V7: Bouterse en Brunswijk schuwen Fransen

81

PARAMARIBO, 17 mei – Suriname heeft een belangrijke ontwikkelingspartner aan Frankrijk. Dit zeiden V7-leiders Celsius Waterberg en Chandrikapersad Santokhi tijdens een massameeting in Marowijne (FOTO). Via buurland Frans Guyana moet daar inhoud aan gegeven worden. Maar het komt nu niet uit de voeten.

Het probleem zit hem in het leiderschap van het land op dit moment. Zowel president Desiré Bouterse als zijn coalitiepartner Ronnie Brunswijk kunnen niet over de oostgrens. Beiden zitten met een Europese veroordeling in hun maag. “Geen van beide leiders kan naar Frans Guyana”, zei BEP-leider Celsius Waterberg. Suriname komt er dan ook bekaaid vanaf als het aankomt op het benutten van mogelijkheden.

Die mogelijkheden zijn er zat in het grensgebied tussen beide landen. De leefgemeenschappen in Marowijne zijn traditionele landbouwproducenten. Waterberg gelooft dat het buurland een uitstekend afzetgebied kan vormen, ook vanwege het nabije Saint Laurent. Maar daar moet goed over onderhandeld worden. Precies daar schieten de regeerders tekort. “Ze kunnen niet eens naar Saint Laurent kijken”, aldus Waterberg.

81 REACTIES

 1. Ik lees niets anders dat de partij V.H.P. een racistische partij is die alleen opkomt voor de belangen van de Hindoes. Nu is de naam Waterberg niet echt Hindoeïstisch. Die zielige creolen worden ook door iedereen gediscrimineerd; door Nederlanders, door Fransen, door Chinezen, door Hindoes, door Marokkanen en Turken, door Antillianen en door Sinterklaas. Feit is dat zij zelf de grootste racisten zijn.


  Maak melding

 2. @ Jan Willem,

  Waterberg is de leider van de BEP (Broederschap en Eenheid in de Politiek), een in meerderheid marron-partij, die deel uitmaakt van de V-7-combinatie. Niets te hindostaan derhalve.


  Maak melding

 3. @Blaka Bakra,
  Het verwijt van de creoolse bevolkingsgroep dat de VHP alleen opkomt voor de Hindoes wordt gelogenstraft en is nergens op gebaseerd. Als de VHP racisme en discriminatie propagandeert dan zou de BEP niet samenwerken met de VHP maar met de partij van de massamoordenaar en cokedealer Bouterse / Brunswijk.


  Maak melding

 4. Ieder land krijgt de leiders, die het verdient.
  Voor het buitenland blijven Bouterse en Brunswijk paria’s, die op internationale opsporingslijsten staan.
  Zij kunnen niet vrij over de wereld reizen, omdat ze in veel landen worden opgepakt.
  Bouterse heeft het geluk, dat hij nu nog politiek onschendbaar is, maar uit angst te worden opgepakt, reist hij nauwelijks.
  Dat is voor de economische ontwikkeling van ons land niet goed, want Suriname is een importland, dat voor een belangrijk deel afhankelijk is van het buitenland.
  Als president moet je daarom regelmatig je gezicht laten zien in het buitenland en kun je niet alles overlaten aan een minister van Buitenlandse Zaken.
  Alleen de Chinezen zien brood in Suriname, omdat zij ons land zien als toegangspoort tot Zuid en Midden-Amerika.
  Om dat doel te bereiken, hebben ze in Suriname een gewillige partner gevonden, maar of we daarmee zo gelukkig moeten zijn, waag ik te betwijfelen.
  Zie de voorbeelden op het Afrikaanse continent.


  Maak melding

 5. Heeft die Waterberg een waterhoofd? Die man kan toch weten dat ministers en topambtenaren ook zo’n samenwerking tot stand kunnen brengen? Dat het niet per se nodig is dat Bouterse of Brunswijk daar gaat onderhandelen? Bovendien kan een akkoord ook in Suriname ondertekend worden. Waar heeft die man het over!


  Maak melding

 6. Jantje is koloniale tweedracht aan het zaaien want hij kan niet verdragen sinds 1863 dat alleen als de blanken voor het zeggen hebben alleen nu wilt hij dat de chinezen de nieuwe baas worden in Suriname.


  Maak melding

 7. Allereerst wil ik aangeven geen fan van welke politieke partij te zijn.
  Maar wat BEP-leider Celsius Waterberg zegt: “Geen van beide leiders kan naar Frans Guyana” is klinkklare onzin.
  DE president van Suriname is als democratisch gekozen president onschendbaarheid totdat hij geen president meer is.
  Inderdaad geldt dit niet voor Brunsie want die kan zo wie zo worden opgepakt al hij naar het buitenland gaat. Brunsie zal dan worden aangehouden op een buitenlands vliegveld.

  Als V7 wint dan al DDB voor eens en voor altijd zijn vakantie en inkopen moeten doen in het bosrijke gebied in Suriname en als Brunsie geen president wordt dan zal ook hij Suriname niet kunnen verlaten.


  Maak melding

 8. @ Steenhard de Waarheid
  Of je bent een achterlijke debiel of je verstand is op hol geslagen.
  Weet jij dan niet dat er verschil is tussen een ambtenaar en de president?
  Een directeur kan meer teweeg brengen dan zijn werknemer dus.
  De president of een DNA geeft meer gewicht aan de onderhandelingstafel.
  Zie je Obama een ambtenaar naar China of Noord Korea of Rusland gaan om USA te vertegenwoordigen?

  Dinki een beetje toch dat is toch niet teveel gevraagd?


  Maak melding

 9. @Pokai Tongo,

  Denk aan het omgekeerde: Suriname kan toch ook de Frans Guyanese leider uitnodigen indien het allemaal door de leiders beklonken moet worden? Waarom moet de Surinaamse leider per se naar Frans Guyana? Overigens kan de vice-president ook er naar toe. Dus denk eens goed na!


  Maak melding

 10. @Steenhard de Waarheid,

  Heeft die Waterberg een waterhoofd? Die man kan toch weten dat ministers en topambtenaren ook zo’n samenwerking tot stand kunnen brengen? Dat het niet per se nodig is dat Bouterse of Brunswijk daar gaat onderhandelen? Bovendien kan een akkoord ook in Suriname ondertekend worden. Waar heeft die man het over!

  ———————————————————————————–

  Als je het zo goed weet waarom is die samenwerking dan nog niet van de grond gekomen ? Suriname telt bijna 40.000 ambtenaren. Je gaat me niet vertellen dat er geen topambtenaar is die naar Frans Guyana kan gaan.

  Luister, de nederlandse aanpak werkt. Rutte en onze koning zijn regelmatig op handelsmissies.

  – handelsmissie china, 1,5 miljard euro aan nw handelscontracten
  gesloten.
  – handelsmissie brazilie, ruim 1 miljard euro aan nw orders gesloten voor de scheepsbouw sector
  – Alleen Beatrix leverde Nederland totaal 145 miljard aan handelsmissies op !!!

