Somohardjo: eenzaam NDP gaat zetels verliezen

28

PARAMARIBO, 18 mei – “Het stoort mij als mensen zeggen dat de NDP dertig parlementszetels haalt.” Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. In Suriname zijn er maar een en vijftig zetels te behalen wat betreft het parlement.

Het is logisch bekeken dat de politieke partij van Bouterse meer haalt dan ze ooit heeft gekund. “Toen de NDP in topvorm verkeerde, binnen de Mega Combinatie, kwamen ze op drie en twintig. Nu zijn ze alleen. Hoe haal je dan dertig, de NDP alleen gaat zetels verliezen”, zei Somohardjo tijdens een massameeting van V7 in Coronie. Toch is het oppassen geblazen.
De machtsstrijd is veel ingewikkelder.

Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. “Het gaat niet zozeer om het parlement, maar om de regionale raden. Geen enkele partij zal in staat zijn vier en dertig zetels te halen (nodig om de president te kiezen in het parlement). Nu al wordt geld geboden”, aldus Somohardjo. Met andere V7-leiders beloofde hij ontwikkeling voor Coronie. Suriname’s kleinste district heeft veel potentie, maar is stiefmoederlijk behandeld.

28 REACTIES

 1. ALs de vos zijn passie preekt, boer let op je kippen. De chekre chekre paje is een rat van eerste rang orde. Dankzij deze landverrader is de amnestiewet getekend.


  Maak melding

 2. @Tune, je weet niet waar je het over hebt. Weet je wel wat een landverrader is ? Van een landverrader is o.a. sprake indien deze zijn/haar diensten aan de vijand aanbiedt. Aan welke vijand bood hij zijn diensten aan ?
  Ik meen dat juist Bouterse aan landverraad doet door Suriname in de verkoop te doen aan Canada, India en China. Suriname is in dat opzichte de grootste prostitutie en Bouterse de grootste pooier. Zo nu jij weer.


  Maak melding

 3. Wie neemt nou de woorden van de onbetrouwbare en incapabele Soemodihardjo serieus……………..? Incompetent gedrag is het unieke handelsmerk va Soemodihardjo. Deze man weet exact op welk moment hij moet liegen om er voordeel uit te halen.

  Met dit soort praktijken stootte hij zijn hoofd in de samenwerking met de NDP…………………………….De NDP is niet gediend van dit soort laag bij de grond praktijken. Maar geloof me. Soemodihardjo heeft Santokhi in zijn broekzak. Santokhi kan geen kant op omdat hij als politieagent weet dat hij met een grootste politieke boef en grootste politieke oplichter van Suriname te maken heeft.

  Santokhi heeft deze onbetrouwbare schepsel nodig om stemmen binnen te halen. Maar we weten ook dat Soemodihardjo op zijn zwakst is als hij in de oppositiebaken zit. De man kan daar niet tegen.Het effect is bijna traumatisch voor hem e hij ka da iet goed fuctioeren.. Maar het zal deze Soemodihardjo zijn die straks na 25 mei lief gaat doen naar de NDP om regeermacht te krijgen.


  Maak melding

 4. Een rat blijft een rat en dat is djoempo foetoe somo dikromo waar vreten is zal je hem zeker vinden maar nogmaals de n.d.p. heeft hem niet nodig. Mocht het zo zijn dan is het om Ocer toiletten schoon te houden. Brunswijk of de abop is ook een gepasseerd station en gelukkig ook.


  Maak melding

 5. “Hoe denk je dertig zetels te halen”?

  Door simpelweg te sjoemelen.
  Deze regering is in de afgelopen vijf jaar nooit transparant geweest, waarom nu wel?
  Plots zijn ze het braafste jongetje van de klas en doen ze nu alles volgens de regels, whahahahahahaa

  Hou die ‘zielige arme sloebers’ voor de gek, ze weten niet beter, het is ze vergeven.
  Hun denkvermogen is bewust ‘klein’ gehouden door die paarsen.

