde wegen meer waren in Su. Geen medicijnen. Denk dat deze mooie tijd weer op de loer ligt. Ik zou zeggen wie niet horen wil moet voelen. Maar tegen domheid valt niet te strijden. Jammer voor de mensen die wel op V7 hebben gestemd.


  Maak melding

 13. @Sjang,

  Vogens mij ben jij echt van de pot gerukt. Alle rechters worden in voor het leven benoemd. Deze regel is opgenomen in de grondwet en waarborgt de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht. De regel zorgt ervoor dat de rechter onafhankelijk zijn werk kan doen zonder het risico te lopen door regering of parlement te worden ontslagen. Suriname kent zgn trias politica, maar jouw president heeft vrouwe justitia zo vaak al verkracht dat het systeem niet meer werkt. Er is geen één rechter die Bouterse durft te veroordelen, immer wie wil er nu kogels terugkoppen.


  Maak melding

 14. Waddy bekijkt de zaak vanuit zijn financieel economische bril en de catastrofale gevolgen voor Suriname.
  Belangrijk voor Bouterse is dat met elk nieuw mega project zijn mega prive bankrekening wordt gespekt. Voor hem maakt het niet uit of een paar van deze projecten niet uitgevoerd kunnen worden. Indien ze niet haalbaar blijken te zijn kan hij toch nog heel wat stemmen binnenhalen van goedgelovige paarse stemvee.


  Maak melding

 15. Henk Molenaar alias ANTI SU,…Jij kijkt neer op de meerderheid van de Sur bevolking je vindt niks goed,je bent dus van V 7 5.5….SANTOKY,..SOMMO etc etc ..ndp gaat al deze tegenstaanders met wortel en tak,..plus genen uitroeien.jij bent geen factor om serieus te nemen.


  Maak melding

 16. Dan zullen ze in suriname weer smeken om pakketten uit nederland…….!!! Want daar zijn de nederlandse suri’s wel goed voor….!!!


  Maak melding

 17. Masra Koos,..is de penningmeester van Bouta,ha ha haaaa.ik begin nu echt te geloven in kippen zonder koppen als ik lees wat voor bee es je schrijft over de suris…onthou dit,..bouta wordt weer PRES.


  Maak melding

 18. printa
  Henk Molenaar alias ANTI SU,…Jij kijkt neer op de meerderheid van de Sur bevolking je vindt niks goed,je bent dus van V 7 5.5….SANTOKY,..SOMMO etc etc ..ndp gaat al deze tegenstaanders met wortel en tak,..plus genen uitroeien.jij bent geen factor om serieus te nemen.

  In uitroeien zijn ze goed bij de NDP….op de vlucht neergeschoten noemen ze dat…


  Maak melding

 19. Ach, het anus-verhaal van Waddy Sowma moeten we niet serieus nemen. Sowma is aanhanger/adviseur van de NPS. Hij wil met deze uitspraken de oppositie openlijk steunen om stemmen binnen te halen.

  Sowma weet heel goed, en dat zeggen ook alle onafhankelijke economen in het land dat de regering pas op de plaats heeft gemaakt. Het beleid heeft men aangepast vanwege de verminderde inkomsten uit olie, bauxiet, aluinaarde en goud.

  De plannen zijn aangehouden.Dit houdt in dat men voorlopig geen grote projecten gaat uitvoeren en dat het uitgaven patroon van de overheid zich heeft aangepast aan de veranderende situatie.

  De ratingbureau’s Standard & Poor, Fitch en Moody’s hebben in hun verklaringen aangegeven dat de regering haar bestedingsbeleid heeft aangepast en dat Suriname er goed voor staat. De regering heeft haar beleid dus aangepast en de grote projecten zijn in de wachtkamer gezet voor betere tijden als de wereldeconomie weer aantrekt. Als de economie eenmaal aantrekt zal Suriname meer inkomsten krijgen voor haar grondstoffen en overige producten.Daarnaast zal de import van diverse benzinesoorten afnemen waardoor Suriname minder betalingensverplichtingen krijgt aan het buitenland voor zal aan het buitenland minder worden.