  Het tweede kabinet onder premier Mark Rutte heeft in het eerste jaar dat het regeerde 25 handelsmissies gemaakt. Vooral minister LIlianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) was actief. Zij leidde twaalf missies, onder meer naar Birma, Kenia en Rusland. Medio juni 2015 staat een missie geplaned voor India.En jij denkt dat Rutte dit voor de lol doet ?

  Wat heeft Bouterse opgeleverd ? Niets, nada, Njet ….Bouterse houdt Suriname gegijzeld en de investeringspoorten zijn potdicht. Niemand wil samenwerken met een massamoordenaar annex drugs dealer(s). En de schaamteloze Surinamers hollen nog steeds achter die moordenaar aan. Intussen wel jammeren dat het land onvoldoende vooruitgang boekt. Kan er geen traan om laten. Sterker nog ik hoop dat Bouterse een 2e termijn krijgt. Laat de naïve Suri’s de gifbeker maar leegdrinken.

  Binnenkort heeft Suriname een belangrijke ontwikkelingspartner erbij: Jos Steeman Shipping

  Have a nice day….


  Maak melding

 11. Jan Willem
  @Blaka Bakra

  Wij koolies mogen zeggen wat we willen hier op deze site. We houden niet van zwarten.

  Schoolvoorbeeld van Surinamers. Ze zijn te lui om zelf een naam te bedenken en nemen namen van anderen over om hun reacties te geven. Het is een voorspelbaar volk zonder creatieve ingevingen. Voor deze ” Jan Willem’ heb ik een topfunctie. Hij mag op 5 december mijn staaf vasthouden; heeft Zwarte Piet een staffunctie (ha ha ha)


  Maak melding

 12. @Pokai Tongo,

  De VS hebben lak aan de diplomatieke onschendbaarheid van Bouterse. Junior zit in bak en Senior gaat geen onnodige risico’s nemen. Zijn adviseurs hebben hem vast eea afgeraden. We wisten allemaal dat dit ging gebeuren, het kan geen verrassing zijn. Bouterse is diplomatiek gezien vleugellam. Zoals je al had aangegeven, een CEO kan meer gewicht bieden in een gesprek dan een lakei. Alleen in Suriname begrijpen ze dat niet. Op een dat niveau helpt een conferce call ook niet. Als ze je porem niet zien, dan ook geen business. Dat is de harde les.


  Maak melding

 13. Het is een feit dat vrijwel alle niet westerse leiders wel iets op hun kerfstok hebben waardoor ze niet deugen. Propaganda materiaal uit het rijke westen. Zo houd men de derde en tweede wereld landen aan de ketting en beperkt men niet alleen het individu, maar helaas de hele bevolking van zo een land. Politieke spelletjes waarin men de maat bepaalt. Wat wel kan en niet kan.

  Deze situatie is de oorzaak van de ongelijkheid in deze wereld. Er is van alles genoeg om geen armoede te kennen voor iedereen. Machtsmisbruik is het woord. De werkelijke oorzaak van alles ligt dus bij degene die de touwtjes in handen heeft en altijd zijn handen wast in onschuld…


  Maak melding

 14. Klopt als een bus Konsensi.In dit geval het westen met name team USA.Ze gaan straks ook op Schiphol gaan bepalen wie mag weg en wie blijft hier.De politicis in Nederland zijn de loopjongens en meiden van Amerika.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 15. @Koos,

  In Nederland bereidt het bedrijfsleven alle zakenreizen voor. De koning wordt dan gevraagd mee te gaan omdat koningen nou eenmaal aanzien genieten. Niet dat die koning iets in te brengen geeft. Hij is gewoon de interface met een groot netwerk. Zonder hem zou het ook wel allemaal lukken, alleen ietsjes moeizamer.
  Bovendien, Nederland heeft een grote en diverse industrie, dus heeft heel veel aan te bieden. Wat heeft Suriname aan te bieden? Suriname importeert vooral. Moet de Surinaamse president overal gaan leuren om import te kunnen vergroten?
  Zoals je al aangeeft gaat een handelsdelegatie naar India in juni. Zonder de koning!!
  Betreffende Venetiaan: hoe vaak ging hij dan op handelsmissies? Zelden toch? Gewoonweg omdat Suriname een importeconomie heeft en geen exporteconomie. Daar hou jij geen rekening mee.


  Maak melding

 16. Jan Willem
  Ik lees niets anders dat de partij V.H.P. een racistische partij is die alleen opkomt voor de belangen van de Hindoes. Nu is de naam Waterberg niet echt Hindoeïstisch. Die zielige creolen worden ook door iedereen gediscrimineerd; door Nederlanders, door Fransen, door Chinezen, door Hindoes, door Marokkanen en Turken, door Antillianen en door Sinterklaas. Feit is dat zij zelf de grootste racisten zijn.

  =====
  De Vee Haa Pee staat voor “Verenigde Hindoestaanse Partij!
  Niets meer of minder.
  Sedert het ontstaan vandie club is er niets veranderd aan die oorspronkelij-ke gedachte!


  Maak melding

 17. Bouterse en Brunswijk hebben meer aanhang in Suriname dan heel dat “GOUD eerlijke” V-5,5 gespuis, waarvan sommige voorlieden hun gezin hebben verbannen uit Suriname en of de vrouw met enige regelmaat de loop van hun lollobal in de neusgaten drukt. En dat staat nu te trappelen om over te nemen?


  Maak melding

 18. @Konsensi
  Wat bazel je nu ? Dat politieke leiders zich als criminelen gedragen is de schuld van het rijke Westen ? Heeft het Westen opdracht aan de massamoordenaar Bouterse verstrekt om het volk uit te moorden, om drugslijnen op te zetten, om zich te verrijken ? Dit bedoel ik dus met een gebrek aan zelfreflectie. Het ligt altijd aan anderen behalve aan de Surinamer zelf. Punt is dat de zwarte bevolking niet weet hoe het met macht moet omgaan. Het kiest een politieke leider die vervolgens het volk onderdrukt, de eigen bevolkingsgroep voortrekt, de zakken vult, politieke tegenstanders uitmoordt en of monddood maakt en zo veel angst op het volk uitoefent dat het volk ook monddood wordt gemaakt.
  En waarom zou het rijke Westen zich bezighouden met Suriname ? Een land dat miljarden steun heeft gehad en nog steeds krijgt maar niet vooruit komt.

  @Mundo; als Nederland jou niet bevalt dan ga je toch lekker terug naar de jungle.


  Maak melding

 19. @Jan Willem,

  Het probleem met de hindoestanen is dat wanneer ze aan de macht komen, ze altijd in de hol van iemand kruipen. Of van de Nederlanders of van de NPS of van iemand anders. Hindoestanen hebben niet het vermogen om te leiden. Er komt nooit een sterke leider uit hun gemeenschap naar voren, alleen maar kontlikkers. Daarom gaan ze ook nooit een voorname rol spelen in Suriname. Ook niet in Nederland of waar dan ook.


