Minister Amafo weerlegt beschuldigingen Bouterse

22

PARAMARIBO, 19 mei – “Wij zijn tot nu toe bezig met de uitbetaling van de algemene kinderbijslag in alle districten.” Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Het is dus niet terecht dat zij door president Desiré Bouterse aan de schandpaal is genageld. Amafo speelt geen politieke spelletjes.

Het tegendeel beweerde het staatshoofd wel eerder. Tijdens een publieke bijeenkomst van zijn politieke partij NDP betichtte hij Amafo van willekeur. Ze zou in het binnenland alleen maar uitbetalen aan personen en dorpen die haar politieke partij aanhangen. Ook zou het geld aan andere zaken zijn besteed. “Ik ken mijn verantwoordelijkheid en heb de middelen niet verkeerd aangewend”, zei Amafo tijdens een persconferentie.

Het is ook niet waar dat het geld al op is en dat het ministerie van Financiën nog een keer moest storten. Er is geen cent extra gegeven. Op drie maart is geld gestort voor een heel jaar kinderbijslag. Dat de uitbetaling tot nog toe loopt, is een kwestie van procedure. “Pas wanneer het geld is gestort, maken wij bekend dat de kinderbijslag uitbetaald zal worden. Pas dan ook kunnen de nodige voorbereidingen getroffen worden”, aldus Amafo.


22 REACTIES

 1. Bouterse heeft wel eens vaker beschuldigingen geuit die onterecht waren. (Zie de geschiedenis vanaf 1979). Toen liep het niet zo goed af voor de beschuldigden.


  Maak melding

 2. Het tegendeel beweerde het staatshoofd wel eerder. Tijdens een publieke bijeenkomst van zijn politieke partij NDP betichtte hij Amafo van willekeur.

  Hij heft kennelijk, alvorens zijn toespeling te houden, zich enige moed ingesnoven en gedronken.
  Anders kun je het niet verklaren dat een gesprek nodig was tenzij hij volledig in de steek is gelaten door zijn minister van Financiën.

  Maar ja, zo vlak voor de verkiezing zeg je maar wat om de ontvangers van sociale steun wederom aan te geven dat hij dit in werking heeft gezet.
  En zeg nou eerlijk wie / welk deel van de bevolking heeft de kinderbijslag het hardst nodig. Zijn dat de rijken of de armen zijn dat de geschoolde of niet geschoolde zijn dat de één ouder gezinnen of de twee ouder gezinnen.


  Maak melding

 3. Maar wat probeert amafo te vertellen dan, ik kan uit het stukje niet opmaken wat precies de reden is . Het enige wat ik kan opmaken is , Oeng no lul , mi e doe sang mi wanni!


  Maak melding

 4. Het land is skeer, monetaire reserves en goudvoorraden nemen hard af. Toeslagen, pensioenen, subsidies en ziekenhuisverrichtingen worden niet of te laat uitbetaald. Ambtenaren, ziekenhuispersoneel en leveranciers van de overheid worden structureel te laat uitbetaald. In tussen heeft Bouterse wel tijd voor een feestje in Saramacca. De bekende Njang, Dringie en Priserie (NDP) syndroom geeft weer eens toegeslagen.

  ————————————————————————————

  Honderden auto’s rijden in een lange stoet achter de soundtruck waarin NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft plaatsgenomen. Rond kwart voor drie kwam Bouterse aan bij de rotonde te Jarikaba. Daar werd hij opgewacht door enthousiaste NDP’ers.

  Vanuit Jarikaba ging de stoet over de vijfde rijweg, via de Oost-Westverbinding richting Groningen. Hoewel de politie aanwezig is om de ‘meet the people campagne’ te begeleiden, halen velen links en rechts in om zo dicht mogelijk bij de kopgroep te kunnen rijden. Op de weg ontstond hierdoor een grote chaos.

  De NDP-voorzitter doet alle vijf ressorten van Saramacca aan. “Wij hebben diverse ‘hotspots’ waar de voorzitter de mensen toespreekt”, vertelt de voorzitter van NDP-jongeren Saramacca, Orpheo Ngadiman, aan Starnieuws. Bij de brug over de Saramaccarivier bij Monkshoop heeft Bouterse de mensen toegesproken. Hierna is de colonne richting Tijgerkreek en Calcutta vertrokken. Binnendoor via Damboengton wordt Groningen aangedaan. Uiteindelijk komt de caravan terug naar Jarikaba.