  Eens zullen hun achter achter kleinkinderen verhaal komen halen…


  Maak melding

 6. De eerste klas opportunist heeft het mogelijk bij het rechte eind, en dat is natuurlijk moeilijk te verkroppen als NDP adept, gezien de reacties hier, en worden er weer allemaal zaken bijgehaald verpakt in prietpraat om waar het omgaat te verdoezelen


  Maak melding

 7. ai mi gado ,ze allemaal een pot nat van aaron tot bouta the shame old shit ze vertellen en beloven heel wat maar niks doen ze eigen belang


  Maak melding

 8. De verkiezingen van maandag, 15 mei 2015 kunnen het beste zoveel mogelijk eerlijk verlopen, want als de NDP no graatie, o kondre o bozs. Want hoe de vlag voor Suriname economisch bijhangt, veiligheid, ondernemers, investeerders, enz., enz, enz. zal toch dan uiting komen.

  Ie kan kebrie joe granma, maar joe no kan kibrie in koskoso. Het gaat zeer slecht met Suriname op alle gebieden, economisch, financieel, sociaal, enz., enz.

  NDP/DDB moes graatie,
  het water komt Suriname de lippen (=in groot gevaar, in hoge nood)
  NDP/DDB maakt telkens als ze aan de touwtjes trekken in het land, een grote rotzooi van, armoede, ellende, lege winkelschappen, geen medicijnen, schaarste aan valuta, ontwaarding van de Surinaamse dollar, geen investeerders, enz,

  Als het volk kan inzien dat DDB/NDP telkens als die aan de macht is een rotzooi van maakt, dan is het ok en dat ze dan bewust voor Change kiezen!

  Sranansma oe wiki no!?
  Kiest u bewust voor Change
  Kiest u masaal/allen voor V7
  Stemt u op V7!
  Chan4Pres!
  Time4Change!
  Stemt u op V7!
  – Leve het Surinaame volk
  – Leve de democratische rechtsstaat
  – Leve de vrijheid
  – Leve vooruitgang en ontwikkeling
  Stemt u daarom op V7

  Stre Def Stre, Wi no Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 9. Dit volk willen ook geen vooruitgang, vandaar dit stemgedrag, straks gaan deze zelfde paarse kudde dieren buiten staan in de rij voor een broodje en suiker vanwege lege winkels, daarna beseffen ze nog niet hoe ze in die situatie zijn terecht gekomen.


  Maak melding

 10. We horen niks van Brunswijk. Is hij z’n geld aan het tellen of nog steeds z’n bachelorschap aan het vieren? Hij heeft ook z’n geld op zoveel plaatsen verstopt. Bederijfskundig gezien slim noemt hij dat. Bovendien is hij nog een beetje kwaad op z’n achterlopende broeder Desi. Het schijnt dat hij tegen Desi heeft gezegd: je moet me wel bachelor noemen, ie yere no, waarbij Desi gezegd schijnt te hebben, if ie kotie ie pie da me kar you bachelor.


  Maak melding

 11. =Ik zou zeggen laat Bouterse winnen dan zien wij hetzelfde volk de straat op gaan als vele andere landen waar er geen toiletpapier en medicijnen te vinden zijn.

  Zie maar wie de rijken zijn en worden.


  Maak melding

 12. Sommo is een roepende in de woestijn,a mang e piepe.om politiek te overleven,niemand geloofd deze pannekoek meer !..ga iets nuttigs doen.dus geeeeen politiek brada !!,,gwe.


  Maak melding

 13. Stof tot nadenken!

  DDB heeft vele misdaden op zijn kerfstok en hoewel feiten/bewijzen duidelijk aangeven dat hij hiervoor verantwoordelijk is of gedaan heeft, blijft hij dit om lijfsbehoud, te overleven, enz volhouden dat hij er niets mee te maken heeft. DDB wil bij mensen/families, rechtbank/krijgsraad, DNA, gezin, familie, familie van slachtoffer, zijn achterban, enz aangeven dat hij heiliger is dan de Paus.