  Maak melding

 20. -Venetiaan zijn woorden zijn nu echt uitgekomen. Zie wat met dat geld gebeurd is.
  Families, vrienden en kennissen zijn allen rijk geworden.

  Wint de NDP, dan zal het volk echt wakker geschud worden dan zullen zij Bouterse zelfs van zijn stoel weghalen tenzij de militairen al klaar staan om WEER te gaan schieten op het volk.

  Triest en nogmaals triest. Ik snap die kudde achter Bouterse helemaal niet!!!


  Maak melding

 21. Henk Molenaar,je kent de wet toch zo goed,maar ik hoor je niks zeggen over de setup drugs zaak van de ned justitie tegen bouterse waar de officier v justitie meineed gepleegd heeft..Spong weet ook meer van deze zaak met de belgische krimineel.die is gaan praten,,..JIJ NU.


  Maak melding

 22. ROY,Jij gaat politiek bedrijven met voedsel paketten,net als SOMO,en NED,..geven ,maar als je niet doet wat ik zeg..terug geven.chantage politiek.jou denken is precies als de kolonisator !


  Maak melding

 23. Ik heb iets van deze natte droom gelezen. laat ik er 2 punten uit de financiële paragraaf bij halen.

  1) de regering verwacht dat de (ver)nieuw(d)e goud overeenkomsten de komende 1 tot 2 jaar veel extra opbrengsten gaan op leveren:

  Onzin:
  Het investeringsprogramma van IAM Gold is vertraagd en er is niets ingebracht door de staat dus er veranderd niets of wel de Venetiaan overeenkomst is nog gewoon van toepassing. Ofwel geen IAM Gold brengt niets extra’s behoudens de effecten van de goudprijs. Het laatste is nog steeds een forse min.

  De deal met SURGold kost de komende jaren slechts geld. Zie de prognoses van Staatsolie dat de komende jaren het hoofd nauwelijks boven water kan houden.
  Het meer en deel van de inkomsten blijft tot 2018 binnen SURGold. Daarna zal er sprake kunnen zijn van winstuitkering. Voor die tijd zijn de financieringslasten voor Staatsolie en neemt daar de winst en de staatinkomsten dramatisch af.

  2) De overname van Suralco moet zal naar verwachting leiden tot een stevige besparing op de inkoop van elektriciteit. Allereerst wordt de prijs waar voor Brokopondo elektriciteit kan gaan produceren bepaald door de overname prijs die betaald moet gaan worden (is nu onbekend). Niemand kan nu een zinnig woord zeggen over deze natte wind.
  Gezien het gat dat er bij EBS kan niemand spreken van besparingen maar van minder verlies indien de verkoopprijs niet stevig omhoog gaat.

  Duidelijk een programma waarin met woorden als “verwacht”, “kan”, “zal” elke harde belofte verbloemen en veel “Wensdenken” de realiteit genegeerd wordt.

  Of toch niet.
  Voor de goede lezer staat er regelmatig in dat de regering gefaald heeft.


  Maak melding

 24. l’Histoire se repête! Het Surinaamse volk heeft in de afgelopen dertig jaar geen moer geleerd! Kijk maar eens op YouTube Suriname 1975-1982 en het zal schrikbarend duidelijk worden dat er niets is veranderd.


  Maak melding

 25. @RobG
  Allereerst wel een beetje laat en onzeker om nu pas een programma te presenteren.

  Ik hoop dat u het gelezen heeft. Ik een stukje (financiële deel). Het is niet om blij van te worden.
  Ik raad u ook aan de sheets van Caldeira van VES debat te downloaden en deze te lezen. Als u eerllijk waarneemt zult u zien dat Caldeira heel wat creativiteit uit de kast heeft gehaald om de prestaties van de regering Venetiaan te verbloemen en dat het hem niet gelukt is.
  De reële welvaartsstijging onder de regeringen Venetiaan 800% resp. 500% hoger dan onder die van Bouterse Amereeli.

  Beste ROBG het zijn niet mijn getallen maar die van de NDP vertegenwoordiger in het VES debat.


