Minieme impact verwacht van economisch debat

15

PARAMARIBO, 16 mei – Het grote economische debat zal weinig effect hebben op de kueze van kiezers. Bestuurskundige August Boldewijn erkent weliswaar het niveau van het debat.

Het was niet mis met hier en daar zeker hoogtepunten qua kwaliteit. De grootste politieke rivalen gingen elkaar stevig te lijf. Volgens sommigen was er zelfs een overwicht ten faveure van oppositieblok V7. Maar of het ook terugvertaalt naar politieke winst? “Ik heb niet de indruk dat iedereen begrepen heeft waar het over gaat. De gewone man luistert meer naar wat op de massameetings wordt gezegd”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd.

Bovendien is de politieke praktijk in Suriname meer gericht op personen. Kiezers hebben eerder aandacht voor de spreker dan het gesprokene. Het is niet anders. Boldewijn vindt overigens dat het debat best wat actueler had gekund. De financiële vraagstukken waar Suriname voor staat, moesten zijn aangesneden. Ook moesten de gepresenteerde mooie plannen zijn voorzien van een financieel overzicht.

15 REACTIES

 1. Voor velen van dit volk zijn die economische debatten te moeilijk om te begrijpen, en juist dat volk stemt Ndp ongeschoolden en analfabeten.


  Maak melding

 2. Off Topic

  Een Egyptische rechtbank heeft doodvonnissen uitgesproken tegen de afgezette president Mohammed Morsi en meer dan 100 andere mensen.

  In Suriname is het 8 december 1982 moorden van DDB en de gangsters geschort door een omstreden amnestiewet in de DNA. De krijgsraad verschuilt zich hier achter en is te laf om haar werk naar behoren te doen. Voor DDB en de gangsters geldt deze omstreden amnestiewet niet, om talrijke redenen. Een ervan is, dat een zaak dat bij de rechter/krijgsraad is, kan niet worden gestaakt of geschort door een omstreden amnestiewet. De rechtbank/krijgsraad hoort een vonnis te geven. De rechtbank/krijgsraad is laf, een oelewapper, een koekenbakker en kan beter wat anders gaan doen.

  Wat zou toch de uitkomst hiervan zijn voor deze criminelen van Suriname als de omstreden amnestiewet wordt opgeheven? De Surinamers en de wereld zijn ook benieuwd en kijken met belangstelling naar uit. De rechtbank/krijgsraad die laf is en haar werkzaamheden niet naar behoren doet. Ook Suriname heeft het verdrag van mensenrechten van de UN getekend. Een verdrag is hoger dan een wet en de grondwet van Suriname.

  De tijd tikt en Mossi blaast binnen kort zijn laatste adem uit en sluit voorgoed zijn ogen en het lichaam wordt dan stokstijf, hooguit dat er nog wat windjes/puf, gassen, uit de openingen/sluitspier komen/komt, ook voor DDB en de gangsters tikt de tijd voort om ook zo zijn laatste adem uit te blazen en windjes/puf, gassen uit zijn openingen/kringspier komen/komt dat in de lucht wordt opgenomen en neutraliseert. Buiten schijnt de zon, de roep van een Grietjebie, een auto rijdt voorbij, een kind dat huilt bij de buren, de radio komt uit met een ingelaste nieuwsbericht, enz., het leven gaat zijn gangetje. Maar het is dan einde oefening voor deze criminelen, die Suriname hebben getiranniseerd als de rechtbank/krijgsraad met het vonnis komt.

  Stre Def Stre, Wi no Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 3. Het volk piept nog niet ,omdat leveranciers opdracht hebben gehad te zwijgen tot 25 mei.Daarna gaat de beerput open.
  Onze “lichtende “voorbeelden:
  Venezuela is bankroet en wordt een prooi nan de Chinezen door hun lening van USD 5 miljard.
  Cuba kan haar eigen bevolking niet voeden en hebben Holland om hulp gevraagd om hun produktie op peil te brengen.
  Argentinië is nagenoeg falliet.
  Brazilië is verwikkeld in enorme corruptieschandalen.
  Deze regering heeft geen andere vrienden.


  Maak melding

 4. Het komt er dus op neer dat de V7 helemaal niks uitstraalt. Geen charisma betekent dus de verkiezingen verliezen. Ik zou zeggen, loos santokhi en schuif Somo naar voren.