  Maak melding

 20. AUB niet babbelen over reizen naar fr Guyana,

  FEIT is dat Sranan op dit moment met opa Bouta

  en Ronny Brunsie, een CRIMINELE LEIDING heeft

  met ONHERROEPELIJKE STRAFVONNISSEN op

  hun naam !

  Srafvonnissen wegens Internationale HARDdrugshandel,

  bedoeld om de JEUGD te VERNIETIGEN !

  PS : FEIT blijft ook dat de Staatsschuld ZES MILJARD
  bedraagt en dat er WEGGESLUISD is uit de goud- en deviezenreserves, een MEGA-BOUTA-bedrag van
  625 MILJOEN USA-DOLLARS !

  Volgens NDP-Desi komen er nieuwe INKOMSTEN,
  terwijl IEDEREEN WEET dat hij NIET heeft geinvesteerd
  in nieuwe productieve-sectoren, dus komt Opa Desi
  Sranan “VERBLIJDEN” met NIEUWE ONGEDEKTE,
  PAS GEDRUKTE BANK-BILJETTEN !!

  Het SURIZUELA-Scenario !!!

  100% WAARDEDALING van de SRD !!!


  Maak melding

 21. @Paraman,

  NDP na Ningre Dansie Party toch? NPS na Ningre Pori Sranang toch? Ie no sabie?
  Te wang ningremang ai takie nationaal, dang altijd a bedoel ningre. Te wang ningremang abi over Sranangmang, dan altijd ei bedoel wang ningremang. Dus NPS nanga NDP ding de pure ningremang parties.


  Maak melding

 22. @blaka bakra, dankjewel voor je uitleg. Velen komen met andere namen op deze forum zodat men kan denken dat het anderen zijn die met hun reacties naar buiten komen.

  Ze vergeten dat zij toch een fout maken.


  Maak melding

 23. @Paraman, ik zou mij zorgen gaan maken om de toekomst van Suriname, omdat investeerders internationaal gewaarschuwd zijn niet naar Suriname te komen.

  Ik vraag mij af of je werkelijk van het land houd of van Bouterse en aanhang.
  Bouterse mag best wel winnen dan zul je zien hoe snel Suriname richting Venezuela gaat.

  Die haat die je richting die Hindoestanen hebt, ook al zou je een Hindoestaan zijn, gelukkig dat ben je niet en jammer voor jou en je familie.


  Maak melding

 24. @SteenhardDombo : Daarom hebben de Creolen
  met hun crimi-leiders zich ECONOMISCH laten
  overvleugelen door de andere bevolkingsgroepen,
  met name door Hindostaanse Surinamers en
  Chinese Surinamers !

  PLUS : Wij Creolen Martelen en Vermoorden Onze
  eigen Blakamangs, terwijl daarna een deel van dezelfde
  Creoolse groep roept om STRAFFELOOSHEID van
  de Creoolse MASSAMOORDENAARS !

  PS : O ting a Sraf’teng denki o kmopo na ini
  un denki ???
  Creolio people UN FREEEE !!


  Maak melding

 25. Dit volk roept de armoede op zich zelf af door op deze 2 veroordeelde criminelen te kiezen, want deze 2 criminelen hebben dit volk niets te bieden, laat staan een toekomst voor dit land.


  Maak melding

 26. @Jan Willem, gedraag je toch niet zo minachtend! Hoe vaak hebben de Westerse landen niet bepaald dat landen in de ban worden gedaan. Geboycot! Ook in Suriname is het geval geweest. Is het niet zo dat er al een “staatsgreep ” document klaar lag? Die kolonel Valk, willens en wetens aan onze huidige leiders heeft overhandigd. Deze situatie waarin Suriname verkeerd, is ontstaan uit de ziekelijke brein van de Nederlanders. Uit machtswellust en financiële redenen. De geldkoersen van Nederland zou haar eigen koers bepalen. En waar die koers toe zou leiden is ons nu duidelijk geworden. Maar hè. . In oorlog en liefde is alles veroorloofd! Echter het moment is daar om het tij te doen keren!


  Maak melding

 27. @Srafu,

  De Creolen waren door de Nederlandse machthebber in de ambtenarij tewerk gesteld omdat ze de Nederlandse taal beheersten en de andere groepen bedreven landbouw en handel. Later gingen die andere groepen ook de ambtenarij in en nu zie je dat ook de Creolen in de landbouw en handel zich beginnen te begeven. Straks hebben Creolen de andere groepen ingehaald en worden zij economisch oppermachtig.


  Maak melding

 28. @Steenhard de Waarheid

  1) De surinaamse economie is al decenia lang in handen van Hindoestanen en niemand ander, tegenwoordig moeten zij het delen met de chinezen!! Dus hoezo hebben ze geen voorname rol in Su? De neest geschoolde mensen in Su zijn werderom de Hindoestanen!! Doe je huiswerk beter voordat je stront uitkraamt!!

  2) Ook in Nederland zijn de Hindoestanen zeer succesvol, dus ook hier zit je er naast met je stront reactie!!

  3) Som de succesen van de creolen op in Su als in Ned……als je dat kan!!!


  Maak melding

 29. Voor de EZELS die denken dat ambtenaren eigenhandig en zelfstandig samenwerkingsverbanden mogen aangaan met het buitenland? Degene die dit denken dat het zo werkt zijn laaggeschoolden mongolen!!!


  Maak melding

 30. @Pitbull,

  Hindoestanen zijn angsthazen. Als je de druk opvoert (jaja de druk wordt opgevoerd) gaan ze piepen en kraken. Hindoestanen hebben nog een kleine voorsprong, maar Creolen zijn nu goed bezig en halen snel in.

  In Nederland gaan meer Hindoestanen naar de Sociale Dienst dan Creolen en de Creool is beter opgeleid dan de Hindoestaan. Creolen hebben bovendien meer dynamiek, zijn goed gebekt en troeven iedereen af. Ze zijn ook succesvol in de sport. Ik moet nog een Hindoestaan zien die een profvoetballer of profbasketballer of profhonkballer is geworden. Hooguit ballenjongen. Zelfs dat niet.


  Maak melding

 31. Voor de laaggeschoolde mongolen: ambtenaren krijgen een brief mee van het staatshoofd voor de andere staatshoofd wanneer ze op werkbezoek gaan met het mandaat erin dat zij bepaalde zaken mogen afwikkelen.


  Maak melding

 32. Het zijn meestal de ongeschoolde lowlevel gasten die aldoor leuteren over racisme en het woordje pas en te on pas gebruiken!! Door het woordje racisme steeds te misbruiken willen zij zo hun eigen falen in de maatschappij verdoezelen en op een laffe manier andere als schuldigen aan te wijzen!!