  Maak melding

 26. @printa
  ik zeg niet wat ik denk maar denk wat ik zeg…

  de tyd toen de paarse rioolratten met de dood in hun ogen zaten te wachten op de goed gevulde pakketten uit Holland zijn ze vergeten.
  De tyd dat ze hun reet niet behoorlijk konden afvegen zijn ze ook vergeten. Ze zijn ook vergeten dat ze soft dronken uit jampotglazen, plastic zakjes en of glazen waaruit zelfs en hond niet uit zou drinken. Toen waren de mensen wel goed uit Ned…

  Maar ik durf te wedden dat jij de bewuste tijd niet direct heb meegemaakt want toen rende je nog in je blote hol achter een hoepel…

  Ik blijf het herhalen dat een ieder die deze veelvuldige moordenaar adoreert een hond is die ziekelijk gedrag vertoont en NIET te genezen is.

  Elk normaal weldenkend mens kiest GEEN moordenaar, drugsdealer en of een ongeletterde hond die ziekelijk gedrag vertoont.
  Elk normaal weldenkend mens is opgegroeid met normen en waarden, dit zijn ONGESCHREVEN regels…

  Printa, jij bent NIET te genezen..


  Maak melding

 27. De economische gedachte is dat laten we geld uitgeven dan komt dat geld toch weer terug in de staatskas, dan kunnen we het weer uitgeven, het komt weer terug en zo gaat het door. Op zich een waterdichte redenering…….indien iedereen het spel zou meespelen.


  Maak melding

 28. @ Rob G,

  Hoe verklaar je dan de steeds stijgende brandstofprijzen in Suriname? En sinds wanneer houdt de regering de hand op de knip? Pas nadat duidelijk was dat de staatskas leeg was, dus een paar maanden geleden. Nogmaals, die ratingbureaus zeggen mij niets. BB- is nu niet bepaald een gunstige rating, maar dat zie jij waarschijnlijk anders. Dit zeggen de ratingbureaus in een begeleidend memorandum:

  Een verslechtering kan optreden door: het niet terugdringen van fiscale tekorten; toenemende financieringsbeperkingen voor de overheid; verdere afname van de internationale reserves en aanhoudende druk op de SRD, met als gevolg een stijging van het risico van macro-economische instabiliteit; langdurige electorale of institutionele onzekerheid, waardoor het vertrouwen in het beleid afneemt; sterke terugval in de mijnbouwproductie of een sterke daling in de grondstofprijzen, met significante implicaties voor de staatsfinanciën en betalingsbalans.

  Ik zou hier niet vrolijk van worden, maar als jij dat wel bent is dat je goed recht.


  Maak melding

 29. RobG “Als de economie eenmaal aantrekt zal Suriname meer inkomsten krijgen voor haar grondstoffen en overige producten.Daarnaast zal de import van diverse benzinesoorten afnemen waardoor Suriname minder betalingensverplichtingen krijgt aan het buitenland voor zal aan het buitenland minder worden.”

  En als mij tante een tolly had was het mijn oom geweest…..


  Maak melding

 30. printa
  Henk Molenaar,je kent de wet toch zo goed,maar ik hoor je niks zeggen over de setup drugs zaak van de ned justitie tegen bouterse waar de officier v justitie meineed gepleegd heeft..Spong weet ook meer van deze zaak met de belgische krimineel.die is gaan praten,,..JIJ NU.

  Gaap…..

  blaka bakra
  @ Printa,

  Ik wilde nog reageren op je laatste posting, maar tegenover zoveel domheid kan ik niet op!

  Ik sluit mij hierbij aan.

  Je bent te dom voor woorden. Een typische Paarse Kakkerlak


  Maak melding

 31. De Beste van de Besten: Hij komt nog niet eruit nog lang niet nog lang niet. Hij komt er niet nog uit want moeder is niet thuis.
  Ma na hiep hiep hiep!

  1 Result for search Dino Bouterse

  DINO DELANO BOUTERSE
  Register Number: 92082-054
  Age: 42
  Race: White
  Sex: Male
  Located at: Yazoo City Medium FCI
  Release Date: 10/26/2027


  Maak melding

 32. voor DDB/paarse praupers geldt:

  De nieuwe kleren van de keizer” of “de kleren van de keizer” een gemeenzaam gebruikte uitdrukking voor een dwaze gewoonte of beslissing, die iedereen afkeurt, maar waartegen niemand protesteert uit angst om tegen het collectief en/of haar leiders in te gaan.