  Maak melding

 5. Economendebat zou weinig invloed hebben op
  stemgedrag !

  Jawel de NDP-BOOT komt net na 25 mei MET GELD
  om de door DESI veroorzaakte MEGA-TEKORTEN
  en de WEGGEHAALDE DEVIEZEN, terug te storten
  in de SCHATKIST !

  De SRD wordt vanwege de MEGA-devaluatie
  vervangen door de Sranang YUAN of de
  VENEZUELARIO !

  DE NDP-BOOT bevat namelijk alleen NET GEDRUKTE
  NIEUWE BANKBILJETTEN !

  MONNIE no de en Nieuwe StaatsINKOMSTEN no de !

  Dit zijn de nieuwe INKOMSTEN die DESI heeft
  beloofd, NDP-DESI heeft gewoon een DRUKKERIJ !

  Komt het zien, komt het zien !

  DESI heeft een perfecte VENEZUELAANSE
  oplossing voor U !
  100% (HONDERD PROCENT) waardedaling van de
  SRD !!!

  PS : De DESI-sprookjes moeten het Volk zoet houden !


  Maak melding

 6. Aan het debat namen meerdere economen deel, maar welke econoom werd het meest besproken? Caldeira, alleen omdat hij gelieerd is aan de NDP. Hoe partijdig en hoe non-objectief kun je zijn? Er werd duidelijk alleen maar op de man gespeeld zonder inhoudelijke zaken diepgaand te bespreken. Blijkbaar waren de andere economen niet interessant genoeg want je hoort niemand over ze praten. Altijd wanneer het iemand van de NDP betreft, valt iedereen als een hyena over diegene, zonder verder na te denken. Het leek wel of men alleen maar op Caldeira zat te wachten want ieder woord door hem uitgesproken werd uitermate zwaar gewogen en uitvoerig geanalyseerd. Hetgeen de andere economen naar voren brachten, was schijnbaar niet boeiend genoeg en leek weinig interesse op te wekken. Hierdoor laat men zich overduidelijk kennen en laat men zien dat het niet om de inhoud gaat maar om het spel, het vuile politieke spel. Hoe willen de runderen van Vee-even de verkiezingen winnen als ze vals spelen en politiek vuile spelletjes spelen? Ze moeten niet verwachten dat ze winnen want nog nooit heeft de leugen de waarheid ingehaald. De waarheid zal altijd aan het licht komen en gerechtigheid zal prevaleren boven ongerechtigheid.


  Maak melding

 7. Ik had medelijden met de ves economen ze willen mee praten over economie met verouderde begrippen maar de trend van vandaag is niet een statische maar een steeds veranderde en konstant moet bijsturen .dat is wat de ves niet kan begrijpen .het wordt tijd dat deze gasten stage gn lopen in Amerika anders hebben wij een groot probleem in Suriname met deze dinosaurussen.die steeds achter de feiten moeten aanlopen wat een trieste vertoning met deze zelfvoldane idioten .


  Maak melding

 8. Er zijn hier mensen aan het kletsen die niet begrepen hebben blijkbaar dat juist de NDP-econoom als lachwekkend is overgekomen in het debat. Met zulk verstand zal er nooit iets goeds voortkomen. Vinaash kaale vipareet buddhi!!

  Overigens, V7 moet haaar plannen om Surineds belasting te laten betalen over eventuele bezittingen in Suriname eens toelichten. Ik zeg niet dat het goed is of fout omdat er weinig over naar buiten komt, dus kan je het niet beoordelen. Maar de geruchten zijn er. Ook dat ze samen gaan werken met de Nederlandse belastingdienst en gegevens zullen uitwisselen.


  Maak melding

 9. Viay dat wat Caldeira probeerde te doceren was moderne economie , dwz dat j vandg de dg met zovele facetten rekening moeten houden als je dat niet begrijpt ga j lachen uitschaamte ja, de v7 kandidaat met zijn verouderde denk patroon kwam er niet aan te pas met zijn podium taal economie , had echt medelijden met de abop kandidaat die voorlas uit iets dat hem was voorgekauwd van een of andere dubieuze bureau uit ned die man kwam zo zenuwachtig oveover.vandaar dat men niet onderling mocht debatteren. Daarom had de ves het hoogste woord maar zelf hun kwamen niet aan te pas met hun dinosauriërs theorie.