  Met deze zielige loeders kan je alleen maar medelijden hebben!!!


  Maak melding

 33. @ Jan Willem nanga

  Paraman (bewuste aangeleverde bijdrage op8 dec 1982)

  Bij voorkeur conserveren jullie t kwade verspreidende geur uit jullie broodmolens eens 1 keer in elk geval ongeopend!ahahaaa..ah ah Het ruwe en onbeschaafde waarneembare feiten wat in het verleden afgespeeld hebben moet Jan Willem eens 1 retrospectief onderzoek als ware plegen! Kan ook zijn dat Paraman 1 zwagrie van Jan Willem is of omgekeerd family and frends D8 ik ahaha..Stelletje discriminanten ondeugdzame gasten samen met jullie leiders dat niet ver van hun osso kunnen ahaaahaaa mi wel!!!

  V.H.P.soso lobie en be strong always en Fesi….


  Maak melding

 34. Willen Bouta en Lonnie nog eens 5 jaren gaan regeren. Terwijl ze uitgesloten zijn in het buurland Frans Guiana te bezoeken. Laatstaan naar Europa. Santo Boma is enige redding voor de crimi.


  Maak melding

 35. @Steenhard de Waarheid,
  En omdat jij duidelijk aantoont dat het racismegehalte in Suriname hoger is dan in Nederland, zal ik voortaan niet meer meedoen aan de onzinnige Zwarte Pieten discussie. Want in dat geval verwijt de pot de ketel dat is zwart ziet. Hindoes zijn in Nederland uitstekend geïntegreerd, hebben in korte tijd veel meer bereikt dan de negers, zijn in Nederland ondervertegenwoordigd in de criminaliteit. De negers zijn de grooste criminelen in Nederland en elders ook. Ik weet niet of het kontelikkers zijn maar wat ik wel weet is dat zij niet afhankelijk van negers zijn. Waarom houdt Suriname de handen op bij Hindoe India ? En jouw soort negers doet mij denken aan de Afrikaanse dictatoren Idi Amin, Mugabe. Die begonnen ook een hetze tegen Indiers en het onderontwikkelde domme zwarte bevolking liet zich meeslepen in die volksmennerij. Duizenden Indiers, die de economie van Uganda en Kenia overeind hielden, zochten hun toevlucht in het buitenland. Je raadt het al, met beide landen was het binnen de kortste keren afgelopen met de economische voorspeld. Gevolg ? De zwarten gedragen zich als wilden en maken elkaar af. Nederland mag blij zijn dat Aziaten deel uitmaken van de arbeidsmarkt. Want met de tienduizenden zwarten uit Afrika is het een grote last om voor hun te zorgen.
  Je hebt zeker onderzoek gedaan naar het aantal Hindoestanen die in de bijstand zit ? Heb je ook toevallig onderzoek gedaan naar de zwarten die in de bijstand zitten ? Vorige week bleek uit onderzoek dat de helft van de zwarten uit Somalië in de bijstand zitten en blijven parasiteren.
  Je hebt gelijk, ook ik kan geen sporter van Hindoestaanse afkomst noemen die iets betekend heeft, Maar kan jij een wetenschapper van jouw afkomst noemen die iets voor de mensheid betekend heeft ? In de VS zijn de meeste wetenschappers van Aziatische afkomst en geen een zwarte.
  Daartegenover zitten de gevangenissen in de VS, Nederland, Engeland, Zuid-Afrika en Suriname, jawel mijnheertje. vol met creolen. Heb je daar een verklaring voor ? Ik bespeur een superieuriteitsgevoel bij jou. Maar dat gevoel is misplaatst.
  O ja, al die beroemde voetballers die miljoenen verdienen moeten toch in staat zijn om het arme Suriname met giften vooruit te helpen ? Maar de zwarte heeft een extra gen. Die van afgunst en jaloersie !


  Maak melding

 36. Speciaal voor de grafmongool Steenhard de Waarheid.
  Lees het onderstaand bericht maar eens door en bekijk op Youtube de beelden Het eens zo welvarend Zuid Afrika (d.w.z. toen nog met een blanke regering) wordt geteisterd door overvallen, moorden en plunderingen. Steevast zijn de daders zwart en opereren ze in groepsverband. Ook hieruit blijkt duidelijk dat negers niet kunnen regeren en helemaal niet willen werken. Liever maken zij zich schuldig aan moorden en roofovervallen. jammer dat de vrouw des huizes niet het voorbeeld van agenten in de VS heeft gevolgd. Van mijn part had zij hoger mogen mikken. Ja toch ?

  Enkele inbrekers in Zuid-Afrika hadden begin deze week duidelijk het verkeerde huis uitgekozen toen ze verrast werden door een gewapende vrouw. Ze slaagde erin de drie overvallers met schoten weg te jagen. En dat terwijl haar vriend lag te slapen. Bewakingsbeelden van het incident werden sindsdien al meer dan 2 miljoen keer bekeken op Youtube.
  Driekie Croucamp (39) en haar vriend Craven Coetzee (42) slapen volgens de Daily Mail in aparte kamers, omdat Coetzee ’s nachts vaak telefoontjes krijgt voor zijn werk. Toen Croucamp dus dinsdagochtend gewekt werd door een vreemd geluid, stond ze er aanvankelijk alleen voor.

  Op beelden van het incident is te zien hoe de vrouw – met pistool in de aanslag – op onderzoek gaat. De overvallers liepen op dat moment al enige tijd rond in het huis in Port Elizabeth. Wanneer ze door de hal wandelt, komt een van de inbrekers terug de trap op. “Ik denk dat ik ‘halt!’ schreeuwde en plots kwam hij op me af met een mes”, vertelde ze aan de Herald Port Elizabeth.

  De vrouw zou een eerste schot – dat de muur raakte – hebben afgevuurd om de aanval af te weren. Na het tweede schot maakten de drie mannen zich uit de voeten. Haar vriend Coetzee werd door het eerste schot wakker en snelt met wapen in de hand zijn vriendin te hulp.

  Koelbloedig
  Volgens Alwin Lebans, een woordvoerder van de politie gingen de mannen aan de haal met de handtas van de vrouw. Niemand zou gewond geraakt zijn bij het incident en voorlopig is nog niemand gearresteerd.

  In een interview met Algoa FM verklaart Coetzee dat het alarm die avond uitgeschakeld was en het koppel ’s nachts steeds een vuurwapen binnen handbereik heeft. Hij is verder vooral blij dat zijn vriendin zo koelbloedig bleef: ,,Ze panikeerde niet”, klonk het. ,,Die mannen hebben geluk dat ze nog leven.”