  Voor de meeste politieke partijen in Suriname met de meerderheid aan aanhangers, die na 25 mei 2015 gekozen gaan worden geldt deze bovenstaande uitdrukking niet. Zij hebben het licht gezien en weten dat de koers van Suriname veranderd moet worden. Deze Surinamers willen niet een leven als in Venezuela, Cuba, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Noord – Korea, Libië, Algerije, Syrië, Egypte, Iran, Irak, Haïti, Libanon, Palestina, Beiroet, Afghanistan, Soedan, Tsjaad, Niger, Eritrea, Papoea – Nieuw- Guinea, Griekenland, enz, enz, enz.

  DDB/NDP graatie, tik joe bondroe dai hoepel op, gwai matie Obiang in Equatoriaal Guinee. Joe abi a sroto keba foe Bata. DDB hoepel op!
  DDB sodemieter op!
  A noffo now! Sranan Skeer bakka! Na joe schuld, joe foefoer beest. Smeergelden, smeergelden/Ballast Nedam, Ramon Abraham/ ministerie van OW, a kil bai voor vele miljoenen us-dollar obligaties na staatsolie. maar fa dan? a kil e pai vermogensbelasting? A people no wan trein/tram, diepzeehaven, vierbaansweg naar Brazilië, contractors wan monie, foe pai ding arbeiders, de koersen stijgen. Valuta schaarste, devaluatie van de surinaamse dollar, geen babyvoeding, terwijl je oppo pikin baby, joe moordenaar, crimineel, geen begrotingsdiscipline, geen welvaartsfond, 6 miljard us-dollar schuld, waar staat Suriname, jonge afgestudeerden kunnen geen werk vinden, staatsziekenfonds komt niet van de grond, enz

  People foe sranan oe wiki!
  Suriname gaat zeer moeilijke tijden tegemoet, de koers moet gewijzigd worden, vertrouwen is heel belangrijk en oe bondroe om voor deze verandering te zorgen. NDP moet de knock out krijgen. Gaat u stemmen en geef DDB en de gangsters en NDP de Knock Out!, I believe in Knock Out!

  Alle kracht en macht berust bij u in een democratische rechtsstaat. Leve de grondwet van Suriname, de Trias politica, internationale wetten, mensenrechten, grondrechten, vrijheid, respect, normen en waarden, criminelen horen in de gevangenis thuis, let the sunshine. Stemt op op V7
  V7!,
  Blijf niet thuis, als u niet met de politiek bemoeit, bemoeit de politiek wel met u, gaat u allen daarom stemmen, djie wan Changie. V7!

  Time4Change!
  Chan4Pres1
  Stemt u allen op V7
  V7 da Passie e kon
  V7 foe sit sranangron

  V7 da Passie e kon
  V7 foe sit sranangro
  V7 hee, hee!
  V do tja Changie e kon!

  Stemt u massaal op de V7 kandidaten voor de DNA en de dr- en rr-leden in het hele land

  V7!, V7!, V7!, V7!, V7,V7, V7
  Sranansma oe bondroe en stemt u op V7!
  De koers moet omgebogen worden voor u, uw kinderen en kindskinderen, de toekomst van Suriname.

  Fri!, Fri!, Fri!,
  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  Free At Last, Thank God Mighty We Are Free At LAst

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 33. @sjang! Ben je wel ooit naar school gegaan? En wat voor functie heb je in de maatschappij? Dat een mens zoveel stommiteiten kan uitkramen is gewoon ongelooflijk!! Dams wat ben jij dommmmmmmm!!


  Maak melding

 34. @Printaboy De Decembermassamoord en de
  Moiwana-massamoord hebben niet plaatsgevonden
  onder leiding DD BOUTERSE, maar onder leiding
  van een Sranang Kabouter !!

  Deze kabouter was in de val gelokt !!

  PS : DINO is ook in de val gelokt door Obama !

  Stop met uw Holland-syndroom, Desi is en ZEEUW
  die een staatsgreep pleegde met advies en hulp van
  de Ned Mil Inlichtingendienst, mn Kolonel VALK !

