Bouterse: minister Amafo heeft geld voor kinderbijslag opgemaakt

89

PARAMARIBO, 18 mei – Minister Alice Amafo (Abop) van Sociale Zaken & Volkshuisvesting heeft geld opgemaakt dat bestemd was voor de betaling van kinderbijslag. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het geld dat uitbetaald moest worden in Marron- en Inheemse dorpen, is anders besteed. Er is opzet bij.

Tijdens bezoeken aan dorpen in het Boven Suriname gebied, is het staatshoofd geconfronteerd. “Ik beloofde toen dat het geld binnen een week gestort zou worden, niet wetend dat het al uitgegeven was”, zei Bouterse tijdens een massameeting in Brokopondo. Minister Andy Rusland van Financiën meldde achteraf dat er geld voor een jaar kinderbijslag is toevertrouwd aan Sociale Zaken & Volkshuisvesting.

Er is uitiendelijk nog een keer geld gestort. Daarop zijn in de dorpen slechts enkele burgers betaald. “Zij willen dit gebruiken om de mensen boos te maken op de NDP. Iemand uit de gele partij (Abop, red.) heeft gezegd dat de president moet opsodemieteren. Over enkele dagen gaan we stemmen en na vijf en twintig mei zullen we zien wie opsodemietert”, aldus Bouterse. Intussen zijn Amafo en Rusland uitgenodigd voor een onderhoud.


89 REACTIES

 1. deze pathologische leugenaar, die er persoonlijk voor gezorgd heeft dat de staatskas binnen 5 jaar tot op de bodem is leeggeroofd, komt nu het domme ingedutte volk vertellen dat anderen het geld niet uitbetaald hebben. Welk geld???…er is geen pepernoot meer voorradig in de kas. Deze rioolrat komt nu zijn hachje redden door anderen de schuld te geven van zijn wanbeleid.


  Maak melding

 2. Ai baja, ben je president of niet? Geen enkele controle op hoe gelden besteed worden, geen verantwoording eisen, iedereen kan stelen wat hij wil. Wanneer de president zelf zo ongeinteresseerd is dat hij geen vinger op de pols kan leggen, waarom blijft hij nog plakken aan z’n pluche? Die man heeft scherp duidelijk gemaakt hiermee dat hij volstrekt ongeschikt of ongeinteresseerd is om een kabinet te leiden. Hij schiet hiermee in eigen benen.


  Maak melding

 3. Straks gaan ze beweren dat het de schuld van de president is , deze boslandcreiool leerd niet van haar fouten .
  a vrouw lobie monie toemoesi .
  En dat geld is gegaan naar lonny die op het podium stond te strooien .
  Sranang sa winie zonder abob en v7 .


  Maak melding

 4. Wie A zegt moet ook B zeggen. Hoe zit het met Ramon Abraham ea?

  Zo te zien gaat de beerput open, de pot verwijt de ketel dat het zwart ziet of kijkt DDB naar de uitslag van 25 mei 2015 of kies hij ervoor om liever zijn straf in Nederland te komen uitzitten, wie hebben allemaal grote miljoenen us-dollars in de obligaties van Staatsolie gestopt, hoe komen die gastjes aan zoveel geld en hebben die wel vermogensbelasting betaald, wie heeft DDB nodig na de verkiezingen om een coalitie te vormen, want alleen zal NDP het niet redden, enz, enz, als die in de regering wil komen na 25 mei 2105,.

  Gelet op deze zaken, zie ik dat dit met een sisser afloopt, omdat er te veel belangen spelen.

  Het wordt weer bewezen dat voor publieke functies men niet met justitie en politie in aanmerking moet zijn gekomen, een vonnis te hebben, een crimineel te zijn.

  Maandag, 25 mei 2015
  Sranansma flogo. stemt u op V7!

  Stemt u daarom op V7
  V7! foe tja Changie kon
  V7! voor een beter leven.
  Stem V7!
  Chan4Pres!
  Leve V7!
  Leve de kiezers die voor de democratische rechtsstaat zijn
  Leve de leiders, kandidaten van V7, dr-en rr-leden in het hele land.

  Chan(ge)!,Chan(ge)!, Chan(ge)!,
  YesWeC(h)an!, YesWeC(h)an!, YesWeC(h)an!,

  Time4Chan(ge)!
  If Ai Bozs, Wik A Bozs!, If Ai Bozs!
  Chan4Pres
  Volk/people foe Sranan Oe Bondroe Kon Na Wan
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma!
  Stemt u V7!
  Flogo!, Flogo!, Flogo! V7!
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 5. Dit verschijnsel noemt men ook wel kleptomanie !
  Deze mevrouw is steeds en altijd onzichtbaar en nu weten we waarmee zij zich bezig houdt !


  Maak melding

 6. Joe sie Somo bouterse heeft jou noch brunsie nodig voor het vormen van een regering, het enigste wat hij nodig had is regeermacht en amnestie is mooi meegenomen maar niet zo belangrijk. A kies oe moi, dit krijg je als je verraad pleeg!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. @milton,
  “Dit verschijnsel noemt men ook wel kleptomanie !”
  In Suriname kent men thans een ander woord hiervoor; ‘Abrahamanie’.


  Maak melding

 8. Bouterse vertelt Indianen verhalen, dat mogen we volgens Caldeira niet meer zeggen omdat het racistisch zou zijn, daarom zeg ik maar; Bouterse speelt de Zwarte Piet door naar Alice, zodat zij het zwarte schaap wordt binnen de coalitie.. Mag ik dat eigenlijk wel zeggen, of maakt het gebruik van het woord ‘zwart’ dit ook racistisch? In ieder geval Bouterse wil Alice de schuld geven van zijn falen als president, hij denkt dat hij de mensen in het binnenland kan omkopen, niet met spiegeltjes en kraaltjes, maar door ze, zo kort voor de verkiezingen, te BELOVEN dat ze hun kinderbijslag BINNENKORT zullen KRIJGEN. Ik denk niet dat hij dat doet uit racistische overwegingen, maar hij toont hiermee wel aan de mensen in het binnenland niet voor vol aan te zien, met andere woorden; ‘Bouta e denki dati den Dyuka law’.