  Maak melding

 37. Ach, wie is er geinteresseerd om Frans Guyana te bezoeken. Zelfs le president de la republique komt er nooit.
  Anderzijds is een bezoek aan New York erg in trek. Zo ook mrs LaTina die met haar eendjes Ahalia, Azalia en Akalia een bezoek bracht aan een speelgoedwinkel. Is die oudste eendje niet wat te oud voor een speelgoedwinkel? Ze moet langzamerhand denken aan een bezoek aan een bejaardenhuis, hahahahahahaha..


  Maak melding

 38. -Het gedoe van de creolen en Hindoestanen::::Ik denk dat men niet naar de boodschap van de heer With heeft geluisterd.

  =Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de laatste 20 jaar de Hindoestanen en Javanen ver zijn gekomen met hun eigen ontwikkeling ten opzichte van de creolen.
  De creolen zitten vaak in een slachtofferrol, teveel in de gevangenis, kraken vaker woningen en staan hoog op de lijst bij de sociale zaken. Zie ook de tienerzwangerschappen bij de creoolse jongeren.

  -Persoonlijk wil ik ook aangeven dat het niet klopt dat de Hindoestanen de grootste groep zijn die bekend zijn bij de sociale dienst in Nederland. Ook zie je haast geen Javanen.
  De creolen zijn wel de grootste groep.
  Dit zie je ook bij de Antilliaanse groep van creoolse afkomst die vaak in de bijstand zitten.

  Onderzoek dit maar en zie de resultaten.
  Ik hoop het beste voor alle culturen en een goede toekomst voor een ieder waar dan ook.


  Maak melding

 39. @ Jezus, Jesse.

  Moet je nou echt bij iedere posting van je het Nederlandse koningshuis erbij halen? Wat heeft dat voor zin? Mag ik kiezen tussen een koninkrijk onder Willem-Alexander en een dictatoriaat onder president Bouterse? De uitslag zal je niet verbazen.


  Maak melding

 40. -Straks heeft Bouterse 300 banen te verdelen als hij zou winnen en dit zijn allen hoge posten.

  Sital heeft ook aangegeven dat er mensen zijn gedwongen om de NDP vlaggen te plaatsten bij de mensen thuis.
  Controle via de werkgevers of een ieder een paarse vlag heeft geplaatst op zijn erf, anders en je zo met ontslag!!!!


  Maak melding

 41. Al die domme aanhangers van de twee grootste onberechte mensenrechtenschenders, moordenaars en drugsbazen verdienen de stijgende misdaden en moorden, evenals hun opgeloten zonen. Ze hebben de misdaad/moord vloek te danken aan hun oliedomme stomme keuze foe stem didibri en zijn knect lon, Meki ndp winie bakka dang do sjie,jeri en vierie zevenmalen jare tachtig bakka. Leki agoe doe bari.heeellllllllllllllppppppppppppppp. Sma no jepi.


  Maak melding

 42. Hindustanen doen het goed op vele gebieden, maar geloof me de Creolen doen voor niemand onder. Ook zij zitten op hoge positie binnen vele branches. Zij die op hoge positie zitten zullen het niet van de daken roepen. Mijn inzien is het geen vergelijk!
  Waar gaat het tenslotte over? Suriname naar een hoger niveau tillen. En wie het doet maakt geen fluit uit, zolang het belang van de Surinamers in ogenschouw wordt genomen. En het geleuter van eerlijkheid gaat voor geen van de vooraanstaande personen op… Ze hebben allemaal iets op hun kerfstok! Creool, Hindustaan, Javaan of anderzijds.. Peace…


  Maak melding

 43. Grote verkiezingsbijeenkomst, een giga massameeting van V7 in Moengo/Marowijne met nog geen 50 bezoekers. Tel uit je winst V7. Het overgrote deel van de deelnemers waren de kopstukken van V7 uit Paramaribo met in hun staart de aanhang uit Paramaribo. Dit ziet er echt goed uit voor V7.

  Wat tijdens deze bijeenkomst opviel zijn de leugens die Waterberg. Het NieuwFront zat 15 jaar aan de macht en zij hebben in die 15 jaren nooit de florerende handel die ze voor ogen hebben kunnen realiseren tussen Albina en Saint Laurant. Waterberg heeft een klont boter op zijn hoofd in de brandende zon van Moengo.

  Wat Waterberg voor ons verborgen wil houden is de industrie die is ontstaan in de marrondorpen t.b.v. de handel met klanten uit Frans Guyana. Landbouwproducten worden verhandeld met Frans Guyana. Mensen produceren hun eigen podosirie en andere bio gezondheidsproducten. Deze producten vinden gretig aftrek in Frans Guyana. Kleding en schoeisel en andere consumptie artikelen zijn in Frans Guyana veel duurder dan in Suriname. Dus veel mensen uit Frans Guyana, en ook handelaren komen naar Albina om goederen in te slaan.

  wat zorgen baart is de levendige smokkel van goedkope Surinaamse brandstoffen en kookgassen naar Frans Guyana. Zowel de Franse als de Surinaamse autoriteiten willen deze smokkel tegengaan.


  Maak melding

 44. Aan Steenhard de Waarheid:

  Uw kakofonie grievende uitlatingen aan het adres van Hindoestanen baart mij grote zorgen. U laat geen gelegenheid voorbij gaan om uw gal over Hindoestanen te spuwen. Volgens u zijn het meelopers en kontenlikker en u kent geen een Hindoestaan die op sportgebied uitblinkt. Zo dacht Adolf Hitler tijdens de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn ook over. Hij weigerde de Amerikaan Jesse Owens te lauweren voor diens buitengewone prestaties. Hitler dacht namelijk ook dat zijn ras superieur aan elk ander was. Een racistische gedachtengang. De heeft er de schijn van dat de geschiedenis zich aan het herhalen is. Met nadruk zeg ik dat het er de schijn van heeft want u, en daar zult u wel uw redenen voor hebben, uit uw grieven veilig van achter de computer; lekker anoniem de held uithangen.

  Enkele weken geleden was ik samen met met compagnons in Suriname. Doelstelling was om een woonproject gefinancierd te krijgen. Alhoewel het bedrag dat wij nog tekort komen ( € 50 K) geen exorbitant bedrag is, zijn wij tegen veel hindernissen aan gelopen. Veel beloftes werden gedaan maar niet nagekomen. Ook een verzoek aan EBS had geen succes met uitzondering van het bekende ‘aan het lijntje houden’. De directie van EBS was in vergadering of was uitlandig. U raadt het al, na 3 weken van beloftes en toezeggingen was de maat voor ons vol en zochten wij naar een andere oplossing. En die kwam er. Niet een of andere Creool maar een Hindoestaan was bereid ons een bankgarantie af te geven, ondanks dat uit onderzoek bij het domein bleek dat het onderpand (perceel in het centrum van Paramaribo) dat een van de compagnons wilde inbrengen niet tot zijn eigendom behoorde. De Hindoestaan deed alles op basis van vertrouwen terwijl de Creolen bij EBS een te grote mond en broek (aan) hebben. Omdat wij terug dienden te keren, konden wij de transactie niet tijdig afronden. Daarom richt ik mijn verzoek tot u. Misschien dat u binnen uw Creoolse vriendenkring een succesvolle zakenman / sportman kent die ons (tegen een gematigde rentepercentage) een lening van € 50 K wilt verstrekken. Wellicht bent u zelf kapitaalkrachtig om ons te helpen zodat wij Creolen aan de Hindoestanen kunnen laten zien waartoe wij in staat zijn. Maar ik vrees dat ik niets van u zal horen en dat u hele hard onder uw steen zal wegkruipen.