  Het was een ORANJE-coup die Onze Grondwet en
  onze Staat heeft vernietigd !

  Bovendien wilde moordzoon DINO ons land
  VERKOPEN aan de Terroristen van de terreurgroep
  HEZBOLLAH !


  Maak melding

 35. SJANGDATTI-Jurist : RECHTERS moeten naar huis
  kunnen worden gestuurd/ontslagen kunnen worden,
  door de Sranan politici/de minister van justitie !!

  Nieuw NDP-dictatoriaal recht !

  Grondwet niet meer nodig volgens Sjangdatti-jurist !


  Maak melding

 36. @jojo, ik heb van Caldeira en ook van anderen vernomen dat het debat weinig voorstelde. Het gros van de Surinamers weet nog steeds niet wat de bedoeling een debat is. Er is nog een lange weg af te leggen in Suriname.Mensen begrepen helemaal niet waarover het ging. De boe-schreeuwers dachten dat zij het debat voor hun politieke partij hadden gewonnen. Triest, ja ontzettend triest als het gaat om het politiek denkniveau van veel Surinamers. De boe-schreeuwers zijn bij voorbaat de verliezers van de verkiezing van 25 mei a.s.Dit verlies voelen zij reeds nu intuïtief aan

  De lamgeslagen oppositie heeft er alle belang bij om de situatie in Suriname zo negatief mogelijk voor te stellen. Daarmee hopen zij politieke winst uit te slepen. Maar de bevolking van Suriname heeft geen interesse gehad voor het debat omdat in Suriname de politiek personalistisch is ingesteld en niet op ideologische basis.

  Als je Santokhi heet weet men direct dat je met een met kunst en vliegwerk ‘gemaakte ‘ volksvriend te maken heb. Er is geen uitstraling bij die gozer, terwijl men van Bouterse weet dat het een man is met charisma, een persoonlijk uitstraling die ook zijn best doet om het welvaart van het volk te verhogen.


  Maak melding

 37. Ach wat!Sjang is pahgla koetta.Net als de ene die vlak voor het half acht journaal op stvs VREDE en HARMONIE komt prediken maar onderwijl zijn foetoe boi’s de straat opstuurt om anders denkende te molesteren.


  Maak melding

 38. Sjang@

  Omg hoe kan jij zo dom zijn
  ik zie jou in een vieze krot wonen.
  dus vraag ik mij af hoe kom jij aan een pc
  laptop of een smart phone in je vieze krot,of zit je bij de buren
  of in een cyber je posting te plaatsen proto type van een dommie

  laat me


  Maak melding

 39. @ROBBX-Massa-Moordenaar-vereerder : de MEGA-
  staatsschuld staat vast, ZES MILJARD !

  Wereldeconomie zal aantrekken en dan verdient
  Sranang meer ?
  Bauxiet levert voorlopig de eerste jaren niets op !
  Goudproductie zal niet groeien, plannen moeten nog
  worden omgezet in echte bedrijfsactiviteiten, zal enkele
  jaren duren. Levert voorlopig geen winsten op voor
  Sranan !
  Olie levert wel wat op, doch DESI heeft al Van Tevoren
  gelden weggehaald bij Staatsolie, zogenaamd een
  voorschot op inkomsten in 2015.

  Bouta toont niet aan uit welke sectoren hij precies de
  extra staatsinkomsten verwacht ! Een zwaktebod !

  Suriname koerst naar DEVALUATIE ! Tot nog toe
  weigert Desi echter de uitgaven drastisch te drukken :
  verhoogt uitkeringen
  verhoogt kinderbijslag
  Start nieuwe sociale projecten, sociaal stelsel
  Start nieuw zorgstelsel
  Neemt honderden nieuwe ambtenaren in dienst

  TERWIJL opa Desi weet dat de staatskas LEEG is
  en dat er NDP-begrotingstekort is van ruim ZES MILJARD !!

  Er is tijdig gewaarschuwd voor daling van de staats-
  inkomsten, echter DESI loopt achter verkeerde
  adviseurs aan en is ONDESKUNDIG !

  De MEGA-stijging van de staatsuitgaven voor
  betaling van ONRENDABELE en
  ONPRODUCTIEVE is zaken, is een crime !