  Maak melding

 9. Natuurlijk gaat hij zoals gebruikelijk de schuld geven aan iemand anders dan zichzelf.
  Als baas heb de verantwoordelijkheid over de mensen die voor mij werken.
  Dan ga je niet de grond gelijk met ze maken in het openbaar.
  Meneer heeft dus WEER voor de zoveelste keer aangetoond niet capabel te zijn een land te regeren. Achteraf, is Desi Bouterse verantwoordelijk als president. Of heeft hij na al die jaren dat nog niet door? Komt ervan als je niet capabel genoeg ben voor die functie.
  Mensen op 25 Mei reken af met deze clown.


  Maak melding

 10. Wie zegt dat die idioot daar de naakte waarheid op het podium aan het vertellen is? Ze zijn bezig te pieten. zwart wel te verstaan. Het falen moet een schuldige aanwijzen.


  Maak melding

 11. De buitenvrouw van Ronnie Brunswijk is weer bezig geweest. Het lijkt alsof dit mens het noot zal afleren. Ze heeft wederom overheidsgelden gebruikt voor haar privé doeleinden. Onder Venetiaan was ze minister van Sociale Zaken. Toen gebruikte zij overheidsgeld gebruikt om haar verjaardag uitgebreid op kantoor te vieren met collega’s, familie en vrienden. Pas veel later kwam men er achter dat deze vrouw de regels over onkostenvergoeding heel anders interpreteert dan gebruikelijk is.


  Maak melding

 12. De grootste dief die het dievetje beschuldigt, deze crimineel denkt zo zand in de ogen van die arme mensen te strooien. Laat hem verklaren hoe hij 500 miljoen US dollar bij elkaar heeft gespaard en waar die 110 miljoen US dollar die Abrahams stal in opdracht van hem is gebleven.
  Deze topcrimineel/moordenaar is de grootste schande en vloek die ooit over ons hangt. Als ik Amafo was zou ik niet ingaan op zijn uitnodiging maar direct opstappen en met mijn hele partij.
  Suriname verkeert in een ernstige financiële crisis en de topcrimineel/moordenaar beschuldigt Amafo terwijl diezelfde topcrimineel de oorzaak en schuldige van is.
  De dief die zegt ik ben bestolen.


  Maak melding

 13. Princess Amofo!

  Girl, vertel de waarheid.
  Vertel dat je helemaal geen geld heb gekregen om de sociale uitkeringen uit te betalen.
  Vertel ook, dat dit vanaf 25 mei 2015 ook niet meer mogelijk is.
  Vertel dat je de crèche werknemers ook niet kan uitbetalen ondanks je onlangs gedane belofte.
  De pot is skeer.

  Men heeft de mond vol van ‘vrouwen in de politiek’, maar ik vind jullie allemaal schijters.
  Nog steeds is niet bekend waarom de 2 vrouwelijke Ministers van Financiën zijn ontslagen.
  Die DNA voorzitter zit daar voor ‘moesje spek en bonen’.

  Zwakke vrouwen, dus… Princess Amofo vertel de waarheid!


  Maak melding

 14. Abdoel: V7 bezig met lastercampagne tegen Hindostaanse kandidaten NDP

  🕔18.mei 2015

  Het is volgens NDP-parlementariër Amzad Abdoel te betreuren dat de politieke combinatie V7 een lastercampagne voert omwille van regeermacht. Dit is politiek op het laagste niveau. Het is te vergelijken met een lasterpolitiek, zegt de NDP/DNA-kandidaat.

  “Nadat gebleken is dat niets wat men in het veld vertolkt effect heeft en leidt tot een groei dan deze afgeslankte magere politieke combinatie heeft de V5 nu besloten om niet de grote NDP te bestrijden maar de kandidaten van de partij”, haalt hij aan.

  Het was volgens hem duidelijk dat V7 vooral de kandidaten van Hindostaanse afkomst van de NDP zwart wil maken.

  Abdoel: “Maar niets zal werken. Mensen die de kandidaten van de NDP kennen en vooral contact met ze hebben, kennen hun karakter en weten wat ze hebben”.

  Zo wordt er volgens Abdoel bijvoorbeeld gezegd dat hij als kandidaat vele lappen grond heeft gehad.

  “Ik daag ze allemaal uit, indien zij werkelijk de zonen en dochters van hun vader zijn om een andere beschikking van mij te tonen dan die ene die ik op Leiding heb gehad. Ik beloof dat ik dat stuk direct aan ze zal overdragen. Indien ze dat niet kunnen, geven zij zelf aan wat hun opvoeding is en wat het karakter is van hun partij. Trouwens als er beweerd wordt dat ik meerdere stukken heb gehad, moeten de beschikkingen aanwezig zijn. Laat deze liegende platgedrukte psychisch ontwrichte mensen met die bewijzen komen”, ergert Abdoel zich.

  Hij meent dat V7 al worstelt met een trauma. “Zij kunnen het niet verwerken dat ze de komende verkiezingen zullen verliezen”, zegt Abdoel stellig.

  “De enige strategie die men nog heeft is niet de NDP maar haar kandidaten breken. Onder meer zijn Algoe, Adhin, Parmessar en Abdoel het onderwerp tijdens hun vergaderingen. Haat zaaien en verdeeldheid is hun doel. Op 25 mei zullen we zien of het wel of niet heeft gewerkt. In ieder geval staat mijn uitdaging overeind. En zal ik voor de verkiezing weer reageren”, besluit Abdoel.

  Bron: GFC Nieuws


  Maak melding

 15. Ik begrijp niet wat de minister van Financién voor wartaal praat.Hij zegt dat het geld is overgemaakt en dan is er weer geld overgemaakt.Wat bedoelt hij: was eerst een deel overgemaakt en later de rest?
  Of het geld dat eerst was overgemaakt verdwenen en toen moest hij weer geld overmaken?
  Het lijkt dat de regering erger is dan een bakba-winkri!