  Uw reacties lezend moet ik tot de conclusie komen dat wij Creolen nog heel veel van Hindoestanen kunnen leren. Probeert u eens bij uw eigen familie om een lening te krijgen. Dat lukt u niet. Hindoestanen stimuleren elkaar en staan voor elkaar klaar om elkaar te helpen. Creolen zijn zelden in staat om iets succesvol af te ronden en leggen het bijltje snel erbij neer.

  Uit uw negatieve postings leid ik af dat een bezoek voor u aan de psychiater (zoekt u aub wel een creoolse psychiater uit ?) zeker is aan te raden. Ik vrees anders dat u een lopende bom bent en dat u in staat bent om raciale moorden te plegen. Zoekt u aub hulp nu het nog kan.


  Maak melding

 45. Steenhard de Waarheid@

  Wil je,kan je of durf je het niet te snappen waar het omgaat
  het punt is— V7: Bouterse en Brunswijk schuwen Fransen— punt is kunnen ze naar het buiten land zo,als jij en ik JA of NEE daar gaat het om gezond na denken is niet je sterkste kant recht willen praten wat krom is of heb je het niet door wat krom is waar is het mis gegaan of ben je zo geboren man ga toch weg

  laat me.


  Maak melding

 46. Steenhard de Waarheid
  Hindoestanen hebben niet het vermogen om te leiden.

  Ik ben wel geen Hindoestaan maar moet wel aangeven dat in de geschiedenis bekend is dat een Hindoestaan, Mahatma Gandhi, degene is die samen met een miljoenen volk de vrijheid heeft bewerkstelligt. Zo ook een Neger uit Zuid Afrika, Mandela, die zijn volk heeft bevrijd.

  Vooraleer je wat uitkraait dinkie eerst noh want het komt zo dom over.


  Maak melding

 47. Steenhard de waarheid. Er zijn veel verschillen tussen creolen en hindoestanen. Zo si een verschil dat creolen als beesten aan kettingen hebben rondgelopen en hindoestanen niet. Voor jou is dat geen slecht idee als jij weer aan kettingen gelegd wordt. Je bent een stuk bedorven gezwel. MMP


  Maak melding

 48. Pitbull
  Het zijn meestal de ongeschoolde lowlevel gasten die aldoor leuteren over racisme en het woordje pas en te on pas gebruiken!! Door het woordje racisme steeds te misbruiken willen zij zo hun eigen falen in de maatschappij verdoezelen en op een laffe manier andere als schuldigen aan te wijzen!!

  Met deze zielige loeders kan je alleen maar medelijden hebben!!!
  Pitbull Die ongeschoolde lowlevel gasten wie Steenhard de Waarheid ja die is zeer zeker een racist daar heb ik wel medelijden mee hij is zo stom dat hij het niet beter weet

  laat me (hem)


  Maak melding

 49. @ Paraman,

  Ook in de naamgeving van de VHP schiet je kennis tekort. Het is Vooruitstrevende Hervormings Partij. Geen Verenigde Hervormings Partij.


  Maak melding

 50. Sinds 25 februari 1980 toen DDB de staatsgreep pleegde in Suriname ging de Surinaamse economie, normen en waarden, principes, rover, verrijking van DDB en de gangsters/domeingronden, pimpen van auto, miljoenen die op ow niet worden verantwoord door de voorlaatste mini ster, armoede toename in heel Suriname, diefstal, grote criminaliteit, dievenijzer bij de huizen/winkels, devaluatie van Surinaams geld, geldwisselkantoren, of op straat, wissel wissel, wissel, smokkel van goud naar het buitenland, verval, mensenrechten, enz, enz, kortom achteruitgang in Suriname.

  DDB en de gangsters is zichzelf verijken en het volk zand in de ogen strooien met luchtkastelen/ zie18000 huizenbouw, gouden kerst, trein/tramproject, schoolboeken die in de magazijn van het minov liggen, voedselschuur van DDB, ziekenhuis in Wanica dat niet gebouwd is, enz, enz. Suriname is momenteel skeer en er volgt na de verkiezingen een devaluatie van de Surinaamse dollar.
  DDB, NDP en de gangsters zijn: You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Weg met DDB, NDP en de gangsters!

  Telkens als DDB en de gangsters aan het bewind zijn is Suriname skeer.

  Weet u dat nog: Jules wijdenbosch/ smeergelden/ Ballast Nedam, wissel, wissel wissel, devaluatie van surinaamse geld, grote armoede, mensen die op straat gingen protesteren dat Wijdenbosch moest aftreden, Goedschalk die met goud van de Surinaamse bank vandoor ging, geen medicijnen, lege winkelschappen, enz, enz. sranan bing skeer.

  Nu trekt DDB samen met de rovers weer aan de touwtjes en zie weer sranan skeer, devaluatie van de Surinaamse dollar, alles wordt duurder, geen valuta, sranan skeer, enz, enz DDB en de gangsers hebben zich zelf wel flink verrijkt.

  Het Surinaamse volk heeft door dat DDB en de gangsters niet deugt en zal de NDP/DDB daarom de knock out geven op de aanstaande verkiezingen van maandag, 25 mei 2015 in het hele land. Ik wil alle poltieke partijen en of combinaties oproepen om niet met de NDP en DDB samen te werken. DDB denkt alleen aan zijn enige eigen belang en dat is bewezen de afgelopen 5 jaar. Surinaamse kiezers geeft NDP/DDB en de gangsters de knock out. DDB en de gangsters horen in de gevangenis thuis.

  Wan Tra Wintie Moes Kon Wai In her Sranan

  Stem advies aan alle kiezers in het hele land Suriname
  Stemt u op V7!
  Chan4Pres!
  YesWeCan!, YesWeCan!, YesWeCan!
  Change!, Change!, Change!
  Chan4Pres!,Chan4Pres!
  V7 voor een beter leven!
  V7 Dé Kon, Dji Wan betre Sranan!
  V7 De Kon!
  Time4Chan(ge)!,Time4Chan(ge)!,Time4Chan(ge)!
  Fri!, Fri!, Fri!, Fri!, Sranan Fri!
  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom de Kon!

  – Leve de V7!
  – Leve de politieke leiders van V7!
  – Leve de dr – en de rr-leden van V7 in het hele land
  Hoera, Hoera, Hoera! voor V7 in het hele land.