  Dusss… nieuwe INKOMSTEN no e kome !!

  DESI zit op de MEGA-Devaluatie-lijn !

  Amnestie interesseert DESI, NIET het welzijn van
  Sranang en haar bevolking !

  PS : Desi denkt dat het Staatstekort na 25 mei
  plotseling zal VERDWIJNEN !


  Maak melding

 40. @ROBG
  Wat Caldeira vindt van een Debat waar aan zijn bijdrage meer dan discutabel was vind ik niet belangrijk. Net zoals het onvolwassen gedrag van voor en tegenstanders.

  Caldeira geeft in zijn Sheets aan dat de prestaties van de Vorige regering veel beter waren dan deze regering ondanks het gegeven dat hij veel delen in de Schema’s niet eerlijk ingevuld had zoals positieve trends onder de vorige regering.
  U reageert niet op de gepresenteerde getallen.

  Voeg er qua input van Caldeira ook nog eens diens wan reactie dat Suriname internationaal minder zou scoren omdat men de Engelse taal onvoldoende machtig zou zijn. Begrijpt u niet dat Cadeira de regering en de governor van de centrale bank diskwalificeert met een dergelijke uitlating.

  Laat de getallen spreken. Bouterse zou een boek met prestatie presenteren van 900 pagina’s. In het partij programma (copy paste) staan genoeg pagina’s die aangeven dat er niets gepresteerd is. Geen nieuwe verdien capaciteit, geen echte investeringen maar wel veel nieuwe ambtenaren.

  Het NDP programma is een RAASKAL programma van een hoog wensdenk gehalte.

  Ik zie echt wel de noodzaak van nieuwe politiek en de noodzaak afscheid te nemen van het clientisme. V7 nog NDP zijn instaat daar voldoende afstand van te nemen.
  Ik hoop daarom dat een toekomstige regering afhankelijk wordt van een stevige DOE fraktie. Laat Breeveld maar proberen het fatsoenlijk te houden. Ik ben van 1 ding overtuigd dat Breeveld wel de discussie met de DNA aan zal gaan als het parlement hem ter verantwoording roept.

  Ik hoop dat u kunt onderschrijven dat een ongefundeerde aantijging van de Minister van SOZAVO zonder inhoud en zonder excuus een zeer slechte zaak is voor een regeringsleider. Wie kan er nog samenwerken met een president die op deze wijze zijn eigen afgang organiseert. In elk normaal land zou de partij direct afscheid nemen na een dergelijk blunder. De regering zou zelfs na de verkiezingen naar huis gestuurd moeten worden na een dergelijke aantijging of moeten weigeren met een dergelijke president samen te werken.


  Maak melding

 41. @ Sjang,

  Nog vijf jaar erbij en je kan de eigen stront vreten. Dat kan nooit veel zijn, want er zal niets meer te eten zijn. Maar ja. kakkerlakken kunnen ook veertig dagen zonder eten.


  Maak melding

 42. Niet lullen en klagen! Waarom komen jullie nu huilen. De sowmas hebben zich verrijkt en slapen op een gouden bed. Nu dat er verkiezingen komen gaat iedereen zijn eigen hagje proberen te redden . A kis oen mooi, jullie willen bouta hebben toch. Nu dat hij het land naar de klote heeft geholpen wijzen jullue de vinger naar hem. Typisch surinamees , geeft ze wat geld en ze verkopen hun eigen moeder!


  Maak melding

 43. @jojo,

  Dat Caldeira in zijn sheets aangeeft dat de vorige regering meer heeft gepresteerd daar geloof ik echt niet in. De oppositie zal altijd proberen om het gelijk aan haar kant te krijgen en men zal van alles doen om de cijfers van de regering te de-interpreteren en om de eigen zienswijze beter voor te stellen.

  Caldeira vertelde in een interview dat hij maar weinig tijd kreeg om zijn documentatie goed te presenteren.Hij kreeg weinig ruimte om zijn verhaal goed uit de doeken te doen omdat hij telkens het spreken onmogelijk werd gemaakt. Caldeira stelde zich professioneel op terwijl de andere kant een puinhoop van het debat maakte en de debatleiding greep niet in.