  Maak melding

 16. Aan de hele NDP plus DESI : STOP MET JOKKEN !!

  AMAFO krijgt wat zij VERDIENT als VERRRAADSTER
  van de GRONDWET ten behoeve van de Amnestie-
  DESI-WET !!

  Dezellde GESCHONDEN GRONDWET zal er voor
  zorgen dat MEGA-Staatsschuld-DESI in grote
  problemen komt !

  WAAROM geen VERVOLGING Abrakadamski voor
  het WEGPIMPEN van het GEHELE JAARBUDGET
  van het Ministerie van Openbare Werken ?????

  DESI denkt nog steeds dat hij een ABSOLUTE
  meerderheid kan halen met zijn tot NUL gereduceerde
  SRD !

  Mooi niet, tijd om echt CONTANT af te rekenen met
  DESI , is gekomen !!

  ABOB en SUMO moeten na hun VERRAAD aan
  Sranang en het Sranang-VOLK zorgen voor
  HERSTEL van de geschonden GRONDWET !

  LEVE het Volk en LEVE de Surinaamse Democratie !

  Ook de DESi-familie-clan kan Sranang niet breken !

  PS : De gedrukte nieuwe Sranang Bankbiljetten staan
  in containers gereed om de SRD te vervangen !!!


  Maak melding

 17. Amafo als Aukaanse heeft ervoor gezorgd dat de kinderbijslag in de Saramaccaanse dorpen niet werd uitbetaald. Ik vraag me af wie de schuld krijgt dat de kinderbijslag niet uitbetaald is in de Aukaanse dorpen. Waarschijnlijk krijgen de NPS, de VHP en de PL de schuld, omdat die ‘vervloektelingen’ in Marowijne massameetings hielden, konden de geldauto’s, vanwege de files op de weg, dat gebied niet bereiken, na de verkiezingen zal Bouterse ook daar meteen de kinderbijslag uitbetalen.

  Als wat Bouterse beweert over Amafo waar is, dan heeft ze dat wat Abrahams geflikt heeft dunnetjes overgedaan, en aangezien Bouterse gokt op boeven, zou hij Amafo ook moeten ontslaan als minister en tegen een riant salaris direct weer moeten aanstellen als zijn adviseur, dan is zijn herverkiezing verzekerd.


  Maak melding

 18. Er waren veel meer kinderen dan de volkstelling liet zien en dus begroot was aan kinderbijslag waardoor het geld snel op was. Geef onze lieve zus Nomofo de schuld niet mensen.


  Maak melding

 19. Waarom zou Amafo, die vast haar prinsessenbaantje in een volgende regering terug wil hebben, zo iets stoms doen, een paar dagen voor de verkiezingen? Als ze in een volgende regering weer minister wordt levert dat toch veel meer op dan de armzalige kinderbijslag eenmalig achterover te drukken? Ze had de twee laatste stortingen ook mooi kunnen gebruiken om met veel ABOP vlagvertoon de kinderbijslag uit te betalen in de dorpen? Als de NDP bij het asfalteren van één kilometertje straat duizenden NDP vlaggen mag laten wapperen, mag Amafo dat bij het uitdelen van de kinderbijslag ook doen met ABOP vlaggen. Of niet soms? En als het niet mag, wie kan haar iets maken, een week voor de verkiezingen?


  Maak melding

 20. @Blauwbaard, het is best mogelijk dat in die gebieden er veel meer kinderen in aanmerking komen voor de kinderbijslag dan bekend is bij de overheid. Maar dan toch zou mevrouw Amafo, die zeer uitstekend is opgeleid en van wanten weet, aan de bel moeten trekken. Het valt haar zeker te verwijten dat ze de signalen niet heeft doorgeven aan de regering.

  Ik ben daarom van mening dat veel ambtenaren in Suriname vervangen moeten worden door ambtenaren met een HBO opleiding. Het gros van de ambtenaren met een gebrekkige opleiding is helaas aangesteld door NieuwFront regeringen. De gevolgen van deze NieuwFront polititiek-personeelsbeleid zijn thans merkbaar en nu niet weg te poetsen. Een trieste erfenis van de NieuwFront regeringen.

  Daarnaast ben ik ook van mening dat het Bureau voor de Statistiek in Suriname verwijten gemaakt kan worden. Deze gasten hebben in hun planningen geen of in beperkte mate rekening gehouden met de volumegroei van de bevolking in het binnenland van Suriname.


  Maak melding

 21. Suriname heeft geen Nationale Ombudsman die deze zaken snel kan oppakken. Ik wil mij wel kandidaat stellen daarvoor. Wie steunt mij?


  Maak melding

 22. Abdoel: V7 bezig met lastercampagne tegen Hindostaanse kandidaten NDP.

  Abdoel kan beter zeggen dat de VHP met een lastercampagne bezig is tegen de Hindoestanen in de NDP. De VHP wil alle Hindoestanen thuis hebben in eigen partij. Voor de VHP is het eerschennis dat andere mensen van Hindoestaanse komaf actief zijn in een andere partij.


  Maak melding

 23. Bouterse segt dat minister heef opgemaak kinderbijslag geld. Maar dat is tog haar werk, dat se moet die kinderbijslag so snel as kan aan die kindere geeve? Die kindere hebbe geld gekreege en opgemaak en niet vertelt aan hun moeders. Dan wat kan minister doen daaraan?


  Maak melding

 24. @Vijay,

  Ik ben het helemaal met je eens. Dit laat zien dat hij geen land kan leiden. Ik denk daarom ook dat het ook zo is gegaan tijdens de decembermoorden. Ik vraag me echt werkelijk af of hij de leiding had en opdracht heeft gegeven. Dit bevestigt wel mijn vermoedens dat hij simpelweg gewoon niet de leiding kan hebben.