  Free At Last Thank God Mighty We Are Free At Last

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Surinamers!


  Maak melding

 51. ten eerste een president die verdacht is van zaken die niet samen gaan met een presidentschap dat is nooit goed voor een land als die man niet kan reisen is het niet de juiste keus voor die jop en zeker niet voor het land ten twee met het vast zitten van dino in usa is een begin van een grote iets 25 mei is niet zo maar verkiesing er is veel meer aan de hand maar we gaan het af wachten maar er ligt een grote zet of stap voor ronnie brunwijk hij wordt belangrijk voor surinaame of het voor gezet spel is weet ik niet van bouterse wie weet het spel is on door grondbaar maar laten we het in gods hand laten


  Maak melding

 52. Meneer uit Paraman is aan de drugs of is geestelijk labiel met zijn haat over Hindoestanen javanen en chinezen. Denkt deze agoe dat hij namens mij praat ? Laat hij zijn strontpraatjes aan zijn moeder vertellen en niet aan zijn vader want die liep hard weg toen hij Paraman bij zijn geboorte zag. De andere gek op dit net is de afoe ede steenhard de waarheid loopt de vertellen. Soso stronterij en poeperij over hoe goed onze creolen het goed doen. Ja ze doen het goed in roverij, toverij, verkrachtingen, oplichterij, niksdoenerij, poeperij, stronterij, morserij, maar verder neks di mang do. Dus meneer je mond dicht houden want als jij je mond opendoet dan stinkt het in heel Paramaribo .


  Maak melding

 53. Verkiezingspropaganda van de vHp en Bep. Waarom moet Suriname perse de oversteek maken en kunnen de Fransen niet naar Suriname mocht er op het hoogste niveau onderhandelt moeten worden.

  Verder worden zulke gesprekken vaker op ministerieel niveau besproken en later pas de handtekening.

  De vHp is weer met zand aan het strooien, toont hun wanhoop aan, want ze gaan de verkiezingen zwaar verliezen.


  Maak melding

 54. De mensen die het hardst schreeuwen dat anderen in de bijstand lopen houden zelf hun handjes op bij de sociale dienst. Steenhard de Waarheid scheldt op alles wat niet Surinaams en of creools is maar woont zelf in de Bijlmermeer. Zo een schijnheilige strontvlieg is hij.


  Maak melding

 55. De ene paarse reactie is nog dommer dan de andere en dat geldt zeker ook voor de opmerking van Bally.

  Triest hoe die idioten maar blijven draaien om recht te praten wat heel erg krom is.


  Maak melding

 56. @Neus

  En jij bent de domste van allemaal. In de tijd van de minnetjes en plusjes leefden je reacties maar enkele seconden. Ik heb van jou nog nooit een inhoudelijke reactie gezien.


  Maak melding

 57. Geen gebabbel, de een ziet DESI binnenkort via
  Parijs naar Nederland reizen om zijn STRAF
  voor Internationale harddrugshandel uit te zitten !

  Anderen wachten de realisatie van de
  NDP-SPOOKPROJECTEN af.

  BETALING van ALLE Openstaande facturen van het
  BEDRIJFSLEVEN en de FINANCIERING van de
  SpookProjecten zal DESI regelen via het DRUKKEN
  van NIEUWE BANKBILJETTEN !!

  Brada nanga Sisa, un no SPANG, MONNIE DE,

  te SRD fadong, njew monnie e doro,

  The SRANAN-MONOPOLY-DOLLAR ! THE SMD !!!


  Maak melding

 58. @Keihard de waarheid,

  Aron”Baitali”Winter is een 100% hindoestaan die vroeger bij Ajax heeft gespeeld!!

  Ricardo kishna is een hindoestaanse voetvaller die nu bij Ajax speelt!!

  Winston”Doekhie”Bogarde is dogla!
  Daryl Lachman van Twente is ook dogla!
  Luciano Narsingh van PSV is ook dogla!!


  Maak melding

 59. Hallo,Pitbull
  Winter is geen hindoestaan,je bent hindoestaan als je volbloed bent.
  Kishna is ook een miks,dus er wordt bedoeld over volbloed hindoestaan.
  Ga maar even onderzoeken!!!


  Maak melding

 60. Wat hebben al die Surinaamse topvoetballers van creoolse kom af voor hun land gedaan ? Niks toch ?
  Gullit verdiende miljoenen maar heeft zijn vermogen aan vrouwen verkwanseld. Seedorf heeft ooit een voetbalstadion in Suriname laten bouwen, heel slim terwijl het volk in grote armoede leeft. Een voetbaltempel dat ontbrak er nog net aan in paradijselijk Suriname. Wat heeft Davids voor Suriname gedaan ? Geen een cent heeft hij in Suriname besteed aan investeringen maar wel miljoenen uitgegeven aan vrouwen en het snelle leven. Idem geldt dit voor Bogarde die zo diep gezakt is, dat hij zelfs uit zijn huis ontruimd werd.
  Ook Rijkaard heeft nooit een cent in Suriname geïnvesteerd. Hij investeerde liever in vrouwen.
  Het meest trieste geval is Drenthe die ook een vermogen verdiend heeft. Deze lelijke overschreeuwer is vaak in Suriname en hangt dan graag de grote man uit. Laat ook zien hoe rijk hij is met zijn bling bling uitrusting (maar hij blijft lelijk hoor).
  Noem mij een creoolse voetballer die echt iets voor het Surinaamse volk betekend heeft. Ook de komedianten die jaarlijks een paar keren op vakantie in Suriname zijn (Rayman) omdat ze zo veel van dat land houden en trots op dat land zijn, hebben nooit een kopercent in Suriname geïnvesteerd. Maar wel een grote bek hebben naar Hindoestanen toe.
  Er zijn gelukkig veel Hindeostanen die wel in Suriname investeren want de creool zal dat toch niet doen. Wel met andermans veren gaan pronken dat kunnen ze als geen ander.


  Maak melding

 61. @Harold, de meeste Surinamers die in het buitenland in de gevangenis zitten zijn Hindoestanen mijn eigen volksgenoten. Overal worden ze met drugs opgepakt. Frankrijk, Frans Guyana,Martinique, Duitsland, Portugal, Nederland, Belgie, Argetinie, Italie, Oostenrijk,Rusland, China, Australie, Brazilie, Peru, Colombia, Mexico. Kortom je moet je schamen.


  Maak melding

 62. @Meenashie,

  Precies, dat zijn die typisch laag gevallen opportunistische NDP-Hindoestanen. Als Doekhie en Parmessar de grens overgaan is de kans groot dat ze ook opgepakt worden voor het bezit van ‘melk’poeder.


  Maak melding

 63. @Sjang,

  Aron Winter is een volbloed en dus 100% hindoestaan!!

  Zijn echte naam is Aron Baitali!!! Winter is zn aangenomen naam van zijn stiefvader!!!!!