  Zo zijn er meer van dat soort uitspraken dat Caldeira toegaf dat Abrahams werd vervangen vanwege zijn corruptieve handelingen. Ook dit verhaal is een verzinsel. Abrahams werd vervangen omdat hij eindverantwoordelijke was op O&W en ook omdat hij blindelings vertrouwde op de deskundigheid van ambtenaren en daardoor minder greep kreeg op het uitgaven patroon. Hij had m.a.w. als een pitbull moeten waken over de diverse budgetten binnen de begroting van Openbare Werken.

  Ik wacht de verkiezingsresultaten van 25 mei a.s. af en het kiezersvolk moet beslissen. Als de regering het goed heeft gedaan zal zij de gewenste beloning krijgen voor haar arbeid.


  Maak melding

 44. @ROBG
  U wilt geen nota nemen van de informatie zoals op de website van de NDP gepresenteerd.
  Ik voeg de link in en verwijs u naar de laatste regel van sheet 7

  http://ndpsuriname.com/wp-content/uploads/2015/05/NDP-VES-debat-13mei2015.pdf

  hier staat vermeld onder Reele Welvaartsstijging:
  periode 2001-2005 gemiddeld 8%
  periode 2005-2010 gemiddeld 5%
  Periode 2010-2014 gemiddeld 1%.

  Voeg daar aan toe een aantal elementaire verschrijvingen van de heel Caldeira ten nadele van de regering Venetiaan en elk eerlijk mens zal moeten vaststellen dat de vorige regering het aanzienlijk beter gedaan heeft dan de huidige.

  Het zijn niet mijn Sheets, het zijn niet de Sheets van de Oppositie het zijn de Sheets van de NDP deskundige.
  Een deskundige die wellicht terrecht boe geroep overzich afriep vanwege een wel heel erg rare weergave van feiten. Neem als voorbeeld dat bij de vorige regering in de periode tot 2010 de reserves afgenomen zouden zijn.
  Neem als voorbeeld het verzwijgen dat de vermelde groei groot en deel op basis van inflatie gebaseerd is. Groei de weggevaagd wordt als er weer een devaluatie noodzakelijk wordt.

  Kijk eens naar de type fouten bij de percentage van de staatsschuld (sterke afname onder Venetiaan) en enorme marge tussen schuld en leenplafond.
  Iedereen die kan nadenken en rekenen ziet de valse vlag die Cadeira presenteert. Dan gaat het niet om oppositie of coalitie maar gewoon over eerlijkheid met getallen.


  Maak melding

 45. Opa DESI : Wij nemen genoegen met een MEGA-
  staatsschuld van ZES MILJARD !

  Geef mij nog VIJF en ik zorg voor een staatsschuld
  van TWAALF MILJARD !! Monnie de, no problem !

  PLUS : Ik VERSLIND de ALLE Goud- en Deviezen-
  reserves !
  Wij NDP kunnen het land draaien ZONDER IMPORTEN !

  Wij NDPers kunnen ALLES zelf produceren !!

  PS :Daarom zijn wij ook de grootste leverancier ter
  wereld van WITTE POEDERSUIKER !!!


  Maak melding

 46. …..en ook omdat hij (Abrahams) blindelings vertrouwde op de deskundigheid van ambtenaren en daardoor minder greep kreeg op het uitgaven patroon. Aldus RobG.

  Als we dit mogen geloven dan komt het idee van het pimpen van zijn prive voertuig en zijn toilet niet van Abrahams, maar van de deskundigheid van zijn ambtenaren. Lijkt mij een heel erg sterk indianenverhaal.


  Maak melding

 47. Nadat al eerder de schatkist TWEE KEER is
  LEEGGEROOFD door Clan-Desi ,

  Nu EERSTE VIJF JAAR : Staatsschuld van ZES MILJARD
  plus HALVERING Reserves Sranang !

  Planning voor TWEEDE VIJF jaar : TWAALF MILJARD
  Staatsschuld en
  Reserves Sranang GEHEEL VERDWENEN !!

  PS : BANKBILJETTENDRUKKERIJ-DESI !!
  WIJ DEKKEN AL UW UITGAVEN/SCHULDEN
  IN ZEER KORTE TIJD ! TIME IS MONEY !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.