  Maak melding

 5. Sama na lee mofoe now now?
  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, Bouterse die als een ka pasi graait uit s’landskas denkt dat anderen dat ook doen en vertrouwt niemand om zich heen.
  Ik kan zijn reactie wel begrijpen, het zit in zijn genen, van het weinige dat nog rest, dacht hij alsnog zijn slag te kunnen slaan.
  Alice heeft haar lessen uit de vorige regeringsperiode geleerd. Bika fa no fa, Te worong beti joe………..


  Maak melding

 6. Ik blijf erbij dat Suriname verder bestuurt moet worden door creolen, zoals het nu al gaat.

  Zoals Misiekaba zei: get ready for the next Dubai! en zoals ik zeg, men zal zo goed kunnen leven als in Nederland, en mensen gaan zoveel kunnen eten dat ie no man kan poepe moro.

  Het bovenstaande is natuurlijk een grap he. Het is soso Banaba.


  Maak melding

 7. Waar is mijn vriend Big-Bravo is hij soms van de aardbol verdwenen of speelt hij mee met bouterse, ik hoor niets meer van hem of is hij monddood.


  Maak melding

 8. Raar.
  Allereerst blijkt niemand te kunnen rekenen. SRD 32 mio is heel iets anders dan SRD 28,8 mio.
  Wellicht heeft de president 10% handling charges in gehouden.

  Tevens is 63.000 van 84.000 geen 85% maar minder dan 80%.
  Ook is het uitbetaalde SRD 23 mio geen 85% van SRD 28.8 mio maar ook minder dan 80%.
  Met hoofdrekenen zie je dat direct.

  Wat nog meer stuitend is dat de pertinente onwaarheden die de president (hij stond er duidelijk als president) op een podium naar de menigte krijst niet terug genomen worden als ze inhoudelijk weerlegd worden.

  Wat ook raar is dat de beschuldgde partijen geen excuses eisen. Het geen te denken geeft over de wijze waarop het verhelderende overleg gevoerd is. INTIMIDEREND????????

  Wat onduidelijk blijft is over welke AKB het nu gaat. De minister geeft aan in 1 maal het hele jaar te betalen. Is dat 2014 of is het 2015.

  Niemand schijnt de waarheid te kennen en te willen weten.


  Maak melding

 9. Zij die weigeren vooral als ‘ Leider’ aan Zelfreflectie te doen….kunnen nooit als goed voorbeeld dienen voor hun omgeving en de wereld.

  Ook jongeren dienen begeleid te worden door
  oprechte ‘ leiders’.
  De wereld verbeteren begint bij de mens zelf!

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 10. Weerleggen, me Neussss!
  Die verjaardagsuitgaven op konto van de staat konden ook niet worden weerlegd. In de praktijk worden de mensen inderdaad geconfronteerd met allerlei niet ter zake doende kruisverhoren alvorens te kunnen beschikken over hun rechtmatig aandeel.


  Maak melding

 11. Wie rijden er rond in blauw gekentekende staatsvoertuigen, die voorzien zijn van levensgrote gele vlaggen???? Hoe naief kun je zijn.
  Dat is onkannnnn!


  Maak melding

 12. DDB kan zijn ingie tongo opzetten en so de mieter op!, Goed dat een Aboper met zijn tongval/stemkleur gezegd heeft, dat hij moet op zo demieteren.

  DDB/NDP graatie!
  DDB en de rovers/gangsters/criminelen graatie!
  DDB en de gangsters die zichzelf familie en naaste vrienden verrijken, graatie!, a srananvolk e pina! a srananvolk skeer!
  DDB en de gangsters bedriegen het volk, strooien het zand in de ogen,
  DDB en de gangsters beloven het volk, luchtkastelen, 18000 woningen, bruggen over de grensrivieren, gouden kerst, Cassavefabriek, voedselschuur van het caribischgebied, trein/tramverbinding van Paramaribo naar Brazilië, Vierbaanweg met fly-over van Paramaribo naar Brazilië, diepzeehaven, enz, enz, DDB is een grote joke brok!, DDB is een rover, crimineel, moordenaar, zie moiwana, zie 8 decembermoorden 1982, enz.