  Zie hoe ver hij gaat, met zijn spreuk: Neks No Fout. Dit zegt wel meer dan genoeg over wie DDB is. Waarom deze schreeuw van DDB. Ga maar na als deze man slaapt en wat hij allemaal meemaakt in zijn dromen, als al de misdaden in zijn onderbewuste dan naar boven komen. Het zal mij niet verwonderen, dat slapen niet gemakkelijk is en ‘s avonds in zweet en doodsangst wakker worden om na te gaan wat hij allemaal over gedroomd heeft en proberen tot jezelf te komen en verder met je leven te gaan. Deze man moet wel door een hel gaan, gelet op die misdrijven die hij allemaal heeft begaan.

  Zo iemand kan onmogelijk een land leiden en het volk moet uitkijken dat iemand die psygisch dit meemaakt, wel hele rare dingen kan doen en het land in heel grote problemen kan brengen.

  Raar dat psychologen en psychiaters, sociologen nog niets over zeggen, hoe misdadigers zijn en mensen die al de misdaden die ze gepleegd hebben ontkennen of verdrukken en wat de gevolgen ervan kunnen zijn voor zo’n persoon, zijn omgeving, enz. Is zo iemand geschikt om een land te besturen en de hoogste functie toe te vertrouwen?

  Dink a (s)torie. In een normale werksituatie, zijn er pschygologen, die deze persoon of de werkgever een advies geven, dat zo’n werknemer een groot gevaar is voor zichzelf, omgeving en zijn collega en psychiaters zouden een advies geven, die u ook zou kunnen begrijpen. Hoe geschikt is DDB om President van Suriname te zijn gelet op zijn misdaden tegen de menselijkheid?
  Surinamers moeten heel goed opletten, waar ze naar toe willen en goed is voor hun, kinderen, kleinkinderen, de toekomst van het land. Met moet goed luisteren naar uitspraken van DDB en zich afvragen of die normaal zijn. Waarom doet hij deze uitspraken onder bepaalde omstandigheden. Is dit wel goed overwogen, evenwichtig en goed of is zo’n uitspraak om van te schrikken en niet normaal. Surinamers moeten goed kijken wat ze willen en naar toe willlen. Men moet ook goed kijken naar tirannen/dictators in moslimlanden, Noord-Korea met een rare kapsel, Venezuela, Cuba, zimbabwe, vroegere dictator zoals Papa Doc en Baby doc, Idi Amin. Hele rare figuren.

  Time4Change!
  Stemt u bewust voor een evenwichtig persoon, die geen misdaden op zijn geweten heeft.
  Time4Change
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 14. Onbegrijpelijuk dat deze charlatan nog een rol van betekenis heeft in Suriname. Je zou denken dat Surinamers onderhand voor het merendeel goed opgeleid zijn en deze man niet meer lusten. Somohardjo zal Suriname nooit kunnen verheffen.


  Maak melding

 15. Waarom verworden V6, Somo en Soemita, twee paarse besmette misdaadvirussen in de combinatie hebben opgenomen is geen raadsel. Na so deng fredie gi didibri, dat deng go wroko nanaga didibries slijmballen. Velen zullen dan ook vol twijfels stemmen op V7, in de hoop, didibri de macht te ontnemen. Maar didibri is geen didibri als het hem wederom lukt om op de een of andere duivelse wijze toch nog een deel van zijn macht te behouden als president for life. Na werkelijk didibri e regeri na kondre dati so meni twijfel en tweedraxht de onder alle kiezers en volk. Op 25 mei zal men het weten of het Surinaams volk werkleijk zo oliedom is, zoals vele arme Afrikanen, Haïtianen,Venezuelanen en Cubanen. Altijd mi opa nanga oma waarschuw oenoe sinds pikien, nooit foe joe libie dribi wang didibri of verrader.