  Maak melding

 25. sinterklaas is jarig,,o-o wat zijn wij blij..

  zwarte piet is ook jarig.. vooral de zwarten..verdeeld maar raak..

  de mofina staat erbij en kijkt ernaar..

  staats kas is al leeg…

  en toch.. en toch..

  je kunt zo een lied van maken..


  Maak melding

 26. Deze moordenaar moet inderdaad heel snel opsodemieteren van het toneel, want hij begint nu al dreigende taal uit te slaan, dat krijg je als je in het nauw gedreven word,maar begrijp nog steeds niet wat deze moordenaar in het binnenland te zoeken heeft als hoofdrolspeler van de binnenlandse oorlog, waarbij vrouwen en kinderen om het leven kwamen.


  Maak melding

 27. @aboikoni,

  Wat probeer je nu te zeggen? Dat Bouterse doof, blind en stom was? Dus geen opdracht voor martelen en moorden kan hebben gegeven?
  Hij mag dan niet erg intelligent zijn, maar sluwheid, machtswellust en een intuitie om te overleven (desnoods door te moorden), daar beschikt hij wel over.


  Maak melding

 28. Hij beweerde dat hij van alles in het land op de hoogte is. Hoe wist hij dit niet dan? Hoe wist hij niet dat zijn zoon met terroristische praktijken bezig was dan? Hij moet zijn pyjama uit doen meneer de president.


  Maak melding

 29. Een dag na zulke zware beschuldigingen aan het adres van Amafo lezen we het volgende in de krant:

  Lucht weer opgeklaard tussen Bouterse en Amafo
  18 May, 12:13

  President Desi Bouterse heeft zojuist thuis bij hem de kwestie over het niet uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB) besproken met de ministers Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) en Andy Rusland (Financiën). De zaak is uitgesproken en misverstanden zijn uit de wereld geholpen. Bij dit onderhoud was ook aanwezig ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

  Financiën heeft op 2 maart SRD 28 miljoen gestort op de rekening van Sociale Zaken en geen SRD 32 miljoen. Intussen zijn 64.000 van de ruim 83.000 kinderen uitbetaald. Er is niet voor de tweede keer geld gestort op de rekening van Sociale Zaken, zoals president Desi Bouterse gisteravond op een NDP-vergadering te Brownsweg meedeelde.

  Minister Amafo heeft ontkend dat zij het geld dat bestemd was voor AKB voor andere doeleinden heeft gebruikt. De plooien schijnen glad gestreken te zijn. Starnieuws verneemt dat later op de dag een verklaring zal worden uitgegeven over deze kwestie.

  Weet Bouterse nog wel waar hij het over heeft, is hij nog wel toerekeningsvatbaar? Volgens mij wordt het tijd dat hij onder curatele wordt gesteld.


  Maak melding

 30. Bouta wil met Andy Rusland op Amofo haar matje zitten.
  M.a.w. Hij wil een 3-some hebben voor 25 Mei want daarna lukt het niet meer.
  Een advies wil ik beide geven. Gebruiken jullie condooms. En ja, er zijn ook mond condooms anders gaan jullie niet op Amofo haar matje zitten maar op Ronnie zijn latje.


  Maak melding

 31. Ay mi Goedoe….Wat krijgen we nou ??. De poppen gaan harder dansen in een week voor de verkiezingen. Komt er een 2e Moiwana oorlog van Bouta Versus Brunswijk. Ai Switi Sranang Kondre wanneer komt een eenheid in Suri.??? ” NEVER ” Elke Partij Baas is Induvidueel bezig in Suri om de Leiding te claimen!!!….Che.


  Maak melding

 32. In een fatsoenlijke maatschappij worden mensen niet op een politiek podium beschuldigt maar word er een onderzoek ingesteld
  door de justitie.


  Maak melding

 33. Het is nu gebleken dat deze man weer gelogen heeft.De minister heeft geen geld gebruikt voor andere doeleinden! Waarom begint hij personen te beschuldigen zonder de zaak goed te onderzoeken?


  Maak melding

 34. President Desi Bouterse heeft zojuist thuis bij hem de kwestie over het niet uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB) besproken met de ministers Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) en Andy Rusland (Financiën). De zaak is uitgesproken en misverstanden zijn uit de wereld geholpen. Bij dit onderhoud was ook aanwezig ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

  Financiën heeft op 2 maart SRD 28 miljoen gestort op de rekening van Sociale Zaken en geen SRD 32 miljoen. Intussen zijn 64.000 van de ruim 83.000 kinderen uitbetaald. Er is niet voor de tweede keer geld gestort op de rekening van Sociale Zaken, zoals president Desi Bouterse gisteravond op een NDP-vergadering te Brownsweg meedeelde.

  Minister Amafo heeft ontkend dat zij het geld dat bestemd was voor AKB voor andere doeleinden heeft gebruikt. De plooien schijnen glad gestreken te zijn. Starnieuws verneemt dat later op de dag een verklaring zal worden uitgegeven over deze kwestie.

  Bron: Starnieuws.


  Maak melding

 35. @Jesse,

  Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat Bouterse groter wordt gemaakt dan dat hij is. Als ik in zijn positie was wat betreft deze kwestie (kinderbijslag) had ik mijn mond gehouden. Dit is namelijk een schande.


  Maak melding

 36. Laatste Nieuws, Bouta en Andy hebben Amofo haar plooi glad gestreken.
  Je kan er alleen maar aan strelen maar aankomen niet! Dat heeft Lonnie aan ze gezegd.
  Laten we bidden dat na 25 Mei deze poppenkast is afgelopen.
  Even een rekensom: 64000*50=3.2 Miljoen en geen 28 Miljoen. Zo voor hoeveel maanden waren de kinderen niet betaald? 8 Maanden of wat is er met het overige geld gebeurt?
  Mensen let op de uitslagen op 25 Mei.


  Maak melding

 37. Jullie op dit forum reageert men te snel op dingen die niet waar zijn.
  Er komen tegenwoordig alleen maar valse nieuws berichten.
  En ezels op dit forum doen niets anders dan alleen maar stront verkondigen.