  Sinds 25 februari 1980 tot heden is DDB/NDP 3 keer aan het bewind geweest en telkens als ze aan het bewind zijn Sranan/Srananpeople SKEER!, lege voedselschappen in de winkel, devaluatie van de surinaamse dollar, geen valuta, geen medicijnen, mensen sterven in het ziekenhuis, grote gaten in het verkeer, stroomuitval, geen kwaliteit waterleiding,

  DDB en de gangsters moes foe so- de- mie- ter op! (ingie accent)

  mi taki: Tik Joe Bondroe, dai hoepel op, je deugniet.nietsnut!

  Time4Chan(ge)!
  V7 e kon djie wan betre Sranan!
  Fri!, Fri!, Fri!, Sranankondre Kon Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  Free At Last, Thank God Mighty We Are Free At Last

  – Leve V7
  – Leve de democratische rechtsstaat
  – Leve de grondwet van de republiek Suriname
  – Leve Internationale verdragen, cq mensenrechten
  – Leve het Surinaamse Volk

  EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT
  ZAL MEER DAN LIJF EN GOED VERLIEZEN
  DAN DOOFT HET LICHT…’

  zie Cuba, Venezuela, Zimbabwe, moslimlanden/ Libië, Syrië, Egypte, Iran, Irak, enz, Noord-Korea, Equatoriaal Guinee, enz. landen zonder mensenrechten, geen grondwet, geen vrijheid, geen mensenrechten, geen grondrechten, enz, armoede bij het totale volk en de dictators, familie en vrienden zijn stinkend rijk.

  Als het Surinaamse volk niet ziet wat erin Suriname gebeurt en DDB/NDP en de gangsters niet op sodemietert op 25 mei 2015, zullen ze het merken. Zie Venezuela, Cuba, moslimlanden, Noord-Korea, enz.
  Het Surinaamse volk hoef geen genoegen te nemen met linzensoep, koek en sopie op het onafhankelijkheidsplein en als ze naar huis gaan din bere e bari!

  Het Surinaamse volk hoeft geen armoede te lijden.
  DDB na armoede, DDB na armoede, DDB na armoede!
  sodemieter op!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 13. Minister Amafo is niet helemaal duidelik.
  Ze zegt in het filmpje dat ze op 10 maart geld heeft overgemaakt naar de mensen.
  Dat gebeurd maandelijks.
  Dus op 10 maart weer. en op 10 mei weer.

  Ze had aan moeten geven waarom maar 85 % van de mensen geld hebben ontvangen.

  Verder had ze aan moeten geven Hoeveel mensen op 10 april geld hadden ontvangen.
  En verder aangeven war de ( hardnekkige) knelpunten zitten en wat ze araan gaat doen.
  Hoeveel mensen hebben op 10 mei geld ontvangen?

  Ze mag mij als adviseur in dienst nemen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. sleep hem gewoon voor de rechter,dan weet hij hoe het spel gespeeld moet worden..

  snel recht wel te verstaan en z.s.m.,voor 25 mei a.s..


  Maak melding

 15. Opnieuw zonder fouten.

  Minister Amafo is niet duidelijk.
  Ze zegt in het filmpje dat ze op 10 maart geld heeft overgemaakt naar de mensen.
  Dat gebeurd maandelijks.
  Dus op 10 april weer..En op 10 mei weer.

  Ze had aan moeten geven waarom maar 85 % van de mensen geld hebben ontvangen.
  En betreffende welke maand.

  Verder had ze aan moeten geven hoeveel mensen op 10 april geld hadden ontvangen.
  En verder aangeven waar de ( hardnekkige) knelpunten zitten en wat ze er aan gaat doen.
  Hoeveel mensen hebben op 10 mei geld ontvangen?

  Ze mag mij als adviseur in dienst nemen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 16. Ik zwak argument van Amafo, zij had moeten zeggen dat Bouterse liegt. En dat zij opstapt want zij wil meer samen werken met een onbetrouwbare sharlatan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.