Dubbel platina voor Kenny B tijdens albumpresentatie

5

Afgelopen zondagavond kreeg zanger Kenny B in een uitverkochte Amsterdamse Melkweg uit handen van Jörgen Raymann een dubbel platina plaat voor zijn superhit ‘Parijs’. Minder dan twee maanden geleden verscheen dit nummer bij Top Notch en vanaf heden is zijn album ‘Kenny B’ verkrijgbaar. Parijs staat nu al vijf weken op 1 in de Single Top 100, Top 50 en Top 40. Ook in Suriname hebben ‘Parijs’ en voorganger ‘Als Je Gaat’ de eerste positie in de singles chart bereikt.

Na dertien nummer 1 hits in Suriname is nu ook Nederland massaal gevallen voor de zanger en zijn hit ‘Parijs’. Kenny B is de eerste Nederlandse artiest die meer dan een miljoen Spotify streams in één week tijd wist te behalen. Hij verscheen zelfs in de Wereldwijde Viral Top 50 van het streaming platform. Inmiddels heeft Kenny daar meer dan zeven miljoen streams behaald. Op Youtube is de video ruim over de vijf miljoen views heen.

Parijs staat op alle playlist van de landelijke radiostations. Het nummer is al geparodieerd in het Amsterdams, Rotterdams, Tilburgs, Haags en in het Antwerps. In Belgie staat het nu ook te beginnen voor Kenny B. Daar hebben MNM en Q Music ‘Parijs’ toegevoegd aan hun playlist.

Kenny B was zondag met zijn band in de Melkweg voor de presentatie van zijn nieuwe album Kenny B. Op dit album staat tevens het nummer ‘Jij Bent de Liefde’ wat in de versie van Guus Meeuwis in de top 10 staat van de iTunes Singles Chart. Op 15 mei verscheen bij Top Notch het album ‘Kenny B’ met daarop zowel ‘Parijs’ als vorige single ‘Als Je Gaat’.


5 REACTIES

 1. Persoonljk vind ik de nederlandse liedjes van Kenny B minder.
  Geweldig vind ik het succes gescoord.Keep on bro.
  Mi na ding sranang puku fu Kenny B.


  Maak melding

 2. Fantastisch man.

  19 mei 2015, 17:54 (telegraaf.nl)
  Politiek verleden niet in muziek Kenny B.

  Kenny B. voert al een maand de Nederlandse hitlijst aan met zijn single Parijs, die inmiddels dubbel platina is.
  Een opmerkelijk succes voor de 53-jarige Surinaamse veteraan, die in het verleden politiek actief was in zijn geboorteland en tussen 1989 en 1991 de vredesonderhandelingen leidde tussen Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk tijdens de Binnenlandse Oorlog.

  Als muzikant houdt Kenneth Bron zich verre van politiek:
  “Het geeft een enorm goed gevoel om mensen blij te maken met muziek”, zegt hij tegen FaceCulture.

  Kenny B. presenteerde zijn eerste Nederlandstalige album in de Amsterdamse Melkweg.
  De Surinamer vestigde zich in 1991 in Nederland en is sindsdien actief als muzikant. In Suriname is hij al jaren succesvol en scoorde hij vele hits.
  “Als je als geboren Surinamer bijna de grootste artiest van je land bent, is dat al veel”, vertelt Bron nu.
  “Mijn aspiraties waren niet veel groter. Een beetje internationaal succes zou leuk zijn, maar Nederland had ik niet echt in het vizier.”


  Maak melding

 3. Kenneth, je had Nederland niet in het vizier, maar omgekeerd wel. Zo zie je dat Nederland kwaliteit weet te waarderen.
  Goed gedaan, bro, keep up the good work! Gefeliciteerd.


  Maak melding

 4. Ik vind het een mooie hit van die Zanger uit Suriname.Het is tot nu toe de beste.Als Surinamer ben ik trots op die man.Alleen moet hij nooit in de politiek gaan.Dat is mijn advies aan hem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.