  Maak melding

 38. Leiders van V7 hebben diaree gekregen, de dokter verklaart niet te kunnen helpen, het blijk een vloek ( Diebri ka ) te zijn.
  hahahahaa


  Maak melding

 39. Wat een kinderlijk gedrag van DDB. Iedereen van een klein beetje niveau en/of met een klein beetje verstand moet dit soort opmerkingen resoluut afwijzen. Opmerkingen die gedaan zijn door een president die ook nog eens opriep tot fatsoenlijke gedrag.

  Wel DDB hier toon je wie en wat je werkelijk bent. DOM, ACHTERBAKS, HUFTERIG, LEUGENACHTIG, BACK STABBER, etc.

  @Mie doro baka 1863
  Als ik zie wat er uit DDB komt heeft hij de diarree, misschien zelfs cholera want het houdt niet op.en is zwaar besmettelijk. met OCER als de besmettingshaard.


  Maak melding

 40. zie mijn eerste posting over dit onderwerp…nu blijkt inderdaad dat deze infantiele, dementerende dorpsgek en randdebiel, zijn grote paarse bek weer opengetrokken heeft zonder enige kennis van zaken. Amafo had gewoon gelijk en nu hoor je onze paarse strontvliegen niet meer. Ware het andersom geweest dat had deze drugs en- drankverslaafde moordenaar haar eruit geschopt.


  Maak melding

 41. Uit STAR blijkt dat DDB met onterecht en dus vals beschuldigingen kwam. Typerend want het kwaad is daarmee gedaan. In lengte van dagen gaan de paarse deze valse beschuldigingen herhalen.

  Lucht opgeklaard tussen Bouterse en Amafo
  18 May, 12:13
  President Desi Bouterse heeft zojuist thuis bij hem de kwestie over het niet uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB) besproken met de ministers Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) en Andy Rusland (Financiën). De zaak is uitgesproken en misverstanden zijn uit de wereld geholpen. Bij dit onderhoud was ook aanwezig ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

  Financiën heeft op 2 maart SRD 28 miljoen gestort op de rekening van Sociale Zaken en geen SRD 32 miljoen. Intussen zijn 64.000 van de ruim 83.000 kinderen uitbetaald. Er is niet voor de tweede keer geld gestort op de rekening van Sociale Zaken, zoals president Desi Bouterse gisteravond op een NDP-vergadering te Brownsweg meedeelde.

  Minister Amafo heeft ontkend dat zij het geld dat bestemd was voor AKB voor andere doeleinden heeft gebruikt. De plooien schijnen glad gestreken te zijn. Starnieuws verneemt dat later op de dag een verklaring zal worden uitgegeven over deze kwestie
  ==========================
  Als president mag je dergelijke “fouten” beslist niet maken en ook had DDB heel diep door het stof moeten gaan na deze VALSE BESCHULDIGINGEN.


  Maak melding

 42. -Bouterse zelfs geeft geen goede voorbeeld, dus de lopers zullen hetzelfde gaan doen.

  Zondag heb ik naar de radio zitten luisteren en kan zeggen dat Venetiaan steeds weer naar voren kwam wat hij allemaal gedaan heeft en alle voorbereidende werk waarvan Bouterse vele van het werk op de schop heeft gegooid.

  Bouterse zijn geschiedenis is verschrikkelijk. Dankzij Bouterse, Wijdenboch en Brunswijk zit Suriname nu in ellende.

  -Lees hier een correctie, dan nog vraag ik mij af wat waar is. Amafo heeft al eerder geld verduisterd dus haar naam is al bestemd.

  =Lucht opgeklaard tussen Bouterse en Amafo

  President Desi Bouterse heeft zojuist thuis bij hem de kwestie over het niet uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB) besproken met de ministers Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) en Andy Rusland (Financiën). De zaak is uitgesproken en misverstanden zijn uit de wereld geholpen. Bij dit onderhoud was ook aanwezig ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

  Financiën heeft op 2 maart SRD 28 miljoen gestort op de rekening van Sociale Zaken en geen SRD 32 miljoen. Intussen zijn 64.000 van de ruim 83.000 kinderen uitbetaald. Er is niet voor de tweede keer geld gestort op de rekening van Sociale Zaken, zoals president Desi Bouterse gisteravond op een NDP-vergadering te Brownsweg meedeelde.

  Minister Amafo heeft ontkend dat zij het geld dat bestemd was voor AKB voor andere doeleinden heeft gebruikt. De plooien schijnen glad gestreken te zijn. Starnieuws verneemt dat later op de dag een verklaring zal worden uitgegeven over deze kwestie.


  Maak melding

 43. manu
  Wat Abrahams kan, dat kan Amafo ook, moet ze gedacht hebben, heb persoonlijk veel contakten met marrons, en
  ============================================

  @Manu,

  Ga alsjeblieft terug naar Curacao, want wat je met de marronkinderen van 15 jaar en ouder doet, kan gewoon niet door de beugel want je bent een smeerlap. Je hebt een grote mond over Bouterse en de NDP, maar je bent veel erger dan de NDP met je smerige praktijken onder de marrontieners. Je moet je schamen Manu en je moet eerst kijken naar wat jij zelf verkeerd doet alvorens de regering overal van te beschuldigen. Je bent een vuillak.


  Maak melding

 44. Het steeds weer herhalen van hetzelfde nieuwsbericht moge nu wel duidelijk zijn. Feit is dat een staatshoofd ( al gruw ik om deze term te gebruiken voor Bouterse) de plank volledig mis geslagen heeft door de zoveelste stomme, misplaatste en verachtelijke opmerking de ether in te gooien. Het maakt ook deze keer weer heel duidelijk dat deze man absoluut niet weet hoe om te gaan met sociale vaardigheden en verantwoordelijkheid. Deze man nog meer jaren geven als ” leider” van het land zal onherroepelijk lijden tot het definitief bankroet van Suriname.
  Dit soort uitspraken kan niet simpelweg afgedaan worden met een, ” alle lucht is weer geklaard, en misverstanden zijn uit de weg geruimd”! Afgezien van het feit dat een echte leider zich verre van dit soort uitspraken houdt zou in het geval van verkeerde (voor)informatie diegene publiekelijk zijn miskleun toegeven. Bouterse? Deze man voeld zich boven alles en iedereen verheven en zal nooit en te nimmer fouten toegeven. Arrogantie ten top mogen we concluderen.