  Maak melding

 10. @perkash,

  Zoveel facetten? In de economie moet je altijd al met zoveel facetten rekening houden. In Suriname komt daar nog bij: inefficiency, corruptie, verduistering van gelden, incapabiliteit, te laat reageren, vriendjespolitiek, elkaar de hand boven het hoofd houden, het weer, de gemoedsstemming van iemand enz. Dit doen alle partijen in Suriname, maar laatste tijd loopt het de spuigaten uit. Jammer dat de NDP flink aan corruptie heeft gedaan anders was het de meest ideale partij voor Suriname geweest. Nu zijn ze alleen maar een van de zovelen.


  Maak melding

 11. Ekonomen weten geen moer toch? Als ze zoveel weten dan waarom hebben ze dan crisis na crisis niet gestopt? Het zijn juist ekonomen die alle crisissen hebben verooorzaakt. Ze zijn kippen zonder kop.


  Maak melding

 12. Paars/gele oliedomme aanhangers van moordenaars,drugsbazen en mensenrechten schenders zijn alleen geinteresseerd in dingen die ze gratis krijgen, zoals een paarse mobieltje, een gele geel/zwarte truitje met een lachende chimpansee erop. Ma kut, idioten,zwakzinnige maar vol misdadige allures zoals hun afgoden baas en lon maken van Suriname een misdaadstaat Suribabawe. Soso lobi alles gratis, is baas is hij is gaat onze zorge op hem neme. En onze rebel Lon is hij gaat ons geld als lekkers geve, Ook gratis ete,drinke en tuinhuisje. Ook een buriki wagi zodat we die kunne gebruike ipv een auto, want monie no de moro, is alleen van baas en lon,familie en corrupt rijke paars.gele roofzuchtige vrienden. Leve onze mooie land, et land waar alle misdadigers leden zijn en aanbidders van de grootste misdadigers van Suribabawe. Het wordt nog zo? Stem op misdadige lijders.


  Maak melding

 13. De VALUTA RESERVE IS PER 15 MEI 2015 VERHOOGD VAN 478,5 MILJOEN NAAR 580 MILJOEN. DEZE RESERVES ZIJN VERHOOGD MET EEN LENING WAT BOEKHOUDKUNDIG ONKAN IS.

  DEZE GASTEN SCHAMEN ZICH NERGENS VOOR OM OPENLIJK TE FRAUDEREN.

  RAMON ABRAHAMS DIENT VERVOLGD TE WORDEN VOOR DE CORRUPTIEVE PRAKTIJKEN DIE DEZE FIGUUR GEPLEEGD HEEFT.


  Maak melding

 14. CALDEIRA-HOOFD-BOUTA-ECONOMISCH-TEAM

  stelt in economen-debat :

  de COALITIEGENOTEN van de NDP (RONNIE

  EN SOMO) zijn de OORZAAK van de MEGA-

  FINANCIELE TEKORTEN !!!

  Dit terwijl dictator DESI ALLE Financiele

  beslissingen neemt ! Caldeira e sribi !!

  CADEIRA en DESI denken dat Srananmangs

  achterlijke KOEIEN zijn !

  PS : Drukkerij DESI heeft de NIEUWE bankbiljetten

  (De SURIZUELA’S) die nodig zijn na de DUIKVLUCHT

  van de SRD reeds keurig afgedrukt !

  De SRD kan voortaan dienen als TOILETPAPIER !!


  Maak melding

 15. @Perkash-Singh De monetaire reserve zou zijn gestegen
  per 15 mei door een LENING !!!!!

  DESI is GEEN econoom, GEEN boekhouder,
  GEEN Begroter, GEEN monetaire Deskundige !

  DESI houdt NIET van Land en Volk, alleen zijn
  Zwitserse Dollarrekening is belangrijk !

  NIEUWE STAATSINKOMSEN O KOME, volgens
  HOOFDVERDACHTE van de Seriemoorden,
  uit sang a monnie o KOME ???

  Soortu investering yu mekki, alla monnie GWE na
  ini Fromumang sakka !
  Staatsschuld ZES MILHARD, plus uit de Monetaire
  reserves GEHENGELD, 625 MILLIOEN US DOLLARS !!

  Dang inkomste o KOME ????

  PS : Duidelijker aangeven WAAROM, door welke
  transactie of plotselinge Gift of Verdienste”/injkomsten
  de “stijging” van de reserve is veroorzaakt !

  De NIEUW Sranang bankbiljetten, nodig na de
  MEGA-Devaluatie van de SRD, liggen al klaar bij de
  Centrale Bank, de Sranang Monopoly Dollar !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.