  Maak melding

 64. @Pitbull,

  Dan zal de beef-vretende Winter wel de uitzondering zijn. Ze vreten allemaal beef en zijn (daarom) christen of moslim. Zie je wat er gebeurt met Hindoes die met niet-Hindoes trouwen? Ze MOETEN zich bekeren. Bewijs: het hier genoemde lijstje dogla-voetballertjes. Geen van hen is een Hindoe, hoewel een van hun ouders dat wel waren. Waarom Hindoes dan nog met niet-Hindoes trouwen, wetende dat dit lot hen te wachten staat, is mij een raadsel…..gebrek aan trots misschien of gewoon nooit iets geleerd over de eigen waarden? Of gewoon tot de makkeleijke godsdiensten christendom en islam overgaan omdat ze weinig eisen stellen aan spiritualiteit, reinheid enz?


  Maak melding

 65. @Meenashie Deb…………d,

  Ik kan je even niet volgen. Het onderwerp dat ik aan snij gaat over het verschil in de denkwijze over investeringen en niet over criminele Hindoestanen. Ik kan jouw punt dan ook niet begrijpen en helemaal niet waarvoor ik mij zou moeten schamen want dat wordt niet duidelijk. Wel heel toevallig dat u precies weet waar de gevangenissen overbevolkt zijn met Hindoestaanse drugscriminelen. Ik begeef mij niet temidden van dat milieu maar ik kan u alvast verklappen dat de gevangenissen in Nederland niet volzitten met Hindoestaanse drugscriminelen. Ook toevallig dat in Afrika geen een Hindoestaanse drugscrimineel vast zit. Volgens het overzicht van landen waar Hindoestaanse criminelen vast worden gehouden. Weet je wat ik denk ? dat jij gewoon een rancuneuze creool bent en helemaal geen Hindoestaan. Een van de vele creolen met een identiteitscrisis. Zielig hoor. Maar ik heb je toch snel ontmaskerd.


  Maak melding

 66. @Vijay,
  In india vreten ze ook op grote schaal beef hoor alleen wordt dit niet in het bijzijn van de overige Hindoes gedaan want je weet toch hoe men met het geloof omgaat ?
  Ik heb zelf meegemaakt dat Indiërs tijdens de vliegreis ook de aangeboden beef consumeren en als je hen vraagt waarom zij het doen is het antwoord dat alleen de koeien in India heilig zijn. Met andere woorden, het rundvlees elders mogen ze wel eten alleen het rundvlees uit India schijnt heilig te zijn.
  India schijnt trouwens de grootste exporteur van rundvlees te zijn.


  Maak melding

 67. @Harold,

  Veel van wat je zegt, klopt. De Gandhi-Nehru regering in India heeft decennialang het slachten en opeten van koeien en het exporteren van rundvlees flink gestimuleerd. In schoolboeken vermelden ze dat rundvlees goed is voor de mens en hem sterker maakt…….
  Je zult wel kunnen raden dat de Nehru-Gandhi familie (m.n. de laatse fake Gandhi’s, Sonia, Rahul en Priyanka) christenen zijn die alles wat Hindoe is wantrouwt en bestrijdt. Bovendien nemen vele Hindoes het niet zo nauw met hun geloofsregels. Wanneer de padre’s erachter komen dat een Hindoe niet zo veel doet aan/met z’n geloof, dan wordt de bekeringsmachine gestart. Grote kans dat ze zo’n persoon weten te bekeren. Zo komen er jaarlijks miljoenen beef-eters bij in India, maar ook in Suriname en Nederland.


  Maak melding

 68. En de president van Suriname is een boeroe wiens voorouders koloniale dictatoren waren. Bouterse zet de traditie van moorden en plunderen en verkrachtingen van zijn voorouders voort.


  Maak melding

 69. Veel gelezen opmerking naar aanleiding van dit artikel.
  ” Waarom moeten de Surinamers naar de overkant, waarom niet de Fransen naar deze kant”!
  Dat is nu typisch de gedachtengang van de ” gemiddelde” Surinamer! Wars van elk initiatief moet ” de ander” het maar doen, ” wij blijven liever chillen op de straathoek”!
  De cultuuromslag die het land zo broodnodig heeft laat nog lang op zich wachten. De gratis voeding uit de moederborst raakt een keer op, dan zal men toch zijn voeding moeten gaan kopen! Waarvan? Only God knows!


  Maak melding

 70. BEP moet nog leren het verstand te gebruiken…..nu speelt BEP werkwillige hond om karavaan voor anderen voort te trekken als weg gelopen slaaf….idioter kan het niet !…echt dom en zwaar achterlijk.


  Maak melding

 71. Als al deze kul verhalen hierboven leest wil echt niet als Surinamer geïdentificeerd worden.
  Weet je wat jullie moeten bij de volgende verkiezingen in NL: op Geert Wilders stemmen.
  Misschien dat deze man jullie dan weer verbroederd.
  Succes achterlijke Zich zelf noemende Surinamers.


  Maak melding

 72. Dat politici zicht in die mate uiten, dat deze mensen zich op deze wijze aan het breed publiek etaleren is onbeschrijfelijk. Er zijn geen woorden om dit te beschrijven. Is dit waarop wij op zitten wachten vertel mij nou, wat de boodschap is van deze mensen. Vertel mij hoe je het land wil opbouwen. Dit is geen opbouw maar afbraak. Ik kan u verzekeren dat niemand iets daar aan heeft. Vertel het volk wat u te bieden hebt aan de toekomst van Su. Geen racisme en geen verdeeldheid.En vergist u,u niet want het buitenland althans die krachten van de andere kant, die willen u echt niet helpen. Drie honderd jaar lang hebben ze de tijd daarvoor gehad. Maar ze hebben niet bewezen dat ze er iets goeds van wilde maken. Zullen ze het nu wel doen. U moet het doen met de gene die het wel willen. Ook met goedwillige krachten van buiten, want die zijn er genoeg ook uit onze voormalige moederland Nederland. Maar zij met de grootste mond die niet eens weten waar Suriname is, van die hoeven wij niets te verwachten dan verdeeldheid met medewerking van sommige Surinamers. Laat u zich niet misleiden en intimideren door deze mensen. Geloof mij het is de pot die de ketel verwijt dat zij zwaard is. Zij willen aan de macht over uw rug.


  Maak melding

 73. Waar is HENKIE MOLENAAR gebleve baja,..heeft iemand een vergrootglas voor mij.?..nog steeds aan de diaree zeker vanwege de shock v/d uitslag v/d verkiezing.


  Maak melding

 74. @Jan Drol,
  Mang, je kent mij niet en je komt hier alleen maar kiskis sani schrijven.Surinamers hebben de naam lui te zijn en dat zijn ze ook hoor, zonder mop. Dansen, luieren, eten, kinderen maken, luieren, en herrie schoppen dat zit de Surinamer in het bloed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.