  Maak melding

 45. Bouterse is een leugenaar om te zeggen dat, dat geld voor de kinderbijslag opgemaakt is door de minister aan andere dingen.Voor de verkiezing komt hij met zo een mededeling.Als deze idioot nog president van Suriname moet worden dat kunnen ze het hele volk gek verklaren die op NDP gaat stemmen.


  Maak melding

 46. 18 MEI 2015

  De stress neemt bij alle politieke leiders in Suriname toe !!

  Nog 6 dagen te gaan, alvorens het Surinaamse volk op haar gelijk mag stemmen.

  Srika


  Maak melding

 47. Zullen we netjes en fatsoenlijk zonder iemand etnisch te discrimineren vaststellen dat van en over DDB vandaag definitief kan worden vastgesteld : EEN GEVALLETJE ONBEWUST ONBEKWAAM.

  Verder in deze situatie is het zo dat 28 miljoen in eerste instantie naar Sociale zaken gegaan.

  de tweede storting van 4 miljoen is naar een andere rekening gegaan.
  Wie weet mag het zeggen.

  De nieuwe norm voor Suriname is LIST & BEDROG met een vleugje INTIMIDATIE.


  Maak melding

 48. @Ira,

  Dat is toch prachtig dat de lucht is opgeklaard tussen de president en de minister van Sociale Zaken. Door een misverstand gaan verhalen op waterkant.net een eigen leven leiden. De aanhang van V7 / V5,5 dacht dat men een punt had om op te pompen met als doel politieke winst mee te halen.

  Maar de bevolking trapt niet in de leugens van V7. Terwijl de NDP/ABOP regering de bevolking hoop geven en daadwerkelijk ook verbetering brengen in het lot van velen in het land, lopen de lieden van V7 door hun hebzucht naar politieke macht, allerlei leugens aan het volk te vertellen.


  Maak melding

 49. @ Rob G,

  Van hoop alleen kun je niet eten.

  Bovendien: Zolang er mensen zijn die denken dat de Kinderbijslag aan de kinderen wordt betaald, zal het NOOIT goed gaan. De Kinderbijslag wordt aan de moeder of verzorgende uitbetaald ter ondersteuning van het levensonderhoud van de kinderen. De Kinderbijslag moet worden aangevraagd door de ouder(s) of verzorgende(n).


  Maak melding

 50. De LEUGEN regeert met BOUTA !

  — ik heb de massamoorden niet gepleegd !!
  — ik heb Amafo niet beledigd en neergezet als
  zijnde een DIEVEGGE !!
  — ik heb het staatstekort niet veroorzaakt, maar mijn
  coalitiegenoten !!
  — ik heb de HELD Lionarons niet bedreigd, heb wel zijn
  kantoor en krant, per ongeluk-opzettelijk laten platbranden !!
  — ik weet niets van gelden die weggehaald zijn uit de
  Sranang goud- en deviezenreserves, ad in totaal
  625 MILJOEN USA DOLLARS !!
  — ik weet dat DINO onschuldig is, door een USA complot
  zit mijn NIET-criminele zoon vast !!
  — Ik weet precies van wie de scalians zijn !!
  — ik zorg ervoor dat Sranan na 25 mei NIEUWE
  inkomsten heeft. Mijn DRUKKERIJ heeft de Nieuwe
  Bankbiljetten al gedrukt ! De SRD wordt vanwege
  Nieuwe Beleidsinzichten,vervangen !!
  Deze slimme actie zorgt ook voor Nieuwe Inkomsten ! !

  PS : GRAN GADO o sorgu dji Sranan nanga a
  Sranan-people !!


  Maak melding

 51. DDB heeft vele misdaden op zijn kerfstok en hoewel feiten/bewijzen duidelijk aangeven dat hij hiervoor verantwoordelijk is of gedaan heeft, blijft hij dit om lijfsbehoud, te overleven, enz volhouden dat hij er niets mee te maken heeft. DDB wil bij mensen/families, rechtbank/krijgsraad, DNA, gezin, familie, familie van slachtoffer, zijn achterban, enz aangeven dat hij heiliger is dan de Paus.

  Zie hoe ver hij gaat, met zijn spreuk: Neks No Fout. Dit zegt wel meer dan genoeg over wie DDB is. Waarom deze schreeuw van DDB. Ga maar na als deze man slaapt en wat hij allemaal meemaakt in zijn dromen, als al de misdaden in zijn onderbewuste dan naar boven komen. Het zal mij niet verwonderen, dat slapen niet gemakkelijk is en ’s avonds in zweet en doodsangst wakker worden om na te gaan wat hij allemaal over gedroomd heeft en proberen tot jezelf te komen en verder met je leven te gaan. Deze man moet wel door een hel gaan, gelet op die misdrijven die hij allemaal heeft begaan.

  Zo iemand kan onmogelijk een land leiden en het volk moet uitkijken dat iemand die psygisch dit meemaakt, wel hele rare dingen kan doen en het land in heel grote problemen kan brengen.

  Raar dat psychologen en psychiaters, sociologen nog niets over zeggen, hoe misdadigers zijn en mensen die al de misdaden die ze gepleegd hebben ontkennen of verdrukken en wat de gevolgen ervan kunnen zijn voor zo’n persoon, zijn omgeving, enz. Is zo iemand geschikt om een land te besturen en de hoogste functie toe te vertrouwen?

  Dink a (s)torie. In een normale werksituatie, zijn er pschygologen, die deze persoon of de werkgever een advies geven, dat zo’n werkgever een groot gevaar is voor zichzelf en zijn collega en psychiaters zouden een advies geven, die u ook zou kunnen begrijpen. Hoe geschikt is DDB om President van Suriname te zijn gelet op zijn misdaden tegen de menselijkheid?