  Maak melding

 16. RobG “.De NDP is niet gediend van dit soort laag bij de grond praktijken”

  De NDP heeft het uitgevonden en verheven tot partij ideologie.

  RobG: Kruip snel terug in het achterwerk van Bouterse.


  Maak melding

 17. In 2010 was er geen bruine bonen meer te vinden in schappen.
  In mei 2015 wederom hetzelfde probleem geen bruine bonen te vinden. Rara wie heeft al de bruine bonen en zoutvlees opgekocht ¿¿¿¿¿¿¿¿

  Beste mensen zoutvlees en bruine bonen maakt meer kapot dan wat u lief is !!!.

  Opoh yu eye no kantie dong.


  Maak melding

 18. @ROBBY-X Nu babbel jij namens jouw baas de
  LEUGENAAR DESI over Onbetrouwbaarheid en
  Ondeskundigheid van anderen, Bizar !

  AMAFO heeft kinderbijslaggeld WEGGEPIMPT,
  verdient STRAF volgens Opa Desi ! !

  NDP-ABRAKADAMSKI heeft Totaal-JAARBUDGET-
  OW-WEGGEPIMPT, krijgt NIEUWE HOGE FUNKTIE
  met MEGA-SALARIS als STRAF !

  Wij zijn niet in Sranang, wij zijn in de DESI-BANANEN-
  REPUBLIEK !!

  PS : Volgens financieel EXPERT Desi zijn er NIEUWE
  STAATSINKOMSTEN onderweg !
  CONTAINERS met extra bankbiljetten !!

  NEKS NO FOUT, YERE !!!


  Maak melding

 19. Beste ROBG wie staat er meer dan regelmatig te liegen op de podia.

  Is het niet president Bouterse die een minister afgelopen zondag beschuldigde maar liefst SRD 32 mio voor andere zaken gebruikt te hebben dan waar voor deze bedoeld waren.

  Is er niet een dag later reeds duidelijk dat de President uit zijn nek stond te zwammen en zijn eigen regering voor rotte vis had staan uit te maken voor een lokaal electoraal succesje.
  Zie de verklaring van de hand van de Voorlichter van het Kabinet van de President die wel heel erg bakzeil haalt.

  Is het niet telkens zo als deze President uit haalt de feiten steeds anders blijken te zijn. Denk eens aan zijn rechtzaken met een leider van de oppositie.

  Beste ROBG kijk eens naar de feiten die de Governor van de Centrale Bank moet presenteren, Lees de obligatie prospectus van Staatolie en lees het Ontwikkelingsplan van deze regering en luister vooral met een open geest naar de uitspraken van de president.
  Wie kan deze president serieus nemen.

  Een president moet respect hebben voor de grondwet, deze denkt dat de grondwet de deurmat voor zijn huis is.


  Maak melding

 20. Bhosrey,wat moet je met bruinebonen?
  Er is toch genoeg groenten en vis in Suriname.
  Zoutvlees is oorspronkelijk van de oorlog tijd.
  In Suriname heb je vers vlees,vis,groente en fruit gezonder kan je niet eten dan in Suriname.

  Dus ga maar elle spelen zal leuk voor je zijn!


  Maak melding

 21. Aha….Pae Somo is overspannen. Want hij kraait weer beer foer torie over NDP. Hij denkt,dat hij Grandioos met de a.s.verkiezing binnen is. Pae zal een anonieme ticket allang in het bezit hebben.Als hij verliest dan is hij de eerste die het land Suri gaat vluchten richting Noordzee. Want hij zal toch een Nederlands Paspoort stiekem in het bezit hebben. Ai Pae moele koh!!!


  Maak melding

 22. Denk niet dat jij somo foe foeroe hardjo met behulp van oud bugermeester Bram PEPER van rotterdam en zijn voetoeboi henk Naarden de verkiezing gaat manipuleren .
  jullie worden in de gaten gehouden .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.