  Time4Change!
  Stemt u bewust voor een evenwichtig persoon, die geen misdaden op zijn geweten heeft.
  Time4Change
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 52. Joe sukkel Rob G.
  Hoe onbekwaam ben jij in je hoofd om ook deze uitspraak van je lichtend voorbeeld te bagataliseren en het de oppositie te verwijten! Jij bent echt van lotje getikt met je Nationale Debielen Partij, jij bent eervol lid!


  Maak melding

 53. @ROBBY-X-Massamoordenaarslover : kinderbijslag
  kan een steun zijn voor de gezinnen en alleenstaande
  ouders met kinderen ! Het systeem werkt wanneer een
  aanzienlijk deel van de arbeidersklasse WERKT en
  premies afdraagt !

  Mensen Kinderbijslagverhoging beloven wanneer het
  NDP-WANBELEID heeft geleid tot een staatstekort van
  ZES MILJARD, is ZEER DOM !
  Het is een van de factoren die regelrecht leidt naar
  een staatsfaillissement. Een staat dient geen geld uit
  te geven dat er NIET IS !

  Eerst moet Sranan geld VERDIENEN om aan sociale
  voorzieningen uit te kunnen geven !

  Daarom is het bij dit soort voorzieningen verstandig om
  aan meerjarenplanning te doen en ook de daarbij
  behorende FINANCERING vooraf te regelen/veilig
  te stellen !

  Op dit moment is Sranan een Financiele warboel met
  MEGA-schulden ( betalingsachterstanden) en met
  vele ongedekte/nep financieringsmethoden !

  Een Financiele EXPLOSIE is helaas nabij !

  PS : Babbelen helpt de NDP niet, economische en
  financiele wetmatigheden houden geen rekening met
  Opa DESI en de NDP , en zorgen voor een keiharde
  VAL van de SRD !


  Maak melding

 54. @Blaka Bakra,

  Hoop kan mensen motiveren en vertrouwen geven, kan een drive in mensen losmaken om aan hun persoonlijke ontwikkeling en welvaart te werken.Ik heb helemaal niets gezegd dat men van hoop kan eten. Mensen kunnen te eten maar hebben en geen hoop voor een betere toekomst hebben.

  jaar in en jaar uit hebben de partijen in V7 de kans gehad om het land goed te ontwikkelen. Ze kregen veel geld uit Nederland en andere internationale organisaties. Deze gasten hebben ondanks deze giga voordelen niets en dan ook niets gedaan aan; volkshuisvesting, onderwijs en schoolgebouwen,wegen-, water-, elektriciteitsinfrastructuur, de zorg,enz.

  Kortom zij hebben de bevolking dom gehouden met hun tomeloze arrogante houdingen. De heren van V7 verdienen afgestraft te worden door de kiezers.


  Maak melding

 55. hiep hiep hiep hoeree, nog 6 dagen te gaan, dan is het gedaan met V7 ,( vinitieaan zit nu hard te lachen na dat hij de ellende heeft achter gelaten voor nieuw front,hij zit al met 2miljoen SRD aan pensioen in zijn zak, hahahahaaa, zogenaamd afgekocht hahahaah.) dan wordt V7 ipv V6 letterlijk en figuurlijk afgeschaft, afgestraft en afgeslacht.


  Maak melding

 56. is de tijd-perk van re-shuffeling voorbij..

  nu kan je mag je net zoveel stelen toe eigenen als je zelf wilt,niemand zal je een voet in de weg leggen..,,dus roven maar..

  dat zijn wij suris..


  Maak melding

 57. de één zegt 32 miljoen,,,, de ander zegt 28 miljoen,,,waar ligt de waarheid..

  alweer een bedrog en de bedrieger is wederom bedrogen..

  wat doet het volk in deze leugen..

  je kunt net zo goed bij lantie gaan werken en in het openbaar liegen bedriegen ,,niemand kan je wat doen..

  dus zelf verrijken is het motto..

  je gaat niet gereshuffeld worden..


  Maak melding

 58. 1863ZWAKTE : Haal het slaafse Denken uit uw HEAD !

  Babbelen over Vene die GROTE RESERVES achterliet
  voor de NDP-clan ! Ook nog vele goed lopende projecten !

  Babbel NU over de MEGA-staatsschuld, de weggetoverde
  Goud- en Deviezenreserves !
  Dat is het resultaat van VIJF jaar DESI ! Devaluatie is al
  heel dichtbij !

  DESI zit klaar met de containers met Nieuwe Bank-
  biljetten ! Doet alsof Sranan na 25 mei zonder de
  MEGA-schulden zit ! Helaas !

  PS : Amofo vals beschuldigd, DESI Blundert Weer !
  Een president die de FEITEN niet kent en afgaat op
  DOMME goedbetaalde adviseurs !

  Zie ook SchoolBoekenproject, Spooktreinproject,
  Dino’s CTU-project, Abrkadamski’s Openbare
  Werken-jaarbegrotings-WEGPimpproject,
  het GRATISWerkende-Scaliansproject,
  het Gouden-Cassave-fabriekproject en het
  AllesRegulerendeGoudordeningsprojectMetExtra-
  Staatsinkomsten !!


  Maak melding

 59. Met deze uitspraak heeft opa D de koning van Nickerie overtroffen.Tot nu toe gleed opa D uit bij de ambassadeurs.Nu ook voor de titel van Lonnie en zijn prinses.


  Maak melding

 60. De lucht tussen Bouterse en Amafo is opgeklaard en de NDPers zijn o zo blij, zonder dat ze zich afgevraagd hebben hoe het kwam dat de lucht bewolkt was geraakt. Wel paarse gekken; de lucht raakte niet bewolkt door V7 zoals Rob G ons wil doen geloven, het raakte bewolkt doordat Bouterse leugens vertelde over Amafo. Deze paarse gekken denken dat de lucht opgeklaard is, maar Alice en Brunswijk zijn daar vast en zeker nog niet klaar mee. Zou ik ook niet zijn, als een, door drugs benevelde malloot me zomaar, zonder goed onderzoek verricht te hebben, beschuldigde van diefstal, al bood hij me de volgende dag, toen hij weer nuchter was, zijn verontschuldigingen aan, dan nog zou het me niet lekker zitten. Hij mag dan wel een olifantshuid hebben en het niet erg vinden dat mensen hem bij herhaling een moordenaar en crimineel noemen, andere mensen hechten wel veel waarde aan hun goede naam en eer. Iemand die verdacht werd van zware criminele daden zou zich koest moeten houden totdat tijdens een rechtszitting door een onafhankelijke rechter beslist was dat hij onschuldig was, zo iemand zou zich, als hij een beetje zelfrespect had, niet in posities manoeuvreren waardoor de schijnwerpers steeds op hem gericht waren. Nu ik dit opschrijf realiseer ik me dat hetzelfde, in mindere mate ook geldt voor Amafo en Brunswijk, misschien vinden zij het normaal dat ze beschuldigd worden van diefstal en kan het ze geen moer schelen zolang ze in het machtscentrum kunnen blijven zitten.


  Maak melding

 61. Geld is op? No spang ! Bel Bigi Bravo!

  Hij geeft contant geld, en nog extra geld om weave te kopen. Wat wil je nog meer? Als het meezit maakt hij je dochter zwanger, dan kan je ook nog kinderbijslag van hem ontvangen.


  Maak melding

 62. De lucht is opgeklaard maar een vieze, vuile, stinkende , beerput lucht warrelt nog steeds in de direkte omgeving van Bouterse.
  Om zijn eigen woorden te gebruiken, het is nu echt tijd dat Bouterse moet opsodemieteren.
  Rest nog de vraag, op wiens rekening de 4 miljoen SRD is gestort?


  Maak melding

 63. Op 25 mei wordt er voorgoed afgerekend met deze paars/gele roversbende. Twee door Interpol gezochte drugscriminelen zullen de dag van hun leven ervaren, wat het betekend om eigen leugens te geloven, dat ze onmisbaar zijn voor land en oliedomme aanhangers. Paars/gele hoogmoed komt voorgoed voor de val. Maar de stinkend rijke paars/gele parasieten zullen het niet daarbij laten. Wederom zal er zwaar worden gelobbyd om te proberen om de verraders binnen V7 uit te nodigen. Het wordt echt moeilijk, zolang onberechte misdadigers de handen boven het hoofd wordt gehouden door de paars/gele duistere stinkend rijke corrupte parasieten en paars/gele poepvliegen, die hun belangen zullen verdedigen. Baas moet blijve als pleziertent van onze land. Het paars/gele stemvee zal weer worden misbruikt en worden voorgelogen naarmate de verkiezingen nadert. Het ziet er niet erg rooskleurig uit. Want eenmaal de macht, altijd aan de macht redeneren mr.I,m nasty en zijn knecht Lon de boef en vooral hun corrupte paars/gele hofhouding. Maar menig paars/gele domme misdaadaanhanger weet een ding zeker, nu twijfelen we nog voor nog vijf paarse ka jaren vol misdadigers aan de macht. No boi, wiens sma sjie we wakka en zingie paars/geel, solanga wi e njang, dringi,prisiri gratis, neks no fout. Ma te oe de na ini a stemhokje, deng vijf jare sa baas lee gi oenoe dong poti wang, wo poeroe ka djie eng. Wie e go stem V7. Want na echt soso misdadige pina oe go kong, nanga moro ogri na kondre olv van baas en lon.


  Maak melding

 64. AAAI-Baja, het kinderbijslaggeld “IS OP DE VLUCHT …….”

  “Enkele van de vele vele kinderen van Dino wachten nog
  steeds op uitbetaling van de Kinderbijslag, ik moets als
  Opa wel ingrijpen”

  “De lucht is geklaard, alleen blijft Sranan zitten met een
  leider die niet kan tellen en die NEP-financiele Adviseurs
  heeft, zoals Spooktreinprojectleider Jozefzoon”

  PS : Dino kan wel tellen, telt elke nieuwe dag !!!


  Maak melding

 65. De ware toedracht van het incident m.b.t. de kinderbijslag. President Bouterse was op verkiezingsbezoek in het binnenland.De Abop had in een van de dorpen in voorbereiding op het bezoek van Bouterse haar aanhang gekleed in groene t-shirts opgestookt. De president werd ontvangen door een boze Abop menigte die hysterisch begon te klagen over niet ontvangen kinderbijslaggelden.

  De president was niet op de hoogte van dit vraagstuk terwijl bekend was dat de gelden wel ter beschikking waren gesteld voor de bevolking. Achteraf blijkt dat het maar enkele mensen betrof die nog geen gelden hadden ontvangen en dat de Abop van V7, dit incident groot had opgeblazen.


  Maak melding

 66. RobG
  Een president die uit het zadel reageert en uit de heup schiet is geen president maar een oproerkraaier.

  Hoewel ik hoop dat DOE het redelijke alternatief voor falende oude politiek (NDP is ook oude poliltiek van oude mannen en jonge loopjongens) wil ik u met overtuiging verwijzen naar de prestaties van de regering Venetiaan die de heer Caldeira in het VES debat niet heeft weten te verbloemen.

  Gaat u aub naar de laatste regel van de Sheets van Caldeira en lees daar dat de reële welvaartsgroei onder Venetiaan vele malen hoger (in procenten 800% resp. 500% meer groei) was dan onder president blaaskaak.

  http://ndpsuriname.com/wp-content/uploads/2015/05/NDP-VES-debat-13mei2015.pdf

  Dan moet ook nog eens in ogenschouw nemen dat deze regering in 2,5 jaar enorm veel extra goud en olie inkomsten genoten heeft. Aanzienlijk meer dan de laatste verdragsmiddelen over een periode van 10 jaar.

  Ik kan er niets aandoen dat deze input van de website van de NDP komt en door haar specialist gepresenteerd is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.